Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta! - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 21:25   #3391
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!

jestem
odespalam ledwie pol godzinki w ciagu dnia, ale teraz ide spac, odpisuje wam tylko na szybko i napisze jak sie nam udal wyjazd i jutro postaram sie wrocic do swiata zywych

andziotku 12 grudnia juz??(dzien przed moimi urodzinami...) jejuuu ja sobie nie wyobrazam powrotu do pracy normalnie,.,...choc mnie ciagnie do ludzi to do pracy chyba na razie mniej...

matall jeju ale ty jestes silna i twarda z ta dieta, naprawde podziwiam

siasiu

poziomka i tobie macham kochana!! jeszcze cie nie ucalowalam wirtualnie po zlocie noo!!!!!!!!!!!!!!!
anulinka moja Zoska wciaga wszystko jak leci, jablko z dynia, z morelami, normalnie skubaniec maly wszystko je! dzisiaj dostala na probe troche kaszki przed snem i wyla ze tylko 4 lyzeczki i dziuba otwierala, ze jeszcze

daisulku kochana a moze daj na probe kilka lyzeczek sloiczka Gabulikowi, twoje mleczko i tak bedzie kochala a zobaczysz jaka radosc jak je sloiczek(znaczy jego zawartosc)
gusia jaka cudna ta twoja Nadusia, normalnie do schrupania!
mamaoptymistka u nas tez raczki kroluja szczegolnie popoludniowa pora, babcie rozwydrzyly mi dziecko!

a co do wyjazdu to jestem ulatana jak ta lala! normalnie od rana do nocy jezdzilam(sama z Zoska!!! ale jestem z siebie dumna!!) zalatwialam, kupowalam, dostalawam prezenty dla Zoski(mamy tone zabawek i nowych ubranek od znajomych i rodziny)) mialam dosc matki i tesciowej, spotkalam sie z niewiarygodna liczba znajomych, codziennie nad Zoska stalo miliard osob a ta sprzedajna cwaniara tylko sie smiala, nic sie obcych nie boi, do kazdego idzie i sie smieje jak mysz do sera i najbardziej lubi jak jest raban nie z tej ziemi to sie smieje w glos:=)

spala roznie bo codziennie inny rytm dnia, ale nie bylo zle

wesele GIT

powiem cos nieskromnie, ale tak dobrze sie czulam w tej sukience dziewczyny, ze zabijcie mnie, ale pierwszt raz od porodu czulam sie tak dobrze, normalnie dostalam milion komplementow, z eto niemozliwe zebym miala 4 miesieczne dziecko i w ogole naprawde zaczynam czuc sie dobrze w swojej skorze, bylo mi to potrzebne(fotki wrzuce jutro do albumu bo kilka mi wyslali)

wesele bylo super, zostalismy do 3 ciej chyba, mama zajela sie mala, byla w hotelu 500 metrow od wesela, mala bylza z nami do 20:30 potem ja nakarmilam i spac, mamie obudzila sie na sekunde o 22-giej ale mamusia ja uspila, po czym ja nakarmilam ja na spiocha o 23:15 (bo musialam zdazyc na oczepiny) a potem obudzila sie mamie o 1:45 ale mama dala smoka i mala zasnela..jaki wniosek= nei byla glodna bo ja nakarmilam ja na snie dopiero jak wrocilam o ok 3:45 i spala uwaga..... do 8 mej rano!! o 6-tej byly jakies jeki ale przez sen tylko! wiec moje popisowe dziecko co lubi przy innych sie popisywac, dalo popis idealnego dzieciaczka i babcia zachwycona a my z radoscia sie pobawilismy, wytanczylam sie za wszystkie czasy!!!

poza tym moje dziecko je wszystko co popadnie! glod ma straszny je pol sloiczka ok 12 stej marchewki lub jarzynek(i placze z rozdziawiona buzia ze chce jeszcze)) potem jabluszko albo inny owocek ok 17 stej i chyba zaczne dawac kaszki bo dzisj te kilka lyzeczek normalnie wywolalo euforie...

czy tylko ja mam takiego glodomora???????????

a lot samolotem? boski!!
naprawde lotnisko w krakowie ma genialne pokoje do karmienia, przewijanie, mala zrobila kupke wiec szczesliwie nie w samolocie byla mega podekscytowana lotniskiem, swiatla, ludzie wszystko jej sie podobalo, potem zjadla i uspilam ja na raczkach, tak zanioslam do samolotu , caly lot przespala, potem przenioslam do fotelika i jeszcze czekala na bagaze spiac, w aucie(a z lotniska do nas godzina drogi ponad) dalej spala, przy wynoszeniu toreb tez i lekko sie przebudzila po 4, 5 godzinach od ostatniego jedzenia jak juz wnieslismy wszystko wiec przebralam w pizame, nakarmilam ok 1-szej i spala dalej do 5 rano a potem do 8.mej!
ja sie polozylam ok 2 giej wiec mam deficyt snu ale i tak jest niezle.
podsumowujac, jestem mega superduper women bo dalam rade i zylam w tempie takim ze jak dzisiaj rano ogarnelam tyle rzeczy a potem usiadlam na chwile z kawka na tylku to nagle mi sie tak zaczal dzien slimaczyc,,,i prawie mi sie NUDZI)))))))

wiec tyle.........
ide spac by jutro byc juz w pelni sil umyslowych:
Zoska spi i ja was zegnam...

ps. ciekawe ktora z was przyswoi ten elaborat bez skladu i ladu...na swoje usprawiedliwienie- niewyspanie robi swoje

pps. mimbi jak pieluchy????????????
dobrej nocki i trzymajta kciuki cobym sie wyspala!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:27   #3392
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Andziot, a jak ze ścianami? Czy masz tam jakieś dzieła ścienne? Może polecasz jakieś farby do ścian?

ja mam z urlopami wolne do 1 grudnia, ale po dyskusjach, rozmowach, ustaleniach na szczycie podjęłam decyzję o kilku miechach wychowawczego. Spora kasa miesięcznie będzie mniej, ale... trudno. Może jakoś się uda przeżyć
Zosia o dziwo na razie stroni od ścian

zastanawiam się nad wychowawczym, ale chyba finansowo nie damy rady niestety

a można tylko miesiąc wziąć wychowawczego ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:28   #3393
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Witam mamusie
ja tylko na chwilkę, bo obiecałam sobie, że się dziś wcześniej położę

mamaoptymistka myślałam o jakimś konkursie, ale Piotruś ma tyle cudnych zdjęć, żer ja nie potrafię się zdecydować na żadne
moria trzymam kciuki by sie udało jesteś cudowną mamą, więc drugie musi być
Eweska sliczne zdjęcia

byliśmy dzisiaj na spacerku łapać pogodę
Piotruś znowu grzeczny w wózku
chyba najgorsze mamy za sobą :P
dorasta mi synek

a tak poza to mam mega doła

dobranoc
Stary 2011-09-26, 21:32   #3394
spice1985
Zadomowienie

Powtórze, bo nie wiem czy ktoś widział jak kiedyś napisałam,że anulowe pampki Libero są w Auchan u nas. Nie ma potrzeby wysyłać z Oslo

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:33   #3395
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
podsumowujac, jestem mega superduper women bo dalam rade i zylam w tempie takim ze jak dzisiaj rano ogarnelam tyle rzeczy a potem usiadlam na chwile z kawka na tylku to nagle mi sie tak zaczal dzien slimaczyc,,,i prawie mi sie NUDZI)))))))
wiedziałam, że dacie radę
wszystkie ciocie wizażowe są z Was dumne

spokojnej nocki !!!!!!

Stary 2011-09-26, 21:33   #3396
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

ps. ciekawe ktora z was przyswoi ten elaborat bez skladu i ladu...na swoje usprawiedliwienie- niewyspanie robi swoje

Przyswoiłam, ba przeczytałam z uwagą.dla mamusi i córeczki!!

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

dobranoc
Co się stało??
Zuzia 31 maja 2011

Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:35   #3397
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

co się stało, że smutek w twym serduszku ???

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:

co się stało, że smutek w Twym serduszku ???

Stary 2011-09-26, 21:35   #3398
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Powtórze, bo nie wiem czy ktoś widział jak kiedyś napisałam,że anulowe pampki Libero są w Auchan u nas. Nie ma potrzeby wysyłać z Oslo

ale u nas tansze

weredka za przeczytanie bo wiem ze nie jest moj elaborat latwo przyswajalny
antroipia co sie stalo kochana?!!!!!!!1
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
wiedziałam, że dacie radę
wszystkie ciocie wizażowe są z Was dumne

spokojnej nocki !!!!!!
kochana ja rez jestem dumna i z siebie i glownie z Zoski ze tak to dzielnie zniosla
ale ja sie za wami stesknilam.Andziotku nawet sobie nie zdajesz sprawy!!!!

ide spac bo na mnie maz wrzeszczy ze jutro bede marudzic znowu ze jestem nieprzytomna....

buziale
kofam was okrutnie!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-09-26, 21:39   #3399
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula, super dziołcho Dzielna jesteś! Pracowita, zorganizowana i wkurzająco zgrabna Jag gillar detta!

Andziot, ja teraz łapię się, że rozkminiam, co będzie do zmiany w mieszkaniu, kiedy Hanex będzie już mobilny

Co do wychowawczego, to myślę, że możesz wziąć ile zechcesz Ale miesiąc pewnie zdziwi pracodawców

Antropia, a co jest, kobitko? Ściskam

Dziś w ciągu dnia popijałam wodę min. z jakąś saszetką przyspieszającą przemianę materii no i tak mi przyspieszyła, że od 18:00 byłam 5 razy w toitoi. Oznacza to, że do niedzieli mam odhaczone wizyty w toalecie

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:43   #3400
spice1985
Zadomowienie

hej anulka ale z przesyłką pewnie wyjdzie na to samo,albo drożej?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:50   #3401
gusiagatko
Zakorzenienie

Antropia A co sie stalo?

Anula Dalas rade MAMUSIA Spokojnej nocy

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-09-26 o 21:54
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:50   #3402
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matall, tak zrobię! Wyślę go po zakupy z listą i jako jeden z punktów będzie Szczeniaczek Uczniaczek

Np.

1) pałeczki do uszu 1 op.
2) kaszka ryżowa 1 0p.
3) śliniak 1 szt.
4) Szczeniaczek Uczniaczek 1 szt. [PILNE!]
grunt to plan

Cytat:
Czyli Andziot 12 grudnia do pracy, Mary 1 grudnia...A reszta? Zosiaaa już pracuje,tak? anulinka też, ale chyba nie na cały etat? Daisy jeszcze wraca niedługo tak? Kurde...ja też bym musiała,ale tak ciężko mi jak sobie pomyślę
Ja, jak już pisałam, od 1 stycznia szukam pracy.
Wracam, jak znajdę coś, co pokryje żłobek i zostanie co najmniej 500zł na czysto...

Cytat:

A o co w ogóle chodzi z tymi pampkami?
Wiem, że mary brała dla mimbi od anuli, ale nie wiem czemu?

anula fajnie, że już jesteś. Czekam na foty!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:58   #3403
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Matall, Anula dała na wypróbowanie dla Mimbi, znaczy dla Misi. A to, że pieluchy zjeździły pół Europy, to druga kwestia

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

zmykam! Dobranoc

:*

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

a w ogóle to chciałam powiedzieć, że "pampki Libero" brzmi śmiesznie, coś jak "adidasy Pumy"

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 22:03   #3404
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matall, Anula dała na wypróbowanie dla Mimbi, znaczy dla Misi. A to, że pieluchy zjeździły pół Europy, to druga kwestia [COLOR="Silver"]
To wiem, ale nie wiem czemu
Znaczy one jakieś lepsze?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-26, 22:10   #3405
gusiagatko
Zakorzenienie

Dobranoc

06.07.2011
Stary 2011-09-26, 22:11   #3406
mimbi
Zakorzenienie

Uwaga uwaga, oficjalnie informuje, ze kocham samochod mojego taty, ktory ma opcje wylaczania z przodu poduszki powietrznej przy pomocy guzika [samochod, nie tata]. Zwiedzilam dzisiaj z Misia pol miasta, bylam tu, tam, w ZUSie (tak Mary, ta mila pani mi wszystko zalatwila, wisze jej podwawelska), kupilam ten spiworek z tablica.pl, super cieplutki i z rekawami, w sumie jakies 3 godziny samochodem i Misia zachwycona, ogladala mnie, swiat zza szyby, a na koniec usnela, zmeczona moim widokiem [sama bym sie zmeczyla]. Tak wiec jutro TZ wylaczy kostke od poduszek w tym samochodzie, ktorym aktualnie jezdzi, zeby Misiek mogl sie wozic na siedzeniu pasazera. Wlos rozwiany, rzesy pociagniete, zimny lokiec i tekno z glosnikow

Cytat:
Czyli Andziot 12 grudnia do pracy, Mary 1 grudnia...A reszta? Zosiaaa już pracuje,tak? anulinka też, ale chyba nie na cały etat? Daisy jeszcze wraca niedługo tak? Kurde...ja też bym musiała,ale tak ciężko mi jak sobie pomyślę
Mnie sie 26.09 konczy macierzynski, umowa skonczyla mi sie 31.08. Uczelnia, na ktorej mialam wykladac, pokazala mi faka, w zwiazku z czym oficjalnie od polowy pazdziernika [bo dostane jeszcze 2 tyg. dodatkowego macierzynskiego z ZUSu] zasile grono bezrobotnych. Mam do wyboru isc do pracy, zarabiac jakies 2000 i placic 1500 obcej opiekunce, bo nie mam nikogo znajomego, zeby go zostawic z dzieckiem. Czyli nie spedzac codziennie 8 godzin z dzieckiem i zarabiac 500zl miesiecznie. Lub- zostac z dzieckiem, dostawac przez jakis czas marny zasilek i codziennie obserwowac, jak sie rozwija moja coreczka i jaka jest kochana. Wybieram druga opcje. Jestem w tej cudownej sytuacji, ze moj tata bedzie nam jeszcze bardziej pomagal finansowo. Jak dostaniemy za jakies 2 miesiace kase z ubezpieczenia za samochod, to troche nam to podreperuje budzet. Chcialam isc do pracy na uczelnie, zeby ten jeden dzien w tygodniu wyjsc do ludzi i nie tracic czasu bez Miśka, ale uczelnia powiedziala nununu, wiec du*pa.
Tak wiec bedziemy jechac na pensji TZ, wsparciu taty, resztkach za samochod o ile nie wygram 50 milionow. Bo jak wygram, to moze sobie jakos poradzimy
Cytat:

O prosze, nie wiedzialam. Teraz wiem. Jak sie okaza superanckie, to bede jezdzic do Auchan, mimo, ze daleko dosc mam. A ceny, jak ceny?

anula_81
Wstyd sie przyznac, ale jeszcze ich nie ubralam
Ale bez bicia przyznaje, ze to dlatego, ze sa wieksze niz Pampki 3, wiec czekam az wykonczymy Pampersy i wtedy sprobuje. A poza tym to sa naprawde sliczne!

(tez przeczytalam caly Twoj post, dzielne obie dziewczynki!!!)

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A o co w ogóle chodzi z tymi pampkami?
Wiem, że mary brała dla mimbi od anuli, ale nie wiem czemu?

anula fajnie, że już jesteś. Czekam na foty!
Bo Misiek miala problemy z pisiek i anula napisala, ze sa takie super fajne tansze pieluchy, ktore sie u niej sprawdzily lepiej niz Pampersy przy podraznieniach. A ze nie bylo ich na allegro, to przywiozla 3 sztuki na sprobunek.

I historia dla fanek mojego cudownego meza:
Ja: Widziales gdzies zapachy do kibla?
TZ: Nie, jak wyjmowalem zakupy to nic nie bylo.

[Po dwoch dniach odnajduje je w pudelku na slodycze. "A to nie sa batoniki?"]
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 22:14   #3407
matallewar
Zakorzenienie

mimbi Aaa... No właśnie tak podejrzewałam, ze o te odparzenia chodziło

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-26, 23:48   #3408
Camomile
Zadomowienie

Hej Mamusie

Kilka dni mnie nie bylo i 10 stron no nie dam rady wszystkiego przeczytac, doczytalam troche tylko...

U nas chyba skok... dzisiaj kilka godzin ryku, no a potem drzemka wieczorna zostala olana i wlaczyl sie jej wkur.w zmeczeniowy (normalnie idealne okreslenie, Andziotku). Takze bylo wesolo... Ale po kapieli zaraz padla (kapalam sama pierwszy raz, bo TZ u lekarza) i od 20.20 spi.
Wiecie co, dzisiaj Nadia patrzyla sie z taka mega uwaga jak jadlam, a potem sama wyjela mi niemal z reki chlebek ryzowy!! Takze chyba powoli jest gotowa na wprowadzenie stalych, nie?? Poczekam jeszcze z tydzien, dwa i dam jej pierwsze warzywka.

Anula, witaj z powrotem, ale sobie super ze wszystkim poradzilas naprawde, i Zosienka grzeczna. Pewnie po takim super intensywnym pobycie troche Ci sie teraz bedzie nudzic... Post super optymistyczny, az sie z przyjemnoscia czytalo, no a ze w sukience wygladalas szalowo to nie watpimy.
Zdjecia koniecznie pokaz.

Antropia, co sie stalo kochana??

kasia, brawo za date slubu/chrzcin, pochwal sie sukienka, jak juz bedziesz miec.

moria, wieka
, trzymam kciuki za spelnienie waszych marzen i jednoczesnie podziwiam!!

gosiek, fajnie, ze z bioderkami dobrze. U nas tez dzis pieknie bylo, slonko i cieplo - jak nie koncowka wrzesnia zupelnie...

Matall, ja zaczelam dietowac w ten sam dzien co Ty (moje drugie podejscie), takze nie musze sobie odliczac, bo wystarczy, ze spojrze na Twoj licznik i wiem ktory to dzien (wiec pamietaj, nie mozesz przerwac diety, bo bede w kropce).

spice, w UK mamy dluzszy macierzynski (ale za to malutko platny!!) i ja wracam do pracy 1 kwietnia.
Ale od stycznia/lutego zaczynam szukac nowej pracy, przynajmniej taki jest plan...
A Ty jak? Niedlugo wracasz czy jednak wolisz posiedziec w domu?
Jak jestes psychologiem to chyba fajna masz prace?

Ide spac...
Dobranoc wszystkim

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-09-26 o 23:50
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 00:27   #3409
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Oplułam monitor herbatą malinową. Własnie dlatego sama rozpakowuję zakupy. Bo też mogłabym znaleźć takie perełki.

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ----------

Zostałam tu sama??

Idę spać. Dobrej nocy.
Zuzia 31 maja 2011

Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 06:54   #3410
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

dziendobry mamusiom i dzidziusiom!
witamy sie po fantastycznej bezsennej nocy

jest poprostu cud miod wstawalam blisko milion razy, musze sie nauczyc spac na stojaco

mamoopt a jak u was???? franek integrowal sie z norbim czy nalezysz do zaszczytnego grona wyspanych choc troche???????

wcz wieczorem polozylam norbiego na plecach na macie, a mamy ta FP rain forest, ale taka okroojona wersje , ta prostokatna, no i poszlam robic kolacje domi, po czym moje dziecie fik na brzuch obrocilo sie glowa w druga strone i spelzlo z maty, zpelzo z dywany, i lezac juz na panelach sily go opuscily i przyfasolil lebkiem o panele. nic mu sie nie stalo, ale strachu sie najadlam.od paru dni jest juz dosc aktywny i pokonuje nie male dystanse chyba szedl do mnie do kuchni

kupilam gryzaka dziaselko nie TT , z takim fajnym uchwytem, jakiejs pl firmy, super mu sie podoba.

dzisiaj mam super ekstra fantastyczny dzien na wypoczywanie, lekrz z norbim, okulista, alergolog do ktorego musze kawalek dojechac. no rewelka
Stary 2011-09-27, 07:01   #3411
eweska
Moderatoreska

Dzien dobry.

Ja dziś znowu do lekarza pomykam, tym razem tylko z Bartusiem bo ucho go boli, może nie jakos super mocno, ale wczoraj przy wycieraniu po kapieli zauwazyłam bo zaczął mocno płakać, teraz rano też sprawdzałam bo to aż się boi aby go koło uszka dotykać i jak się dotknie to płacze więc coś go tam boli, idziemy sprawdzić żeby go bardziej nie zaczęło boleć.

Agnieszka u mnie podobnie nocki, Wiktor pięknie śpi a do Bartka wstawałam dziś z 5-6 razy smoczek mu wypadł, jęczał, cos tam znowu, jęczał. Jestem tak wyspana jak nie wiem i pobudka o 6

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-09-27 o 07:03
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:57   #3412
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

witam z rana
ewesko, aga_pe współczuję nocek....

U nas całkiem dobrze. jedna pobudka o 3.40 i następna o 6.30, ale wtedy to juz wstałyśmy. Pomiędzy tymi pobudkami zaczęla strasznie płakać przez sen, chyba coś jej sie przyśniło ale przytuliłam i sie uspokoiła.

Miłego dnia

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:58   #3413
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

U nas nocka standard. Karmienie po 4, chociaż tradycyjnie już Pepe jęczał wcześniej ( myślę, że to zasługa zębów, bo miał rękę w buzi, jak się obudziłam ). Ja wstawałąm dwukrotnie, bo mam jakoś mniej mleka i musiałam dodoić Nie wiem, czy nie zaczyna powoli wysychać moje mleczne źródełko
Przed chwilą umyłam włosy i aż się boję, jak wyschną i je rozczeszę Będzie garść mniej.

aga_pe, dużo siły

eweska, zdrówka dla Bartusia

Idę karmić głodomora, bo 8 tuż tuż

Miłego dnia dziewczyny
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:05   #3414
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas kolejna super hiper noc z milionem pobudek i dawaniem cyca O 3.30 wkurzyłam się i poszłam po butlę z mlekiem. Wypił duszkiem, usnął w momencie (a jakże) ale za godzinę znów się obudził. Poddaję się

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
dziendobry mamusiom i dzidziusiom!
witamy sie po fantastycznej bezsennej nocy

jest poprostu cud miod wstawalam blisko milion razy, musze sie nauczyc spac na stojaco
witam w klubie Tymek integrował się z Norbim na pewno

Antropia, co Ci?

Anula, dzielne dziewczynki

Eweska, oby to nie było nic poważnego

Zmobilizowałyście mnie aby sprawdzić do kiedy mam macierzyński Do 8 października hlip hlip :ryczy: Ktoś wie czy za te dwa dodatkowe tygodnie wniosek zanosi pracodawca, czy sama muszę się poczołgać do zusu? Ja na razie do mojej pracy nie wracam ale coś niecoś będę musiała popracować ale cichoooszaa Jeszcze nie wiem jak to ogarnę ale Tymek musi się przyzwyczajać do teściowej niestety
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:10   #3415
mamaoptymistka
Zadomowienie

hejka

aga pe trochę się zintegrował z Norbim, bo po karmieniu o 23 ej spał do 4,30 i po karmieniu przerwa na zabawy z mamusią do 6 ej potem dospanie do 7 ej i znów dokazuje, słyszycie go jak mnie nawołuje?

Zaraz idę dosypiać z nim.

Zapraszam do albumu wstawiłam zdjęcia z wypadu do Karpacza.

No to lecę bo Frankowi kończy się cierpliwość

MoniaK musisz napisać wniosek i do ZUS donieść najlepiej jak najszybciej bo oni tam dość długo myślą

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-09-27 o 08:12
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:28   #3416
gosiek217
Raczkowanie

Cytat:
(...)
wiec tyle.........
ide spac by jutro byc juz w pelni sil umyslowych:
Zoska spi i ja was zegnam...

jesteś bardzo zorganizowana tylko pozazdrościć
Cytat:
(..)

dobranoc

Cytat:

eweska,agnieszka_pe25 współczuje nocek

Dzień dobry,

Nauka przesypiania nocy Dzień 2:
jedzenie o 22.30, przebudzenie o 00.30, pobudka o 2 ale wyciągnełam z łóżczka dałam smoka i poszedł spać, wstał o 3.50 nakarmiłam i spi dalej, jest coraz lepiej.
ide po kawe

gosiek217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:28   #3417
MoniaK
Zakorzenienie

Mamaoptymistka, lecę do albumu

Właśnie dzwoniłam do zusu i powiedzieli mi że mam do 22 października i to jest razem z tymi dwoma tygodniami. Tylko ja nie podpisywałam żadnego wniosku u pracodawcy, dziwne Może moja szefowa już sama wszystko załatwiła
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 09:15   #3418
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczynki!

od razu z rana pytanie?
widzialam ze ktoras juz pisala, ale nadrabialam pobieznie, choc chyba pamietam ze to byla MIMBI.... czy wasze dzieci tez tak malusko jedza rano? moja wstaje z usmiechem i w ogole nie chce jesc, pociagnie troche z jednego U i to tyle, potem o 12-stej zje wiecej ale to dlatego ze daje jej pol sloiczka warzywek...ale to chyba dziwne co? chyba rano po nocce powinna byc glodna?

u nas noc ok, polozylam sie ok 22-giej, pobudki o 00:30 i 3:50, a potem spanie do 7:50 wiec nie bylo zle
choc wory pod oczami mam chyba poczworne juz

ciesze sie ze choc kilka z was wytrzymalo moj elaborat kochane z was bestyjki

basienko Zoska tez czesto zaplakuje rano przez sen, takim placzo-miaukiem, raz dwa razy pod rzad i spi dalej

ewesko wspolczuje choroby Bartusia daj znac co i jak u lekarza

aga pe wspolczuje nocki kochana

camomile ja nawet sie przyznaje bez bicia ze tych miliona stron co pisalyscie jak bylam w PL juz nie nadrobie....
wspolczuje placzow Nadusi ale moze to jednorazowy wybryk?
co do mojego wyazdu to jestem w szoku ze tak nam dobrze poszlo, biorac pod uwage intensywnosc kazdego dnia, cud ze jeszcze jestesmy na chodzie ja dzis dalej w pizamie

Mama dzwoni , dokoncze za chwilke

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

dobra pisze dalej...

mimbi nie dziwie sie ze wybierasz opcje pobytu z dzieckiem Pieluchami sie nei przejmuj, wybrobujesz jak bedziesz miala czas ale powiem ci ze wasze polskie pampki sa lepsze niz te tutejsze bo tu sa bardz sztuczne takie dlatego wiekszosc wybiera Libero
a twoj maz.....bezbledny....

matall wiesz co ja te Libero uwielbiam bo sa mega mieciutkie i duze, w sensie duuuzo sikow sie wchlania...
a co do fotek to wrzuce pozniej do albumu i poza tym ja tez sie ciesze ze jestem z powrotem!

mary ach oj tam, oj tam zgrabna..po prostu dobrze ubrana kochana jestes poziomko moja drogajeju jak jak ja sie stesknilam za wami

gusia dziekuje kochana, nocka byla spokojna, a jak u ciebie?

spice pewnie wyszlo by drozej, ale powiem ci ze to paradoks, ze u nas najdrozszy kraj europy a rzeczy dzieciowe tanie

a w miedzyczasie gadam z mama na skypie i dziecie mi marudzi wiec lece....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-09-27, 09:23   #3419
night25
Rozeznanie

gosiek217 za bioderka no i trzymam kciuki za szczepienia

anula_81 dla Was dziewczyny za zoorganizowanie ale powiem że Zosia suuuper dziewczyna

matall podziwiam za wytrwałość

antropia

Cytat:

agnieszka_pe25 , MonikaK współczuję nocki

eweska biedny Bartuś dużo zdrówka mu życzę

U nas nocka ok zmierzyłam temperaturę w nocy i na szczeście już jej nie ma .Teraz Maciuś śpi po rannej aktywności
Stary 2011-09-27, 09:28   #3420
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

Niezly jest!!

eweska Zdrowka dla Bartusia

Dzien dobry
Widze, ze niektore dzieciaczki gorzej dzisiaj spaly Nadia tez budzila sie tej nocy czesciej, 4 razy jadla. Raz obudzilo mnie dziwne odglosy a to niunia przesunela sie w gore lozeczka i stukala glowka o lozeczko.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Anula Nocka spokojna, Nadia wiecej jadla ale wszystko na spiocha, wiec luzik Ja zadowolona

Pytalas o poranne jedzenie. Nadia rano je identycznie jak w ciagu dnia
Wieczorem moglaby jesc co chwile Chyba potrzebuje sobie porzadnie brzuszek napelnic przed pojsciem spac

06.07.2011
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości