|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
Kochana współczuje z ta przypadłością Ja po porodzie ich dostałam ale jak narazie znikły i mi nie dokuczaja w tej ciąży. Nic przyjemnego
|
|
|
#3242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
kochana- jak piszesz 5 tygodni to wydaje się jak cała wieczność, ale jak napiszesz 36 dni to właściwie zaraz, już !
|
|
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja
![]() Piekna pogoda, ciekawe czy to juz ostatki lata - oby nie. Ja mialam noc nawet udana, poza wredna mucha o 7 rano ![]() Zaraz jemy sniadanko, Tż ma dzis wolne, wiec jedziemy na spacer do parku. Wiecie , ze jestem caly czas spuchnieta? Wczesniej to bylo tylko tak sporadycznie, a teraz caly czas dlonie, stopy, usta nabrzmiale! Ogolnie czuje sie jak jakis balon napelniony woda. Kurde, im blizej konca, tym dolegliwosci wiecej... co do wczorajszego bolu, to przeszlo, aczkolwiek wyczytalam, ze trzeba malo siedziec, bo dzidzia rosnie i naciska na szyjke , aby poprzez to nie przepchnela czopka do wyjscia. No to milej soboty i do wieczora! A NAM JUZ TYLKO 37 DNI!!!! A co z ANIA?????
Flipcio..20.04.2009 ^.^ Nika.......02.11.2011 ^.^ Edytowane przez ggoraa Czas edycji: 2011-10-01 o 10:14 |
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
a to widzicie nie ma reguły z tym libido, ja jeszcze do nie dawna nie narzekałam,miałam wielką ochote,ale ostatnio ta ochota pojawia się coraz zadziej.
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Moze nasza Anka postanowila urodzic?
![]() kurcze ale mi sie cera popsula... caly czas byla idealna a teraz nagle mi pryszcze wyskakuja. TERAZ jak ja do ludzi musze wychodzic (studia) ![]() aaah jak dobrze, ze dzis 1 sobote zaczelam od kosmetycznych zakupow na allegro ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- co do ochoty to ja mam... ale na sama mysl o tym ze musialabym wykonywac jakies ruchy mi sie odechciewa myslicie, ze moge zaczac pic juz w 34tc herbatke z malin ale ze 2razy w tygodniu tylko? |
|
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
a na co ta herbatka z malin? bo chyba przeoczyłam jak o niej pisałyście
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3248 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() upławy też miałam, po gyntimie i lavtovaginalu ani śladu póki co ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam dzisiaj ochotę na sałatkę z tuńczyka
|
|||||
|
|
|
#3249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
tz zrobil mi sniadanko i poszedl na fuche, czyli znowu caly dzien sama No ale mam chociaz zajecie, bo trzeba przygotowac do malowania i obiad chlopakom zrobic, wieczorem jedziemy po farby i jutro od rana sajgon.Musze jeszcze po kure wyskoczyc, przygotuje na jutro, bedzie piec sie sama z ziemniakami to chociaz nie bede im sie pod nogami platac, jak beda kuchnie malowac. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tez jak weszlam, to pierwsza rzecz jakiej szukalam to wiadomosc od Ani To chyba bedzie najbardziej wyczekany maluszek na watku
|
||
|
|
|
#3250 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania pewnie w dwupaku, bo gdyby cokolwiek się działo już by pisała... pewnie się biedna załamuje że córa taka zawzięta i wyleźć nie chce
Aniu jeśli zawitasz- nie przejmuj się!!!!! co jak co, ale nie ma opcji by tam została na zawsze!!!! więc głowa do góry i trzymamy za Was kobitki kciukasy abyście jak najszybciej się zobaczyły ps. napisałabym do Ani, ale nie chce jej dołować pyt- czy już, co tam, bo wiem że się biedna stresuje
|
|
|
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
pospałam sobie jeszcze 3 godzinki
)Cytat:
![]() ja niestety do później godziny będę sama,więc pojadę na jakieś zakupy i może uda mi się ogarnąć mieszkanie nie wiem czmeu tak strasznie mnie suszy;/w domu brak wody to rano sie mleka takiego zimnego napisałam-pić mi się chce i chce,a potem aż brzuch mnie boli;/ Cytat:
![]() to może po 5 sztuk zamówię
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
dalia nie ma co, takie pytania sa wkur...
to kwestia paru dni na pewno, jak nie paru godzin
|
|
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja też jestem ciekawa co u Ani. Jakoś się nie odzywa. Może się zaczęło? ![]() U mnie dziś znowu gorąco. Mam dosyć tej pogody, chcę deszczu ![]() Też jestem cała opuchnięta, obrączki już nie noszę od paru dni, a palce jak serdelki. Nie wiem co to hemki, ale po porodzie pojawiła mi się inna dolegliwośc tej okolicy i powiem że się jakiś czas bardzo męczyłam bo nie wiedziałam co to jest. ZObaczymy czy teraz też się pojawi, oby nie. |
|
|
|
#3254 |
|
Zadomowienie
|
Myszeczka,mol_aa
za nowe tygodnie ![]() U mnie dziś kolejny ciepły dzionek Tż w pracy do 14,ja nastawiłam pralkę z Filipka rzeczami,pogoda super niech schnie na dworku. Dziś na obiadek zrobię kotleciki mielone - dawno nie jadłam a lubię ![]() Kurde wstałam dziś rano i zauważyłam że mam spuchnięte nogi, dokładnie stopy kurde do tej pory puchły tylko w upalne dni i to bardzo rzadko i wieczorem a nie od rana ciekawe jak balerinki założe...kami5 - ja obrączki już od dłuższego czasu nie nosze. U mnie dziś 35 tydzień i 1 dzień - już coraz blizej...
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2011-10-01 o 11:08 |
|
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Mialam w pierwszej ciazy,teraz tez sa juz od dawna,ale jakos az tak nie doskwieraly.Nic nie pomaga,ani masc,ani oklady Ja_dalia faktycznie,36 brzmi jakos krocej ![]() Kosc cipna tez mnie boli juz dluuuugo.Jak to moja lekarka na wszystkie dolegliwosci mowi-to normalne .Ide zrobic to ciasto.Zapraszam za jakas godzinke
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Rozeznanie
|
witam w piekny dzionek
![]() Ja dzisiaj spałam u rodziców-tz na nocce był ,przyszłam do domu na paluszkach bo spi .Niech korzysta bo jak maluszek się urodzi to różnie może być. Zaraz biore sie za prasowanko ,potem obiadek ,a następie zakupy -dziś idziemy na urodziny trzeba jakiś prezent kupić
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
no fakt,też bym wolała by moja Mała kopała mnie częściej,ale widocznie taka już jest spokojna...choć czasami jak Was poczytam to się martwię-choć zazwyczaj staram się nie zamartwiać na zapas
|
#3258 |
|
Raczkowanie
|
w nocy drętwieją mi ręcę na maksa. w ciągu dnia też mi mrowią, trudno mi zrobić cokolwiek z codziennych czynności.
może ktoś ma podobnie jak ja poradźcie coś Gosia |
|
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
Olusia współczuję, ja sie ich strasznie boję, ale pewnie nie uniknę jak mały mnie uciśnie przy porodzie bo zapowiada się duży.
Dziewczyny pisały o jakiejś bardzo dobrej maści na hemki, proktis chyba, a może to czopki były .Gratuluję rozpoczętych tygodni dziewczyny, niektóre z was za chwilę mogą bezpiecznie rodzić, Owieczka Ty już w 36t!, i Ty Olusia też blisko, ale zleciało! U mnie też śliczna pogoda, ale mnie szczerze nudzi bo ciągle siedzę w domu wolałabym deszcz, zwłaszcza że jestem miłośniczką deszcz, śniegu .U mnie na obiad rosołek i pierogi które dostałam od mamy. Aaaaa, Olusia to ja pierwsza na tego 3bita się piszę, do kawki jak znalazł
|
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
Olusia przed ciaza to juz dawno bym Ci siedziala na karku, przed pieczeniem 3bita cala bylabym osliniona
|
|
|
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
ela3010 - powiem Ci że szybko mi zleciało
Dziś wzięłam się za pranie rzeczy dla maluszka bo czasu coraz mniej Jak ta lovela pięknie pachnie
|
#3262 |
|
Raczkowanie
|
Heja
![]() goldika chyba ty pisałaś o tym napuchnięciu krocza. Ja od kilku dni mam to samo, mam wrażenie, że ta wydzielina mnie podrażnia. W zeszłym tygodniu miałam robiony wymaz i wszystko było ok, żadnych grzybków bakterii itp. Chyba kupię ten provag albo clotrimazolum ![]() Dziś zaczynam 36 tydzień, ale ten czas leci ![]() A tak w ogóle to dziś znowu się pokłóciłam z TŻ - normalnie wkurza mnie na maksa. Idę poczytać co tam u Was
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
tez jestem tam spuchnieta i glupia jak cholera, bo mam clotrimazolum w domu i oczywiscie nie pamietam
dzieki za przypomnienie, posmarowalam sie wczoraj i dzis jest o niebo lepiej
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
mozecei mi napsiac jak wasze wrażenia dotycząc proszku Dzidzius?tan jak on pachnie??
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chyba jedno i to samo, produkują w TZMO w Toruniu obydwa, chociaż może Bella ma klej? nie pamiętam dokładnieze mnie dużo i długo leciało niestety, w szpitalu non stop brudziłam swoje ubrania i pościel, ale fakt, że to indywidualne tak samo synek zużywał do 10 pieluch na dobę więc mam duże zapasy i dla siebie i dla drugiego maluszka - takie mam doświadczenia i wolę być przygotowana
|
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 36 lub 38 zalecaja pic nawet 4xdziennie. To juz nie wedlug tej ksiazki ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Elfie nieee... zamowilam sobie palety cieni i puder dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Jagoda i Muffinka... to jestesmy razem w klubie spuchnietych.... Kurcze mam wlasnie w rece ten Cltrimazolum i jest napisane, ze kobiety w ciazy wylacznie gdy jest to zdecydowanie koniecznie... co mam robic?? Provag jest calkowicie bezpieczny w ciazy?? |
|
|
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Ja dalej w dwupaku rano mnie wyciągnęli na miasto nawet nie miałam czasu włączyć laptopa. Mała uparta jak osioł i nie chce wyjść. Wczoraj umyłam na kuckach podłogi i stwierdziłam że bym musiała mieć 100 m dom albo mieszkanie żeby to coś dało ![]() Ja_dalia jak chcesz zawsze możesz do mnie puszczać sms o każdego dnia i nocy ja już chyba podchodzę do tego że kiedy będzie chciała wyjść to wyjdzie i nic na to nie poradzę najwyżej ją siłą wyciągną
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goldika niewiem własnei dlaczego tam tak pisze ale użyj , bardzo dużo dziewczyn to stosuje i nawet czasem jakieś globulki dowcipne tez. Ja wiem że to bezpieczne jest.
|
|
|
#3269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego poleciłam, pisała kiedyś o nim szpilka, mój gin też polecał...ja clotrimazolum nie używam w ciąży bez zalecenia, bo to lek antygrzybiczny...nie wiem jak jest z jego szkodliwością, w 1 trymestrze nie wolno, moje koleżanki miały w ciązy przepisany na grzybka - i globule i krem właśnie, ale skoro to tylko podrażnienie to lepiej myślę coś łagodnego...choć i to chemia i to ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- http://www.leki-apteka.pl/provag-zel-intymny-30g.html Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-10-01 o 15:00 |
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
Tz wracajac z uczelni bedzie szukal jeszcze tego Provag Zel w razie co. Ale powiem Wam, ze po tym Clotrimazolum poczulam wyrazna ulge. W sensie piczka sie zmniejszyla po 30minutach juz troche |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

.
.Zastanawialam sie jeszcze nad pampkami rozm.1,ale TZ powiedzial,ze w razie,jak te beda za duze,to on wyskoczy i kupi.
.Niby nie duzo,ale sie doczekac nie moge
.

to właściwie zaraz, już !

tak sie cieszylam, ze moja kosc cipna ma sie swietnie a tu dupa... od kilku dni mam wrazenie, ze zaraz mi peknie