|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
izunia Tyyyy,to Ty cwana byłaś...
takich metod to ja nie znałam :PKochane,mojemu Szkrabowi wychodzi drugi ząbek <jupi>
|
|
#2732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jakaś zacofana jestem, bo nie słyszałam nigdy o takich sposobach a teściowa sobie pomyśli, że Cię tż tak urządził ![]() no właśnie do banana robiłam już drugie podejście po ponad dwóch tygodniach przerwy i reakcja taka sama, zresztą teraz wszystkie owoce są fujj ![]() czarna super druga dolna jedyneczka idzie??ide prasować, bo mały dalej śpi jak wstanie to jemy i uciekamy na spacer
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-27 o 12:09 |
|
|
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki, wizażanki
![]() U nas wszystko w porządku, katarek powoli odchodzi ![]() Ostatnio to więcej spędzam czas na allegro niż na wizażu, szukam fajnego łóżeczka turystycznego I coś narazie mi nie wychodzi - szukam dalej.Oprócz robię dla Anastazji zakupy jesienno-zimowe, typu buty ocieplane, kurtka, ale jeszcze poszukuję .Patrycja zaraziła mnie swoją spacerówką i kupiłam taką samą tylko czerwoną .Jeszcze oglądam foteliki samochodowe, maxi cosi są super, ale cena też fajna. Czy są jakieś inne polecane dobre foteliki samochodowe? ![]() I pochwalę się Anastazja zaczęła
|
|
#2734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybo przeszło ![]() Cytat:
jak mój mały skończył 4 miesiące pediatra pozwoliła nam na owocki i mówiła wtedy że mogę malinki ze 2-3 wziąć i rozgnieść i mu dać ![]() Cytat:
ha ha pierwsze słyszę ja sobie na ręce robiłam sama
|
|
#2735 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzielna bylas bardzoCytat:
- oby nie bolalo strasznieCytat:
Pokazalam TZowi a on - ale to nie lekarz i nie napisala jaie studia ukonczyla... No po prostu go ![]() Nie... My sie nie staramy tak zeby sie starac Do PL jade z Nino za miesiac na 2 tygodnie. Wtedy chrzcimy malego. Moze jakies spotkanko dla Warszawianek i z okolic wizazanek? ![]() Cytat:
za piateczke Moj to owoce zmiata a nie zjada![]() Super, ze mu smakowalo Cytat:
bedzie Cytat:
![]() Cytat:
Dzialalo??maliny mozna od 7 miesiaca tu daje link z wytycznymi w kazdym miesiacu http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html -------------------------------- Dziewczyny, Swieto dzis robie ![]() Moj syneczek, moj Ksieciunio ukochany pierwszy raz przespal bez pobudki i jedzenia... 10,5 h!!!!!!!!!!! O 4 rano kichnal i sie zaczal krecic, wiec ja do wc na siku - wracam, chce mm robic a tu niespodzianka SpiPolozylam sie, mysle sobie - za 15 min. pewnie znow sie obudzi i wtedy dam. No to czekam, czekam... ![]() Zasnelam z tego czekania A o 6 rano Nino stwierdzil, ze owszem pora na co nieco ![]() Zjadl, pobawil sie 1h i od 7 do 8.30 jeszcze pospalismy I teraz nie wiem czy to przez to mega marudzenie z wczoraj, bo niewiele spal w ciagu dnia czy moze przez 3 lyzeczki kaszki ryzowej w mleku, ktore to go tak dobrze uspily na noc A moze to po prostu zwykly przypadek![]() Teraz ma swoja drzemke a pozniej jemy zupke jarzynowa Ja dodaje swiezego maselka poki co
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wlasnie Lena i jej 3 siostry zjadly troche buraczkowego obiadku... marudzila ale zjadla ze 100ml album
|
|
#2737 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde Lilce temp.przez parwie 3h spadła tylko z 39 do 38,9
![]() Iza pediatra przepisała spray do noska Euphorbium,czopki paracetamol hasco na gorączkę,syrop Stodal i wapno. Zdrzemnęłam się nieco z Lilką,a teraz marudzi na całego
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idziecie do lekarza?juz doczytalam, ze bylyscie... czarna- super z tym zebolem... u nas szczerbol
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-27 o 12:55 |
|
|
|
|
#2739 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anessa 10,5h też bym tak chciała ale mój cycuś nie prędko tyle prześpi coś mi się tak wydaje No co Wy dziewczyny, nie słyszałyście nigdy o tym triku z odkurzaczem? Jak się nie miało chłopaka a chciało się pograć na gulu innym dziewczynom to trzeba było sobie jakoś radzić hehe ![]() dobra lece robić obiad a później na spacerek bo pogody szkoda na siedzenie w domu a wieczorem idę do gina, masakra jak o tym pomyślę,eh...
|
|
#2740 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Kurczę tyle na cytowałam, mam nadzieję, że połapię się z odpowiedziami
![]() Cytat:
Cytat:
Przykro mi, co się stało, że tak długo nie chciała Ci zasnąć? Cytat:
Cytat:
chociaż już może po, to co trzymam kciukasyCytat:
Cytat:
![]() Głosiki codziennie idą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2741 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki poprawiło się między Tobą a mężem ![]() Cytat:
![]() Ja jakbym położyła spać Szymona po 19 to chyba wstalby o 5 rano już wyspany, a tego bym nie zniosła na dłuższa mete ![]() o 5 rano czuje się jakbym nie spała całą nocCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Idę nadrabiac dalej;p |
||||||||
|
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
BRAWO!!! oby szybko jej przeszło,biedna musi się męczyć :/
|
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilka zasnęła,widać,że strasznie wymęczona jest ta chorobą
![]() Pierwszy raz sie tak pochorowała,mam nadzieję,że sezon jesienno-zimowy jakoś przejdziemy bez większych chorób ![]() Bardzo sobie tego zyczę,bo cięzko mi patrzec jak się moje dziecko męczy...Czarna gratulujemy Majeczce kolejnego ząbka My nadal szczerbate
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2744 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorzej jest tylko jak jesteśmy poza domem a on nie może usnąć ![]() wow pędzicie jak szalone ![]() Cytat:
Mam nadzieję,że jesteś zadowolona z zakupu ![]() Cytat:
![]() biedna maleńka oby szybko gorączka spadła ![]() |
|||
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to jestem tak podniecona tymi wychodzącymi zębolami,że szok ![]()
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po szczepieniu,
oczywiście był płacz juz przy badaniu, ale ogólnie nie było źle bo bardzo szybko, mała waży 7750g
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
dawno mnie tu nie było zaglądam do was czasem, ale weny na pisanie nie mam. Olka ząbkuje, już mamy dolną jedynkę, idzie druga. Znosi to ciężko, w nocy budzi mi się prawie co godzinę. Makabra. Smaruję jej dziąsełka żelem, ale to niewiele pomaga. W dzień też kiepsko. Co któryś dzień ma dzień spiocha, że potrafi i dwie godziny przespać, a czasem jest kłopot z zaśnięciem w ogóle. Czytałam na all o granulkach na bolesne ząbkowanie albo o jakimś A pamiętam jak narzekałam, że mała nie przesypia nocy tylko budzi mi się 4-5. No to teraz mam, nie dość, że nadal budzi się 4-5 to jeszcze wcześniej często ma pobudki. O losie!
|
#2748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Daj jaks fotke![]() Cytat:
za zabki, szkoda, ze w bolach wychodzaczarna - gratuluje drugiej jedyneczki Adriano zadecydowal dzis, ze zupka jest beee Zjadl moze 5 lyzeczek a pozniej wypil mm i juz. Ech... szkoda, bo zrobilam wiecej i tez to samo ma na jutro a jak nie zje to znow mnie czeka czyszczenie miseczki![]() Za to kolo 17 bedzie owockowa wyzerka - banan, gruszka i jabluszko, wiec wiem, ze wciagnie wszystko ![]() Dobra, zabieram sie za salon, bo synek grzecznie bawi sie na macie ![]() AAAA... Pytanie do wszystkich mamusiek! Kupilam wolowine na pieczen, ale nigdy pieczeni nie robilam Jakies wskazowki? Sprawdzone przepisy?
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-09-27 o 14:26 |
|
|
|
|
#2749 | ||||
|
Zadomowienie
|
Poki co to nic. Kilka nam sie podoba,ale nie spelaniaja wszystkich wymagan. Chcialam zalozyc wątek na głownym, bo wozkow jest milion, a ja mam konkretne wymagania
-ma to byc spacerowka na wyjazdy, glownie samolotami i wtedy pobyty kilkudniowe-kilkutygodniowe, nie na codzien -musi sie sprawnie skladac -po zlozeniu musi miec ta czesc gdzie siedzi dziecko chowana do środka, a nie na zewnatrz, zeby nie brudzila sie -musi miec bardzo duzy koszyk na dole -musi miec wieksze kółka,a nie takie podwójne, jak w typowych parasolkach -musi miec lezace lub prawie lezace oparcie -nie moze miec wiszacego mateiralu tak z tylu od budki, bo nie podoba mi sie to -musi wygladac nowoczesnie a teraz te , ktore najbardziej spelaniaja moje wymaganie, lecz nie do konca http://www. youtube.com/watch?v=o44_qPGxAVc&featu re=player_embedded http://www. youtube.com/watch?v=dxbw3K0ZA3s&featu re=related Cytat:
Kiedys nie chcialam myc tyłka w zlewie,ale Lila miala takie biegunki, ze nie szło inaczej. Mama mi pokazala,ze tak faktycznie jest lepiej. Wydaje mi sie,ze chyba kazda z nas będac w ciazy na niektore porady rodzinne mowila - o nie! nigdy w zyciu nie bede tak robic! A pozniej zycie pokazalo inaczej. Ja zarzekalam sie,ze nie bede klasc dziecka na poduszce (ale Mała ma reflux) , nie bede ubierac czapeczek nawet po kapieli ( ) i wlasnie ten tylek. Ale do rzeczy: jak zrobi kupe, to sciagam spodnie i skarpeki, odpinam body w kroku, wywijam konce do gory i zapinam przy szyi (spiochy owijam nogawki przez ramie przy szyi, pajacyki tez), sadzam w pampersie na brzegu zlewu i odkrecam wode,zeby zleciala zimna i nagrzal sie zlew. Teraz Lila w tym czasie wklada stópki pod kran lub rączki, podooba jej sie to. Pozniej chwytam ja tak ze pod jej paszkami caly tułow lezy na moim przedramieniu (jak do zabawy w samolocik), druga reka sciagam pieluche i rzucam na podloge (oczywiscie tak ,aby zawartosc nie wyladowala na podlodze). I myje pupe z resztek kupy. Przy duzej masakrze, albo jak duzo pojdzie do przodu pampersa, to na koniec sadzam ja, zatykam korkiem i napuszczam troche wody zeby umyc fałdki przy kroczu, pozniej spłukuje i zawsze myje stópki , bo jednak bierze je do buzi non stop. Pozniej recznik i tyle. Po sprawie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiec, u mnie od nocy znowu biegunki! Co godzine zmieniam pieluche. Az strzela tą sr.aczką! Normalnie jakby byla znowu noworodkiem! Przed chwila TŻ myl pupe i pozniej ubieral pampersa i polozyl Lile spac. Obudzila sie robiac kupe, ale wlasnie musial zle zapiac pieluche, bo wyszla gora. Cale body z kupy, jeszcze przecieklo przez kocyk, przescieradlo, az na materac. Cale szczescie mialam na nim takie cos na styl podkładu tylko firmy pampers. Ide sprzatac tą kupe! A tyle co rano zalozylam nowa poscielke
|
||||
|
|
|
#2750 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no pisze o 14to latku he he ![]() a rachunki no fakt nazbierało się.. już z głowy.. popłacone ![]() Cytat:
bo w zyłach to raczej ta krew to gorąca płyneła i na zakrętach nie wyrabiała he he ze strachu kipiała.. bałam się ale musiałam myślec i pomóc mojemu dziecku.. ![]() za szczepienie i wagę Idalki ![]() kochane zaraz doczytam bo dopiero co wróciłam z miasta a muszę jeszcze do tesco leciec a jak zwykle lecicie z postami że hej ![]() a powiem tylko że małego pierwszy raz przebierałam w parku.. jakiś dyskomfort czułam ![]() i karmiłam bo już nie mógł wytrzymac he he ![]() coralady biedna malutka ![]() ![]() czarna kasiunia anessa tajeczka gosiawolna izabela patrycja izunia.. jejku kto jeszcze wszystkim buziaki
|
||
|
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Zapomnialam jeszcze napisac:
gratulacje dla Anastazji Zuch dziewczyna!Ada - jak dobrze, ze zachowalas zimna krew i dalas rade. Niestety moja tez miewa bezdechy i jeszcze ulewa i zakrztusza sie tym tak konkretnie, pare razy trzepalam nią do góry nogami. A bezdech pierwszy raz miala na drugim szczepieniu tuz po wkluciu igly. Pielegniarka wpadla w panike zamiast mi pomóc Gratluje ząbków ![]() Lece, bo mi się bejbe obudzilo któraś z Was wrzucila linka do ulubionej kołysanki. Lilly lubi to: http://www. youtube.com/watch?v=SNKzf8jwj2U&featu re=related Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-09-27 o 15:04 |
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
kasienka ten maxi cosi noa też widziałam w sklepach i też mi się podobał
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iza- fajna waga dobrze, ze juz po szczepieniu
|
|
#2754 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Tajka u Nas to samo, czasami nie zdążę wziąć pieluchy a on od razu na brzuch się przerwaca, i poźniej stawia straszny opór jak go chcę spowrotem przekręcić, i też słyszałam, że im dziecko starsze tym gorzej
Cytat:
Cytat:
![]() narazie najbardziej mi przypadl do gustu quinny zap xtra, ale jeszcze do końca nie zdecydowalismy;/ Cytat:
NA pewno Jak pojedziesz na zajęcia to Oli będzie grzeczny i z niecierpliwością będzie czekał powrotu mamy a z kim zostanie jak ty będziesz na uczelni? JA też nie wyobrażam sobie myć Szymona pod kranem. W ogole on nigdy nie zrobil takiej kupy żebym miała konieczność;p Cytat:
![]() Cytat:
(ale soki pije) Zastanawiam się czemu tak jest..? Obiadki je jak oszalały, a owoce hm.. może nie to że odruch wymiotny ale krzywi się i widać, że mu to nie smakuje, co w ogóle dla mnie jest dziwne, bo te deserki są naprawdę pyszne ( w przeciwieństwie do tych zup ) Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
czarna - widzialas? ja nie widzialam :/ Najbardziej skłaniamy się własnie ku niemu, tylko te kólka.... a nadaje sie dla wysokich osób? I czy wygladal na dobry jakościowo?
Tajka - biedne, biedne, ale jeszcze nie płacze jak robi te kupy. Póki co cieszy sie za kazdym razem jak ją budzą. Ale wiem, że to do czasu. 2 tygodnie temu bylo to samo
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
lena pojadla a teraz skacze na czworaka na brzuch i wymiotuje... eh co chwilke tak
bylismy na piwku, tapasie i lodach.. w ramach diety moje dziecko pomaga tacie robic oliwki
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-27 o 15:55 |
|
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
Ten quinny zap xtra fajny! Nie widzialam go wczesniej. Oj za duzo tych wózeczkó, za dużo
|
|
|
|
#2758 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szymon też lubi się przytulac ostatnio, co mnie bardzo cieszy. A z tym sposobem na malinke to ja też pierwsze słyszę heheh no ale teściowa może się zdziwić jak zobaczy;PPP a i głos oddany jak zwykle ![]() KAsuinia tak książkowo to nie wiem, ale mi pediatra mówila ze po 4 miesiącu mogę dać ze 2/3 raz na jakiś czas spróbowałam, ale małemu to w ogóle nie podeszło, krzywił się jakby jadł trucizne Czarna gratulacje!!! super, Szymonowi też juz prawie wychodzi drugi:P i wiem co czujesz, ja też się tym podniecam jakby to było niewiadomo co:PP no ale w sumie.. dla mamy to jest wielka radość jak dzieciaczek stanie się takim słodkim królikiem Cytat:
![]() ja kupiłam takie łóżeczko turystyczne i jestem zadowolona - Szymon chyba też http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...823051127.htmlJaka to spacerówka ?bo chyba nie doczytałam.. A co fotelika to my chyba wybierzemy maxi cosi tobi - PAtrycja również go ma heheh drogi ale wydał mi się najfajniejszy.. ewentualnie biore pod uwagę jeszcze maxi cosi priori. Tez ma dobre opinie i jest dużo tańczy niż tobi. Cytat:
TEż takie chce:P aczkolwiek nie mam źlea tak w ogóle jak już tak sprzątasz, to możesz do mnie przy okazji też zajrzeć ![]() co do pieczeni to nie pomogę bo nie robiłam nigdy z wołowiny jedynie co to takie roladki z ogórkiem i boczkiem, ale to chyba nie o to Ci chodzi![]() ładna waga ) Cytat:
:brzyda l: Biedna Twoja malutka z tymi kupami.. moze faktycznie zęby idą;/ Ale opis mycia w zlewie jest mistrzowski hhihihi Cytat:
Cytat:
zazdroszczę Wam tej Hiszpanii;p to prawie jak całoroczne wakacje;p JA dzis byłam na tym konkursie z urzędu miasta. Po konkursie (oczekując na wyniki) rozmawiałam z pewną dziewczyną, i poznałam nazwisko osoby która się dostanie. ( tak też się stało) Dlatego po tym pozbyłam się wszelkich złudzeń. Niestey ale bez znajomości nie ma co nawet sobie robić nadziei. Ogólnie zdobyłam całkiem przyzwoitą ilość punktów ale po rozmowie kwalifikacyjnej i tak zostałą wybrana ta osoba, której nazwisko znałam wczesniej niż były wyniki ![]() Startowalło ok 60 osób. Z jednej strony cieszę się, bo mogę być dłużej z Szymonem, ale tak czy siak, za pracą muszę się rozglądać na poważnie, bo macierzyński się skończył i na dłuższą metę z jednej pensji to cięzko będzie nam wyżyć (tzn da rade, ale nie na takim poziomie jakbyśmy chcieli) Nocka znośna, poszedł spać o 20, pobudka o 4 i do 7.15 bez smoków i innych cudów.Teraz spi i jak się obudzi to może jakiś spacerek, bo pogoda jest dziś rewelacyjna. A w ogóle kupiłam Szymonowi sok sliwkowy, nie dość, że mu smakuje, to kupka super po tym soku. a ostatnio mało pije i była twarda a teraz taka w sam raz Dziewczyny mam pytanie, po 6 miesiącu o ile zwiększyć dzienną dawkę glutenu? teraz daje po pół łyżeczki do obiadku.. No i kiedy można podawać już ten gluten bez ograniczeń ? ehh jestem w tych sprawach zupełnie nie zorientowana.. AA i Coralady, zdrówka dla Lilki |
||||||
|
|
|
#2759 |
|
Zadomowienie
|
aguchaw1 - juz taka jestem,ze mam zawsze ogromne wymagania jak cos kupuje dla Małej.... nawet glupie pieluchy tetrowe. Ale z wozkiem 3w1 dalismy rade sprostac moim i TZta wymaganiom, to mysle,że ze spacerówka tez damy radę. Bo mój TŻ tez ma swoje spore wymagania
![]() A z opisem mycia pupy postaralam sie, bo znajoma jak zaczela po mnie myc w zlewie, to zrobila istna masakre. Wszedzie miala kupe rozsmarowana, bo sciagala pieluche wczesniej, cale dziecko rozbierala, takiego golaska wkladala do zimnego zlewu, on jeszcze siedziec nie umial i od tej kupy i wody ślizgał sie i wpadal caly do tego brudnego juz rozsamarowana kupa zlewu. Dlatego teraz juz tlumacze jak to robie. Oczywiscie jeszcze jej synek plakal i darl sie okropnie, bo bylo mu i źle i zimno i bał sie. Moja Lilly spi. Co chwile urzadza krotka drzemke. Ja juz wiem , jak jest z glutenem u dzieci na MM od 6go miesiaca pol lyżeczki glutenu 2-3g przez 2 miesiace , przez kolejne 2 miesiace cala lyzeczke 4-6g glutenu, a pozniej ile dusza zapragnia, oczywiscie nie dusza Mamy, tylko dziecięcia A z tym konkursem, to.... aż brak mi słów. Naprawde nie wiem co powiedziec. Cisną mi się tylko takie słowa, które tu się nie wyświetlą
Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-09-27 o 16:53 |
|
|
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam,ale nie spamiętałam co komu odpisać,a nie zacytowałam
Właśnie karmie Lilkę z okładem na główce.Gorączka wzrosła do 39,6
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-27 o 17:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

takich metod to ja nie znałam :P

ach to były czasy....![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
druga dolna jedyneczka idzie??
I coś narazie mi nie wychodzi - szukam dalej.
.
oby szybo przeszło 

dzielna bylas bardzo
- oby nie bolalo strasznie
No po prostu go 

też bym tak chciała ale mój cycuś nie prędko tyle prześpi coś mi się tak wydaje