|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42931 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
nawet to "smętnie" bardzo...ehh...Kochanków nie rozdzielaj |
|
|
|
|
#42932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyszla dzis wyplata na konto Wlosy sie troche spierzyly i korkociagi sie rozregulowaly. I chyba nie doplukalam zelu lnianego, bo sa dziwne w dotyku. Ale za to podoba mi sie bardziej ksztalt fryzury teraz. Ide spac, jestem niezywa dobranoc.
Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2011-09-28 o 21:55 |
|
|
|
|
#42934 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będę próbować jeszcze łączyć go w inne zestawy![]() Cytat:
Alterra Granat, alterra morela, garnier avokado i masło karite![]() Cytat:
Dobra ściągawka![]() Super, że czytasz ![]() Cytat:
Cienkie włosy więc łatwo je obciążyć Zaradzimy coś Właśnie, zdjęcia plis![]() Cytat:
![]() Volyova Mgiełko śliczne są ![]() Dobranoc Lokaski
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-28 o 22:04 |
|||||
|
|
|
#42935 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
pani w Naturze powiedziała mi, że mają "braki" w magazynach, ale nic o wycofywaniu nie wspominała...może zmienią opakowanie lub [być może niestety] skład?
|
|
|
|
|
#42936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?a może by ten żel lniany położyć na twarz? jak już upichciłam to mi szkoda wyrzucić . któraś chyba próbowała, ale, o sklerozo, nie pamiętam która i z jakim efektem...niech się zgłosi ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- a jak jesteśmy przy wycofywanych kosmetykach, to czy ktoś widział ostatnio ten żel? bo wydaje mi się lekki i może by się nadawał do mych włosów...ale nigdzie takiego nie widziałam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...stramocny.html |
|
|
|
|
#42937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej nie nawilża bardziej chociaż nie mam porównania. Na moich włosach nie widziałam wpływu na kolor. Wspominam pozytywnie
|
|
|
|
|
#42938 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
patrz, KLIK!
|
|
|
|
|
#42939 |
|
Rozeznanie
|
w necie , na stronie fructisa, znalazłam taką, nie wiem czy to ta sama tylko w nowym opakowaniu?
oczywiście nie podali składu ![]() http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_pr...VER^STYLE_HARD |
|
|
|
#42940 |
|
Rozeznanie
|
Wpadam na chwilkę. Ostatnio praca goni. Nie mam czasu ani na codziennik, ani na aktywność w wątku. Może dziś uda mi się coś wpisać.
Przeczytałam Was przyznam pobieżnie i głównie polukałam na zdjęcia, pośliniłam się. Dmka, cudo kolor, aż ślina cieknie na tę czekoladkę. Mgiełko, coś mi się widzi,że sporo urosły o ile dobrze pamiętam początkowe. Pati, przepięknie!!!Kolor i loki-bo one już nawet nie jak fale wyglądają, tylko rasowe lokasy! Volyova, odlot jak zwykle, mimo leciuteńkiego suszu. Żeby moje fale choć tak się skręciły jak Twoje... b.blue, kurczę. My baby to mamy narąbane...Jak patrzę na Twoją długosć, to żałuję, że podcięłam A podcięłam, bo zazdrosnie zerkałam na krótsze fryzurkiKatie, widać duży postęp. I fajnie w tych ciemniejszych (choć ta blondi po dyfuzorze a'la MM też mi się podobała) Kall, witam i ja. Czytaj i pokazuj ![]() Ajrisz, wesoły syropek na pewno pomoże Jeśli nie na bakterie i wirusy, to na pewno na nastrój (ale mam nadzieje, że zadziała wielopłaszczyznowo)Himee, ja po 2 miesiącach CG nadal nie ogarniam nieczesania (dziś udało się ograniczyć do przeczesania czystymi łapkami od spodu). Prócz kiepskiej reanimacji, to moja główna bolączka. Myszko, pikne myszorki. Ciekawe, czy uda Ci się je oswoić. Ja mam od roku myszke bialo-czarną i nadal dzikusek. Nawet nie ma szans jej w rękę chwycić,taki motorek w dupci-jak piszesz. Pytałąś mnie o żel, kombinuje z różnymi ilościami. na początku baaaardzo słuzyły mi tony. Ostatnio przestały-strąkują mi właśnie. Daję teraz mniej i jest lepiej, choć puch większy i nie wyglądaja tak nawilżone jak kiedyś(ok. miesiac temu). Pewnie jeszcze o czyms zapomniałam...
|
#42941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. na stronie jest napisane, że maseczka do twarzy ma powstać z łyżki siemienia na szklankę wody, mój żel powstał z dwóch...ale to chyba nie szkodzi?zastanawia mnie też, co własciwie znaczy "konsystencja papki"
|
|
|
|
|
#42942 |
|
Raczkowanie
|
A tak się podzielę refleksją
![]() Z dniem dzisiejszym już definitywnie kończę zabawę ze stylizacją moich nibyfalek. Byłam uparta, ale cierpliwość mi nawaliła, kiedy dziś podczas suszenia po raz kolejny wyszedł mi koszmarek i okazało się, że mam piękne prościaczki i tylko końce się wywijają To naprawdę nie ma sensu, bo albo puch, albo strąki, a na moich cienkich kłakach, to chyba już wolę puch, niż smętne strączki - okropnie to wygląda. Nie wiem, na mnie większość metod nie działa, jak powinno, może nikt nie ma włosów aż tak cienkich jak moje, hm :/ Wiedzę na temat CG wykorzystam w miarę możliwości. Ech, szkoda, szkoda, ale co poradzić
|
|
|
|
#42943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. może mam alergię tylko wziewną... . w każdym razie chyba kupię, urzekł mnie ten pastelowo różówy kolor . no i do blond też, skoro wspominasz tak miło . a niech mnie, trwonię tę kasę...o zgrozo |
|
|
|
|
#42944 |
|
Raczkowanie
|
A mnie dzisiaj moje włosy zadziwiły... umyłam wczoraj wieczorem, zrobiły się takie średnie, bywało lepiej (tylkoo na grzywce była taka sprężynka, że w szkole się pytali, czy papiloty robiłam : P ). Spałam w jedwabnej apaszce na głowie, ale gdzieś w połowie nocy mi spadła... Rano było w miarę.
A dzisiaj po szkole związałam włosy w wysoki kucyk, mocną gumką i dopięłam z 5 wsuwek (wiem, że to niedobrze dla włosów ale na treningu nie mogę inaczej bo mi się rozwala jak skaczę). Przed chwilką rozpuściłam, spodziewałam się przylizu i przyprostowanych i pogiętych włosów a tu? Piękne loczki, dawno takich nie miałam : O Dziwne.
"Bo jak trenować, to do bólu ostatecznego. Tańczyć, to do rana, na boso i do megaodcisków. Czytać ciekawą książkę, to dzień i noc. Jeść pyszności, to do kompletnej odmowy. Czuć, to całym sercem. Myśleć, to bez żadnych horyzontów. Uśmiechać się, to szczerze." - Justyna Kowalczyk
|
|
|
|
#42945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o widzę, że moje określenie o "kochankach" się przyjęło szkoda, że u mnie się tak nie robi Volyova piękne są trochę sucho, ale cudownie ![]() katie niezła przemiana, bo jeszcze kolor po drodze ![]() podobał mi się blondzik z dyfuzorem, retro ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
może im się fajnie zrobiło od gorąca i potu
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-29 o 13:16 |
||
|
|
|
#42946 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję wszystkim za ciepłe słowa
![]() powalczę jeszcze z nawilżeniem
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#42947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Malinko, zapomniałam pochwalić Twoje zwierzątko, cudne! Dlaczego u mnie ani zwierzątek, ani kochanków? ![]() goniiia, ano tak nas te włoski robią w bambuko. Często najlepiej wychodzą, gdy się tego nie spodziewamy. Moje też mi niespodziankę zrobiły, gdy wieczorem wydawało się,ze mega potarganiec, a rano całkiem fajnie, tylko troszkę sucho. Tutaj dokładna relacja. Volyova, u mnie piękne nawilzenie dawał żel lniany, ale przestał mi służyć, daję mniej i susz wrócił...ech... Albo straki, albo susz. Dobrej nocy, kochane kreciołki.
|
|
#42948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale spokojnie nie zaszkodzi im trochę rozłąki to chyba umacnia związek bo wracaja do siebie bardzo ochoczo ![]() No mi "smętnie" niekoniecznie sie podoba, ale nic nie poradze. Nigdy nie miałam tak długich włosów i cudem jest, ze w ogóle jakoś w miarę to wygląda. Bo zazwyczaj przy włosach lekko dłuzszych niz do ramion robił mi się przylizaniec juz w dniu mycia i moje odstające uszy wyglądały zza włosów tak ich było mało i przyklapnięte... bleeee A teraz tragedii wielkiej nie ma... no ale na wstepie jest zawsze tak fajnie... dziekujęCytat:
Cytat:
|
|
#42949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty masz fale syrenkowe ![]() rzeczywiście kolorek trochę zjaśniał Cytat:
dobremu kochankowi miejsca za wiele nie trzeba jak jest technika ja myślę, że u mnie zapuszczanie nie pomoże, nie mam tendencji do spiralek po prostu jutro mycie, nałożyłam sobie bingo z keratyną i spiruliną na suchulce, wtarłam nerila (i tak tłuste były po ostatnim, może jednak trzeba slsem zmywać amlę) chociaż ja mam tylko Farmonę pokrzywową z SLES, nie lubię jej zapachu, a tyle jeszcze jest no i muszę się pochwalić, wcieram Nerila codziennie, albo po myciu w wilgotny, albo na noc w suchy skalp już od 15 dni i ani dnia nie opuściłam żrę też dzielnie te drożdże w tabletkach, skończyłam kolejną buteleczkę merza a nie jestem zbyt systematyczna zazwyczaj (i jeszcze rycynka na brwi rzęsy i pazurki na noc codziennie) na razie na efekty czekam, włosy dalej lecą, nie ma tragedii w sumie, ale za dużo to ich nie mam, kontynuuję w nadziei na efekty za jakiś czas
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-29 o 00:22 |
||
|
|
|
#42950 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ekhm, już nie liczę na cuda :P Zaczynam podejrzewać, że moich włosów nie stac na wiele więcej i nie ma co się spinać Powiedzmy, że genetycznie widocznie mam liche kłaki i żadna odżywka tego nie załatwi. Po cichu trochę myslę o tym, żeby znowu kiedys zrobić trwałą (miałam kiedyś na długich włosach i uwielbiałam ją)Cytat:
W sumie i tak mam tyle odżywek, że przecież szkoda je zmarnować. A żele wszelakie sobie odpuszczę, bo to nie ma sensu. Dziś to nawet wolę nie patrzeć do lustra, bo jakieś takie strzępy, a nie falki Ale będę sobie podziwiać Wasze kłaki i zazdrościć
|
||
|
|
|
#42951 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi właśnie służą na szczęście nadal tony żelu Będę robić zakupy na alledrogo i chyba zamówię ten nowy, duży żel z bielendy z keratyną, choć nie znam składu Najwyżej TŻ zużyje Ale liczę, że żadnego alkoholu ani innego świństwa tam nie dali. Cytat:
Cytat:
![]() Tak szukam i szukam, gdzie tu na wątku kochana dawałaś zdjęcie, aż się kapnęłam, że to w codzienniku Cudowne loczki Kochana, nawet TŻ-towi pokazałam, bo akurat był blisko i zażyczyłam sobie jedwabną chustę ![]() Mgiełko - bardzo pięknie, i ta para kochanków |
|||
|
|
|
#42952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to mam bardzo małe falki, będzie 2a, włosy to takie cienkie puszki, lekkie, takie dziecięce. Nie były zniszczone (nie farbowałam nigdy, nie prostowałam prostownicą od kilku miesięcy, nie stosowałam silikonów, miałam kiedyś trwałą, ale dawno już mi odrosły), są jedynie suche. Mycie: - Obecnie potters z arniką, bo jest łagodny, gloria drażniła (wypadały mi kłaki), Isana z babasu obciążała, zaraz miałam tłuste strąki od nasady po końce. Joaśki też jakoś obciążały. Potters wydaje się być ok (ale dopiero 2 razy myłam), ewnetualnie mam BD, Hipp i Alterrę z granatem (zmywam nimi oleje, albo robie omo, jak widzę, że skalp tego pragnie). Myję codziennie, obecnie raczej nie z powodu przetłuszczania (odkąd myję odżywkami skalp przestał mi się tłuścić, co mnie strasznie cieszy). Myję, bo ćwiczę, albo dlatego, że wiecznie coś z tymi kłakami jest nietegez :/ D/s: - Isana z babasu - odpada, obciąża bardzo w zaden sposób nie mogę jej zastosować. - Maska Gloria - nie wiem o co kaman, ale zabiera mi objętość i robi takie zdechłe flaczki bez życia - Biowaxy - prostują i zabierają objętość, ale za to wygładzają Zwykle stosuję: alterry (obie, na zmianę), garnier karite i teraz garnier fructis volume restructure. Powiedzmy, że te odzywki w miarę dobrze wypadają
![]() Cięższe odżywki często mieszam z miodem. Raz w tygodniu robię maskę (różne, trudno ujednolicić jaką )Olejuję ze dwa razy w tygodniu. Nie widać szczególnej poprawy jeśli idzie o nawilżenie - trochę tak, ale tylko dosłownie tyci tyci. b/s Joaśki są za ciężkie Stosuję mocno rozcieńczone z wodą w pryskadle. Nakładanie na ociekające to jedynie w ilości mikroskopijnej, więc wygodniej mi pryskać. No wiem, że może to budzić wątpliwości, ale naprawdę moje kłaki zamieniają się w strączki przy zwiększeniu ilości :/Żel lniany - bywa, że po samym myciu i wysuszeniu jest w miarę (choć bez sensacji), ale z czasem falki zamieniają się w strąki. Stosowałam się do wielu rad tutaj i niezmiennie nic mi nie wychodzi. Zwiększanie ilości nie daje efektów, co bym nie robiła kończy się strąkiem ;/ Żel Isana czarny z pomarańczowym mocno rozcieńczony z wodą zaraz po myciu coś tam daje, ale też się strąkuje. Dobra, to tak mniej więcej. Myślę aktualnie, że będę sobie myć odżywkami, nakładać d/s, pryskać tymi Joaśkami, a żel pominę. Falek nie będzie, no cóż. Jeszcze tylko nie wiem, jak puszek ogarnąć ![]() Sumplementy wcinam, mam tez jantara i wcieram, żel aloesowy w drodze. Wszystkim dziękuję za rady i wsparcie Będę podczytywać i oglądać ![]() Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-09-29 o 08:49 |
|
|
|
|
#42953 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Dzisiaj muszę się pochwalić Przedwczoraj umyłam włosy pierwszy raz odżywką. Obawiałam się, że po kilkunastu godzinach będę już miała olej na głowie (do tej pory włosy myłam codziennie, tak się przetłuszczały). Dzisiaj drugi dzień bez mycia, a włosy dalej świeże i nie widać śladu przetłuszczania. Chyba jednak prawdą będzie, że szampon nadmiernie podrażniał skórę głowy i w rezultacie produkowała więcej sebum. Nie wpadam jednak w nadmierny zachwyt- to dopiero początki i wszystko może się zdarzyć Poza tym, dzisiaj zreanimowałam włosy odżywką Joanny b/s miód i cytryna. Efekt- z prawej strony takie niewiadomoco (jest wiele drobnych, pofalowanych kosmyków i taki efekt nieładu), za to lewa strona, to piękne serpentynki! |
|
|
|
#42954 |
|
Zakorzenienie
|
katie... ło matko!!! zaczynam podejrzewac.. że mogę miec jednak podobne włosy do Ciebie..
w każdym razie chciałabym !!! aoirghe nie zrażaj się. Może pokaz swoje włoski? Moze dziewcyzny cos doradzą jeszcze? Moze cięcie jest nieodpowiednie? Moje bardzo lubią cieniowanie warstwowe, ktorego ja nie za bardzo, ale włosy tak, ładnie sie wtedy falują, choc ja tez mam tylko eski. Źle potraktowane wisza smetnie na prosto albo sa jak połamane suchary. A Ty jak masz obciete? Ja tez nie znalazłam jeszcze idealnego stylizatora a po odz bs miałam przyklapy. Powoli nauczymy sie swoich włosów
|
#42955 |
|
Zakorzenienie
|
Aoirghe - to faktycznie kochana musisz mieć włoski, które bardzo łatwo obciążyć.
Ja bym jeszcze spróbowała jednej rzeczy - spróbować pougniatać dolną część włosków odżywką joaśki bs i wysuszyć suszarką w dyfuzorem - ona zwiększa objętość i sprawia, że włosków jest jakby więcej. Może masz w domu, albo któraś z koleżanek ma i u niej mogłabyś spróbować
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-09-29 o 09:15 |
|
|
|
#42956 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No wypłowiał trochę, ale miesiac temu robiłam sama tylko gloss hennowy na odrosty, więc miał prawo. W tym tygodniu miałam poprawiać, ale jakoś nie dało rady, tym bardziej, że potrzebuję koleżanki do pomocy przy mojej długości, więc trzeba się jeszcze zgrać czasowo, a to niełatwe. No i siwki się jednak pokazały ![]() Cytat:
Cytat:
)Aoirghe, bądź z nami, pokaż też czasem włoski, to nic, ze mniej faliste. Spadam popracować. Dziś do wieczora. Pa.
|
|
#42957 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może jeszcze uda mi się ją dorwać![]() Cytat:
One mnie czasem potrafią bardzo zaskoczyć ![]() Cytat:
Cieszę się![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ag Rafka pięknie Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-29 o 09:23 |
||||||
|
|
|
#42958 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż to zależy od instruktora, bo ja niby poszłam na początkujący poziom ale babka narzuciła mordercze tempo Cytat:
![]() A ja swoim włosom zafundowałam wczoraj płukankę chlorową Poszliśmy z TŻ na basen. Nałożyłam na nie później tonę Garniera z karite i nawet nie miałam co spłukać bo wszystko wchłonęły
|
|
|
#42960 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aktualną fotę musiałabym sobie pyknąć wieczorem ![]() Nie mam najlepszego cięcia, ale mam przycieniowane (miałam przykre fryzjerskie przejścia całkiem niedawno). Na razie uznałam, że nie chcę kombinować, bo wiele nie poprawię, a zostaną mi całkiem krótkie. Myślę, że jednak mam za mocno pocieniowane, bo straciły na objętości. Cytat:
Po wysuszeniu to nawet czasem to jest całkiem przyzwoite, ale z czasem mi glebie. Cytat:
Swoją drogą, fantastyczne masz włosy, zazdraszczam okropnie ![]() Cytat:
Cytat:
Ale albo nieświadomie coś psuję ciągle (przyznaję, lubię przedobrzyć ) albo moje kłaki to jakieś kosmity Próbowałam Nivea FC d/s z dimethicone, na początku mi pasowała, ale jak nałożyłam ostatnio to już bez sensacji. No nie wiem, może dopadł mnie kryzys albo co. Na początku był progres, a teraz fuj ![]() A w ogóle bardzo bym chciała takie jak Twoje :P A tak, dodawałam do masek/odżywek d/s, bo jako b/s się nie sprawdziła (sztywne i sianowate kłaki się zrobiły). Próbowalam też raz jedwabiu, ale włosy z kolei wyszły mi bez objętości. Dzięki dziewczyny ![]() Tak myślę, że nie pozostaje mi nic innego, jak nawilżać, obserwować i nie myślec póki co o falkach z nadzieją, że pewnego dnia zechce im się jednak na nowo objawić
Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-09-29 o 09:51 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

nawet to "smętnie" bardzo...ehh...

Cienkie włosy więc łatwo je obciążyć
Zaradzimy coś
. któraś chyba próbowała, ale, o sklerozo, nie pamiętam która i z jakim efektem...niech się zgłosi
Raczej nie nawilża bardziej chociaż nie mam porównania. Na moich włosach nie widziałam wpływu na kolor. Wspominam pozytywnie

(ale mam nadzieje, że zadziała wielopłaszczyznowo)

dziekuję
Chociaż to zależy od instruktora, bo ja niby poszłam na początkujący poziom ale babka narzuciła mordercze tempo
...i dlatego doskonalę metody reanimacji