|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
To znowu ja
I pytanie mam. Mogę wrzucić tutaj zdjęcia włosów? Dzisiaj zrobiłam, by zobrazować, co takiego mam teraz na głowie.
|
|
|
|
#43022 | ||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Ajć... naprawdę nic nie widzę Cytat:
Wiosną tego rok postanowiłam go całkowicie zmienić i ciągle nie mam na to czasu...Cytat:
Ech... pomysł jest, ale czasu nie staje...Cytat:
Zerknij jeszcze tutaj i tutaj
|
|
#43023 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaaa, Ajrisz, gratki i trzymam!Malina, nie tylko włosy masz fajne
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-09-29 o 21:03 |
||
|
|
|
#43024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eloe napisałaś, że rozumiesz włoski, od razu pomyślałam o tych na głowie, a nie o języku ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- taaaa? ![]() jeszcze mam brudasa w ma(j)tach
|
|
|
#43025 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet wskazaneWspaniale |
||
|
|
|
#43026 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#43027 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie było dość lekko, więc możliwe, że to z tego powodu bałagan. Cytat:
![]() A to, z włosy zjadły żel lniany może świadczyć o tym, jak dużo jeszcze potrzebują. Na pewno im nie zaszkodziło. za odnalezienie dobrego dla włosów stylizatora.To może teraz choćby Artiste? DMKo, niestety, mszę uciekać Chwilowy brak prądu zjadł mi PW do Ciebie, ale jutro napiszę. Jak bum cyk cyk trallalala ![]() Maliniarko Ale coś w tym jest... Swoje włoski rozumiem Uciekam. Będę jtro i mam nadzieję, że wreszcie wszystko nadrobię... Dobranoc, Lokaski
|
|
#43028 |
|
Rozeznanie
|
wzięłam tego vulume restructure , pół na pół ...jak pisałam wyżej, w takim zestawieniu isana nie zepsuła mi skrętu i nie zmiękczyła włosów, może nawet trochę utrwaliła...cięzko orzec zobaczymy w jakim stanie przetrwają noc. ale za to puch olbrzymi nadal, stąd myślałam o dołączeniu jej do czegoś jeszcze bardziej emolientowego (isana babassu na przykład?
(tak wiem, pisałam to wsztstko wcześniej ale streszczam jeszcze raz, żeby Eloe nie musiała nadrabiać moich postów )
|
|
|
|
#43029 |
|
Raczkowanie
|
Już pokazuję
![]() Na marginesie- może ktoś mi łopatologicznie wytłumaczy, jak tu się selektywnie cytuje? ![]() Włosy po pierwszym myciu odżywką przedwczoraj. Dzisiaj rano nałożona Joanna b/s miód i cytryna. Pierwsze zdjęcie z rana- zaraz po nałożeniu odżywki. Drugie- po całym dniu. Nic z nimi w ciągu dnia nie robiłam. Trzecie to zbliżenie na to, jak się pokręciły (tylko z lewej strony). |
|
|
|
#43030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, choć ostatnio myślałam, czyby nie zarzucić na jakiś czas stylizacji i zająć się nią dopiero jak już dobrze opanuję pielęgnację likasków...bo żebym była w niej jakaś mocna to nie powiem, na razie albo są miękkie i nie mają fal/lub są nietrwałe (zresztą nietrwałe są właściwie zawsze) albo się puszą, albo są wysuszone albo obciążone...jeszcze nie było dnia, żeby tak naprawdę idealnie utrafiła ...
|
|
|
|
|
#43031 |
|
Zakorzenienie
|
Przy każdym poście obok przycisku "Cytuj" masz mniejszą ikonkę. Klikasz ją przy każdym poście, który chcesz zacytować a przy ostatnim dopiero klikasz przycisk "Cytuj". Otwiera Ci się okienko wiadomości gdzie się wszystkie zacytowane przez Ciebie posty, pod którymi możesz wpisać swój komentarz.
|
#43032 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Zaznaczony, będzie pomarańczowy. Jak już zaznaczysz wszystkie wiadomości, które chcesz cytować, to wciśnij "odpowiedz" na samym dole strony. Wtedy będziesz przeniesiona do okna odpowiedzi. I tam odpowiednie wypowiedzi będą w cytatach [QUOTE]treść wiadomości[/QUOTE]. Jak chcesz usunąć tylko część treści, to usuń ją. Ale to, co zostaje, musi być między [QUOTE] a [/QUOTE] żeby nadal było widać, że coś jest cytowane. Będzie to wyglądało tak: Cytat:
|
|
#43033 |
|
Zakorzenienie
|
Kall bardzo ładne włoski już są, wyglądają milutko i delikatnie
masz trochę fal i trochę spiralnie zakręconych loków
|
|
#43034 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam że ja prostowłosa się wam na kręcony wpycham, ale chciałabym zrobić spray aloesowy a nie mam przepisu, wydawało mi sie że na zakręconym go widziałam, więc mogła by mnie któras do niego odesłać, bądź przytoczyć przepis
|
#43035 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzięki, Ty mój wierny kibicu
Cytat:
ryjemy i ryjemy.I dziękuję Cytat:
im bardziej się chce i o tym myśli,"tym mniej się zachodzi"-mówiąc językiem Kubusia Puchatka. O pierwsze dziecko starałam się z TŻ póltora roku, ależ byliśmy zdesperowani . A drugie pyk-i nagle w ciąży jestem, znaczy byłam.Cytat:
Cytat:
Nie wyrzucaj, jak będziemy się porozumiewać z Tobą??? Myszko, cudne są. I śliczną masz cerę. Cytat:
Po drugie: Potwierdzam! po trzecie: Gratulacje, zasłużyłaś Po czwarte: Brawo, kolejne dziecko Ci się szykuje Po piąte: Trzymamy w niedzielę. Połamania nóg!( w tańcu irlandzkim chyba o to nietrudno )Piechniak, no fajnie się pokręciły, fakt ze gdzieniegdzie i trochę bałagan, ale postęp widać. A próbowałaś strzepnąć z głową odchyloną do tyłu patrząc w sufit? Moze by się uporządkowały. Tylko pewnie przy ich lekkości, mogłyby się rozprostować, nie wiem. Cytat:
Śliczne krótkie- o jezu, chcę tak. Cudne długie-matko, tak też chcę. Tyle srok za ogon do złapania...Keratyny dokapuję na oko, z 10 kropel do pełnej garści odżywki d/s,ale sama nie wiem, czy to dobra ilosć. Cytat:
Cytat:
Na przetluszcz nie potrafię, niestety, nic poradzić. Na helfach chyba coś przeciwko przetłuszczaniu widziałam, ale co to było... ![]() Cytat:
|
|
#43036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem które dokładnie psikadło, ale prawdopodobnie znajdziesz tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=389129 ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
może to od mycia szamponem (niby delikatny, ale jednak piana i te sprawy) też być przesuszenie, ale bingo sobie nie poradziło z tym ![]() ja ogólnie lnianego nie daję dużo, a ostatnio jak daję na ociekające przed zawinięciem zamiast na już odwinięte z koszulki to mam ze 2 strączki przy twarzy a reszty nawet nie musze odgniatać, albo włosy albo koszulka wypijają
|
|
|
#43037 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#43038 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możliwe Cytat:
Nie, mam taki nie konkretny kolor włosów, który w każdym świetle wygląda inaczej. Sama do końca nie wiem, które foty lepiej oddają
|
||
|
|
|
#43039 |
|
Rozeznanie
|
Fakt, Rybiorek ma piękne, ale ona jednak codziennie "myje" tylko inaczej(dla mnie moczenie i nakładanie odżywki to też jak mycie- bo suszyć trzeba).
Kall, fajniutkie włoski. Lekkie , mięciutkie wyglądają. I ślicznie spiralkują. Próbowałaś unosić przy skalpie podpinając spinkami?
|
#43040 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę dziewczyny, chodzi mi o tę metodę do gęstych włosów. Widziałam na YT filmik instruktażowy, kobieta koło 30, amerykanka chyba, włosy kręcone, brązowe, do ramion, ale ma prostą grzywkę na całe czoło. Pokazywała jak stylizuje swoje włosy, robiła to nad zlewem w łazience. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie i ma pomysł o którą użytkowniczkę może chodzić?
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-09-29 o 22:44 |
|
|
|
#43041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43042 |
|
Zakorzenienie
|
Juz dzisiaj jestem calkiem wyzeta. Kupilam sobie olej z jojoby, oprocz tego wypatrzylam Bhringraj, ale mieli tylko butle pollitrowe
przez te dunskie systemy. A jutro sie zapowiada kupa roboty u mnie w pracy...jestem zmeczona okropnie, w dodatku mialam byc na diecie a zjadlam na kolacje spora pizze pepperoni .Wlosy spiete i nawet nie ma o czym mowic. Ide spac, dobranoc. ![]() |
|
|
|
#43043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... myślicie , że na dłuższą metę proteiny jakoś pomogą? Zdjęcie0508.jpg
|
|
|
|
|
#43044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43045 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba znaleźć złoty środek Cytat:
Też tak teraz myślę o tej bs, bo włosy nie fajne. Chyba jednak przydałoby się jakieś zabezpieczenie po myciu. Na drugi raz już będę tego pilnować Cytat:
Może za mocno roztrzepałam włosy palcami jak wmasowywałam Jantar w skalp, czy coś...Cytat:
Jednak jak czytam wątek, to widzę, że nie wszystkim podpasował... Cytat:
Włosów mało, ostatnio walczyłam z wypadaniem, łamliwością... była masakra. Narkoza, stres, potem rozjaśnianie włosów. Myślałam, że nie dojdę z nimi do ładu. Ale teraz jako tako sytuacja opanowana, jednak kłaków o wiele mniej. Moja nadzieja w baby hair! A z suszą może powalczy trochę żel lniany? Albo w jakiś sensowny olej się zaopatrzę, bo właściwie to nie mam nic oprócz zwykłej oliwki dla niemowląt A, i w ogóle to dziękuję za taki odzew, Kręconowłose. Wspaniale, że jest takie miejsce gdzie można o włosach gadać w kółko i nikt się nie będzie krzywo patrzył ;D
Edytowane przez ojala Czas edycji: 2011-09-29 o 22:58 |
|||||
|
|
|
#43046 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa dziewczyny przypomniało mi się jak oglądałam "clothes show" czy jakoś tak na zone club (chyba) ale mniejsza o to, facet ścinał kręconą kobietę na ulicy i robił tak, że mokre pasmo skręcał wokół własnej osi (tak jak do koka albo supełka się robi)i przycinał nożyczkami to pasmo jakby na chybił trafił ciachał od połowy do końca, ale nie przecinał tylko tak nadcinał, no i poza tym, że kobitka miała przesusz i busz to fryzura fajna wyszła takie warstwy nieregularne
![]() Piechniak a mnie się podoba jak masz takie uleżane trochę włoski, bo są bardziej regularne wtedy i nie takie potargane
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-29 o 22:58 |
|
|
|
#43047 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Tak, u Volyovej Jednak sprawdziłam, nie dawało mi to spokoju
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-09-29 o 23:01 |
|
|
|
|
#43048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zachętę - dobrze traktowane włosy lepiej znoszą zabiegi fryzjerskie, wakacje itd ![]() Cytat:
nie znajdziesz przez wyszukiwarkeDziękuję!! Spakowana Odżywka do mycia, żel aloesowy, krem do rąk z biedr jako d/s :P Jantar w psikaczu na skalp. Druga kosmetyczka z prochami bo dostalam taaka recepte ale cóż :PDobranoc Wam, trzymajcie się, trzymajcie kciuki Będzie zaje... super
|
||
|
|
|
#43049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale tak czy siak, te uleżane (bo chyba masz na myśli fazę z połowy dnia, nie tę z wieczoru?) też trzeba jakoś utrwalić, żeby się nie uleżały jeszcze bardziej aż do płaskości...i nadal nie wiem jak ..
|
|
|
|
|
#43050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A byłam pewna że to u Eloe widziałam ![]() Jeszcze raz dziękuję i przepraszam za zamieszanie ![]() Ajrisz skromniutkie pakunki, ja nie umiem się tak zebrać
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

I pytanie mam. Mogę wrzucić tutaj zdjęcia włosów? Dzisiaj zrobiłam, by zobrazować, co takiego mam teraz na głowie.

Albo mi się pokićkało, ale wątpię 
albo mam konto zablokowane

trzymam!
)
Nawet wskazane

) Ostatnio niestety nie chcą obrać takiego kształtu
... myślicie , że na dłuższą metę proteiny jakoś pomogą?