TVP a Religia - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-01, 10:53   #241
dawidowskasia
Zakorzenienie

Dot.: TVP a Religia

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
dawidowskasia chciała się wykazać , pochwalic wiedzą a tu zonk
Wyczuwam, że ona poprostu boi się czegoś czego nie zna Typowe dla niektórych.
spieszę z przykładami postępowania satanistów:
Sataniści kanibale mieli zadźgać czterech nastolatków i zjeść ich ciała. To drastyczne wydarzenie miało miejsce w Jarosławiu nad Wołgą w zachodniej Rosji. Donosi o tym popularny rosyjski tabloid "Komsomolskaja Prawda".

Wyznawcy szatana najpierw zwabili swoje ofiary - trzy dziewczyny i chłopaka. Wszystko zorganizował Kostia Baranow, który posługiwał się pseudonimem Klik.

Gazeta informuje, że każdy z nastolatków został ugodzony 666 razy nożem. Następnie ofiary zostały spalone i zjedzone przez swoich oprawców. Włosy oprawcy porozrzucali wokół ogniska - pisze "Komsomolskaja Prawda".

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...l?ticaid=1d1f2

Sataniści zmasakrowali staruszkę

Publikacja: 09.01.2009 02:00 | Aktualizacja: 21.07.2011 16:16
Świętokrzyskie, zabójstwo
To nie ludzie, ale wcielone diabły. Za to, co zrobili bezbronnej, poruszającej się o kulach Zofii Samburskiej (84 l.), powinni smażyć się w piekle! Trójka żądnych krwi licealistów i satanistów, Anna K. (19 l.), Marcin C. (18 l.) i Karol K. (19 l.), wstrzykiwała staruszce denaturat i powietrze do żył, dusiła sznurkiem, a w końcu dobiła zmaltretowaną kobietę kawałkiem szyny.

Więcej
http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...zke_85340.html

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Czy katolicy nikogo nie gwałcą?? Wy w ogóle macie jakieś wypaczone podejście na temat innych religii. Dawidowskasia, o jakim nawoływaniu do gwałcenia dzieci Ty w ogóle mówisz? Jeżeli masz na myśli satanizm, to jest tam zabronione krzywdzenie dzieci i gwałt.

Ja już o tym pisałam w innym wątku, i widzę ze tutaj tak samo, większosć nie ma pojęcia co to satanizm. Dlaczego wypowiadacie się na temat czegoś, o czym nie macie podstawowej wiedzy? Moje uczucie religijne zostały obrażone, powinnam polecieć do moda i się poskarżyć, bo mnie zwyczajnie obrażacie.
tak, masz racje nie siedzę w demonologii i innych,żeby wiedzieć co wolno a czego nie w satanizmie.Ale wielu wyznawców tego ruchu tak postepuje. Być może jest w tym nurcie jakaś filozofia i głębia -nie przeczę bo nie wiem.
Być może postepowanie wyznawców Szatana jest wypaczonea jego wypowiedzi źle interpretowane Co z tego?
Jak już pytasz - tak, katolicy też gwałcą,ba nawet niektórzy księża są zamieszani w pedofilię. Czy ktoś to usprawiedliwia?
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 11:22   #242
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ElRita Pokaż wiadomość
A co było złego w pilnowaniu krzyża?
No ogólnie jaja jak berety były, pierwszy raz w Polsce można było zobaczyć, jak ludzie "bronią" krzyża przed katolickim ksiedzem

Cytat:
Napisane przez ElRita Pokaż wiadomość
BAle to co się działo to nie była wina ludzi, którzy cierpieli bo nie pozwolono im wyrazić żałoby po stracie.

Tak, jasne...
To chyba źle świadczy o czyimś stanie psychicznym, ze tak wielce cierpi po praktycznie obcych ludziach, znanych z gazet i telewizora i stoi dniami i nocami, prowadząc walki z policją i wszystkimi dookoła. Jak ja bym w taki sposób "wyrażała żałobę po stracie" nawet kogoś bliskiego, że okupowałabym czyjeś podwórko z transparentem i robiła zadymę, to raz-dwa w kaftanie odwieźliby mnie w odpowiednie miejsce...

Kobieto, z tego, co wiem, wielu z tych "obrońców" to byli stali pacjenci szpitali psychiatrycznych, zresztą w każdym społeczeństwie jest jakieś grono oszołomów, więc nic w tym dziwnego. Jeszcze mogliby się tam pozabijać i dopiero by było, i tak za późno to towarzystwo stamtąd wyprowadzono.

Już nie wspominając o tym, ze do kościoła, w którym jest teraz krzyż, rzadko kto zagląda, cóż, nie ma widowni, kamer, nie ma jak "okazywać żałoby po stracie".

I obrzydliwe żerowanie na ludziach zapewne z chorobami psychicznymi albo innymi poważnymi problemami, oczywiście przez polityków PiSu, te marsze z pochodniami, bojowe hasła...

Nie udawaj takiej naiwnej...no chyba, ze nie udajesz, tym gorzej dla Ciebie.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 11:26   #243
Suvia
Zakorzenienie

Można mówić, ze się jest "katolikiem", bo się chodzi do kościoła z babcią w święta. Tak samo można stwierdzić, że się jest "satanistą", bo się lubi znęcać nad innymi i łączyć to z liczbą 666. I z przykrością stwierdzam, że "rzetelni dziennikarze" często się posługują właśnie takimi szablonami.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 11:30   #244
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Można mówić, ze się jest "katolikiem", bo się chodzi do kościoła z babcią w święta.
Bo dla niektórych to wręcz obraza nie być katolikiem. Pal licho, że nie zgadza sie z zakazem seksu przed ślubem, stosuje antykoncepcję, do kościoła tylko w święta, zawzięcie obgaduje księdza, ale i tak jest katolikiem, bo wiadomo, TYLKO katolik przejdzie przez bramkę wpuszczającą do nieba... O ile w ogóle jakiekolwiek niebo jest, a nie tyko piach czy ogień, lepiej jednak być przezornym.
Stary 2011-10-01, 11:33   #245
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Sataniści kanibale mieli zadźgać czterech nastolatków i zjeść ich ciała. To drastyczne wydarzenie miało miejsce w Jarosławiu nad Wołgą w zachodniej Rosji. Donosi o tym popularny rosyjski tabloid "Komsomolskaja Prawda".

Wyznawcy szatana najpierw zwabili swoje ofiary - trzy dziewczyny i chłopaka. Wszystko zorganizował Kostia Baranow, który posługiwał się pseudonimem Klik.

Gazeta informuje, że każdy z nastolatków został ugodzony 666 razy nożem. Następnie ofiary zostały spalone i zjedzone przez swoich oprawców. Włosy oprawcy porozrzucali wokół ogniska - pisze "Komsomolskaja Prawda".

To nie ludzie, ale wcielone diabły. Za to, co zrobili bezbronnej, poruszającej się o kulach Zofii Samburskiej (84 l.), powinni smażyć się w piekle! Trójka żądnych krwi licealistów i satanistów, Anna K. (19 l.), Marcin C. (18 l.) i Karol K. (19 l.), wstrzykiwała staruszce denaturat i powietrze do żył, dusiła sznurkiem, a w końcu dobiła zmaltretowaną kobietę kawałkiem szyny.

Więcej

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

tak, masz racje nie siedzę w demonologii i innych,żeby wiedzieć co wolno a czego nie w satanizmie.Ale wielu wyznawców tego ruchu tak postepuje. Być może jest w tym nurcie jakaś filozofia i głębia -nie przeczę bo nie wiem.
Być może postepowanie wyznawców Szatana jest wypaczonea jego wypowiedzi źle interpretowane Co z tego?
Jak już pytasz - tak, katolicy też gwałcą,ba nawet niektórzy księża są zamieszani w pedofilię. Czy ktoś to usprawiedliwia?
Przepraszam, ale styl tych cytatów i pochodzenie nadają im takiej wiarygodności, że nic, tylko się bać tych satanistów na każdym rogu Wiarygodność jak wstrząsające historie z "Faktu" albo innego "SuperEkspresu"...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 11:38   #246
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
No ogólnie jaja jak berety były, pierwszy raz w Polsce można było zobaczyć, jak ludzie "bronią" krzyża przed katolickim ksiedzem
otoż to. nawet kościół się sprzeciwiał bronieniu krzyza, więc jak widzisz akcja nie była religijna a polityczna

Cytat:

Tak, jasne...
To chyba źle świadczy o czyimś stanie psychicznym, ze tak wielce cierpi po praktycznie obcych ludziach, znanych z gazet i telewizora i stoi dniami i nocami, prowadząc walki z policją i wszystkimi dookoła. Jak ja bym w taki sposób "wyrażała żałobę po stracie" nawet kogoś bliskiego, że okupowałabym czyjeś podwórko z transparentem i robiła zadymę, to raz-dwa w kaftanie odwieźliby mnie w odpowiednie miejsce...
gdybys okupowała czyjes po dworko to tak, a pałac prezydencki jest miejscem publicznym
Cytat:
Kobieto, z tego, co wiem, wielu z tych "obrońców" to byli stali pacjenci szpitali psychiatrycznych, zresztą w każdym społeczeństwie jest jakieś grono oszołomów, więc nic w tym dziwnego. Jeszcze mogliby się tam pozabijać i dopiero by było, i tak za późno to towarzystwo stamtąd wyprowadzono.
faktycznie było kilka osob nawiedzonych, ale wielu to rajonalnie myslący,wykształceni ludzie z poczuciem sprawiedliwości

Cytat:
Już nie wspominając o tym, ze do kościoła, w którym jest teraz krzyż, rzadko kto zagląda, cóż, nie ma widowni, kamer, nie ma jak "okazywać żałoby po stracie".
a po co mają byc w kościele? Kościół jest od modlitwy. Wiele z tych osób tam obecnych było niewierzących.
Pielęgniarki tez na znak sprzeciwu okupowały kancelarię premiera Kaczyńskiego a potem za rządów PO sejm i słusznie
[/QUOTE]

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale styl tych cytatów i pochodzenie nadają im takiej wiarygodności, że nic, tylko się bać tych satanistów na każdym rogu Wiarygodność jak wstrząsające historie z "Faktu" albo innego "SuperEkspresu"...
a rmf24 jest już dla Ciebie bardziej wiarygodne,styl bardziej odpowiada?

Ofiary satanistów

Piątek, 28 kwietnia 2000 (06:30)
Kolejne ofiary satanistycznych praktyk - tym razem w Płocku. Trzej młodzi ludzie zatrzymani przez tamtejszą policję torturowali swoje ofiary w wyjątkowo brutalny sposób.

Bili, kopali i nacinali ich ciało ostrymi narzędziami. Najstarszy z zatrzymanych członków grupy satanistycznej ma 21 lat, najmłodszy 18. Dwaj są uczniami szkoły średniej, jeden nie uczy się i nigdzie nie pracuje:

Najgłośniejsza do dzisiaj zbrodnia popełniona przez satanistów to rytualny mord w Rudzie Śląskiej. Tam członkowie sekty zabili dwójkę rówieśników. Sprawa zakończyła się wydaniem przez sąd wyroku dożywocia dla jednego ze sprawców, i 25 lat więzienia dla drugiego z satanistów.
Wiadomości RMF FM 6:30

http://www.rmf24.pl/fakty/news-ofiar...tow,nId,199286
Stary 2011-10-01, 11:39   #247
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Już nie mówiąc o tym, ze zazwyczaj jak ktoś jest podejrzany o jakieś chore i paskudne morderstwo, to linia obrony jedzie po bandzie i każdy z takich popaprańców jest nagle "satanistą" i "słyszał diabła". I tym się próbuje udowodnić ich chorobę psychiczną...

Pogratulować dziennikarzom, którzy z tego robią poważnego "njusa"

Dawidowskasia - Ty nie rozumiesz o czym my mówimy? To, że grupa młodych popaprańców robi paskudne rzeczy i twierdzi, "ze to dlatego, ze są satanistami", jeszcze nie znaczy, że są, że w ogóle wiedzą w ogóle cokolwiek o sataniźmie....

I jasne, ze media podchwycą temat, bo ludzie się tego boją... Każde media...

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2011-10-01 o 11:42
Stary 2011-10-01, 11:42   #248
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Bo dla niektórych to wręcz obraza nie być katolikiem. Pal licho, że nie zgadza sie z zakazem seksu przed ślubem, stosuje antykoncepcję, do kościoła tylko w święta, zawzięcie obgaduje księdza, ale i tak jest katolikiem, bo wiadomo, TYLKO katolik przejdzie przez bramkę wpuszczającą do nieba... O ile w ogóle jakiekolwiek niebo jest, a nie tyko piach czy ogień, lepiej jednak być przezornym.
skoro i tak większość katolików to hipokryci nie stosujący się do nakazów kk to po co bicie piany jaki to kośćiół ma wpływ na społeczeństwo?

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Już nie mówiąc o tym, ze zazwyczaj jak ktoś jest podejrzany o jakieś chore i paskudne morderstwo, to linia obrony jedzie po bandzie i każdy z takich popaprańców jest nagle "satanistą" i "słyszał diabła". I tym się próbuje udowodnić ich chorobę psychiczną...

Pogratulować dziennikarzom, którzy z tego robią poważnego "njusa"
tak, jasne. Zwłaszcza,że pewne wyroki zapadaja a fakty z zycia oprawców wychodza w trakcie rozprawy
Stary 2011-10-01, 11:42   #249
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
gdybys okupowała czyjes po dworko to tak, a pałac prezydencki jest miejscem publicznym
Nie chodzi o miejsce, ale o sposób zachowania...

Cytat:
faktycznie było kilka osob nawiedzonych, ale wielu to rajonalnie myslący,wykształceni ludzie z poczuciem sprawiedliwości
Na przykład kto?
Nie licząc manipulantów, którym podobne akcje przekładają się na realne zyski, sprzedaż, władzę.

I o co chodzi z tym "poczuciem sprawiedliwości"? Dla każdego ROZSĄDNEGO człowieka przyczyny tej katastrofy były oczywiste, nawet bez wnikliwego śledztwa: przede wszystkim lot w skrajnie niesprzyjających warunkach atmosferycznych, złe przygotowane lotu, zbyt mało doświadczeni piloci (radze się zapoznać, kto pilotuje Air Force One, ile ma lat i jakie doświadczenie). A że są ludzie, którzy w inną prawdę niż swoja zamachowo-spiskową nigdy nie uwierzą i że są osoby, które na tym żerują, to już inny problem.

Cytat:
a po co mają byc w kościele? Kościół jest od modlitwy. Wiele z tych osób tam obecnych było niewierzących.
A po co niewierzący bronić mieli krzyża?

Pałac Prezydencki nie jest miejscem do takich zadym, bo to wstyd dla cywilizowanego państwa.
Stary 2011-10-01, 11:43   #250
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
tak, jasne. Zwłaszcza,że pewne wyroki zapadaja a fakty z zycia oprawców wychodza w trakcie rozprawy
no wychodzą. wychodzą takie, że 99 procent takich ludzi to socjopaci i niemal każdy z nich bredzi, ze słyszy głosy, bo w to wieeeele ludzi jest skłonnych uwierzyć, a już zwłaszcza w Ameryce, gdzie to obywatele zadecydują -w zależności od stanu- czy gostek pójdzie siedzieć czy pójdzie się smażyć (bynajmniej nie w piekle)

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2011-10-01 o 11:45
Stary 2011-10-01, 11:45   #251
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
skoro i tak większość katolików to hipokryci nie stosujący się do nakazów kk to po co bicie piany jaki to kośćiół ma wpływ na społeczeństwo?
A rozumiesz słowo "hipokryta"?
Stary 2011-10-01, 11:51   #252
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dawidowskasia - Ty nie rozumiesz o czym my mówimy? To, że grupa młodych popaprańców robi paskudne rzeczy i twierdzi, "ze to dlatego, ze są satanistami", jeszcze nie znaczy, że są, że w ogóle wiedzą w ogóle cokolwiek o sataniźmie....

I jasne, ze media podchwycą temat, bo ludzie się tego boją... Każde media...
moge się zgodzić, ale to nie chodzi tylko o to,ze media tak nakierowują informacje.
Ci ludzie (być może wypaczając główne założenia tej filozofii) postepuje w ten sposób bo im sie wydaje,że to właśnie satanizm
Podobnie możemy uznac,że kościół przez wieki wypaczał pismo święte. Ale nie , lepiej złych wyznawców Boga piętnowac jako katolików a satanistów usprawiedliwiać bo to ignoranci, którzy się nie znają.
W biblii nie ma nic o sprzedazy odpustów, o pedofilii itd. Ale tak łatwo uogólniac,ze kościół jest zły bo ktoś zna księdza mającego 4 dzieci albo jakiegoś zboka.Takich ludzi nalezy karać surowo

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
A rozumiesz słowo "hipokryta"?
A według Ciebie osoba, która bierze ślub kościelny,chrzci dzieci a jednocześnie stosuje antykoncepcje nie jest hipokryta? Dla mnie jest
Dlatego ja ślubu kościelnego nie wezmę
Stary 2011-10-01, 11:53   #253
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
moge się zgodzić, ale to nie chodzi tylko o to,ze media tak nakierowują informacje.
Ci ludzie (być może wypaczając główne założenia tej filozofii) postepuje w ten sposób bo im sie wydaje,że to właśnie satanizm
no i to był własnie sens mojego pierwszego posta. Niedzielnemu wizytującemu kościół się wydaje, ze jest katolikiem (mimo, że caly jego żywot temu zaprzecza), młodemu socjopacie podpalającemu koty i torturującemu kolegów, się wydaje, że jest satanistą (a kompletnie nic o satanizmie nie wie).

Po prostu łatwiej jest wytłumaczyć sobie - "torturuję dzieci, nie dla tego, ze jestem popierniczony i nie potrafię tego w sobie zwalczyć, ooo nie, to ma jakieś sens - ja jestem satanistą" . No i to mówi mediom, jak się go już złapie. Tylko wydawałoby się, że dziennikarze powinni miec troche oleju w głowie, a oni mają mokro w majtach jak usłyszą słowo 'satanista'. Bo to będzie njus, który się sprzeda.

~ Hank Moody
Stary 2011-10-01, 12:00   #254
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi o miejsce, ale o sposób zachowania....
właśnie o miejsce chodzi...

Cytat:
Na przykład kto?
Nie licząc manipulantów, którym podobne akcje przekładają się na realne zyski, sprzedaż, władzę..
to najpierw wymień tych chorych psychicznie
Cytat:
I o co chodzi z tym "poczuciem sprawiedliwości"? Dla każdego ROZSĄDNEGO człowieka przyczyny tej katastrofy były oczywiste, nawet bez wnikliwego śledztwa: przede wszystkim lot w skrajnie niesprzyjających warunkach atmosferycznych, złe przygotowane lotu, zbyt mało doświadczeni piloci (radze się zapoznać, kto pilotuje Air Force One, ile ma lat i jakie doświadczenie). A że są ludzie, którzy w inną prawdę niż swoja zamachowo-spiskową nigdy nie uwierzą i że są osoby, które na tym żerują, to już inny problem. .
No widzisz , powinnas być w komisji. Taki Miller tyle miesięcy pracował nad tym a itak raport Maku i jego się różnią
Poza tym czepiamy się hasła "Tusk ma krew na rękach" a nikt się nie czepia spekulacjom wysokiej rangi dostojników państwowych jakoby Kaczyński naciskał na lądowanie

Cytat:
A po co niewierzący bronić mieli krzyża?.
bo krzyz dla nich nie był istotny jako symbol chrześcijaństwa, ale upamietnieniem ofiar.
Cytat:
Pałac Prezydencki nie jest miejscem do takich zadym, bo to wstyd dla cywilizowanego państwa.
wstydem jest,że w XXI wieku zginał prezydent i część parlamentu a my nawet nie wiemy co się wydarzyło. To jest wstyd na cały świat

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
no i to był własnie sens mojego pierwszego posta. Niedzielnemu wizytującemu kościół się wydaje, ze jest katolikiem (mimo, że caly jego żywot temu zaprzecza), młodemu socjopacie podpalającemu koty i torturującemu kolegów, się wydaje, że jest satanistą (a kompletnie nic o satanizmie nie wie).

Po prostu łatwiej jest wytłumaczyć sobie - "torturuję dzieci, nie dla tego, ze jestem popierniczony i nie potrafię tego w sobie zwalczyć, ooo nie, to ma jakieś sens - ja jestem satanistą" . No i to mówi mediom, jak się go już złapie. Tylko wydawałoby się, że dziennikarze powinni miec troche oleju w głowie, a oni mają mokro w majtach jak usłyszą słowo 'satanista'. Bo to będzie njus, który się sprzeda.
to możliwe. nie wiem, nie znam sie na satanizmie - przyznaje. Jednak co niektórym łatwo przychodzi ocenianie kościoła katolickiego przez pryzmat takich ludzi również.
Stary 2011-10-01, 12:07   #255
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Gdzieś przeczytałam, że to coś takiego jak żyjący nieoddychający
Trafne porównanie.

Cytat:
tak, masz racje nie siedzę w demonologii i innych,żeby wiedzieć co wolno a czego nie w satanizmie.Ale wielu wyznawców tego ruchu tak postepuje.
No właśnie - tamci gwałcą, katolicy gwałcą.
Tamci zabijają, katolicy zabijają.
Zabrońmy katolicyzmu, bo trafiły się jakieś chore przypadki?

Cytat:
Pierwsza z brzegu - ta co się przywiązywała do krzyża.
Cytat:
bo krzyz dla nich nie był istotny jako symbol chrześcijaństwa, ale upamietnieniem ofiar.
Nigdy tego nie zrozumiem.
Bez tego krzyża by o ofiarach nie pamiętali?
Cytat:
wstydem jest,że w XXI wieku zginał prezydent i część parlamentu a my nawet nie wiemy co się wydarzyło. To jest wstyd na cały świat

Ale co się miało stać?
Był wypadek. No bo chyba nie wierzysz w te teorie, że Ruskie wystrzelali tych, co przeżyli. Niektórzy na filmikach w necie słyszeli nawet błagania Polaków o litość.
Ja chyba głucha jestem, ale nic takiego nie słyszałam.

Edytowane przez karolynka90
Czas edycji: 2011-10-01 o 12:08
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 12:08   #256
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie o miejsce chodzi...
Nie rozumiesz czy udajesz?
Wieszanie się na krzyżu, bójki z policją, atakowanie księży, ogólna histeria i wysiadywanie tam dniami i nocami, to nie są moim zdaniem objawy zdrowia psychicznego. I to niezależnie, czy ktoś takie akcje odstawia na środku miasta czy na wiejskim podwórku w Pcimiu Dolnym.
Takim ludziom trzeba pomóc, żeby nie zrobili też krzywdy sobie i innym, a nie jeszcze nakręcać całą awanturę, jak to robili politycy PiSu, zresztą nie tylko oni.

Cytat:
Jeśli dla Ciebie ci pierwszoplanowi bohaterowie akcji spod krzyża to osoby, z którymi wszystko jest w porządku, to nie wiem, w jakich kręgach Ty się obracasz...
Nie wspominajac o tym, że w miejscach publicznych szczególnie pewnych rzeczy nie wypada robić.

Cytat:
No widzisz , powinnas być w komisji. Taki Miller tyle miesięcy pracował nad tym a itak raport Maku i jego się różnią
W komisji Millera byli najlepsi polscy fachowcy.
Mam znajomego doświadczonego pilota, latał także w wojsku, on zaraz twierdził, że to wina pilotów. A już nikt powazny żadnych tez o zamachu, sztucznej mgle nie snuje. Są ludzie, którzy wierza w te brednie, a są tacy, którzy je głosza, chociaż w to nie wierza, ale mają w tym interes.

Cytat:
Poza tym czepiamy się hasła "Tusk ma krew na rękach" a nikt się nie czepia spekulacjom wysokiej rangi dostojników państwowych jakoby Kaczyński naciskał na lądowanie
Bo tamte spekulacje były chociaż uprawione czymś - pamiętny lot do Gruzji. Ci, którzy się wtedy awanturowali i oskarżali pilota o tchórzostwo, już nie żyją...

Cytat:
Nie chce mi się już więcej pisać na temat upamiętnienia ofiar. Nie życzę nikomu, żeby był "upamiętniany" w taki sposób, zeby jego śmierć byla wykorzystywana do obrzydliwych zadym i bieżącej polityki.

Cytat:
Kto nie wie?
Ja wiem.

A tych, którzy wierzą we własną prawdę i tak nikt i nic nie przekona. Trudno, ich problem.

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2011-10-01 o 12:09
Stary 2011-10-01, 12:09   #257
sine.ira
BAN stały

Cytat:
zginał prezydent i część parlamentu a my nawet nie wiemy co się wydarzyło.
Jak to nie wiemy co się wydarzyło ? Asia wybacz, ale sprawiasz wrażenie oszołomki jak chodzi o to zagadnienie. Czytam co piszesz i oczy przecieram, bo miałam Cię za rozsądną osobę.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 12:11   #258
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Jak to nie wiemy co się wydarzyło ? Asia wybacz, ale sprawiasz wrażenie oszołomki jak chodzi o to zagadnienie. Czytam co piszesz i oczy przecieram, bo miałam Cię za rozsądną osobę.
ale co dokładnie?przecież oba raporty sie różnią
Stary 2011-10-01, 12:12   #259
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Katastrofy lotnicze wyjaśnia się po kilka lat nie bez powodu. A niektórych się nigdy nie wyjaśni na 100%. Ale oczywiście jak Francuzi katastrofę swojego samolotu wyjaśniają po 4 latach to świat jest zainteresowany, a jak my po roku, to się z nas śmieją?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-10-01, 12:13   #260
201801022117
Konto usunięte

Cytat:

Więcej

Dziewczyno, te przykłady które mi tu podajesz, to nie są żadni sataniści, tylko regularne sekty nazywające siebie satanistami. Skoro nie wiesz, to czemu dajesz te przykłady które z satanizmem nie mają nic wspólnego oprócz tego, że ktoś je pod ten ruch podpina? Ja Ci powtórzę jeszcze raz: satanista nie zabija ludzi, bo uważa życie za największą wartość, nie krzywdzi dzieci, ani zwierząt, a wręcz oddaje im cześć. Obrażasz mnie, podając tutaj jakieś idiotyczne wiadomości, i gdybyś się lepiej zapoznała z tematem, wiedziałabyś, że sataniści odcinają się od takich spraw. Czy do Ciebie dotarło, że satanista nie wyznaje Szatana??
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 12:19   #261
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiesz czy udajesz?
Wieszanie się na krzyżu, bójki z policją, atakowanie księży, ogólna histeria i wysiadywanie tam dniami i nocami, to nie są moim zdaniem objawy zdrowia psychicznego. I to niezależnie, czy ktoś takie akcje odstawia na środku miasta czy na wiejskim podwórku w Pcimiu Dolnym.
Takim ludziom trzeba pomóc, żeby nie zrobili też krzywdy sobie i innym, a nie jeszcze nakręcać całą awanturę, jak to robili politycy PiSu, zresztą nie tylko oni.

Jeśli dla Ciebie ci pierwszoplanowi bohaterowie akcji spod krzyża to osoby, z którymi wszystko jest w porządku, to nie wiem, w jakich kręgach Ty się obracasz...
Nie wspominajac o tym, że w miejscach publicznych szczególnie pewnych rzeczy nie wypada robić.
a czy ja mówie o pierwszym planie wokół krzyza? Na tych marszach są setki osób. Poza tym ja mówię o osobach stojących tam PRZED OGLOSZENIEM RAPORTU!!!!!
Cytat:
W komisji Millera byli najlepsi polscy fachowcy.
Mam znajomego doświadczonego pilota, latał także w wojsku, on zaraz twierdził, że to wina pilotów. A już nikt powazny żadnych tez o zamachu, sztucznej mgle nie snuje. Są ludzie, którzy wierza w te brednie, a są tacy, którzy je głosza, chociaż w to nie wierza, ale mają w tym interes.
a czy ja wspomniałam o zamachuczy ja coś o wystrzelaniu ludzi wspominałam Nie? To nie wkładaj mi w usta słów jakich nie użyłam

Cytat:
Bo tamte spekulacje były chociaż uprawione czymś - pamiętny lot do Gruzji. Ci, którzy się wtedy awanturowali i oskarżali pilota o tchórzostwo, już nie żyją...
nie, to było co innego. Kaczyński był gotów ryzykowac własnym zyciem i nie chodzi o katastrofę lotnicza tylko przestrzeń, w ktorej chciał wylądować
Tu były inne osoby na pokładzie. Poza tym pilot otrzymał wyróżnienie za to,ze sie postawił. Generał Błasik przyjął jego stronę przy Kaczyńskim, który po tych słowach przyznał mu rację
Stary 2011-10-01, 12:21   #262
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
a czy ja mówie o pierwszym planie wokół krzyza? Na tych marszach są setki osób. Poza tym ja mówię o osobach stojących tam PRZED OGLOSZENIEM RAPORTU!!!!!

a czy ja wspomniałam o zamachuczy ja coś o wystrzelaniu ludzi wspominałam Nie? To nie wkładaj mi w usta słów jakich nie użyłam

nie, to było co innego. Kaczyński był gotów ryzykowac własnym zyciem i nie chodzi o katastrofę lotnicza tylko przestrzeń, w ktorej chciał wylądować
Tu były inne osoby na pokładzie. Poza tym pilot otrzymał wyróżnienie za to,ze sie postawił. Generał Błasik przyjął jego stronę przy Kaczyńskim, który po tych słowach przyznał mu rację
Tia, życie pilotów i załogi [w Gruzji] to było poświęcenie, na które też był gotów? Ależ mężny facet, i swoje i cudze życie w imię Ojczyzny! HURA!
Stary 2011-10-01, 12:22   #263
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Dziewczyno, te przykłady które mi tu podajesz, to nie są żadni sataniści, tylko regularne sekty nazywające siebie satanistami. Skoro nie wiesz, to czemu dajesz te przykłady które z satanizmem nie mają nic wspólnego oprócz tego, że ktoś je pod ten ruch podpina? Ja Ci powtórzę jeszcze raz: satanista nie zabija ludzi, bo uważa życie za największą wartość, nie krzywdzi dzieci, ani zwierząt, a wręcz oddaje im cześć. Obrażasz mnie, podając tutaj jakieś idiotyczne wiadomości, i gdybyś się lepiej zapoznała z tematem, wiedziałabyś, że sataniści odcinają się od takich spraw. Czy do Ciebie dotarło, że satanista nie wyznaje Szatana??
Więc dlaczego ocenia się katolików postepujących niegodnie mimo,że nie postepuja w zgodzie z zasadami płynacymi z biblii?
Stary 2011-10-01, 12:22   #264
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
A to pierwszy plan się nie wlicza w ten tłum na marszach?
Cytat:
Jeśli nie wierzysz w te brednie, to chyba przyjmujesz do wiadomości, że to wypadek?
Stary 2011-10-01, 12:23   #265
_vixen_
Zakorzenienie

To jaka przyczyna by Cię usatysfakcjonowała, skoro te z raportu Millera są niedobre i nadal "nic nie wiemy"?

Po ogłoszeniu raportu już od dawna nikt pod krzyżem nie stał. Przecież jasno piszę o akcji pod krzyżem i o głównych wojownikach.

Odnośne chęci Kaczyńskiego do ryzykowania własnego (pal licho pilotów i innych osób z pokładu) życia, się nawet nie odniosę.

A tak w ogóle, ta rozmowa chyba nie ma sensu, zgadzam się co do odczuć z sine.irą...
Stary 2011-10-01, 12:25   #266
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Tia, życie pilotów i załogi [w Gruzji] to było poświęcenie, na które też był gotów? Ależ mężny facet, i swoje i cudze życie w imię Ojczyzny! HURA!
alez pilot nie musiał wysiadać. Sam powiedział,że w jego rękach lezał los prezydenta. Jemu nic nie groziło

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
A to pierwszy plan się nie wlicza w ten tłum na marszach?
wlicza się, ale zawsze się jakiś nawiedzony trafi w grupie
Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Jeśli nie wierzysz w te brednie, to chyba przyjmujesz do wiadomości, że to wypadek?
oczywiście,zę przyjmuje. Tyle,że rozumiem ludzi, którzy dążyli do poznania prawdy
Stary 2011-10-01, 12:25   #267
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Więc dlaczego ocenia się katolików postepujących niegodnie mimo,że nie postepuja w zgodzie z zasadami płynacymi z biblii?
Dlatego, że nazywając się katolikami, widnieją w statystykach KK.
I stąd biorą się te bardzo zawyżone statystyki.
I dlatego KK wtrąca się w politykę, a nawet już w programy rozrywkowe.
Stary 2011-10-01, 12:26   #268
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
alez pilot nie musiał wysiadać. Sam powiedział,że w jego rękach lezał los prezydenta. Jemu nic nie groziło
Kobieto, utwierdzam się w przekonaniu, że nie masz pojęcia, o czym piszesz i że dyskusja z Tobą to strata czasu.
Stary 2011-10-01, 12:26   #269
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Nie rozumiem, co ma jedno do drugiego? Są sekty które podpinają się pod kościół katolicki, ale ja nie rzucam Ci idotycznymi przykładami że to zrobili zli katolicy, bo wiem, że oni z religią katolicką mają mało wspólnego. Ale jeżeli ktoś głośno mówi, że jest katolikiem, a postępuję niegodnie, wtedy mam prawo oceniać go przez pryzmat jego wiary. Dlaczego katolicy tak łatwo się o wszystko obrażają, a sami głośno mówią, że homoseksualiści są chorzy psychicznie, nawołują do nietolerancji wobec innych, i chcą włazić nawet do łóżek niewierzących, podczas gdy mnie, osobę niewierząca może katolik obrażać do woli?
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 12:27   #270
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

wlicza się, ale zawsze się jakiś nawiedzony trafi w grupie

oczywiście,zę przyjmuje. Tyle,że rozumiem ludzi, którzy dążyli do poznania prawdy
W lądowaniu też? Ciekawe.
Na pokładzie samolotu o locie decyzuje pilot. Lądowanie na niepewnym lotnisku, pod względem sytuacji politycznej/wojskowej też nie jest radośnie banalne dla pilota, bo po coś są pewne procedury na lotniskach i obsługa lotnisk, nie? A skąd tenże pilot mógł wiedzieć, czy go aby nie zestrzalą chociażby, skoro sytuacja była okołowojenna?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości