Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 11:17   #3991
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Jak chcesz to mogę kupić Ci tą z Essence jak będę przy okazji w Naturze . Tylko przesyłka pewnie będzie kosztować połowę tego co sama szminka więc nie wiem czy będzie Ci się opłacać.
Ostatnio w Naturze widziałam też śliczny kolorek nude z Catrice ale akurat został tylko tester i nie kupiłam jej
no właśnie ta cholerna przesyłka może gdzieś znajdę te szminki golden rose

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:18   #3992
fablous
Zakorzenienie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie proszę czy taki welon pasuje do mojej sukni? A jeśli nie to co innego byście proponowały?
Wybrałabym raczej jakiś gładki welon, bo w Twojej sukni i tak już sporo się dzieje więc myślę, że welon bez wzorków lepiej by pasował

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:19   #3993
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
bo właśnie chcę sobie kupic pomadkę cielistą i złaziłam drogerie i nie mogę znaleźc takowej a z NYX i z inglota takie były tylko że na all szminka nyxu z przesyłką kosztuje 14 zł a inglot w sklepie prawie 25zł
i inglot też ponoc wysusza bardzo
podpisuję się pod tym, co powiedziała fablous. Sama mam tą szminkę z essence i jest świetna, chociaż nie jest mocno napigmentowana, ale super nawilża i w połączeniu z błyszczykiem (mam be ju z daglasa) wychodzi świetny efekt nude.
Polecam jeszcze gosh darling, ale nałożony na szminkę ochronną - tylko kolor jest bardzo jasny i jeszcze rimmel nude delight - ale on ma trochę brzoskwiniowy odcień i nie każdemu pasuje.
Swoją drogą, też bardzo długo szukałam idealnej pomadki w odcieniu nude. Takowej jeszcze nie znalazłam, ale połączenie tej essence z błyszczykiem daje spektakularne efekty

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:21   #3994
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny doradźcie proszę czy taki welon pasuje do mojej sukni? A jeśli nie to co innego byście proponowały?
Mi akurat takie welony z tymi diamencikami się nie podobają, a nie lepszy był by prosty taki delikatny albo obszyty na dole tymi diamencikami
Stary 2011-09-27, 11:23   #3995
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
podpisuję się pod tym, co powiedziała fablous. Sama mam tą szminkę z essence i jest świetna, chociaż nie jest mocno napigmentowana, ale super nawilża i w połączeniu z błyszczykiem (mam be ju z daglasa) wychodzi świetny efekt nude.
Polecam jeszcze gosh darling, ale nałożony na szminkę ochronną - tylko kolor jest bardzo jasny i jeszcze rimmel nude delight - ale on ma trochę brzoskwiniowy odcień i nie każdemu pasuje.
Swoją drogą, też bardzo długo szukałam idealnej pomadki w odcieniu nude. Takowej jeszcze nie znalazłam, ale połączenie tej essence z błyszczykiem daje spektakularne efekty
no wlaśnie a mnie chodzi o centralny mat bez dodatku błyszczyka, zamarzyła mi sie taka i będę szukac

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-27, 11:23   #3996
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Wybrałabym raczej jakiś gładki welon, bo w Twojej sukni i tak już sporo się dzieje więc myślę, że welon bez wzorków lepiej by pasował
Czyli co, zwykła mgiełka? bez żadnych kryształków?

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:29   #3997
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
fryzura super, ogólnie zazdroszczę pięknego koloru włosów - tak dziewiczy natomiast co do makijażu, będę szczera - wiem że chciałaś właśnie takie kolory, ale nie potrafię go sobie wyobrazić do sukni slubnej. Tzn makijaż jest ok, na jakąś imprezę czy coś, ale na wesele chyba byłby lepszy klasyczny. Ja bym się bała, że za kilkanaście lat, jak będę oglądać zdjęcia za ślubu nie będę potrafiła zrozumieć wyboru takiego makijażu. Mam nadzieję, że nie uraziłam
oczywiście, że nie uraziłaś, wszak pytam o opinie i dziękuję bardzo za szczerość Ja akurat po latach na pewno nie miałabym wątpliwości, dlaczego wybrałam taki makijaż Jak mówi Kasia, mam wyraziste kolory przewodnie, są to moje ukochane kolory i może taki makijaż właśnie byłby dobrym dopełnieniem... Oczywiście bez tego żółtego już, tutaj akurat pasowało, bo miałam żółto-złote dodatki, ale generalnie na sam ślub widzę coś bardziej w ten jasny zielony z delikatnym dodatkiem niebieskiego... No, ale pomyślę jeszcze, możliwe, że ostatecznie wyląduję z jakimś klasycznym (ale na pewno nie brązowym, bo kurde wtedy dopiero bym się po latach wkurzała, że taki wybrałam )

Cytat:
Chatko ślicznie wyglądałaś, podobają mi się takie intensywne makijaże, choć sama raczej gustuję w delikatnych, neutralnych. Ale podpisuję się pod tym co napisała Nena, dla mnie kompletnie nie pasuje jako makijaż ślubny . Chociaż raz widziałam PMkę która miała właśnie taki intensywny makijaż a do tego bukiet ze słoneczników. Pięknie wyglądała
ja generalnie w żadnych makijażach nie gustuję, bo się w ogóle nie maluję To był taki eksperyment, z którego jestem po prostu zadowolona - no podobam się jakoś sobie Mój bukiet będzie zielono-niebieski, w tych właśnie kolorach i może właśnie by pasowało to wszystko... Pewnie jeszcze zrobię jakiś próbny klasyczny

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Chatka: Jak najbardziej się nadaje. Mimo, że teraz może się wydawać zbyt ozdobna, suknia i welon zrobią swoje. Makijaż - Nena może mieć trochę racji, bo zazwyczaj PM wybierają neutralne kolory, ale przecież nie jesteś jak każda PM Kolory przewodnie też macie wyraziste więc taki makeup to dopełnienie
No nie jestem, to fakt Eh, no zobaczymy, jak to będzie Fryzurę jednak wolałabym znów bardziej spokojną, ciągle mi chodzą po głowie te warkocze francuskie i chociaż wiem, że mam do nich cienkie włosy, to i tak na próbnej sobie spróbuję... Muszę wiedzieć na 100%, że źle wyglądam, bo inaczej nie da mi to spokoju

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
ja bym na Twoim miejscu właśnie mgiełkę bez niczego wybrała Twoja suknia jest dość zdobna, więc welon powinien być tylko dodatkiem moim zdaniem

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:30   #3998
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Witam PMki Cały dzień poza domem, troszkę was wieczorkiem podczytywałam ale nie mam jakoś weny do pisania

Co powiecie na takie zaproszenia? http://moda.allegro.pl/przepiekne-za...840726900.html

Szukam czegoś innego, nie takiego banalnego, oklepanego tylko wszędzie te kokardki są, jakoś nic mi się specjalnie nie podoba. Takie proste sa takie właśnie za proste, udziwione też nie bardzo, nie mogę znaleźc czegoś innego ale fajnego.
Dosyć fajne, zależy jaka kolorystyka, bo te bladoróżowe to takie mdłe sie wydają

kilianna a skąd twoja sąsiadka od jaj wiedziała jakiego masz fotografa upatrzonego?

chatko fryzurka tym razem lepsza od poprzedniej, fajnie sie prezentuje z boku, a z tyłu taka zwykła jest, ale fajnie makijaz fajny, wakacyjny jeszcze taki
Świadkowa przegieła z ubiorem, masakra. Dekoracja w miarę ok, widzę winietki były i jak sie spisały? A to miejsce do tańczenia było tam przy stołach? Taki ścisk sie wydaje na zdjęciu

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:32   #3999
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
ja bym na Twoim miejscu właśnie mgiełkę bez niczego wybrała Twoja suknia jest dość zdobna, więc welon powinien być tylko dodatkiem moim zdaniem
Ok czyli szuka zwykłej mgiełki chociaż nie bardzo jestem do tego welonu przekonana. Jak mierzyłam w salonie to nie bardzo podobałam się sobie w welonie.

Stary 2011-09-27, 11:33   #4000
E87
Wtajemniczenie

Chatko bardzo ladnie wygladalas Co do makijazu to podpisuje sie pod tym co pisala Nena, jednak to Twoj wybor Fryzurka super, musiala byc czasochlonna, dlugo Ci ja robila fryzjerka?
Czy ktoras z dziewczyn ze Śląska zna jakas fajna wizazystke i fryzjera? Ja zawsze chodzilam do zaprzyjaznionej fryzjerki do domu, jednak a slub zdecydowalabym sie bardziej na salon, zas ta znajoma by czesala moją rodzinke...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:38   #4001
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
witojcie witojcie! od amego rana mam problem jelitowy że hej!
masakra... najśmieszniejsze jest to że moja mama tak samo rano miała problem moja ciotka wczoraj a ojciec mojej ciotki tak samo nie wiem co sie dzieje
może wirus ? bidulko...

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
kiliana ja już bym nie wytrzymała i wygarneła tej dziewczynie. Zastanawia mnie jedno co jej facet na to. Albo może warto uderzyć do niego może ma jakiś wpływ na nią. Choć w sumie z tego co mówiłas to najbardziej to jej matce odbija
tak, to wszystko wina jej matki, a dziewczyny nie widziałam od dawien dawna na oczy, bo nie meiszka w tej samej miejscowosci

Cytat:
ja naprawdę nie rozumiem co ta baba ma na celu że tak postępuje... jakaś chora psychicznie... z jednej strony to mi sie chce śmiac a z drugiej strony to się juz robi irytujące... i ciekawi mnie właśnie co na to wszystko ten narzeczony
a ten narzeczony to też jakiś zahukany, widzialam go kilka razy i wyglądał na mocno wystraszonego

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
tak- biała, krótka, dopasowana sukienka cobym na poprawinach była sexi żonką

Mnie ta sytuacja bezpośrednio nie dotyczy, ale naprawdę sie wkurzyłam Co za małpiszon wredny z baby! A najgorsze jest to, że nie ma co z nią rozmawiać na ten temat bo tylko się będzie cieszyć, że Cię zdenerwowała
ja też myśle o załozeniu na poprawiny białej, krótkiej, dopasowanej kiecce, albo jakiejś "ekri". Masz rację, że lepiej z tą babą nie rozmawiać na ten temat, bo będzie zadowolona,że mnie zdenerwowała. Olewam ją. Nic innego mi już nie może ukraść, bo wszędzie mam rezerwację

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Ja właśnie wczoraj byłam z kuzynką na zakupach i tak się troszkę porozglądałam wpadła mi w oko taka sukienka (jak ta morelowa)
A szperając na allegro wpadła mi jeszcze tadruga ale nie wiem czy się na którąś z nich zdecyduję
ta pierwsza jest cudna, skąd fotka? jest na allegro?

Cytat:

Nie no, to już jest jakieś szaleństwo.... ja bym tej babie już chyba szyby w oknach powybijała. Jestem w szoku, że Młodzi nic z tym nie robią, przecież Ty z tą inną PMką na pewno się kiedyś kolegowałaś, skoro byłyście sąsiadkami. masakra totalna, co ta świruska wyrabia...
Pokazałam to TŻtowi, na co On:
to niech zrobi manewr
09:40:20
zrobi wrażenie
09:40:27
że kupuje czerwona suknie ślubną
09:40:27

09:40:34
wtedy sąsiadka też kupi
09:40:41
i będzie odpłacone
09:41:12
niech tam mama jej sie np. przy okazji , poskarży sąsiadce albo komuś kto jej powtórzy
09:41:19
że córa sie uparła na czerwona suknie
09:41:21
i kupują
09:41:24
bo teraz takie modne
09:41:25
i ładne
09:41:26

Hmm, to rzeczywiście mogę sobie wyobrazić, jak bardzo już czekasz, żeby Go

:
chatko, podoba mi się Twój look!!! a Twoj TŻ ma fajny pomysł namówię mamę, żeby rozpowiedziała glośno wśrod sąsiadów, że teraz najmodniejsze są różowe/czerwone suknie ślubne z licznymi flabanami

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość

uuuuuu powem tak- fotograf postapił bardzo nie fair. nawet jeśli nie mógl się z tobą skontaktować, to mógł jej powiedzieć, że jest już z kimś wstępnie umówiony i da jej odp później. ale pewnie chłopak bał sie, że w końcu zostanie bez żadnego zlecenia. mimo wszystko mi pozostałby wielki niesmak po tym panu
co do sąsiadki, to faktycznie nawiedzona do potęgi teraz sama zaczęłam sie zastanawiać co jeszcze Ci zwinie
już mi na szczęście nic nie zwinie , bo wszędzie mam umowy podpisane

Cytat:
Na drugim zdjęciu w tle widać świadkową -MAKABRA!!!!! Ubrała się cała na biało, z białymi kwiatami przy szyi i we włosach, a jak spytałam PMki, dlaczego się tak ubrała, to ta powiedziała, że miała taką z innego wesela i że Jej to nie przeszkadza..... Ja bym taką świadkową wykopała na zbity pysk, szczególnie, że ta jej kiecka była bielsza niż suknia Młodej i przy niej Młodej wyglądała tak buro trochę... po prostu brak mi było słów, naprawdę.
co do świadkowej, to istna przesada. Nie zgodziłabym się na taki strój na moim weselu. Byłam na weselach, gdzie goście mieli białe suknie i na parkiecie przyciągały wzrok. Nie mówiąc o tym ostatnim przypadku, o którym pisałam, gdzie dziewczyna założyła białą, długą, zwiewną suknię i pod kościolem mylilismy ją od tyłu z PM

Cytat:
Ta kobieta robi się niebezpieczna ! Lepiej sprawdz z kim nie masz podpisanej umowy, bo też Ci zabierze. A tego fotografa, to bym pozwała!
no fotograf jest już u mnie skreślony, na szczęście mam innego na oku i na dniach podpisuję z nim umowe.

nena, Twoj TŻ widać, że jest luzakiem i ma swój styl. Powiem szczerze, że mi się podoba jego wygląd. I to, że ubiera się jak chce, a nie jak nakazują konwenanse.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:40   #4002
(kicia)
Zakorzenienie

Chatko wyglądałaś bardzo ładnie. Fryzurka bardzo fajna ale rzeczywiście na ślub średnio mi się widzi. Widzę że fryzjerki jesteś zadowolna mam nadzieję że mnie w sobotę też uczęsze tak jak chce co do makijażu. Z tego co zauważyłam Aneta właśnie najwięcej robi takich fantazyjnych kolorowych makijaży. Bardzo Ci w nim ładnie a jak z trwałością?
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:41   #4003
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
może wirus ? bidulko...

tak, to wszystko wina jej matki, a dziewczyny nie widziałam od dawien dawna na oczy, bo nie meiszka w tej samej miejscowosci

a ten narzeczony to też jakiś zahukany, widzialam go kilka razy i wyglądał na mocno wystraszonego

ja też myśle o załozeniu na poprawiny białej, krótkiej, dopasowanej kiecce, albo jakiejś "ekri". Masz rację, że lepiej z tą babą nie rozmawiać na ten temat, bo będzie zadowolona,że mnie zdenerwowała. Olewam ją. Nic innego mi już nie może ukraść, bo wszędzie mam rezerwację

ta pierwsza jest cudna, skąd fotka? jest na allegro?

chatko, podoba mi się Twój look!!! a Twoj TŻ ma fajny pomysł namówię mamę, żeby rozpowiedziała glośno wśrod sąsiadów, że teraz najmodniejsze są różowe/czerwone suknie ślubne z licznymi flabanami

już mi na szczęście nic nie zwinie , bo wszędzie mam umowy podpisane

co do świadkowej, to istna przesada. Nie zgodziłabym się na taki strój na moim weselu. Byłam na weselach, gdzie goście mieli białe suknie i na parkiecie przyciągały wzrok. Nie mówiąc o tym ostatnim przypadku, o którym pisałam, gdzie dziewczyna założyła białą, długą, zwiewną suknię i pod kościolem mylilismy ją od tyłu z PM

no fotograf jest już u mnie skreślony, na szczęście mam innego na oku i na dniach podpisuję z nim umowe.

nena, Twoj TŻ widać, że jest luzakiem i ma swój styl. Powiem szczerze, że mi się podoba jego wygląd. I to, że ubiera się jak chce, a nie jak nakazują konwenanse.
uważaj bo ci sąsiadka drugiego fotografa zabierze bo stwierdzi że jeden fotograf na weselu to za mało albo przekupi jajami kamerzystę
no a ja nadal mam problemy jelitowe cholera jasna co za ciulstwo mi sie przypałętało

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-27, 11:42   #4004
kasia_kuku
Zakorzenienie

Dziewczyny, pomożecie mi z wymyśleniem tematu na licencjat ?

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:43   #4005
E87
Wtajemniczenie

Madzia moze warto isc do apteki i cos sobie juz kupic zapobiegawczo, wiem ze sa jakies tabletki przeciw biegunce jelitowej, ewentualnie jakis stoperan chocby...
Chatko podbijam pytanie o winiety - jak sie sprawdzily? Czy mlodzi rozdawali moze jakies plany rozsadzenia gosci? Ja sie zastanawiam nad jakimis "mapami" wywieszonymi gdzies na poczatku sali, ale nie wiem czy to dobry pomysl... chyba ze porozdajemy male mapki
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:51   #4006
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

Według mnie taki najbardziej będzie pasować, nie będzie się gryzł z Twoją suknią.

Cytat:

ja generalnie w żadnych makijażach nie gustuję, bo się w ogóle nie maluję To był taki eksperyment, z którego jestem po prostu zadowolona - no podobam się jakoś sobie Mój bukiet będzie zielono-niebieski, w tych właśnie kolorach i może właśnie by pasowało to wszystko... Pewnie jeszcze zrobię jakiś próbny klasyczny
Dokładnie, trzeba próbować, testować żeby wiedzieć w czym czujemy się najlepiej

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:55   #4007
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Witam PMki Cały dzień poza domem, troszkę was wieczorkiem podczytywałam ale nie mam jakoś weny do pisania

Co powiecie na takie zaproszenia? http://moda.allegro.pl/przepiekne-za...840726900.html

Szukam czegoś innego, nie takiego banalnego, oklepanego tylko wszędzie te kokardki są, jakoś nic mi się specjalnie nie podoba. Takie proste sa takie właśnie za proste, udziwione też nie bardzo, nie mogę znaleźc czegoś innego ale fajnego.

Bardzo ładne te zaproszenia... ja zdecyduje się chyba na takie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie.jpg (36,2 KB, 18 załadowań)
patiss89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:57   #4008
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Witam się

Cytat:

Jesteśmy po weselu, ale fotki wkleję Wam jutro, bo dziś już nie mam siły się tym zająć. Trochę się niestety zaziębiłam, bo nocy było makabrycznie lodowato. Ogólnie wesele było kompletnie nieudane, typowe wiejskie w małej salce w remizie, parkietu prawie nie było, zupełnie nie dało się tańczyć (uświadomiliśmy sobie, że sam parkiet taneczny w naszej sali jest wielkości całej tej sali w remizie, a osób było ok. 180) - jak sobie ludzie popili, to tyle razy dostaliśmy z łokcia po głowie, barkach, albo z obcasa po łydkach i kostkach, że po prostu przestało nas to bawić. Przy stołach też żadne siedzenie, bo siedzieliśmy przy ścianie na ławce i ciągle trzeba było kogoś przepuszczać. ogólnie wytrzymaliśmy tylko do północy, bo chociaż Młodzi kochani, radości, cudowni i zakochani, to bawić się nie dało zupełnie, a na "parkiecie" to już nam się niezły agresor włączał...
Szkoda, że tak się to wesele ułożyło, oj szkoda.
Chociaż ja twierdzę, że wesela w remizie maja swój urok, oczywiście jeśli wszystko jest zgrane, jest dużo miejsca do siedzenie i do tańczenia. Świetnie skomponowana dekoracja też robi swoje. Ale nie rozumiem, jak oni mogli wziąć tak małą salę na taką liczbę osób. Sama jak wybierałam salę to właśnie patrzyłam na to, by goście mieli dużo miejsca do tańczenia i siedzenia za stołem. Nie no taka wygoda jest priorytetem!

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

pamiętacie moją sąsiadkę od jaj? Ukradła mi fotografa
Miałam zaklepanego, niestety tylko ustnie, fotografa. Jest to mój znajomy, niestety jest to również znajomy córki sąsiadki od jaj. No i wczoraj próbował się on do mnie dodzwonić, ale akurat byłam w pracy i nie mogłam odebrać. Po południu oddzwoniłam i okazało się, że chciał spisać umowę, bo ma inną chętną. Ponieważ nie odbierałam, to podpisal z nią umowę, bo ona już mu wpłaciła całą sumę :roll eyes: Okazało się, że ta klientka, to właśnie sąsiadka od jaj. Pobiegła do mojego fotografa, wpłaciła mu calutką sumę z góry i tym sposobem mi go ukradła. Fakt faktem, postąpił nie fair, bo przecież był ze mną umówiony. Niestety okazało się, że ustna umowa mu nie wystarczyła
Współczuję Ci takiej sąsiadki!!!!!
Ale z drugiej strony nie mieliście nic zagwarantowane na papierku, a wiadomo jak to z umowami ustnymi jest. Poza tym nie jeden usługodawca woli podpisać umowę z osobą, która z góry mu zapłaci. Przepraszam, za takie słowa, bo życzę Ci jak najlepiej, niestety takie realia. Teraz posprawdzajcie sobie wszystkie umowy, zobaczcie co jeszcze trzeba dograć i szybciutko to załatwić, bo jak widać wróg czyha za płotem
A i poleć też sąsiadce rękawiczki i koronkowe buciki

Cytat:
witojcie witojcie! od amego rana mam problem jelitowy że hej!
masakra... najśmieszniejsze jest to że moja mama tak samo rano miała problem moja ciotka wczoraj a ojciec mojej ciotki tak samo nie wiem co sie dzieje
Coś wisi w powietrzu. Więc biegiem do apteki, żeby potem zaskoczenia nie było

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Wczoraj dowiedziałam się że koleżanka (sąsiadka) bierze ślub tydzień przede mną - 21.04.2012. Mój tato jest jej chrzestnym więc zapowiada się ciekawie...

Zaręczyła się po 2 miesiącach znajomości.
Oj tak tydzień za tygodniem, to może być ciężko. Ale na tyle wcześniej wiecie, za jakoś tam finansowo da się jeszcze przygotować. U nas w przyszłym roku szykuje się moje wesele, srebrne gody mojego Chrzestnego (u nas robi sie takie drugie małe wesele z tej okazji, w lokalu z muzykantami), 80tka mojego dziadka i komunia kuzynki. Finansowo nie będzie kolorowo, ale kurka kiedyś to wesele trzeba zrobić.

Cytat:

OK, a teraz fotki. Najpierw, jak wyglądałam:
Baaaaardzo mi sie podobają i włoski i makijaż, bardzo Ta góra z włosków jest cudna. Gdyby pokombinować z tym "kokiem" to może dałoby się coś na ślub zrobić. A co do makijażu ślubnego to powiem tak- standardy są jakie są, ja tez uwielbiam delikatne, subtelne, ale z wyrazem podkreślenie oka, ale kolorowy makijaż też mi się podoba, może nie na mnie, ale na kimś na pewno. Teraz panuje taka dowolność i różnorodność w tym temacie, że jeśli tylko chcesz możesz się tak pomalować. I bardzo Ci te kolorki pasują

Cytat:
Tez uważam, że zwykła mgiełka byłaby lepsza. Masz suknię dość bogatą i z takim welonem z świecidełkami byłoby już za dużo zdobień.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:57   #4009
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiss89 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne te zaproszenia... ja zdecyduje się chyba na takie...
śliczne!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-09-27, 11:59   #4010
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Dziewczyny, pomożecie mi z wymyśleniem tematu na licencjat ?
z europeistyki??? podpowiedz coś więcej, w jakiej tematyce, kontekście, może o czym konkretnie chcesz pisać, bo jeśli pisałaś wcześniej to mi umknęło

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-09-27, 12:02   #4011
evoonia86
Zakorzenienie

aaa i na sobotnim weselu PM-ka miała 2 welony: długą mgiełkę do kościoła, krótki założyła później na salę.
mi też się marzy długi welon i dlatego zapytam czy w tym salonie ściągną mi taki 2 w 1, a jesli nie to po prostu kupię sobie 2

Edytowane przez evoonia86
Czas edycji: 2011-09-27 o 12:05
evoonia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:03   #4012
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

Cytat:
ja tak samo
odpuszczam ją sobie, chociaż z ciężkim sercem

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

bardzo ładne
mi podobają się też takie
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...793807997.html

lub
http://allegro.pl/orginalne-zaprosze...793929870.html
Te 1 zaproszenia są bardzo fajne tylko cena troszeczke wysoka.., te 2 nie bardzo mi się podobają
Stary 2011-09-27, 12:04   #4013
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
z europeistyki??? podpowiedz coś więcej, w jakiej tematyce, kontekście, może o czym konkretnie chcesz pisać, bo jeśli pisałaś wcześniej to mi umknęło
tak, a to opis seminaria, które wybrałam i w zakresie którego muszę coś napisać...

Zakres tematyczny seminarium obejmuje wybrane zagadnienia dotyczące kultury europejskiej i kultur zamieszkujących Europę społeczności ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień tożsamości i kultury narodowej. Tematy poszczególnych prac licencjackich powinny mieścić się zakresie w następujących bloków tematycznych:
- narody i grupy etniczne w Europie – historia i teraźniejszość, kultura i ideologia,
- tożsamości narodowe, etniczne, regionalne i lokalne a integracja europejska,
- kultury narodowe, etniczne, regionalne i lokalne a globalizacja kulturowa,
- europejskie tożsamości i kultury a inne kontynenty,
- kultura europejska, kultura narodowa a kultura masowa.
Przygotowywane na seminarium prace mogą opierać się na lekturach i metodach z dziedziny antropologii, socjologii i historii kultury.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-09-27, 12:06   #4014
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
aaa i na sobotnim weselu PM-ka miała 2 welony: długą mgiełkę do kościoła, krótki założyła później na salę.
mi też się marzy długi welon i dlatego zapytam czy w tym salonie ściągną mi taki 2 w 1, a jesli nie to po prostu kupię sobie 2
kochana daj namiar na tego sprzedawcę od podwiązek
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:07   #4015
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
kochana daj namiar na tego sprzedawcę od podwiązek
http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=19344815 oto i jego sklepik
Stary 2011-09-27, 12:08   #4016
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Normalnie miałam isć spać ale chyba nie usnę tak się boję....

Rzeczywiście nie zauważyłam że mamy tego samego dnia

Dziewczyny tak Was czytam i czytam i odnoszę wrażenie że macie już wszystko wybrane, zaplanowane... począwszy od zaproszeń poprzez kolor ślubu/wesela, sukienkę buty, bukiet.... a ja w czarnej d.... jestem z przygotowaniami
Ty masz jeszcze czas... ja to dopiero jestem w czarnej d**ie, bo zostało mi równe 200 dni a mało co mam załatwione...
Stary 2011-09-27, 12:11   #4017
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaste87 Pokaż wiadomość
Sorki...nie jestem polonistką....tylko inżynierem...zawsze miałam z tym problemy ;D
Nie będę już wam głowy zawracała moją zawiłościąwypowiedzi....S orki za problem...Pa ;D
Nie wszystkie Pmki są tutaj humanistkami A inżynier też musi umieć sie wypowiadać Wystarczyło trochę rozwinąć Twoje wypowiedzi, bo jesteś nowa- nie znamy Cię i trudno nam się domyślić z kontekstu

Cytat:
Mi ogólnie podoba się jak świadkowa jest ubrana w jasne kolory ale śnieżna biel i to w dodatku przyćmiewająca suknię młodej to przesada
Ale powiem wam, że według mnie ten cały szum wokół tego, że na wesele nie można założyć białej/kremowej/ecru itp sukienki, bo nie wypada to trochę przesada. Przecież wiadomo, że PM-ka i tak zawsze będzie się wyróżniać, nikt nie pomyli jej z dziewczyną ubraną w kremową, krótką sukienkę. Wg mnie jedynie czysta biel odpada, tak jak u tej świadkowej. Ja na pewno nie miałabym nic przeciwko temu jakby na moim weselu jakaś dziewczyna założyła jasną sukienkę. Dopóki nie będzie ona długa i z welonem
Nie mam nic przeciwko sukienkom beżowym, żółtym, pudrowym, ale jednak uważam, że jest taaaaki wybór kolorów, że biel i ecru można sobie na wesele darować

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
bardzo ładne, ale jak dla mnie za drogie na zaproszenia mamy budżet max 2zł/szt
Mamy 60 gości, czyli mniej więcej 30 zaproszeń - przy takiej liczbie można bardziej poszaleć chociaż nie mówię, że zdecydowalibyśmy się na takie drogie

Cytat:
Ja będę miała dwa nie chcę trenu więc w kościele będę miała długi

Chatko ślicznie wyglądałaś
Stary 2011-09-27, 12:11   #4018
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję trzeba zakupić
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:12   #4019
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
tak, a to opis seminaria, które wybrałam i w zakresie którego muszę coś napisać...

Zakres tematyczny seminarium obejmuje wybrane zagadnienia dotyczące kultury europejskiej i kultur zamieszkujących Europę społeczności ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień tożsamości i kultury narodowej. Tematy poszczególnych prac licencjackich powinny mieścić się zakresie w następujących bloków tematycznych:
- narody i grupy etniczne w Europie – historia i teraźniejszość, kultura i ideologia,
- tożsamości narodowe, etniczne, regionalne i lokalne a integracja europejska,
- kultury narodowe, etniczne, regionalne i lokalne a globalizacja kulturowa,
- europejskie tożsamości i kultury a inne kontynenty,
- kultura europejska, kultura narodowa a kultura masowa.
Przygotowywane na seminarium prace mogą opierać się na lekturach i metodach z dziedziny antropologii, socjologii i historii kultury.
Jedyne co mi przyszło do głowy to Wpływ migracji Turków do Niemiec na społeczności lokalne
ale odpada w przedbiegach

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-09-27, 12:15   #4020
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam nic przeciwko sukienkom beżowym, żółtym, pudrowym, ale jednak uważam, że jest taaaaki wybór kolorów, że biel i ecru można sobie na wesele darować
Podpisuję się rękoma i nogami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości