|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
U mnie TŻ sprząta właśnie łazienkę a ja kończę kuchnie i będziemy placki ziemniaczane robic, bo mnie ochota wzięła. A później on jedzie do szkoły a ja będę sama siedzieć
aneczka240 to nie Wiktorynka do listy dopisuje tylko Kism Trzeba jej na priva wysłać wiadomość z danymi |
|
|
|
#692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz napiszę Dziewczyny, od rana mnie boli głowa. Podejrzewam, że to od niewyspania. Myślałam, że mi przejdzie, ale się na to nie zanosi. Zaraz przeczytam, które tabletki mogę wziąć, bo normalnie już wariuję.
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
Aneczka współczuje
|
|
|
|
#694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak btw to masz tp w moją rocznicę ślubu
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję
Widzę, że mamy tutaj troszkę sytuacji awaryjnych Niestety my też mieliśmy taką i ostatnie 4 dni spędziłam w szpitalu. Ale było warto, uspokoiło się, leżałam plackiem, serduszko bije pięknie Ciąża jest zagrożona i mamy się obijać, byczyć i dbać o siebie!Kochane Mamusie jakby u Was pojawiło się nawet małe plamienie czy bóle brzucha to nie czekajcie tylko z miejsca gońcie na Izbę Przyjęć! U mnie zaczęło się niewinnie, zastanawiałam się czy jechać żeby nie pomyśleli że wariatka jestem, ale zajęli się nami super, wszystko uspokoili, uspokoili mnie, pokazywali maluszka na USG i bijące serduszko Idę do wyrka bo jestem na wychodnym ponad godzinę i zaraz oberwiemy od tatuśka ![]()
|
#697 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie majowe i czerwcowe Mamusie
Na wizażu jestem całkiem nowa, mam nadzieję, że szybciutko się tutaj ogarnę ![]() Wczoraj robiłam test i wyszły piękne dwie upragnione kreseczki. To był nasz drugi cykl starań W nadchodzącym tygodniu wybieram się na badanie beta HCG i na wizytę u gina, licząc po cichutku już na USG. Sama sobie wstępnie termin porodu wyliczyłam na 5-10 czerwca.Piszę już trzeci raz ta wiadomość (od rana próbowałam), mam nadzieję, że teraz dotrze. Nie wiem, co źle robiłam :/ ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- oł jea! Widzę, że nareszcie się udało! ![]() ![]() ![]() Witajcie!
|
|
|
|
#698 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po lekarzu. Jak na razie wszystko ok, choć to bardzo bardzo wczesna ciąża. TP wychodzi mi na 9 czerwca, więc w zasadzie to dopiero początek 5 tygodnia. Na USG umówiłam się 12 października, tak żeby na pewno było już serduszko widać i słychać.
Poza tym lekarz zlecił mi masę badan i chyba będę musiała na raty chodzi to robić bo za jednym razem nie ma możliwości żeby mi tyle krwi ktoś spuścił. Pozdrawiam weekendowo i witam nowe Mamusie
|
|
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
Olik, ja dokładnego terminu dowiem się dopiero na wizycie, ale bardzo chciałabym też aby to był u mnie jak u Ciebie 9 czerwca
To moja magiczna liczba Rozsądnie robisz, że na USG nie pędzisz tak od razu Też tak zrobię ![]() Dziewczyny, mam takie pytanie, bo ja poruszałam się uprzednio po innych forach, nie po wizażu. Czy to forum będzie zamknięte, byśmy mogły pisać tu intymnie i osobiście? Czy pozostanie takie otwarte i widoczne dla każdego? Ja bym szczerze mówiąc wolała pisać za zamkniętym |
|
|
|
#700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
można zrobić klub prywatny tylko dla nas byśmy mogły pisać tam i tylko my byśmy mogły czytać
|
|
#701 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
marao, tak jak pisałam wyżej 2 września miałam OM. |
|
|
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś się niepokoję, bo piersi przestały boleć i tylko nudności mi dokuczają ale też mniejsze. Oby było ok. A robiłaś już HCG? |
|
|
|
|
#706 |
|
Zadomowienie
|
Ja robiłam beta-HCG - 816 mIU/ml tyle mi wyszło. Teraz wypadałoby powtórzyć żeby zobaczyć czy rośnie. A Ty robiłaś?
|
|
|
|
#707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Robiłam w środę i wyszło 119 mlU/ml. Jak mi się uda w poniedziałek przed pracą wpaść do laboratorium to może tak dla pewności powtórzę. Ja w zasadzie żadnych objawów nie mam ale w poprzedniej ciąży też nie miałam więc mam nadzieje, że znów tak łagodnie przejdę początek
|
|
|
|
|
#708 |
|
Zadomowienie
|
A ile płacicie za betę?
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
To podobnie jak u mnie. Ja płaciłam 20 zł
|
|
|
|
#711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jak dziewczyny? Może ktoś jest chętny aby założyć taki prywatny klub? Ktoś jeszcze ma ochotę pisać na zamkniętym forum? Ja nie umiem tego zrobić, dopiero od dzisiaj poruszam się po wizażu. Myślałam, że można to nasze forum jakoś zamknąć po prostu |
|
|
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam na wizażu fajny wątek o ciąży, co można, choroby, leki itd. można poczytać
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200723 |
|
|
|
#713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale skarbnica wiedzy! To moja druga ciąża, ale z przyjemnością odświeżę sobie pewne informacje Tutaj wszystko zgromadzone w jednym miejscu - rewelacja!
|
|
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
slimaczku, fajny wątek. Mam nadzieję, że leżysz placuszkiem i dobrze się czujesz
![]() O rany, co do placków...ale bym zjadła!!! I pierogi z truskawkami i chlebek z pomidorkiem i cebulą i jakiś obrzydliwie słodki kremik , w sumie smalec z ogórkiem tez bym zjadła... Jezu, tez jesteście tak w kółko głodne i macie takie zachcianki?!!! |
|
|
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem non stop głodna, konia z kopytami bym zjadła... Ale w pierwszej ciąży też tak miałam: pierwszy miesiąc-dwa jadłam i ostatni
A przytyłam w sumie nie ta wiele - zobaczymy jak teraz będzie
|
|
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też co chwilę jestem głodna
I zaczęłam jeść kolację - wcześniej mój ostatni posiłek był ok. 17-18 i potem już nic nie jadłam do rana - a teraz muszę coś zjeść na noc, bo inaczej mnie rano skręca. Ale mam tak, że jem tylko jak czuję głód, jak nie czuję to mnie odrzuca od jedzenia, więc nie ma mowy o podjadaniu. Dziewczyny, czy jak mdłości nie przyjdą ok. 6 tygodnia to znaczy, że już nie przyjdą? Czy mogą przyjść później? Ja na razie nic nie mam, choć od 2 dni lekko mnie zamula tak do południa, ale nie żebym od razu wymiotowała, raczej tylko taki dyskomfort czuję. |
|
|
|
#717 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki!
Cieszę się bardzo, że wątek zaczyna żyć. Żałuję, że ja tylko raz dziennie daję radę do Was zaglądać, ale jednak sen i rodzina są na pierwszym miejsciu Dziś trochę ogarnęłam w domu, w końcu pasowało coś zrobić i znowu spałam po południu 3h więc teraz po nocach do Was piszę ![]() Mój syn jest teraz na drugim antybiotyku, ma zapalenie oskrzeli i dalej nie ma poprawy, obawiam się, że na jakichś zastrzykach się skończy. Na szczęście jakoś mu to nie daje się we znaki, tylko kaszle koszmarnie. Chyba w przyszłym tyg. będę musiała zostać z nim w domu (na razie tż siedział), to będę miała troszkę więcej czasu dla Was. My świętujemy Dzień Chłopaka we wrześniu, więc wczoraj kupiłam symbolicznie moim chłopakom po ulubionej czekoladzie i wyściskałam ich mocno. Niesamowita ilość informacji jest w tym wątku o ciąży Dziewczynki, gratuluję wszystkim dobrych wieści u lekarzy i trzymam mocno kciuki za wszystkie, żeby żadna już nie dołączyła do listy aniołkowych mam. Leżcie grzecznie i róbcie co lekarze Wam każą ![]() I znowu witam nowe mamusie aneczka240, lena_mi, Karla_1982, katalinka3, wanioliowa_mama Staram się wszystkie dane podawane przez Was wszystkimi sposobami uzupełniać na bieżąco. Jak bym coś przeoczyła, to proszę powtórzcie. Cytat:
Poniżej objaśnienia tych najpopularniejszych skrótów: OM - ostatnia miesiączka tp - termin porodu tc - tydzień ciąży, np. 8t2d to 8 skończonych tygodni i 2 dni, inaczej 9tc - dziewiąty tydzień ciąży, bo ten tydzień już jest w trakcie @ - miesiączka # - poronienie Cytat:
![]() Ładnie, ładnie Już widzę, że zaczyna nam lecieć ten czas. To już przecież można powiedzieć 1/4 ciąży za Tobą. U mnie zaczął się wczoraj 9 i też się cieszę ![]() Cytat:
Poza tym zapytam wprost, dlaczego tak bardzo Ci na tym zależy? Masz tu nicka (zresztą już nawet dwa z tego co zauważyłam), nie podajesz swojego nazwiska, wieku i imienia też nie musisz, jeśli nie masz ochoty, nikt nie wie kim jesteś w realu... Cytat:
A z jedzeniem przez pierwsze trzy tyg. odkąd wiedziałam o ciąży, a nawet kilka dni wcześniej mogłam jeść bez przerwy, a od jakiegoś tyg tylko oczy by jadły, tzn. jestem głodna i mam ochotę, ale jak zaczynam jeść to mi wszystko rośnie w buzi i w efekcie zjadam niewiele
|
||||
|
|
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was
widze watek tetni zyciem ja jak wroce do pracy w nastepnym tyg bede czesciej na forum, bo teraz Olafek dokucza
|
#719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie nie, to nie jest tak, że jakoś wybitnie mi zależy - dostosuję się Po porostu z przyjemnością bym się Wam przedstawiła i poopowiadała o sobie dalej, ale z doświadczenia (niestety) wiem, że na różnych forach bywają koleżanki-podczytywaczki. Miałam raz taką sytuacje, że pisałam niby też jako anonim, ale pisałam o sobie różne rzeczy z bieżącego życia i na tej podstawie pewna osoba, która mnie zna mnie odszukała i wiedziała o mnie wszystko. A dwa konta mam, ba!nawet 3! Bo coś mi nie wychodziło przy rejestracji, nie przychodził do mnie na skrzynkę mail z potwierdzeniem rejestracji. Jak tylko mi się uda, to czym prędzej tamte konta pokasuję, bo są zbędne Jestem nowa na wizażu tak jak pisałam, jeszcze nie ogarniam wszystkiego ![]() życzę przyjemnej niedzieli wszystkim Mam nadzieję, że pogoda się trochę poprawi, bo póki co w Warszawie nie ma słoneczka, a zapowiadali, że to ostatni słoneczny weekend!
|
|
|
|
|
#720 |
|
Raczkowanie
|
Ewunia_1984 leżę i nic nie robię (poza wizażem
) i zaczyna mnie to wkurzać, bo nawet prania nie mogę powiesić dręczy mnie takie siedzenie na tyłku, jak tyle rzeczy jest do ogarnięciaAle oczywiście karnie siedzę, leże... wszystko dla dziecka. We wtorek mam wizytę i liczę, że znowu ładnie urosło i opłaca się mój wysiłek. Z mdłościami mam dziwnie, odkąd biorę duphaston jakby zniknęły tylko wieczorem jak myję zęby coś mnie łapie na chwilę. I nie wiem, czy się cieszyć i martwić. Skoro były to powinny być do ok 13 tygodnia ![]() Teraz jestem w trakcie 10. 17.10 mam usg 3D, ciekawe czy buzię zobaczę Witam oczywiście nowe Mamusie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

Zaraz napiszę
Ciąża jest zagrożona i mamy się obijać, byczyć i dbać o siebie!

Dziś trochę ogarnęłam w domu, w końcu pasowało coś zrobić i znowu spałam po południu 3h 
bo nie wiem co te wszystkie skroty znacza
tzn. domyslam sie, ale 100% pewnosci nie mam 
Już widzę, że zaczyna nam lecieć ten czas. To już przecież można powiedzieć 1/4 ciąży za Tobą. U mnie zaczął się wczoraj 9 i też się cieszę 
dręczy mnie takie siedzenie na tyłku, jak tyle rzeczy jest do ogarnięcia