Zazdrośnice - część 42.! :-) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-01, 09:17   #1441
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Dot.: Zazdrośnice - część 42.! :-)

nie zgadniecie od kogo SMSa dostalam w nocy

K. - przepraszam
ja - za?
K. - caloksztalt. dobranoc
ja - za pozno. dobranoc

Stary 2011-10-01, 10:08   #1442
Stefannia
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Będę właśnie wymyślać menu na moje urodziny, jutro wyprawiam dla rodzinki. Więc muszę dość szybko się uporać
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:13   #1443
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Dziś 1 października - dzieci idą do szkoły Dopijam więc szybko kawę i lecę.
Poza tym jestem od dziś bezrobotna. Cieszę się, że nie będę już musiała szarpać się z chamskimi klientami i szefostwem ale smutno mi bo strasznie fajny team miałam. Normalnie wczoraj popłakałam się żegnając się ze wszystkimi. No i trzymajcie za mnie kciuki w poniedziałek bo mam rozmowę o pracę.
milej skzoly ja zaczynam za tydzien

i za rozmowe

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
O mój bobrze... dziewczyny, wytłumaczcie mi coś. Wypiłam trzy piwa i lampkę wina. Wyskakałam się po domu, wytańczyłam. O kaca (na razie lekkiego) i banię( jeszcze jest) się nie dziwię, ale JAK mógł mi się urwać film!? koleżanka pojechała, ja słuchałam muzyki, śpiewałam... A potem była 8:30 i obudziłam się w nogach łóżka owinięta w kołdrę, z makijażem, laptop obok mnie, słuchawki gdzieś dalej na podłodze. Wstałam i usiadłam od razu, bo mnie tak koszmarnie boli lewa noga aż do biodra, że nie mogę na niej stanąć wtf!?!?!?

Cytat:
Napisane przez Lady Marmalade Pokaż wiadomość

K. - przepraszam
ja - za?
ja - za pozno. dobranoc

wtf? po co on ci pisze cos takiego?

mi ostatnio I. napisal ze mu sie snie czesto i ze bylam jedna z niewielu kobiet ktore spelnialy jego marzenia... na co zapytalam czemu w takim razie tak łatwo mu przyszlo mnie zostawic odpisal, ze nie było latwo ale musial a potem zadalam mu jeszcze kilka pytan ale juz nie odpowiedzial nic

a u nas pogoda jak w lato
Stary 2011-10-01, 10:15   #1444
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Rain, nie dbaj o storczyka Masz zakaz zbliżania się do niego
Będzie ciężko bo śpię zaraz obok niego
Spoko - czy będę dbać, czy nie to kwiaty i tak opadną
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
tu macie kilka dalszych ujec pieknych lasów w Przesiece i mostu na Perle Zachodu
Super fotki
Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Kochana, ale skoro teraz masz umowę o pracę, to jeżeli zajdziesz w ciążę to masz pensję aż do zakończenia urlopu macieżyńskiego, a w ciąży możesz mieć zwolnienie lekarskie przez cały okres, więc do pracy nie musiałabyś chodzić, chorobowe płacone 100% a nie 80% jak przy zwykłym chorobowym, do tego ubezpieczenie zdrowotne Ci leci i staż pracy. Naprawdę nie warto mieć etat, jeżeli chcielibyście mieć dziecko Frezi ma rację
Ja to wszystko wiem, ale zwyczajnie nie wyobrażam sobie siedzieć tam aż do maja-czerwca przyszłego roku. A w tej chwili zachodzenie w ciążę to trochę ryzykowna sprawa - mam studia i czeka mnie wielki stres i kupa pracy w związku z obroną dyplomu - jakoś nie umiem sobie wyobrazić przygotowywania konstrukcji na obronę w ciąży a już tym bardziej dnia egzaminu, kiedy od wczesnych godzin porannych do późnej nocy człowiek siedzi na dworze (niezależnie od pogody) i montuje to wszystko.
Chyba, że wszystko się nagle diametralnie w pracy odmieni - w tym tygodniu całe dwa dni pracowałam nad tymi moimi docelowymi zagadnieniami. I powiem Wam, że to jest super sprawa - gdybym mogła robić tamto, to dużo łatwiej przyszłoby mi się uporać z całą resztą niedogodności w tej pracy.
...ale na nagłą odmianę raczej nie ma co liczyć
Także, podsumowując, żal mi tego etatu i dobrodziejstw z nim związanych, ale nie zamierzam się wykańczać teraz, żeby jakoś się ich doczekać za jakiś czas.
Może trafi mi się inna praca na umowę - nie jest to wykluczone. A jak nie to też trzeba sobie będzie jakoś poradzić
Cytat:
Szukałam tej kuracji cytrynowej i znalazłam jakąś wersję hard:
zień l i 12 - 5 cytryn
dzień 2 i 11 - 10 cytryn
dzień 3 i 10 - 15 cytryn
dzień 4 i 9 - 20 cytryn
dzień 5,6,7 i 8 - 25 cytryn
Razem w ciągu 12 dni zużywamy 200 cytryn.
...i weź to wszystko wyciśnij
Cytat:
Napisane przez _Mariposa_ Pokaż wiadomość
Dołącza do Was kolejna zazdrośnica
Witam wszystkich
Czeeeeeść
Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
Idę ostatni dzień do starej pracy I dostałam "wypasione" prezenty od przyszłej teściowej, która była na wycieczce w Paryżu i Hiszpanii, UWAGA: saszetki po 3ml z hotelowym żelem pod prysznic i szamponem, ulotkę "oddajmy hołd Maryi" i długopis
Booosz... Jak ja będę z nią żyła w przyszłości, to ja nie wiem...

Komentarz jest zbędny

Dostałam wypłatę i poszłam wczoraj spożytkować jej niewielką część na zakupach, przy okazji tego, że Mąż mnie poprosił o Gwiezdne Wojny na blu-ray (wczoraj oglądaliśmy ). Faaaajnie mamy to nowe centrum handlowe w mieście - są wszystkie te sklepy, których mi do tej pory w Szczecinie brakowało inna sprawa, że bardzo niebezpiecznie długo wczoraj się rozpływałam nad butami w New Look Ostatecznie wyjaśniłam sobie jakoś, że nie są mi niezbędne. Niestety w kilku innych wypadkach nie zadziałało
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:15   #1445
Hawwa87
Zakorzenienie

Hej

Tez lece sie zbierac, bo juz o 11.30 widze sie z Capri i jedziemy do Sopotu

A w ogole, to Capri mi sie dzis snila Juz sie nie moge doczekac

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:20   #1446
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość

Super fotki

Dostałam wypłatę i poszłam wczoraj spożytkować jej niewielką część na zakupach, przy okazji tego, że Mąż mnie poprosił o Gwiezdne Wojny na blu-ray (wczoraj oglądaliśmy ). Faaaajnie mamy to nowe centrum handlowe w mieście - są wszystkie te sklepy, których mi do tej pory w Szczecinie brakowało inna sprawa, że bardzo niebezpiecznie długo wczoraj się rozpływałam nad butami w New Look Ostatecznie wyjaśniłam sobie jakoś, że nie są mi niezbędne. Niestety w kilku innych wypadkach nie zadziałało
dzieki

foty zakupow!
Stary 2011-10-01, 10:21   #1447
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Masakra, mam myszę w pokoju Nie wyspałam się przez nią ani ja, ani mój pies, ponadto strachu się najadłam, że duchy mam, ale na końcu poszłam po rozum do głowy i logicznie rozumując doszłam do wniosku, że to mysz z łąki obok musiała przyjść (bo skoro po ścianie widziałam jak dziad kiedyś wchodził na strych - 2 piętro - to czemu nie do pokoju na parterze?). No i rano poszłam z tym do babci, a babcia przyznała, że miała myszę w kuchni, myszy są również w budynku i piwnicy Katastrofa.

Lady
Arrakis
Coś Ci faceci mają dziwne wyrzuty sumienia.

Aleks, będą kciuki

Justi Może wpadłaś w muzyczny trans

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:23   #1448
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
nie napisałam smsów, bo nie mogę - telefon mam zablokowany niestety, ale noe przyjedziemy Mrówka jest marudna jak nie wiem, ma jakiś zły dzień - nie było szans wyjechać. Ja już padam na nos ze zmęczenia, zeby ją uspokoić, terazprzejął ją M. Kurcze żałuję jak nie wiem.
Kurcze to strasznie szkoda już się martwiłam że nie odpisujesz No ale nic, wyściskaj Mróweczkę od cioci i przekaż pozdrowienia....

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Hej

mrrrrrau
Stary 2011-10-01, 10:26   #1449
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Masakra, mam myszę w pokoju Nie wyspałam się przez nią ani ja, ani mój pies, ponadto strachu się najadłam, że duchy mam, ale na końcu poszłam po rozum do głowy i logicznie rozumując doszłam do wniosku, że to mysz z łąki obok musiała przyjść (bo skoro po ścianie widziałam jak dziad kiedyś wchodził na strych - 2 piętro - to czemu nie do pokoju na parterze?). No i rano poszłam z tym do babci, a babcia przyznała, że miała myszę w kuchni, myszy są również w budynku i piwnicy Katastrofa.
Stary 2011-10-01, 10:31   #1450
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
foty zakupow!
Nie chce mi się robić zdjęć
Obkupiłam się w sweterek o taki: http://store.orsay.com/sweter-kardin...uctId=52020137 tylko czarny ,
sukienkę granatową z dzianiny, kolczyki, pękający lakier i bibułki matujące w Inglocie, bluzkę, piżamę i portfel (bo mój poprzedni mam od liceum i zaczyna wyglądać bardzo używanie ) jakoś podejrzanie mało zapłaciłam za to wszystko
A na piżamie mam kota ze swojego awatara (dlatego ją kupiłam) Do tego jest w połowie różowa i P. mówi, że będzie się czuł jak pedofil jak ją założę do spania
Stary 2011-10-01, 10:34   #1451
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Nie chce mi się robić zdjęć
Obkupiłam się w sweterek o taki: http://store.orsay.com/sweter-kardin...uctId=52020137 tylko czarny ,
sukienkę granatową z dzianiny, kolczyki, pękający lakier i bibułki matujące w Inglocie, bluzkę, piżamę i portfel (bo mój poprzedni mam od liceum i zaczyna wyglądać bardzo używanie ) jakoś podejrzanie mało zapłaciłam za to wszystko
A na piżamie mam kota ze swojego awatara (dlatego ją kupiłam) Do tego jest w połowie różowa i P. mówi, że będzie się czuł jak pedofil jak ją założę do spania
uwielbiam twojego TZta twoj i kawowy TZ sa dla mnie miszczami
Stary 2011-10-01, 10:35   #1452
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam twojego TZta twoj i kawowy TZ sa dla mnie miszczami

...i później jak mu mówię, żeby mi nie pisał głupot na fejsbuku to odpowiada "no ale Twoje koleżanki lubią moje wpisy ". I mi brakuje argumentów
Stary 2011-10-01, 10:41   #1453
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

arrakis ja tez nie wiem po co
moze ma wyrzuty sumienia ? i bardzo dobrze, niech se ma, nareszcie

med ja mialam taka mine jak to przeczytalam

wczoraj se spodnice kupilam http://www.butik.net.pl/product-pol-...-Spodnica.html
taka , mama mi dzis kupila carne rajstopy wiec jak jutro pojde na piwo to sie wylaszcze, ze ho ho i jak bedzie K. to mu szczeka opadnie ooo!
nie umie eyelinera obslugiwac

Edytowane przez Lady Marmalade
Czas edycji: 2011-10-01 o 10:46
Lady Marmalade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:45   #1454
Gleniusia
Zakorzenienie

Jołka, jołka

Dzisiaj spotkanie pomorskie Tylko nie wiem, czy w końcu na 12 czy na 12.30, bo dostałam rozbieżne informacje

Capri ma z kolei zupełnie inny głos, niż się spodziewałam ale fajny

Z nowości to - kupiłam maszynę już wypróbowałam, jest suuuper! mam już pomysły na kilka prostych projektów na początek, zrobiłam sobie na nie teczkę nawet, żeby nie zapomnieć tylko coś nie wychodzą mi falbanki, chyba muszę pokombinować z grubością igły, bo może jest za gruba do tego materiału akurat

Byliśmy wczoraj na "romantycznej" kolacji z okazji 3 miesięcy od ślubu (czyli na kebabie) i na tej bitwie warszawskiej w kinie, ale gniot jakich mało, a nataszka grała jak drewno i myślałam, że zejdę ale poza tym super

Dobra, lecę się kokocić, coby jakoś wyglądać przy dziewczynach

Mąż pojechał na wyjazd integracyjny z pracy...taaa więc sama jestem dziś i jutro - jutro z teściówką i moją mamą idziemy na obiad
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:48   #1455
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
Jołka, jołka

Dzisiaj spotkanie pomorskie Tylko nie wiem, czy w końcu na 12 czy na 12.30, bo dostałam rozbieżne informacje

Capri ma z kolei zupełnie inny głos, niż się spodziewałam ale fajny

Z nowości to - kupiłam maszynę już wypróbowałam, jest suuuper! mam już pomysły na kilka prostych projektów na początek, zrobiłam sobie na nie teczkę nawet, żeby nie zapomnieć tylko coś nie wychodzą mi falbanki, chyba muszę pokombinować z grubością igły, bo może jest za gruba do tego materiału akurat

Byliśmy wczoraj na "romantycznej" kolacji z okazji 3 miesięcy od ślubu (czyli na kebabie) i na tej bitwie warszawskiej w kinie, ale gniot jakich mało, a nataszka grała jak drewno i myślałam, że zejdę ale poza tym super

Dobra, lecę się kokocić, coby jakoś wyglądać przy dziewczynach

Mąż pojechał na wyjazd integracyjny z pracy...taaa więc sama jestem dziś i jutro - jutro z teściówką i moją mamą idziemy na obiad
Glen, 12.30 koło Maca w Sopocie
Stary 2011-10-01, 10:50   #1456
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Dziś 1 października - dzieci idą do szkoły Dopijam więc szybko kawę i lecę.
Poza tym jestem od dziś bezrobotna. Cieszę się, że nie będę już musiała szarpać się z chamskimi klientami i szefostwem ale smutno mi bo strasznie fajny team miałam. Normalnie wczoraj popłakałam się żegnając się ze wszystkimi. No i trzymajcie za mnie kciuki w poniedziałek bo mam rozmowę o pracę.

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Hej

bawcie się dobrze

dzień dobry

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:07   #1457
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
O mój bobrze... dziewczyny, wytłumaczcie mi coś. Wypiłam trzy piwa i lampkę wina. Wyskakałam się po domu, wytańczyłam. O kaca (na razie lekkiego) i banię( jeszcze jest) się nie dziwię, ale JAK mógł mi się urwać film!? koleżanka pojechała, ja słuchałam muzyki, śpiewałam... A potem była 8:30 i obudziłam się w nogach łóżka owinięta w kołdrę, z makijażem, laptop obok mnie, słuchawki gdzieś dalej na podłodze. Wstałam i usiadłam od razu, bo mnie tak koszmarnie boli lewa noga aż do biodra, że nie mogę na niej stanąć wtf!?!?!?
może podała Ci pigułkę gwałtu
Cytat:

K. - przepraszam
ja - za?
ja - za pozno. dobranoc

niech się wypcha, bardziej by mnie w Twojej sytuacji ucieszył sms od plusa o zmianie taryfy
Cytat:
no to przecież psy łapią myszy, nie może jej znaleźć ?

achh, wyspałam się, teraz na mnie czekają 2 piękne dni pełne odpoczynku od zajęć bo w przyszłym tygodniu już pierwszy zjazd

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:15   #1458
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
achh, wyspałam się, teraz na mnie czekają 2 piękne dni pełne odpoczynku od zajęć bo w przyszłym tygodniu już pierwszy zjazd
ja też cieszę się z ostatnich dni wolnosci, w piatek bede miec zajecia od 8 do 20

Stary 2011-10-01, 11:16   #1459
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
może podała Ci pigułkę gwałtu
jak Ty juz cos powiesz
co do Jusi to ja tez ostatnio pic nie umie dochodze do wniosku, ze sie starzeje

Cytat:
niech się wypcha, bardziej by mnie w Twojej sytuacji ucieszył sms od plusa o zmianie taryfy
szczerze powiem, ze sie ucieszylam bo widocznie ma jakies wyrzuty sumienia, a jak Jemu zle to mi dobrze

Cytat:
no to przecież psy łapią myszy, nie może jej znaleźć ?
a nie koty? chociaz psy moze tez
Stary 2011-10-01, 11:22   #1460
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze powiem, ze sie ucieszylam bo widocznie ma jakies wyrzuty sumienia, a jak Jemu zle to mi dobrze

a nie koty? chociaz psy moze tez
tysz prawda ale niech się wypcha

Mój pies łapał bo widział że się boimy no i go intrygowało że się coś rusza więc chciał to mieć tylko kiedyś przegryzł ją w złym miejscu i strasznie pluł bo myszy mają jakąś truciznę koło pupy i jaszczurki też Jaszczurkom oczywiście też nie popuścił chociaż je strasznie lubimy

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:34   #1461
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
tysz prawda ale niech się wypcha

Mój pies łapał bo widział że się boimy no i go intrygowało że się coś rusza więc chciał to mieć tylko kiedyś przegryzł ją w złym miejscu i strasznie pluł bo myszy mają jakąś truciznę koło pupy i jaszczurki też Jaszczurkom oczywiście też nie popuścił chociaż je strasznie lubimy
no niech sie wypcha i mam nadzieje, ze juz sie nie odezwie i nie bedzie znow czegos chcial, bo czuje troche niepokoju i boje sie, ze zacznie wydzwaniac i w ogole... i znow bede plakac

to dobrze, ze chcial Was od mysze ocalic, dzielny chociaz znam psy co sie wlasnego cienia boja i jak sie cos poruszy to sa dzikie i uciekaja
Stary 2011-10-01, 11:36   #1462
P-o-n-y
Zakorzenienie

Raaaaain, a ten Inglot nowy, to stoisko też pewnie, nie? Tak sobie myślałam, że fajnie by było, jakby otworzyli lokal, ale w sumie nie wiem, co by mieli do niego wciśnąć
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 12:51   #1463
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Raaaaain, a ten Inglot nowy, to stoisko też pewnie, nie? Tak sobie myślałam, że fajnie by było, jakby otworzyli lokal, ale w sumie nie wiem, co by mieli do niego wciśnąć
Właśnie nie - najprawdziwszy sklep mamy w Kaskadzie
Stary 2011-10-01, 12:55   #1464
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie - najprawdziwszy sklep mamy w Kaskadzie
No coś Ty!!!! O jaaaaa!!!! I co tam jeszcze jest oprócz lakierów, szmniek itd.?
Stary 2011-10-01, 13:04   #1465
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
No coś Ty!!!! O jaaaaa!!!! I co tam jeszcze jest oprócz lakierów, szmniek itd.?
Zasadniczo w Inglotach są: cienie, szminki, podkłady, kredki, lakiery, sztuczne rzęsy, często punkt malowania. Więcej pewnie nie ma

Stary 2011-10-01, 13:20   #1466
P-o-n-y
Zakorzenienie

Nie mogę się wykąpać bo już od 2 godzin leci u mnie z kranów rdza ;/ I to taka, że aż się ciemny brązowy pył odkłada w brodziku...
Stary 2011-10-01, 13:23   #1467
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę się wykąpać bo już od 2 godzin leci u mnie z kranów rdza ;/ I to taka, że aż się ciemny brązowy pył odkłada w brodziku...
o kurcze, a zgłaszałaś awarię?

Stary 2011-10-01, 13:27   #1468
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Pony, nie robią czasem czegoś w rurach? Bądź robili wczoraj?

Ilsa, mój pies bardzo chciał ją zlapać, ale skończyło się na tym, że wlazło to coś za meble i pod meble, a potem prawdopodobnie do dziury w podłodze za meblami

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 13:42   #1469
P-o-n-y
Zakorzenienie

Właśnie nigdzie nie było informacji, żeby coś mieli robić ;/
Stary 2011-10-01, 13:44   #1470
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Dostałam propozycję napisania artykułów o tematyce ślubnej, trzymajcie kciuki, żeby panu się spodobały, kasa zawsze potrzebna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości