|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Może udało by się wam pogadać- jakbyś mu wyklarowała dokładnie czego oczekujesz, to może chociaż do połowy się dostosuje z autopsji wiem, że na całość nie ma co liczyć ![]() Przytulam ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Zresztą wczoraj sam mi powiedział, że jednak faceci i kobiety baaaaaaardzo się różnią
|
|
|
#573 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
a mój się nauczył że jak ja ryczę to trzeba mnie zostawić z spokoju, nie przytulać ani w ogóle nie ruszać bo to nic nie daje
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co? moj z ledwoscia to mleko mm wypił. krzywił sie strasznie wypluwał i wrzeszczał przy tym . wypił tylko 65 ml. niby teraz spi ale juz raz sie obudził. czy to mozliwe ze mu nie smakowało? tylko z cycka chce??? chyba padnę ...
|
|
|
|
#575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i nasi faceci niestety też ![]() Kochane - czyli to muszą być te hormonki |
|||
|
|
|
#576 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm niby się nie znam ale może rzeczywiście jest przyzwyczajony do Twojego smaku
|
#577 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łoooo wyjątek jakiś, mój czeka aż się zresetuję i zacznę współpracę
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#580 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() u mnie nadal nic nic i nic ![]() Cytat:
kurcze mój tez chory...gardło go boli od wczoraj i mówi ze sie tak przeziębieniowo czuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a dzis obiadek u tesciowej to podjem cos dobrego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
Archi to zapewne model z wyższej półki
![]() Słuchajcie właściwie jak to jest jak te nasze chłopy chore to z rodzenia mają zwolnienie?? To znaczy na porodówkę nie wejdą??
|
#582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój też ciągle czeka na restart, albo sam stara się mnie zrestartować... Ostatnio jak mu przedstawiłam całą listę zarzutów, to jego komentarz: ale dłuuuuuga..... i się zrestartował (lista została wymazana z jego pamięci) |
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#584 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurde to ja lece po czosnek i coś czuje że mu wetknę w każdy możliwy otwór
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może się okazać, że taka informacja jest najlepszym lekarstwem na jego przeziębienie
|
|
|
|
|
#587 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
czosnkiem zaimpregnować nie zaszkodzi
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
wczoraj się wypisałam ze szpitala, bo jak się zgadało z lekarką to bym leżała żeby leżeć (bez powodu) Gratulacje nowym mamusiom |
|
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic to ide na zakupy może mi głupawka przejdzie
|
#590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Dzisiaj młody powinien się urodzić, ale nie jest punktualny tak jak tatuś =) |
|
|
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
witamy się z domku. Wrócilismy wczoraj. Ja mogłam wyjść już w drugiej dobie po cc ale neonatolog nie chciała wypuścić Leosia bo zaczął robić się żółciutki ![]() Wczoraj zrobiili badania, mieściły się jeszcze w normie ale żółciutki dalej jest... mam nadzieję że żółtaczka zejdzie niedługo), po drugie mam problemy z karmieniem , mały nie chce chwytać, a jak już chwyci to szybko puszcza.. napina się , płacze...niby nie potrzbuję kapturków bo mały parę razy chwycił ładnie i ssał dosyć długo, poza tym moje brodawki są raczej wypukłe. Problem polega na tym że musze wypracować sobie pokarm... wczoraj pojawiła się siara i mały przyssał się na dłużej ale to tylko raz.. bo po południu znowu walka o przetrwanie ja się też tym wszystkim denerwuję bo baardzo nastawiłam się na karmienie piersią a moje dziecko napinając się mi niczego nie ułatwia.. bede się starała dalej przystawiać go do cyca, pobudzać moje piersi laktatorem (ok 15min na jedną pierś i to samo z druga co 3 godz) plus piję herbatkę Bocianek dla matek karmiących.. poki co małego karmię co ok 3 godziny strzykawką mlekiem Bebilon 1, dzisiaj dostaje juz tak 40-50ml na jendo karmienie... je chętnie chociaż jest baaaaardzo leniwy... ciągle sie docieramy, w ciagu dnia sporo śpi, za to w nocy daje czadu... ost nocy w spzitalu myslałam że szału dostanę bo ciągle ryk a ja nie wiedziałam o co mu chodzi, sucho miał, najedzony niby był... przytulic się nie chciał... ![]() łatwo nie jest... Podobno po cc często mamusie nie mają długo pokarmu i dopiero tak ok 8 doby po cc pokawia się mleczko.. jak narazie u mnie zmierza wszysto w dobrym kierunku... oby tylko Leos chciał ssać... mamuśki - macie może dla mnie jakieś rady? co do samopoczucia to już jest o niebo lepiej, chociaż przyjemnie nie jest... czasami zakłuje jeszcze rana... opatrunek sciągneli mi 6 godz po cięciu i dalej "radź sobie sama kobieto"... co do samego porodu to za duzo nie napiszę bo co tu pisac... 27.09 o godz 15tej przewieźli mnie na salę operacyjną, podlączyli do sprzeciorów, znieczulili - cudowne uczucie ciepła i okropne braku czucia ![]() potem tak sobie leżałam, ludzie skakali nade mną, cisnienie pod monitoringiem, pytali jak się czuję - znieczulał mnie nasz wspolny znajomy - mąż mojej anglistki z LO ![]() czułam jakbym miała na brzuchu coś cięzkiego -jakieś worki z ciepłymi okładami cały czas czekałam na to uczucie szarpania brzucha - które sie podbno czuje... a tu nagle patrzę i widze nad sobą płaczące dziecko, moje dziecko dostał 9 pkt Apgar bo byl troche siny, tłumaczyli mi to wyziębieniem spowodowanym cc. Nie połozyli mi go na brzuch, podali tylko do ucałowania i zabrali na naświetlania - miałam go dostac wieczorem - jeśli jego stan skóry sie poprawi... tymczasem szyli mnie chyba z pól godziny... przewieźli na salę, mąż przyszedł i zaraz zabrali go do dziecka - bo biedak nawet go jeszcze nie widział ... 20minut poźniej przywieźli już mi synka na salę cudo normalnie ![]() pierwsze zdj to Leoś już w domku, tuż po powrocie ze szpitala a drugie to druga godzina zycia mojego L
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ślicznego masz synka |
|
|
|
|
#593 | ||
|
Zakorzenienie
|
caroline ach te chłopy.... Bardzo dobrze Cię rozumiem, bo miałam podobne dołki i odczucia im bliżej było do tp. Wiem, że to nie jest łatwe, dlatego ogromnie przytulam . U mnie po porodzie trochę hormonki odpuściły, choć kiedy zaczyna się temat "bania " męża o Mesiola to znów ryk. W sumie to ja nie wiem czego chce od tego mojego chłopa, powinnam go zrozumieć, a ja wymyślam ![]() Cytat:
No i gadaj z nim ![]() Widzę, że Ty też masz takiego ślicznego śniadolka i czarnego łepka w domu, piękna jest Cytat:
|
||
|
|
|
#594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie....
Znowu kolejny goracy dzionek..... Trzymajcie kciuki oby wszystko bylo dobrze z Olivka..... ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
uwielbiam Twoje teksty... Cytat:
Sliczny Leos.... No wlasnie sama nie wiem..... ...... ale to bylo tylko raz....wiec chyba sie nie popsul....Ponoc to zalezy od czestotliwosci....ale zielona jestem w tym temacie...
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
Moja teściowa się podobno rozpłakała że mam rodzić, że umrę jak będę rodzić i zrobiła mega awanturę że chce pojechać sama z mężem do szpitala. A Mój mąż wymyślił że robi dzisiaj przemeblowanie w pokoju (a nadal łóżeczko nie rozłożone i nie ma miejsca na ciuszki), myślałam że Go uduszę
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra. Wczoraj byłam u doradcy laktacyjnego. Pokazała mi jak małego przystawiać i dzisiaj już mi nie wychodzi. Mały zasypia na piersi, odłożony budzi się i płacze. Co gorsze przez totalny brak czasu dla siebie robię się straszna dla otoczenia. Nawet dla mojego małego słodziaczka. Muszę kupić mleko dla alergików i poważnie rozważyć opcję dokarmiania bo inaczej zwariuję.
Mucka i małgosia gratuluję. |
|
|
|
#597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cotka
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-10-01 o 14:39 |
|
|
|
|
#598 | |
|
Rozeznanie
|
No wiecie...nie było tak łatwo
najpierw musiałam zrobić mojemu Tż awanturę i wykrzyczeć jak ma się zachowywać że jak płaczę to lepiej be kija nie podchodź (nie tykać, nie pytać...lepiej zostawić) ale za to jak już się uspokoję to ma mnie przytulić Na razie skutkuje ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#599 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem po co. Zdziwiona też wielce była że nie biorę Swojej mamy. Że podobno stwarzam jakieś dziwne sytuacje i dziwne zachowanie mam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Znając mój dzisiejszy stan to zapewne wyolbrzymiam ale chciałabym się wyjątkowo jakoś poczuć przy nim chociaz dzisiaj a tu dupa...
z autopsji wiem, że na całość nie ma co liczyć 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. U mnie po porodzie trochę hormonki odpuściły, choć kiedy zaczyna się temat "bania " męża o Mesiola to znów ryk. W sumie to ja nie wiem czego chce od tego mojego chłopa, powinnam go zrozumieć, a ja wymyślam