|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
Wiadomo, że każdy lubi jak jest ładnie i przyjemnie, ale jakby nie było i tak będzie miło Co do braku wygody. Przy kompie siedzę z wyprostowanymi na maxa plecami, oddycha mi się ciężko, więc momentami muszę się kłaść na parę minut. I do Biedronki którą mam 7min na piechotę pojechałam autem bo bałam się, że nie wrócę z siatką zakupów A i tak jestem szczęśliwa Gdyby tylko ktoś mi te malutkie ciuszki poprasował...
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
ja po turecku, a jak dlugo nie przykrywac nie wiem, bo moja nadal chyba noworodek ze nie da sie przykryc;p
|
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Witamy.
Właśnie zostałam ciocią Ksaverego moja przyjaciółka urodziła 3200g i 56cm o 3 w nocy dostała skurczy o 5 przyjechała położna miała rozwarcie na 3cm o 7 była już na porodówce a o 10:10 urodziła synka, mówi że było ciężko. To jej drugi synek ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
#3124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzę, że wszystkie się super zdrowo odżywiamy
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
wejdzcie do klubu na chwilke, bo normalnie sie zdenerwowalam!
czy ja jestem jakas nienormalna?!
|
|
#3126 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też będę kontynuowała studia - jutro mam pierwszy zjazd. Oczywiscie z tego względu że mam się oszczedzać to nie będę na wszystkich zajęciach ale chciałabym się prowadzacym zajęcia pokazać, bo po porodzie przez jakieś 2 zjazdy mnie nie zobaczą. Znajomi mi powiedzili żeby mąż pomagał mi od poczatku bo wtedy wszystkiego się nauczy i dzidzia będzie w przyszłości miała z nim dobry kontakt. Poza tym ja będe na zjazdach spokojna o to czy da sobie rade jeśli od początku będę męża wszystkiego uczyła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na temat czopa ostatnio czytałam dość dużo... o tym że może odejść zarówno na kilka godzin przed porodem jak i na kilka tygodni. Fakt faktem że po odejściu czopa nie wolno się kochać bo wtedy łatwo o jakieś infekcje. to nawet potwierdził mój lekarz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To chyba jesteśmy równieśniczkami ja pierwszy kierunek też skończyłam w 2008 roku Decyzje o drugim kierunku podjęłam na 4 roku pierwszego kiedy to dotarło do mnie że nie chcę w przyszłosci mieć nic wspólnego ze swoimi pierwszymi studiami Tyle że ja zaczęłam od początku czyli od pierwszego roku i zaocznie bo chciałam iść juz do pracy![]() Pani mgr inż inż Bo to już mój drugi kierunek... ja jednego mgr inż już mam ;-) teraz walczę o drugiego ![]() Cytat:
![]() Siostra która jest dentystką sama mi mówiła żebym pod koniec ciąży piła wapno aby potem nie mieć problemów z uzębieniem. Cytat:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=6155680 a kupiłam u niego te naklejki: http://allegro.pl/naklejki-scienne-d...811534099.html (zestaw w dinozaury) Trzymają się ładnie ściany i są śliczne i kolorowe
|
|
|
#3127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem za! z innych watków wiem, że potem 3/4 się przenosi i zostają te samotne ostatnie, więc najlepiej przenieść się wszystkie razem
|
|
|
|
|
#3128 |
|
Zadomowienie
|
GOLDI przewertowałam jakieś angielskie strony jak to z tym posiewem wygląda i wg różnych forów tam lekarze i położne pozwalają robić to pacjentkom samym w łazience - to czy pobranie wymazu obejmuje oba otwory zależy od lekarza
![]() http://www.babyandbump.com/pregnancy...test-like.html W krajach zachodnich wszystko jest takie inne...
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-09-30 o 14:09 |
|
|
|
#3129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie podsunelas mi pomysl na obiad ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
nie lubie jak ktos mi majstruje przy moich dziurkach. No ale przezyje dla dobra synka wszystko co wymysli moj gin ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Tottie swietne te naklejki mi dzunga wpadla w oko. zagadam z Tztem. A powiedz mi czy te wieksze z naklejek w zestawie sa duze na tyle zeby fajnie na scianie wygladac? a pozostale? boje sie zeby one jakies mikroskopijne nie byly. a ze arkusz ma 120x80cm to doczytalam
|
||
|
|
|
#3130 |
|
Zadomowienie
|
A coś chciałam jeszcze zapytać, czy po 30 tc macie zlecone jakieś badania poza morfo, toxo i moczem? PLus posiew oczywiście (orientujecie się czy można przed 35tc)?
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- GOLDIKA a kto lubi mieć majstrowane Ale jak mus to mus - ja bym wolała żeby ktoś mi to zrobił niż dawał wolną rękę.Pamiętam jak do pracy wykonywałam tylko z tylnych drzwi i żeby było więcej doznań to musiałam pobrać 3 próbki w ciągu iluśtam dni ze środka a potem wsadzić do lodówki. Brat stracił apetyt na dłuższy czas |
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
cudak poprzynosil wszystkie swoje miśki z pokoju!
pol pokoju wiekszego w miskach:P jak beda dwie gwiazdy to nie bede miala jak sie w domu ruszyc jak obie beda takie balaganiary ![]() tottie ja jestem tego samego zdania! Facet tez moze byc cudowna mamusią, moj tz na prawde jest 2 matka dla malej! Nigdy nie bronil sie przed przewinieciem, uczyszczaniem noska czy czym kolwiek innym!! a jak slyszy ze ma zostac z mala bo ja sie umowilam z kolezankami czy musze gdzies skoczyc czy cos, to jej mowi zawsze "nooooooo to my sobie tutaj pobalaganimy" jak wraca z pracy ganiaja sie po calym mieszkaniu "AZ 48 metrowym" ale sa piski, krzyki, radosc i tak dalej ![]() obcina jej pazurki, patrzy zawsze na nia i oglada czy zadna krostka nie wyszla , jest dokladniejszy niz ja tak na prawde.
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś miałam glukoze...blee ledwo tam wytrzymalam,nie dość że było mi po tym nie dobrze, to jeszcze tyle kłucia.Zawsze mam problem z pobieraniem krwi bo żył mi nie widać i trudno je wyczuć,a tu aż 3 razy
dwie ręce mam z siniakami teraz choć i tak pani która pobierała krew była bardzo profesjonalistką i dobrze jej poszło.Wróciłam taka osłabiona do domu,wymiotowałam i musiałam się położyć.Co do studiów ja też nie rezygnuje,już byłam na pierwszym zjeździe i wszyscy pozytywnie zareagowali,promotor powiedział że mi pomoże
|
#3133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje przetrwania ja za tydzień 1wszy zjazd nie moge się doczekać |
|
|
|
|
#3134 |
|
Rozeznanie
|
Zależy po czym spacerujesz... jak po piasku to tak ale jak po chodniku czy betonie to znaczenia nie ma czy się skręcają czy nie.... chyba że chodnik jest krzywy
Wózek który ja kupuje ma skecane przednie koła z możliwością ich blokady aha i zmieniłam swój typ na Tako Laret - wózek wszedł do produkcji w połowie września
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam intymny problem
![]() W srode zalozylam podpaske bo jechalam na zajecia a mam uplawy. I glupia o niej zapomnialam i wywalilam ja dopiero wieczorem... ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Tottie sliczny ten Tako Laret!!! a jaki kolor chcesz? |
|
|
|
#3136 | |||||
|
Zakorzenienie
|
o zesz, co za gorac
a u nas od dzisiaj sezon grzewczy zaczynaja![]() Cytat:
tez ma I st. nie martw sie![]() co do wymazu to tez mam tylko z kaski, co gin to zwyczaj. Cytat:
za wizytea z twoim tztem sie zgadzam, ale widze, ze juz podjelas decyzje ![]() Cytat:
trzymam kciuki, zeby juz nic do porodu nie uroslo![]() Ja z checia uwielbiam prasowac![]() Cytat:
kalski:Cytat:
za wyniki, a kiedy bdziesz miala?
|
|||||
|
|
|
#3137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogą być równie dobrze żylaki pochwy albo zaczerwienienie i opuchlizna od napierania maluszka na szyjkę. Jak Ci się będzie nasilać to może skocz do ginka, ja obstawiam podrażnienie. Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-09-30 o 14:42 |
|
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie gdyby nie to, ze podcieralam sie to bym nie zauwazyla (wyczula) ze moja wadżajna tak urosla za tydzien mam ginka wiec w razie co zapytam, zreszta bedzie mi zagladal to pewnie sam zauwazy jak cos. |
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
goldika ja tez mam ten problem dosc czesto i nie wiem od czego!
|
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko koniecznie powiedz, że żel bo provag ma też kapsułki, taki polski odpowiednik lacibios feminy. Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-09-30 o 14:51 |
|
|
|
|
#3141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przy prawidłowym porodzie jedynie oceniają stan łożyska Są tam fajne położne w większości są i wanny i prysznice i sale porodowe głównie jedynki
|
|
|
|
|
#3142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam dzisiaj straszną przygodę, otwieram szafkę pod zlewem, żeby śmieci wyrzucić a tam patrzą na mnie takie malutkie oczka . Już coś ze 2 dni czułam, ale myślałam że to ciążowe urojenia. Więc myk na podwórko, przed domem 2 kocurki leżą żeby się na nich zabił, łap oba i do kuchni, a te oczy jak 5 złotych bo zawsze się je z domu wygania i tylko patzryły jak tu zwiać
|
|
#3143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też gorąco,a straszyli że zima we wrześniu ma być a tu lato
|
|
#3144 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja uważam że jeśli tylko jest to możliwe to nie ma sensu rezygnować ze studiów ja w prawdzie przed obroną ale chciałam iść na podyplomówkę, jednak ze względu na ciążę chciałam zrezygnować a tż mi wbił do głowy że nie mam tego robić i że on chętnie zostanie, zresztą jak mu będzie ciężko to poprosi o pomoc jedną lub drugą babcie. No i wspólnymi siłami stwierdziliśmy że od października idę na podyplomówkę, niektórzy znajomi twierdzą że zwariowałam ale ja wiem ze tż sobie poradzi, a tak jak któraś pisała, jak będzie zostawał z dzieckiem od początku to nie będzie miał później z tym problemów
|
#3145 |
|
Raczkowanie
|
goldi ja też miałam taką, ale podczas badania gin stwierdził, że wszystko jest ok, po kilku dniach samo mi to spuchnięcie zeszło.
tottie że Tobie dziewczyno się chce żartuję, podziwiam i wielki szacun, Pani mgr inż inż ![]() Znowu skorzystałam z okazji że mało pracy w pracy i poszłam na spacer Jak pięknie, cudnie, ciepło... piękną mamy jesień jak na razie
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia to cholernie Ci wspolczuje... bo mnie 2gi raz zlapalo cos takiego w ciazy. W sumie mi to nie przeszkadza, ale jak mi sie o tym przypomni to czuje dyskomfort psychiczny
![]() Elfie dzieki |
|
|
|
#3147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już stara |
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze sporo z nas dalej sie edukuje
![]() ja wlasnie od poniedzialku zaczelam 3rok. Bylam 2razy na uczelni i bede musiala na cwiczenia jezdzic czyli 2razy w tyg. Na szczescie Tz od listopada ma wolne az do konca mojego semestru to bedzie siedzial z synkiem. Od jednych cwiczen trafila mi sie super babka - sama jest matka od kilku miesiecy. Jak mnie zobaczyla to pyta: Pani za 3 -4 miesiace rodzi? nieeee... za 6 tygodni szczeka jej opadla i powiedziala, ze w takim razie postara sie zrealizowac ze mna material w przyspieszonym tempie i moge zdawac egzamin koncowy w dowolnym terminie. |
|
|
|
#3149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytam, bo ja zamierzam tam właśnie rodzić
|
|
|
|
|
#3150 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam i ja i odrazu ostrzegam, ze moj post bedzie mega dlugi
![]() ![]() ![]() Noc przespana super- do 4-ej, bo pozniej moj synek przylazl do nas i spal miedyz nami- oczywiscie dajac nogi na mniev( a to przez Tofika, ktory zaczal sie rozwalac u Filipa na lozku i go wybudzil.) Od rana na nogach- sprzatanie mam za soba, obiad w trakcie, maly spi, wiec uwaga- komentuje i odpisuje na posty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ad2 - tez sie zastanawiam, czy w przyszlosci nie zainwestowac poprostu w spacerowke dla blizniakow. Cytat:
- nasza 10-ata rocznica. ale pewnie nic z tego nie bedzie, wiec ostatecznie 30-ego pazdziernika na imieniny Tżta moze byc![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzis na obiad jarzynowa zupka i piersi kurczaka smazone. Cytat:
Cytat:
)Ok. zostalo pol godziny wolnego czasu... trzeba tluc kotlety, bo jak moj trol wstanie to glodny bedzie jak wilk.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

Znajome które rodziły w tym nowszym szpitalu na Józefowie nie narzekały

Na samą myśl, że musiałabym się teraz uczyć to normalnie :
Ja to studia wspominam jako szalony czas niezobowiązującego seksu, zabawy itp.
Wybrałam 3,5 letnie, magisterskie, na tej samej uczelni i na tym samym wydziale!!! 

dwie ręce mam z siniakami teraz choć i tak pani która pobierała krew była bardzo profesjonalistką i dobrze jej poszło.Wróciłam taka osłabiona do domu,wymiotowałam i musiałam się położyć.
a u nas od dzisiaj sezon grzewczy zaczynaja
Do Warszawy mam około 100km, w szpitalu płaciłabym ewentualnie za znieczulenie ale to podobno koszt 700złotych
kalski:
za wyniki, a kiedy bdziesz miala?
. Już coś ze 2 dni czułam, ale myślałam że to ciążowe urojenia. Więc myk na podwórko, przed domem 2 kocurki leżą żeby się na nich zabił, łap oba i do kuchni, a te oczy jak 5 złotych bo zawsze się je z domu wygania i tylko patzryły jak tu zwiać