|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice - część 42.! :-)
Cytat:
![]() Mam nadzieję, ze zadziała Kurcze, na poczte muszę iść a mi się nie chce
|
|
#603 |
|
Polka Ogarniaczka
|
ja myślę, że kiedy bym była stęskniona i miała niedomiar czasu (a przylepa jestem), to byłabym w stanie wstać bladym świtem zrobić te kanapki, przykleić się do pleców lub posnuć się wspólnie po mieszkaniu, tylko po to, by zobaczyć jego uśmiech. Ale tak na co dzień samodzielność w tej materii się przydaje - ciekawe swoją drogą czy oni też by nam tak chętnie kanapki robili
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Frezi ładnie załatwiłaś sprawę w sklepie
Ja nienawidzę wręcz jak nie wydają. Jeszcze w niektórych sklepach pytają czy ma się tą końcówkę, albo czy mogą wydać bez grosza, a w innych po prostu nie wydają. Mi ostatnio pani nie wydała 10gr... bo i po co. Ale zczaiłam się jak już wsiadłam do samochodu. Kiedyś w jednym sklepie, w którym babki namiętnie nie wydawały 1,2 gr mój tato zrobił sobie jaja... zbieraliśmy przez jakiś czas takie groszówki, po czym tato poszedł na zakupy... Miał zapłacić 15zł i zapłacił właśnie takimi klepakami. Babka w kasie już wzdychała jak liczył a tato mówi "proszę tak nie wzdychać, będzie mi miała pani z czego wydać następnym razem". Karola może rzeczywiście psiak gdzieś się dźgnął w oko. A jest smutny bo go boli. Pójdziesz do lekarza z nim to coś poradzi ![]() Cytat:
Taaaaaaaaaaaak ![]() Cytat:
![]() Jejku ale mam fazę na piosenkę "Ayo technology" w wykonaniu Milow Dzisiaj na obiad będą tortille ![]() Wczoraj tato kupił placki. Ja zrobiłam farsz (żeby dzisiaj mieć mniej roboty): pieczarki, cebulka, mięso z piersi kurczaka podsmażone i przyprawione na pikantnie , do tego będzie liść sałaty, pomidor, żółty ser i sos czosnkowy
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kanapek - póki co nie wiem, jak będzie, jak zaczną się moje zajęcia, a P. pójdzie do pracy
Ale jak ma jechać do Gdańska, to czasem mu robię kanapki na drogę, choć jakbym ja nie zrobiła, to zrobiłby sam Ale za to, jak jest w domu, to codziennie dostaję śniadanie do łóżka, także nie narzekam Co do grosików - mnie się dość rzadko zdarza, że nie chcą mi wydać Za to bywa, że w sklepie obok mojego bloku ekspedientki same wydają więcej, albo jak wyjdzie np. 1,92 to od razu same mówią 1,90 W ogóle to fajny sklep jest, P. kiedyś zapomniał ( ) zabrać 40 zł reszty i jak poszedł dzień lub dwa później, to mu oddali pieniądze ![]() Nadrobiłam Was do śniadania i myślę, co teraz robić Muszę jechać do miasta odebrać zdjęcia P., ale to chyba trochę później, żeby od razu zahaczyć o lekarza w drodze powrotnej
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
ale co to za argument "sam sobie nie zrobi"? biedne dziecko nie ma rączek
od razu temat z klubu mi się przypomniał - o nadopiekuńczości matek i robienia z dzieci mało samodzielnych osób![]() no, ale dobra każda z nas jest kochana - przecież nasi faceci nas uwielbiają ![]() i niecierpię kanapek z lodówki ble świństwo i tyle
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
a simply, zrozumiałam - licytacja
jak lubicie robić kanapki, to róbcie mnie się nie chce zwyczajnie robić, zwłaszcza rano. Wieczorem czasem robię, a i P. robi czasem kanapki mi (choć częściej robi mi obiad, bo raz, że ja robię najlepsze kanapki na świecie a dwa - on często ma nockę, ja np. na rano, i jak wracam z pracy, wita mnie domowe jadło ).
|
|
|
|
#608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie TŻ ma zazwyczaj na 11 lub 12 do pracy, ja na 7, więc jak bym mu miała jeszcze kanapki robić to wstawałabym chyba o 4. Mi nikt nie robi, zawsze sama muszę zatroszczyć się o śniadanie... I TŻ czasem dawał mi jakieś aluzje typu "Ale pyszne dziś miałem kanapki na śniadanie w pracy" w sensie, że nie miał, ale i tak mnie tym nie przekonał... Tak samo kilka dni temu walnął focha, bo przyszedł wieczorem koło 22-ej i pyta, czy mu zrobię kolację... Nosz kurde... A sam rak nie ma? Mi nigdy nie robi nic do jedzenia, a jeżeli już, to święto jest... I trochę miałam wyrzuty sumienia, czy coś ze mną nie tak, ale dobrze, że jest ktoś kto myśli podobnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A potem żony nagle nie ma przez tydzień i faceci chodzą głodni, bo jak małe dzieci nie potrafią śniadania sobie zrobić czy w ogóle zadbać o jedzenie... Mam takie przypadki w pracy... ![]() Cytat:
|
|
#609 |
|
MBZ♥
|
Stygmatku pytałam wcześniej czy jak mój pies jest wnętrem-ma uwięźnięte w brzuchu-co 3 miesiące robimy mu usg i od 2 lat się nie powiększa, a pies ma 6 lat to trzeba operować?
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mowie zebys kupowala koniecznie na tej aukcji, bo to jest poprostu pierwsza, ktora wyskoczyla na allegro, ale ten krem polecam (Carmi tez go uzywa) bo nie dosc, ze kryje, to ma filtry i powoduje, ze skora wyglada jak po photoshopie
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
W kanapkach z buźkami chodzi o to że na kanapce robi się oczy z ogórków i usta z pomidora albo papryki Zrobiłam takie 4 i zostawiłam na stole, i rano do TŻta cały talerz się uśmiechał
|
#613 |
|
MBZ♥
|
Magda mój TŻ świetnie sobie radzi w kuchni
także nie biorę tego jako matkowanie Mu.jak byłam w szpitalu to przyosił mi jedzonko do szpitala robię Mu bo od Kogoś lepiej smakuje
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Simply, 20 ml to testowa pojemność? Jejku, one stoją po 55 zł, trochę dużo, jak na "test"
nie wiem, chyba kupię, bo zachwalacie, pamiętam, jak o nim pisałyście wydajny jest? ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- http://allegro.pl/missha-perfect-cov...838365183.html albo ten? który lepszy? tylko że nie wiem, czy ten nie jest za jasny :/ |
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ kiedy ma czas sam sobie robi śniadania. Lubi coś tam powymyślać. Kiedy nie mieszkamy razem zazwyczaj kupuję sobie coś albo mama jak wraca z nocki to coś tam mu zrobi bo i tak robi jedzenie.
Lubię jak ma coś od mnie do zjedzenia
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OK, kupuję ten: http://allegro.pl/missha-perfect-cov...838365183.html oby kolor mi pasował ![]() edit: a jakiego używasz odcienia, Simply? i jaką masz karnację? chyba "normalną", o ile dobrze widzę na zdjęciach? Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2011-09-28 o 11:53 |
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć za tę cenę to rzeczywiście średnio
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli bedziesz utrzymywac opalenizne to wez 23, ale jesli jesienia i zima jestes blada to wez 21 i ocieplaj pudrem albo bronzerem ![]() Na zdjeciu widac moj kolor wiosenno - jesienny
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2011-09-28 o 11:55 |
|
|
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem, to są różne zdania na ten temat. Jedni mówią, że jak nic się nie dzieje to, żeby nie usuwać, inni, żeby usunąć. Ja uważam, że jednak powinno się operować, bo jajko w brzuchu ma tendencję do nowotworzenia o wiele większą niż będące w mosznie i może być tak, że z dnia na dzień zacznie się rozrastać i będzie problem. Lepiej usunąć teraz, póki pies jest w miarę młody i lepiej zniesie operację, niż jak w razie czego później się zacznie coś dziać. Cytat:
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
co do kanapek tż to ja rano wstaje tylko z przymusu
i kanapeczki robie tż zazwyczaj wieczorem i chowam mu zapakowane do lodówki, oczywiście nie zawsze-bo mi sie najzwyczajniej nie chce, a tż ciagle mowi, ze przeciez sam sobie zrobi i nie muszę go wyręczać ale wiem, że to miłe jak sobie w pracy zje kanapeczki ode mnie często pakuję mu obiad jak zostanie do podgrzania bo maja mikrofale w pracy, jakieś gołąbki,zapiekanka, spaghetti albo szykuje całą michę sałatki takiej z kurczakiem i makaronem to wtedy też tata sobie weźmie.a jak już mam totalnego lenia to biorę z żaby paróweczki, pasztet, jakiś serek, kilka bułek i pakuje mu takie "instant" kanapki do zrobienia samemu w pracy no i na pociechę coś słodkiego i wszyscy zadowoleni
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięęęę-kuuuu-jęęęęę! i kupuję 50 ml a powiedz mi jeszcze, co w nim jest takiego cudownego? naprawdę poprawia "jakość" skóry, leczy ją? |
|
|
|
|
#624 |
|
MBZ♥
|
wart swej ceny jeśli działa cuda
![]() Stygmatku dziękuję ![]() ![]() a to cięcie jest przez cały brzuch>wiesz ile pies dochodzi do siebie? Edytowane przez BYou Czas edycji: 2011-09-28 o 11:58 |
|
|
|
#625 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak??? a dlaczego? Bo moze ja tez przestane
![]() Cytat:
zreszta jakbym miala meza co by mi sam z siebie chcial buty kupowac (bo woreczkow potrzebuje ) to moze i tez bym zrobila od czasu do czasu ![]() Cytat:
w zyciu nie zrobilam takich kanalek - w zasadzie nie przyszlobymi to do glowy ![]() jak byłam dzieckiem to robiłam "buźki" keczupem i to był szczyt mojej inwencji w kanapkach ![]() no wlasnie - sporo dosc....
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam okropnych problemow z cera, ale podklady mi zawsze znikaly w ciagu dnia, BB krem zostaje tam gdzie go nalozylam caly dzien
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
najka 21 powinien byc dobry - kolory nazywane natural beige z kazdej firmy, z która miałam do czynienia są odpowiednim kolorem dla mnie - ty nawet opalona masz znacznie jasniejsza karnacja niż ja nieopalona z tego co zauwazylam....
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pies dojdzie do siebie już na drugi dzień po wybudzeniu, ale ok. tygodnia- czasami dwóch trzeba pilnować, żeby sobie nie zrywał szwów, nie drapał się itp. także trzeba się nim zająć po operacji. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Idę do fryzjera obcinam tylko końcówki, bo akcja zapuszczania włosów trwa nadal i trochę z objętości chcę zgubić bo wyglądam jak wk****** Chopin po nieudanym koncercie.Miłego dnia dziewoje
|
|
#629 |
|
MBZ♥
|
Arrakis
no właśnie o to mi chodziło:robię bo chcę, a nie że muszę tylko słów mi brakowało![]() Stygmatku już rozumiem, ale ciężko mi podjąć tą decyzję. dodatkowo wet twierdzi, że pies nie będzie tak nadpobudliwy no i ta kwestia nowotworu dlatego robimy to usg co 3 mies. żeby sprawdzać.
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Bo testuje na zwierzętach, a jeśli mogę, unikam kosmetyków itp. testowanych na zwierzętach
![]() Simply, to nie mogę się doczekać, jak go nałożę i miną te 2-3 minuty podobno ciężko się rozprowadza, trochę się boję, że go nałożę za dużo (mój odwieczny problem - zawsze nakładam więcej niż trzeba )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

a ja z nim, zrobiłam kanapki z "buźkami" i był wniebowzięty

Ale jak ma jechać do Gdańska, to czasem mu robię kanapki na drogę, choć jakbym ja nie zrobiła, to zrobiłby sam 

dlatego robimy to usg co 3 mies. żeby sprawdzać.