Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 19:40   #4471
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Zegnam sie dziewczyny na dziś. Milo było wymienić z wami kilka wieczornych postow. Korzystajac z tego ze moja Niunia spi, lecę sie wykapac, bo kto wie co bedzie pozniej, a dala mi dzis w kosc.
Dobrej nocki dla was!!
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:40   #4472
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
jakbym czytala o nas
no ja nie wiem kto wymiślił takie mleko z którym trzeba czekać i mieszać 10 minut aż się rozpuści - dziecko ma przecież ograniczoną cierpliwość odwrotnie proporcjonalną do poziomu głodu

a te drobinki na ściankach butelki mnie dobijały bo mi tu dziecko wyło za jedzeniem a to cholerstwo się rozmieszać nie chciało

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-28 o 19:46
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:40   #4473
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
zielenieje po jakimś czasie bo się utlenia jak na piersi jesteście to spróbuj odstawić nabiał i przetwory mleczne i zobaczysz jaka reakcja.

chyba o tym kremie pisała dzięki
czyli ta kupa o ktorej piszesz, nie jest zielona od razu tylko po pewnym czasie? jesli tak to Dawid tez robi zielone kupy
a ja myslalam ze one od razu z pupki zielone wychodza
Stary 2011-09-28, 19:41   #4474
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
:
Dziewczyny które mają huśtawki elektryczne- używacie, czy one tylko u was stoją i ładnie wyglądają?
marzenko u mnie ta huśtawka elektryczna to WYBAWIENIE! mały właśnie w niej usypia teraz. Jakby nie ta huśtawka, to nie wiem jakby mi zasnął w dzień...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:41   #4475
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
moj ma skazę ale nic za uszkami nie miał, tylko szorstka skóra na końcu juz w zasadzie na całym ciałku.
a mieliście kupki ze śluzem?
a moja ma za to całe ciałko czyste tylko na buzi jej wyłażą zmiany skórne i na uszkach też miałą więc widać u każdego dziecko widać moga być inne objawy

Stary 2011-09-28, 19:42   #4476
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Maści: Pimafucort i robioną na zamowienie do natłuszczania.
A z rumiankiem jest tak, ze niektore dzieci uczula, dlatego odradzaja. Jesli jednak u was jest OK, to stosuj dalej.
Pimafucort kiedyś na cos miałam...
To mówisz, żeby stosować rumianek... Nic się nie działo faktycznie, chyba znowu zaparzę

Dziubek, jak przebiłaś oponę w wózku? Miałam wczoraj zapytac i zapomniałam...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:42   #4477
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Dziewczyny, gdy Wam sie konczyl polog to jaka mialyscie wydzieline? Ale pytania zadaje, ale na necie nie moge nic znalezc. Nie wiem czy taka zoltawa jest norma?
ja miałam taką żótawą - o konsystencji budyniu pod koniec.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-28, 19:44   #4478
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
wracajcie szybko do zdrówka

jednym słowem towarzyski gość

witam wieczorową porą.

Wieści mam takie - Julka dostała po kąpieli o 18 Bebilon Pepti - zjadła ze smakiem aż jej się uszy trzęsły - nie mówiąc że głód się jej odezwał taki że szok - ubrać jej nie mogłam po kąpieli bo tak krzyczała "mamo! jeść!!"
moja mama była dziś u naszej pediatry i pogadała z lekarką, że Julce nic się nie polepszają kupki, nadal robi biedna po każdym karmieniu i dużo śluzu w nich, zaczęło ją od wczoraj jeszcze bardziej na buzi i główce wysypywać takimi czerwonymi krostkami coś jak potówki, ale całe czerwone bez ropnego czubka, do tego wczoraj wieczorem mega ból brzuszka po jedzeniu i nie chciałam dłużej czekać już bo widziałam jak się męczy - a jej biedne jelitka - nawet nie chce myśleć w jakim są stanie..

Lekarka wypisała receptę na dwa pepti na próbę i jak pomoże - a myślę że tak bo Julka ma coraz więcej objawów świadczących o skazie - to po weekendzie mam przyjśc po receptę na mleko jak się będzie kończyć to wypisze kilka puszek jeszcze.

No i nareszcie koniec męki z przygotowywaniem tego Bebika HA bo dziadostwo tak ciężko rozmieszać że szok, 15 minut trwało zanim się całkiem rozpuści w prawie gorącej wodzie bo takiej 40stopni to chyba godzinę by trwało a Pepti miesza się idealnie, uff

to tyle u nas na razie
Zobaczysz słonko, że się poprawi Juleczce!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2011-09-28, 19:50   #4479
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
czyli ta kupa o ktorej piszesz, nie jest zielona od razu tylko po pewnym czasie? jesli tak to Dawid tez robi zielone kupy
a ja myslalam ze one od razu z pupki zielone wychodza
moja robiła zielonkawe od razu - tylko Ty pisałąś że jak się zdarzy że nie przewiniesz od razu to zielenieją - a wcześniej są zółte- no więc zielenieją bo się utleniają. Mam nadzieję że nie namotałam za bardzo

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Cutibaza - u mnie się sprawdza 2x dziennie.
I buzia jest ładna i nie jest sucha

Juleczka ma się już lepiej ?
boroczka mała
dziękuje o to mi właśnie chodziło

Już lepiej, szkoda mi jej bo się z kupkami tak często męczy, pupcie jej trochę opaliło od tych kupek pomimo smarowania sudocremem ale już zeszło, po tym mleku HA chyba kupki się zrobiły "mniej toksyczne" ale nadal ze śluzem - ale już nie ma tak dupci zaczerwienionej.

Wypróbuje te Cutibaze bo nie chce na razie żadnych antybiotyków ani sterydów do smarowania bo na razie nie ma takiej potrzeby.

Stary 2011-09-28, 19:53   #4480
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
u niej na te suchości, które ma tylko na samej buzi i uszkach super pomaga bepanthen - schodzi po regularnym smarowaniu więc na razie jest ok,

a ponoc jest jakaś maść bez recepty dobra któraś pisała, chyba Żanetka: coś w nazwie "...baza" miało chba, jak to się nazywało...

a co do mleka Bebiko HA to makabra - w nocy był ryk bo się głodna obudziła a nim ja mleko zrobiłam to już się jej cierpliwość skończyła i była histeria a jak butli dopadła to za palec trzymała żebym jej czasem nie zabrała
ja myślałam że wszyskie mleka hypoalergiczne z białkiem po hydrolizie się tak debilnie mieszają, nawet pisałam do Marinki czy Pepti tak samo, ale na szczęście Pepti jest normalne - uff jaka ulga bo by mi nerwy wysiadły

a właśnie ciekawe co u Marinki dziś po kolejnych praktykach z Igim

Nam lekarka kazała najpierw spróbować z Bebikiem HA bo na zwykłym Bebiku byliśmy więc żeby łagodnie na HA przejśc ale żadnej poprawy nie było, choćby minimalnej no i teraz próbujemy Pepti - oby pomogło
Beatko pamiętasz o mnie - jak mi miło
Ja właśnie dzisiaj tak pobieżnie na wizażu, bo piszę dziennik praktyk na kompie, a chce się z tym szybko uporać i lulu.

A dziś zrobiłam dwie lekcje, ale jakie jaja były, mały był grzeczny, ale chciał na rękach, no i ja prowadziłam lekcję, a Pani pedagog z Igorem na ręku w ostatniej ławce... i jeszcze mu butlę dawała pod koniec zajęć
A możecie wyobrazić sobie tylko zadowolenie II gimnazjum.

Mój synuś już poszedł do szkoły

No i kolejna część praktyki w piątek.
Stary 2011-09-28, 19:53   #4481
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Zobaczysz słonko, że się poprawi Juleczce!
dziękuje Ty mnie wczoraj upewniłaś że to skaza - Twoje macierzyńskie doświadczenie bardzo mi pomogło -

dobra dziewuszki - ja chwilowo znikam do kąpieli - może się mała nie obudzi mam nadzieję -

za 15 minut wracam na łono wątkowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-28, 19:55   #4482
marzena_S
Zadomowienie

Beata, biedna Juleczka- oby po nowym mleku wszystko wróciło do normy.

Aania, Blondynko, Marina
oj dziewczyny kusicie tymi huśtawkami- chyba muszę poważnie porozmawiać z tż ...

Zanetaa
, nie bądź taka tajemnicza, pochwal się co wyszperałaś na allegro - jestem ciekawa wyboru bo pisałaś, że zależy Ci na dużej gondoli.
Stary 2011-09-28, 19:59   #4483
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
a mieliście kupki ze śluzem?
a moja ma za to całe ciałko czyste tylko na buzi jej wyłażą zmiany skórne i na uszkach też miałą więc widać u każdego dziecko widać moga być inne objawy
no własnie nie , koopki były ok , też miałam pisać że co dziecko to inny objaw

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Pimafucort kiedyś na cos miałam...
To mówisz, żeby stosować rumianek... Nic się nie działo faktycznie, chyba znowu zaparzę

Dziubek, jak przebiłaś oponę w wózku? Miałam wczoraj zapytac i zapomniałam...
a żebym ja to wiedziała jadę, jadę aż nagle poczułam, że źle mi sie prowadzi , patrzę a tam guma

Cytat:
Ja właśnie dzisiaj tak pobieżnie na wizażu, bo piszę dziennik praktyk na kompie, a chce się z tym szybko uporać i lulu.

A dziś zrobiłam dwie lekcje, ale jakie jaja były, mały był grzeczny, ale chciał na rękach, no i ja prowadziłam lekcję, a Pani pedagog z Igorem na ręku w ostatniej ławce... i jeszcze mu butlę dawała pod koniec zajęć

dla Igorka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:00   #4484
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dakaro u mnie tez było takie żółte i budyniowe jak Beatka pisze. Dlatego podejrzewam ze teraz mam okres a nie dalej plamienie poporodowe.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:08   #4485
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2011-09-28, 20:13   #4486
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuje o to mi właśnie chodziło

Już lepiej, szkoda mi jej bo się z kupkami tak często męczy, pupcie jej trochę opaliło od tych kupek pomimo smarowania sudocremem ale już zeszło, po tym mleku HA chyba kupki się zrobiły "mniej toksyczne" ale nadal ze śluzem - ale już nie ma tak dupci zaczerwienionej.

Wypróbuje te Cutibaze bo nie chce na razie żadnych antybiotyków ani sterydów do smarowania bo na razie nie ma takiej potrzeby.
Sudocremem smaruję tylko tak zapobiegawczo,
bo na odparzenia u mnie się nie sprawdza.
Sprawdza się bephanten 2-3 razy posmaruje i nie ma czerwonej pupci,
a podrażniają chusteczki pampers sesitive, które używam w awaryjnych sytuacjach, a że mam jeszcze 3 opakowania to je wykorzystam, chyba że będzie tragicznie

Cutibaza w ulotce pisze, że masz ją smarować a potem wklepywać, ale u mnie się to nie sprawdzało - za długo trwało a po kąpieli Emilie już chciała jeść, więc dawałam sobie na dłoń troszeczkę rozsmarowałam i raz dwa jej po twarzy i za uszkami i na szyjce.Zrobiłam to po zjedzeniu witaminek, bo potem zazwyczaj jej się witaminka ulała i zlizywała krem z witaminką z ust.Ja widzę poprawę Nie była ona z dnia na dzień, ale w ciągu tygodnia zdecydowanie jest lepiej

Idź idź myj się, jak dobrze pamiętam mąż wraca po drugiej zmianie ok 23

Cytat:

A politycy się zastanawiają czy wprowadzać dzieci 6letnie do szkoły, czy nie a Igorek nie ma jeszcze roczku i już się uczy

Musi to fajnie wyglądać

Znowu głodna jestem,
jakie to jest TRAGICZNE

Mam pewien problem,
kurcze wyszła mi jakaś bakteria chyba tam na dole.
swędzi mnie i mam
suche wargi
nie mam ochoty iść do gina wydać ponownie 80zł,
znacie jakieś sposoby ?oprócz rumianku ?!
Obawiam się kurde,
że i tak tego gina będę musiała odwiedzić
Nie swędzi mnie, nie szczypie,
ale czuje dyskomfort.
Myślałam, że to przez wkładki które zmieniłam.
ale wróciłam do starych i to samo
Ta skóra się tak jakby łuszczy..

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Marzena a proszę tutaj gondola jest większa w sumie o 4 cm tylko od tej którą mam, ale te koła duże są tak cudowne, że się zakochałam
mam parcie, ale jak nie sprzedam Tako to mogę sobie pomarzyć o tym wózku

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:15   #4487
DaKaro
Zadomowienie

Beatka Stronczek dziekuje za odpowiedz . Czyli to normalne .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:18   #4488
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
I co która wygrała te 50 mln?
Bo Ja nic nie mam
trzeba znowu biedować
jedna szóstka padła u nas na osiedlu, ale jest podnieta....
my trafilismy trójeczke (na 13 skreślonych okienek )

Cytat:
Aania, Blondynko, Marina oj dziewczyny kusicie tymi huśtawkami- chyba muszę poważnie porozmawiać z tż ...
U nas huśtawka sie kurzy, za to bujaczek jest mega!
Własnie dokupie taki:
http://www.youtube.com/watch?v=RWwdW...layer_embedded

bo mamy ten malutki do 9kg

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:19   #4489
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

już po kąpieli
ja zawsze pamiętam o Tobie

Twój synek zdolny będzie jak od maleńkiego się kształci i to od razu przeskoczył podstawówkę i siup do gimnazjum - zdolniacha
oczami wyobraźni widze Panią pedagog z butlą

Stary 2011-09-28, 20:19   #4490
wodaqua
Zadomowienie

Żaneta spróbuj Vagisil czy cos takiego (tylko nie wiem ja z karmieniem)... Może to zwykłe podrażnienie po depilacji - nawilżaj i tyle. Jak nie przejdzie to do gina. Ja ide w pon, bo mnie znowusz w środku mierzi podczas ten teges. Łączę się w bólu

Carmela, mamy taki sam leżaczek... W ogóle dużo mamy podobnych rzeczy

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-09-28 o 20:22
Stary 2011-09-28, 20:25   #4491
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Żaneta spróbuj Vagisil czy cos takiego (tylko nie wiem ja z karmieniem)... Może to zwykłe podrażnienie po depilacji - nawilżaj i tyle. Jak nie przejdzie to do gina. Ja ide w pon, bo mnie znowusz w środku mierzi podczas ten teges. Łączę się w bólu

Właśnie nie depilowałam się jakiś czas,
bo powoli rosną po porodzie

Obawiam się kurcze,
że to jakaś bakteryja
.
Zapytaj o moje objawy

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-09-28 o 20:27
Stary 2011-09-28, 20:31   #4492
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
my trafilismy trójeczke (na 13 skreślonych okienek )

U nas huśtawka sie kurzy, za to bujaczek jest mega!
Własnie dokupie taki:
http://www.youtube.com/watch?v=RWwdW...layer_embedded

bo mamy ten malutki do 9kg
My mielismy puścić i co zapomnieliśmy

To macie Milionerów na osiedlu
Stary 2011-09-28, 20:34   #4493
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beata, biedna Juleczka- oby po nowym mleku wszystko wróciło do normy.
dzięki
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no własnie nie , koopki były ok , też miałam pisać że co dziecko to inny objaw
racja
Cytat:
Sudocremem smaruję tylko tak zapobiegawczo,
bo na odparzenia u mnie się nie sprawdza.
Sprawdza się bephanten 2-3 razy posmaruje i nie ma czerwonej pupci,
a podrażniają chusteczki pampers sesitive, które używam w awaryjnych sytuacjach, a że mam jeszcze 3 opakowania to je wykorzystam, chyba że będzie tragicznie

Cutibaza w ulotce pisze, że masz ją smarować a potem wklepywać

Idź idź myj się, jak dobrze pamiętam mąż wraca po drugiej zmianie ok 23
odnośnie infekcji mnie się zdaje że przy grzybku też są takie objawy suchości - spróbuj zakupić Clotrimazolum krem i smarować, i pamiętam że na infekcje grzybiczne w ciązy pomagała mi kapiel z dodatkiem soli - infekcje tak nie nawracały często i szybciej się zaleczały te isntniejące - bo kilka razy grzyba łapałam w ciązy.

u nas w zasadzie wszystkie chusteczki podrażniają ale żeby było prościej przepłukuje je w ciepłej wodzie dokładnie i jest już ok, nie chce mi się za każdym razem bawić z moczeniem pieluchy a wacikami już mi trochę niewygodnie jest, płukane chusteczki się sprawdzają.

Dzięki za info nt Cutibazy -

co do pogrubionego - "Myjcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny" ja znam godzine - 23,30 a tż mi właśnie pisał że mu tęskno za mną i że go nachodzi ochota i że będzie na śpiocha próbował jak mnie nie dobudzi
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
serio serio?? ale czad tak niedaleko takie miliony Ci przeleciały koło nosa.....

Stary 2011-09-28, 20:40   #4494
zanetaa88
Zakorzenienie

Carmela to pewnie wszyscy wiedzą kto wygrał, co ?
Niech ten ktoś się podzieli

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
dzięki

racja

odnośnie infekcji mnie się zdaje że przy grzybku też są takie objawy suchości - spróbuj zakupić Clotrimazolum krem i smarować, i pamiętam że na infekcje grzybiczne w ciązy pomagała mi kapiel z dodatkiem soli - infekcje tak nie nawracały często i szybciej się zaleczały te isntniejące - bo kilka razy grzyba łapałam w ciązy.

u nas w zasadzie wszystkie chusteczki podrażniają ale żeby było prościej przepłukuje je w ciepłej wodzie dokładnie i jest już ok, nie chce mi się za każdym razem bawić z moczeniem pieluchy a wacikami już mi trochę niewygodnie jest, płukane chusteczki się sprawdzają.

Dzięki za info nt Cutibazy -

co do pogrubionego - "Myjcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny" ja znam godzine - 23,30 a tż mi właśnie pisał że mu tęskno za mną i że go nachodzi ochota i że będzie na śpiocha próbował jak mnie nie dobudzi

serio serio?? ale czad tak niedaleko takie miliony Ci przeleciały koło nosa.....
JA to clotrimazolum chyba mam w czopkach musze sprawdzić.
Właśnie sól mam, ale do nóg musze zakupić tą do kąpania, bo mi też pomagała. Ale takiej suchości nigdy nie miałam

Oj Tż wiedział że się szykujesz gołąbeczki

Stary 2011-09-28, 20:47   #4495
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie kochana mówiłam o CUTIBAZA,
w aptece bez recepty.
Krem jest tłusty i nie wysusza tak skóry.
Moja Emilie miała takie krostki - jakieś uczulenie,
miała też placki suche za uszami - zeszły.
Brak zielonych koop.
Cutibazą smarowałam 2 x dziennie(rano i wieczorem),
ale gdy widziałam że ma suchą twarz to w dniu posmarowałam jej bephantenem i świeciła się jak psu jaj**ca
To mogę tym smarować krostki mojego Dziecia??? Czy np. Bepanthenem?? Bo ten ostatni akurat mam. Wydaje mi się, że to jednak potówki, bo nasilają się np. po spaniu na tej stronie na której spał, albo przy jedzeniu, a po paru godzinach bledną i potem to samo od nowa. Te na pleckach też już bledsze

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:55   #4496
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
JA to clotrimazolum chyba mam w czopkach musze sprawdzić.
Właśnie sól mam, ale do nóg musze zakupić tą do kąpania, bo mi też pomagała. Ale takiej suchości nigdy nie miałam

Oj Tż wiedział że się szykujesz gołąbeczki
na suchość to ja bym Ci jednak radziła posmarować Clotrimazolum kremem bo przyniesie ulgę większą jak swędzi na zewnątrz a nie w środku.

Grrrr to sobie może pogruchamy jak wróci - o ile nie zasnę jak kamień

właśnie wyjęłam grubą wielką kołdrę bo się zaczyna chłodno robić w nocy i mi tż dla siebie całą koldrę zabierał, w lecie spimy pod taką cienką 160x200 i koc w razie W jak chce się otulić a teraz mamy wielką 220x230 więc już dla mnie kołdry nie zabraknie już jutro musze wywietrzyć tylko bo całe lato leżała złożona ale dzisiaj jakoś wytrzymamy - uwielbiam mieć cieplutko jak śpię -

i Julka ma tak samo - lubi ciepełko - najchętniej by się zakryła kocykiem po same uszy - najczęściej jej widac tylko czubek nosa bo kocyk po brodę, plus kołderka na wierchu do tego a na oczach pielucha i tak śpi jak muminek

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-28 o 20:57
Stary 2011-09-28, 21:01   #4497
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
To mogę tym smarować krostki mojego Dziecia??? Czy np. Bepanthenem?? Bo ten ostatni akurat mam. Wydaje mi się, że to jednak potówki, bo nasilają się np. po spaniu na tej stronie na której spał, albo przy jedzeniu, a po paru godzinach bledną i potem to samo od nowa. Te na pleckach też już bledsze
Moja czerwone też miała na twarzy jak tylko zrobiło jej się ciepło,
ale jak popatrzyłam pod światło albo dotknęłam jej twarzy to takie krostki były.

Może zrób w ten sposób, jak potówki to myślę, że do 2 dni powinny przejść, nie ? przemywaj je póki co przegotowaną wodą kilka razy dziennie np. przy przewijaniu. A jak nie zejdą to bepanthenem.

Domek ma suchą twarz ?

Cytat:
na suchość to ja bym Ci jednak radziła posmarować Clotrimazolum kremem bo przyniesie ulgę większą jak swędzi na zewnątrz a nie w środku.

Grrrr to sobie może pogruchamy jak wróci - o ile nie zasnę jak kamień

właśnie wyjęłam grubą wielką kołdrę bo się zaczyna chłodno robić w nocy i mi tż dla siebie całą koldrę zabierał, w lecie spimy pod taką cienką 160x200 i koc w razie W jak chce się otulić a teraz mamy wielką 220x230 więc już dla mnie kołdry nie zabraknie już jutro musze wywietrzyć tylko bo całe lato leżała złożona ale dzisiaj jakoś wytrzymamy - uwielbiam mieć cieplutko jak śpię -

i Julka ma tak samo - lubi ciepełko - najchętniej by się zakryła kocykiem po same uszy - najczęściej jej widac tylko czubek nosa bo kocyk po brodę a na oczach pielucha i tak śpi jak muminek
My mamy 2 kołdry, Ja lubie sobię ją wziąc miedzy nogi i mój D też,
więc na początku była bijatyka teraz albo wejde pod jego koldre, albo po porstu spie pod swoja.

Moja Emilie tez ma takie dni, nie raz to zakryje swoja twarz i spi,
co odkryje to znowu zakryje

Tak tak ggruchajcie sobie

Znalazłam tą maść i się maznełam

Stary 2011-09-28, 21:05   #4498
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja czerwone też miała na twarzy jak tylko zrobiło jej się ciepło,
ale jak popatrzyłam pod światło albo dotknęłam jej twarzy to takie krostki były.

Może zrób w ten sposób, jak potówki to myślę, że do 2 dni powinny przejść, nie ? przemywaj je póki co przegotowaną wodą kilka razy dziennie np. przy przewijaniu. A jak nie zejdą to bepanthenem.

Domek ma suchą twarz ?
Nie ma suchej twarzy A wodą przemywam. Nawet dość często bo się "papra" przy jedzeniu Brudasek, to przy okazji całą buźkę wycieram.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 21:08   #4499
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Monia, chcesz też tej Musteli na ciemnieniuchę? Mogę Ci podesłać. Powinno nam wystarczyć
z miłą chęcią. przesyłam adres na pw

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 21:11   #4500
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Wybacz,
zrobię to tylko wtedy kiedy Brida będzie chciała.
Nie chce być potem oskarżana, że podaję czyjeś dane
bez jego wiedzy
Cytat:
Brumku, ustalałyśmy, że chętna na listę sama ma się do Żanety zgosic, więc chyba trzeba Bridę ponamawiać :P
Jasne, sorki... Chyba przeoczyłam, kiedy była mowa na ten temat...

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
W sensie, że tak dłuuugo na ten poród się naczekała

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Odizoluję się od Was na parę dni, bo piszę pracę licencjacką. Jak tylko oddam promotorce i uzyskam wpis to wracam
O, to powodzenia kochana! Życze dużo samozaparcia

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brumek u Ciebie brzydka pogoda? U mnie sloneczko, cudownie jest.
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
E tam, u mnie piękna złota polska jesień
U nas do 14 było paskudnie, potem się przejaśniło. ALe zimno jak diabli, max 13 stopni...

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A ja sie witam z miesiecznym Antosiem! To juz niemowlak pelna geba, ktory sie do nas usmiecha i pomalu zaczyna gurzyc. Boski jest!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
u nas w domu szpital
katar zaatakował nas wszystkich oprócz męża, ale to kwestia czasu
Oj i Was dopadło Szybko sie kurujcie kochani

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Nie uwierzycie co widziałam. Akcja jak z filmu normalnie. Wracalysmy z Wiki ze spaceru i zatrzymalysmy sie na przejściu dla pieszych czekając na zielone. Z daleka jechał mocno rozpędzony Nissan micra ale wychamowal przed przejściem. Za nim kobieta scenikiem. Ja zaczęłam przechodzić przez przejście a ta baba wyminela ta micre i stanęła obok. Zaczęła Cos wrzeszczec do gościa w tej mikrze a on nie zwracał na nią uwagi. W koncu światło sie zmieniło i on zaczął ruszać a ta baba wprost go staranowala. Wjechała w niego i zepchnela na bok. Pozniej w gaz i buta. Odjechala. Gość siedział w aucie z rozdziawiona buzia. Ja pewnie nie lepiej wygladalam. Obdarla mu cały bok i elementy zderzakow poodpadaly.
Kobieta musi mieć ostry przebieg PMSu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości