|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
Cytat:
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
Cytat:
|
|
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam jeszcze gosh darling, ale nałożony na szminkę ochronną - tylko kolor jest bardzo jasny i jeszcze rimmel nude delight - ale on ma trochę brzoskwiniowy odcień i nie każdemu pasuje. Swoją drogą, też bardzo długo szukałam idealnej pomadki w odcieniu nude. Takowej jeszcze nie znalazłam, ale połączenie tej essence z błyszczykiem daje spektakularne efekty |
|
|
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi akurat takie welony z tymi diamencikami się nie podobają, a nie lepszy był by prosty taki delikatny albo obszyty na dole tymi diamencikami
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli co, zwykła mgiełka? bez żadnych kryształków?
|
|
|
|
#3997 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja akurat po latach na pewno nie miałabym wątpliwości, dlaczego wybrałam taki makijaż Jak mówi Kasia, mam wyraziste kolory przewodnie, są to moje ukochane kolory i może taki makijaż właśnie byłby dobrym dopełnieniem... Oczywiście bez tego żółtego już, tutaj akurat pasowało, bo miałam żółto-złote dodatki, ale generalnie na sam ślub widzę coś bardziej w ten jasny zielony z delikatnym dodatkiem niebieskiego... No, ale pomyślę jeszcze, możliwe, że ostatecznie wyląduję z jakimś klasycznym (ale na pewno nie brązowym, bo kurde wtedy dopiero bym się po latach wkurzała, że taki wybrałam )Cytat:
To był taki eksperyment, z którego jestem po prostu zadowolona - no podobam się jakoś sobie Mój bukiet będzie zielono-niebieski, w tych właśnie kolorach i może właśnie by pasowało to wszystko... Pewnie jeszcze zrobię jakiś próbny klasyczny ![]() Cytat:
Eh, no zobaczymy, jak to będzie Fryzurę jednak wolałabym znów bardziej spokojną, ciągle mi chodzą po głowie te warkocze francuskie i chociaż wiem, że mam do nich cienkie włosy, to i tak na próbnej sobie spróbuję... Muszę wiedzieć na 100%, że źle wyglądam, bo inaczej nie da mi to spokoju ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- ja bym na Twoim miejscu właśnie mgiełkę bez niczego wybrała Twoja suknia jest dość zdobna, więc welon powinien być tylko dodatkiem moim zdaniem
|
|
#3998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kilianna a skąd twoja sąsiadka od jaj wiedziała jakiego masz fotografa upatrzonego? chatko fryzurka tym razem lepsza od poprzedniej, fajnie sie prezentuje z boku, a z tyłu taka zwykła jest, ale fajnie makijaz fajny, wakacyjny jeszcze taki ![]() Świadkowa przegieła z ubiorem, masakra. Dekoracja w miarę ok, widzę winietki były i jak sie spisały? A to miejsce do tańczenia było tam przy stołach? Taki ścisk sie wydaje na zdjęciu
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż nie bardzo jestem do tego welonu przekonana. Jak mierzyłam w salonie to nie bardzo podobałam się sobie w welonie.
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Wtajemniczenie
|
Chatko bardzo ladnie wygladalas
Co do makijazu to podpisuje sie pod tym co pisala Nena, jednak to Twoj wybor Czy ktoras z dziewczyn ze Śląska zna jakas fajna wizazystke i fryzjera? Ja zawsze chodzilam do zaprzyjaznionej fryzjerki do domu, jednak a slub zdecydowalabym sie bardziej na salon, zas ta znajoma by czesala moją rodzinke... |
|
|
|
#4001 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
namówię mamę, żeby rozpowiedziała glośno wśrod sąsiadów, że teraz najmodniejsze są różowe/czerwone suknie ślubne z licznymi flabanami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nena, Twoj TŻ widać, że jest luzakiem i ma swój styl. Powiem szczerze, że mi się podoba jego wygląd. I to, że ubiera się jak chce, a nie jak nakazują konwenanse. |
|||||||||
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Chatko wyglądałaś bardzo ładnie. Fryzurka bardzo fajna ale rzeczywiście na ślub średnio mi się widzi. Widzę że fryzjerki jesteś zadowolna mam nadzieję że mnie w sobotę też uczęsze tak jak chce
co do makijażu. Z tego co zauważyłam Aneta właśnie najwięcej robi takich fantazyjnych kolorowych makijaży. Bardzo Ci w nim ładnie a jak z trwałością?
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a ja nadal mam problemy jelitowe cholera jasna co za ciulstwo mi sie przypałętało
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomożecie mi z wymyśleniem tematu na licencjat
?
|
#4005 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia moze warto isc do apteki i cos sobie juz kupic zapobiegawczo, wiem ze sa jakies tabletki przeciw biegunce jelitowej, ewentualnie jakis stoperan chocby...
Chatko podbijam pytanie o winiety - jak sie sprawdzily? Czy mlodzi rozdawali moze jakies plany rozsadzenia gosci? Ja sie zastanawiam nad jakimis "mapami" wywieszonymi gdzies na poczatku sali, ale nie wiem czy to dobry pomysl... chyba ze porozdajemy male mapki |
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie taki najbardziej będzie pasować, nie będzie się gryzł z Twoją suknią. Cytat:
|
|
|
|
|
#4007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo ładne te zaproszenia... ja zdecyduje się chyba na takie...
|
|
|
|
|
#4008 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Cytat:
Chociaż ja twierdzę, że wesela w remizie maja swój urok, oczywiście jeśli wszystko jest zgrane, jest dużo miejsca do siedzenie i do tańczenia. Świetnie skomponowana dekoracja też robi swoje. Ale nie rozumiem, jak oni mogli wziąć tak małą salę na taką liczbę osób. Sama jak wybierałam salę to właśnie patrzyłam na to, by goście mieli dużo miejsca do tańczenia i siedzenia za stołem. Nie no taka wygoda jest priorytetem! Cytat:
Ale z drugiej strony nie mieliście nic zagwarantowane na papierku, a wiadomo jak to z umowami ustnymi jest. Poza tym nie jeden usługodawca woli podpisać umowę z osobą, która z góry mu zapłaci. Przepraszam, za takie słowa, bo życzę Ci jak najlepiej, niestety takie realia. Teraz posprawdzajcie sobie wszystkie umowy, zobaczcie co jeszcze trzeba dograć i szybciutko to załatwić, bo jak widać wróg czyha za płotem ![]() A i poleć też sąsiadce rękawiczki i koronkowe buciki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Baaaaardzo mi sie podobają i włoski i makijaż, bardzo Ta góra z włosków jest cudna. Gdyby pokombinować z tym "kokiem" to może dałoby się coś na ślub zrobić. A co do makijażu ślubnego to powiem tak- standardy są jakie są, ja tez uwielbiam delikatne, subtelne, ale z wyrazem podkreślenie oka, ale kolorowy makijaż też mi się podoba, może nie na mnie, ale na kimś na pewno. Teraz panuje taka dowolność i różnorodność w tym temacie, że jeśli tylko chcesz możesz się tak pomalować. I bardzo Ci te kolorki pasują Tez uważam, że zwykła mgiełka byłaby lepsza. Masz suknię dość bogatą i z takim welonem z świecidełkami byłoby już za dużo zdobień.
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne!
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
z europeistyki??? podpowiedz coś więcej, w jakiej tematyce, kontekście, może o czym konkretnie chcesz pisać, bo jeśli pisałaś wcześniej to mi umknęło
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i na sobotnim weselu PM-ka miała 2 welony: długą mgiełkę do kościoła, krótki założyła później na salę.
mi też się marzy długi welon i dlatego zapytam czy w tym salonie ściągną mi taki 2 w 1, a jesli nie to po prostu kupię sobie 2
Edytowane przez evoonia86 Czas edycji: 2011-09-27 o 12:05 |
|
|
|
#4012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakres tematyczny seminarium obejmuje wybrane zagadnienia dotyczące kultury europejskiej i kultur zamieszkujących Europę społeczności ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień tożsamości i kultury narodowej. Tematy poszczególnych prac licencjackich powinny mieścić się zakresie w następujących bloków tematycznych: - narody i grupy etniczne w Europie – historia i teraźniejszość, kultura i ideologia, - tożsamości narodowe, etniczne, regionalne i lokalne a integracja europejska, - kultury narodowe, etniczne, regionalne i lokalne a globalizacja kulturowa, - europejskie tożsamości i kultury a inne kontynenty, - kultura europejska, kultura narodowa a kultura masowa. Przygotowywane na seminarium prace mogą opierać się na lekturach i metodach z dziedziny antropologii, socjologii i historii kultury.
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=19344815 oto i jego sklepik
|
|
|
|
#4016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja to dopiero jestem w czarnej d**ie, bo zostało mi równe 200 dni a mało co mam załatwione...
|
|
|
|
|
#4017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A inżynier też musi umieć sie wypowiadać Wystarczyło trochę rozwinąć Twoje wypowiedzi, bo jesteś nowa- nie znamy Cię i trudno nam się domyślić z kontekstu![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaż nie mówię, że zdecydowalibyśmy się na takie drogieCytat:
nie chcę trenu więc w kościele będę miała długi![]() Chatko ślicznie wyglądałaś
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale odpada w przedbiegach
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

. Tylko przesyłka pewnie będzie kosztować połowę tego co sama szminka więc nie wiem czy będzie Ci się opłacać.

Jak mówi Kasia, mam wyraziste kolory przewodnie, są to moje ukochane kolory i może taki makijaż właśnie byłby dobrym dopełnieniem... Oczywiście bez tego żółtego już, tutaj akurat pasowało, bo miałam żółto-złote dodatki, ale generalnie na sam ślub widzę coś bardziej w ten jasny zielony z delikatnym dodatkiem niebieskiego... No, ale pomyślę jeszcze, możliwe, że ostatecznie wyląduję z jakimś klasycznym (ale na pewno nie brązowym, bo kurde wtedy dopiero bym się po latach wkurzała, że taki wybrałam ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja bym tej babie już chyba szyby w oknach powybijała. Jestem w szoku, że Młodzi nic z tym nie robią, przecież Ty z tą inną PMką na pewno się kiedyś kolegowałaś, skoro byłyście sąsiadkami. masakra totalna, co ta świruska wyrabia...
teraz sama zaczęłam sie zastanawiać co jeszcze Ci zwinie 
?

ja zdecyduje się chyba na takie...