|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Zegnam sie dziewczyny na dziś. Milo było wymienić z wami kilka wieczornych postow. Korzystajac z tego ze moja Niunia spi, lecę sie wykapac, bo kto wie co bedzie pozniej, a dala mi dzis w kosc.
Dobrej nocki dla was!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
no ja nie wiem kto wymiślił takie mleko z którym trzeba czekać i mieszać 10 minut aż się rozpuści - dziecko ma przecież ograniczoną cierpliwość odwrotnie proporcjonalną do poziomu głodu
![]() a te drobinki na ściankach butelki mnie dobijały bo mi tu dziecko wyło za jedzeniem a to cholerstwo się rozmieszać nie chciało ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-28 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja myslalam ze one od razu z pupki zielone wychodza ![]()
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
marzenko u mnie ta huśtawka elektryczna to WYBAWIENIE! mały właśnie w niej usypia teraz. Jakby nie ta huśtawka, to nie wiem jakby mi zasnął w dzień...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja ma za to całe ciałko czyste tylko na buzi jej wyłażą zmiany skórne i na uszkach też miałą więc widać u każdego dziecko widać moga być inne objawy
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To mówisz, żeby stosować rumianek... Nic się nie działo faktycznie, chyba znowu zaparzę ![]() Dziubek, jak przebiłaś oponę w wózku? Miałam wczoraj zapytac i zapomniałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
ja miałam taką żótawą - o konsystencji budyniu pod koniec.
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Już lepiej, szkoda mi jej bo się z kupkami tak często męczy, pupcie jej trochę opaliło od tych kupek pomimo smarowania sudocremem ale już zeszło, po tym mleku HA chyba kupki się zrobiły "mniej toksyczne" ale nadal ze śluzem - ale już nie ma tak dupci zaczerwienionej. Wypróbuje te Cutibaze bo nie chce na razie żadnych antybiotyków ani sterydów do smarowania bo na razie nie ma takiej potrzeby.
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie dzisiaj tak pobieżnie na wizażu, bo piszę dziennik praktyk na kompie, a chce się z tym szybko uporać i lulu. A dziś zrobiłam dwie lekcje, ale jakie jaja były, mały był grzeczny, ale chciał na rękach, no i ja prowadziłam lekcję, a Pani pedagog z Igorem na ręku w ostatniej ławce... ![]() ![]() A możecie wyobrazić sobie tylko zadowolenie II gimnazjum. Mój synuś już poszedł do szkoły ![]() No i kolejna część praktyki w piątek.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() dobra dziewuszki - ja chwilowo znikam do kąpieli - może się mała nie obudzi mam nadzieję - za 15 minut wracam na łono wątkowe ![]() ![]()
![]() |
#4482 |
Zadomowienie
|
Beata, biedna Juleczka- oby po nowym mleku wszystko wróciło do normy.
![]() Aania, Blondynko, Marina oj dziewczyny kusicie tymi huśtawkami- chyba muszę poważnie porozmawiać z tż ![]() Zanetaa, nie bądź taka tajemnicza, pochwal się co wyszperałaś na allegro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Wtajemniczenie
|
Dakaro u mnie tez było takie żółte i budyniowe jak Beatka pisze. Dlatego podejrzewam ze teraz mam okres a nie dalej plamienie poporodowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo na odparzenia u mnie się nie sprawdza. Sprawdza się bephanten 2-3 razy posmaruje i nie ma czerwonej pupci, a podrażniają chusteczki pampers sesitive, które używam w awaryjnych sytuacjach, a że mam jeszcze 3 opakowania to je wykorzystam, chyba że będzie tragicznie ![]() Cutibaza w ulotce pisze, że masz ją smarować a potem wklepywać, ale u mnie się to nie sprawdzało - za długo trwało a po kąpieli Emilie już chciała jeść, więc dawałam sobie na dłoń troszeczkę rozsmarowałam i raz dwa jej po twarzy i za uszkami i na szyjce.Zrobiłam to po zjedzeniu witaminek, bo potem zazwyczaj jej się witaminka ulała i zlizywała krem z witaminką z ust. ![]() ![]() ![]() Idź idź myj się, jak dobrze pamiętam mąż wraca po drugiej zmianie ok 23 ![]() A politycy się zastanawiają czy wprowadzać dzieci 6letnie do szkoły, czy nie a Igorek nie ma jeszcze roczku i już się uczy ![]() Musi to fajnie wyglądać ![]() Znowu głodna jestem, jakie to jest TRAGICZNE ![]() Mam pewien problem, kurcze wyszła mi jakaś bakteria chyba tam na dole. swędzi mnie i mam suche wargi nie mam ochoty iść do gina wydać ponownie 80zł, znacie jakieś sposoby ?oprócz rumianku ?! Obawiam się kurde, że i tak tego gina będę musiała odwiedzić ![]() Nie swędzi mnie, nie szczypie, ale czuje dyskomfort. Myślałam, że to przez wkładki które zmieniłam. ale wróciłam do starych i to samo ![]() Ta skóra się tak jakby łuszczy.. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Marzena a proszę tutaj gondola jest większa w sumie o 4 cm tylko od tej którą mam, ale te koła duże są tak cudowne, że się zakochałam ![]() mam parcie, ale jak nie sprzedam Tako to mogę sobie pomarzyć o tym wózku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zadomowienie
|
Beatka Stronczek dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my trafilismy trójeczke (na 13 skreślonych okienek ![]() Cytat:
Własnie dokupie taki: http://www.youtube.com/watch?v=RWwdW...layer_embedded bo mamy ten malutki do 9kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zawsze pamiętam o Tobie ![]() ![]() Twój synek zdolny będzie jak od maleńkiego się kształci ![]() ![]() oczami wyobraźni widze Panią pedagog z butlą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zadomowienie
|
Żaneta spróbuj Vagisil czy cos takiego (tylko nie wiem ja z karmieniem)... Może to zwykłe podrażnienie po depilacji - nawilżaj i tyle. Jak nie przejdzie to do gina. Ja ide w pon, bo mnie znowusz w środku mierzi podczas ten teges. Łączę się w bólu
![]() Carmela, mamy taki sam leżaczek... W ogóle dużo mamy podobnych rzeczy ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-09-28 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie depilowałam się jakiś czas, bo powoli rosną po porodzie ![]() Obawiam się kurcze, że to jakaś bakteryja . Zapytaj o moje objawy ![]() ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-09-28 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To macie Milionerów na osiedlu ![]()
![]() |
#4493 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas w zasadzie wszystkie chusteczki podrażniają ale żeby było prościej przepłukuje je w ciepłej wodzie dokładnie i jest już ok, nie chce mi się za każdym razem bawić z moczeniem pieluchy a wacikami już mi trochę niewygodnie jest, płukane chusteczki się sprawdzają. Dzięki za info nt Cutibazy - ![]() co do pogrubionego - "Myjcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() serio serio?? ale czad ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Carmela to pewnie wszyscy wiedzą kto wygrał, co ?
Niech ten ktoś się podzieli ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() Właśnie sól mam, ale do nóg ![]() ![]() Oj Tż wiedział że się szykujesz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grrrr ![]() ![]() właśnie wyjęłam grubą wielką kołdrę bo się zaczyna chłodno robić w nocy i mi tż dla siebie całą koldrę zabierał, w lecie spimy pod taką cienką 160x200 i koc w razie W jak chce się otulić a teraz mamy wielką 220x230 więc już dla mnie kołdry nie zabraknie już ![]() i Julka ma tak samo - lubi ciepełko - najchętniej by się zakryła kocykiem po same uszy - najczęściej jej widac tylko czubek nosa bo kocyk po brodę, plus kołderka na wierchu do tego a na oczach pielucha i tak śpi jak muminek ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-28 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak popatrzyłam pod światło albo dotknęłam jej twarzy to takie krostki były. Może zrób w ten sposób, jak potówki to myślę, że do 2 dni powinny przejść, nie ? przemywaj je póki co przegotowaną wodą kilka razy dziennie np. przy przewijaniu. A jak nie zejdą to bepanthenem. Domek ma suchą twarz ? Cytat:
więc na początku była bijatyka ![]() Moja Emilie tez ma takie dni, nie raz to zakryje swoja twarz i spi, co odkryje to znowu zakryje ![]() Tak tak ggruchajcie sobie ![]() Znalazłam tą maść i się maznełam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
z miłą chęcią. przesyłam adres na pw
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W sensie, że tak dłuuugo na ten poród się naczekała ![]() Cytat:
![]() U nas do 14 było paskudnie, potem się przejaśniło. ALe zimno jak diabli, max 13 stopni... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.