Zazdrośnice - część 42.! :-) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 11:30   #601
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice - część 42.! :-)

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Ja nie uważam,że nie robienie kanapek jest oznaką,że ktoś jest złym partnerem. Po prostu ja lubię. Kiedyś robiłam rano, a teraz wieczorem robię i wsadzam do lodówki.
Kiedy jest wolne to TŻ robi mi

Smerf czekam
o widzisz to już jest wzajemne rozpieszczanie i tak powinno byc
Mam nadzieję, ze zadziała

Kurcze, na poczte muszę iść a mi się nie chce

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:32   #602
BYou
MBZ♥

ale rozumiem Twoje podejście Arrakis
i reszty Dziewczyn
ja to po prostu lubięjestem żałosną kurą domową

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:32   #603
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

ja myślę, że kiedy bym była stęskniona i miała niedomiar czasu (a przylepa jestem), to byłabym w stanie wstać bladym świtem zrobić te kanapki, przykleić się do pleców lub posnuć się wspólnie po mieszkaniu, tylko po to, by zobaczyć jego uśmiech. Ale tak na co dzień samodzielność w tej materii się przydaje - ciekawe swoją drogą czy oni też by nam tak chętnie kanapki robili

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:33   #604
stygmatek
Zakorzenienie

Frezi ładnie załatwiłaś sprawę w sklepie Ja nienawidzę wręcz jak nie wydają. Jeszcze w niektórych sklepach pytają czy ma się tą końcówkę, albo czy mogą wydać bez grosza, a w innych po prostu nie wydają. Mi ostatnio pani nie wydała 10gr... bo i po co. Ale zczaiłam się jak już wsiadłam do samochodu.
Kiedyś w jednym sklepie, w którym babki namiętnie nie wydawały 1,2 gr mój tato zrobił sobie jaja... zbieraliśmy przez jakiś czas takie groszówki, po czym tato poszedł na zakupy... Miał zapłacić 15zł i zapłacił właśnie takimi klepakami. Babka w kasie już wzdychała jak liczył a tato mówi "proszę tak nie wzdychać, będzie mi miała pani z czego wydać następnym razem".

Karola może rzeczywiście psiak gdzieś się dźgnął w oko. A jest smutny bo go boli. Pójdziesz do lekarza z nim to coś poradzi

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
TŻ odstawił wczoraj samochód bo go za drogo wychodzi i dziś pojechał do pracy autobusem, wstał o 5.30 a ja z nim, zrobiłam kanapki z "buźkami" i był wniebowzięty Niech już klęka, będę dobra żonką
Jestem emowsiurem ale.... o co chodzi z tymi buźkami?
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
czy Wam tez sie chce tak pieronsko spac
Taaaaaaaaaaaak
Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj kupiłam sobie 2 pary kozaków (właściwei jedne mi Tż kupił :P)
i byliśmy u jego przyjaciółki jeszcze niedawno mojego wroga nr 1, a teraz jakoś się dogadujemy
No to dzięki a mi tu mówicie, żeby akceptować przyjaciółkę P. łaaaadnie

Jejku ale mam fazę na piosenkę "Ayo technology" w wykonaniu Milow

Dzisiaj na obiad będą tortille
Wczoraj tato kupił placki. Ja zrobiłam farsz (żeby dzisiaj mieć mniej roboty): pieczarki, cebulka, mięso z piersi kurczaka podsmażone i przyprawione na pikantnie , do tego będzie liść sałaty, pomidor, żółty ser i sos czosnkowy

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:34   #605
Hawwa87
Zakorzenienie

Co do kanapek - póki co nie wiem, jak będzie, jak zaczną się moje zajęcia, a P. pójdzie do pracy Ale jak ma jechać do Gdańska, to czasem mu robię kanapki na drogę, choć jakbym ja nie zrobiła, to zrobiłby sam Ale za to, jak jest w domu, to codziennie dostaję śniadanie do łóżka, także nie narzekam

Co do grosików - mnie się dość rzadko zdarza, że nie chcą mi wydać Za to bywa, że w sklepie obok mojego bloku ekspedientki same wydają więcej, albo jak wyjdzie np. 1,92 to od razu same mówią 1,90
W ogóle to fajny sklep jest, P. kiedyś zapomniał () zabrać 40 zł reszty i jak poszedł dzień lub dwa później, to mu oddali pieniądze

Nadrobiłam Was do śniadania i myślę, co teraz robić Muszę jechać do miasta odebrać zdjęcia P., ale to chyba trochę później, żeby od razu zahaczyć o lekarza w drodze powrotnej

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:34   #606
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

ale co to za argument "sam sobie nie zrobi"? biedne dziecko nie ma rączek od razu temat z klubu mi się przypomniał - o nadopiekuńczości matek i robienia z dzieci mało samodzielnych osób

no, ale dobra każda z nas jest kochana - przecież nasi faceci nas uwielbiają

i niecierpię kanapek z lodówki ble świństwo i tyle

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:34   #607
najfajniejsza
Zakorzenienie

a simply, zrozumiałam - licytacja

jak lubicie robić kanapki, to róbcie mnie się nie chce zwyczajnie robić, zwłaszcza rano. Wieczorem czasem robię, a i P. robi czasem kanapki mi (choć częściej robi mi obiad, bo raz, że ja robię najlepsze kanapki na świecie a dwa - on często ma nockę, ja np. na rano, i jak wracam z pracy, wita mnie domowe jadło ).
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:35   #608
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
A swoją drogą to jestem w szoku, ze tak wam sie chce rano robic TZtom kanapki do pracy - no przeciez sam to moze zrobic - rozumiem raz na jakis czas ale wyreczanie w tym codziennie? Chyba nie bede dobra zona bo bym tak nie robila - ale tez nie wymagalkabym robienia mi.....
Raz na jakis czas jako miłą niespodzianke to tak ale zebym musiala codziennie? W zyciu
Jejuuuuu... A już myślałam, że może rzeczywiście ze mną jest coś nie tak, że TŻ-a też tak nie rozpieszczam... I też zawsze się dziwiłam, czemu wszystkie robią TŻ-om kanapki do pracy U mnie TŻ ma zazwyczaj na 11 lub 12 do pracy, ja na 7, więc jak bym mu miała jeszcze kanapki robić to wstawałabym chyba o 4. Mi nikt nie robi, zawsze sama muszę zatroszczyć się o śniadanie...

I TŻ czasem dawał mi jakieś aluzje typu "Ale pyszne dziś miałem kanapki na śniadanie w pracy" w sensie, że nie miał, ale i tak mnie tym nie przekonał... Tak samo kilka dni temu walnął focha, bo przyszedł wieczorem koło 22-ej i pyta, czy mu zrobię kolację... Nosz kurde... A sam rak nie ma? Mi nigdy nie robi nic do jedzenia, a jeżeli już, to święto jest...

I trochę miałam wyrzuty sumienia, czy coś ze mną nie tak, ale dobrze, że jest ktoś kto myśli podobnie
Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Ja mam podobne zdanie co Arrakis a propos robienia kanapek. Mojemu rano nie zrobiłam nigdy bo nie wyobrażam sobie wstać o 5 rano tylko po to, żeby on sobie kanapek nie robił raz na jakiś czas robię mu, jak ma nocki zwłaszcza jak nie ma czasu/możliwości. i wtedy mu robię takie na wypasie i często, kiedy nie robię mu kanapek, to mu kupuję jakąś "niespodziankę"
Ufff
Cytat:
a to ze jak ja nie zrobie TZtowi to on nie zrobi mnie nie przekonuje - nie zrobi to jego problem to bedzie musial cos sobie kupic a nastepnym razem sobie zrobi.....
Jestem zupelnie przeciwna takiemu rozpieszczaniu facetow - ze jak mu zona nie zrobi to bedzie glodny caly dzien - no to sam niech robi to nie jest ani trudne ani czasochlonne....wiec jzu bez przesady - z facetow takie az sieroty nie sa....
No właśnie A potem żony nagle nie ma przez tydzień i faceci chodzą głodni, bo jak małe dzieci nie potrafią śniadania sobie zrobić czy w ogóle zadbać o jedzenie... Mam takie przypadki w pracy...
Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
mojemu mężowi też nie robię kanapek (on sobie świeże pieczywo kupi rano i robi kanapki w pracy - zupełnie z resztą tak jak ja). Zrobiłam mu kilka razy wyprawkę jak wybierał się na delegację do Białegostoku czy W-wy
i nie uważam siebie za złą żonę - nadrabiam w inny sposób
Uffff po raz drugi
Stary 2011-09-28, 11:37   #609
BYou
MBZ♥

Stygmatku pytałam wcześniej czy jak mój pies jest wnętrem-ma uwięźnięte w brzuchu-co 3 miesiące robimy mu usg i od 2 lat się nie powiększa, a pies ma 6 lat to trzeba operować?

Stary 2011-09-28, 11:37   #610
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
No to dzięki a mi tu mówicie, żeby akceptować przyjaciółkę P. łaaaadnie
no właśnie mówimy, bo bycie wrogiem przyjaciółki Tż rodzi tylko problemy:d Ale serio kazać wybierać nie ma sensu. Zwłaszcza na początku związku

Stary 2011-09-28, 11:37   #611
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
ale nie kupuję Manhattanu z zasady

Simply, a co ten podkład taki tani? coś mi tu nie gra
Bo to jest testowa pojemnosc 20 ml i to jest licytacja. A te kremy na eBay'u chodza za 4 - 6 funtow juz z przesylka z Korei. Wiec jak ktos kupil kilka po promocyjnej cenie to moze sobie pozwolic by je taniej na allegro wystawic Nie mowie zebys kupowala koniecznie na tej aukcji, bo to jest poprostu pierwsza, ktora wyskoczyla na allegro, ale ten krem polecam (Carmi tez go uzywa) bo nie dosc, ze kryje, to ma filtry i powoduje, ze skora wyglada jak po photoshopie No i maja jasne odcienie
Stary 2011-09-28, 11:37   #612
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość

Jestem emowsiurem ale.... o co chodzi z tymi buźkami?

W kanapkach z buźkami chodzi o to że na kanapce robi się oczy z ogórków i usta z pomidora albo papryki Zrobiłam takie 4 i zostawiłam na stole, i rano do TŻta cały talerz się uśmiechał
Stary 2011-09-28, 11:39   #613
BYou
MBZ♥

Magda mój TŻ świetnie sobie radzi w kuchnitakże nie biorę tego jako matkowanie Mu.jak byłam w szpitalu to przyosił mi jedzonko do szpitala robię Mu bo od Kogoś lepiej smakuje

Stary 2011-09-28, 11:43   #614
najfajniejsza
Zakorzenienie

Simply, 20 ml to testowa pojemność? Jejku, one stoją po 55 zł, trochę dużo, jak na "test" nie wiem, chyba kupię, bo zachwalacie, pamiętam, jak o nim pisałyście ale nie wiem, jaki kolor wybrać, bo teraz się trochę opaliłam... chyba light beige: http://allegro.pl/missha-perfect-cov...827865964.html
wydajny jest?

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

http://allegro.pl/missha-perfect-cov...838365183.html albo ten? który lepszy?
tylko że nie wiem, czy ten nie jest za jasny :/
Stary 2011-09-28, 11:44   #615
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Simply, 20 ml to testowa pojemność? Jejku, one stoją po 55 zł, trochę dużo, jak na "test" nie wiem, chyba kupię, bo zachwalacie, pamiętam, jak o nim pisałyście ale nie wiem, jaki kolor wybrać, bo teraz się trochę opaliłam... chyba light beige: http://allegro.pl/missha-perfect-cov...827865964.html
wydajny jest?

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

standardowo chyba polksie podkłady mają 30 ml, to w sumie aż tak dużo mniejszy nie jest

Stary 2011-09-28, 11:48   #616
kasia0912
Zakorzenienie

Mój TŻ kiedy ma czas sam sobie robi śniadania. Lubi coś tam powymyślać. Kiedy nie mieszkamy razem zazwyczaj kupuję sobie coś albo mama jak wraca z nocki to coś tam mu zrobi bo i tak robi jedzenie.
Lubię jak ma coś od mnie do zjedzenia

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:49   #617
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
standardowo chyba polksie podkłady mają 30 ml, to w sumie aż tak dużo mniejszy nie jest
w sumie to o całą 1/3... to nie mało jak dla mnie
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:51   #618
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
no jednak trochę mniejszy
OK, kupuję ten: http://allegro.pl/missha-perfect-cov...838365183.html oby kolor mi pasował

edit: a jakiego używasz odcienia, Simply? i jaką masz karnację? chyba "normalną", o ile dobrze widzę na zdjęciach?

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2011-09-28 o 11:53
Stary 2011-09-28, 11:53   #619
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Cytat:
no jednak trochę mniejszy
OK, kupuję ten: http://allegro.pl/missha-perfect-cov...838365183.html oby kolor mi pasował
no mniejszy mniejszy, ale jeśli to ma być tester to nie taki mały, o to mi chodziło choć za tę cenę to rzeczywiście średnio

Stary 2011-09-28, 11:53   #620
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
wydajny jest?

Pelnowymiarowa pojemnosc to 50 ml. Ja mam ta mniejsza od marca i uzywam prawie codziennie a jeszcze sporo mi zostalo, bo zuzywam jedynie kilka kropelek na raz. Mam odcien 21 i wiem, ze na jesien bedzie odpowiednim kolorem, teraz musze uzywac bronzera bo jestem troche opalona. Ale ja jestem blada dosyc Jesli bedziesz utrzymywac opalenizne to wez 23, ale jesli jesienia i zima jestes blada to wez 21 i ocieplaj pudrem albo bronzerem
Na zdjeciu widac moj kolor wiosenno - jesienny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 207844_10150226218740631_556480630_9192952_939084_n.jpg (59,9 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez SimplyDivine
Czas edycji: 2011-09-28 o 11:55
SimplyDivine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:55   #621
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Stygmatku pytałam wcześniej czy jak mój pies jest wnętrem-ma uwięźnięte w brzuchu-co 3 miesiące robimy mu usg i od 2 lat się nie powiększa, a pies ma 6 lat to trzeba operować?
Przepraszam, nie zauważyłam.
Z tego co wiem, to są różne zdania na ten temat. Jedni mówią, że jak nic się nie dzieje to, żeby nie usuwać, inni, żeby usunąć.
Ja uważam, że jednak powinno się operować, bo jajko w brzuchu ma tendencję do nowotworzenia o wiele większą niż będące w mosznie i może być tak, że z dnia na dzień zacznie się rozrastać i będzie problem.
Lepiej usunąć teraz, póki pies jest w miarę młody i lepiej zniesie operację, niż jak w razie czego później się zacznie coś dziać.
Cytat:

W kanapkach z buźkami chodzi o to że na kanapce robi się oczy z ogórków i usta z pomidora albo papryki Zrobiłam takie 4 i zostawiłam na stole, i rano do TŻta cały talerz się uśmiechał
A to co chodzi

Stary 2011-09-28, 11:55   #622
karola991
Zakorzenienie

co do kanapek tż to ja rano wstaje tylko z przymusu i kanapeczki robie tż zazwyczaj wieczorem i chowam mu zapakowane do lodówki, oczywiście nie zawsze-bo mi sie najzwyczajniej nie chce, a tż ciagle mowi, ze przeciez sam sobie zrobi i nie muszę go wyręczać ale wiem, że to miłe jak sobie w pracy zje kanapeczki ode mnie często pakuję mu obiad jak zostanie do podgrzania bo maja mikrofale w pracy, jakieś gołąbki,zapiekanka, spaghetti albo szykuje całą michę sałatki takiej z kurczakiem i makaronem to wtedy też tata sobie weźmie.
a jak już mam totalnego lenia to biorę z żaby paróweczki, pasztet, jakiś serek, kilka bułek i pakuje mu takie "instant" kanapki do zrobienia samemu w pracy no i na pociechę coś słodkiego i wszyscy zadowoleni
Stary 2011-09-28, 11:56   #623
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Pelnowymiarowa pojemnosc to 50 ml. Ja mam ta mniejsza od marca i uzywam prawie codziennie a jeszcze sporo mi zostalo, bo zuzywam jedynie kilka kropelek na raz. Mam odcien 21 i wiem, ze na jesien bedzie odpowiednim kolorem, teraz musze uzywac bronzera bo jestem troche opalona. Ale ja jestem blada dosyc Jesli bedziesz utrzymywac opalenizne to wez 23, ale jesli jesienia i zima jestes blada to wez 21 i ocieplaj pudrem albo bronzerem
ooo, to ja akurat na twarzy bladnę szybko, więc ocieplę pudrem
dzięęęę-kuuuu-jęęęęę! i kupuję 50 ml
a powiedz mi jeszcze, co w nim jest takiego cudownego? naprawdę poprawia "jakość" skóry, leczy ją?
Stary 2011-09-28, 11:56   #624
BYou
MBZ♥

wart swej ceny jeśli działa cuda

Stygmatku dziękuję
a to cięcie jest przez cały brzuch>wiesz ile pies dochodzi do siebie?

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2011-09-28 o 11:58
Stary 2011-09-28, 11:59   #625
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
dzięki
ale nie kupuję Manhattanu z zasady
tak??? a dlaczego? Bo moze ja tez przestane

Cytat:
ale rozumiem Twoje podejście Arrakis
i reszty Dziewczyn
ja to po prostu lubięjestem żałosną kurą domową
ale ja nie mowie, ze robienie jest zle jak lubisz i robisz bo chcesz a nie bo musisz...

zreszta jakbym miala meza co by mi sam z siebie chcial buty kupowac (bo woreczkow potrzebuje ) to moze i tez bym zrobila od czasu do czasu

Cytat:

omg w zyciu nie zrobilam takich kanalek - w zasadzie nie przyszlobymi to do glowy

jak byłam dzieckiem to robiłam "buźki" keczupem i to był szczyt mojej inwencji w kanapkach

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
no wlasnie - sporo dosc....
Stary 2011-09-28, 12:01   #626
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, to ja akurat na twarzy bladnę szybko, więc ocieplę pudrem
dzięęęę-kuuuu-jęęęęę! i kupuję 50 ml
a powiedz mi jeszcze, co w nim jest takiego cudownego? naprawdę poprawia "jakość" skóry, leczy ją?
Na poczatku jak nalozysz to sie bedziesz zastanawiac "O czym one gadaly, to jakis bubel!" a po 2 - 3 minutach zrobisz "Wow! "
Ja nie mam okropnych problemow z cera, ale podklady mi zawsze znikaly w ciagu dnia, BB krem zostaje tam gdzie go nalozylam caly dzien Zawiera filtry wiec chroni przed sloncem, ekstrakty owocowe, ktore moga rozjasniac delikatne przebarwienia jesli takowe sie posiada. Cera wyglada ladnie, swietlisto, ale nie tlusto. No photoshop w tubce
Stary 2011-09-28, 12:01   #627
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

najka 21 powinien byc dobry - kolory nazywane natural beige z kazdej firmy, z która miałam do czynienia są odpowiednim kolorem dla mnie - ty nawet opalona masz znacznie jasniejsza karnacja niż ja nieopalona z tego co zauwazylam....
Stary 2011-09-28, 12:04   #628
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Stygmatku dziękuję
a to cięcie jest przez cały brzuch>wiesz ile pies dochodzi do siebie?
Nie przez cały. Zależy gdzie jajko jest uwięzione i jak duże jest, ale zazwyczaj to jest rana do 10 cm u takiego średniej wielkości psa.
Pies dojdzie do siebie już na drugi dzień po wybudzeniu, ale ok. tygodnia- czasami dwóch trzeba pilnować, żeby sobie nie zrywał szwów, nie drapał się itp. także trzeba się nim zająć po operacji.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Idę do fryzjera obcinam tylko końcówki, bo akcja zapuszczania włosów trwa nadal i trochę z objętości chcę zgubić bo wyglądam jak wk****** Chopin po nieudanym koncercie.
Miłego dnia dziewoje

Stary 2011-09-28, 12:07   #629
BYou
MBZ♥

Arrakisno właśnie o to mi chodziło:robię bo chcę, a nie że muszętylko słów mi brakowało

Stygmatku już rozumiem, ale ciężko mi podjąć tą decyzję. dodatkowo wet twierdzi, że pies nie będzie tak nadpobudliwyno i ta kwestia nowotworudlatego robimy to usg co 3 mies. żeby sprawdzać.

Stary 2011-09-28, 12:07   #630
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
tak??? a dlaczego? Bo moze ja tez przestane
Bo testuje na zwierzętach, a jeśli mogę, unikam kosmetyków itp. testowanych na zwierzętach

Simply, to nie mogę się doczekać, jak go nałożę i miną te 2-3 minuty podobno ciężko się rozprowadza, trochę się boję, że go nałożę za dużo (mój odwieczny problem - zawsze nakładam więcej niż trzeba )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości