|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Spray leżaczek jak narazie się sprawdza, zobaczy jak dalej, ładnie się narazie buja
miałam coś napisać i już zapomniałam co bo dwie godziny lulałam naszego bąbla ![]() aaa kładę dziecko na brzuszku nawet czesto, ale to lubi, a najbardziej jak go kłade u siebie na piersi i wtedy często zasypia. Robię tak od 4 dni i mały odpukać nie ma problemów z brzuszkiem Aaa ładnie napisałyście "piękne lato mamy tej jesieni" Spray gratuluję postępu męża! Mój też poprawił się kupił mi wczoraj bukiet kwiatów i że daję mi kasę żebym sobie coś kupiła bo on nie wie czego mi potrzeba ![]() Nawet nie wiecie jaką miałam minę o 20 wieczorem jak dostałam kwiaty, on i kwiaty Gratulacje dla BordAny!
|
|
#4922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny poratujcie.....co mam zrobic jesli moja mala robi kupke raz na 2 -3 dni....
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
|
|
#4923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na mnie ( ku memu WIELKIEMU zaskoczeniu a ja nawet mu podziękować nie mogłam jeszcze..... moja niuńka też lubi leżaczek, zwłaszcza jak drga to ma wielkie oczy
|
|
#4924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jakoś napisałam, że widzi, ale nie wiem kiedy zaczyna dziecko widzieć coś - różne są zdania na ten temat
|
#4926 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytę no to też zaciskam kciuki w tej sprawie ![]() Cytat:
rozwaliłaś mnie!!!! dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś dam radę Cytat:
- a co mu sie stało??? Czyżby urodziny były az tak stosunkowo udane ![]() Kurcze- czy oni jakies alternatywne forum maja i się wspólnie dogadują ??? |
||||||
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
No dziś mi było gorąco, ale też chyba dlatego, że za ciepłą bluzę mu nałożyłam i mnie też grzało, na jutro już znalazłam coś lżejszego, bo wciąż ma być ładna pogoda u nas
Cytat:
![]() U nas niestety kolki chyba są, właśnie skończył się 30 minutowy atak - czyli płacz, machanie nóżkami, prężenie, chwila spokoju w moich ramionach i od nowa. Wypił teraz 60ml herbatki z koperku i przysypia, oby mu przeszło
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj współczuje wam tych kolek oby było lepiejmoja w leżaczku siedzi tak towarzysko, nie zasypia, a świat podziwia. wiem, że może byc problem więc nie przesadzam, ale dzięki za ostrzeżenie
|
|
#4930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nawet zamówiłam sobie na jutro pierogi
|
|
|
|
|
#4931 | ||||
|
kosmitka
|
Usiłuję Was nadrobić, jestem przy 152 stronie i zaraz muszę spać.
W poniedziałek byliśmy w O. na kontroli i przy okazji ja u gina. Mówił, że po cc to plamienia mogą być do 8 tyygodni, pokazywał mi szwy wewnętrzne i jak one będą się rozpuszczać to jeszcze plamienia mogą być. Franuś zniósł wyprawę dzielnie, byl bardzo gezczny, ale wieczorem urządził taki koncert, że padłam o 21. Dzisiaj od rana mieliśmy gości - moją babcię, był marudny, ale znośnie, teraz tata go usypia. Jutro chyba nadrobię resztę. Ciężko mi ocenić, ale chyba od ok 3 tygodnia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak mała/?? Jedną. Nam mówiono, że jak karmienie trwa dłużej niż 30 minut to trzeba zmienić, ale nie zmieniam. Mój długo nie je. A gruby jest okropnie .Cytat:
Kolorowych, jutro resztę nadrobię, przepraszam, ale padam na nos. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Miss.hot nasz bez bujania nie zasypia, nie ma szans, bardzo rzadko się uda. Tylko ręce, noszenie, bujanie, inaczej płacz.
|
|
|
#4932 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje Bordanie !!!![]() Duzy chlopaczek z Leosia Cytat:
Wogole chyba wszystko mnie tam ciagnie ![]() Cytat:
One produkuja sie nieustannie takze dzieciatko nie ma szans sie udusic... Musialo by sie lac z ciebie wiadrami Cytat:
![]() No to podkradam tez dla mnie troszeczke tych skurczy: Cytat:
i jak ktos mowil nie krepuj sie karm tutaj.. to mowilam ze sie niestety krepuje i wole na osobnosci![]() Kazdy powinien to zrozumiec Sa to chwile intymne matki z dzieckiem.... Co do ubierania to mysle ze tak jak napisalas to jest ok... Juz jej chyba nie przykrywalas niczym do tego...? A w centrum handlowym to bym sciagnela kurteczke... Cytat:
nie ma zatwardzenia.... i zobaczysz ze kupki beda czesciej U mnie nudy... Wszystko boli, skurczy zero, nie rodze Nalazilam sie dzisiaj po socjalach.... Bo tutaj daja dla bezrobotnych matek takie pieniazki na wozek i inne ✂✂✂✂✂✂✂ki dla dziecka.. Fakt ze czeba sie nalazic zeby to dostac (bylam 3 razy i za kazdym razem po 2 godziny w kolejce), nakserowac mase papierow itd..No ale sie oplacilo bo w przyszly czwartek dostane czek na 400 eurakow...
|
||||||
|
|
|
#4933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiuleczkokuleczko, gratuluję ekspresowego porodu Amelki ![]() Cytat:
Cytat:
Archinta, może i jesteś zołzą (choć nie zauważyłam ), ale na Ciebie nie można się gniewać Lulla, fajnie, że już w domu Dobrze, że to już za Tobą A dawali Ci w szpitalu oksytocynę na zwijanie się macicy (ja miałam najpierw w kroplówce, potem w zastrzykach)? Lausanne, wielkie za Was Gratuluję tym, co mają domyślnych mężów U mnie jakieś niedoczasy ostatnio Wczoraj do tego miałam schiza, bo martwiłam się pępkiem, katarem i jeszcze znalazłam odparzenia na Benka pupie. Ja, taka lajtowo podchodząca, sama stałam się przewrażliwioną matką-wariatką ![]() A jutro spróbuję jeszcze poćwiczyć z Benusiem karmienie z piersi, póki cos tam mam. Ja już wszystko wyleczyłam, a może i on będzie bardziej spokojny przy tym, zobaczymy co nam z tego wyjdzie ![]() Acha, a Wy pisałyście o skarpetkach pod pajace, ale o pajace z zakrytymi nóżkami Wam chodziło? To pod takie też skarpety?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-27 o 21:56 |
|||
|
|
|
#4934 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to kwiaty ostatnio dostałam hmmm ... nie pamiętam czy w grudniu na rocznice zwi azku, chyba nie ... jak nie to takim razie ostatni bukiet jaki dostałam to ślubny, o ile można tak powiedzieć bo nawet sama po niego byłam w kwiaciarni Cytat:
coś mi świta o czpokach glicerynowych czy jakoś tak ale nie jestem pewna ![]() Cytat:
![]() a mój już dostał "podziekowanie" tylko za co? ![]() Cytat:
![]() ja sobie też nie wyobrażałam, ale jakoś mi się teraz odmieniło ![]() Cytat:
![]() pierogi a mi mama teraz nie zrobi pierogów, a na pewno nie z kapustką i grzybkami ![]() Cytat:
dla Franusia ![]() ja też tak "oszukuje" zmokiem czasami, ale Natalcia nie zawsze się daje oszukać kolorowych kochana spokojnej nocki ![]() Natalcia ululana śpi, tatuś tez ululany śpi a ja czekam aż pralka skończy pranie i oglądam apetyt na życie Anka ma Roana Marite, ładnie wgląda ten wózeczek
|
||||||
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zwariuje zaraz, ja pier.... ja wiem, że już nudna jestem, ale zaraz zwariuje. Ryczeć mi się chce. Mały od około 16 pełna aktywność. Przystawiony do cycka usypia na nim. Kiedy go odczepiam budzi się i szuka od nowa. Podczepiam i tak w kółko. Teraz zjadł więcej więc spał na moich kolanach. Odłożyłam go a on znowu obudzony, niespokojny, szuka... Straszna bezsilność i mega rozdraznienie mnie ogarnia. Ogólnie jest taki cudny, ale ma jakieś dziwne napady z tym głodem i cyckiem, że ja już nie ogarniam. |
|
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do mnie jutro przychodzi ta położna środowiskowa. Ciekawe po co, chyba dziecko zobaczyć ![]() To oddalam się do prasowania, dobrej nocy Edit: Kurdę, a co z nowym wątkiem? Założłabym już, ale z jakim tytułem? Może tym Madzialeny?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-27 o 22:08 |
|
|
|
|
#4937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiadomo że jak nie ma stópek w pajacu to trzeba dać ale jak jest ze stópkami to można dać ewentualnie ale na wierzch raczej niż pod to chyba, zresztą nie wiem nie znam się, ja tam nosicielką ciągle jestem ![]() Cotuś Ty masz ciężko ale ja Cie kochana mogę tylko
|
|
#4938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karmie mm.....i wczesniej nie dopajalam ....ale teraz zaczelam dawac herbatke koperkowa..no i kupka byla wczoraj a dzisiaj nic....
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
agnyska, może być ten tytuł chyba
w sumie były tylko dwie propozycje? Coś się nam wena skończyła na tytuły
|
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym u mnie marudzi a oddany babci, która do niego mówi, głaszcze i robi jakieś magie i cuda uspia albo sobie siedzi i daje rade. U mnie jak mnie widzi, wypluwa smoka i cały oczekujący. Jak nie dostanie to się denerwuje. Zaraz pewnie i tak wyląduje u mnie na cycku. Ah ![]() Irmith - nie chcę mówić że mam ciężko, bo poza tym wiszeniem to mały nie sprawia kłopotów i mam nadzieję że już zostanie taki grzeczny i że wyjaśni się skąd ta potrzeba wiszenia na cycku. Ok idę się przespać póki ktoś zajmuje się maluszkiem ![]() przepraszam że tak przynudzam ciągle o tym samym i ciągle o sobie... jutro wizyta położnej i w przychodni więc może te babeczki mnie nakierują co robię nie tak... i już nie będę ![]() Kolorowych Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-27 o 22:22 |
|
|
|
|
#4941 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.... Cytat:
Wspolczuje bo moja tez chyba miala przedwczoraj.....Trzymam kciuki zeby szybko przeszlo.. Cytat:
Moja mala dzisiaj ma jakis dzien na spanie..za to ostatnie dwa dni byla jakas niespokojna,....i mysle ze zaczyna miec kolki....choc nie wiem czy kolki sa codziennie.....Dziekuje kochana ze pytasz....
|
|
#4942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny dajecie juz maluszki do lezaczkow....?? Bo jak ja moja mala dalam to mi mama zwrocila uwage ze sie jeszcze nie powinno bo za wczesnie....A tu fotka malej jak jest w lezaczku ......wyglada taka jakas zmasakrowana....
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
cotka a jakie pampki używasz, 1 czy 2? moze większe by się przydały
z tym jedzeniem to mi się wydaje, że to jednak potrzeba ssania a nie głodek a jak jest u Ciebie to spryciarz wie co może dostać i dlatego taki marudny jest ![]() wcale nie przynudzasz ![]() Monia, ślicznotka już się boje natłoku zabawek za kilka miesięcy ![]() popatrzałam na tą karuzele rainforest z FP na all i ona kosztuje 150 zł no ale bajerancka jest, to fakt, musimy to przemyśleć ![]() chyba musiałabym to pranie w końcu rozwiesić i iść spać
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-09-27 o 22:43 |
|
|
|
#4944 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj zakupilam lozeczko turystyczne....mam nadzieje, ze je wykorzystam....
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Pokaz karuzelke....
|
|
#4945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To może być? Niech ktoś jeszcze powie, to zaraz zakładam. Cytat:
A Filip - jak byłby głodny to chyba nie dałoby się go uspokoić. Przynajmniej z moim ten numer nie przejdzie Niedźwiedź jak głodny to zły ![]() Cytat:
Bo to chyba to, co i mnie zainteresowało kiedyś, a sama nie znajdę.
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może się Niunia przyzwyczai i będzie spać w swoim łóżeczku ![]() karuzelke dzisiaj dziewczyny wstawiały, taka ![]() http://allegro.pl/fisher-price-karuz...823398130.html agnyska, prosim ![]() http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-t2518-3w1-kurier-i1823397848.html my tego leżaczka jeszcze nie mamy, bo niunia dostanie w niedziele na chrzciny ale konsultowałam z bratową zakup bo pytała jaki chce i wybrałam ten
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-09-27 o 23:03 |
|
|
|
|
#4947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde ale wypasiona ta karuzelka.... a to lozeczko....... http://www.argos.co.uk/static/Produc...s|14417593.htm
|
|
#4948 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka witam się znowu wieczorową porą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
SZYBCIUTKO POSZŁO I LEOŚ DUŻY CHŁOPAKCytat:
za bezproblemową wizytę teściówCytat:
dla MężaCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Monia,
a nooo, bajerancka, ale cena karuzelki tez bajerancka jeszcze mnie kręcą te karuzelki z projketorem, coś takiego:http://allegro.pl/karuzela-z-misiami-fisher-price-c0108-projektor-i1835665788.html?abAuth fajne łóżeczko, bez zbędnych bajerów jak dla mnie takie są najlepsze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

i że daję mi kasę żebym sobie coś kupiła bo on nie wie czego mi potrzeba 

a na mnie ( ku memu WIELKIEMU zaskoczeniu
a ja nawet mu podziękować nie mogłam

za wizytę
rozwaliłaś mnie!!!! dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! 
Czyżby urodziny były az tak stosunkowo udane 

k
Dobrze, że to już za Tobą 

no ale bajerancka jest, to fakt, musimy to przemyśleć