Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 23:31   #211
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
usiądź na kolanach, wiesz tyłek na piętach, nogi sobie tak ułóż żeby ci brzuszek się mieścił między udami i połóż się bez odrywania tyłka od pięti wyciągnij ręce do przodu jak najdalej i chwile sie tak ponaciągaj - mnie to pomaga.

albo kładę się na boku, pod kolano poduszka a pod plecy tam gdzie boli podkładam sobie zwinięty koc, też troche pomaga.

Madzia mnie dokładnie tak samo boli...współczuje
Spróbowałam i rzeczywiście fantastycznie to rozciąga. Ale ulga u mnie tylko na chwilę. Mam nadzieję, że to rzeczywiście od nerek i jak mi wyleczą to przejdzie samo.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
wiadomość od thelilah

Synka urodziłam sn, 25.09 o godz. 8.44 .

Wczoraj już wrócili do domku. Pisała,że wymęczona ale już ok
i że zajrzy potem to opowie i też sama jest ciekawa innych Mam.
buziaki dla Wszystkich
A rano miałam o nią pytać!
Gratulacje dla mamusi Ucałuj ich od nas.

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
I z chęcią bym się dziś upiła - a potem porodówka Ale te moje nastroje to wynik problemów, które mam nadzieję, że znikną o wiele szybciej niż się pojawiły
Oj, ma nadzieję, że nic poważnego?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej
Małgosia 1983 jest w szpitalu, wczoraj miała podaną oksy miała skurcze ale jak kroplówa sie skończyła to mineły, teraz lezy i nic sie nei dzieje ma miec dzis usg a jutro znów kroplówka, ogólni ewiec nie wiadomo jak dalej i jak długo bedą ja męczyc-biedna
Trzymamy kciuki, pozdrów ją od nas.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
to ja się pochwalę furą naszego synka i jego legowiskami
Super
Legowiska

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę Złożyłam łoże -sama
a teraz boję się na nim choćby usiąść, że mi odejdą wody i je "ochrzczę"
nie wiem jak będę spała - co prawda mam podkłady, ale małe 60x60 a nie wiem gdzie tyłek będę miała na takim łóżku jak one odejdą
Brawo za wyczyn
A z "chrzczeniem" to nieźle wykminiłaś

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki za mojego męża, on ma szanse od poniedziałku na nową pracę - niby pensja początkowo taka sama ale bliżej i podobno wypłacalni, nie tak jak teraz. Ma jeszcze tylko jakieś zadanie informatyczne do wykonania i to ma zadecydować co dalej.

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
na początek - odpadł nam pępek znaczy kikut pępek został
Brawo

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
współczuje takiej sytuacji. Ja mam podobnie jak narazie (a napewno jak urodzi się dziecko to będzie jeszcze gorzej). Cały czas wysłuchuje że nie dorosłam do dziecka, bo siedzę przed laptopem, oglądam tv, że Sobie nie poradzę i jak skomentuje że coś Mnie boli lub nie jestem w stanie czegoś zrobić to wielka awantura że przesadzam, że robię z Siebie kalekę i że nie Ja pierwsza jestem w ciąży.
Ja się boje tego co będzie w nocy jak dziecko się urodzi, bo Mój tata ma bardzo lekki sen i gdy usłyszy najmniejszy hałas to dostaje furii (gdy miałam ataki kaszlu w nocy to się non-stop wydzierał), więc wolę nie myśleć co będzie jak dziecko będzie płakać
O matko! Jak mozna takie teksty ciężarnej mówić?!
A tata niech zainwestuje w zatyczki do uszu skoro mu tak wszystko przeszkadza, bo chyba zdaje sobie sprawę, że noworodek to nie śpi 8 godzin bez przerwy?

Cytat:
hej ja na chwilke tylko bo sie wkurzyłam po tej wizycie...
Nie bój się, wszystko będzie dobrze A może jednak wcześniej sie rozpakujesz i nie będzie potrzebne wywoływanie?

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dziekuję dziewczyny za pamięć, niestety nie mam dobrych wieści w postaci czerwonego posta...
No mam nadzieję, ze Leniwiec się w końcu zdecyduje i nie będzie mamy męczył

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
kurcze no to nieciekawie ale moze to i lepiej, jak sie położysz w szpitalu, bedziesz pod stałą opieką i w razie czego lekarze będą mogli szybko zareagować, trzymaj się kochana i czekamy na dallsze wieści od Ciebie a będziesz mieć neta ze sobą?? lub masz nr ktorejś dziewczyny?
Dziękuję
Na razie idę bez neta, ale może mąż załatwi jakiegoś przenośnego. Mam nr do Indygo i Rabarbar więc jakby co to będę pisać do którejś z dziewczyn.
Trzymajcie kciuki
Stary 2011-09-28, 23:36   #212
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

Dziękuję
Na razie idę bez neta, ale może mąż załatwi jakiegoś przenośnego. Mam nr do Indygo i Rabarbar więc jakby co to będę pisać do którejś z dziewczyn.
Trzymajcie kciuki
to trzymam kciuki, zeby szybko wyleczyli to zapalenie i mogłaś jeszcze do domku wrócić w dwupaku i nacieszyć się końcówką ciąży

to ja sie na dziś odmeldowuję, kolorowych snów Mamuśki

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-09-28 o 23:40
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 00:00   #213
agnyska81
Zakorzenienie

No, żyję po tej wizycie, ale ciężko było Jednak nie mogę znieść, jak jest zamieszanie w domu, a jeszcze jak mi to przeszkadza w normalnym zajmowaniu się dzieckiem to wcale Moja teściowa ciumcia do dzieci , rozbudzała Benusia (ciągle gadała, nosiła, huśtała, Benuś ani chwili spokoju nie miał), a jak odciągałam mu katar fridą, to powiedziała "jak to Cię męczą"! Dobrze, że oni rzadko do nas przyjeżdżają

Cotka, ja bym nie odciągała po karmieniu, niech tylko Filip to reguluje. A poza tym trzymam kciuki za to karmienie i powiem tylko, że chciałabym mieć tyle samozaparcia, co Ty
A co do pępola - Benek ma tam takie jakby biało-żółte coś, na razie mam robić spirytem lub Octeniseptem, ale może się okazać, że to jakaś zmiana grzybicza i położna zrobi to lapisowanie (już doczytałam, że to smarowanie azotanem srebra). A z Waszym co się dzieje? Krwawi? Cos z niego wypływa?

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
moje dziecię jednak samo postanowiło wyjść i nie czekać na wywołanie

tak jak pisałam w piątek jeszcze rozkoszowałam się ostatnimi dniami z brzuchem <wywołanie miałam na 25.09 na godz.16> byliśmy nad morzem jeszcze na spacerku, na małych zakupach a wieczorem zaczęłam mieć skurcze...nie były mocne, śmiałam się, ze luzik... taa...

w sobotę rano pojechałam na emergency, zrobili ktg, zbadali, potem znowu ktg, a potem na oddział i czekanie, bo rozwarcie 1cm tylko... ten 1cm długo mnie trzymał niestety - dobre z 10-12h...
a potem poszło raz dwa... nawet nie wiem kiedy a już miałam 7... ostatnia faza poszła bardzo szybko...

nie obyło się bez znieczulenia... dzięki Bogu za niego podziwiam mamy, które rodzą bez
zobaczyłam małego to się rozbeczałam - a co
powiem Wam, że jestem zakochana w nim po uszy
To wszystko ładnie się ułożyło

Cytat:
Dziewczyny trzymajcie kciuki za mojego męża, on ma szanse od poniedziałku na nową pracę - niby pensja początkowo taka sama ale bliżej i podobno wypłacalni, nie tak jak teraz. Ma jeszcze tylko jakieś zadanie informatyczne do wykonania i to ma zadecydować co dalej.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Ja juz z tesciami...naprzywozili wszystkiego... Polowa niepotrzebne...ale po co zapytac czy i co potrzeba ..no ale czesc udana.no i w koncu mam zapas polslich lekow dla malej.
N
No i wielki zachwyt mala....szkoda,ze tez wtedy jak spi..ehh..
bynajmniej przez ich rozbudzanie malej..wieksza czesc dnia spedzilam w drugim pokoju karmiac hehe

Byle do srody....
No to byle do środy i , żebyś ich nie zamordowała

Cytat:
Także jestem juz umówiona z doktorkiem do szpitala na poniedziałek a we wtorek młoda będzie wypędzana. Chyba, ze nie bedzie miejsca na oddziale bo podobno jest sajgon niezły z ilością porodów

Boje sie tego wywoływania
Dobrze będzie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Cotynato, a ja Ci zazdroszczę. Ja już w ogole nie mam mleka. Dzisiaj odciągnęlam laktatorem całe 10 ml Wyć mi się chce. Co za żałość.
Za każdym razem jak przygotowuję butelkę z mm to mi przykro.
Co ja bym dała żeby moje dziecko miało możliwość jedzenia z piersi

Cytat:
Dziekuję dziewczyny za pamięć, niestety nie mam dobrych wieści w postaci czerwonego posta...
Małgosiu i Ty się doczekasz Stefanek przecież musi wyjść!

Cytat:
Wpadłam po całym dniu, zaraz spróbuję nadrobić, ale chciałam się pożalić...
Jak trzeba to trzeba, na pewno będzie dobrze

Malamutka , a sio kryzysie

Ciocia była dziś u nas na kąpieli i karmieniu (znowu próbuję z piersią ). Okazuje się, że to co odkryłam u Benia, to nie odparzenia Na jednym udzie ma jakieś skupisko czerwonych kropeczek. Możliwe, że to tylko tak podrażnione, a możliwe że coś grzybiczego, zobaczymy czy przejdzie po Bepanthenie, jak nie to ciocia poradziła mi to pokazać pediatrze.
Poza tym w pachwinach i na mosznie zrobiło mu się kuku - wygląda to jak pęknięcia skóry i ciocia obstawia, że to chusteczki tak go podrażniają (co ponoć często się zdarza) i lepiej żebym go po dwójeczce myła pod kranem, zamiast wycierać chusteczkami.
Za to jak odessała mu katar fridą, tak do tej pory oddycha bez furkotu I jeszcze ostrzegła mnie, żeby tej maści majerankowej dawać malusieńko (mniej niż 0,5 cm), bo niektóre dzieciaki po tym wymiotują A tego byśmy nie chcieli
Co do karmienia - Benek jakby zapomniał jak się przysysać Coś na pewno podjadł, bo czułam potem jak mi pokarm do piersi napływa, nawet zdrzemnął się pół godzinki po tym Jutro będę próbowała go częściej przystawiać, zobaczę jak nam pójdzie Teraz to luzik, wyleczyłam brodawki, więc dobrze jest.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 07:58   #214
SONIA004
Zadomowienie

Witam się i ja w nowym wątku... przepraszam, że nie dam rady dokładnie nadrobić i może coś ważnego mi umknie.... Wczoraj tu w ogóle nie dałam rady zajrzeć, bo dziecię non stop na sysku... Tak ciężko mi go czasem uśpić... mam wrażenie, że albo je, albo marudzi...

BordAna
thelilah
GRATULACJE!!!!!!!!!! : oklaski:klaski :

Malgosia za Stefka:kc iuki:.....żeby się wreszcie zdecydował zobaczyć swoją kochaną mamusię

aa2 przykro, że tak z pracą wyszło...a tak się poświęcałaś

cotka jak czytam o problemach z Filipkiem, to jakbym o swoim Mateuszku czytała... też jestem traktowana jak nupel.... muszę pilnować czasu karmienia i pobudzać do ssania, bo najlepiej mu się śpi z syskiem w buzi

Mamusie...powiedzcie mi, w jakim czasie od porodu byłyście na pierwszym ważeniu dzidziusia???
I czy Wasze dzieciaczki też robią takie luźne kupki na naturalnym pokarmie?
Bo nie wiem czy mam się martwić... Położna, która była 2 dni temu powiedziała tylko, że lepiej jak luźne niż jakby miał się męczyć z zaparciem...
Dziś chyba zaliczymy pierwszy spacerek....bo werandowanie mamy już za soba.
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:23   #215
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Poza tym wszystko okej Jutro druga kroplówka z oksy, więc proszę proszę trzymajcie kciuki.

Cytat:

Pamiętacie może, że na oststnim usg mój gin wykrył, ze mam jakieś zastoje w nerkach. Zrobiłam posiew i dzisiaj byłam u niego z wynikami. No i mam jakąś mega infekcję, dostałam niby Furagin, ale jutro mam się zgłosić na IP na ktg i prawdopodobnie zostawi mnie w szpitalu Tłumaczył mi, że to już ostatni miesiąc to różnie może być, a tam będzie mnie miał pod kontrolą, w razie czego antybiotyki zmienią no i ktg 3x dziennie robią, a przy infekcji dróg moczowych to u dziecka może być podwyższone tętno, a to wiadomo- niebezpieczne. Wiem, że tak będzie lepiej dla Malutkiej, ale jak pomyślę że mam leżeć na patologii to mi się niedobrze robi. Całą ciążę było dobrze, a teraz na koniec taki smród

No a poza tym nie wiadomo ile mnie tam będą trzymać (tydzień najbidniej) a ja mam przeczucie, że wyjdę już stamtąd rozpakowana, bo albo miesiąc będę leżeć , albo mnie wcześniej potną

No i te bóle pleców to najpewniej od nerek właśnie...
Najważniejsze, że w szpitalu odpowiednio się Wami zajmą i w razie czego od razu mogą Cię rozpakować, jakby się coś działo
Powodzenia

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:28   #216
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Dobry wieczór
Bordana Witamy Leosia po tej stronie brzuszka.
Chciałam życzyć szybkiego dojscia do pionu ale doczytalam, że Ty silna kobita jesteś i napewno dasz sobie radę

thelilah również GRATULUJĘ i tak cichaczem nas tu wzięłaś Dobrze, że już jesteście w domu.

Oczywiście Kochane ja czekam na fotki

Wczoraj przyjęli nas na oddział, zrobili ktg i podali oksytocynę.
w trakcie kroplówki miałam skurcze na całe 50 Po kroplówce ustały. Zaczęłam plamić. Dzisiaj rano usg, no i w trakcie dnia ktg, skurcze 10-max 18
Szop poszedł w cholerę Wiem, że to mało znaczy, ale jakoś się ucieszyłam, że chociaż tyle. Do tej pory cały czas się zastanawiałam, czy ja mam, czy nie tego szopa I powiem Wam, że jak wyjdzie i "uda" się Wam go zgarnąć na papier toaletowy, to będziecie poprostu wiedzieć, że to ON. Nasiałam trochę paniki bo zaraz położną zawołałam żeby to obadała Teraz odchodzi po troszku.

Poza tym wszystko okej Jutro druga kroplówka z oksy, więc proszę proszę trzymajcie kciuki.

Bijemy chyba ze Stefkiem rekord "kto dłużej..."

Cały dzień Was nadrabialam, a na koniec sie okazało, ze wy już na nowym wątku

Oczywiście nie wiem co komu mialam pisać więc wszystkie

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

P.S. Wczoraj z Leniwcem zaczęliśmy 42tc
kochana ja cały czas mocno trzymam kciuki za was mam nadzieje ze dzis juz bedzie nasz mały leniwiec na świecie
Cytat:

Pamiętacie może, że na oststnim usg mój gin wykrył, ze mam jakieś zastoje w nerkach. Zrobiłam posiew i dzisiaj byłam u niego z wynikami. No i mam jakąś mega infekcję, dostałam niby Furagin, ale jutro mam się zgłosić na IP na ktg i prawdopodobnie zostawi mnie w szpitalu Tłumaczył mi, że to już ostatni miesiąc to różnie może być, a tam będzie mnie miał pod kontrolą, w razie czego antybiotyki zmienią no i ktg 3x dziennie robią, a przy infekcji dróg moczowych to u dziecka może być podwyższone tętno, a to wiadomo- niebezpieczne. Wiem, że tak będzie lepiej dla Malutkiej, ale jak pomyślę że mam leżeć na patologii to mi się niedobrze robi. Całą ciążę było dobrze, a teraz na koniec taki smród

No a poza tym nie wiadomo ile mnie tam będą trzymać (tydzień najbidniej) a ja mam przeczucie, że wyjdę już stamtąd rozpakowana, bo albo miesiąc będę leżeć , albo mnie wcześniej potną

bedzie dobrze zobaczysz

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:39   #217
danika
Zakorzenienie

dzień dobry

juz mi dzis nieco lepiej psychicznie - wyspałam sie nawet chociaz zgaga mnie obudziła o 3 w nocy

nastawiam sie pozytywnie - powykorzystuje męża przez weekend a jak nie pomoże to trudno. Jakoś to dziecię wyjść musi

Małgosia za dzisiejsze wypędzanie leniwca i za czopa

Cytat:
Wiem, że tak będzie lepiej dla Malutkiej, ale jak pomyślę że mam leżeć na patologii to mi się niedobrze robi. Całą ciążę było dobrze, a teraz na koniec taki smród

kochana współczuje ci bardzo bo szpitali niecierpie...ale przynajmniej tam cie wyleczą, nie bedziesz sie martwić co z małą przy braniu leków. A moze akurat ładnie przejdą te nery i wyjdziesz szybko do domu trzymaj sie

Cytat:
Nie bój się, wszystko będzie dobrze A może jednak wcześniej sie rozpakujesz i nie będzie potrzebne wywoływanie?
no mam jeszcze taką nadzieje - może strategia niemyślenia pomoże staram sie wrzucic na luz

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No, żyję po tej wizycie, ale ciężko było Jednak nie mogę znieść, jak jest zamieszanie w domu, a jeszcze jak mi to przeszkadza w normalnym zajmowaniu się dzieckiem to wcale Moja teściowa ciumcia do dzieci , rozbudzała Benusia (ciągle gadała, nosiła, huśtała, Benuś ani chwili spokoju nie miał), a jak odciągałam mu katar fridą, to powiedziała "jak to Cię męczą"! Dobrze, że oni rzadko do nas przyjeżdżają

nie cierpie ciumciania....dzielna jestes ze przetrwałąś wizytę

Ciocia była dziś u nas na kąpieli i karmieniu (znowu próbuję z piersią ). Okazuje się, że to co odkryłam u Benia, to nie odparzenia Na jednym udzie ma jakieś skupisko czerwonych kropeczek. Możliwe, że to tylko tak podrażnione, a możliwe że coś grzybiczego, zobaczymy czy przejdzie po Bepanthenie, jak nie to ciocia poradziła mi to pokazać pediatrze.
Poza tym w pachwinach i na mosznie zrobiło mu się kuku - wygląda to jak pęknięcia skóry i ciocia obstawia, że to chusteczki tak go podrażniają (co ponoć często się zdarza) i lepiej żebym go po dwójeczce myła pod kranem, zamiast wycierać chusteczkami.
biedny Benio...oby szybko przeszło no i powodzenia z karmieniem, młody sobie na pewno przypomni

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku... przepraszam, że nie dam rady dokładnie nadrobić i może coś ważnego mi umknie.... Wczoraj tu w ogóle nie dałam rady zajrzeć, bo dziecię non stop na sysku... Tak ciężko mi go czasem uśpić... mam wrażenie, że albo je, albo marudzi...
fajnie, ze zaglądasz na pewno pomału sie unormuje z tymi karmieniami i udanego spacerku życzę
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:40   #218
martunia_199
Zakorzenienie

Witamy się z Zuzanką na nowym wątku

Niestety nie mamy czasu na wizaż bo mamy problemy z brzuszkiem, z kupką i kolkami. Mała cały czas płacze a ja jej nie potrafię pomóc. Dobrze że mam mamę przy sobie bo bym chyba nie dała rady, ale już się boję co to będzie jak zostaniemy znowu na cały dzień same

Dzisiaj idziemy na wizytę do pediatry i mam nadzieję że nam coś przepisze na dolegliwości mojej myszki.

Prosimy o kciuki jeśli można za wagę Zuzki i za skuteczne rozwiązanie problemów zdrowotnych mojej perełki

Gratulujemy wszystkim nowym mamusiom a za mamusie nie rozpakowane trzymamy kciuki

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:44   #219
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

Dzisiaj idziemy na wizytę do pediatry i mam nadzieję że nam coś przepisze na dolegliwości mojej myszki.

Prosimy o kciuki jeśli można za wagę Zuzki i za skuteczne rozwiązanie problemów zdrowotnych mojej perełki

Gratulujemy wszystkim nowym mamusiom a za mamusie nie rozpakowane trzymamy kciuki
trzymamy z młodą wszystkie cztery a na kolki pewnie przepisze pediatra jakis infacol czy espumisan trzymajcie sie dziewczynki
Stary 2011-09-29, 09:05   #220
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
trzymamy z młodą wszystkie cztery a na kolki pewnie przepisze pediatra jakis infacol czy espumisan trzymajcie sie dziewczynki
Zobaczymy, kupiłam na własną rękę sab simplex i od wczoraj podaję ale troszkę się boję. Kupiłam i podaję jej też dicoflar no i nie wiem co z herbatką koperkową czy można i kuzynka powiedziała mi że na kupkę też można przepajać wodą przegotowaną albo wodą z glukozą. No nic wszystkiego się dzisiaj powinnam dowiedzieć. Jak coś to się podzielę informacjami na forum

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-09-29, 09:09   #221
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Dzień dobry

Kurcze mamusie jak czytam Wasze posty to normalnie myślę że poród to tylko wierzchołek góry lodowej te kupki pępki karmienie to normalnie jakaś rzeźnia jest. Plus jest taki że dzięki Wam przestaję bać się porodu jedno dobre że teściową mam 1000km od domu i wiem że mi nie wpadnie nagle z wizytą

Agnyska z tymi chusteczkami włąśnie słyszałam żeby nie używać ich non stop tylko w domku częsciej woda ewentualnie odrobinka mydła bo te chusteczki niby fajne ale zostawiają tłusty film który zatyka pory. Dziwiła mnie ta opinia a jak widać jednak racja

Małgosiu trzymam mocno kciukasy za wygonienie malutkiego

Cotuś a może raz na jakiś czas dokarm Filipka mm? Cysie Ci odpoczną i Ty odetchniesz

Ktoś widział moonik ostatnio?? Dzasta jak wody??

Ja oczywiście w twopacku ostatnie dwa dni wykorzystuję na totalne lenistwo

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Zobaczymy, kupiłam na własną rękę sab simplex i od wczoraj podaję ale troszkę się boję. Kupiłam i podaję jej też dicoflar no i nie wiem co z herbatką koperkową czy można i kuzynka powiedziała mi że na kupkę też można przepajać wodą przegotowaną albo wodą z glukozą. No nic wszystkiego się dzisiaj powinnam dowiedzieć. Jak coś to się podzielę informacjami na forum

Kochana tylko nie podawaj wszystkiego jednocześnie bo nie będziesz wiedziała co działa. Próbowałaś masować brzusio czymś ciepłym? Albo kładź na brzusiu to podobno naturalny masaż.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:12   #222
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

Niestety nie mamy czasu na wizaż bo mamy problemy z brzuszkiem, z kupką i kolkami. Mała cały czas płacze a ja jej nie potrafię pomóc. Dobrze że mam mamę przy sobie bo bym chyba nie dała rady, ale już się boję co to będzie jak zostaniemy znowu na cały dzień same

mocne kciuki za wasz dziewczynki

ja dzis 39 tydzien zaczynam i pytam ile jeszcze??
mam dosyc jeszcze miałam zły sen ze nie mogłam małej do piersi przystawic

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:13   #223
19natka88
Zakorzenienie

Co za noc Szanowny pan obudził się o 3.00 i nie spał do 4.30

Cytat:
o ładny - może tez sobie zamówię

Cytat:
Trzymam kciuki żeby jednak samo się rozkręciło

Malgosia1983

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam 3 biustonosze z firmy Alles i jak dla mnie są boskie Pięknie wyglądają i są bardzo wygodne
Mówisz? To już się cieszę, że go kupiłam

Cytat:
Oby udało się szybko wyleczyć infekcję

Cytat:

Nie mamy tej samej teściowej przypadkiem? Moja wiecznie mówi do mojego dziecka "biedactwo" - ja się pytam czy my go męczymy albo jest chory żeby trzeba było go żałować? Ostatnio jak miał zaropiałe oczko to płakała przez to

Za to jak odessała mu katar fridą, tak do tej pory oddycha bez furkotu I jeszcze ostrzegła mnie, żeby tej maści majerankowej dawać malusieńko (mniej niż 0,5 cm), bo niektóre dzieciaki po tym wymiotują A tego byśmy nie chcieli
Co do karmienia - Benek jakby zapomniał jak się przysysać Coś na pewno podjadł, bo czułam potem jak mi pokarm do piersi napływa, nawet zdrzemnął się pół godzinki po tym Jutro będę próbowała go częściej przystawiać, zobaczę jak nam pójdzie Teraz to luzik, wyleczyłam brodawki, więc dobrze jest.
Fajnie mieć taką ciocię Powodzenia w dalszym karmieniu

Cytat:

Nie musisz przepraszać

Mamusie...powiedzcie mi, w jakim czasie od porodu byłyście na pierwszym ważeniu dzidziusia???
Bo nie wiem czy mam się martwić... Położna, która była 2 dni temu powiedziała tylko, że lepiej jak luźne niż jakby miał się męczyć z zaparciem...
My byliśmy wczoraj czyli po skończonym 3 tygodniu, a kupki są luźne i takie grudkowate Udanego spacerku

martunia_199

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:18   #224
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kurcze mamusie jak czytam Wasze posty to normalnie myślę że poród to tylko wierzchołek góry lodowej te kupki pępki karmienie to normalnie jakaś rzeźnia jest. Plus jest taki że dzięki Wam przestaję bać się porodu jedno dobre że teściową mam 1000km od domu i wiem że mi nie wpadnie nagle z wizytą

Agnyska z tymi chusteczkami włąśnie słyszałam żeby nie używać ich non stop tylko w domku częsciej woda ewentualnie odrobinka mydła bo te chusteczki niby fajne ale zostawiają tłusty film który zatyka pory. Dziwiła mnie ta opinia a jak widać jednak racja

Małgosiu trzymam mocno kciukasy za wygonienie malutkiego

Cotuś a może raz na jakiś czas dokarm Filipka mm? Cysie Ci odpoczną i Ty odetchniesz

Ktoś widział moonik ostatnio?? Dzasta jak wody??

Ja oczywiście w twopacku ostatnie dwa dni wykorzystuję na totalne lenistwo

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Kochana tylko nie podawaj wszystkiego jednocześnie bo nie będziesz wiedziała co działa. Próbowałaś masować brzusio czymś ciepłym? Albo kładź na brzusiu to podobno naturalny masaż.
Nie podaję wszystkiego na raz leżymy na brzuszku wczoraj w nocy tak spałyśmy bo mała nie chciała usnąć po karmieniu więc ją położyłam u siebie na brzuchu bo Zuzia tak lubi i tak spałyśmy 2 h sobie

U nas też kupki luźne i grudkowate - takie serowate jakby

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-09-29, 09:20   #225
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
mocne kciuki za wasz dziewczynki

za 39tc i jeszcze tyle ile będzie trzeba, ciesz sie brzuszkiem bo już mało Ci zostało a na sen moja mama zawsze mówi że trzeba interpretować odwrotnie Ja dzis miałam pierwszy sen związany z ciążą, śniło mi się że na porodówce w trakcie skurczy obcinałam sobie włosy

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Mówisz? To już się cieszę, że go kupiłam
Ja też kupiłam 3, przyznam że jeden właśnie noszę żeby zobaczyć jak jest i powiem Ci że rzeczywiście jest fajnie, mięciutko, milutko i jak ładnie wygląda będziesz zadowolona

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-29, 09:23   #226
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Archi i Ty się dogadasz , szybciej niż myślisz, pamiętaj, że dogadujesz się ze zwierzakami to i z synusiem prędziutko też .
taaaaaaaaaaa
Cytat:
Napisane przez julia1906 Pokaż wiadomość
Dziekuje wszystkim za odpowiedz, zaczynam miec stresa ze to juz tak niedługo. Dziś mówił że wszystko ładnie jest już przygotowane szyjka skrócona rozwarcie na palec. Termin mam na 12 a wizyte 11 chyba że coś się wcześniej zacznie ale ja wole poczkać bo remont jeszcze nie skończony
Też tak mówiłam- i chyba mły się wczuł z tym czekaniem...
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Ledwo widze na oczy, rozbiera mnie choróbsko, smarkate lata mi wróciły, jak nabiore troche sil to do Was wróce.
ojjj- zdrówka kochana
Cytat:

nic sie nie zmieniło od poprzedniego tygodnia...rozwarcie dalej tylko na palec a szyjka twarda. Na ktg sie zapisał jeden marny skurcz na 50%
Nie zapowiada się na poród w ciągu kilku następnych dni. Także jestem juz umówiona z doktorkiem do szpitala na poniedziałek a we wtorek młoda będzie wypędzana. Chyba, ze nie bedzie miejsca na oddziale bo podobno jest sajgon niezły z ilością porodów

Boje sie tego wywoływania

jeszcze mi pozostało umycie podłogi na kolanach po raz drugi

ide do wyrka, poczytam książkę i może usnę bo mi sie nie chce o tym wszystkim myśleć
Też się boje wywoływania i w ogóle dłuższego pobytu w szpi.
Wczo. jak powiedziałam do TŻ "ale będziesz ze mną cały czas w szpit."(chodziło mi w dzień) to zaraz zaczął takim tonem , ze przecież będzie musiał odpocząć itp. no i się poryczałam
Ogólnie to wiem,ze on będzie ze mną bo dobry człek z niego- ja tu tylko wyciągam te moje załamki i marudzę, ale jakoś ten ton... ech. Dogódź ciężarnej
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Co ja bym dała żeby moje dziecko miało możliwość jedzenia z piersi
Ale czy Eryk jest przez to mniej szczęśliwy? Mniej kochany???
Nie dołuj się tym- proosze Masz Go przy sobie i to najważniejsze
Cytat:

A jak się kochana czułaś na ty wywoływaniu???
mocno zaciśnięte!!!!
Cytat:
Ja mam koszmary Ostatnio śniło mi się, że byłam świadkiem morderstwa przez co musiałam się ukrywać i przez to, że się ukrywałam wyczaiłam, że mój Tż ma romans
łoooooooo rany- ale sen
Cytat:
ja z tych mało wylewnych - ale w skrócie bardzo poważny kryzys związkowy

No to jesteśmy umówione W końcu umówiłyśmy się, że razem urodzimy, to upić też możemy się razem
Spoko
A tżtów tez, jakby co, razem utłuczemy
Jak się umawiać to się umawiać
Cytat:
Współczuję i mam nadzieję, ze jak Cię położą to na krótko

Martusiaaa21
- na grillu bez szaleństw - kiełbaski (sojowe) i cukinia do tego sałateczka warzywna i pepsssssssssi
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:24   #227
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Współczuję
U nas dziś nocka w miarę ładna
20-20:30 spanie
jedzenie,
22-00:15 spanie,
jedzenie,
00:35-3:30 spanie,
jedzenie,
aktywność 1:20h ,
4:50-6:20 spanie,
jedzenie,
6:30-9:10 spanie
i teraz je

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:24   #228
SONIA004
Zadomowienie

19natka88 dzięki
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:26   #229
malamutka
Rozeznanie

Dzień dobry

Małgosiu oby tym razem akcja się rozpoczęła i zakończyła sukcesem, czyli rozpakowaniem

Madzialena za jak najkrótszy pobyt w szpitalu

Irmith ja mam tak samo - totalne lenistwo... I gdzie tu syndrom wicia gniazda
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:30   #230
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Dzień dobry

Małgosiu oby tym razem akcja się rozpoczęła i zakończyła sukcesem, czyli rozpakowaniem

Madzialena za jak najkrótszy pobyt w szpitalu

Irmith ja mam tak samo - totalne lenistwo... I gdzie tu syndrom wicia gniazda
Ja ostatnio analizowałam ostatnie dwa miesiące i stwierdziłam że syndromu nie posiadam leniwa jestem i tyle

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-29, 09:32   #231
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Ktoś widział moonik ostatnio??
Oj tez mam wrażenie,ze poród to będziemy wręczy miło wspominały przy tych całych akcjach kolkowo/laktacyjno/niewyspaniowych

Nam w SR tez babka mówiła by woda przemywać, a nie tymi chusteczkami- nawet powiedziała żeby sobie zrobić test w domu i po każdej wizycie w WC podcierać się chusteczkami nawilż. a nie papierem toaletowym i zobaczyć jak się nasza zadnia strona będzie czuła

No właśnie- gdzie moonik

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
No jeszcze max 3 tyg
Ale pewno będzie szybciej
Cytat:
Ja dzis miałam pierwszy sen związany z ciążą, śniło mi się że na porodówce w trakcie skurczy obcinałam sobie włosy

A mi został 1 dzień do t.p. A najlepsze, że dziś od rana T-mobile coś świruje i zasięgu nie było - no po prostu bosssssssko
Stary 2011-09-29, 09:32   #232
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Współczuję
jedzenie,
jedzenie,
jedzenie,
jedzenie,
i teraz je
no to z Tomcia grzeczny chłopczyk

Malamutko mam nadzieje, ze szybko sie poprawi

Archi tez nie lubie szpitala...i najchetniej bym pojechała, urodziła i do domu, ale niestety tak sie nie da a jeszcze jak słucham, ze tłok taki na patologii i porodówce to całkiem załamka
Stary 2011-09-29, 09:33   #233
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobrek! matki to jednak terminatory. ostatnie dwie noce wstawałam na karmienie co godzinę i chodziłam w dzień jak zombi. dziś mała wstawała co 2,5 godz. to jestem mega wyspana, góry bym przenosiła no ale czeka mnie tylko przyziemne prasowanie

Cytat:

za pozytywny obrót spraw

Cytat:

Ja mam koszmary Ostatnio śniło mi się, że byłam świadkiem morderstwa przez co musiałam się ukrywać i przez to, że się ukrywałam wyczaiłam, że mój Tż ma romans
o matko

Cytat:

Pamiętacie może, że na oststnim usg mój gin wykrył, ze mam jakieś zastoje w nerkach.

Magdziu to dla waszego dobra, myśl pozytywnie. szczerze ci powiem, że nie jest tak źle w tym szpitalu ( tylko jedzonka mało, muszą cię dokarmiać). zbadają, wyleczą i będzie super. aha, chodzisz jeszcze do SR? powiedz p. Lidii, że idziesz na patologie, zajrzy do Ciebie, dobre słowo położnym powie, będziesz pod dobrą opieką . pisz smski jak nie będziesz mieć tam kompa ja dziewczynom przekażę.

Cytat:

ej, mnie tez to do szału doprowadza jak ktoś przyjdzie a mała tylko stęknie, to od razu tekst "o cyca chce!". strasznie mnie to mierzi ten tekst - je mała cyca? nie, mleko .....

A co do pępola - Benek ma tam takie jakby biało-żółte coś, na razie mam robić spirytem lub Octeniseptem, ale może się okazać, że to jakaś zmiana grzybicza i położna zrobi to lapisowanie (już doczytałam, że to smarowanie azotanem srebra). A z Waszym co się dzieje? Krwawi? Cos z niego wypływa?

u nas tez zostało, ale spirytusikiem biorę i obsycha i odpada po kawałeczku, bo niewiele tego.

a czemu wszystko, co się Beniowi pojawia miałoby mieć podłoże grzybiczne? ja chusteczek bardziej po siusiu używam. po dwójeczce myję wodą przegotowana i płatkami kosmetycznymi dużymi, potem do sucha wycieram.

Cytat:
W
ja byłam 2 tyg od wyjścia ze szpitala, mała miała 2 tyg i 6 dni, przybrała 450 g.

tak, kupki są luźne, grudkowate, żółte

za spacerek. my codziennie po 2 godzinki na dworze

Cytat:

za wagę i ulżenie Zuzi i Tobie

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:33   #234
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio analizowałam ostatnie dwa miesiące i stwierdziłam że syndromu nie posiadam leniwa jestem i tyle
to tak jak u mnie
Stary 2011-09-29, 09:36   #235
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Współczuję
jedzenie,
jedzenie,
jedzenie,
jedzenie,
i teraz je
jak je to co koleżanka na wizażu robi

a moja w miarę podobnie ma a jak wczoraj z chustą na spacerku? w domu też nosisz Tomcia w chuście?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:37   #236
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Oj tez mam wrażenie,ze poród to będziemy wręczy miło wspominały przy tych całych akcjach kolkowo/laktacyjno/niewyspaniowych

Dokładnie

Nam w SR tez babka mówiła by woda przemywać, a nie tymi chusteczkami- nawet powiedziała żeby sobie zrobić test w domu i po każdej wizycie w WC podcierać się chusteczkami nawilż. a nie papierem toaletowym i zobaczyć jak się nasza zadnia strona będzie czuła

Znaczy ja tam jakoś nie lubię tych chusteczek. Dostałam na SR dwie paczki próbki to sobie do rąk latem ich używałam i jakoś tak mi nie bardzo było więc tym bardziej nie wyobrażam sobie ich używać tak jak piszesz. Chyba musiałabym się potem suszyć jakoś conajmniej te J&J jakieś takie mokre były.

No właśnie- gdzie moonik

No jeszcze max 3 tyg
Ale pewno będzie szybciej

A mi został 1 dzień do t.p. A najlepsze, że dziś od rana T-mobile coś świruje i zasięgu nie było - no po prostu bosssssssko
I jak u Ciebie?? Nic i nic i zero?? A szop był??

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-29, 09:40   #237
danika
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie???

mój szop ma mnie w szopie

a ty Irmith kiedy masz wizytę? po terminie już?
Stary 2011-09-29, 09:41   #238
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archi tez nie lubie szpitala...i najchetniej bym pojechała, urodziła i do domu, ale niestety tak sie nie da a jeszcze jak słucham, ze tłok taki na patologii i porodówce to całkiem załamka
no szkoda,że tak sie ie da ja też mam dołęk z tego powodu, a jak pomyślę,ze miałabym od 7 na patologii być
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzień dobrek! matki to jednak terminatory. ostatnie dwie noce wstawałam na karmienie co godzinę i chodziłam w dzień jak zombi. dziś mała wstawała co 2,5 godz. to jestem mega wyspana, góry bym przenosiła no ale czeka mnie tylko przyziemne prasowanie

Cytat:
Co Ty- żadne zwierzaki ze mnie nie uciekły Nic kompletnie nie zwiastuje rychłego rozpakowania

Za to ucho mi coś nie teges- nie wiem czy jakieś zapalenie się nie przypałętało może uda mi się jutro do lek zarejestrować
Stary 2011-09-29, 09:46   #239
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
no właśnie???

mój szop ma mnie w szopie

a ty Irmith kiedy masz wizytę? po terminie już?
Ja mam teraz wizyty co poniedziałek mój gin liczy że rozpakuję się przez weekend (TP wypada w sobotę) tak jak się umówiliśmy już na początku ciąży a jak nie to w pon znów idę do niego i będzie horror bo masażem szyjki mi się odgrażał drań jeden

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Co Ty- żadne zwierzaki ze mnie nie uciekły Nic kompletnie nie zwiastuje rychłego rozpakowania

Za to ucho mi coś nie teges- nie wiem czy jakieś zapalenie się nie przypałętało może uda mi się jutro do lek zarejestrować
kurcze a już się bałam że ja jedyna taka kompletna chodzę, szopa chyba na pamiątkę trzymam

Ale ucha to współczuję, może narazie jakaś wata ze śpirytem na rozgrzanie?

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-29, 09:49   #240
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze a już się bałam że ja jedyna taka kompletna chodzę, szopa chyba na pamiątkę trzymam

Ale ucha to współczuję, może narazie jakaś wata ze śpirytem na rozgrzanie?

leżę, kwiczę i się podnieść nie mogę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości