|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TVP a Religia
Cytat:
Moim zdaniem nie wierzy, a skoro nie wierzy, nie może być satanistą. |
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie wierzy lub nie nie ma znaczenia. Zachowuje się jakby wierzył
|
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz do rzeczy. Ja nie mówię, że satanizm jest ok. Mnie przerażają teledyski Behemotha i ich teksty. Ale widzę różnicę w skali zła, podając tu przykład Polańskiego. Plus to, że nie wierzę, że Darski jest satanistą. Jeśli Nergal na koncertach krzyczałby "zabijajcie swoje matki i złóżcie z nich ofiarę szatanowi" czy "zjedzcie swojego psa, wcześniej podcinając mu gardło", to owszem, uważam, że byłoby to straszne zachowanie i bardzo niebezpieczne, brzydziłabym się nim. A podarcie biblii moim zdaniem obraża chrześcijan, ich wiarę itd, ale nie jest tak niebezpieczne. |
|
|
|
|
|
#184 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Po co satanista ma bluźnić na kogoś w kogo nie wierzy?
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak jak mówie : mi już nawet o biblie nie chodzi, ale o ten okrzyk .Gdyby była pewność,ze nikt nie pójdzie w jego ślady -pogłębiając jednocześnie idee satanizmu czyli czyniąc to co to wyznanie (?)nakazuje - to nie byłoby problemu Uczucia religijne to nic w porównaniu do zła jakie może wyrządzić właśnie satanizm Swoją droga byłam przeciwniczką oskarżenia Doroty Nieznalskiej - tam była inna sytuacja. - kobieta faktycznie stworzyła dzieło prowokacyjne, ale nie wykrzykiwała satanistycznych poglądów
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-09-30 o 23:19 |
|
|
|
|
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że zachowanie Darskiego może sprowokować jakichś świrów do: a) wyznawania satanizmu, składania ofiar z istot żywych czy co tam b) radykalnej walki z Darskim, nie wiem, chęci zabicia go ![]() Ale świry są wśród nas i trzeba by np nie pokazywać w tv filmów, w których ktoś kogos zabija, bo jakiś debil może się tym zafascynować i robić tak samo. Cytat:
Nergal nabija się z ludzi wierzących, lubi okazywać swoją pogardę dla nich, wie, że rzucanie tekstów w stylu "ave satan" tylko bardziej ich rozjuszy i dodatkowo ma z tego dużą promocję, bo choć w swoim środowisku jest znany na całym świecie, w Polsce, jak wiele z Was pisze, jest znany dopiero od momentu spotykania się z Dodą i afery z darciem biblii, która notabene, miała miejsce kilka lat temu. Więc po co to robi? Bo mu się to opłaca. Pewnie masz rację, tylko jak pisałam, psychopaci są wśród nas i wszystko może sprawić, że ich chore umysły zaczną prowokować ich do robienia chorych rzeczy. |
||
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
Ale zaraz, czym według Was jest satanizm? Wyznawaniem Szatana, takiego, jakim jest on przedstawiony w Biblii? To już np. popularny satanizm LaVey'owski zupełnie pod tę definicję nie podpada, bo jest to w gruncie rzeczy ideologia ateistyczyna i traktująca Szatana (między innymi) tylko i wyłącznie jako pewien symbol. Tym bardziej nie ma tam żadnych zachęt do zabijania zwierząt i ludzi. Poza tym każdy może sobie oczywiście interpretować satanizm jak mu się podoba i wymyślać własne obrzędy z tym związane, ale o ile mi wiadomo nie istnieje oficjalne pismo pod tytułem "Jak prawidłowo oddawać cześć Szatanowi"
. Pojęcie "satanizm" jest tak naprawdę cholernie rozmyte, w przeciwieństwie do "chrześcijaństwa" czy "katolicyzmu". Nergal może pasować do pewnych jego definicje, a do innych ani trochę.
|
|
|
|
|
#188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Wikipedii: Cytat:
|
||
|
|
|
|
#189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
poza tym z uporem maniaka spytam czemu homofobów i nazistów nie zapraszamy do studia-przecież kto ma rozum ten ich nie posłucha
|
||
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś nie ma problemu, by miał swój program. Ja sama chętnie nieraz go oglądałam mimo że uważam, że Cejrowski jest niebezpieczny. Pilnował krzyża pod pałacem prezydenckim. |
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytałam wywiad z nim w Newsweeku. Na jego podstawie można by powiedzieć, że Adam Darski nie jest satanistą, ale muzykiem mającym obsesję na punkcie katolicyzmu. Opowiada tam, jak to został ojcem chrzestnym dziecka brata, bo (rodzinie się nie odmawia) i twierdzi, że jest dobrym człowiekiem.
Gdyby to była telewizja prywatna, nie byłoby problemu (teoretycznie ), ale to jest telewizja publiczna, a więc funkcjonująca za nasze pieniądze. Nie mam zamiaru płacić pensji komuś takiemu, katolicy to w Polsce większość, czyli można powiedzieć, że to katolicy utrzymują TVP i mają prawo ubiegać się o usunięcie go z programu. Edytowane przez siska81 Czas edycji: 2011-09-30 o 23:42 |
|
|
|
|
#193 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie, nie znam "Biblii Szatana" na pamięć, ale wpisanie odpowiedniego hasła w Google zajęło mi kilka sekund
Edytowane przez soulsweeper Czas edycji: 2011-09-30 o 23:44 |
||
|
|
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach, wspaniale się z Tobą rozmawia. Tak, uważam, że Cejrowski jest niebezpieczny. Ma bardo radykalne poglądy, co nigdy bezpieczne nie jest. PS. Widziałaś co się działo wtedy pod pałacem? Tych dziadków i babki kopiące policjantów? Uważasz, że to nie jest niebezpieczne? To jest fanatyzm. Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2011-09-30 o 23:45 |
|
|
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
A co było złego w pilnowaniu krzyża?
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Odsyłam do pytania w moim poprzednim poście.
Czy widziałaś co tam się działo 3 sierpnia gdy krzyż miał zostać przeniesiony do kościoła? Bo ja tak i byłam zażenowana i przerażona. |
|
|
|
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Według autora istnieją trzy typy satanistycznych rytuałów. Pierwszy to rytuał seksualny, którego celem jest wzbudzenie w kimś pożądania lub przywołanie pożądanej osoby w celu osiągnięcia zaspokojenia seksualnego. Drugi rodzaj obrzędu ma za zadanie zapewnienie komuś lub sobie powodzenia w określonej dziedzinie – jest to rytuał litości. Trzeci natomiast służy zniszczeniu ofiary, rzuceniu na nią klątwy, spowodowaniu śmierci. Księga Beliala zawiera oczywiście szczegółowe wskazówki, co czynić, by takie rytuały przeprowadzić, http://pl.shvoong.com/humanities/198665-biblia-szatana/ pozwoliłam sobie zaznaczyc na czerwono najciekawszy fragment ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cejrowski z radykalnymi poglądami to fanatyzm=zło takie wnioski zawiera twoj post,o matko robi się coraz zabawniej |
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo wymyślasz albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem. |
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Byłam tam wiele razy. Ale to co się działo to nie była wina ludzi, którzy cierpieli bo nie pozwolono im wyrazić żałoby po stracie.
|
|
#202 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to nie wina ludzi? Nie mogli sobie przeżywać tej swojej żałoby w kościele? Musieli robić to w miejscu publicznym, przy okazji piorąc się z policją? |
|
|
|
|
|
#204 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z Wikipedii: Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Tak? I napisałam, że to dobre jest?
Ty czytasz mi w myślach czy co? Każda obsesja jest zła i tyle. Nie chce mi się z Tobą przekomarzać. |
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie przyszli jak wszędzie na świecie pod miejsce, które najbardziej kojarzy się z osobą, którą stracili i którą chcą uczcić. Tak było po śmierci np. księżnej Diany. Problem w tym, że u nas ktoś na ludzi w żałobie nasłał policję. Czas żałoby poszczególnych obywateli po śmierci Diany był nielimitowany,
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni mieli na transparentach hasła, które sugerowały, że winę za śmierć ofiar w Smoleńsku ponosił m.in. Tusk bezpośrednio. Uczcili. Były znicze, były kwiaty, były modlitwy. Miało być przeniesienie do kościoła (to naprawdę takie straszne? ) a ci bili się policją.No nie wmówisz mi, że oni tacy biedni i że to normalne. |
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-najpierw bronisz jego zachowania -a późnij odpisujesz na mój post, że to nie jest dobre ta jego obsesja
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy ja gdzieś napisałam "Nergal robi dobrze, satanizm jest super"? Nie wiem o co Ci chodzi, szczerze. Cytat:
Powiedz mi ile oni tam jeszcze powinni czatować? Czy kościół to nie jest odpowiednie miejsce dla krzyża? |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

W każdym razie wierzy lub nie nie ma znaczenia. Zachowuje się jakby wierzył

. Pojęcie "satanizm" jest tak naprawdę cholernie rozmyte, w przeciwieństwie do "chrześcijaństwa" czy "katolicyzmu". Nergal może pasować do pewnych jego definicje, a do innych ani trochę.