TVP a Religia - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 16:24   #121
Seline16
Wtajemniczenie

Dot.: TVP a Religia

Cytat:
Napisane przez 3asiex Pokaż wiadomość
Czy ateista nie ma miejsca w TVP?
Czy jego obecność wpłynie na społeczeństwo na tyle że będą słuchać jego aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, i uzyska rzesze fanów(nawet młodzieży słuchającej teraz Rihanny lub czegoś podobnego)?
Dlaczego nie bojkotuje się produkcji z homoseksualistami których też potępia kościół?
Dlaczego w zadzie mają goliznę i przemoc która często gości w Telewizji Publicznej?
Na początku chciałabym napisać, że strasznie mnie wkurza ta afera, ale nie dlatego, że popieram Nergala, ale po prostu nie rozumiem czemu nagle wybuchła jak ruszyła transmisja programu. O obecności Darskiego wiadomo było od hmm 3 tyg minimum wcześniej (przed emisją 1-go odcinka), a jakoś nikt się nie oburzał. Natomiast nagle tuż przed 1 odcinkiem bądź po nim biskupi i hierarchowie Kościoła zaczęli się oburzać. Teraz odpowiadając na Twoje pytania: Dla mnie nie ma problemu żeby ateista czy osoba innej wiary niż moja była w Tv pod warunkiem, że szanuje moją wiarę i moje poglądy, a nie narzuca mi swoich. Po drugie wiadomo, że tv ma duuży wpływ zwłaszcza na młodych ludzi, ale ja nie widzę, żeby Nergal robił czy mówił coś strasznego i odbiegającego od konwencji programu, więc nie widzę też sensu rozpętywania afery. Na ostatnie 2 pytania trudno mi odpowiedzieć, bo nie wiem co siedzi w głowie przedstawicieli Kościoła, że jedno im nie pasuje, a drugie już jest cacy.. Na koniec chciałabym przytoczyć wypowiedź ks. Bonieckiego, z którą się w 100% zgadzam, a za która dostał niezły "ochrzan":
"Nergal prezentuje pewien satanizm, ale media zrobiły z niego szatana. Nie jest też satanistą, bo musiałby wierzyć w szatana. On się od tego odżegnuje rękami i nogami. (...) W telewizji występuje zupełnie w innej roli, w umowie zastrzeżono, żeby tematów religijnych nie poruszał. Zachowuje się kulturalnie i delikatnie. Jeśli czymś zaszokował, to właśnie tym, że nie szokuje".

Okaż serce i pomóż -->klik--> http://www.karmimypsiaki.pl/

Seline16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 16:24   #122
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
Mam już dość pana Nergala
Istnieje od paru lat i nie był znany , teraz dopiero szumu narobił bo Biblie podarł.( tzn szumu media narobiły) Zamierzony efekt.

Obejrzałam z ciekawości jego wystep w dwójce, całkiem normalny facet, miły i kulturalny (oby wszyscy sataniści tacy byli)
Był znany na całym świecie od wielu lat

Biblii nie podarł teraz tylko zdaje się w 2007 roku.
Stary 2011-09-30, 16:34   #123
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
No własnie. Dlatego facet robi to co robi, bo już 20 latek gra a mało kto, prócz wąskiej grupy osób, o nim słyszał. Każdy by się zdenerwował na jego miejscu i zrobił wszystko żeby wypłynąć na szersze wody. Przecież tu zaraz emeryturka a ludziska o nim nie słyszeli.
No ale czy musi się promować za moje pieniądze w TV publicznej?
Niech idzie do prywatnej i sędziuje w czym mu się podoba.

W tej chwili to jest taka sytuacja "Czyja telewizja tego religia". Ponieważ mamy rząd liberalno-lewicowy to na siłę promuje taki światopogląd a Nergal jest tylko nośnikiem tego poglądu, który można wykorzystać. Umiejętne podsycanie atmosfery konfliktu wokól przecież "miłego, sympatycznego satanisty" ma pomóc przed wyborami odciągnąć młodzież od pomysłu głosowania na partie prawicowe, które podzielają poglądy tego "zacofanego, ograniczającego wolność" kaolicyzmu . Dla mnie to jest ewidentne. Zwłaszcz po tym jak zrobiono czystki programowe w TVP1 i Radiowej Trójce skąd nawet wczoraj wywalono kolejnego niepoprawnego politycznie dziennikarza niby za to, że wystąpił w jakiejś rekamie. To ja się pytam co tamjeszcze robi Wojciech Mann bo on robi reklamę za reklamą.
Stary 2011-09-30, 16:39   #124
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ElRita Pokaż wiadomość
No ale czy musi się promować za moje pieniądze w TV publicznej?
Niech idzie do prywatnej i sędziuje w czym mu się podoba.

W tej chwili to jest taka sytuacja "Czyja telewizja tego religia". Ponieważ mamy rząd liberalno-lewicowy to na siłę promuje taki światopogląd a Nergal jest tylko nośnikiem tego poglądu, który można wykorzystać. Umiejętne podsycanie atmosfery konfliktu wokól przecież "miłego, sympatycznego satanisty" ma pomóc przed wyborami odciągnąć młodzież od pomysłu głosowania na partie prawicowe, które podzielają poglądy tego "zacofanego, ograniczającego wolność" kaolicyzmu . Dla mnie to jest ewidentne. Zwłaszcz po tym jak zrobiono czystki programowe w TVP1 i Radiowej Trójce skąd nawet wczoraj wywalono kolejnego niepoprawnego politycznie dziennikarza niby za to, że wystąpił w jakiejś rekamie. To ja się pytam co tamjeszcze robi Wojciech Mann bo on robi reklamę za reklamą.
nie no ja bym w tę strone nie przesadzala W końcu władza jest w rękach Po a Tusk mimo,ze niby przed księdem klękać nie będzieto robi to całkiem sprawnie.
Ja po prostu nie rozumiem jak można wykluczać jednych a drugich akceptować?
Bo kościół nie jest trendy?
tak jak mówię,zbytnich konserwatystów pokroju cejrowskiego też widzieć nie chce
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 16:45   #125
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
nie no ja bym w tę strone nie przesadzala W końcu władza jest w rękach Po a Tusk mimo,ze niby przed księdem klękać nie będzieto robi to całkiem sprawnie.
Ja po prostu nie rozumiem jak można wykluczać jednych a drugich akceptować?
Bo kościół nie jest trendy?
tak jak mówię,zbytnich konserwatystów pokroju cejrowskiego też widzieć nie chce
On całkiem sprawnie klęka przed księdzem (bo liczy się wynik wyborczy i pozory zachowac trzeba)ale dobrze kalkuluje jak dopilnowac, żeby ludzie lewicy nie stracili wpływów. Co było pięknie widać w filmie "Nocna Zmiana" i o tym śpiewał Kazik w piosence "Lewy czerwcowy".
Stary 2011-09-30, 17:25   #126
siska81
Wtajemniczenie

Dobrze,że nie płacę abonamentu na KRRiT.Nie będą utrzymywała tych,którzy propagują satanizm .
Dla mnie "problem Nergala" to jeszcze jeden powód do zlikwidowania publicznej telewizji . Wszystko jest logiczne bo abonament płacą jeszcze głównie ludzie starsi i ci, którzy mają jakieś poczucie przyzwoitości, a oni właśnie uważają, że Nergal w publicznej TV, to skandal! I może przestaną płacić abonament i będzie pretekst do ogłoszenia bankructwa i do odsprzedania (kolesiom oczywiście) jednego z ostatnich mediów publicznych.
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 18:01   #127
tipsiara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Był znany na całym świecie od wielu lat

Biblii nie podarł teraz tylko zdaje się w 2007 roku.
tak, ale teraz media to nagłośniły i dlatego między innymi ja, pierwszy raz o nim usłyszałam. Serio przedtem nie słyszałam o facecie aż do teraz

Jestem ciekawa czy w 2007 ktoś na wizazu założył wątek - nergal podarł biblię, az poszukam z ciekawości
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 18:17   #128
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
tak, ale teraz media to nagłośniły i dlatego między innymi ja, pierwszy raz o nim usłyszałam. Serio przedtem nie słyszałam o facecie aż do teraz

Jestem ciekawa czy w 2007 ktoś na wizazu założył wątek - nergal podarł biblię, az poszukam z ciekawości
ale po co miał zakładać ktos wątek?Wtedy go do tvp nie targano
każdy ma prawo do wolności przekonań, tylko to tylko lub aż telewizja publiczna
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 18:49   #129
Clemence
Zakorzenienie

Ja powiem szczerze-mi to bez roznicy czy darł bibilę koran czy coś innego- dla mnie jednak zbeszcześcił coś co jest ważne dla religii.. kompletnie zachował się jak osoba z przedziału 16 latków z buntem.Nie lubię go akurat nie tylko za to,ale w naszym kraju nie powinno być tak,że skoro ktoś jest ateistą czy z innego wyznania to moze robić z biblią co chce- i to jeszcze na oczach innych osób. Wydaje się to niestosowne w pewnym wieku i zapewne wogóle.
Może jest miły na wizji ,zapewne wspaniale gra takową osobę.Nie mam do niego za grosz szacunku [nie tylko ze wzgledu na ten incydent]

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 19:04   #130
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Może jest miły na wizji ,zapewne wspaniale gra takową osobę.
Tylko przy swoim braku szacunku dla niego i tak nie wiesz, jaki jest naprawdę, bo może bezcześcić nawet jedną świątynię tygodniowo a i tak być super miłym gościem dla znajomych
To tak na marginesie, bo mnie to stwierdzenie ubawiło
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 19:14   #131
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Tylko przy swoim braku szacunku dla niego i tak nie wiesz, jaki jest naprawdę, bo może bezcześcić nawet jedną świątynię tygodniowo a i tak być super miłym gościem dla znajomych
- czyli piszesz , jak w "Śniadaniu mistrzów" powiedział redaktor Meller, a wielu się obruszyło: - uwaga! cytuję: "Hitler też pewnie prywatnie był miłym człowiekiem".
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 19:28   #132
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- czyli piszesz , jak w "Śniadaniu mistrzów" powiedział redaktor Meller, a wielu się obruszyło: - uwaga! cytuję: "Hitler też pewnie prywatnie był miłym człowiekiem".
No prywatnie mógł być. Czy to go jakoś usprawiedliwia? Nie. Czy Nergala to usprawiedliwia[dla tych, których on oburza]? Nie.
Czy ja go tutaj usprawiedliwiam? Nie. Tylko stwierdzenie, że zapewne on gra, bo przecież to niemożliwe, żeby był miły mnie rozbawiło.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-09-30, 19:29   #133
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie redaktora Mellera już nie zaproszą na to "sniadanie" skoro zaczął pluć nie w tą stronę co instrukcja przewiduje.
Stary 2011-09-30, 19:32   #134
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Bardzej niż krzyż przed pałacem prezydenckim uraziło mnie, to że wydatki na prezydenta podniesiono o 16 milionów i nikt nie zrobił z tego wielkiego halo tak jakby pieniądzem podatników można było szastać na lewo i prawo. Notabene to samo dzieje się w TV publicznej - szastają na lewo i prawo pieniędzmi podatników bo telewizja publiczna ma misję :O

(Pamiętam, że w kampanii w 2005 roku Tusk obiecał, że przeniesie siedzibę do TANSZEGO Belwederu). I nie mogę zrozumieć dlaczego w Belweder wpakowano ogrom kasy, żeby przekształcić go w fortecę, przecież nie ma większego zagrożenia dla prezydenta niż wcześniej i nie ma racjonalnego uzasadnienia, żeby ogromne sumy inwestować w bezpieczeństwo i trzeba było utrzymywać dwie prezydenckie siedziby.

Cełe lato dziennikarze spieszyli mnie informować co się dzieje pod pałacem prezydenckim i wokół krzyża a jakoś nikt nie pofatygował się spytać prezydenta ile wydaje na remont Belwederu z naszych podatków.
Ja o niebie, Ty o chlebie.
Ale rozumiem, że każdy pretekst jest dobry, żeby skrytykować PO. Na zdrowie.

Cytat:
Pewnie redaktora Mellera już nie zaproszą na to "sniadanie" skoro zaczął pluć nie w tą stronę co instrukcja przewiduje.
Już znowu nie dramatyzuj, tym bardziej, że on tam jest gospodarzem.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 19:33   #135
madana
Zakorzenienie

Cytat:
- tyle ze redaktor Meller jest głównoprowadzącym ten program
Stary 2011-09-30, 19:38   #136
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Ja o niebie, Ty o chlebie.
Ale rozumiem, że każdy pretekst jest dobry, żeby skrytykować PO. Na zdrowie.

Już znowu nie dramatyzuj, tym bardziej, że on tam jest gospodarzem.
No zobaczymy jak długo będzie. Ale i tak pozostaję w zadumie, że naczelny Playboy'a powiedział coś takiego. Jest jeszcze nadzieja dla tego świata.

Własciwie chętnie bym się założyła jak długo będzie - większe prawdopodobieństwo wygranej niz w totka.

Edytowane przez ElRita
Czas edycji: 2011-09-30 o 19:43
ElRita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 19:45   #137
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Moze tez siedzieć za zabójstwa,rżnąc panie po gardłach a na codzień być miłym panem dla dzieci i dawać im cukierki
rzeczywiście.. to go usprawiedliwia ;] masz rację.

<3
Stary 2011-09-30, 19:47   #138
sine.ira
BAN stały

Cytat:
No zobaczymy jak długo będzie. Ale i tak pozostaję w zadumie, że naczelny Playboy'a powiedział coś takiego. Jest jeszcze nadzieja dla tego świata.

Własciwie chętnie bym się założyła jak długo będzie - większe prawdopodobieństwo wygranej niz w totka.
No mówię Ci - jeszcze Polska nie zginęła póki Ty i Meller żyjecie
Zakładaj się, a ja się założę, że przegrasz.
Stary 2011-09-30, 19:48   #139
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość
Moze tez siedzieć za zabójstwa,rżnąc panie po gardłach a na codzień być miłym panem dla dzieci i dawać im cukierki
rzeczywiście.. to go usprawiedliwia ;] masz rację.
Odsyłam do tego postu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=132
Stary 2011-09-30, 19:49   #140
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
No mówię Ci - jeszcze Polska nie zginęła póki Ty i Meller żyjecie
Zakładaj się, a ja się założę, że przegrasz.
Dobra o jaki przedział czasu i o co jesteś gotowa się założyć ( ale tak w rozsądnych granicach wartości fanta)?
Stary 2011-09-30, 19:50   #141
Clemence
Zakorzenienie

Dla mnie gra osobę którą nie jest i tyle.. Nie lubię go z paru powaznych względów,wcale nie blahych,tłumaczyć się z tego nikomu nie muszę
Ale napisałam ,ze dziwne byłoby uznawać,że Hitler był miłym Panem, chociaż odpowiada za setki ciał, dusz, rodzin których dzisiaj nie ma przez Niego.Ja tak spojrzeć na to nie umiem.Dla mnie miły na pewno nie będzie.

<3
Stary 2011-09-30, 19:51   #142
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Dobra o jaki przedział czasu i o co jesteś gotowa się założyć ( ale tak w rozsądnych granicach wartości fanta)?
Nie no, Ty prorokujesz, że go wywalą, to Ty powiedz kiedy.
Dobry żart tymfa wart.
Stary 2011-09-30, 19:55   #143
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Nie no, Ty prorokujesz, że go wywalą, to Ty powiedz kiedy.
Dobry żart tymfa wart.
Ja myślę (oceniając po jego wpisie na facebooku, gdzie odcina się od PO i wytyka co mu się w tej partii nie podoba) to daję mu góra 3 miesiące w TVN.
Stary 2011-09-30, 19:57   #144
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość
Dla mnie gra osobę którą nie jest i tyle.. Nie lubię go z paru powaznych względów,wcale nie blahych,tłumaczyć się z tego nikomu nie muszę
Ale napisałam ,ze dziwne byłoby uznawać,że Hitler był miłym Panem, chociaż odpowiada za setki ciał, dusz, rodzin których dzisiaj nie ma przez Niego.Ja tak spojrzeć na to nie umiem.Dla mnie miły na pewno nie będzie.
- ależ ja wierzę, że prywatnie to być może miły pan, w końcu najbardziej miłym facetem, którego poznałam (taki co to krzesło podsunie, miło porozmawia, komplement powie, zawsze uśmiech na twarzy), był facet mojej kuzynki, który lał ją regularnie; przy spotkaniach rodzinnych- no cud miód facet.Tyle że dla mnie był miły do urzygania; od tego czasu mam awersję dla "milusiów".
Stary 2011-09-30, 20:05   #145
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
Ale wspominanie o Hitlerze w stosunku do jakiejkolwiek osoby jest daleko przesadzone, przynajmniej jeszcze się taki nie urodził żeby mu dorównał. Już nie będę mówić że Meller w swojej gazetce nie robi nic społecznie użytecznego.
Fakt najbardziej nasr.ł na Nergala, ale to i raczej tak żeby być na fali. Im bardziej dowalisz/będziesz bronił to napiszą o tobie i gitara.
Było bronienie zboka Polańskiego to teraz trzeba komuś dokopać. Polański jest pewnie miłym człowiekiem, ale i Manson-a też pewnie wielu lubiło więc mogliby podać sobie dłonie.
I dziewczyny ciągnę tego Polańskiego bo on nie tyle zachował się nie etycznie co... (aż mi słów brak), nawet jego "Dziecko Rosemary" wywołało swego czasu boom na satanizm ale każdy go głaszcze.

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 20:11   #146
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wspominanie o Hitlerze w stosunku do jakiejkolwiek osoby jest daleko przesadzone, przynajmniej jeszcze się taki nie urodził żeby mu dorównał. Już nie będę mówić że Meller w swojej gazetce nie robi nic społecznie użytecznego.
Fakt najbardziej nasr.ł na Nergala, ale to i raczej tak żeby być na fali. Im bardziej dowalisz/będziesz bronił to napiszą o tobie i gitara.
Było bronienie zboka Polańskiego to teraz trzeba komuś dokopać. Polański jest pewnie miłym człowiekiem, ale i Manson-a też pewnie wielu lubiło więc mogliby podać sobie dłonie.
I dziewczyny ciągnę tego Polańskiego bo on nie tyle zachował się nie etycznie co... (aż mi słów brak), nawet jego "Dziecko Rosemary" wywołało swego czasu boom na satanizm ale każdy go głaszcze.
- cóż, Stalin był gorszy niż Hitler jeśli chodzi o liczbę ofiar to przy nim dzieciaczek.
Ja tam pojąć nie mogę ani bronienia Nergala , ani Polańskiego: jeden to wariat, który pali Biblię, tekst, który dla części ludzi nie jest zwykłą książką (a nawet zwykłych książek się nie pali), drugi- zbok, którego rajcowało bzykanie dziecka, nawet gdy dziecko było podrośnięte i podsunięte przez cwaną matkę.
Są osoby, których postępowanie nie da się obronić, nie tłumaczy tego ani licentia poetica, ani bycie artystą. I tyle.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2011-09-30 o 20:14
Stary 2011-09-30, 20:12   #147
ElRita
Raczkowanie

Cytat:

Ja myślę, że Meller zrobił to nie, żeby być na fali ale zrobił to dla Gruzji, dla swojej żony i dlatego, że idą wybory.
Stary 2011-09-30, 20:20   #148
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
- cóż, Stalin był gorszy niż Hitler jeśli chodzi o liczbę ofiar to przy nim dzieciaczek.
Ja tam pojąć nie mogę ani bronienia Nergala , ani Polańskiego: jeden to wariat, który pali Biblię, tekst, który dla części ludzi nie jest zwykłą książką (a nawet zwykłych książek się nie pali), drugi- zbok, którego rajcowało bzykanie dziecka, nawet gdy dziecko było podrośnięte i podsunięte przez cwaną matkę.
Są osoby, których postępowanie nie da się obronić, nie tłumaczy tego ani licentia poetica, ani bycie artystą. I tyle.
No nie wiem, ja widzę różnicę między spaleniem nawet! Biblii na koncercie wśród "swoich" - każdy wiedział co może na takim koncercie spotkać itd, a zgwałceniem analnym 13latki.
Stary 2011-09-30, 20:21   #149
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
- cóż, Stalin był gorszy Hitler jeśli chodzi o liczbę ofiar to przy nim dzieciaczek.
Tyle że po jednym jeżdżą jak po łysej kobyle a drugiego nasze "elity" bronią aż się niedobrze robi. Bzyknąć dziecko - spoko nawet w naszym mimo wszystko dość konserwatywnym kraju, podrzeć biblię - Blee.
Jeden polak, drugi polak.
Jeden artysta. drugi to samo.

Przy okazji czytałyście jak zachwycali się że zboczek przyjechał ostatnio na pogrzeb?
Mi to się po prostu w głowie nie mieści i jeden i drugi "nabroił. Gdy była dyskusja o tym czy tamten ma odsiedzieć swoje dlaczego biskupi nie podnieśli krzyku że ten czyn zasługuje na karę?

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 20:27   #150
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle że po jednym jeżdżą jak po łysej kobyle a drugiego nasze "elity" bronią aż się niedobrze robi. Bzyknąć dziecko - spoko nawet w naszym mimo wszystko dość konserwatywnym kraju, podrzeć biblię - Blee.
Jeden polak, drugi polak.
Jeden artysta. drugi to samo.

Przy okazji czytałyście jak zachwycali się że zboczek przyjechał ostatnio na pogrzeb?
Mi to się po prostu w głowie nie mieści i jeden i drugi "nabroił. Gdy była dyskusja o tym czy tamten ma odsiedzieć swoje dlaczego biskupi nie podnieśli krzyku że ten czyn zasługuje na karę?
hej, nie przesadzasz?? Polański bzyknął dziecko ponad chyba 30 czy 40 lat temu- była to Amerykanka, Polański nie jest katolikiem, ba- on w Polsce od lat nie mieszka- jak wyobrażasz sobie zajęcie zdania przez polskich biskupów?? Jako orędzie, odezwa, list pasterski? Przecież to oczywiste, ze to czyn naganny; Za to trudno sobie nie wyobrazić, jak polscy biskupi nie zabraliby głosu w sprawie, który dotyczy księgi, wg katolików, chrześcijan w ogóle jako świętej księgi?
Dla mnie zarówno to, co zrobił Nergal + jego komentarz jest obrzydliwy, jak i to, co zrobił Polański- i serio różnicowania pojąć nie mogę.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości