Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1433 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 09:56   #42961
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Moje włosy są chyba nieuleczalnym tłuściochami. Co bym nie robiła, w dzień po myciu około południa są już do niczego. Tzn jeszcze nie ociekają smalcem ale już są takie sztywne,tłustawe i nieprzyjemne.

Zwariuję z nimi!!

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:19   #42962
milena798
Rozeznanie

Nic mi sie nie chce.... Przeziębiłam się, z nosa leci mi jak z kranu, mięśnie bolą, zimno mi jak cholera,e tam szkoda gadać

Volyova
widziałam foty z codziennika czad!

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
ja tu krótko "działam" i są dziewczyny z ładniejszymi włoskami, ale załączam moje fotki:
2 pierwsze przed CG (maj i czerwiec 2011)
kolejne 2 zupełne początki (lipiec 2011)
kolejna po fryzjerze i po reanimacji metodami "Zakręconych" po tym co mi zrobił na głowie
i 2 ostatnie aktualne - prawie CG (wrzesień 2011)

w codzienniku widać jak się zmieniały z mycia na mycie
jeszcze Cię Twoje włoski zaskoczą
jest spora zmiana
długość twoich włosów jest fajna pasują ci krótkie tak jak Rybiorkowi

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
A moje dzisiejsze w codzienniki, fajnie wyszło. Tylko 4 godziny później na dwóch ostatnich zdjęciach juz jest tak sobie smętnie....
aha i mam zdjęcie zaplecionych kochanków, Eloe pisała, ostatnio że jej się tak robi. U mnie zawsze na grzywce coś takiego też
Jak zwykle bombowo a kochanek mmmm

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Pewnie, że możesz patrz, KLIK!
ciekawy artykuł. Mam ochote wypróbować dwie maski siemie na twarz i te na włosy pod ręcznik
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:34   #42963
Piechniak
Rozeznanie

ja nie mam tłuściochów, ale i tak myję co drugi dzień...wodą co prawda. jeśli chodzi o przetłuszczanie mogę myć co czwarty, ale po prostu aż tak długo fale mi się nie trzymają (są straszne delikatne, 4 noce zabijają je na amen) no i , paradoksalnie, strasznie schną końcówki jeśli nakładam odżywkę tylko co cztery dni ... a na suche i nieumyte nie mogę jej nakładać, bo za bardzo obciąża ....ech, włosięta
dzisiaj paskudny dzień. paskudna pokada i paskudnuy nastrój. w ogóle to olejowałam na noc - nigdy więcej. nie wiem jak to zrobiłam poprzednim razem , może po prostu byłam tak zmęczona, że zasnęłam jak dziecko, w każdym razie tej nocy było okropnie. zały czas mi kokon spadał z głowy i budziłam się co chwila , żeby go poprawić. obudziałam się okropnie niewyspana...bez kokona, leżal gdzieś za poduszką. niewyspana i zła (mam w dodatku PMS) pokłociłam się TŻem, bo wyjeżdża już drugi raz w tym tygodniu i to w dodatku wtedy, kiedy mieliśmy malować nasz przyszły domek. wciąż uważam, że miałam rację, ale to nie jest metoda kłócić się tuż przed wyjazdem. ogólnie targa mną teraz niepokój i wyrzuty sumienia plus nadal niewyspanie i hormony i w ogóle jest paskudnie. oczywiście nie za wszystko obwiniam olejowanie, ale jednak nie, dzięki, będę to robiła na dwie , trzy godziny przed myciem, na noc u mnie się nie sprawdza .
teraz umyłam głowę, na to isana liquid silk zmieszana pół na pół z garnierem, zobaczymy jak działa wraz z nawilżaczem, chociaż cudów się nie spodziewam jak cały dzień się zaczął do , to i włosy pewnie takie wyjdą .
aha, jako b/s standardowo joaska babuni

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

aha i zaczęła mnie boleć głowa....
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:40   #42964
ojala
Raczkowanie

Dziewczyny, mój wpis jest już w codzienniku a ja jestem otwarta na wszelką krytykę/ dobre rady, bo w temacie pielęgnacji loków stawiam pierwsze nieśmiałe kroki
ojala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:44   #42965
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
ja nie mam tłuściochów, ale i tak myję co drugi dzień...wodą co prawda. jeśli chodzi o przetłuszczanie mogę myć co czwarty, ale po prostu aż tak długo fale mi się nie trzymają (są straszne delikatne, 4 noce zabijają je na amen) no i , paradoksalnie, strasznie schną końcówki jeśli nakładam odżywkę tylko co cztery dni ... a na suche i nieumyte nie mogę jej nakładać, bo za bardzo obciąża ....ech, włosięta
dzisiaj paskudny dzień. paskudna pokada i paskudnuy nastrój. w ogóle to olejowałam na noc - nigdy więcej. nie wiem jak to zrobiłam poprzednim razem , może po prostu byłam tak zmęczona, że zasnęłam jak dziecko, w każdym razie tej nocy było okropnie. zały czas mi kokon spadał z głowy i budziłam się co chwila , żeby go poprawić. obudziałam się okropnie niewyspana...bez kokona, leżal gdzieś za poduszką. niewyspana i zła (mam w dodatku PMS) pokłociłam się TŻem, bo wyjeżdża już drugi raz w tym tygodniu i to w dodatku wtedy, kiedy mieliśmy malować nasz przyszły domek. wciąż uważam, że miałam rację, ale to nie jest metoda kłócić się tuż przed wyjazdem. ogólnie targa mną teraz niepokój i wyrzuty sumienia plus nadal niewyspanie i hormony i w ogóle jest paskudnie. oczywiście nie za wszystko obwiniam olejowanie, ale jednak nie, dzięki, będę to robiła na dwie , trzy godziny przed myciem, na noc u mnie się nie sprawdza .
teraz umyłam głowę, na to isana liquid silk zmieszana pół na pół z garnierem, zobaczymy jak działa wraz z nawilżaczem, chociaż cudów się nie spodziewam jak cały dzień się zaczął do , to i włosy pewnie takie wyjdą .

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Wiem, że zabrzmi banalnie, ale dla równowagi jutro powinien byc z kolei bardzo dobry dzień Więc hm - dzis relaks i byle do jutra

A co do kokonów/turbanów, mi nie spada koszulka zawiązana w turbanik taki, jak to punkingu. Ale pewnie taki własnie zrobiłaś...
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:46   #42966
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
A tak, dodawałam do masek/odżywek d/s, bo jako b/s się nie sprawdziła (sztywne i sianowate kłaki się zrobiły).
Próbowalam też raz jedwabiu, ale włosy z kolei wyszły mi bez objętości.
Nie wierzę, że nic się nie da zrobić może Eloe coś jeszcze wymyśli

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
ciekawy artykuł. Mam ochote wypróbować dwie maski siemie na twarz i te na włosy pod ręcznik

Cytat:
Może właśnie włosy ładnie się ułożą
Jestem wściekła, ten komputer zaraz wy...rzucę przez okno

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:17   #42967
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Wiem, że zabrzmi banalnie, ale dla równowagi jutro powinien byc z kolei bardzo dobry dzień Więc hm - dzis relaks i byle do jutra

A co do kokonów/turbanów, mi nie spada koszulka zawiązana w turbanik taki, jak to punkingu. Ale pewnie taki własnie zrobiłaś...
tia...w dodatku Amber na mnie fuka, bo chce wyjść na dwór a jest za mokro, żebym mogła go wypuścić... i chyba mycie poranne jest nie dla mnie o tej porze roku już...bo suszyć nie mogę, swędzi mnie po tym niemiłosiernie skóra głowy (czy to zimny czy ciepły , mały czy duży nawiew, dyfuzor czy bez niego), a mycie poranne oznacza łażenie po tym ,bądź co bądź zimnym , domu przez pół dnia z mokrą głową...zaczynam mieć katar . siedzę więc w domu sama, czytam po raz 50 tę samą książkę (bo do biblioteki daleko, a ja nie chcę się zaziębić w związku z tym remontem) i jest okropnie.
al miałam pisać o włosach. nie, nie robiłam takigo, raczej taki turban z ręcznika - takiego specjalnego do włosów, z guzikiem. turban do plunkingu muszę zwasze zawiązać gumką, żeby mi nie spadł i wbijałaby mi się ona w kark...zresztą jest niewygodny bo ciągle spada mi na czoło, nocy bym w nim nie wytrzymała...może kiedyś spróbuję w czapce, ale pod nią musiałąbym miec folię, a nie usnęłabym raczej z czymś szeleszczącym na głowie...jedyna opcja: spać w warkoczu, ale do tego trzeba poświęcić poduszkę...

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Może właśnie włosy ładnie się ułożą
Jestem wściekła, ten komputer zaraz wy...rzucę przez okno
eee...nie wierzę w to już
znam to uczucie, oj znam...nie cierpię elektroniki...wielka szkoda , że stała się niezbędna. czasem mam wrażenie , że jest po prostu złośliwa
Stary 2011-09-29, 12:26   #42968
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
...jedyna opcja: spać w warkoczu, ale do tego trzeba poświęcić poduszkę...

znam to uczucie, oj znam...nie cierpię elektroniki...wielka szkoda , że stała się niezbędna. czasem mam wrażenie , że jest po prostu złośliwa
Zawsze możesz jakiś ręcznik [oczywiście nie biały i nie nowy, chyba że masz takich za dużo ] położyć na poduszkę i tak spać
Elektronikę lubię, ale czasem swoim działaniem doprowadza mnie do szału
Dziś będzie mycie, u rodziców. Powinno wyjść bardzo ładnie bez większego wysiłku jutro dzień wolny, więc dziś o 17 zaczyna się mój weekend i jeszcze taka piękna pogoda!

EDIT: Wczoraj przyszło moje zamówienie z BU będę bawić się w małego chemika

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-09-29 o 12:28
Stary 2011-09-29, 12:26   #42969
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
A moje dzisiejsze w codzienniki, fajnie wyszło.
Wyglądają na super nawilżone, pięknie się zwijają na końcach

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:38   #42970
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Moje włosy są chyba nieuleczalnym tłuściochami. Co bym nie robiła, w dzień po myciu około południa są już do niczego. Tzn jeszcze nie ociekają smalcem ale już są takie sztywne,tłustawe i nieprzyjemne.

Zwariuję z nimi!!
A czym myjesz kochana, odżywką?

Cytat:

Nic mi sie nie chce.... Przeziębiłam się, z nosa leci mi jak z kranu, mięśnie bolą, zimno mi jak cholera,e tam szkoda gadać
Bidusiu Mleczko z masłem, miodem i czosnkiem polecamy

Cytat:

Nosek do góry

Jeśli kochana nie sprawdza się na noc olejowanie, to pewnie - olejuj na 2-3 godzinki przed myciem.

Jeśli chodzi u mnie o przetłuszczanie, to mogłabym myć co 3 dni i teraz tak przeważnie myję, choć czasem co 2. Na 2 dzień reanimacja, na 3 spinam spinką z ząbkami w taki koczek i jakoś to wygląda

Cytat:
Napisane przez ojala Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mój wpis jest już w codzienniku a ja jestem otwarta na wszelką krytykę/ dobre rady, bo w temacie pielęgnacji loków stawiam pierwsze nieśmiałe kroki
Bardzo ładnie wyszło Następnym razem spróbuj może reanimacji samym żelem, nałożonym na zwilżone włosy, zobaczymy, jak wtedy wyjdzie, u mnie wtedy najlepiej się sprawdza reanimacja

Znalazłam u mnie wczoraj w małym markecie bielendę grafitti przezroczystą - tą bardzo mocną, do tej pory miałam niebieską mocną i ta bardzo mocna działa jeszcze fajniej, niż niebieska, zdjęcia w codzienniku https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=778
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:45   #42971
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Znalazłam u mnie wczoraj w małym markecie bielendę grafitti przezroczystą - tą bardzo mocną, do tej pory miałam niebieską mocną i ta bardzo mocna działa jeszcze fajniej, niż niebieska, zdjęcia w codzienniku https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=778
Mam ją już prawie wykończyłam potwierdzam - fajna!

Stary 2011-09-29, 12:45   #42972
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
tia...w dodatku Amber na mnie fuka, bo chce wyjść na dwór a jest za mokro, żebym mogła go wypuścić... i chyba mycie poranne jest nie dla mnie o tej porze roku już...bo suszyć nie mogę, swędzi mnie po tym niemiłosiernie skóra głowy (czy to zimny czy ciepły , mały czy duży nawiew, dyfuzor czy bez niego), a mycie poranne oznacza łażenie po tym ,bądź co bądź zimnym , domu przez pół dnia z mokrą głową...zaczynam mieć katar . siedzę więc w domu sama, czytam po raz 50 tę samą książkę (bo do biblioteki daleko, a ja nie chcę się zaziębić w związku z tym remontem) i jest okropnie.
al miałam pisać o włosach. nie, nie robiłam takigo, raczej taki turban z ręcznika - takiego specjalnego do włosów, z guzikiem. turban do plunkingu muszę zwasze zawiązać gumką, żeby mi nie spadł i wbijałaby mi się ona w kark...zresztą jest niewygodny bo ciągle spada mi na czoło, nocy bym w nim nie wytrzymała...może kiedyś spróbuję w czapce, ale pod nią musiałąbym miec folię, a nie usnęłabym raczej z czymś szeleszczącym na głowie...jedyna opcja: spać w warkoczu, ale do tego trzeba poświęcić poduszkę...

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Kurcze, a mi ten plunkingowy turban świetnie się trzyma. Tylko teraz w sumie zauważyłam, że robię go trochę inaczej tak trochę na beduina i mocniej wiążę rękawki Jak będzie chwila, walnę fotę. Śpi mi się dobrze i nie spada.
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:53   #42973
AjriszMarta
Zakorzenienie

Hej lokaski

Po pierwsze życzę zdrówka wszystkim pociągającym

Po drugie - Myszko co dzień inna Pięknie

Po trzecie - dziękuję za głosy w konkursie u Anwen - wygrałam Bardzo się cieszę z i na nagrodę

Po czwarte - wczoraj przyszła na korepetycje koleżanka od trwałej, wysłuchała cierpliwie porad, zgarnęła próbki chyba wszystkich dobroci jakie mam. Mam straszną frajdę Ułożyłam jej włoski na żelu lnianym

Dzisiaj pakowanie i jutro z rana wyjazd Aaaaa
Jadę do Wiednia, na Zawody w Tańcu Irlandzkim Trzymajcie kciuki w niedzielę koło południa A w sobotę rajd po drogeriach

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:59   #42974
myszka2020
Zakorzenienie

Jak olejuję na noc, to kładę na poduszkę stary, duży podkoszulek i na tym śpię w rozpuszczonych

Dodałam dziś sporo oleju z pestek śliwki do odżywki ds, swego czasu dodawałam jojobę i migdała, fajny efekt daje takie dodawanie oleju w moim przypadku, bo włosy są tak fajnie mięsiste i nie za lekkie, czyli takie, jakie lubię

Przeglądnęłam zdjęcia z dysku, poczytałam opisy, czego danego dnia użyłam i chyba dochodzę do tego wniosku, co eloe o jedwabiu - robi mi za miękkie i za lekkie włosy, o ile keratyna świetnie podkreśla skręt i świetnie jakby pogrubia włosy, tak jedwab chyba zużyję do serum do twarzy i do paznokci

Ajrisz
- Trzymam kciuki

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-09-29 o 13:00
Stary 2011-09-29, 13:12   #42975
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Nosek do góry

Jeśli kochana nie sprawdza się na noc olejowanie, to pewnie - olejuj na 2-3 godzinki przed myciem.

Jeśli chodzi u mnie o przetłuszczanie, to mogłabym myć co 3 dni i teraz tak przeważnie myję, choć czasem co 2. Na 2 dzień reanimacja, na 3 spinam spinką z ząbkami w taki koczek i jakoś to wygląda
tylko , że u mnie ani reanimacja, ani stylizacja nie wychodzą na razie , w ogóle....

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Kurcze, a mi ten plunkingowy turban świetnie się trzyma. Tylko teraz w sumie zauważyłam, że robię go trochę inaczej tak trochę na beduina i mocniej wiążę rękawki Jak będzie chwila, walnę fotę. Śpi mi się dobrze i nie spada.
byłabym wdzięczna...może podpatrzę... chyba, że wiążesz naprawdę mocno, mnie zawsze po mocnym wiązaniu (a czsem i po słabym) boli skalp...

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Przeglądnęłam zdjęcia z dysku, poczytałam opisy, czego danego dnia użyłam i chyba dochodzę do tego wniosku, co eloe o jedwabiu - robi mi za miękkie i za lekkie włosy, o ile keratyna świetnie podkreśla skręt i świetnie jakby pogrubia włosy, tak jedwab chyba zużyję do serum do twarzy i do paznokci

Ajrisz - Trzymam kciuki
a podasz przepis? bo ja też nie mam co zrobić z jedwabiem...
Ajrisz - powodzenia a jak będziesz miała czas to zwiedzaj a nie po sklepach będziesz łażić . wiedeń to piękne miasto mam nadzieję , że pogoda Ci dopisze
Stary 2011-09-29, 13:27   #42976
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

a podasz przepis? bo ja też nie mam co zrobić z jedwabiem...
Do paznokci muszę poszukać czegoś jeszcze, a do twarzy to mieszam z kroplą żelu hialuronowego, do tego trochę jakiegoś roślinnego/owocowego ekstraktu, kropla jedwabiu i ze 3-4 krople oleju i chlup na buźkę.
Stary 2011-09-29, 13:51   #42977
Piechniak
Rozeznanie

dzięki... choć tak myślę .... może jeszcze dam temu jedwabiowi szansę? bo dzisiaj włoski ładne wyszły po tej isanie zmieszanej z fructisem...zaraz wrzuc zdjęcia. co prawda - dużo puch ciągle (tak myślę, może mieszać ją z czymś bardziej emolientowym niż fructis - isana babassu na przykład)? i nadal lejące i miękkie aż za bardzo (czego chciałam się pozbyć) ale skręt ładny (i to bez stylizacji, bo ta cięgle mi nie wychodzi ) - prawdziwy skręt miejsacmi, nawet nie fale, pojawiły się ze 3-4 korkociągi na całej długości . nie wiem tylko czy to zasługa jedwabiu czy olejowania (bo ostatnio zauważyałam , że z olejowania na olejowanie skręt jest większy)...jak myślicie?
Stary 2011-09-29, 13:54   #42978
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Aktualną fotę musiałabym sobie pyknąć wieczorem
Nie mam najlepszego cięcia, ale mam przycieniowane (miałam przykre fryzjerskie przejścia całkiem niedawno). Na razie uznałam, że nie chcę kombinować, bo wiele nie poprawię, a zostaną mi całkiem krótkie. Myślę, że jednak mam za mocno pocieniowane, bo straciły na objętości.
Bardzo możliwe, że przez cieniowanie straciły na objętości.

Cytat:
Przypinam, dyfuzoruję, czytam i testuję Ale albo nieświadomie coś psuję ciągle (przyznaję, lubię przedobrzyć ) albo moje kłaki to jakieś kosmity
Próbowałam Nivea FC d/s z dimethicone, na początku mi pasowała, ale jak nałożyłam ostatnio to już bez sensacji.

No nie wiem, może dopadł mnie kryzys albo co. Na początku był progres, a teraz fuj
A w ogóle bardzo bym chciała takie jak Twoje :P
Dziękuję, jest mi bardzo miło
Co do Nivea Fc to ona też mi nie służy, 3 pierwsze razy były ok ale potem robiła mi z włosów sianko. Tak w ogóle to też zrezygnowałam ze stylizatorów bo u mnie wszystkie powodują, ze włosy robią mi się sztywne i na następny dzień muszę je myć a na codzienne mycie nie mogę sobie pozwolić. Dlatego po odżywce bs już nic nie nakłądam. Będą falki to super, będą bardziej proste to tez ok. Będzie co ma być No ostatnio był wyjątek ale to w ramach eksperymentu Wszystko dla nauki
Spróbuj pielęgnowac bez stylizatora. Zobaczysz jaki będzie efekt
Pielęgnacja najważniejsza

Cytat:
Nic mi sie nie chce.... Przeziębiłam się, z nosa leci mi jak z kranu, mięśnie bolą, zimno mi jak cholera,e tam szkoda gadać[B]
O masz... ja też Co prawda kataru nie mam ale zatoki, gardło i ogólnie wszystko mnie boli

Cytat:
Ładniutko przy dłuższej pielęgnacji będzie mega ale jeśli chodzi o odżywkę d/s to może lepiej jakąś bardziej odżywiającą, np. Alterra morelowa. Podejrzewam, że przy Twoim skręcie będą po niej korkociągi I może jednak warto dać po myciu coś bs.

Cytat:
Znalazłam u mnie wczoraj w małym markecie bielendę grafitti przezroczystą - tą bardzo mocną, do tej pory miałam niebieską mocną i ta bardzo mocna działa jeszcze fajniej, niż niebieska, zdjęcia w codzienniku
Myszko cudnie mniam

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Hej lokaski

Po pierwsze życzę zdrówka wszystkim pociągającym
Dzięki

Cytat:
Po trzecie - dziękuję za głosy w konkursie u Anwen - wygrałam Bardzo się cieszę z i na nagrodę
Gratuluję wygranej

Cytat:
Jadę do Wiednia, na Zawody w Tańcu Irlandzkim Trzymajcie kciuki w niedzielę koło południa A w sobotę rajd po drogeriach [/COLOR]
Powodzenia na zawodach, trzymam kciuki

Dziś wieczorne mycie. Taki przedsmak tego co mnie czeka od poniedziałku Zobaczymy jak włoski będą reagować

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-29 o 13:59
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:38   #42979
nez123
Rozeznanie

Cytat:
U mnie jedwab jest świetny tak raz na 1,5 tyg w dużych ilościach
Częściej = miękkość.

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Musze skomentować oba posty jednocześnie - ugniatanie w czasie suszenia tak, ale do czasu. Nadmiar szkodzi, więc pamiętajcie, by nie przesadzić.
Kiedy przestać? w teorii po jakimś 50-procentowym wysuszeniu, w praktyce - trzeba sprawdzić samodzielnie.
Ja swoich nie ugniatam podczas suszenia. Jednie harmonijkuję dyfuzorem.
Nigdy nie suszę do końca.
Ja muszę ugniatać podczas suszenia i po nim. Dyfuzor robi mi mniejszy skręt niż mam normalnie. Moje włosy zaczynają się kręcić, kiedy odstawię suszarkę z dyfuzorem od głowy

Cytat:
Nakładam po odzywce b/s i tą odzywką jest zawsze KCKT.
KCCC jest kapryśny i nie lubi się z wieloma odzywkami zarówno tymi d/s jak i tymi b/s. U mnie najlepiej działał zestaw: woda, YTC odżywka, KCKT i KCCC.
Suszę zawsze suszarką z dyfuzorem (naturalne schnięcie zabiera mi i tak lichą objętość), więc nie zauważyłam, by dyfuzor zjadał mi żel.
Sprawdź zatem nie tylko sposób suszenia, lecz także odżywki, z którymi zestawiasz. Znam osobę, u której świetnie spisuje się z jakimś silikonowym Gliss Kurem d/s, co może wskazywać na to, że KCCC nie lubi się z tłustymi emolientami. Jednak u mnie świetnie działał też w komplecie z maską zawierającą sporo masła makadamia...
Spróbuj:
- nie dopłukiwać odżywki d/s i nakładać jeszcze b/s (ale Ty to i tak chyba robisz...)
- pozwól włosom się porozdzielać na pasma, gdy je spłuczesz, ale przed nałożeniem b/s
- nałóż b/s delikatnie, uwzględniając naturalny podział na kosmyki (nie przeczesuj palcami!)
- ugnieć, ale nie za długo
- odciśnij ale też nie za długo
- delikatnie nałóż stylizator, uwzględniając naturalny podział
- wysusz.
Możesz wprowadzić po odciśnięciu harmonijkowanie. Ważne, by nie wykonywać za dużo ruchów. Trzeba je ograniczyć, wówczas włosy nie powinny się rozdzielać.

Może to być również winą zbyt małej ilości emolientów w odzywce d/s.
Dziękuję;* Raz już wypróbowałam Twoje rady, i rzeczywiście kiedy jestem bardziej delikatna i uwzględniam naturalny podział jest lepiej. Co do KCCC to uwielbiam go, jednak mam wrażenie że dosyć szybko znika z moich włosów... Jak rano wyjdę z domu to włoski są super a po 15 minutach drogi zaczyna pojawiać się puch. Ale to też wina mojej objętości.. Ile ja bym dała żeby wyciąć połowę włosów... A znowu inny żel (np. Artiste) już w małej ilości powoduje coś ala mokra włoszka + twarde włosy

Swoją drogą, wybieram się do fryzjera, może na początku października. Słyszałam o takim, co ponoć w miarę kręconowłose obcina, a moje nierówne ciachnięcie na początku września nie wygląda super Pasowałoby, żeby ktoś fachowy wycieniował je...Chociaż pewnie się załamie jak zobaczy moje teraźniejsze dzieło
Swoją drogą - kocham Revalid

Odżywka YTC - chodzi Ci o maskę czy delikatną odżywkę?? One chyba mają silikony, tak?? Co prawda bronie się przed nimi, ale chyba czas spróbować czegoś nowego. A maska Organique rzeczywiście świetna

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2011-09-29 o 14:44
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:46   #42980
Piechniak
Rozeznanie

ta dam Zdjęcie0484.jpg

Zdjęcie0488.jpg

Zdjęcie0491.jpg

Zdjęcie0493.jpg

Zdjęcie0497.jpg

Zdjęcie0499.jpg

Zdjęcie0501.jpg
Stary 2011-09-29, 14:52   #42981
Piechniak
Rozeznanie

oczywiście standardowo - bałagan. nie wiem, ja mam chyba milion różnych rodzajów skrętu na głowie, jeszcze nie widziałm tu tak nieregularnych włosów...i standardowo, jedna strona dużo mniej skręcona...ale nie narzekam, i tak jest lepiej z mycia na mycie, bądź co bądź. więc się pochwalę jeszcze:
Zdjęcie0483.jpg

Zdjęcie0485.jpg

Zdjęcie0489.jpg

Zdjęcie0492.jpg

Zdjęcie0495.jpg

Zdjęcie0498.jpg

Zdjęcie0500.jpg

Zdjęcie0502.jpg
Stary 2011-09-29, 15:04   #42982
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
U mnie jedwab jest świetny tak raz na 1,5 tyg w dużych ilościach
Częściej = miękkość.
u mnie w dużej ilości wywołał straszliwy puch . i miękkość nawet po jednym użyciu. ale domieszany...jakoś działa lepiej. nie ma już takiej leistości, nie rozprostowuje...ale puch jest nadal...muszę go chyba mieszać z czymś jeszcze bardziej emolientowym
Stary 2011-09-29, 15:09   #42983
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
b.blue, kurczę. My baby to mamy narąbane...Jak patrzę na Twoją długosć, to żałuję, że podcięłam A podcięłam, bo zazdrosnie zerkałam na krótsze fryzurki
I tak masz długie włoski Odrosną raz dwa, szczególnie przy takie pielęgnacji jak stosujemy

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
No niestety troszkę trzeba Chociaż to zależy od instruktora, bo ja niby poszłam na początkujący poziom ale babka narzuciła mordercze tempo
No to się nie nadaję

Cytat:
Bardzo ładnie, tylko twoja prawa strona wydaje się jakby była rozczeasna.

Cytat:
Jadę do Wiednia, na Zawody w Tańcu Irlandzkim Trzymajcie kciuki w niedzielę koło południa A w sobotę rajd po drogeriach [/COLOR]
Udanego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Co do Nivea Fc to ona też mi nie służy, 3 pierwsze razy były ok ale potem robiła mi z włosów sianko. Tak w ogóle to też zrezygnowałam ze stylizatorów bo u mnie wszystkie powodują, ze włosy robią mi się sztywne i na następny dzień muszę je myć a na codzienne mycie nie mogę sobie pozwolić. Dlatego po odżywce bs już nic nie nakłądam. Będą falki to super, będą bardziej proste to tez ok. Będzie co ma być No ostatnio był wyjątek ale to w ramach eksperymentu Wszystko dla nauki
Spróbuj pielęgnowac bez stylizatora. Zobaczysz jaki będzie efekt
Pielęgnacja najważniejsza
Widzę że u bardzo wielu osób pierwsze razy z Niveą FC są super, a kolejne to już robią albo siano, albo strąki.
Pielęgnacja najważniejsza - dobre podejście

Cytat:
oczywiście standardowo - bałagan. nie wiem, ja mam chyba milion różnych rodzajów skrętu na głowie, jeszcze nie widziałm tu tak nieregularnych włosów...i standardowo, jedna strona dużo mniej skręcona...ale nie narzekam, i tak jest lepiej z mycia na mycie, bądź co bądź. więc się pochwalę jeszcze:
Załącznik 4252285

Załącznik 4252286

Załącznik 4252287

Załącznik 4252288

Załącznik 4252289

Załącznik 4252290

Załącznik 4252291

Załącznik 4252292
Myślę że powinnaś zrobić coś z tym "gniazdem" które masz z tyłu, nie zostawiaj tego tak. Rzeczywiście, co pasmo to inaczej się kręcą czy falują.

Lasencje przez was zbankrutuję. Tak ostatnio trąbicie o tej keratynie że od razu wzięłam dwie flaszki 30 gram żeby było na dłuuugo bo raczej nie zamawiam w necie i nie uśmiecha mi się płacić drugie tyle za przesyłkę. Tak więc 2 flaszki keratyny, jedna flaszka pantenolu i buteleczka, pipetka, atomizer. Pół stówy nie moje
Ale powiedzcie że słusznie zrobiłam bo to samo dobro i włosy odwdzięczą mi się pięknym skrętem i brakiem puchu

A tak w ogóle, to ile tej keratyny dodajecie do odżywek albo masek?

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:13   #42984
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Bidusiu Mleczko z masłem, miodem i czosnkiem polecamy
nie słyszałam o tym eliksirze. Ale wypije na pewno.
Mam zamiar też wypić przegotowanej wody z miodem i cytryną

Cytat:

Jadę do Wiednia, na Zawody w Tańcu Irlandzkim Trzymajcie kciuki w niedzielę koło południa A w sobotę rajd po drogeriach
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
O masz... ja też Co prawda kataru nie mam ale zatoki, gardło i ogólnie wszystko mnie boli
uuu no to u ciebie też nie za ciekawie to kuruj się żebyś szybko wyzdrowiała

Cytat:
Załącznik 4252285

Załącznik 4252286

Załącznik 4252287

Załącznik 4252288

Załącznik 4252289

Załącznik 4252290

Załącznik 4252291

Załącznik 4252292
mi się bardzo podobają twoje włosy

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Lasencje przez was zbankrutuję. Tak ostatnio trąbicie o tej keratynie że od razu wzięłam dwie flaszki 30 gram żeby było na dłuuugo bo raczej nie zamawiam w necie i nie uśmiecha mi się płacić drugie tyle za przesyłkę. Tak więc 2 flaszki keratyny, jedna flaszka pantenolu i buteleczka, pipetka, atomizer. Pół stówy nie moje
Ale powiedzcie że słusznie zrobiłam bo to samo dobro i włosy odwdzięczą mi się pięknym skrętem i brakiem puchu

Słusznie zrobiłaś ja też niedługo będę zamawiać i zrobie takie większe zamówienie jak ty i z tych samych powodów co ty
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-09-29 o 15:18
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:27   #42985
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Też już sobie zamówiłam keratynę, ale tylko 15ml Poza tym mam w odżywce hydrolizowany jedwab, na razie musi wystarczyć.

Wczoraj zrobiłam macerat z łopianu, skrzypu, pokrzywy i szyszek chmielu na oleju winogronowym. Tzn. zalałam olejem zioła, bo macerat z tego będzie pewnie za jakiś miesiąc
Stary 2011-09-29, 15:35   #42986
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość

Myślę że powinnaś zrobić coś z tym "gniazdem" które masz z tyłu, nie zostawiaj tego tak. Rzeczywiście, co pasmo to inaczej się kręcą czy falują.

to gniazdo to taki dziwny gruby lok - tak się wydaje, bo to jedyny taki lok na mojej głowie...a przecież go nie rozczeszę . a nie, przepraszam, mam drugi taki koło uch, ale zrobił się na dolnej wastwie włosów, więc przykryły go inne, odkryłam go dopiero przed cheilą przez przypadek.. jest jeszcze trochę sprężynek, z 5 korkociągów, trochę fal drobnych, trochę dużych i trochę prawie prostych...i kto mi powie, jaki ja mam typ skrętu ?
dziewczyny dokapują 3-5 kropli do porcji odżywki, to już sama musisz sparwdzić...a na stronie mazideł podane jest zalecane stężenie, bodajże 5%...

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:

mi się bardzo podobają twoje włosy

Słusznie zrobiłaś ja też niedługo będę zamawiać i zrobie takie większe zamówienie jak ty i z tych samych powodów co ty
: roza::r oza::cm ok:dzięki za słowa otuchy

słusznie, ja sobie tez zamówiłam...ale 10 ml . i po 10 jedwabiu i owsa, żeby zobaczyć, który rodzaj protein najlepiej służy moim włosom...
a propos owsa, to czy któraś go w ogóle stosowała...bo nie pamiętam, żeby ktoś coś o nim pisał....
Stary 2011-09-29, 16:28   #42987
Maliniarka
Zakorzenienie

Piechniak masz wiele różnych rodzajów skrętu, dużo odstawaczy, nieład, ale myślę, że idzie ku lepszemu, tyle spiralek i spiralkopodobnych
może w dobrą stronę idziesz z tymi olejami i więcej emolientów

co do jedwabiu z isany to możesz też spróbować nałożyć jako d/s, a potem drugie d/s emolientową odżywkę, może się sprawdzi

a ja próbowałam tego bingo z keratyną i spiruliną no i nie wiem co myśleć o tym:
-sama maska bardzo przyjemna, gęsta, treściwa, zapach trochę męski, ale nie przeszkadza mi
-nie ułatwiła rozczesywania za bardzo (myłam wcześniej alterrą migdałową kubeczkowo)
-fajnie się spłukała, mimo, że nałożyłam sporo i od samej skóry
-dałam tylko kapkę lnianego na ociekające, bo chciałam zobaczyć samodzielne działanie bingo

no i nie jest za fajnie: zrobiło mi się sianko, włosy miękkie, ale lekkie, dużo dużo odstawaczy w porównaniu do normy, fale w porządku

myślę, czy to nie gliceryna, w składzie na 4tym miejscu, nie wiem co innego mogłoby tak podziałać, nawet nie harmonijkowałam włosów, więc nie od tego się rozpirzyły

ma ktoś pomysł co zrobić następnym razem?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:37   #42988
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Maliniarko, moim zdaniem w tej masce brakuje porządnego emolientowo-humektantowego nawilżacza. Gliceryny niewiele, cetearyl alcoholu w sumie też, nawet pantenolu nie ma. Ja tę maskę chce kupić ale będę raczej ją wzbogacać - jak to ja, panthenolem gorvity i ewentualnie olejkiem jojoba, jak przyjdzie zamówienie z ZSK. Albo będę dodawać macerat mojej produkcji
Stary 2011-09-29, 16:45   #42989
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Maliniarko, moim zdaniem w tej masce brakuje porządnego emolientowo-humektantowego nawilżacza. Gliceryny niewiele, cetearyl alcoholu w sumie też, nawet pantenolu nie ma. Ja tę maskę chce kupić ale będę raczej ją wzbogacać - jak to ja, panthenolem gorvity i ewentualnie olejkiem jojoba, jak przyjdzie zamówienie z ZSK. Albo będę dodawać macerat mojej produkcji

to będę próbować coś do niej dodawać, myślisz, że odżywka emolientowa po masce załatwiłaby sprawę?
nie dawałam nawet nic b/s

ojala masz delikatniusie włoski jak aniołek już teraz są śliczne
na pewno przydałaby im się definicja, może więcej stylizatora?
coś czuję, że z tego będą piękne spiralne loczki

Myszko a Twoje włoski to co mycie inaczej wyglądają masz takie mocne skręty na dole

Martuś powodzenia w zawodach Kochana! (taniec irlandzki? )
i gratulację za konkurs (jam to nie chwaląc się przyczyniła do tego )
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-29 o 16:55
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:50   #42990
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Piechniak masz wiele różnych rodzajów skrętu, dużo odstawaczy, nieład, ale myślę, że idzie ku lepszemu, tyle spiralek i spiralkopodobnych
może w dobrą stronę idziesz z tymi olejami i więcej emolientów

co do jedwabiu z isany to możesz też spróbować nałożyć jako d/s, a potem drugie d/s emolientową odżywkę, może się sprawdzi

ooooo tak jeszcze nie próbowałam , może będzie dobrze . bo ogólnie już nie ma takiej tragedii jak przy położeniu samej isany, ale puchu nadal strasznie dużo...
sama nie wiem, z jednej strony im więcej nałoże emolientów tym skręt lepszy...ale i mniej trwały. myślałam, że jedwab go jakoś utrwali, ale z tego co widzę nie ma różnicy, nadal skręt maleje wprost proporcjonalnie do czasu który mija od mycia, i to z zatrważającą szybkością, jeszcze mi się nie zdarzyło żeby taka sama moc skrętu która była po porannym myciu dotrwała do wieczora... no nie wiem, może ta osławiona keratyna trochę go utrwali...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości