Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1435 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 20:58   #43021
Kall
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

To znowu ja I pytanie mam. Mogę wrzucić tutaj zdjęcia włosów? Dzisiaj zrobiłam, by zobrazować, co takiego mam teraz na głowie.
Kall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:01   #43022
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Na 90% właśnie u Ciebie to widziałam, miałaś link do filmiku na YT i artykułu in inglisz chyba Albo mi się pokićkało, ale wątpię
Przeszukam jeszcze te linki...
Ajć... naprawdę nic nie widzę
Cytat:
A to ja myślałam że ja coś przeskrobałam czy coś, bo pojawiało mi się okienko że nie mam uprawnień do wejścia i czy próbuję edytować post innej osoby i te informacje pójdą do moda albo mam konto zablokowane
Nie, nie Wiosną tego rok postanowiłam go całkowicie zmienić i ciągle nie mam na to czasu...
Cytat:
No to super w takim razie, czekam z niecierpliwością
Ja również Ech... pomysł jest, ale czasu nie staje...
Cytat:
Eloe no to przepraszam za wprowadzenie w błąd. Kurdens, gdzie ja to widziałam
No coś Ty! Nie ma za co przepraszać
Zerknij jeszcze tutaj i tutaj

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:01   #43023
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez charmed Pokaż wiadomość
Pewnie, ze cala gama produktow, ale i tak zyczylabym sobie takie produkty posiadac....pieknie definiuja loki!
O, jakaś nowa duszyczka?

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Nareszcie mam chwilę, by popisać z Wami! Cudownie

Cytat:
Napisane przez Kall Pokaż wiadomość
To znowu ja I pytanie mam. Mogę wrzucić tutaj zdjęcia włosów? Dzisiaj zrobiłam, by zobrazować, co takiego mam teraz na głowie.
Poka, poka

Aaaa, Ajrisz, gratki i trzymam!
Malina, nie tylko włosy masz fajne

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-09-29 o 21:03
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:07   #43024
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście, nawet wskazane

Eloe napisałaś, że rozumiesz włoski, od razu pomyślałam o tych na głowie, a nie o języku

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Malina, nie tylko włosy masz fajne
taaaa?
jeszcze mam brudasa w ma(j)tach , patrz pierwszy link w podpisie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:10   #43025
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
włosy mi schną ponad 3,5 godziny :x masakra jakaś

nie widać za bardzo tego sianowatowatego, na ostatnim trochę, że takie odstawaczki, ale ogólnie są chyba za miękkie, fajna objętość ale wolę jak są gładkie

(za każdym razem inaczej ustawiony aparat i jakieś kolory dziwne )
Włoski śliczne Mniam

Cytat:
Pewnie, że możesz Nawet wskazane

Cytat:
Dobry wieczór

Nareszcie mam chwilę, by popisać z Wami! Cudownie
Wspaniale
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:17   #43026
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Zostałam zabita... Nie wiem, jakie masz, myślałam, że tylko tego bez silikonów.
.
ale beż silikonów są dwa , mam oba
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:18   #43027
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o włosy, to dzisiaj spięte. W ogóle to nie wiem jak pogodzić częste intensywne ćwiczenia z pielęgnacją włosów. Spinam je luźno itd, no ale przez to, że się ostro pocę to powinnam je myć częściej chyba Ale ja leń jestem
W teorii powinnaś, w praktyce - zależy tylko do Ciebie i jak się z tym czujesz. Ważne, by myć czymś delikatnym, bo nadmiar silnych myjadeł niestety wysusza.
Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
A wczoraj mi się kłaki na wieczór totalnie wyprostowały, przetłuściły i w ogóle beznadzieja. Coś technologicznie zrypałam Więc przed zumbą naolejowałam "od ucha w dół", spięłam w niby francuza tak, żeby nie było widać tłuściochów i byłam strasznie zadowolona, że tak to wykombinowałam
Potem BD, przetestowałam z ciekawości pottesa z arniką, garnier fructis, trochę rozwodnionej joaśki b/s i żelu lnianego. Oczywiście, ma łbie nieład i nie wiadomo o co kaman, ale przynajmniej nie taka kupa jak wczoraj
A jaki nałożyłaś olej?
Ogólnie było dość lekko, więc możliwe, że to z tego powodu bałagan.

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
w ramach reanimacji (zgodnie z blogiem Volvoyi) spryskałam je wodą, aby reaktywować stylizator, bez większej nadziei jednak, bo na moje oko to nie ma tu czego reaktywować
Zwykle woda reaktywuje polimer, który zostaje z żelu na włosie. Jeśli nie ma polimera, raczej nie ma czego aktywować, ale.... to nie musi być regułą
A to, z włosy zjadły żel lniany może świadczyć o tym, jak dużo jeszcze potrzebują. Na pewno im nie zaszkodziło.
za odnalezienie dobrego dla włosów stylizatora.
To może teraz choćby Artiste?

DMKo, niestety, mszę uciekać Chwilowy brak prądu zjadł mi PW do Ciebie, ale jutro napiszę. Jak bum cyk cyk trallalala

Maliniarko dobre Ale coś w tym jest... Swoje włoski rozumiem

Uciekam. Będę jtro i mam nadzieję, że wreszcie wszystko nadrobię...
Dobranoc, Lokaski

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:23   #43028
Piechniak
Rozeznanie

wzięłam tego vulume restructure , pół na pół ...jak pisałam wyżej, w takim zestawieniu isana nie zepsuła mi skrętu i nie zmiękczyła włosów, może nawet trochę utrwaliła...cięzko orzec zobaczymy w jakim stanie przetrwają noc. ale za to puch olbrzymi nadal, stąd myślałam o dołączeniu jej do czegoś jeszcze bardziej emolientowego (isana babassu na przykład? (tak wiem, pisałam to wsztstko wcześniej ale streszczam jeszcze raz, żeby Eloe nie musiała nadrabiać moich postów )
Stary 2011-09-29, 21:23   #43029
Kall
Raczkowanie

Już pokazuję
Na marginesie- może ktoś mi łopatologicznie wytłumaczy, jak tu się selektywnie cytuje?
Włosy po pierwszym myciu odżywką przedwczoraj. Dzisiaj rano nałożona Joanna b/s miód i cytryna.
Pierwsze zdjęcie z rana- zaraz po nałożeniu odżywki.
Drugie- po całym dniu. Nic z nimi w ciągu dnia nie robiłam.
Trzecie to zbliżenie na to, jak się pokręciły (tylko z lewej strony).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rano.jpg (78,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wieczor.jpg (77,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0067.jpg (58,6 KB, 35 załadowań)
Stary 2011-09-29, 21:27   #43030
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Zwykle woda reaktywuje polimer, który zostaje z żelu na włosie. Jeśli nie ma polimera, raczej nie ma czego aktywować, ale.... to nie musi być regułą
A to, z włosy zjadły żel lniany może świadczyć o tym, jak dużo jeszcze potrzebują. Na pewno im nie zaszkodziło.
za odnalezienie dobrego dla włosów stylizatora.
To może teraz choćby Artiste?

może się skuszę , choć ostatnio myślałam, czyby nie zarzucić na jakiś czas stylizacji i zająć się nią dopiero jak już dobrze opanuję pielęgnację likasków...bo żebym była w niej jakaś mocna to nie powiem, na razie albo są miękkie i nie mają fal/lub są nietrwałe (zresztą nietrwałe są właściwie zawsze) albo się puszą, albo są wysuszone albo obciążone...jeszcze nie było dnia, żeby tak naprawdę idealnie utrafiła ...
Stary 2011-09-29, 21:30   #43031
little.b.blue
Zakorzenienie

Przy każdym poście obok przycisku "Cytuj" masz mniejszą ikonkę. Klikasz ją przy każdym poście, który chcesz zacytować a przy ostatnim dopiero klikasz przycisk "Cytuj". Otwiera Ci się okienko wiadomości gdzie się wszystkie zacytowane przez Ciebie posty, pod którymi możesz wpisać swój komentarz.

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:31   #43032
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Na marginesie- może ktoś mi łopatologicznie wytłumaczy, jak tu się selektywnie cytuje?
Należy pod każdą wiadomością, którą się chce cytować, wcisnąć ten przycisk
Zaznaczony, będzie pomarańczowy.

Jak już zaznaczysz wszystkie wiadomości, które chcesz cytować, to wciśnij "odpowiedz" na samym dole strony. Wtedy będziesz przeniesiona do okna odpowiedzi. I tam odpowiednie wypowiedzi będą w cytatach [QUOTE]treść wiadomości[/QUOTE].
Jak chcesz usunąć tylko część treści, to usuń ją. Ale to, co zostaje, musi być między [QUOTE] a [/QUOTE] żeby nadal było widać, że coś jest cytowane. Będzie to wyglądało tak:
Cytat:
Napisane przez osoba, którą cytujesz
Treść wiadomości.
Stary 2011-09-29, 21:41   #43033
Maliniarka
Zakorzenienie

Kall bardzo ładne włoski już są, wyglądają milutko i delikatnie
masz trochę fal i trochę spiralnie zakręconych loków
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-29, 21:51   #43034
karmazynka99
Zakorzenienie

przepraszam że ja prostowłosa się wam na kręcony wpycham, ale chciałabym zrobić spray aloesowy a nie mam przepisu, wydawało mi sie że na zakręconym go widziałam, więc mogła by mnie któras do niego odesłać, bądź przytoczyć przepis

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:53   #43035
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Ag Rafka pięknie uwielbiam Twoje fale
Dzięki, Ty mój wierny kibicu

Cytat:
Napisane przez Aoirghe
Podglądać będę, kopalnia wiedzy tutaj jest
Swoją drogą, fantastyczne masz włosy, zazdraszczam okropnie
Prawdziwa kopalnia, a my jak ci górnicy przodkowiryjemy i ryjemy.
I dziękuję
Cytat:
Dzięki dziewczyny
Tak myślę, że nie pozostaje mi nic innego, jak nawilżać, obserwować i nie myślec póki co o falkach z nadzieją, że pewnego dnia zechce im się jednak na nowo objawić
Moze to jest tak jak z zajściem w ciążę im bardziej się chce i o tym myśli,"tym mniej się zachodzi"-mówiąc językiem Kubusia Puchatka. O pierwsze dziecko starałam się z TŻ póltora roku, ależ byliśmy zdesperowani. A drugie pyk-i nagle w ciąży jestem, znaczy byłam.

Cytat:
Napisane przez Milena798
Nic mi sie nie chce.... Przeziębiłam się, z nosa leci mi jak z kranu, mięśnie bolą, zimno mi jak cholera,e tam szkoda gadać
Kurczę, chyba wirusy przenoszą się przez Wizaż, też mi dziś cieknie i kicham, jakby mi głowę chciało urwać. A miód mi się skończył... Jak się jeszcze leczycie? pokurujmy się wspólnie. Czytałam wczesniej o siemieniu na kaszel, wczoraj dodałam młodym do kakao.
Cytat:
Napisane przez ojala Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mój wpis jest już w codzienniku a ja jestem otwarta na wszelką krytykę/ dobre rady, bo w temacie pielęgnacji loków stawiam pierwsze nieśmiałe kroki
Cudny skręt. Troszkę jak u nez i nusi, tylko chyba nieco mniej ich. Widać suszę, ale też mam z tym problem i nie potrafię nic poradzić. Żel lniany, który dawał efekt nawilżenia, zaczął mi strąkować, ale ja mam fale. Na spiralki może lepiej zadziałać, próbowałaś?
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jestem wściekła, ten komputer zaraz wy...rzucę przez okno
Nie wyrzucaj, jak będziemy się porozumiewać z Tobą???

Myszko, cudne są. I śliczną masz cerę.

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Hej lokaski

Po pierwsze życzę zdrówka wszystkim pociągającym

Po drugie - Myszko co dzień inna Pięknie

Po trzecie - dziękuję za głosy w konkursie u Anwen - wygrałam Bardzo się cieszę z i na nagrodę

Po czwarte - wczoraj przyszła na korepetycje koleżanka od trwałej, wysłuchała cierpliwie porad, zgarnęła próbki chyba wszystkich dobroci jakie mam. Mam straszną frajdę Ułożyłam jej włoski na żelu lnianym

Dzisiaj pakowanie i jutro z rana wyjazd Aaaaa
Jadę do Wiednia, na Zawody w Tańcu Irlandzkim Trzymajcie kciuki w niedzielę koło południa A w sobotę rajd po drogeriach
Po pierwsze: Dziękujemy i wzajemnie, Tobie pewni już lepiej.
Po drugie: Potwierdzam!
po trzecie: Gratulacje, zasłużyłaś
Po czwarte: Brawo, kolejne dziecko Ci się szykuje
Po piąte: Trzymamy w niedzielę. Połamania nóg!( w tańcu irlandzkim chyba o to nietrudno)

Piechniak, no fajnie się pokręciły, fakt ze gdzieniegdzie i trochę bałagan, ale postęp widać. A próbowałaś strzepnąć z głową odchyloną do tyłu patrząc w sufit? Moze by się uporządkowały. Tylko pewnie przy ich lekkości, mogłyby się rozprostować, nie wiem.
Cytat:
I tak masz długie włoski Odrosną raz dwa, szczególnie przy takie pielęgnacji jak stosujemy

A tak w ogóle, to ile tej keratyny dodajecie do odżywek albo masek?
Jasne, że odrosną, w dodatku zdrowsze mam nadzieję. Tylko to glupie "pożądanie", jak widzę coś fajnego, zaraz też bym chciała. Śliczne krótkie- o jezu, chcę tak. Cudne długie-matko, tak też chcę. Tyle srok za ogon do złapania...

Keratyny dokapuję na oko, z 10 kropel do pełnej garści odżywki d/s,ale sama nie wiem, czy to dobra ilosć.
Cytat:
a ja próbowałam tego bingo z keratyną i spiruliną no i nie wiem co myśleć o tym:
-sama maska bardzo przyjemna, gęsta, treściwa, zapach trochę męski, ale nie przeszkadza mi
-nie ułatwiła rozczesywania za bardzo (myłam wcześniej alterrą migdałową kubeczkowo)
-fajnie się spłukała, mimo, że nałożyłam sporo i od samej skóry
-dałam tylko kapkę lnianego na ociekające, bo chciałam zobaczyć samodzielne działanie bingo

no i nie jest za fajnie: zrobiło mi się sianko, włosy miękkie, ale lekkie, dużo dużo odstawaczy w porównaniu do normy, fale w porządku

myślę, czy to nie gliceryna, w składzie na 4tym miejscu, nie wiem co innego mogłoby tak podziałać, nawet nie harmonijkowałam włosów, więc nie od tego się rozpirzyły

ma ktoś pomysł co zrobić następnym razem?
A może to sianko dlatego, że mniej żelu dałaś, a nie wina bingo. Ja teraz przy mniejszych ilościach zelu mam bardziej roztrzepane i suche z wyglądu.
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość

Ag Rafko,
twoje fale motywują mnie do dalszego zapuszczania

Jezu, co za jakaś klątwa, plaga i cholera wie co jeszcze. Myłam włosy rano, już mi oklapły, pewnie jeszcze przed wieczorem będą tłuste
Cieszę sie bardzo, zapuszczaj, zapuszczaj, na pewno na dłuższych fale wyjdą.
Na przetluszcz nie potrafię, niestety, nic poradzić. Na helfach chyba coś przeciwko przetłuszczaniu widziałam, ale co to było...
Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Dla zobrazowania moich fal, wrzucam obiecane fotki. Sorki za jakość i to pasmo słońca, niestety, ale nie mam tu nigdzie dobrego miejsca do fotek.

Dziś mam okropny przyliz i spory wyprost. Na końcówkach dużo żelu, dlatego tak sterczą
Dla porównania ostatnia fota sprzed jakiegoś czasu z kłakami, kiedy były w lepszym humorze niż dziś i trochę się pokręciły (ale wtedy tylko z tyłu, z boku było prosto ) Ostatnio niestety nie chcą obrać takiego kształtu
To ostatnie zdjecie z kiedyś mówi, że jednak coś, a nawet sporo potrafią!! Tylko co im się stało, ze teraz nie chcą zbytnio... Kolor robiłaś czy to światło inne?
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 22:01   #43036
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
przepraszam że ja prostowłosa się wam na kręcony wpycham, ale chciałabym zrobić spray aloesowy a nie mam przepisu, wydawało mi sie że na zakręconym go widziałam, więc mogła by mnie któras do niego odesłać, bądź przytoczyć przepis
hej Karmazynko
nie wiem które dokładnie psikadło, ale prawdopodobnie znajdziesz tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=389129

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
A może to sianko dlatego, że mniej żelu dałaś, a nie wina bingo. Ja teraz przy mniejszych ilościach zelu mam bardziej roztrzepane i suche z wyglądu.
oj to możliwe, ale bywało, że nie używałam żelu wcale i nie było sianka

może to od mycia szamponem (niby delikatny, ale jednak piana i te sprawy) też być przesuszenie, ale bingo sobie nie poradziło z tym

ja ogólnie lnianego nie daję dużo, a ostatnio jak daję na ociekające przed zawinięciem zamiast na już odwinięte z koszulki to mam ze 2 strączki przy twarzy a reszty nawet nie musze odgniatać, albo włosy albo koszulka wypijają
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-29, 22:05   #43037
Kall
Raczkowanie

Cytat:
Kall bardzo ładne włoski już są, wyglądają milutko i delikatnie
masz trochę fal i trochę spiralnie zakręconych loków
Dzięki
Staram się nie wpadać w nadmierny zachwyt, tylko obserwować i notować, co moim włosom służy.
Stary 2011-09-29, 22:08   #43038
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Moze to jest tak jak z zajściem w ciążę im bardziej się chce i o tym myśli,"tym mniej się zachodzi"-mówiąc językiem Kubusia Puchatka. O pierwsze dziecko starałam się z TŻ póltora roku, ależ byliśmy zdesperowani. A drugie pyk-i nagle w ciąży jestem, znaczy byłam.

Możliwe

Cytat:
To ostatnie zdjecie z kiedyś mówi, że jednak coś, a nawet sporo potrafią!! Tylko co im się stało, ze teraz nie chcą zbytnio... Kolor robiłaś czy to światło inne?
Ostatnio nie potrafią
Nie, mam taki nie konkretny kolor włosów, który w każdym świetle wygląda inaczej. Sama do końca nie wiem, które foty lepiej oddają
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 22:10   #43039
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

niektórym się udaje: Rybiorek
Fakt, Rybiorek ma piękne, ale ona jednak codziennie "myje" tylko inaczej(dla mnie moczenie i nakładanie odżywki to też jak mycie- bo suszyć trzeba).

Kall
, fajniutkie włoski. Lekkie , mięciutkie wyglądają. I ślicznie spiralkują. Próbowałaś unosić przy skalpie podpinając spinkami?
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 22:40   #43040
little.b.blue
Zakorzenienie

Kurczę dziewczyny, chodzi mi o tę metodę do gęstych włosów. Widziałam na YT filmik instruktażowy, kobieta koło 30, amerykanka chyba, włosy kręcone, brązowe, do ramion, ale ma prostą grzywkę na całe czoło. Pokazywała jak stylizuje swoje włosy, robiła to nad zlewem w łazience. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie i ma pomysł o którą użytkowniczkę może chodzić?

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-09-29 o 22:44
Stary 2011-09-29, 22:41   #43041
Kall
Raczkowanie

Cytat:
Kall, fajniutkie włoski. Lekkie , mięciutkie wyglądają. I ślicznie spiralkują. Próbowałaś unosić przy skalpie podpinając spinkami?
Nie, jeszcze nie próbowałam tego. Najpierw chcę się skupić na pielęgnacji, a jak już ogarnę się, to zacznę i myśleć nad ich układaniem i zabezpieczaniem na noc.Teraz przeżywam to, że moje włosy dalej mogą spiralki robić
Stary 2011-09-29, 22:50   #43042
paulownia
Zakorzenienie

Juz dzisiaj jestem calkiem wyzeta. Kupilam sobie olej z jojoby, oprocz tego wypatrzylam Bhringraj, ale mieli tylko butle pollitrowe za 300 koron wiec sie wstrzymalam. Zla jestem, bo mi netbank robi klopoty z przelewem elektronicznym dla Mazidel, i jeszcze sobie poczekam - nie wiadomo czy w ogole cos z zakupu wyjdzie przez te dunskie systemy.
A jutro sie zapowiada kupa roboty u mnie w pracy...jestem zmeczona okropnie, w dodatku mialam byc na diecie a zjadlam na kolacje spora pizze pepperoni.
Wlosy spiete i nawet nie ma o czym mowic. Ide spac, dobranoc.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 22:51   #43043
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:

Piechniak, no fajnie się pokręciły, fakt ze gdzieniegdzie i trochę bałagan, ale postęp widać. A próbowałaś strzepnąć z głową odchyloną do tyłu patrząc w sufit? Moze by się uporządkowały. Tylko pewnie przy ich lekkości, mogłyby się rozprostować, nie wiem.

nie ma potrzeby strzepywać, same się rozprostują....stopniowo, możesz to porównać na kolejnych fotach, dla dopełnienia historii wrzucam ostatnią, to jest stan pod wieczór (czyli od 9 rano do dziesiątej wieczór, w 12 godzin zdołały się ze sprężyn zrobić loki, z loków fale...jutro pewnie będę mieć już tylko ślady po dzisiejszym dniu...)i tak to wygląda zawsze, nie wiem, nie wiem co z tym robić ... myślicie , że na dłuższą metę proteiny jakoś pomogą? Zdjęcie0508.jpg
Stary 2011-09-29, 22:53   #43044
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Fakt, Rybiorek ma piękne, ale ona jednak codziennie "myje" tylko inaczej(dla mnie moczenie i nakładanie odżywki to też jak mycie- bo suszyć trzeba).

Kall, fajniutkie włoski. Lekkie , mięciutkie wyglądają. I ślicznie spiralkują. Próbowałaś unosić przy skalpie podpinając spinkami?
ja tak robię...tylko, że ja nie suszę, bo nie mogę, więc , przynajmniej w trakcie roku akademickiego, muszę myć wieczorem, czy to wodą , czy normalnie...
Stary 2011-09-29, 22:54   #43045
ojala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie wyszło Następnym razem spróbuj może reanimacji samym żelem, nałożonym na zwilżone włosy, zobaczymy, jak wtedy wyjdzie, u mnie wtedy najlepiej się sprawdza reanimacja
okej, spróbuję i zobaczymy z jakimi efektami. Może lepiej się włoski zreanimują Trzeba znaleźć złoty środek

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Ładniutko przy dłuższej pielęgnacji będzie mega ale jeśli chodzi o odżywkę d/s to może lepiej jakąś bardziej odżywiającą, np. Alterra morelowa. Podejrzewam, że przy Twoim skręcie będą po niej korkociągi I może jednak warto dać po myciu coś bs.
Co do odżywek, to nabyłam ostatnio Garniera z avocado i karite. Chyba ją tu stosujecie? Mam zamiar przetestować ją na sobie, a jak nie podpasuje to spróbuję z Alterrą morelową
Też tak teraz myślę o tej bs, bo włosy nie fajne. Chyba jednak przydałoby się jakieś zabezpieczenie po myciu. Na drugi raz już będę tego pilnować

Cytat:
Bardzo ładnie, tylko twoja prawa strona wydaje się jakby była rozczeasna.
Faktycznie. Ale nie była. Od dawna włosów nie czeszę Może za mocno roztrzepałam włosy palcami jak wmasowywałam Jantar w skalp, czy coś...

Cytat:
ojala masz delikatniusie włoski jak aniołek już teraz są śliczne
na pewno przydałaby im się definicja, może więcej stylizatora?
coś czuję, że z tego będą piękne spiralne loczki
mam nadzieję!! Odnośnie definicji - mam coraz większą ochotę upichcić sobie żel lniany, jeszcze go nie próbowałam. Skoro i nawilża i stylizuje to musi to być jakieś naturalne cudo. Jednak jak czytam wątek, to widzę, że nie wszystkim podpasował...

Cytat:
Cudny skręt. Troszkę jak u nez i nusi, tylko chyba nieco mniej ich. Widać suszę, ale też mam z tym problem i nie potrafię nic poradzić. Żel lniany, który dawał efekt nawilżenia, zaczął mi strąkować, ale ja mam fale. Na spiralki może lepiej zadziałać, próbowałaś?
Jak wyżej - jeszcze nie, ale myślę, że warto sobie taki żel sprawić
Włosów mało, ostatnio walczyłam z wypadaniem, łamliwością... była masakra. Narkoza, stres, potem rozjaśnianie włosów. Myślałam, że nie dojdę z nimi do ładu. Ale teraz jako tako sytuacja opanowana, jednak kłaków o wiele mniej. Moja nadzieja w baby hair!
A z suszą może powalczy trochę żel lniany? Albo w jakiś sensowny olej się zaopatrzę, bo właściwie to nie mam nic oprócz zwykłej oliwki dla niemowląt

A, i w ogóle to dziękuję za taki odzew, Kręconowłose. Wspaniale, że jest takie miejsce gdzie można o włosach gadać w kółko i nikt się nie będzie krzywo patrzył ;D

Edytowane przez ojala
Czas edycji: 2011-09-29 o 22:58
ojala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 22:54   #43046
Maliniarka
Zakorzenienie

aaaa dziewczyny przypomniało mi się jak oglądałam "clothes show" czy jakoś tak na zone club (chyba) ale mniejsza o to, facet ścinał kręconą kobietę na ulicy i robił tak, że mokre pasmo skręcał wokół własnej osi (tak jak do koka albo supełka się robi)i przycinał nożyczkami to pasmo jakby na chybił trafił ciachał od połowy do końca, ale nie przecinał tylko tak nadcinał, no i poza tym, że kobitka miała przesusz i busz to fryzura fajna wyszła takie warstwy nieregularne

Piechniak a mnie się podoba jak masz takie uleżane trochę włoski, bo są bardziej regularne wtedy i nie takie potargane
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-29 o 22:58
Stary 2011-09-29, 23:00   #43047
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Kurczę dziewczyny, chodzi mi o tę metodę do gęstych włosów. Widziałam na YT filmik instruktażowy, kobieta koło 30, amerykanka chyba, włosy kręcone, brązowe, do ramion, ale ma prostą grzywkę na całe czoło. Pokazywała jak stylizuje swoje włosy, robiła to nad zlewem w łazience. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie i ma pomysł o którą użytkowniczkę może chodzić?
Nie mam czasu teraz sprawdzać, ale może u Volyovej na blogu widziałaś?

Tak, u Volyovej Jednak sprawdziłam, nie dawało mi to spokoju

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-09-29 o 23:01
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 23:02   #43048
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Hm...czyli można dostrzec, że jeśli się raz czy dwa odpuści metody CG, to włosy wracają do poprzedniego stanu?
Nie. Ale jakby się regularnie grzeszyło to owszem. Jedno czy dwurazowo to włosy są niedopieszczone, a jako że traktowane zgodnie z CG to nie mają na stałe otoczki silikonowej, ktora by chronila przed puchem, ułaltwiala czesanie itd.
Na zachętę - dobrze traktowane włosy lepiej znoszą zabiegi fryzjerskie, wakacje itd
Cytat:
Super soaker u Volyovej. Też się wzorowałam na tym filmiku nie znajdziesz przez wyszukiwarke

Dziękuję!! Spakowana Odżywka do mycia, żel aloesowy, krem do rąk z biedr jako d/s :P Jantar w psikaczu na skalp. Druga kosmetyczka z prochami bo dostalam taaka recepte ale cóż :P
Dobranoc Wam, trzymajcie się, trzymajcie kciuki Będzie zaje... super

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 23:05   #43049
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Piechniak a mnie się podoba jak masz takie uleżane trochę włoski, bo są bardziej regularne wtedy i nie takie potargane
dzięki . muszę wobec tego przemyśleć sprawę...
ale tak czy siak, te uleżane (bo chyba masz na myśli fazę z połowy dnia, nie tę z wieczoru?) też trzeba jakoś utrwalić, żeby się nie uleżały jeszcze bardziej aż do płaskości...i nadal nie wiem jak ..
Stary 2011-09-29, 23:10   #43050
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Nie mam czasu teraz sprawdzać, ale może u Volyovej na blogu widziałaś?

Tak, u Volyovej Jednak sprawdziłam, nie dawało mi to spokoju
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Super soaker u Volyovej. Też się wzorowałam na tym filmiku nie znajdziesz przez wyszukiwarke

Dziękuję!! Spakowana Odżywka do mycia, żel aloesowy, krem do rąk z biedr jako d/s :P Jantar w psikaczu na skalp. Druga kosmetyczka z prochami bo dostalam taaka recepte ale cóż :P
Dobranoc Wam, trzymajcie się, trzymajcie kciuki Będzie zaje... super
TAK! Dziękuję wam bardzo, bardzo!
A byłam pewna że to u Eloe widziałam
Jeszcze raz dziękuję i przepraszam za zamieszanie

Ajrisz skromniutkie pakunki, ja nie umiem się tak zebrać

Invisalign od 20/03/2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości