|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TVP a Religia
Cytat:
Skoro nie wiadomo co się tak naprawdę wydarzyło to równie dobrze mówienie,że to wypadek jest nie na miejscu
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tam chodziło tylko i wyłącznie o politykę i polityczny fanatyzm. Czyli stoimy pod pałacem i rzucamy hasłami, że Tusk ma krew na rękach, chociaż tak naprawdę nic jeszcze niewiadomo. A Jarek temu przyklaskuje. KK za to nie robi nic żeby zakończyć konflikt, chociaż chodzi m.in. o symbol chrześcijański, ten nieszczęsny krzyż. Dla mnie to chore, ale nie muszę wszystkiego rozumieć. ![]() Cytat:
Ale dziewczyny, to nie temat o krzyżu pod pałacem ![]() Już taki wątek był. |
||
|
|
|
|
#214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Ładnie nadinterpretujesz, ale ok, Twoje prawo.
Tłumaczyć się nie będę, bo i tak nie zrozumiesz o co mi chodzi. ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
Ilu ludzi, tyle opinii.
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
No to jesteś osobą wierzącą, a nie żadnym katolikiem, bo katolik z założenia ma stosować się do zasad kościoła katolickiego.
|
|
|
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie każdy wierzący w chrześcijańskiego Boga ma potrzebę uczestniczenia w obrządkach. Ludzie są różni i mają różne potrzeby. To, że Ty masz na ten temat swoje zdanie nie znaczy, że inni je muszą podzielać.
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko bawi mnie określenie "niepraktykujący katolik". Ja sama wierzę w Boga, a z KK się nie zgadzam w wieeelu kwestiach. I katoliczką nie jestem, proste. |
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pomnik, czemu nie. Ale może nie przed samym pałacem, bo tam już jest dobrze zagospodarowana przestrzeń. Za to tablica się nie podobała, nie wiem czemu...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#223 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#224 | |
|
Przyczajenie
|
Dalej z wiki:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak.
Większość ludzi została ochrzczona gdy byli maleńkimi dziećmi bez prawa głosu. A potem wielu z nich odrzuca zasady KK. Ale w statystykach nadal figurują jako katolicy. |
|
|
|
|
#227 |
|
Przyczajenie
|
No oczywiście, do czegoś te "miliony" OCHRZCZONYCH są kościołowi potrzebne
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Ano wiadomo, że dla kościoła ochrzczony=katolik. W końcu dzięki temu są te statystyki jakoby prawie 90% nimi było.
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja, nie spotkałam żadnej osoby wierzącej, która by nie miała swojego pakietu zastrzeżeń do KK. |
|
|
|
|
|
#230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem?
Cytat:
Można wierzyć, nie chodząc do kościoła, czyli nie będąc katolikiem/protestantem itd. Cytat:
Ale nawet jeśli ktoś ma zastrzeżenia, a chce tym katolikiem być, to powinien do zasad KK się dostosować, tak jak nakazuje jego kościół. |
||
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
A ja Ci podpowiem dlaczego po śmierci Diany to wyglądało inaczej - bo tam był normalny kraj z normalną władzą. A u nas? To może niech powie za mnie człowiek bardziej zorientowany, przytaczany już tu redaktor Meller:
"Za katastrofalne błędy w swojej pracy zostanę z niej wyrzucony. Wasz minister Grabarczyk za totalny bajzel na kolei dostaje w nagrodę kwiaty. Minister Klich nie ponosi odpowiedzialności za Casę (co jeszcze można zrozumieć), ale i za Smoleńsk, czego już naprawdę pojąć nie mogę. Teraz, opowiadając o zielonej wyspie, wchodzicie na moją emeryturę" i teraz dalej "Wasze służby specjalne inwigilują dziennikarzy jak żadna władza dotąd" i dalej "gdyby Lech Kaczyński rzucił jeden z wielu "dowcipów" Bronisława Komorowskiego, zostałby rojechany na miazgę, ale w przypadku tego Prezydenta Wam to nie przeszkadza.
|
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po co wielkie halo teraz robić? wkońcu tą biblię podarł w 2007 czy 2009. Skoro wtedy nikt się nie przejął po co teraz to wałkowac? Bo do tv trafił? bo kase teraz zarabia w tv? a że ma inne wyznanie to już nie może |
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy katolicy nikogo nie gwałcą?? Wy w ogóle macie jakieś wypaczone podejście na temat innych religii. Dawidowskasia, o jakim nawoływaniu do gwałcenia dzieci Ty w ogóle mówisz? Jeżeli masz na myśli satanizm, to jest tam zabronione krzywdzenie dzieci i gwałt. Ja już o tym pisałam w innym wątku, i widzę ze tutaj tak samo, większosć nie ma pojęcia co to satanizm. Dlaczego wypowiadacie się na temat czegoś, o czym nie macie podstawowej wiedzy? Moje uczucie religijne zostały obrażone, powinnam polecieć do moda i się poskarżyć, bo mnie zwyczajnie obrażacie.
|
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po drugie, w tv nie usłyszalam z jego ust żadnych nawoływań do satanizmu, nikomu nie sugerował drzeć bibli itd. Daj temu człowiekowi juz spokój![]() Wolę takiego Nergala, niz np. gwałciciela który jest, notabene chrześcijaninem i katolikiem
Edytowane przez tipsiara Czas edycji: 2011-10-01 o 07:56 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I powiedz mi, co ci sataniści takiego strasznego robią, bo nie mam pojęcia, pomimo że od kilku lat siedzę w tym temacie. Edytowane przez 201801022117 Czas edycji: 2011-10-01 o 08:05 |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
dawidowskasia chciała się wykazać , pochwalic wiedzą a tu zonk
![]() Wyczuwam, że ona poprostu boi się czegoś czego nie zna Typowe dla niektórych.
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Nergala zgadzam się z opinią, że jest on raczej ateistą z obsesją na punkcie KK, a nie satanistą jakiejkolwiek odmiany. A ja nie miałabym nic przeciwko występom telewizyjnym Cejrowskiego, gdyby skupił się w nich na opowiadaniu o swoich podróżach. Niestety, ten człowiek chyba nie potrafi się powstrzymać od przemycania swojej ideologii przy każdej możliwej okazji Nergal póki co tego nie robi w "The Voice of Poland".
|
|
|
|
|
|
#239 |
|
BAN stały
|
Gdzieś przeczytałam, że to coś takiego jak żyjący nieoddychający
![]() Ta rozmowa staje się kuriozalna, bez kitu. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-10-01 o 10:09 |
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oesu- dokładnie! Uwielbiam tego gościa, o ile trzyma się tematu i gada o Indianinach...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

Ale pomnik, czemu nie. Ale może nie przed samym pałacem, bo tam już jest dobrze zagospodarowana przestrzeń. Za to tablica się nie podobała, nie wiem czemu...