|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
Kurde moja położna to niezbyt się przejęła rolą, o sexie nawet nie wspomniała, ale w sumie i tak się nie powstrzymywaliśmy a wizytę miałam dopiero na początku 4.miesiąca, nie dalibyśmy rady ![]() O jedzeniu to tylko czy wiem co jeść no i że duzo warzyw, owoców, a nie jeść wątróbki, więc szczerze mówiąc to ja sam prowadzę swoją ciążę, czytam i z wami rozmawiam, bo od niej to ja niewiele mam, tyle co badania. cześć wszystkim
|
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Ale do słońca upalnie
. Jest pewnie ze 40st ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Rybka, nie pytał. Tylko podczas robienia USG mówił, że nie ma przeciwwskazań do seksu, że mogę uprawiać sporty, podróżować itp . Z tym, że tak rzadko to M. się poskarżył |
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny super że na badaniach wszystko OK, koniecznie wstawcie zdjęcia
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
A co do jedzenia to mówił, żeby nie jeść surowego i wszystko dokładnie myć, bo nie mam przeciwciał na toxo..
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- A poza tym to tyle ile razy byłam u lekarza (3) to tyle razy u innego . I każdy pytał o to samo . Takie prowadzenie ciąży to żadne prowadzenie, ale widać tak tu jest. Wywiad u innej, USG gdzie indziej
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo lubię upały, ale z Tz byliśmy w wakacje w Grecji i stwierdzam, że może jednak nie aż tak... A to przecież i tak było jakieś 10 stopni mniej niż u Ciebie. W taki upał nic sie nie chce, ja nie wiem jak oni tam żyją, a ja jeszcze w początkowej ciąży byłam, wszystko mnie męczyło... więc |
|
|
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
a jak jest z jedzeniem orzechów- coś mi się o uszy obiło żeby unikać bo mogą powodować alergie u dzieci. Prawda to?
i co z kalafiorem? u mnie tez jest lekarz od wizyt i lekarz od usg
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz na szczęście jest różnica między cieniem a słońcem i w cieniu można funkcjonować, ale w lecie to jest masakra. No i w nocy już nie jest tak gorąco tylko temp. spada do 20-23st. Ja uwielbiam upał, ale cieszę się, że całą ciążę spędzę w zimie
. Jakbym miała chodzić w końcowych miesiącach czerwiec-sierpień to pewnie przesiedziałabym cały czas w 1 pokoju z klimatyzacją ustawioną na 20st, albo w wannie .No M. mnie wsypał. Pewnie dlatego, że lekarz był facetem .
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Negila...orzechy są strasznie tuczące. I myślę, że wszystko jedzone w przesadnych ilościach może odbić się alergią
. Przecież nie zjesz 2kg orzechów w 1 dzień ![]() A kalafior mnie wzdyma więc unikam. |
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kalafiora, to nie wiem czemu nie? Ja jadłam i mam zamiar jeść bo uwielbiam. Słyszałaś coś o kalafiorze? |
|
|
|
|
#2441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ma przerośnięte migdałki i to od tego jest takie chrapanie. Ale nie da sobie wytłumaczyć. Przecież to trzeba isć do lekarza i iść na 3 dni do szpitala na zabieg usunięcia. Ostatniej nocy męczyłam się do drugiej w nocy aby zasnąć. Cytat:
![]() Dziś mnie trochę pobolewa w okolicy lewego jajnika.No i 16 tydzień uważam za zakończony
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka ja miałam chyba z 15 badań na 1. raz. Łącznie z żółtaczką typu B i C. Na szczęście wszystkie negatywne. Dobrze, że nazwy były po łacinie to przynajmniej mogłam w internecie sprawdzić co to jest
. Wyniki wszystkie mam w teczce w szpitalu więc pewnie nie zobaczę ich już. A w książeczce mam w okrojonej formie.---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Karolca . A jeszcze jak mój wypije trochę alko wtedy koncerty są nie do zniesienia . Z soboty na niedzielę nie mogłam już wytrzymać i wyrzuciłam M. z łóżka, co skwitował - "ale z Ciebie egoistka" . To, że ja co 2 noc muszę przenosić się na sofę to nie jest egoizm? .
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie czekam na wyniki na przeciwciała na toxo i różyczkę, bo nie byłam na nią szczepiona... mama ma mi dzisiaj wyniki przynieść z pracy.
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-09-27 o 12:51 |
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na różyczkę byłam szczepiona, bo mimo, że przebywałam z koleżankami chorymi na różyczkę to się nie zaraziłam
.
|
|
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
a moj maz oczywiscie ma wszystko w d.. prosilam zreszta za kazdym razem prosze zeby jak dojedzie na miejsce( jest na szkoleniu) zeby dal mi znac zebym sie nie martwila i za kazdym razem jest tak samo zadnego smsa a wystarczyło by napisac "dojechalem" i spoko. niech no tylko zadzwoni albo napisze to albo nie odbiore albo nie odpisze nich skubaniec tez sie troche pomartwi
![]() wkurza mnoe cos takiego bo to tak naprawde zaden wysilek kwestia 30 sekund i sprawa zalatwiona.
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam że wpadam jak po ogień ale zabiegana jestem ostatnio jak cholera a dzisiaj zauważyłam u siebie dziwne zjawisko... też miałyście w okolicach 10 tc taki gęsty biało-kremowy śluz? jak płodny... bardzo rozciągliwy... On ze mnie wypływa jak korzystam z wc (najpierw myślałam że mąż napluł do wc i nie spuścił wody - ale to ze mnie)... w poprzedniej ciąży tak nie miałam i nieźle mnie to zaskoczyło
|
|
|
|
#2447 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() No a ja w koncu usiadlam, od rana ciagle cos do zrobienia, ale obiadek juz zrobiony- dzis ugotowalam barszczyk bialy z podgrzybkami i jajeczkiem, dziecie juz polozone, zasypia ![]() Jak gotowalam zupke, maz zabral Filipa (bo ma na popoludnie do pracy) do parku i nazbierali tyle kasztanow, ze procz zabawy z malym, mysle jaka mozna by dekoracje z nich ulozyc ![]() Odnosnie seksu, w poprzedniej ciazy ciagle mialam chcice a nie moglam praktycznie przez cala ciaze, teraz w sumie juz bym mogla ale moje libido jest w kiepskiej formie. ![]() Teraz zachwouje sie tak jak moj maz po urodzeniu Filipa, ja chcialam i moglam ciagle a on raz na miesiac tikki, Mravka tak Filip ma takie teksty ze ja wymiekam, czasem zapyta o cos na co nie wiem jak odpowiedziec ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mysle ze wiele rzeczy mozna znalezc na necie teraz i pielegnacje malucha i technike oddychania i inne przydatne dla nas informacje, dla mnie szkoda by bylo tylu pieniazkow. Co innego jak szkola rodzenia jest za darmo, wtedy co nam zalezy, ale przy takich kosztach i procz tego braku zapewnienia ze tam bede rodzila to trzeba by to przemyslec. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jeszcze jak dzwonię 3 raz to odbiera "co się stało?" "przecież wiesz że nic mi nie jest"...no właśnie nie wiem.... |
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż nie może doczekać się najbliższej wizyty. Wziął już wolne z pracy i czeka
Fajnie. Szkoda tylko, że okazywanie takich uczuć przychodzi mu z taką trudnością. Wylewny to na pewno nie jest po mnie (ale u męża w domu wszyscy są bardzo skryci w emocje).Moje wyniki są już do odebrania w laboratorium. Ale to po 17 dopiero. Z moim przeziębieniem jest dziś trochę lepiej Ale nie znaczy to, że jest super. Tylko od smarkania zatkały mi się uszy
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tez chrapie, zatykam mu nos to się przekręca na bok Ale ja ogólnie nie mam problemu z zasypianiem, więc tak bardzo mnie nie męczy
|
|
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do mojej pralki...to z drugiej strony jest to lepsze rozwiązanie niż pralka w kuchni
. Miałam pralkę w kuchni na poprzednim mieszkaniu i to była masakra...a niestety w łazience to nie ma jak...chociaż teraz to chyba i bym miała możliwość jakbym bidet wywaliła (i tak go nie używam).
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2455 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki kochane. no dobra juz nie smęcę bo wam tylko psuję humor (albo polepszam bo macie lepiej ) Cytat:
leżałam 5 dni w szpitalu, nie wiem jak się wykrywa przodujące łożysko, ale na pewno wykluczali różne powody:miałam 2 USG i 3 badania (w tym 2x przez ordynatora) wszystkie wyszły dobrze, nawet z krwi i różne posiewy (co mnie zdziwiło bo sikałam co 30 minut - ale raczej z nerwów i z tych leków rozkurczowych). Na karcie wypisowej napisali: "poronienie zagrażające" ale chyba zawsze tak piszą w takich przypadkach niezależnie od przyczyny. |
|||
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od kiedy po pierwszej wizycie leczyli mnie z infekcji to śluzu mam mniej niż zazwyczaj. Jak jest to jest biały i ciągnący, ale malutko go. Tak, że nie muszę używać wkładek ani nic.
Ale też od razu jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to kupiłam sobie specjalny płyn do higieny intymnej w aptece przeciw infekcjom z PH 8,5. |
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
antyciala to wydaje mi sie ze chodzi o odczyn coombsa
ja robilam tez to badanie na zlecenie lekarza.Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-27 o 13:08 |
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Równoważymy się chociaż. Muszę zrobić jakieś zakupy... chleb, ziemniaki, pomidory.
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
wiem wiem ale przynajmniej zajmuje ręce na dlużej i nie sięgam po czekoladę , chipsy itd![]() a poza tym solonego słonecznika nie da się bardzo dużo zjesc bo usta pieką od soli![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, no ja też odczyn coombsa miałam robiony . To jest na konflikt serologiczny, nie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

. Lekarz był zdziwiony, że my tak rzadko się przytulamy
. Aż popatrzył na mojego M. ze współczuciem
. No ale ja nic na to nie poradzę, że moje libido spadło do 0 a nawet i niżej 

. Z tym, że tak rzadko to M. się poskarżył

. To jest na konflikt serologiczny, nie?