2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 12:32   #2431
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
No ja żadnego zakazu nie mam, ale brak chęci jest . Lekarz był zdziwiony, że my tak rzadko się przytulamy . Aż popatrzył na mojego M. ze współczuciem . No ale ja nic na to nie poradzę, że moje libido spadło do 0 a nawet i niżej
tikki to lekarz was sie pytał jak często się przytulacie?
Kurde moja położna to niezbyt się przejęła rolą, o sexie nawet nie wspomniała, ale w sumie i tak się nie powstrzymywaliśmy a wizytę miałam dopiero na początku 4.miesiąca, nie dalibyśmy rady
O jedzeniu to tylko czy wiem co jeść no i że duzo warzyw, owoców, a nie jeść wątróbki, więc szczerze mówiąc to ja sam prowadzę swoją ciążę, czytam i z wami rozmawiam, bo od niej to ja niewiele mam, tyle co badania.
cześć wszystkim
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:33   #2432
tikki85
Zakorzenienie

Ale do słońca upalnie . Jest pewnie ze 40st

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Rybka, nie pytał. Tylko podczas robienia USG mówił, że nie ma przeciwwskazań do seksu, że mogę uprawiać sporty, podróżować itp . Z tym, że tak rzadko to M. się poskarżył
Stary 2011-09-27, 12:34   #2433
rybka13
Zakorzenienie

Dziewczyny super że na badaniach wszystko OK, koniecznie wstawcie zdjęcia
Stary 2011-09-27, 12:36   #2434
tikki85
Zakorzenienie

A co do jedzenia to mówił, żeby nie jeść surowego i wszystko dokładnie myć, bo nie mam przeciwciał na toxo..

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

A poza tym to tyle ile razy byłam u lekarza (3) to tyle razy u innego . I każdy pytał o to samo . Takie prowadzenie ciąży to żadne prowadzenie, ale widać tak tu jest. Wywiad u innej, USG gdzie indziej
Stary 2011-09-27, 12:38   #2435
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Ale do słońca upalnie . Jest pewnie ze 40st

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Rybka, nie pytał. Tylko podczas robienia USG mówił, że nie ma przeciwwskazań do seksu, że mogę uprawiać sporty, podróżować itp . Z tym, że tak rzadko to M. się poskarżył
aaa wsypał Cię
Ja bardzo lubię upały, ale z Tz byliśmy w wakacje w Grecji i stwierdzam, że może jednak nie aż tak... A to przecież i tak było jakieś 10 stopni mniej niż u Ciebie. W taki upał nic sie nie chce, ja nie wiem jak oni tam żyją, a ja jeszcze w początkowej ciąży byłam, wszystko mnie męczyło... więc
Stary 2011-09-27, 12:39   #2436
negila
Rozeznanie

a jak jest z jedzeniem orzechów- coś mi się o uszy obiło żeby unikać bo mogą powodować alergie u dzieci. Prawda to?

i co z kalafiorem?

u mnie tez jest lekarz od wizyt i lekarz od usg

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:43   #2437
tikki85
Zakorzenienie

Teraz na szczęście jest różnica między cieniem a słońcem i w cieniu można funkcjonować, ale w lecie to jest masakra. No i w nocy już nie jest tak gorąco tylko temp. spada do 20-23st. Ja uwielbiam upał, ale cieszę się, że całą ciążę spędzę w zimie . Jakbym miała chodzić w końcowych miesiącach czerwiec-sierpień to pewnie przesiedziałabym cały czas w 1 pokoju z klimatyzacją ustawioną na 20st, albo w wannie .

No M. mnie wsypał. Pewnie dlatego, że lekarz był facetem . Jakby był kobietą to zrozumiałby jak to jest jak libido jest równe 0 .
Stary 2011-09-27, 12:43   #2438
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
A co do jedzenia to mówił, żeby nie jeść surowego i wszystko dokładnie myć, bo nie mam przeciwciał na toxo..

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

A poza tym to tyle ile razy byłam u lekarza (3) to tyle razy u innego . I każdy pytał o to samo . Takie prowadzenie ciąży to żadne prowadzenie, ale widać tak tu jest. Wywiad u innej, USG gdzie indziej
Ja na toxoplasmozę i cytomegalie to wcale chyba nie miałam i mieć nie będę, pierwszą krew to pobrała na spr.grupy krwi, hemoglobine, hiv i coś jeszcze, a nastepne to nawet nie wiem na co bo wszystko oznaczone skrótami. Mnie co prawda jedna położna prowadzi, ale usg też gdzieindziej mam.
Stary 2011-09-27, 12:44   #2439
tikki85
Zakorzenienie

Negila...orzechy są strasznie tuczące. I myślę, że wszystko jedzone w przesadnych ilościach może odbić się alergią . Przecież nie zjesz 2kg orzechów w 1 dzień
A kalafior mnie wzdyma więc unikam.
Stary 2011-09-27, 12:45   #2440
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
a jak jest z jedzeniem orzechów- coś mi się o uszy obiło żeby unikać bo mogą powodować alergie u dzieci. Prawda to?

i co z kalafiorem?

u mnie tez jest lekarz od wizyt i lekarz od usg
Orzechy można jeść wszystkie oprócz ziemnych (te mogą uczulać).
A co do kalafiora, to nie wiem czemu nie? Ja jadłam i mam zamiar jeść bo uwielbiam. Słyszałaś coś o kalafiorze?
Stary 2011-09-27, 12:46   #2441
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
i przyłączam się do grona żon chrapiących mężów mój potrafi takie koncerty dawać że na działce obudził kiedyś ludzi za ścianą
już go wysyłałam do lekarza nawet ale dla niego to nie problem przecież
No tak, oni problemu ze spaniem nie mają :/
Mój ma przerośnięte migdałki i to od tego jest takie chrapanie. Ale nie da sobie wytłumaczyć. Przecież to trzeba isć do lekarza i iść na 3 dni do szpitala na zabieg usunięcia. Ostatniej nocy męczyłam się do drugiej w nocy aby zasnąć.

Cytat:
No ja żadnego zakazu nie mam, ale brak chęci jest . Lekarz był zdziwiony, że my tak rzadko się przytulamy . Aż popatrzył na mojego M. ze współczuciem . No ale ja nic na to nie poradzę, że moje libido spadło do 0 a nawet i niżej
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Nie martw się moje też
Ufff... jak dobrze wiedzieć, że nie jestem sama
Dziś mnie trochę pobolewa w okolicy lewego jajnika.No i 16 tydzień uważam za zakończony

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:48   #2442
tikki85
Zakorzenienie

Rybka ja miałam chyba z 15 badań na 1. raz. Łącznie z żółtaczką typu B i C. Na szczęście wszystkie negatywne. Dobrze, że nazwy były po łacinie to przynajmniej mogłam w internecie sprawdzić co to jest . Wyniki wszystkie mam w teczce w szpitalu więc pewnie nie zobaczę ich już. A w książeczce mam w okrojonej formie.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Karolca .
A jeszcze jak mój wypije trochę alko wtedy koncerty są nie do zniesienia . Z soboty na niedzielę nie mogłam już wytrzymać i wyrzuciłam M. z łóżka, co skwitował - "ale z Ciebie egoistka" . To, że ja co 2 noc muszę przenosić się na sofę to nie jest egoizm? .
Stary 2011-09-27, 12:49   #2443
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie . Mamy takie małe pomieszczenie na pralkę i miejsce do wieszania prania na dachu. Chyba będę musiała z mokrym praniem zjeżdżać na dół i w mieszkaniu wieszać na suszarkach .
Oj to szkoda, faktycznie chyba będziesz musiała wieszać w mieszkaniu.

ja właśnie czekam na wyniki na przeciwciała na toxo i różyczkę, bo nie byłam na nią szczepiona... mama ma mi dzisiaj wyniki przynieść z pracy.

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2011-09-27 o 12:51
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:51   #2444
tikki85
Zakorzenienie

Ja na różyczkę byłam szczepiona, bo mimo, że przebywałam z koleżankami chorymi na różyczkę to się nie zaraziłam . Pewnie od mamusi dostałam mocne przeciwciała .
Stary 2011-09-27, 12:53   #2445
cziqua
Zadomowienie

a moj maz oczywiscie ma wszystko w d.. prosilam zreszta za kazdym razem prosze zeby jak dojedzie na miejsce( jest na szkoleniu) zeby dal mi znac zebym sie nie martwila i za kazdym razem jest tak samo zadnego smsa a wystarczyło by napisac "dojechalem" i spoko. niech no tylko zadzwoni albo napisze to albo nie odbiore albo nie odpisze nich skubaniec tez sie troche pomartwi no wygadalam sie wkurza mnoe cos takiego bo to tak naprawde zaden wysilek kwestia 30 sekund i sprawa zalatwiona.

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:54   #2446
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

przepraszam że wpadam jak po ogień ale zabiegana jestem ostatnio jak cholera a dzisiaj zauważyłam u siebie dziwne zjawisko...

też miałyście w okolicach 10 tc taki gęsty biało-kremowy śluz? jak płodny... bardzo rozciągliwy... On ze mnie wypływa jak korzystam z wc (najpierw myślałam że mąż napluł do wc i nie spuścił wody - ale to ze mnie)... w poprzedniej ciąży tak nie miałam i nieźle mnie to zaskoczyło
Stary 2011-09-27, 12:55   #2447
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka

No a ja w koncu usiadlam, od rana ciagle cos do zrobienia, ale obiadek juz zrobiony- dzis ugotowalam barszczyk bialy z podgrzybkami i jajeczkiem, dziecie juz polozone, zasypia

Jak gotowalam zupke, maz zabral Filipa (bo ma na popoludnie do pracy) do parku i nazbierali tyle kasztanow, ze procz zabawy z malym, mysle jaka mozna by dekoracje z nich ulozyc

Odnosnie seksu, w poprzedniej ciazy ciagle mialam chcice a nie moglam praktycznie przez cala ciaze, teraz w sumie juz bym mogla ale moje libido jest w kiepskiej formie.
Teraz zachwouje sie tak jak moj maz po urodzeniu Filipa, ja chcialam i moglam ciagle a on raz na miesiac

tikki, Mravka tak Filip ma takie teksty ze ja wymiekam, czasem zapyta o cos na co nie wiem jak odpowiedziec

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
witam z rana Jakoś wczoraj po wizycie nie mialam juz sily pisac z dzidzią wszystko dobrze żadnych wad nie wykryto narządy wszystkie są a maluszek spał smacznie mierzy już 7 cm a termin mam na 2 a nie na 4 pan doktor zadowolony i oby tak dalej a tydzień 13 a nie 12 kolejna wizyta 17.10 moze wtedy juz poznam płeć .
super kochana
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
jejku ja mam jutro mam nadzieje że nie przerwę dobrej passy wiadomości z USG trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
przebijam jablko,gruszka,kanapka z serkiem+pomidor,kanapka z nutella,serek homo i kisiel;]
niezle
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Dziś na 16 mamy USG. Siedzę jak na szpilkach. Dlaczego ten czas nie może lecieć szybciej?
zawsze tak sie dluzy, szybko zleci i zaraz bedziesz po usg
Cytat:
dobrze że poruszyłyście temat szkoły rodzenia. te dziewczyny które chodziły czy ta szkoła jest rzeczywiście tak na potrzebna? i kiedy najlepiej się zapisać? bo od 24 tyg ale to chyba za wcześnie??
my mamy dylemat bo w sumie trochę z dziećmi miałam do czynienia, poza tym zawsze sa książki, mamy, siostry itp.
szkoła do której bym chciała iść niby przy szpitalu ale kosztuje 500 zł!! wiem że to dla dziecka robimy ale z drugiej strony to spory wydatek który można równie dobrze poświęcić na malucha ale w inny sposób.
i jeszcze inna sprawa że podobno po skończeniu tej szkoły nie powinni odesłać do innego szpitala, a w praktyce może to przecież różnie być prawda?
wiesz ja uwazam ze jesli masz pojecie o dzieciach, wiesz mniej wiecej jak przewinac, jak pielegnowac to mysle ze nie ma sensu chodzic do szkoly rodzenia...tam polozna pokazuje podstawowa "obsluge" maluszka. Ja z zawodu procz tego ze jestem pielegniarka, jestem tez opiekunka dziecieca, wiec nie musialam sie niczego uczyc, dla mnie nie bylo raczej rzeczy ktorych balabym sie zrobic. Jednak na pewno przydalaby mi sie ze szkoly rodzenia technika oddychania w trakcie porodu, bo mialam z tym problem i zamiast przec tak jak nalezy troche parlam buzia i mialam wybroczyny. Ale tez nie wiem czy gdybym chodzila do szkoly rodzenia i tego sie uczyla tam, nie jestem pewna czy bym to robila poprawnie, bo teoria teoria a praktycznie niektore rzeczy ciezko wykonac szczegolnie w wielkich bolach zapomina sie o tym co i jak nalezy robic
Mysle ze wiele rzeczy mozna znalezc na necie teraz i pielegnacje malucha i technike oddychania i inne przydatne dla nas informacje, dla mnie szkoda by bylo tylu pieniazkow. Co innego jak szkola rodzenia jest za darmo, wtedy co nam zalezy, ale przy takich kosztach i procz tego braku zapewnienia ze tam bede rodzila to trzeba by to przemyslec.
Cytat:
A mnie dziś w nocy złapał na kilka sekund skurcz w pachwinie jak chciałam zrzucić z siebie kołdrę .
ja tez tak mam
Cytat:
No, ale i tak mi się nie chce, bo raz trzeba wyjechać a później sprawdzić czy się wyprało i wywiesić...i tak kilka razy, bo nigdy nie trafię na właściwy moment. Muszę sobie kupić pralkę z zegarkiem .
kurcze przechlapane z tym jezdzeniem tak co chwilke.
Cytat:
oj ja sie ciesze ze pranie i prasowanie zaliczylam wczoraj a mialam tego oj mialam teraz sobie tylko pozamiatam kurze poscieram zrobie papu wezme paczke solonego slonecznika i zasiade do ogladania jakiegos filmu
tylo nie jedz za duzo slonecznika solonego bo wiesz ze kaloryczny
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:57   #2448
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
a moj maz oczywiscie ma wszystko w d.. prosilam zreszta za kazdym razem prosze zeby jak dojedzie na miejsce( jest na szkoleniu) zeby dal mi znac zebym sie nie martwila i za kazdym razem jest tak samo zadnego smsa a wystarczyło by napisac "dojechalem" i spoko. niech no tylko zadzwoni albo napisze to albo nie odbiore albo nie odpisze nich skubaniec tez sie troche pomartwi no wygadalam sie wkurza mnoe cos takiego bo to tak naprawde zaden wysilek kwestia 30 sekund i sprawa zalatwiona.
No mnie też coś takiego denerwuje. Jak ja nie napiszę, że jestem i nic mi nie jest to się złości a ja mogę się martwić . Jeszcze jak dzwonię 3 raz to odbiera "co się stało?" "przecież wiesz że nic mi nie jest"...no właśnie nie wiem....
Stary 2011-09-27, 12:58   #2449
karolca
Zakorzenienie

Mój mąż nie może doczekać się najbliższej wizyty. Wziął już wolne z pracy i czeka Fajnie. Szkoda tylko, że okazywanie takich uczuć przychodzi mu z taką trudnością. Wylewny to na pewno nie jest po mnie (ale u męża w domu wszyscy są bardzo skryci w emocje).

Moje wyniki są już do odebrania w laboratorium. Ale to po 17 dopiero.

Z moim przeziębieniem jest dziś trochę lepiej Ale nie znaczy to, że jest super. Tylko od smarkania zatkały mi się uszy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-27, 13:01   #2450
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Rybka ja miałam chyba z 15 badań na 1. raz. Łącznie z żółtaczką typu B i C. Na szczęście wszystkie negatywne. Dobrze, że nazwy były po łacinie to przynajmniej mogłam w internecie sprawdzić co to jest . Wyniki wszystkie mam w teczce w szpitalu więc pewnie nie zobaczę ich już. A w książeczce mam w okrojonej formie.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Karolca .
A jeszcze jak mój wypije trochę alko wtedy koncerty są nie do zniesienia . Z soboty na niedzielę nie mogłam już wytrzymać i wyrzuciłam M. z łóżka, co skwitował - "ale z Ciebie egoistka" . To, że ja co 2 noc muszę przenosić się na sofę to nie jest egoizm? .
To dobrze że Cie tak szczegółowo badają, ja wyczytałam że oprócz tej grupy krwi, hemoglobiny i hiv badali jeszcze różyczkę, kiłę, zapalenie watrąby typu B i antyciała (nie wiem o co chodzi konkretnie?), więc w sumie nie za wiele tego, ale oni tu robią minimum...
Mój tez chrapie, zatykam mu nos to się przekręca na bok Ale ja ogólnie nie mam problemu z zasypianiem, więc tak bardzo mnie nie męczy
Stary 2011-09-27, 13:01   #2451
tikki85
Zakorzenienie

Jeszcze co do mojej pralki...to z drugiej strony jest to lepsze rozwiązanie niż pralka w kuchni . Miałam pralkę w kuchni na poprzednim mieszkaniu i to była masakra...a niestety w łazience to nie ma jak...chociaż teraz to chyba i bym miała możliwość jakbym bidet wywaliła (i tak go nie używam).
Stary 2011-09-27, 13:02   #2452
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

przepraszam że wpadam jak po ogień ale zabiegana jestem ostatnio jak cholera a dzisiaj zauważyłam u siebie dziwne zjawisko...

też miałyście w okolicach 10 tc taki gęsty biało-kremowy śluz? jak płodny... bardzo rozciągliwy... On ze mnie wypływa jak korzystam z wc (najpierw myślałam że mąż napluł do wc i nie spuścił wody - ale to ze mnie)... w poprzedniej ciąży tak nie miałam i nieźle mnie to zaskoczyło
wiesz co ja nie przypatrzylam sie jakos sobie bardzo, jesli chodzi o sluz, na pewno jest gesciejszy i bialo-kremowy, czasem na papierze zauwazylam ze troche sie rozciaga ale nie jakos bardzo. Kiedy masz wizyte? moze jak sie martwisz zadzwon do gina?
SZYMONEK

Stary 2011-09-27, 13:04   #2453
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mój mąż nie może doczekać się najbliższej wizyty. Wziął już wolne z pracy i czeka Fajnie. Szkoda tylko, że okazywanie takich uczuć przychodzi mu z taką trudnością. Wylewny to na pewno nie jest po mnie (ale u męża w domu wszyscy są bardzo skryci w emocje).
U mojego M. w rodzinie raczej nikt się nie rozczula, ale mój M. jest jakiś inny od wszystkich i na USG prawie popłakał się ze wzruszenia i każdemu opowiada jak to jego dzidzia fajnie hasała w brzuszku .
Stary 2011-09-27, 13:04   #2454
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

Ja odkąd zaciążyłam to tak ze mnie leci, albo taki płodny właśnie albo kremowy i to w sporej ilości To normalne zjawisko
Stary 2011-09-27, 13:06   #2455
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Aaagga
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Aaagga

Tikki już rozumiem
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
bardzo Ci wspolczuje mam nadzieje ze Ci sie szybciutko polepszy
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
aaagga- współczuję...trzymaj się. z każdym tygodniem będzie coraz lepiej, zobaczysz
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

trzymaj sie ciepło, a na dojscie do formy przyjdzie swoj czas. Teraz najwazniejsze, aby wszystko bylo dobrze
dzięki kochane. no dobra juz nie smęcę bo wam tylko psuję humor (albo polepszam bo macie lepiej ) już drugi dzień bez brudzenia, ale jak wstaje to mam zawroty głowy. Nie pamiętam, żebym kiedyś tak długo leżała. Jak sie urodzi to pewnie nie będę miała czasu usiąść a co dopiero sobie poleżeć
Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
aaaga a dostałaś coś na te plamienia??? Mi też raczej te 3 kg poszly w brzuszek
2x1 duphaston 3x1 nospa 3x2 asmag (magnez)
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
mi moja gin mowi, ze plamienia moga byc spowodowane lozyskiem przodujacym... sprawdzali u ciebie polozenie lozyska?
Bo jesli u ciebie jest taki przypadek, to tak czy inaczej jest to wskazanie do cc

w kazdym badz razie trzymam mocno kciuki, zeby bylo dobrze
leżałam 5 dni w szpitalu, nie wiem jak się wykrywa przodujące łożysko, ale na pewno wykluczali różne powody:miałam 2 USG i 3 badania (w tym 2x przez ordynatora) wszystkie wyszły dobrze, nawet z krwi i różne posiewy (co mnie zdziwiło bo sikałam co 30 minut - ale raczej z nerwów i z tych leków rozkurczowych). Na karcie wypisowej napisali: "poronienie zagrażające" ale chyba zawsze tak piszą w takich przypadkach niezależnie od przyczyny.
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 13:06   #2456
tikki85
Zakorzenienie

Ja od kiedy po pierwszej wizycie leczyli mnie z infekcji to śluzu mam mniej niż zazwyczaj. Jak jest to jest biały i ciągnący, ale malutko go. Tak, że nie muszę używać wkładek ani nic.
Ale też od razu jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to kupiłam sobie specjalny płyn do higieny intymnej w aptece przeciw infekcjom z PH 8,5.
Stary 2011-09-27, 13:06   #2457
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
antyciała (nie wiem o co chodzi konkretnie?),
antyciala to wydaje mi sie ze chodzi o odczyn coombsa ja robilam tez to badanie na zlecenie lekarza.
Cytat:
Jeszcze co do mojej pralki...to z drugiej strony jest to lepsze rozwiązanie niż pralka w kuchni . Miałam pralkę w kuchni na poprzednim mieszkaniu i to była masakra...a niestety w łazience to nie ma jak...chociaż teraz to chyba i bym miała możliwość jakbym bidet wywaliła (i tak go nie używam).
wiesz co tak sobie mysle, ze jak bys jednak miala mozliwosc chociaz jakiejs mniejszej pralki blizej gdzies, bo potem bedzie Ci ciezko. Przy dzidzi jest duzo prania ciagle, ja co drugi, trzeci dzien piore....poza tym z maluszkiem bedziesz tak bidulko latac na to 5 pietro?
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-09-27 o 13:08
Stary 2011-09-27, 13:06   #2458
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
U mojego M. w rodzinie raczej nikt się nie rozczula, ale mój M. jest jakiś inny od wszystkich i na USG prawie popłakał się ze wzruszenia i każdemu opowiada jak to jego dzidzia fajnie hasała w brzuszku .
Dobrze, że ja jestem bardzo rozemocjonowana Równoważymy się chociaż.

Muszę zrobić jakieś zakupy... chleb, ziemniaki, pomidory.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-27, 13:09   #2459
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

tylo nie jedz za duzo slonecznika solonego bo wiesz ze kaloryczny

wiem wiem ale przynajmniej zajmuje ręce na dlużej i nie sięgam po czekoladę , chipsy itd a poza tym solonego słonecznika nie da się bardzo dużo zjesc bo usta pieką od soli

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 13:10   #2460
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co tak sobie mysle, ze jak bys jednak miala mozliwosc chociaz jakiejs mniejszej pralki blizej gdzies, bo potem bedzie Ci ciezko. Przy dzidzi jest duzo prania ciagle, ja co drugi, trzeci dzien piore....poza tym z maluszkiem bedziesz tak bidulko latac na to 5 pietro?
No też to mężowi mówiłam...ale do niego dotrze dopiero jak dzidzia się urodzi. No nic...najwyżej sam będzie biegał w nocy prać .

O, no ja też odczyn coombsa miałam robiony . To jest na konflikt serologiczny, nie?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości