|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43051 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
![]() Widziałam...brudas mi się też podoba, bardzo ![]() Cytat:
![]() Słusznie piszesz ![]() Zrobiłam nową rzecz. Mianowicie podgotowałam siemię lniane [1 łyżka/1 szklanka wody], rozbełtałam z litrem wody i takim czymś polałam włosy po spłukaniu odżywki d/s podoba mnie się to i będę częściej stosować, a może i za każdym razem. Kolor mi się trochę spłukał, tzn indygo patrzcie. Tak trochę jakby mam kwadratową fryzurę, trzeba poprawić.
|
||
|
|
|
#43052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jutro wypróbuję patent z siemieniem. Może zniweluje susz, a się nie zestrąkuja. Ja dziś w zaplatańcu, zrobiłam zdjęcia, ale nie zdążę wrzucić. Dopiero po południu. Zmykam, pa.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-09-30 o 08:37 |
|
|
|
|
#43053 |
|
Raczkowanie
|
U mnie wczoraj było kolejne mycie odżywką. Włosy są miękkie, takie falująco- kręcone, tyle że sprawiają wrażenie delikatnych i lekkich, jak piórka. Puchu zbyt dużego nie mam i nie przeszkadza mi to, ale jak je tak obserwuję, to myślę że muszę je porządnie nawilżyć. Chcę zrobić żel lniany, zakupić odżywkę Garniera z karite i aloesem i olej jojoba. To na początek. Jeszcze zainwestuję w kreatynę, ale chyba nie wszystko na raz, prawda? Zastanawiam się też, jak suplementować się od wewnątrz.
|
|
|
|
#43054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczególnie, że efekt na zdjęciach jest bardzo zachęcający
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#43055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak staram się go używać co drugie mycie tylko co daje stosowanie raz na 4-5 dni W ogóle to mam do Was dziwne pytanie: jak się mierzy długość włosów? Bo chciałabym zacząć je obserwować pod kątem tego czy i jak szybko rosną a nie wiem jak
|
|
|
#43056 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i zgadzam się bardzo fajnie to wyszło ![]() Cytat:
musze tyle rzeczy wypróbować co tu mi dziewczyny ostatnio doradzały .Dziękuje wam za pomoc Twoje włoski wyglądaja super coraz bardziej się kręcą _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Wczoraj byłam w biedro i obczaiłam szampon z Nivea dla dzieci Składniki: Aqua, Decyl Glucoside, Sodium Myreth Sulfate, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Cocamidopropyl Betaine, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Sodium Chloride, Glycerin, Citric Acid, Polyquaternium-10, Sodium Benzoate, Parfum. Może ktoś przeanalizować skład?
|
|
#43057 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A od wewnątrz, to może herbatkę z pokrzywy i skrzypy, do tego jakieś drożdże Eloe - przeglądałam zdjęcia na dysku, sprawdzałam wpływ jedwabiu na włosy, jak dawałam sam jedwab do maski, włosy były lekkie i trochę piórkowate, za miękkie, skręt słabszy, niezależnie, jakiego stylizatora użyłam. Jak dawałam pół na pół z keratyną, było lepiej, ale dalej miękko, choć skręt już lepszy. A sama keratyna robi cuda - jedwab więc nie dla mnie Ale buzia się ucieszy, jest po nim taka miękka, jak dodam kroplę do jakiegoś serum Uff, nadrobiłam, a tylko pół dnia mnie wczoraj nie było
|
|||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#43058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Garnier z karite i avocado a z aloesem to nie wiem jaka ![]() keratyna a czemu nie na raz? można na raz tylko warto obserwować włoskiwewnętrznie ziółka (skrzyp, pokrzywa), ja biorę jeszcze drożdże w tabletkach, warto pomyśleć o kwasach omega Demcia jak gorąca gorzka czekolada i loki wróciły ![]() ciekawy patent z lnianym, może wypróbuję Myszko no będę coś kombinować z tym bingo, bo fajne jest w użytkowaniu ![]() ale dzielnie nadrobiłaś ![]() spałam w chustce śliskiej(koło jedwabiu to to nie leżało ) i fajnie jest, mimo, że trochę za mała, włoski straciły trochę na objętości, luźniejszy skręt, ale nie ma już tylu odstawaczy, zaraz coś będę próbowała zreanimować szybko ![]() jak na drugi dzień to jest cacy idę do Sylwestrowego zachwycić go lokami (pewnie nawet nie zauważy czy jest gorzej czy lepiej
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-30 o 10:50 |
|
|
|
|
#43059 |
|
Zakorzenienie
|
To wspomoże któraś metodą mierzenia długości włosów?
![]() Ja dzisiaj jestem po całonocnym olejowaniu jojobą i porannym myciu Zaraz wrzucę wszystko do codziennika, stay tuned
|
|
#43060 |
|
Zakorzenienie
|
Gohs kręciołki to chyba trzeba na mokro rozczesać i zmierzyć od czubka głowy do końca, bo jak Ci się inaczej skręcą to mogą mieć różną długość, tak myślę, ale nigdy tego nie robiłam, może dziewczyny coś jeszcze podpowiedzą
miłego dnia lokusie
|
|
#43061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czytałam właśnie, że nie musi być jedwab, może być polyester ![]() tyle tylko, że gorzej oddycha, ale ważne by było śliskie ja dzisiaj za to mam na głowie bałagan: z prawej mam loki boticelli, gładkie i błyszczące, z lewej w miarę dobrze, a tył mi się rozprostował związałam w końcu
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#43062 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej zakręcone
A ostatnio znalazłam osiedlowy sklep typu "Społem" a w nim, oprócz Glorii, którą zamierzam nabyć i wypróbować, trafiłam na szampon Naturalis o takim oto składzie: aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, cocamide diethanolamide, sodium chloride, parfume, 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol, fruit extrakt, C.I.15985 I zastanawiam się czy on nada się do oczyszczania włosów i skalpu co jakiś czas, czy nie warto inwestować 6zł ![]() Cytat:
Chyba Alterra nie dla mnie, zostanę przy Garnierze Awokado.
|
|
|
#43063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Choć moje nie zrobiły się miękkie i delikatne (nie wiem, czy kiedykolwiek uda mi się uzyskać taki efekt , ciągle szukam swojego św graala, choc garnier awokado jest najbliżej doskonałości)ja nie mogę sobie wyrobić zdania co do alterry ![]() wczoraj trzymałam ją 2h i nie widzę po niej ani nadzwyczajnego nawilżenia, ani wygładzenia, ani nie poprawia mi skrętu odstawiam ją na razie na półkę, może za jakiś czas do niej wrócę a jak uspokoję włosy, to jeszcze sprawdzę wersję z granatem
|
|
|
|
#43064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzuciłam foto do codziennika
|
|
|
#43065 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skrzyp i pokrzywa do picia, czy tabletki? W sumie, może to lepiej że do picia, chociaż systematycznością nie grzeszę Cytat:
![]() Spróbuje dodać olej kokosowy do maski, przy następnym myciu. W ogóle- chyba potwierdza się moje spostrzeżenie, że włosy mi się przetłuszczały, bo skalp był ciągle podrażniony i wysuszony przy myciu szamponem. Używam odzywki, a włosy wcale się nie przetłuszczają. Skóra głowy lepiej się zachowuje i brak świądu. |
||
|
|
|
#43066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No prosz, a mi własnie alterra morelowa pasi najbardziej. Po niej w ogóle nie mam puchu. Właśnie miałam pytać, jakie wnioski można wyciągnąć z tego, że ta konkretnie odżywka mnie lubi
|
|
|
|
|
#43067 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak miałam włoski w tej chuście, to przerzuciłaś je za łóżko, czy normalnie spałaś na nich? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystko w najlepszy porządku Też lubiłam patrzeć w lustro, jak zaczęły mi małe zakrętaski tu i ówdzie się pojawiać ![]() Dokładnie tak samo miałam z przetłuszczaniem - kiedy myłam szamponami, musiałam myć codziennie, czasem udało się wytrzymać 2 dni. A teraz spokojnie 3 dni, czasem od biedy i 4 by był w porządku No i zero strupków, podrażnień, łupieżu, odkąd myję odżywką.Cytat:
Będę reanimować niedługo różowym żelem z rossmana, zobaczymy, jak wyjdzie
|
|||||
|
|
|
#43068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teoretycznie jest delikatny, bo nie ma SLES, tylko glucoside ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Dałam 20 kropel
|
|
|
|
#43069 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Koniecznie wypróbuj, jestem ciekawa jak się sprawdzi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wypróbuj, wypróbuj Niech spróbuje się nie zachwycić ![]() Przeglądałam gazetkę Ross. Od dziś w promocji żel męski Isana [5,99?], rossmannowskie też [3,99?] i coś z Alterry, ale nie odżywki... będą zakupy, bo Isana się kończy...
|
|||||
|
|
|
#43070 | |
|
Zakorzenienie
|
A już widziałam oczyma wyobraźni u Ciebie korkociągi po morelce no
Może dodaj oleju następnym razem ![]() Cytat:
, toż to muszę kupić na zapas i wreszcie spróbować tych dużych żeli z ross, bo nie miałam żadnego.
|
|
|
|
|
#43071 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
O Święta Curla skąpi mi czasu
Cytat:
Dokładnie tego Garniera miałam na myśli Isana Babasu będzie ok. Potem pokombinuj z Garnierem karite&awokado lub Alterrą morelową. Pamiętaj tylko, że na tym etapie dużo się dzieje, włosy przeżywają szok, próbują się dostosować, odpowiedzieć na to, co z nimi robisz. Po takich ekscesach jest już tylko lepiej ![]() Nie zapominaj też o olejach... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Stylizacja inaczej działa na odżywionych już włosach niż na takich, które są w szoku To taka wisienka na torcie, lukier, który położony na gorącym może nie zastygnąć. Podstawą jest pielęgnacja. Stylizacja jest jej wykończeniem. Cytat:
Widziałyście wpis Yoanki85 w dzienniku? za świetny wpis i metamorfozę! Włosy tak dużo przeszły, a nadal nie dają za wygraną
|
|
#43072 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Przepraszam, że nie cytuje, ale jestem tak przeziębiona, że chyba nie wiem jak mam na imię Ale wszystkie włosy, które tu widziałam, są piękne ![]() Nałożyłam kiedyś żel lniany na skalp, może ktoś pamięta Spostrzeżenie przy myciu - wypadło mi połowę mniej włosów Na razie to jednorazowy eksperyment był, bo leże w łóżku i hoduję tłuściocha, ale na pewno postaram się kontynuować. No i kupuję większą keratynę na ZSK, to już postanowione, razem z kilkoma innymi cudami Z nosa się leje, a powinnam pakować się do Krakowa ![]()
|
#43073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yoanka jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej przemiany ![]() Ja chyba wrócę do mycia odżywką. Jedyny produkt z silikonami jakiego używam to Pantene do loków, ale to dosłownie raz na ruski roka poza tym do tej pory myłam skalp szamponami z SLS. Czy w takim razie konieczne jest oczyszczanie z sodą lub aspiryną czy mogę od razu myć odżywką? kascysko a jak skalp po żelu? obciążony, jest przyklap czy nie?
|
|
#43074 |
|
Zakorzenienie
|
Nieobciążony, ba, nawet objętość była
Po drugim dniu wprawdzie obciążenie było, ale to przez gorączkę w nocy, przypocenie
|
#43075 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie: czy silikony są w stanie zatrzymać wilgoć we włosie? chodzi mi o to czy mają w ogóle takie właściwości? Zauważyłam że włosy krótko po umyciu są ładne, lśniące a w miarę upływu czasu wyglądają na coraz bardziej suche. Myję je codziennie więc nie wchodzi w grę płukanie i nakładanie nowej porcji odzywki. Z góry dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#43076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też z tych, którym mycie odzywką pomogło na przetłuszczanie U mnie było tak kiepsko, że juz popołudniu miewałam tłuste włosy. Teraz moge umyć co drugi dzień, ale ostatnio myłam codziennie z racji nieudanych eksperymentów Mam w planie wydłużać stopniowo odstępy między myciami ![]() Kurka, a skąd mam wiedzieć czy odżywka jest "emolientowa"? Tzn, może to brzmi głupio, ale jaka ilość emolientów sprawia, że można tę odżywkę tak nazwac?
|
|
|
|
|
#43077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wzmocniłaś moją motywację do regularnego kokosowania ![]() A możesz dopisać jeszcze jakiego typu masz włosy? Chodzi mi głównie o grubość włosa.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2011-09-30 o 15:34 |
|
|
|
|
#43078 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Więcej przepisów tutaj. Masz jakieś konkretne oczekiwania co do tego psikadła? Na dłuższą metę pomoże cała pielęgnacja. Moje włosy przestały się rozprostowywać w ciągu dnia po mniej więcej półtora roku pielęgnacji. Ale moje włosy są krótkie, więc łatwiej im utrzymać się w ryzach. Ty masz długie włosy i sporo czasu przed sobą. Nie ma więc co rozpaczać w tej chwili, tylko zabierać sie do roboty i oglądać efekty! Bo te będą, ale nie natychmiast. Cytat:
Musze podwiesić wreszcie blog Volyovej w 1. poście, by łatwo było znaleźć Cytat:
Sporo zrobi keratyna, ponieważ je wzmocni. Dlatego warto. Suplementacja od wewnątrz? najprościej: pokrywa i skrzyp w kubeczku plus kubeczek rozpuszczonych drożdży (łyżeczka zalana wrzątkiem). Cytat:
Jeśli musisz myć często, to ja wybrałabym odzywkę. Jeśli chcesz mieć lepsze domycie, dolej do niej soku z cytryny. Cytat:
Ja powiem na teraz tylko tyle - na 3 miejscu mało delikatny surfaktant, który jest łagodzony delikatniejszymi. Do tego rumianek (ekstrakty mogą uczulać), bisabolol (tez z rumianku, ale ten akurat nie uczula), sól, pq-10 daleko, ale jest. Niezgodny z cg. Cytat:
Dzięki Cytat:
Cytat:
Po jakim myjadle? DMKa piekna czekoladka na włosach
|
|
#43079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź elastynę ![]() Cytat:
Garnier karite też jest emolientowy, isana z babassu też, pewnie dziewczyny wymienią Ci też inne ![]() Reanimacja wyszła bardzo dobrze https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=783 Yoanka - rewelacyjna przemiana A będzie jeszcze lepiej ![]() TŻ kochany kupił mi dziś kwiatuszki, do tego taki kochany jest, muszę się dowiedzieć, co zmajstrował ![]() ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-09-30 o 15:52 |
||
|
|
|
#43080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Yoanka, świetny wpis, cudowna przemiana. Gosh, jak zwykle ślicznie.
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

patrzcie. Tak trochę jakby mam kwadratową fryzurę, trzeba poprawić.

i loki wróciły 

Chyba Alterra nie dla mnie, zostanę przy Garnierze Awokado.
ZUMBA