Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 13:29   #3121
Tincia
Wtajemniczenie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Postanowione rodzę u mnie w szpitalu Znajome które rodziły w tym nowszym szpitalu na Józefowie nie narzekały
A nawet jesli szpital miałby brzydkie ściany, sale wieloosobowe i... powiedzmy "wredne położne". Nie ważne! Ważne aby na świat sprowadzić swojego kochanego ZDROWEGO maluszka. To tylko dzień męczarni i troche do odczekania, aby zabrać się ze swoim małym światem do domku Wiadomo, że każdy lubi jak jest ładnie i przyjemnie, ale jakby nie było i tak będzie miło

Co do braku wygody. Przy kompie siedzę z wyprostowanymi na maxa plecami, oddycha mi się ciężko, więc momentami muszę się kłaść na parę minut. I do Biedronki którą mam 7min na piechotę pojechałam autem bo bałam się, że nie wrócę z siatką zakupów A i tak jestem szczęśliwa Gdyby tylko ktoś mi te malutkie ciuszki poprasował...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:34   #3122
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

ja po turecku, a jak dlugo nie przykrywac nie wiem, bo moja nadal chyba noworodek ze nie da sie przykryc;p
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:42   #3123
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witamy.

Właśnie zostałam ciocią Ksaverego moja przyjaciółka urodziła 3200g i 56cm o 3 w nocy dostała skurczy o 5 przyjechała położna miała rozwarcie na 3cm o 7 była już na porodówce a o 10:10 urodziła synka, mówi że było ciężko. To jej drugi synek

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja wlasnie wcinam obiad DIETETYCZNY;D

Frytki z ostrym ketchupem popijane zimna pepsi z lodem
smakowity obiadek muszę poczekać na TŻ aż mi kasiorkę przyniesie. Ja dziś kebab

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:47   #3124
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Witamy.

Właśnie zostałam ciocią Ksaverego moja przyjaciółka urodziła 3200g i 56cm o 3 w nocy dostała skurczy o 5 przyjechała położna miała rozwarcie na 3cm o 7 była już na porodówce a o 10:10 urodziła synka, mówi że było ciężko. To jej drugi synek

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

widzę, że wszystkie się super zdrowo odżywiamy
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:51   #3125
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wejdzcie do klubu na chwilke, bo normalnie sie zdenerwowalam!

czy ja jestem jakas nienormalna?!
A.Camus
Stary 2011-09-30, 13:57   #3126
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Po rozmowie z bliskimi i obserwacji dziewczyn z mojego roku, stwierdziłam, że będę kontynuować studia, mam uczelnie pod nosem, wię będę chodziła tylko na ćwiczenia i laborki, wykłady odpuszczę. Z własnego doświadczenia z poprzednich studiów wiem, że nie wnosza zbyt duzo Z dzidziusiem będzie zostawał TZ (w koncu to on chcial tak bardo teo dziecka). Podobno łatwiej zostawia sie takie malutkie w domu niz kilkulatka, który później wypomina "mamo, a musisz iść", "mamo, a dlaczego mnie nie weźmiesz"...
Gratuluję podjęcia słuszenej decyzji
Ja też będę kontynuowała studia - jutro mam pierwszy zjazd. Oczywiscie z tego względu że mam się oszczedzać to nie będę na wszystkich zajęciach ale chciałabym się prowadzacym zajęcia pokazać, bo po porodzie przez jakieś 2 zjazdy mnie nie zobaczą.
Znajomi mi powiedzili żeby mąż pomagał mi od poczatku bo wtedy wszystkiego się nauczy i dzidzia będzie w przyszłości miała z nim dobry kontakt. Poza tym ja będe na zjazdach spokojna o to czy da sobie rade jeśli od początku będę męża wszystkiego uczyła

Cytat:
tak wczoraj myslalam jak pisalam do was ze chcialabym sie przylaczyc 6 tydzien ciazy a tu juz 29!
a wyyyyyy???37?34?
A my od jutra w 35tc

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Tottie, gratulacje obrony!! Hasło ze wstydem rozwaliło mnie

Paula, Darusiaaa, Tottie,
mi czop odszedł dzień przed porodem, miałam już delikatne skurczy. Ale na wrześniówkach chyba któraś pisała, że czopa nie miała z kilka tygodni, rozwarcie na 2 palce i urodziła po terminie
Mnie też się to haso spodobało.. sama go nie wymysliłam... żeby nie było... tylko podpatrzyłam u znajomych
Na temat czopa ostatnio czytałam dość dużo... o tym że może odejść zarówno na kilka godzin przed porodem jak i na kilka tygodni. Fakt faktem że po odejściu czopa nie wolno się kochać bo wtedy łatwo o jakieś infekcje. to nawet potwierdził mój lekarz

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Sozza i inne studentki, podziwiam Wam, że nie przerywacie studiów Na samą myśl, że musiałabym się teraz uczyć to normalnie : Ja to studia wspominam jako szalony czas niezobowiązującego seksu, zabawy itp. Co prawda na 3 roku wyszłam za mąż, ale dzieci nie mieliśmy i żyliśmy bardzo po studencku
A ja lepiej od studiów dziennych wspominam czas studiów zaoczonych i pracy...

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Ech, powiem Ci, ja skończyłam studia mgr w 2008 r. i mówiłam, że juz nigdy więcej, a juz na pewno żadne studia dłuższe niż rok i nie na tej uczelni (UAM Poznan) i nie na tym wydziale.... i co? Rok temu podjęłam decyzje o nowych studiach, zrobiłam to troche z nudów, nie wiedziałam, że mój TZ planuje dziedzię Wybrałam 3,5 letnie, magisterskie, na tej samej uczelni i na tym samym wydziale!!!

To chyba jesteśmy równieśniczkami ja pierwszy kierunek też skończyłam w 2008 roku Decyzje o drugim kierunku podjęłam na 4 roku pierwszego kiedy to dotarło do mnie że nie chcę w przyszłosci mieć nic wspólnego ze swoimi pierwszymi studiami Tyle że ja zaczęłam od początku czyli od pierwszego roku i zaocznie bo chciałam iść juz do pracy

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość

Tottie gratuluję obrony Pani inżynier
Pani mgr inż inż Bo to już mój drugi kierunek... ja jednego mgr inż już mam ;-) teraz walczę o drugiego

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
w III trym. wskazane jest przyjmowanie wapnia w wiekszej ilosci, gdyz w tym czasie najbardziej potrzebuje go dzidzia mi lekarz pow. ze jak nie moge "zmusic" sie do nabialu to chociaz kupic wapno i 1xdziennie wypic tabsa
Potwierdzam. Ja sama od 32tc codziennie piję wapno w tabletkach i jem serek danio bo za jogurtami średnio przepadam
Siostra która jest dentystką sama mi mówiła żebym pod koniec ciąży piła wapno aby potem nie mieć problemów z uzębieniem.

Cytat:
Ja nie kupuje na początku. Niunia będzie pod kocykiem spała w domu i tak ciepło będzie.

Zastanawiam się jaki szablon dać na ścianę do pokoju
http://www.szablon-studio.pl/foto/big/1305035962211.jpg
http://www.szablon-studio.pl/foto/big/1297459492277.jpg
http://www.szablon-studio.pl/foto/big/1257454616184.jpg
A ja polecam tego sprzedawcę:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=6155680

a kupiłam u niego te naklejki:
http://allegro.pl/naklejki-scienne-d...811534099.html (zestaw w dinozaury)

Trzymają się ładnie ściany i są śliczne i kolorowe
Stary 2011-09-30, 14:02   #3127
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
A JA MAM ORGANIZACYJNE PYTANIE I PROPOZYCJE\\

mianowicie chodzi mi o to ze po porodach ,zeby nie zakladacx od razu odchowalnii, tylko zebysmy sie wszystkie przeniosly razem , mysle ze tak bedzie fajniej bo nadal wszystkie bedziemy w temacie, a o kupach, rykach , gilach i tak dalej tu przez ten miesiac mozna dalej pisac....

co wy na to?

jestem za! z innych watków wiem, że potem 3/4 się przenosi i zostają te samotne ostatnie, więc najlepiej przenieść się wszystkie razem

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:07   #3128
elf27
Zadomowienie

GOLDI przewertowałam jakieś angielskie strony jak to z tym posiewem wygląda i wg różnych forów tam lekarze i położne pozwalają robić to pacjentkom samym w łazience - to czy pobranie wymazu obejmuje oba otwory zależy od lekarza

http://www.babyandbump.com/pregnancy...test-like.html

W krajach zachodnich wszystko jest takie inne...

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-09-30 o 14:09
Stary 2011-09-30, 14:14   #3129
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy.

gratuluje zostania ciocia
wlasnie podsunelas mi pomysl na obiad

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
GOLDI przewertowałam jakieś angielskie strony jak to z tym posiewem wygląda i wg różnych forów tam lekarze i położne pozwalają robić to pacjentkom samym w łazience - to czy pobranie wymazu obejmuje oba otwory zależy od lekarza

http://www.babyandbump.com/pregnancy...test-like.html

W krajach zachodnich wszystko jest takie inne...
dzieki za info
nie lubie jak ktos mi majstruje przy moich dziurkach. No ale przezyje dla dobra synka wszystko co wymysli moj gin

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Tottie swietne te naklejki
mi dzunga wpadla w oko. zagadam z Tztem. A powiedz mi czy te wieksze z naklejek w zestawie sa duze na tyle zeby fajnie na scianie wygladac? a pozostale? boje sie zeby one jakies mikroskopijne nie byly. a ze arkusz ma 120x80cm to doczytalam
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:17   #3130
elf27
Zadomowienie

A coś chciałam jeszcze zapytać, czy po 30 tc macie zlecone jakieś badania poza morfo, toxo i moczem? PLus posiew oczywiście (orientujecie się czy można przed 35tc)?

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

GOLDIKA a kto lubi mieć majstrowane Ale jak mus to mus - ja bym wolała żeby ktoś mi to zrobił niż dawał wolną rękę.

Pamiętam jak do pracy wykonywałam tylko z tylnych drzwi i żeby było więcej doznań to musiałam pobrać 3 próbki w ciągu iluśtam dni ze środka a potem wsadzić do lodówki. Brat stracił apetyt na dłuższy czas
Stary 2011-09-30, 14:18   #3131
Darusiaaaa
Zakorzenienie

cudak poprzynosil wszystkie swoje miśki z pokoju!
pol pokoju wiekszego w miskach:P jak beda dwie gwiazdy to nie bede miala jak sie w domu ruszyc jak obie beda takie balaganiary

tottie ja jestem tego samego zdania!
Facet tez moze byc cudowna mamusią, moj tz na prawde jest 2 matka dla malej!
Nigdy nie bronil sie przed przewinieciem, uczyszczaniem noska czy czym kolwiek innym!!
a jak slyszy ze ma zostac z mala bo ja sie umowilam z kolezankami czy musze gdzies skoczyc czy cos, to jej mowi zawsze
"nooooooo to my sobie tutaj pobalaganimy"
jak wraca z pracy ganiaja sie po calym mieszkaniu "AZ 48 metrowym" ale sa piski, krzyki, radosc i tak dalej
obcina jej pazurki, patrzy zawsze na nia i oglada czy zadna krostka nie wyszla , jest dokladniejszy niz ja tak na prawde.
A.Camus
Stary 2011-09-30, 14:19   #3132
__Fallen Angel__
Zadomowienie

ja dziś miałam glukoze...blee ledwo tam wytrzymalam,nie dość że było mi po tym nie dobrze, to jeszcze tyle kłucia.Zawsze mam problem z pobieraniem krwi bo żył mi nie widać i trudno je wyczuć,a tu aż 3 razydwie ręce mam z siniakami teraz choć i tak pani która pobierała krew była bardzo profesjonalistką i dobrze jej poszło.Wróciłam taka osłabiona do domu,wymiotowałam i musiałam się położyć.

Co do studiów ja też nie rezygnuje,już byłam na pierwszym zjeździe i wszyscy pozytywnie zareagowali,promotor powiedział że mi pomoże

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:24   #3133
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
ja dziś miałam glukoze...blee ledwo tam wytrzymalam,nie dość że było mi po tym nie dobrze, to jeszcze tyle kłucia.Zawsze mam problem z pobieraniem krwi bo żył mi nie widać i trudno je wyczuć,a tu aż 3 razydwie ręce mam z siniakami teraz choć i tak pani która pobierała krew była bardzo profesjonalistką i dobrze jej poszło.Wróciłam taka osłabiona do domu,wymiotowałam i musiałam się położyć.

Co do studiów ja też nie rezygnuje,już byłam na pierwszym zjeździe i wszyscy pozytywnie zareagowali,promotor powiedział że mi pomoże

gratuluje przetrwania
ja za tydzień 1wszy zjazd nie moge się doczekać

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:30   #3134
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

w wózku to chyba lepiej żeby przednie koła się nie skręcały-tak??
Zależy po czym spacerujesz... jak po piasku to tak ale jak po chodniku czy betonie to znaczenia nie ma czy się skręcają czy nie.... chyba że chodnik jest krzywy Wózek który ja kupuje ma skecane przednie koła z możliwością ich blokady aha i zmieniłam swój typ na Tako Laret - wózek wszedł do produkcji w połowie września
Stary 2011-09-30, 14:33   #3135
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja mam intymny problem
W srode zalozylam podpaske bo jechalam na zajecia a mam uplawy. I glupia o niej zapomnialam i wywalilam ja dopiero wieczorem... patrze a moja piczka jest spuchnieta! I tak do dzis. Do tego troche pobolewa. Uplawy mam tylko te ciazowe, w srodku nic nie szczypie. Jedyne co przyszlo mi na mysl to, ze ja odparzylam od tej cholernej podpski. A uwaga podpaske uzylam pierwszy raz od 2lat. wiec moze moja maja sie odzwyczaila? HELP

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Tottie sliczny ten Tako Laret!!! a jaki kolor chcesz?
Stary 2011-09-30, 14:37   #3136
muffinka90
Zakorzenienie

o zesz, co za gorac a u nas od dzisiaj sezon grzewczy zaczynaja

Cytat:
A coś miałam dopisać - że przepływy mam dobre, łożysko 1 stopnia (trochę za młode chyba na ten etap), wody płodowe 10cm, wad rozwojowych nie stwierdził.

no popatrz, jeden mi tylko dziad dał
z tą drugą dziurą bym sobie poradziła, bo kiedyś już pobierałam na badania do pracy
tez ma I st. nie martw sie

co do wymazu to tez mam tylko z kaski, co gin to zwyczaj.

Cytat:
Byłam wczoraj na wizycie, u Filipka wszystko dobrze Waży 2200,jest główką w dół, łożysko mam IIstopnia, ilość płynu w normie, szyjka 2cm, doktorka pobrała mi wymaz na paciorkowce(jeśli dobrze pamiętam),na to moje kłucie tam na dole przy dłuższym chodzneniu dostałam jedną dopochwową tabletkę clotrimazolum,ale mówiła że jeśli to nie pomoże t6o możliwe że maluszek naciska
Moja doktor dała mi do myślenia bo zaproponowala mi poród u niej w szpitalu - w Warszawie w szpitalu Świętej Rodziny i nie wiem co robić Do Warszawy mam około 100km, w szpitalu płaciłabym ewentualnie za znieczulenie ale to podobno koszt 700złotych słyszałam dobre opinie na temat tego szpitala,na pewno lepsze niż na temat tych u mnie w mieście i nie wiem co mam robić. Jechać rodzić do Warszawy czy rodzić u mnie w mieście?? Co byście zrobiły na moim miejscu?? Nie ukrywam że bardzo bym chciała żeby poród odebrała moja doktorka ale ewentualny koszt znieczulenia mnie dobija to sporo kasy jest. Mąż miał by gdzie mieszkac przez te kilka dni - ma rodzinkę w Warszawie więc koszt noclegu odchodzi. Mam jeszcze trochę czasu do zastanowienia.
za wizyte
a z twoim tztem sie zgadzam, ale widze, ze juz podjelas decyzje

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Witam się, ja po wczorajszej wizycie, moje uparte do tej pory dziecko postanowiło pokazać co ma między nogami, a raczej czego nie ma tak więc od wczoraj mam informację ze jednak będzie córeczka mam tylko nadzieję, że jednak nie postanowi nas zaskoczyć na porodówce

Aaaa dziewczyny od dzisiaj jestem już na L4
Ale to twoje dziecie niezdecydowane trzymam kciuki, zeby juz nic do porodu nie uroslo

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
gdyby tylko ktoś mi te malutkie ciuszki poprasował...
Ja z checia uwielbiam prasowac

Cytat:
Witamy.

No to gratuluje cioci i mamusi oczywisciekalski:

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
Fallen pociesz sie, ze to sie juz w tej ciazy nie powtorzy teraz za wyniki, a kiedy bdziesz miala?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:40   #3137
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
W srode zalozylam podpaske bo jechalam na zajecia a mam uplawy. I glupia o niej zapomnialam i wywalilam ja dopiero wieczorem... patrze a moja piczka jest spuchnieta! I tak do dzis. Do tego troche pobolewa. Uplawy mam tylko te ciazowe, w srodku nic nie szczypie. Jedyne co przyszlo mi na mysl to, ze ja odparzylam od tej cholernej podpski. A uwaga podpaske uzylam pierwszy raz od 2lat. wiec moze moja maja sie odzwyczaila? HELP

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Tottie sliczny ten Tako Laret!!! a jaki kolor chcesz?
Może być podrażenie, miałam od wkładek zapachowych jakiś tydzień temu, po posmarowaniu parę razy provag żelem jak ręką odjął. I też nie było żadnych objawów grzybicznych. Teraz ciężko cokolwiek zauważyć wcześniej, bo brzuszki nam zasłaniają
Mogą być równie dobrze żylaki pochwy albo zaczerwienienie i opuchlizna od napierania maluszka na szyjkę. Jak Ci się będzie nasilać to może skocz do ginka, ja obstawiam podrażnienie.

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-09-30 o 14:42
Stary 2011-09-30, 14:44   #3138
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Może być podrażenie, miałam od wkładek zapachowych jakiś tydzień temu, po posmarowaniu parę razy provag żelem jak ręką odjął. I też nie było żadnych objawów grzybicznych. Teraz ciężko cokolwiek zauważyć wcześniej, bo brzuszki nam zasłaniają
Mogą być równie dobrze żylaki pochwy albo zaczerwienienie i opuchlizna od napierania maluszka na szyjkę. Jak Ci się będzie nasilać to może skocz do ginka, ja obstawiam podrażnienie.
Provag moge kupic legalnie w aptece?
No wlasnie gdyby nie to, ze podcieralam sie to bym nie zauwazyla (wyczula) ze moja wadżajna tak urosla
za tydzien mam ginka wiec w razie co zapytam, zreszta bedzie mi zagladal to pewnie sam zauwazy jak cos.
Stary 2011-09-30, 14:46   #3139
Darusiaaaa
Zakorzenienie

goldika ja tez mam ten problem dosc czesto i nie wiem od czego!
A.Camus
Stary 2011-09-30, 14:48   #3140
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Provag moge kupic legalnie w aptece?
No wlasnie gdyby nie to, ze podcieralam sie to bym nie zauwazyla (wyczula) ze moja wadżajna tak urosla
za tydzien mam ginka wiec w razie co zapytam, zreszta bedzie mi zagladal to pewnie sam zauwazy jak cos.
bez problemu dostaniesz w aptece, płaciłam 17zł (mała tubka ale wydajna bardzo chyba, że się ciapie parę razy dziennie ale normalnie to tubka na miesiąc styka), można na pewno stosować w ciąży - jest probiotyczny i do tego łagodzi podrażnienia i pomaga w utrzymaniu higieny, u mnie w ciąży sprawdza się rewelacyjnie w takich sytuacjach

tylko koniecznie powiedz, że żel bo provag ma też kapsułki, taki polski odpowiednik lacibios feminy.

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-09-30 o 14:51
Stary 2011-09-30, 14:48   #3141
karolinka_12
Raczkowanie

Cytat:
Witam serdecznie
Ja tylko na chwilke niestety,bo sajgon w domu straszny - przemeblowanie, ustawianie ehhh już chcę to mieć za sobą a jeszcze tyle roboty.

Byłam wczoraj na wizycie, u Filipka wszystko dobrze Waży 2200,jest główką w dół, łożysko mam IIstopnia, ilość płynu w normie, szyjka 2cm, doktorka pobrała mi wymaz na paciorkowce(jeśli dobrze pamiętam),na to moje kłucie tam na dole przy dłuższym chodzneniu dostałam jedną dopochwową tabletkę clotrimazolum,ale mówiła że jeśli to nie pomoże t6o możliwe że maluszek naciska
Moja doktor dała mi do myślenia bo zaproponowala mi poród u niej w szpitalu - w Warszawie w szpitalu Świętej Rodziny i nie wiem co robić Do Warszawy mam około 100km, w szpitalu płaciłabym ewentualnie za znieczulenie ale to podobno koszt 700złotych słyszałam dobre opinie na temat tego szpitala,na pewno lepsze niż na temat tych u mnie w mieście i nie wiem co mam robić. Jechać rodzić do Warszawy czy rodzić u mnie w mieście?? Co byście zrobiły na moim miejscu?? Nie ukrywam że bardzo bym chciała żeby poród odebrała moja doktorka ale ewentualny koszt znieczulenia mnie dobija to sporo kasy jest. Mąż miał by gdzie mieszkac przez te kilka dni - ma rodzinkę w Warszawie więc koszt noclegu odchodzi. Mam jeszcze trochę czasu do zastanowienia.
Szpital św rodziny to dobry szpital tylko jedno ale lekarze nie przyjmują fizjologicznych porodów, oni tego po prostu nie potrafią przy prawidłowym porodzie jedynie oceniają stan łożyska Są tam fajne położne w większości są i wanny i prysznice i sale porodowe głównie jedynki
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:52   #3142
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:

mala spi domek ogarniety i obiadek dla niej i tz sie gotuje

Mój mały ma 2 latka i 8 miesięcy. Dobrze, że cie mamy Darusiu, bo ja już myślałam że taka wyrodna matka jestem bo sobie w ciąży pepsi z lodem nie potrafiłam odmówić. Ja właśnie skończyłam szorować kuchnie, ale jestem z siebie dumna.

Miałam dzisiaj straszną przygodę, otwieram szafkę pod zlewem, żeby śmieci wyrzucić a tam patrzą na mnie takie malutkie oczka . Już coś ze 2 dni czułam, ale myślałam że to ciążowe urojenia. Więc myk na podwórko, przed domem 2 kocurki leżą żeby się na nich zabił, łap oba i do kuchni, a te oczy jak 5 złotych bo zawsze się je z domu wygania i tylko patzryły jak tu zwiać . Tż będzie miał robotę jak wróci.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:53   #3143
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
o zesz, co za gorac a u nas od dzisiaj sezon grzewczy zaczynaja

Fallen pociesz sie, ze to sie juz w tej ciazy nie powtorzy teraz za wyniki, a kiedy bdziesz miala?
10 października mam wizyte i wtedy będę wiedziała

u nas też gorąco,a straszyli że zima we wrześniu ma być a tu lato

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:54   #3144
marejta
Zadomowienie

Dziewczyny ja uważam że jeśli tylko jest to możliwe to nie ma sensu rezygnować ze studiów ja w prawdzie przed obroną ale chciałam iść na podyplomówkę, jednak ze względu na ciążę chciałam zrezygnować a tż mi wbił do głowy że nie mam tego robić i że on chętnie zostanie, zresztą jak mu będzie ciężko to poprosi o pomoc jedną lub drugą babcie. No i wspólnymi siłami stwierdziliśmy że od października idę na podyplomówkę, niektórzy znajomi twierdzą że zwariowałam ale ja wiem ze tż sobie poradzi, a tak jak któraś pisała, jak będzie zostawał z dzieckiem od początku to nie będzie miał później z tym problemów

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:54   #3145
Anusiak 83
Raczkowanie

goldi ja też miałam taką, ale podczas badania gin stwierdził, że wszystko jest ok, po kilku dniach samo mi to spuchnięcie zeszło.

tottie że Tobie dziewczyno się chce żartuję, podziwiam i wielki szacun, Pani mgr inż inż

Znowu skorzystałam z okazji że mało pracy w pracy i poszłam na spacer Jak pięknie, cudnie, ciepło... piękną mamy jesień jak na razie
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:57   #3146
goldika
Zakorzenienie

Darusia to cholernie Ci wspolczuje... bo mnie 2gi raz zlapalo cos takiego w ciazy. W sumie mi to nie przeszkadza, ale jak mi sie o tym przypomni to czuje dyskomfort psychiczny

Elfie dzieki kupie dzis ten zel i bede walczyc!
Stary 2011-09-30, 14:59   #3147
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja uważam że jeśli tylko jest to możliwe to nie ma sensu rezygnować ze studiów ja w prawdzie przed obroną ale chciałam iść na podyplomówkę, jednak ze względu na ciążę chciałam zrezygnować a tż mi wbił do głowy że nie mam tego robić i że on chętnie zostanie, zresztą jak mu będzie ciężko to poprosi o pomoc jedną lub drugą babcie. No i wspólnymi siłami stwierdziliśmy że od października idę na podyplomówkę, niektórzy znajomi twierdzą że zwariowałam ale ja wiem ze tż sobie poradzi, a tak jak któraś pisała, jak będzie zostawał z dzieckiem od początku to nie będzie miał później z tym problemów

ja już stara , ale chciałabym zrobić podyplomówkę, bo na inne kształcenie nie ma kaski póki co... tylko rodzice jedni i drudzy daleko, nie wiem czy to nie zbyt pochopna decyzja, czy poczekać do semestru zimowego, zobaczyć jak będziemy radę dawać.
Stary 2011-09-30, 15:01   #3148
goldika
Zakorzenienie

Widze, ze sporo z nas dalej sie edukuje
ja wlasnie od poniedzialku zaczelam 3rok. Bylam 2razy na uczelni i bede musiala na cwiczenia jezdzic czyli 2razy w tyg. Na szczescie Tz od listopada ma wolne az do konca mojego semestru to bedzie siedzial z synkiem.

Od jednych cwiczen trafila mi sie super babka - sama jest matka od kilku miesiecy. Jak mnie zobaczyla to pyta: Pani za 3 -4 miesiace rodzi?
nieeee... za 6 tygodni
szczeka jej opadla i powiedziala, ze w takim razie postara sie zrealizowac ze mna material w przyspieszonym tempie i moge zdawac egzamin koncowy w dowolnym terminie.
Stary 2011-09-30, 15:03   #3149
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
Szpital św rodziny to dobry szpital tylko jedno ale lekarze nie przyjmują fizjologicznych porodów, oni tego po prostu nie potrafią przy prawidłowym porodzie jedynie oceniają stan łożyska Są tam fajne położne w większości są i wanny i prysznice i sale porodowe głównie jedynki
A można z polskiego na nasze? chodzi o poród sn?
Pytam, bo ja zamierzam tam właśnie rodzić
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 15:05   #3150
ggoraa
Zadomowienie

Witam i ja i odrazu ostrzegam, ze moj post bedzie mega dlugi
Noc przespana super- do 4-ej, bo pozniej moj synek przylazl do nas i spal miedyz nami- oczywiscie dajac nogi na mniev( a to przez Tofika, ktory zaczal sie rozwalac u Filipa na lozku i go wybudzil.)

Od rana na nogach- sprzatanie mam za soba, obiad w trakcie, maly spi, wiec uwaga- komentuje i odpisuje na posty
Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Coraz bardziej się boję jak Mati przyjmie brata, co prawda całuje brzuszek i daje piątkę i żółwika brzuszkowi, ale to chyba dla niego czysta abstrakcja. Jak pokazuję mu kołyskę i łóżeczko i mówie że tu dzidziuś będzie spał to mi pokazuje cii i mówi nie nie, juz nawet nie podchodzi w to miejsce gdzie stoi kołyska. Przedwczoraj byli znajomi z dziewczynką 2 letnia i jak tylko ich w drzwiach zobaczył to dostał takiego ataku histerii, ja siedziałam z gośćmi na dole, a Tż z małym na górze. Moje dziecko ma chyba "fobię dziecięcą".
Moj Filip sie bardzo wstydzi dzieci i tez sie boje jak zareaguje. Niby wie, ze mama ma dzidzie w brzuszku, ze dzidzia wyjdzie z brzuszka i zamieszka z nami,ale szczerze- co takie dwuletnie dziecko z tego kuma???? Tesciowa mowi, ze u moj Tż nagle wydoroslal, jak sie pojawil mlodszy brat ( roznica wieku 2 lata) . Podobno najwazniejsze to nie odpychac starszego i wlaczyc do wszystkich zadan. Ja to sie boje, ze teraz Filip jest cycuch i wszystko tylko z mama i jak pozniej bedzie mnie wolal a ja bede np karmic to on sie poczuje odrzucony, bo mama tuli druga dzidzie a nie jego

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
hmmmm... jeśli sytuacja sie powtórzy to ja zadzwoniłabym na straż, bo po 22 cisza nocna... albo zajdz do niego i pow. ze rozumiesz, ze iles tam dni z rzedu czy w tyg. ale jak nadal tak bedzie to bedziesz zmuszona powiadomic wladze.... moze zadziala... zalezy jakie masz z "nim uklady"
Kolesia nie znam, bo to firmowe mieszkanie i oni czasem przyjezdzaja. Sie okazalo, ze ja jestem troszke tez przewrazliwiona, bo Tz juz byl gotow wczoraj isc i narobic bury im,ale poprostu glosno gadali i echo szlo przez puste sciany w mieszkaniu... jestem wychowana w domu- nie umiem zyc w bloku.
Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
ps. jak ja Wam zazdroszczę... ja na jakieś igraszki to po porodzie mogę liczyć. Dlatego muszę w ekspresowym tempie wrócić do formy To moja motywacja
Oj tez zazdroszcze!!!! Sex na swieta bedzie dla mnie najlepszym prezentem... juz sie nie moge doczekac
Cytat:
A JA MAM ORGANIZACYJNE PYTANIE I PROPOZYCJE\\

mianowicie chodzi mi o to ze po porodach ,zeby nie zakladacx od razu odchowalnii, tylko zebysmy sie wszystkie przeniosly razem , mysle ze tak bedzie fajniej bo nadal wszystkie bedziemy w temacie, a o kupach, rykach , gilach i tak dalej tu przez ten miesiac mozna dalej pisac....

Wiecie co mnie marti???spacery bo ja z tych co do zycia potrzebuja powietrza i ludzi, a Oliwia cala droge pewnie isc chciala nie bedzie , za malutka jeszcze i tak sie zastanawiam czy chusty nie kupic, ale jak kupie chuste tosrocha do noszenia przyzwyczaje a nie chce tego ! o nie!
Oliwia tez nie lubi byc noszona i nie lubila bo nie byla uczona i dobrze bo wazona w tamtym tygodniu w czwartek wazyla 14,200 i wez tu dzwigaj takiego kloka!
Ad1 - swietny pomysl
Ad2 - tez sie zastanawiam, czy w przyszlosci nie zainwestowac poprostu w spacerowke dla blizniakow.
Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
No ja wczoraj mówie rodzince jaką bym date chciała, a tata do mnie: "I tak urodzisz 1wszego listopada" A ja no to, że jak urodze to trudno, przynajmniej jak pójdziemy na cmentarz to nasza dziecię będzie miało dużo świeczek do dmuchania hehehe... No, ale też jestem w gronie tych co 1wszego by nie chciały...[COLOR="Silver"]
O nie nie nie... byle nie pierwszego- nie pasuje mi ta data ( i to nie dlatego, ze to urodziny mojej tesciowej:P )... zamawiam 13-ego pazdziernika - nasza 10-ata rocznica. ale pewnie nic z tego nie bedzie, wiec ostatecznie 30-ego pazdziernika na imieniny Tżta moze byc
Cytat:
Co do KOLDERKI -
moje dziecko jest ANTYprzykrywalne nie spi przykryta niczym, z kopytami na wierzchu nawet zima, bo skarpetki tez sciaga!
takze nie wiem od kiedy sie przydaje ale jak byla mala spala pod cieplejszym kocykiem.
Moje tez- kopyta na wierzchu od najmlodszych lat musi miec. Dlatego spal w rozku dokad sie miescil... a teraz to skarpetki na noc jedynie....
Cytat:

PEPSI
Cytat:
Witamy.

Właśnie zostałam ciocią Ksaverego moja przyjaciółka urodziła 3200g i 56cm o 3 w nocy dostała skurczy o 5 przyjechała położna miała rozwarcie na 3cm o 7 była już na porodówce a o 10:10 urodziła synka, mówi że było ciężko. To jej drugi synek [COLOR="Silver"]
Gratki!
Ja dzis na obiad jarzynowa zupka i piersi kurczaka smazone.

Cytat:
A coś chciałam jeszcze zapytać, czy po 30 tc macie zlecone jakieś badania poza morfo, toxo i moczem? PLus posiew oczywiście (orientujecie się czy można przed 35tc)
Na nastepna wizyte mam tylko siuski i krew ( a bedzie to 38 tydzien)
Cytat:
W srode zalozylam podpaske bo jechalam na zajecia a mam uplawy. I glupia o niej zapomnialam i wywalilam ja dopiero wieczorem... patrze a moja piczka jest spuchnieta! I tak do dzis. Do tego troche pobolewa. Uplawy mam tylko te ciazowe, w srodku nic nie szczypie. Jedyne co przyszlo mi na mysl to, ze ja odparzylam od tej cholernej podpski. A uwaga podpaske uzylam pierwszy raz od 2lat. wiec moze moja maja sie odzwyczaila? HELP[COLOR="Silver"]
Tez tak mialam i moja gin powiedziala, ze to stan zapalny i zapisala mi recepte na 3 globulki. ( btw...chyba moja szyjka sie skrocila ostro, bo ostatnie globulki nie chcialy usiedziec w miejscu i poprostu ''wyskakiwaly'' )

Ok. zostalo pol godziny wolnego czasu... trzeba tluc kotlety, bo jak moj trol wstanie to glodny bedzie jak wilk.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości