|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Danika czy słyszałaś może jakieś opinie o szpitalu w dąbrowie tarnowskiej??
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Zanotowalam ze karmienie zaczelam o 17:45 ... godzina.Maly słabo ssie a odstawiony marudzi-pewnie jeszcze godzina lub dwie wiszenia/ nie wiem jak o mozliwe ze niektorzy karmia 30 min. Boje sie ze jak sie poddam i siegne po mm to nie bede miala wsparcia w bliskich... tzn ze beda mni krytykowac itp. |
|
|
|
|
#333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam mamuski!!! U mnie znow zaganiany dzionekk, szybko mi ten czas leci jak nie wiem ![]() Byłam dzis na zakupkach, wkoncu skompletowałam rzeczy do torby szpitalnej, jutro zapakuje i moge rodzic hihih ![]() Teraz mialam isc na basen, ale mam juz lenia i odpuszczam
|
|
#334 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najprostsze sposoby są najlepsze!! Cytat:
Macie taką piękną pogodę a październik i listopad to pewnie będzie masakra!! Jutro przychodzi wózek... chyba się wybiorę z pustym na spacer Albo wsadzę misia jak aa2
|
|||
|
|
|
#335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuzynka TZ miała spotkania z taką babką, sporo płaciła za to ale babka pomogła. Cytat:
słysze natomiast same zachwyty nad Roztoką i musze przyznać, ze odważni są bo decydują się nawet przyjmować poród dziewczyny z epilepsją... Cytat:
oj laska, jak ty juz chwile temu miałaś szyjkę z rozwarciem to chyba nie powinnaś na basen chodzić |
|||
|
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
noooooooo
Cytat:
![]() Lepiej w niedziele - bo w sob. na wesele idziemy ![]() Agnyś- ja powtórzę za reszta- nie ma co się męczyć i dołować jak nie idzie. Macierzyństwo ma Cię cieszyć, a nie te głupie karmienie sen z powiek spędza. Jako naczelny "doktor" (nie mylić z doktor B ) forum powiem, że to co najcenniejsze i najzdrowsze Benkowi już dałaś- mam na myśli siarę, a mleczko z powodzeniem można zastąpić Cytat:
|
||
|
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie mój lekarz wrócił tam do pracy przy cięższych zabiegach(był tam ordynatorem przez 12c lat) i jak byłam wczoraj na wizycie to mi zaproponował tam rozwiazanie tylko że nie znam żadnych opini o tym szpitalu nawet na necie nic nie moge znale.
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
ale na zasadzie ze umawiałabys sie na jego dyzur na wywołanie? czy poprostu tak z biegu? kurcze, bo to jednak kawałek jest...ze 40 minut teraz trzeba liczyć bo tam droga rozkopana przez budowe autostrady.
|
|
|
|
#339 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej. długo mnie tu nie było....moj maluszek urodził sie 13 dni temu....w szpitalu dostawala antybiotyk bo miala krostki na calym ciele....potem tydzien antybiotyku w domu....i wrócilismy do szitala bo mala wymiotowala......i kolejny antybiotyk.....w szpitalu pobrali jej próbke płynu z kregosłupa.......ile łez wylałam to juz sama nie wiem.....na szczescie juz jest ok....
pózniej opisze swój poród ![]() nie mialam okazji długo czytac jak sobie radzicie mamuski ale mi jest ciezko.....mam wrazenie ze sobie nie radze.....tz wszystko przychodzi łatwiej ma mnostwo cierpliwosci a ja płacze i mam doła.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiszenie było ale juz teraz nie pozwalam.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie mam kolejną wizyte 11 to bedziemy decydować co robić. chyba ze coś się wcześniej zacznie to mam do niego dzwonic powiedział że on jest do dyspozycji i wrazie problemów wsiada w samochód i jest przy mnie. Kurde ale mam mentlik w głowie nawet nie sadziłam że wybór szpitala to tak trudna decyzja.
|
|
|
|
#341 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja jeszcze raz napiszę - podziwiam Cię, że tak długo dajesz radę Cytat:
), a tak sobie myślę, że im dłużej Benek pije z butelki, tym bardziej przyzwyczaja się do tego wzorca. Teraz już ma duże trudności z szerokim złapaniem brodawki z otoczką, tylko łapie mnie za sam sutek, ała.Cytat:
![]() I na serio - strasznie wszystkich obchodzi jak karmisz i jak rodziłaś. Najpierw szpital, teraz ta położna (w tych dwóch miejscach to pytania drążące i musisz się tłumaczyć normalnie), a poza tym wszystkie niemalże znajome i rodzina Co za ciekawski naród!A mój tata regularnie, raz w tygodniu, pyta mnie o ten cholerny chrzest ![]() Jak mnie mąż wczoraj zapytał, jak mi może pomóc (jak sobie popłakiwałam w kątku) to mu powiedziałam, żeby kupił mi kałacha Luii, a co ostatecznie było Twojej córce? Już jest zdrowa? A zdradzisz jak daliście jej na imię? Ja nie wiem jak Wy to robicie, że karmicie dalej mimo obolałych brodawek, terminatory normalnie!
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-29 o 19:50 |
|||||
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam podobnie. czasami to nie wiem jak bym sobie bez tż radziła masz jakies skuteczne sposoby?? zdradz, plizzz mojemu w ogole sie nie ulewa, to zle? |
|
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie kolega przywiózł mi kasę z pracy i na kopercie przeczytałam
" Nie tańcz na weselu, żebyś nie urodziła przed poniedziałkiem "nie ma jak zapobiegliwa szefowa
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiem wiem, przegiełam ale teraz TŻ powiedział dla Fabiego, ze moze wychodzic, bo wczesniej prosił synka, zeby pocze3kał bo mamusia rozstrzepana torby jeszcze nie przytgotowała![]()
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wam na SR nie mówili, że torbę pakuje tatuś bo ma wiedzieć gdzie co jest, bo to on ma wszystko podawać w czasie porodu, a nie my mamy szukać i myśleć gdzie co włożone.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba wpadne w jakis dol psychiczny....
Mala spala cale 15 min a teraz tesciowa ja trzyma i ona spi na rekach u tesciowej a jak ja ja biore na swoje rece to placze...Boze co ze mnie za matka, ktora nie potrafi ukolysac swoje wlasne dziecko..... ![]() ![]() ![]()
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem czy zle czy dobrze jak sie nie ulewa....pisalam to w kontekscie do diagnozy o refluksie |
|
|
|
|
#349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciesz się, miałabyś tak jak ja, schiza w nocy, że się zakrztusi
|
|||
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
Współczuje wam wszystkie mamuśki tego horroru z karmieniem
Jestem ciekawa jak to bedzie u mnie. |
|
|
|
#351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie zaraz szukanie cyca.Cytat:
![]() Natka i ile mniej więcej wychodzi Ci karmienie małego czasowo? |
||
|
|
|
#352 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a znikaja mu te krostki czy cały czas są? Ponoć krostki są jednym z ostatnich objawów skazy. Najpierw pojawiają się dolegliwości jelitowe- wzdęcia, biegunki, dziecko jest niespokojne, a dopiero na samym końcu wysypka. Ale najlepiej zapytać pediatry Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#354 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na początku wyglądało to tak jak u was
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze. Wszyscy mówią, żeby w żadnym wypadku nie poić herbatkami przy karmieniu naturalnym. A ja właśnie dałam małemu kilka łyczków herbatki koperkowej i usnął
Myślicie że jakby tak dziennie dać mu kilka łyczków to chyba nic się nie stanie ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Kurcze ja od wczoraj wprowadzam to w życie, ale mały mam wrażenie że i tak mógłby jeść i jeść. Może masz jeszcze jakieś cenne rady? Przepraszam, że tak przynudzam o tym, ale to karmienie mnie wykańcza i szukam pomocy gdzie tylko mogę i jak tylko mogę. Obiecuję, że będę cicho, jak uda mi się to w końcu chociaż trochę unormować
|
|
|
|
|
#357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie przynajmniej mąż wspiera w całej rozciąglości.No ale takie jednorazowe dokarmienie też mieliby za złe? Cytat:
Nerwy to zły doradca i nie służą ani Tobie ani małej ![]() Cytat:
Kładziesz Szymka na prawym boczku? Wtedy się ulane spokojnie wylewa z buzi Cytat:
Ja w każdym razie używam już kolejne opakowanie i dobrze jest przez Benka tolerowane.
|
|
#358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udało się |
||
|
|
|
#359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

może trzeba się grubiej ubierać 

Najprostsze sposoby są najlepsze!!
.

...prz eciez jak sa kolki to dziecko potrafi sie drzec...a moja mala sie tylko prezy, robi sie czerwona....czasami pokwili....bo placz to nie jest....Jestem padnieta.... 
.