Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-01, 10:18   #241
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII

Zużyłam perfumy J.delPozo - Halloween 100 ml

Wieczór panieński przede mną
Kupiłam sobie wczoraj czerwone rajstopy (troszkę ciemniejsze), założe do nich tuniko-sukienkę szaro-beżową (dziwny kolor - raz jest bardziej szara, a kiedy indziej bardziej beżowa), oryginalny beżowy pasek zamienię na czerwony (identyczny jak kolor rajstop) i do tego buty na obcasie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:08   #242
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Jestem na 1 i 2 roku. Powinnam być już na 2 i 3, ale ta sesja nie daje mi spokoju... Byłam u dziekana wczoraj i powiedział mi, że absolutnie nie ma przedłużania sesji pod żadnym pozorem. Chyba, że jeśli chodzi o obronę. Przecież miałam tyle czasu na zaliczenie tego 22 egzaminy w 4 tygodnie, bosko... I tak trochę zaliczyłam przed sesja, ale bądź co bądź zostało mi tego sporo i ciężko jest nauczyć się na roczny egzamin w jeden dzień. Dziekan kazał się dogadać z wykłądowcami, ale jedna babka na mnie nawrzeszcała, że to że studiuję i pracuję to ją nie obchodzi. Jak sobie nie radzę to mam iść na zaoczne a pracę rzucić. Ehh
Warunek u mnie kosztuje 500 zł...

A Ty co w końcu studiujesz? I co to jest egzamin standaryzowany?
U mnie też - 450 zł albo 675 zł... masakra.. studiuję finanse&rach. i zarządzanie.. Współczuję sytuacji.. a może napisz podanie o udzielenie bezpłatnego warunku? albo chociaż rozłożenie na raty?

Egzamin standaryzowany to taki, który cały rok pisze o jednej porze, niezależnie od tego z jakim mają wykładowcą, są te same pytania dla wszystkich i nie można go zaliczać ani wcześniej ani później..

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Hosenko udanej zabawy

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:10   #243
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Hosenko ciekawe co sie bedzie dzialo

przykro mi dziewczyny ze wam sie pokladaja terminy i nikt nie wychodzi wam naprzeciw. Ja juz tez mam szczerze dosc mojej uczelni i kierunku

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:22   #244
Undercia
Imperatorowa Undi I

cześć, można?

Złożyłam przed chwilą zamówienie w YR i myślę, że czas przejść na odwyk Najgorzej u mnie z maseczkami do twarzy (28 szt. w tym większość w tubkach), żelami pod prysznic (9 szt.) i balsamami (8 szt.). Kolorówki i perfum nie liczę

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Undercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:56   #245
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

W tym miesiacu bede miala bardzo malo zuzyc...w pielegnacji doszlam juz do strasznego minimalizmu ale czekam na pobyt w Pl zeby cos sobie kupic, a kolorowka jak wiadomo konczy sie zolwim tempem.

witaj Undercia

Stary 2011-10-01, 13:09   #246
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Przykro mi, że rodzice tak Ci dogadują Ale z rodzicami tak to już niestety jest. Oni chcą dla nas dobrze, tylko nie zawsze w odpowiedni sposób to przekazują... A ogóle macie dobre relacje? Bo jak "tylko" teraz, w związku z uczelnią, tak się zachowuję, to chyba zbyt pochopną decyzją byłaby rezygnacja ze studiów i wyprowadzka
To zależy, jak u mnie wszystko jest dobrze to i oni się nie czepiają, jak tylko mi się noga podwinie to mnie obwiniają za wszystko... Najgorsze jest to, że oni razem z moim starszym bratem uważają, że ja nic nie robię i się nie uczę i to dlatego. Oni nie rozumieją, że w akademiku jestem odludkiem bo codziennie siedzę nad książkami, jestem wiecznie zmęczona i na nic nie mam czasu, na imprezy wychodzę raz na pół roku i tak wracam ok. 23 bo jestem wykończona. Najlepsze lata życia mi uciekają, kiedy wszyscy się bawią. A moi rodzice i tak uważają, że to nieprawda. Że Ci co imprezują to mają albo bogatych rodziców albo są jakimiś "łazikami"... Teraz kiedy wszystko mi się wali to wypominają mi że pod końcu lutego byłam ze znajomymi w Mediolanie na 5 dni i pewnie dlatego tak teraz wszystko zawaliłam i że do kościoła nie chodzę, a powinnam. Eh, co ma piernik do wiatraka... Naprawdę jest mi cholernie źle, codziennie płaczę i nikt mnie nie rozumie poza niektórymi znajomymi i TŻ.

A ile u Ciebie kosztuje warunek kochana w takim razie?

Eh jeszcze dzisiaj muszę iść na urodziny koleżanki. Nie chce mi się, ale zapraszała mnie tyle razy, ciągle ją olewam i mówię, że nie mam czasu i już mi nie wypada nie iść. Ale i tak dłużej niż 22-23 nie wytrzymam pewnie, bo cały dzień płaczę i boli mnie głowa i w ogóle nie mam ochoty się z nikim widzieć i imprezować. Jeszcze tylko 2-3 godziny i TŻ mnie zabierze do akademika z dala od rodziców...

P.S. Przepraszam za to moje użalanie się

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
U mnie też - 450 zł albo 675 zł... masakra.. studiuję finanse&rach. i zarządzanie.. Współczuję sytuacji.. a może napisz podanie o udzielenie bezpłatnego warunku? albo chociaż rozłożenie na raty?

Egzamin standaryzowany to taki, który cały rok pisze o jednej porze, niezależnie od tego z jakim mają wykładowcą, są te same pytania dla wszystkich i nie można go zaliczać ani wcześniej ani później..

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Hosenko udanej zabawy
Też u Ciebie widzę kupa kasy... Mamy bardzo niskie dochody, więc może mi umorzą te warunki. Bo jak mi przyjdzie wziąć ich aż 4... Tylko nie wiem jakie dokumenty i kiedy trzeba składać. Chociaż mam nadzieję, że pozwolą mi wykładowcy jeszcze chociaż 2 zaliczyć....
O widzisz, u mnie nie ma czegoś takiego jak egzamin standaryzowany.

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Hosenko ciekawe co sie bedzie dzialo

przykro mi dziewczyny ze wam sie pokladaja terminy i nikt nie wychodzi wam naprzeciw. Ja juz tez mam szczerze dosc mojej uczelni i kierunku
A co studiujesz? Co się dzieję?
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 13:23   #247
Hosenka*
Zakorzenienie

Nosku, Cuciola:

Obudziąłm się dzisiaj ok 7.30 ze ścisniętym żołądkiem - zaczyna łapac mnie stres, a co dopiero się chwaliłam, że nic takiego się nie dzieje TŻ po 8 tez mi napisał, że nie mógl spać
Od czwartku mam urlop, pójdę sobie na masaż (dostałam w prezencie od właścicielki salonu, z którą rozmawiałam w sprawie reklamy i u której kupuję zaproszenia na masaż na prezenty).

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Dostałam wczoraj taką wypłatę o jakiej myślałam Az się prosi iść na jakieś zakupy (kupiłabym sobie 2 pary butów - na jesień, na zimę), jakies sweterki, spódnicę (wczoraj ubrałam krótką dzinsową spódniczkę do kolorowych rajstop (dziwny kolor - szaro-fioletowo-niebieski) i TŻ był zachwycony ) no ale czeka nas masa wydatków związanych z remontem i urządzaniem mieszkania.
W poniedziałek kolega TŻ (elektryk) popatrzy nam na instalacje, podpowie jakies rozwiązania itp. A jutro wezmę siostrę, która jako architekt doradzi mi w kwestii "przebudowy" łazienki i kibelka

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 14:00   #248
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Baw się dobrze

Cytat:
Ja juz tez mam szczerze dosc mojej uczelni i kierunku
Czemuż to?

Cytat:
Napisane przez Undercia Pokaż wiadomość
cześć, można?
Witamy

Cytat:
W tym miesiacu bede miala bardzo malo zuzyc...w pielegnacji doszlam juz do strasznego minimalizmu ale czekam na pobyt w Pl zeby cos sobie kupic, a kolorowka jak wiadomo konczy sie zolwim tempem.
Ty to już w ogóle nie masz się z czego odwykować

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
A ile u Ciebie kosztuje warunek kochana w takim razie?

Eh jeszcze dzisiaj muszę iść na urodziny koleżanki.

P.S. Przepraszam za to moje użalanie się
150 zł. Ale ja studiuję na niepaństwowej uczelni.
Idź, właśnie dobrze Ci to zrobi Nie możesz cały czas siedzieć w domu i się załamywać
Nie przepraszaj Naprawdę Ci współczuję tej sytuacji z rodzicami. A rozmawiałaś z nimi? Mówiłaś im wszystko to, co tu napisałaś?

Cytat:
Obudziąłm się dzisiaj ok 7.30 ze ścisniętym żołądkiem - zaczyna łapac mnie stres, a co dopiero się chwaliłam, że nic takiego się nie dzieje

Dostałam wczoraj taką wypłatę o jakiej myślałam Az się prosi iść na jakieś zakupy
A jednak Cóż, chyba każdą osobę przed ślubem dopada stres
To super, gratuluję Pochwal się później, co kupiłaś

Zapomniałam wczoraj napisać, że w końcu przyszedł mi krem do twarzy LRP z tej akcji z Kartą Stałego Klienta. Dopisuję do października.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 14:36   #249
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Czemuż to?
Nie bede Wam tu smucic dziewczyny na watku. Rodzice mnie poganiaja, ze w Pl to juz bym dawno skonczyla studia. Nigdy nie dowiedza sie jak to jest studiowac za granica trudny kierunek, bo tu sie zdaje 1 egz miesiecznie a nie po kilka tak jak w Pl. No i sie dluzy. I juz mam powoli dosc tej ciaglej sesji.

Cytat:
Ty to już w ogóle nie masz się z czego odwykować
ale wole z wami pobyc i kontrolowac ciagle moje zakupy.

Stary 2011-10-01, 14:53   #250
noseknosek

cuciola a dużo Ci jeszcze tych egzaminów zostało?

biegam
Stary 2011-10-01, 15:00   #251
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

6 duzych jeszcze

najgorsze sa te wahania nastroju, jednego dnia jestem mocno zmotywowana, mowie sobie ze dam rade..a drugiego najchetniej bym sie rozplakala jak widze te ksiazki...dzisiaj mam wlasnie taki gorszy dzien.

Stary 2011-10-01, 15:28   #252
actriz
Zadomowienie

długo mnie tu nie było najpierw padł mi na kilka dni internet, później ten wyjazd a w międzyczasie jeszcze prawie codzienne bycie w firmie po kilka godzin nawet jak jechaliśmy nad morze to prawie całą podróż wisiałam na telefonie z moją opiekunką Ori. jak najszybciej muszę uzbierać na laptopa
jeżeli chodzi o mnie to w Ori mi idzie świetnie, oby tak dalej z przyszłym niedoszłym obecnym "TŻ" bez zmian a poza tym to się strasznie wkurzyłam nie dość, że ułożyli mi beznadziejny plan na uczelni to jeszcze porozdzielali grupy i moja najlepsza kumpela jest w innej grupie niz ja nie wiem co mam robić.. jestem w kropce.

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
to prawda, że biedronkowe Be Beauty Spa to odpowiedniki Palmolive Thermal Spa Massage?
szczerze mówiąc to nigdy nie używałam Palmolive Thermal Spa ale tak "na oko" i "na nos" to faktycznie mogą być do siebie podobne

Cytat:
Skoro z przymusem, to mogłaś odpuścić Ale skoro już pojechałaś, to spędź miło czas
chciałam ale tata się uparł, żebym jechała. podróż zniosłam tragicznie, w obydwie str. strasznie mi się chciało wymiotować, do tego jeszcze @ no i chyba odczułam bądź co bądź zmianę klimatu bo mój żołądek wariował. teraz na szczęście już się dobrze czuję jedyne plusy tego wyjazdu to, że kupiłam kolczyki z bursztynem i namówiłam rodziców na wycieczki po okolicznych miejscowościach więc trochę pozwiedzałam. ale i tak musiałam się użerać z ciotką, która ma nieco inny sposób widzenia świata niż ja. ehh nigdy więcej

Cytat:
Wczoraj byłam 18h na nogach... Wstałam o 6 rano, na 8 do pracy, byłam 12h Potem TŻ zabrał mnie na kolację do włoskiej restauracji Potem się ledwo doczołgałam do domu ze zmęczenia i poszłam spać.
jak się okazało, że jednak mam jechać to wyglądało to tak: w sobotę wstałam około 11, cały czas na nogach, zakupy, pakowanie, położyłam się o 4:07 ale zasnęłam około 5, o 6 była pobudka, w samochodzie zdrzemnęłam się może z 5 minut, położyłam się około 23 ale i tak zasnęłam około 1 - to już poniedziałek był

porzeczko uśmiałam się z tego zamówienia

Hosenko wspaniale czytać wszystkie Twoje wiadomości widać, że jesteś ogromnie szczęśliwa

zywieczdroj ja tam wierzę w Ciebie, że sobie poradzisz i tego Ci życzę, trzymam kciuki!

nie wiecie co z aktogimką? dawno się nie odzywała

co do bilansów to nie było źle ale coś czuje, że październik może być minipowtórką sierpnia

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
nie widziałam bilansu actriz , chyba szykuje się spora lista .
i tu Cię zaskoczę! bywało gorzej

to teraz ja

WRZESIEŃ 2011:

Kupione:

1. BeBeauty, Spa, Sól do kąpieli, Lawenda 600 g
2. Schwarzkopf&Henkel, Fa, Shower cream, Silk&Magnolia, Żel p/p 250 ml
3. Bourjois, Woda micelarna do demakijażu twarzy i oczu 250 ml
4. Oriflame, próbka matującego kremu-żelu na dzień
5. Oriflame, próbka matującego kremu-żelu na dzień
6. Oriflame, próbka matującego kremu-żelu na noc
7. Oriflame, próbka matującego kremu-żelu na noc
8. Oriflame, próbka kremu Bioclinic redukującego zaczerwienienia na noc
9. Oriflame, próbka kremu Bioclinic redukującego zaczerwienienia na noc
10. Oriflame, próbka kremu redukującego przebarwienia na noc
11. Oriflame, próbka kremu redukującego przebarwienia na noc
12. Oriflame, próbka peelingu do twarzy Swedish Spa
13. Oriflame, próbka perfum Precious Moments
14. Oriflame, próbka perfum Chiffon
15. Oriflame, Ochronny krem do rąk i paznokci 2 w 1 100 ml
16. Oriflame, Odżywczy krem do wysuszonych dłoni 100 ml
17. Oriflame, Mydło w płynie do rąk z odżywczą oliwką i bambusem 300 ml
18. Oriflame, Mydło w płynie do rąk Milk & Honey Gold 300 ml
19. Oriflame, Wonder Lash Intense Mascara, Tusz do rzęs 8 ml
20. Ziaja, Maska oczyszczająca z glinką szarą 7 ml
21. Oceanic, AA, Pomadka Ochronna Care Kiss 4,2 g
22. Avon, Pachnąca mgiełka do ciała Fiołek&liczi 125 ml
23. Celia, Kolagen+nagietek, Tonik do oczyszczania i odświeżania skóry 200 ml
24. Yves Rocher, próbka Pure System, Oczyszczający żel do mycia twarzy 5 ml - GRATIS
25. Ester Lauder, próbka Idealist, Even Skintone Illuminator 1,5 ml x 2 – GRATIS
26. Oriflame, Woda toaletowa Air 30 ml - GRATIS

Wydane: 87,06 zł

Zużyte/wyrzucone/oddane/sprzedane/wymiana:

1. BeBeauty, Spa, Sól do kąpieli, Lawenda 600 g
2. Yves Rocher, Lavande Essentielle, Gommage pieds neufs, Peeling do stóp 50 ml
3. Rossmann, Babydream, Kopf-bis-FuB Waschgel, Żel do mycia ciała 500 ml
4. Herba Studio, Balsam do paznokci 4,5 g
5. Oriflame, próbka matującego kremu-żelu na noc
6. Dax Cosmetics, Perfecta NutriVita, Odżywcza maseczka Słodkie Migdały 10 ml
7. Procter and Gamble, Pantene PRO-V, Intensywna Regeneracja, Ochronna odżywka 400 ml
8. Oriflame, Optimals, Oxygen Boost, Krem dotleniająco- nawilżający do twarzy 50 ml
9. Yves Rocher, Hydra Specific, Hydra Seve, Gel-Creme Jour, Żel-krem nawilżający na dzień 50 ml
10. Yves Rocher, Pure Calmille, Melting Moisturising Gel, Nawilżający żel do twarzy 50 ml
11. Oriflame, FeetUp, Fresh Glow, Foot Gel, Odświeżający żel do stóp 75 ml
12. Yves Rocher, Żel pod prysznic i do kąpieli Plaisirs Nature, Kokos 50 ml
13. BeBeauty, Żel pod prysznic Spa Bali 300 ml
14. Yves Rocher, Żel do mycia rąk, Kwiat Lotosu z Laosu 200 ml
15. Cleanic, Chusteczki do higieny intymnej 20 szt.
16. Bielenda, Beauty Milky, Śmietankowa maseczka do rąk 75 ml
17. Celia, Kolagen+nagietek, Tonik do oczyszczania i odświeżania skóry 200 ml
18. Bourjois, Woda micelarna do demakijażu twarzy i oczu 250 ml
19. Oriflame, Tender Care, Krem uniwersalny 15 ml
20. Oriflame, Mydło w płynie do rąk z odżywczą oliwką i bambusem 300 ml
21. Ziaja, Maska oczyszczająca z glinką szarą 7 ml
22. BeBeauty, Hydro Effect, Nawliżająco-odświeżający żel do mycia twarzy 150 ml
23. Yves Rocher, Culture Bio, Tonik na dobranoc 50 ml (odlewka)
24. Nailty, Zmywacz do paznokci ~ 20 ml
25. Yves Rocher, Cure Solutions Anti-Fatigue, Kuracja usuwająca oznaki zmęczenia, Krem rewitalizujący 24H 15 ml
26. Oriflame, Podkład mineralny Giordani Gold ~ 25 ml

~ maniaczka wszelakich mazideł i smarowideł do ust
actriz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 15:29   #253
carrola
Zadomowienie

Cytat:
Najbardziej podoba mi się bilans Carroli i Cucioli, mnie się to nie uda szkoda mi marzyć.
a oto mój bilans.
Dziękuję.
U Ciebie sporo zużyć, więc fajnie, ale i zakupów dużo.

Cytat:
A którą masz paletkę?
Ja dziś pierwszy raz sama w pracy Wprawdzie w czwartek byłam te 12h teoretycznie sama, bo ten kolega tylko siedział obok i czytał gazetę , no ale praktycznie od dziś będę sama urzędować. Dziś będzie trochę nudniej, bo w soboty nie przesyła się ofert pośrednikom nieruchomości, ale spoko
Original, jest niesamowita, kolory są zróżnicowane i praktycznie jakikolwiek makijaż wymyślę, za pomocą tej paletki jestem w stanie go wykonać.
Napisz jak poszło, ale na pewno dobrze.

Cytat:
Kupiłam sobie wczoraj czerwone rajstopy (troszkę ciemniejsze), założe do nich tuniko-sukienkę szaro-beżową (dziwny kolor - raz jest bardziej szara, a kiedy indziej bardziej beżowa), oryginalny beżowy pasek zamienię na czerwony (identyczny jak kolor rajstop) i do tego buty na obcasie
O jak fajnie, baw się dobrze. Pokażesz nam później jakieś zdjęcia? I jakie macie plany? Gdzieś do klubu idziecie?

Cytat:
Nie bede Wam tu smucic dziewczyny na watku. Rodzice mnie poganiaja, ze w Pl to juz bym dawno skonczyla studia. Nigdy nie dowiedza sie jak to jest studiowac za granica trudny kierunek, bo tu sie zdaje 1 egz miesiecznie a nie po kilka tak jak w Pl. No i sie dluzy. I juz mam powoli dosc tej ciaglej sesji.
Oj no co Ty, pisz, czasem trzeba się troszkę wygadać. Nie dziwię się w sumie, że masz takie wahania nastroju, ale na pewno dasz sobie radę, już przecież jesteś bliżej końca niż początku. Ja Cię podziwiam, studiujesz trudny kierunek i do tego w obcym języku, nie każdy by sobie poradził.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 20:54   #254
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

actriz za zuzycia i postepny w Ori

carrola dziekuje za zrozumienie, czasem mi potrzeba wlasnie takich slow

Bylam wczoraj z Tz-tem i jego kuzynkami w wieku szkolnym na Smerfach i musze wam powiedziec ze zrobili super film.. Usmialam sie za wszystkie czasy

Stary 2011-10-01, 21:05   #255
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez actriz Pokaż wiadomość
i tu Cię zaskoczę! bywało gorzej
o rzeczywiści jestem pod wrażeniem , masz sporo zużyć i to w każdej kategorii .

[QUOTE=carrola;29734826]Dziękuję.
U Ciebie sporo zużyć, więc fajnie, ale i zakupów dużo.

tak wiem ,że ciut za dużo , ograniczałam się jak mogłam , październik już tak piękny nie będzie , chyba tylko ja nie mam nowości ze sleeka
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 22:45   #256
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Też nie kupiłam żadnego Sleeka jeszcze, ale coraz bliższa jestem do kliknięcia Original

A dziś zamówiłam sobie dwa tusze Golden Rose, zielony i niebieski i konturówki w tych samych kolorach. Mam ostatnio meeega hopsa na takie kolorowe oczy, a szukałam od dawna dobrych kolorowych tuszów. Wreszcie wczoraj na blogu ktoś podał mi tego linka:
http://kobietamowi.blogspot.com/2011...zja-style.html

Z kolorówki się nie odwykuję, więc tak Wam się tylko chwalę

A tak BTW - na obu blogach pokazałam dziś wrześniowe łupy, na lakierowym - lakiery, a na kosmetycznym wszystko inne Enjoy ^^
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 23:00   #257
Undercia
Imperatorowa Undi I

Też nie mam Sleeka, niby rozważałam kupno, ale po dzisiejszym roztrzaskaniu ukochanej paletki cieni stwierdziłam, że dla takiej ciamajdy jak ja to nadają się wyłącznie pojedyncze cienie, jak się roztrzaska jeden to ból mniejszy

Niebieski tusz mnie zauroczył, już widzę ten mój odwyk

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Stary 2011-10-01, 23:05   #258
Koshatka
Zakorzenienie

Undercia witaj.
Widziałąm u Ciebie na blogu program do francuskiego z SuperMemo, jak go oceniasz?

Cytat:
tak wiem ,że ciut za dużo , ograniczałam się jak mogłam , październik już tak piękny nie będzie , chyba tylko ja nie mam nowości ze sleeka
Ja też nie mam Sleeka. A żeby było ciekawiej to mogę go mieć bezpośrednio z Anglii z dostawą pod drzwi a ciągle się waham którą paletkę wziąć i czy w ogóle.
Stary 2011-10-01, 23:09   #259
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Undercia witaj.
Widziałąm u Ciebie na blogu program do francuskiego z SuperMemo, jak go oceniasz?
Używam dopiero od kilku dni, ale muszę przyznać, że jestem zachwycona. Kurs jest przygotowany bardzo starannie, zarówno podręcznik jak i program multimedialny. Podoba mi się taki sposób nauki, ćwiczenia przy poszczególnych lekcjach są bardzo różnorodne, także polecam

Stary 2011-10-01, 23:12   #260
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Używam dopiero od kilku dni, ale muszę przyznać, że jestem zachwycona. Kurs jest przygotowany bardzo starannie, zarówno podręcznik jak i program multimedialny. Podoba mi się taki sposób nauki, ćwiczenia przy poszczególnych lekcjach są bardzo różnorodne, także polecam

A znasz już trochę ten język czy zaczynasz od podstaw?
Stary 2011-10-01, 23:15   #261
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:

ale wole z wami pobyc i kontrolowac ciagle moje zakupy.
Każdy czasem ma gorszy dzień i potrzebuje się wyżalić, więc się nie przejmuj Zgadzam się z carrolą - jestem pełna podziwu dla Ciebie, bo studiujesz w obcym języku I Ty też powinnaś być z siebie dumna.
Ależ ja Cię nigdzie nie wyganiam, a wręcz zatrzymuję Po prostu uważam, że już nie potrzebujesz odwyku

Cytat:
Napisane przez actriz Pokaż wiadomość
jeżeli chodzi o mnie to w Ori mi idzie świetnie, oby tak dalej z przyszłym niedoszłym obecnym "TŻ" bez zmian a poza tym to się strasznie wkurzyłam nie dość, że ułożyli mi beznadziejny plan na uczelni to jeszcze porozdzielali grupy i moja najlepsza kumpela jest w innej grupie niz ja nie wiem co mam robić.. jestem w kropce.

jedyne plusy tego wyjazdu to, że kupiłam kolczyki z bursztynem i namówiłam rodziców na wycieczki po okolicznych miejscowościach więc trochę pozwiedzałam.

WRZESIEŃ 2011:
Super
Szkoda, że z TŻ-em nic się nie wyjaśniło... Tylko czemu? Nie możecie się spotkać czy nie możecie się dogadać?
Hm a nie może któraś z Was przenieść się do drugiej grupy?
Zawsze coś
Co do bilansu, to bardzo ładnie W końcu połowa zakupów to próbki.

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Original, jest niesamowita, kolory są zróżnicowane i praktycznie jakikolwiek makijaż wymyślę, za pomocą tej paletki jestem w stanie go wykonać.
Napisz jak poszło, ale na pewno dobrze.
Hm zastanowię się nad nią
W pracy poszło dobrze, ale to tylko sobota, wynudziłam się strasznie, przez 8h miałam z 5 telefonów i wysłałam kilka maili Zobaczymy, jak mi pójdzie w poniedziałek...

Cytat:
Bylam wczoraj z Tz-tem i jego kuzynkami w wieku szkolnym na Smerfach i musze wam powiedziec ze zrobili super film.. Usmialam sie za wszystkie czasy
To dobrze, trochę się rozluźniłaś Ale dla mnie to całe robienie "nowej wersji" Smerfów, to takie trochę niszczenie bajki z dzieciństwa
Stary 2011-10-01, 23:21   #262
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:

A znasz już trochę ten język czy zaczynasz od podstaw?
Znam trochę, bo w sierpniu chodziłam na miesięczny kurs "od zera" Ale zamierzam się bardziej przyłożyć do tego języka, w końcu mam motywację

Stary 2011-10-01, 23:36   #263
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Znam trochę, bo w sierpniu chodziłam na miesięczny kurs "od zera" Ale zamierzam się bardziej przyłożyć do tego języka, w końcu mam motywację
No to jakieś podstawy masz. Ja się usiłuję uczyć sama od zera i na razie przerabiam słownictwo z Profesora Pierra. Niestety, jak dla mnie, fatalnie są tam pogrupowane słówka i uczę się mnóstwa niepotrzebnych na codzień rzeczy.
Stary 2011-10-01, 23:40   #264
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Ale dla mnie to całe robienie "nowej wersji" Smerfów, to takie trochę niszczenie bajki z dzieciństwa
a mi sie wlasnie milo patrzalo bo wszyscy doszukiwalismy sie roznic i podobienstw No i fabula bardzo fajna jest, nawet w kawalkach poruszajaca

Stary 2011-10-02, 09:14   #265
gabipati
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29741560]Też nie kupiłam żadnego Sleeka jeszcze, ale coraz bliższa jestem do kliknięcia Original

A dziś zamówiłam sobie dwa tusze Golden Rose, zielony i niebieski i konturówki w tych samych kolorach. Mam ostatnio meeega hopsa na takie kolorowe oczy, a szukałam od dawna dobrych kolorowych tuszów. Wreszcie wczoraj na blogu ktoś podał mi tego linka:
http://kobietamowi.blogspot.com/2011...zja-style.html

Z kolorówki się nie odwykuję, więc tak Wam się tylko chwalę

A tak BTW - na obu blogach pokazałam dziś wrześniowe łupy, na lakierowym - lakiery, a na kosmetycznym wszystko inne Enjoy ^^[/QUOTE]

Orlico ja właśnie mam tylko orginal ale bardzo podoba mi się Au Naturel , zawiera stonowane kolorki do dziennego makijażu zebrane w jednej paletce ułatwiły by mi robienie makijażu szczególne rano gdy się spieszę .
no ale ciągle się powstrzymuję przed zakupem bo wiem ,że te które wykańczam pójdą w zapomnienie.

też podobają mi się te tusze z golden rose ale raczej te neutralne , skusiłabym się na ten śliwkowy .Jak dotąd wszelkie śliwki i fiolety wypadały ciemno na moich rzęsach, z tym może być inaczej.

Cytat:
Też nie mam Sleeka, niby rozważałam kupno, ale po dzisiejszym roztrzaskaniu ukochanej paletki cieni stwierdziłam, że dla takiej ciamajdy jak ja to nadają się wyłącznie pojedyncze cienie, jak się roztrzaska jeden to ból mniejszy

Niebieski tusz mnie zauroczył, już widzę ten mój odwyk
bez obawy , paletki sleeka są w dość solidnej kasetce, ja z swoją obchodzę się jak z jajkiem.

Cytat:
Undercia witaj.

Ja też nie mam Sleeka. A żeby było ciekawiej to mogę go mieć bezpośrednio z Anglii z dostawą pod drzwi a ciągle się waham którą paletkę wziąć i czy w ogóle.
weź jedną na próbę jak ci nie podejdzie problem z kolejnym wyborem masz z głowy.Też chciałam mieć jedną ale to było kiedyś.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 11:12   #266
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
a mi sie wlasnie milo patrzalo bo wszyscy doszukiwalismy sie roznic i podobienstw No i fabula bardzo fajna jest, nawet w kawalkach poruszajaca
To fajnie, każdy przecież może mieć swoje zdanie

Tak oglądam te Sleeki i chyba wezmę Original i Curacao
Stary 2011-10-02, 11:14   #267
actriz
Zadomowienie

Cytat:
actriz za zuzycia i postepny w Ori

dziękuję
fajnie, że się trochę rozerwałaś, to bardzo dobre rozwiązanie przy gorszym nastroju

Cytat:
o rzeczywiści jestem pod wrażeniem , masz sporo zużyć i to w każdej kategorii .

choć z tą każda kategorią to bym nie przesadzała bo od dawna nie zużyłam nic z kolorówki poza resztką pudru, no i... mazidła do ust też leżą

Cytat:
Super
Szkoda, że z TŻ-em nic się nie wyjaśniło... Tylko czemu? Nie możecie się spotkać czy nie możecie się dogadać?
Hm a nie może któraś z Was przenieść się do drugiej grupy?
Zawsze coś
Co do bilansu, to bardzo ładnie W końcu połowa zakupów to próbki.

ehh.. nie możemy się dogadać, żeby się spotkać tzn. z jego str. nadal cisza
no właśnie to nie jest takie proste. ona nie chce bo jest tam też kilku znajomych, z którymi od 4 semestru w ogóle stracimy kontakt bo wejdzie podział na specjalizacje. ja bym w sumie mogła spróbować ale prodziekan u nas robi straszne problemy, trzeba pisać jakieś podania, uzasadnienia i inne bzdury (i argument - bo tam są znajomi to dla niego żaden argument). nie wiem, może wytrzymam te pół roku, bo później już powinnyśmy być razem, a teraz nie będziemy się widywać na angielskim i na ćwiczeniach, a na wykładach już raczej tak nie zostanę w tej grupie sama bo tu jest połowa naszej byłej grupy no ale tamta połowa gdzie jest kumpela jest fajniejsza
ah te próbki muszę się wziąć za zużywanie bo niedługo dojdzie do tego, że będę ich mieć więcej niż pełnowymiarowych kosmetyków

słuchajcie czy ja jestem jakaś dziwna? bo mnie te paletki Sleeka wcale a wcale nie ruszają

~ maniaczka wszelakich mazideł i smarowideł do ust
actriz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 11:47   #268
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
No to jakieś podstawy masz. Ja się usiłuję uczyć sama od zera i na razie przerabiam słownictwo z Profesora Pierra. Niestety, jak dla mnie, fatalnie są tam pogrupowane słówka i uczę się mnóstwa niepotrzebnych na codzień rzeczy.
Profesor mi nie przypasował, wolę już samodzielnie tworzyć listy w Anki.

Stary 2011-10-02, 12:00   #269
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Profesor mi nie przypasował, wolę już samodzielnie tworzyć listy w Anki.
A co to?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

A tak w ogóle muszę Wam powiedziec że odwyk idzie mi wspaniale. Jednak najlepszą motywacją są ograniczone fundusze.
Stary 2011-10-02, 12:10   #270
noseknosek

Mnie też paletki Sleek wcale nie kuszą. W kolorówce od dłuższego czasu kupuję coś nowego dopiero gdy coś wykończę. W tym miesiącu wykończyłam dwa pudry.

biegam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości