|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
http://allegro.pl/podklady-ginekolog...842112401.html i o to http://allegro.pl/podklady-ginekolog...842112159.html chyba,że to to samo??? bo nie wiem które zamawiać ale mam humor do d....
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Dygotko ja mam 2 paczki tych i tych co w linkach podalas.
Wydaje mi sie, ze te Bella sa przyjemniejsze w dotyku. Bo pomacalam i jedne i drugie
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dziś siedzę jem obiadek i siara mi tak poleciała że aż miałam morką koszulkę.
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Goldkia-dzięki
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Dygotka ja prałam ciuszki w dzidziusiu i jak dla mnie to ok, zapach minimalny ale przyjemny
|
|
|
|
#3276 | |
|
Rozeznanie
|
Od dzisiaj 35 tydzień
Cytat:
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi sie jakos oko przymnkęło,że chyba z pół godziny drzemałam
![]() Elu-dzięki-w realu dziszius kosztuje 13 zł za 1,9kg więc to chyba nie jest dużo joamic,goldika-a te absorgyn to który rozmiar kupiłyscie bo są 27x7,5cm i te drugie 34 na 9 cm ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- moja kopie bardzo mało w porównaniu.dziś poręciła sie trochę jak teraz drzemałam na lewym boku+ może kilka razy od rana...
|
#3278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe na ile to się sprawdza
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
![]() W czoraj byłam w Rossmanie i trafiłam na promocę produktów Babydream. Krem na zimowe spacery kupiłam chyb za 4zł, wkładki laktacyjne 30szt za 4,99zł. Mydełko 1,49zł. A i najlepsze, krem do sutków tej samej firmy przeceniony był z 9,49zł na 2,99 Bo akurat kartoniki były zalane i nie kładą już tego na półk. Mój ma tylko lekko zdeformowane pudełko tak to jest cały
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Bahamadia to ci sie udalo
ja na brodawki bede bepanthenu uzywala, a przy okazji dla malego tez moze byc wiec mam 2 w 1
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
No to też zaoszczędzisz
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko ja mam te 34x9cm.
Dziewczyny co sadzicie o tym krzeselku http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...809441512.html mamy mozliwosc odkupic od znajomego za 100zl w stanie idealnym (po 1dziecku). |
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
kolejne pytanie :
wodę morską Marimar to którą-czerwoną czy niebieską??50 czy 100ml? czy może lepsiejsza Strimar-i też 100 czy 50ml??
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pojemności to nie pomogę. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- ale widze ze strasznie droga jest ta woda... |
|
|
|
|
#3286 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki za info o promocji Babydream, muszę wpaść, to dobre kosmetyki, no i wkładek dokupię tradycyjnie
![]() Cytat:
i absorbgyn w większym rozmiarze i Bella Mamma Cytat:
mam też dziecięcy Sterimar, który był kupiony z powodu infekcji na wyjeździe - nie przepadam za nim ani ja ani synek, bo bardzo mocno psika |
||
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odp.
męczę Waspytaniami bo robię własnie listę to w poniedziałek wybiorę sie do apteki a do pępuszka i spisrytu to gaziki jałowe,prawda-czy wielkośc jakąs sugerujecie ? a podkłady do szpitala na prześcieradło kupujecie?
|
#3288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten clotrimazolum jest naprawde bardzo skuteczny (ja go używałam nawet w I trymestrze) ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Wielkie gratki za 35 tydzien jaaa już niedługo będziemy i My sie sypać tzn nasz wątek ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Jasne że sie opłaca jak tylko masz okazje to kup bo to jest fajny bajer a Moja Jula do dzisiejszego dnia korzysta z krzesełeczka
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
oolong
To zasuwaj szybciutko, bo produkty tej firmy znikają z półek jak świeże bułeczki ![]() Poza tym brałam te rzeczy bez żadnej opini, bałam się, że mogą być nie trafione, ale jak chwalisz - kamień z serca ![]() P.S. Dzisiaj miałam okropną noc. Co chwilę się budziłam, zasnąć nie mogłam. Masakra jakaś, wszystko mnie drażniło ![]() Mało tego, na koszulce z lewego cycka miałam zaciek wielkości dłoni ![]() Zaraz idę się kąpać, na Mam talent już do wyrka i chyba padne jak nie wiem co ... Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-10-01 o 19:04 |
|
|
|
#3290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podkładów na łóżko mam kilka sztuk Hartmana, tylko tych większych, chyba 90x60. A i jeszcze warto kupić fartuch jednorazowy, u nas przy porodzie obowiązkowy dla osoby towarzyszącej. Czasem w szpitalach sprzedają, ale ponoć jest sporo drożej. A co do pępuszka niech się wypowiedzą doświadczone mamy. Bahamadia_25 ale Ci się udało z tą promocją ![]() Dziewczyny co mogę wziąć na zgagę??
|
|
#3291 |
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() My jutro zaczynamy 35 t.c. Nadal biore leki na twadrnienie brzucha i dużo leżę, bo wtedy jest w miare ok. Wiekszość rzeczy dla siebie i dla maluszka mam już kupione. Brakuje mi tylko: smoczka uspokajającego - na wszelki wypadek gdyby tylko to miało malutka uspokoić - ale nie wiem jaki - polecacie jakiś? brakuje mi tez czegoś do czyszczenia noska - u nas na SR mówiono o zwykłej gruszce, ale może ta fridę kupić - co myślicie? No i w sumie nie mam jeszcze oliwki, ani sudocremu, ani nic do kąpieli dla malutkiej, ani do pępuszka... A i chciałam dla siebie majtki siateczkowe z hartmana kupic ale nie ma u mnie nigdzie, więc zostaje chyba allegro... A no i nie wiem jaki laktator- to tylko chcę mieć wybrany - jak będzie potrzebny, to żeby TŻ poszedł i kupił....
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2011-10-01 o 20:08 |
|
|
|
#3292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno lubię niebieski i różowy zwykły krem (nie ten zimowy) i oliwke do kąpieli taką biało-różową lubię też mokre chustki, choć rzeczywiście sa mniej mokre od pampersowych, ale synek miał bardzo ciekłe (bo piersiowy) kupy, więc bardziej mokre chustki by nie zdały egzaminu. Teraz za to, jak ma 16mies, to zaczynam doceniać te marki Pampers, bo kupy są juz suchsze, czasem trudno je od pupy odczepić - ogólnie podmywam i tak pod zlewem po kupie, ale czasem wcześniej zużywam jedną chusteczkę na otarcie "z grubsza". A wkładki bardzo lubiłam, szczególnie za cenę. Z marki miałam jeszcze pieluchy jednorazowe - to polecam jedynie w większych rozmiarach i raczej w porach chłodnych, bo mogą odparzać - oraz oczywiście podkłady na przewijak, które bardzo lubię, teraz rzadziej używam, bo synek nie robi już niespodzianek na przewijaku, ale jak był mały to i owszem ![]() ja na spokojny sen zajadam teraz szarlotkę (kupną ) i popijam nesquikiem z ciepłym mlekiemCytat:
kupiłam podkłady Seni 90-60 1 opakowanie ( chyba 5 szt) ja zbiorcze zakupy robiłam w cefarm24, nie wiem, czy tanio wyszło (bo chyba podkłady typu Absorbgyn i Bella tam najtaniej nie wychodzą), ale wszystko kosmetyczne, higieniczne i apteczne w jednym miejscu się udało bo jeszcze dokupiłam Bobotic, Fervex, Nurofen, czyli takie lekowe rzeczy, no i dla siebie żel do twarzy Cleanance i ful innych rzeczy, spora kwota wyszła, bo tez pierdółki typu kubki niekapki, miseczki, balsamy itdszybko doszło, bo chyba 2 dni po złożeniu zamówienia, a składałam po południu w opcji za pobraniem, ale chyba przy jakiejś kwocie gratis jest kurier niezależnie, czy pobranie, czy nie ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
do nosa polecam Fridę, najpierw miałam tylko gruszkę - kupiłam chyba najzwyklejszą najmniejszą (chyba oznaczona jako 2?), bo poskąpiłam na Fridę, ale potem i tak kupiłam Fridę. Są jej jakies odpowiedniki, chyba Sopelek, ale nie mam porównania. |
|||
|
|
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja tylko na chwilkę, bo wyjechałam do mamy.Pochwalę się, ze moja córa w 28tc wazy 1349g.Z szyjką jest na tyle lepiej, ze juz nie musze leżec.Mam się oszczedzac i moge szalec po sklepach ))
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kremu dla dzieci, mam niebieski: chroniący przed zimnem, wiatrem i wilgocią.
A do sutków: różową maść. Jeđli chodyi o smakołyki, to przegiełam i to po całości. Śniadanie, obiad to standard. Od 17. 00 się zaczeło: 2 bułki z tuńczykiem i majonezem Na deserek zajadem Mersi i z każdym kęsem mi jest troszkę słabo ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Uciekam do wyrka, milej nocki zycze. |
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
oolong-a te lekowe rzeczy to tez dla niemowlaczka coś na przyszłość??czy to za wcześnie jeszcze?
ja będę kupowała w stacjonarnej aptece,która jest dosyć tania-czego nie bedzie to kupię na allegro-już nawet znalazłam-taniej niż w aptece te majtasy hartmann więc kupię. te gaziki tez musze zapisać żeby nie zapomieć ![]() zastanawiams ię co jeszcze w aptece powinnam kupić,żeby nie jeździć iles tam razy ![]() nie pamiętam czy pisałaś( a dziś to w ogóle nie jestem przytomna) to uzywać masz zamiar octeniseptu czy spirytu?ja pewnie spirytu no chyba,ze mi sie odwidzi do poniedziałku (a wtedy gaziki nie muszą chyba być jałowe?)bo ten octenisept to sie może przydac też na później na jakieś drobne skaleczenia?
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do szpitala kupiłam 1op. Leko, ale ich nie lubię, bardziej, by mieć, bo czasem wymagają Bobotic u synka stosowalam na kolki, na wszelki wypadek teraz też juz kupiłam (obawiam się, że tez nas nie ominą podobno chłopcy są bardziej narażeni). Nurofen stosuje i przy stanach gorączkowych i czasem przy ząbkowaniu, po prostu kończy mi się aktualnie. A fervex to tatuśkowi, jakby go złapała infekcja jesienna, bo akurat lubimy to stosować i tyle (ja teraz nie mogę)Miseczki i kubki to też synkowi starszemu, ale przejdzie w spadku na młodszego. Jeszcze kupiłam ten chwalony olejek na ciemieniuszkę Skarb Matki i balsam i krem z tej serii. No i sobie prenatal classic, prenatal DHA i Aspargin na zapas. Także ja cześć zakupów dla starszego, ale z myślą tez o młodszym robiłam
|
|
|
|
|
#3297 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni, ja dziś zaczęłam 36 ![]() Do szpitala idę następny raz za 4 tygodnie, więc pewnie 31.10 (nie odebrałam wypisu, więc dokładnej daty nie znam). Teoretycznie wypuszczą mnie w czwartek, 3.11, chyba że będą już jakieś oznaki zbliżającego się porodu, to zostanę do skutku A termin mam na 5.11.Większość zakupów aptecznych mam już za sobą, właściwie jeszcze tylko podkłady dla siebie potrzebuję i octenisept do pępka. No i w końcu muszę torbę do szpitala spakować... |
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
oolong-no własnie się zastanawiam co kupić na wszelki wypadek od kolek-ale to może już mi w aptece doradzą.
zastanawiam się co jeszcze potrzebuję z apteki i już sama nie wiem.podsumowując to mam duże braki,ale mam nadzieję do połowy tygodnia się ogarnąc i kupić czego mi brakuje/zamówić na allegro. kupię i potem znowu będę się zastanawiała co jeszcze brak ![]() a kocyk to lepszy polarowy czy welurowy jak np ten http://allegro.pl/drewex-pled-weluro...8.html#gallery kiedyś kupiowałyście jakieś kocyki na allegro-moge poprosić o linka lub opis z czego ten kocyk ? musze kupić jakiś ciepły duzy koc na wyjście no i torbę,żeby mieć się w co spakować
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-01 o 21:34 |
|
|
|
#3299 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ostatnio jeszcze gorzej jak tylko jeżdzę samochodem lub gorzej autobusem.. wytrzęsie mnie ;/ wrrr---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
3 bicik..... mmmmmmmmm
|
|
|
#3300 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
3X2 SZT JA CZASAMI BIORE 2X2 mimo że zalecana dawka 2x2 .ale pomogło-duża ulga ![]() ---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Witam wszystkie przyszłe i obecne mamy.; ![]() Pierwszy raz na tym forum,mimo ,że zaczełam 36 tydzień ciąży. Imię dla dziewczynki Lena Maria,termin na 06.11.2011. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

ale to chyba jedno i to samo, produkują w TZMO w Toruniu obydwa, chociaż może Bella ma klej? nie pamiętam dokładnie

podobno chłopcy są bardziej narażeni). Nurofen stosuje i przy stanach gorączkowych i czasem przy ząbkowaniu, po prostu kończy mi się aktualnie. A fervex to tatuśkowi, jakby go złapała infekcja jesienna, bo akurat lubimy to stosować i tyle
A termin mam na 5.11.