Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-02, 11:36   #4861
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
u nas tez sie tak mowi
Sasiadka ma syna 6mcy i juz mu daje duzo rzeczy jesc. Ostatnio np maliny, kartofle.. Narazie jest ok, toleruje wszystko

moze skok?
dzieci tez miewaja gorsze dni jak dorośli.
Skoro bylaś u lekarza to chyba mocno dawal do wiwatu?
Jak po powrocie tz?

Pisze ostroznie bo paznokietki nawet pomalowalam i suszę. Nie pamietam kiedy ostatnio to robilam.
Bylam dzisiaj z Sarą w odwiedzinach u 3 tygodniowej Julki- nasza nowa sąsiadka- może zyskam (y) nową koleżankę
Dostała paczkę pampków.
Ja wykąpana, dziecko uspnane i wykąpane, idę spać.
Oby ta noc byla przeciwienstwem dzisiejszej
Chce sie wyspać

Dobranoc
oj mocno krzyczal, a on zazwyczaj malo placze. dzisiaj tez marudny jesat, takze nie wiem czy nie skok. z tz super caly czas patrzy na malego i nie moze uwierzyc, ze tak urosl

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kajool a ząbkuje czy nie? Moja się uspokoiła w rodzinnym domu moim zjadła o 13stej a potem o 17:30 w szoku byłam, bo jadła zazwyczaj co 3 h max! a tu takie coś.
Potem zjadła z dwóch piersi, ale oczywiście ulała serkiem czyli się przeżarła i pazerna była i tylko RAZ zapłakała :| zupełnie inna niż w domu. Śmieje się, że domagała się zmiany otoczenia już mamusia i tatuś się jej znudziły.
W ogóle mam wrażenie, że się zmienia.Jest niecierpliwa strasznie, chce jeść i już, a wcześniej tak nie było.Jak je to wali się po głowie,gaworzy sobie coś pod nosem,jakieś monologi, biorę ją do od bicia od piersi to płacz, a za chwilę spokój zmienia się zmienia..

Jaciee a pomagasz jakoś Domkowi z koopa ? czy po prostu czekasz ? ma twardy brzuszek?
nie zabkuje, po prostu chyba go jesienne dolki dopadly
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że wyjdzie... nie wstawiałam tu zdjęć jeszcze. Specjalnie dla ciotek wizażowych Ida:
Sliczna ida
Stary 2011-10-02, 12:04   #4862
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
U nas noc podobnie jak wczoraj, Adaś nam zasnął przez 22.00 i przed chwilą wstaliśmy Ale ABSOLUTNIE go nie chwalę
Zdradź mi tajemnicę tego długiego spania. Choć dzisiaj nie narzekam, Malwinka spała od 00.30 do 6 nad ranem. Nakarmiłam, przebrałam i wstałyśmy przed 9.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
to jest raczej niestrawione mleko, na piersi normalne
Oby, bo trochę się martwię.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
A dzisiaj moja Maleńka Zuzanka kończy, hm.. 10 tygodni!!
(kiedy to zleciało?:brzyd al
i z tej okazji zabiorę ją dzisiaj na plaże i do sklepu po nowe karnisze

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Szymek kończy dziś 3 miesiące

Cytat:
grudki biało - żółte to ok.
Jak wyglądał śluz ?
Jeżeli będzie się utrzymywał 3 dni i będzie przy każdej kupie --> pediatra, bo może to być 1 incydent.
Trudno opisać, ciągnący i żółty.

Cytat:
Mam nadzieję, że wyjdzie... nie wstawiałam tu zdjęć jeszcze. Specjalnie dla ciotek wizażowych Ida:
Rozkoszna.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 12:41   #4863
zanetaa88
Zakorzenienie

To jest nie możliwe !
Moja Emi śpi od 10:30 do teraz
Nie pamiętam kiedy tak spała w dzień

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 12:41   #4864
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie odnosnie koopy. Malwinka robi taka zolta, ale ostatnio pojawil sie sluz i takie jakby grudki bialo-zolte. Zastanawiam sie od czego to? Idziemy do pediatry we wtorek to zapytam, ale dziwna sie ta konsystencja wydaje.
Trochę śluzu i grudki są jak najbardziej prawidłowe.

Cytat:
jeszcze do piątku jedynymm zmartwieniem był żłobek, żeby było miejsce od stycznia- i wtedy umowe b y mi przedłużyli. ale.. od wczoraj zmieniła sie kadra kierownicza obie te dziewczyny pracowały z nami od początku ale na niższych stanowiskach i były świetne. rok temu dostały awans na kierownika i z-ce kierownika innego salonu. no i odbiło im totalnie traz wróciły do nas i lipa straszna.. ni wspominając o tym, że nowa kierowniczka nie lubi dzici, nie lubi matek małuch dzieci i ogólni uważa, że macierzyństwo skrzywia psychike i taka kobieta ni jest dyspozycyjna, czyli dla niej to pracownik ostatniej katgorii.. więc na 90% umowy mi nie przedłuży.. z reszta na salonie w którym do tej pory była kierowniczka też była młoda mama zaraz po macierzyńskim. i co? zwolniła ją a nawet jeśli jakims cudem dostane nową umow, to o wychowawczym moge zapomnieć, w tej firmie nikt się na coś takiego nie złapie
o
Polityka prorodzinna...
Ale chyba w tej sytuacji będzie Ci się należał przez jakiś czas zasiłek dla bezrobotnych.

za 10 tygodni.
My dziś kończymy 8 tygodni

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny stał się cud!!!
Sarenka spała od 21-4!
Niewiarygodne, mój organizm już przygotowany na pobudke o 1 więc się ocknęłam, sprawdzać czy oddycha...
o 4 karmienie, o 6 mruczała wtyknęłam smoka i dospała do 7.30
Zmienia się dziewczyna, mam nadzieje że to nie jednorazowy "incydent"

Ja też czekam na taki "cud"...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 12:45   #4865
SweetAngel1984
Zadomowienie

Crazy - jest boska normalnie sie zakochalam

zanetka - tylko zeby Ci w nocy opzniej nie buszowala
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 12:46   #4866
zanetaa88
Zakorzenienie

co tu tak cicho??

Stary 2011-10-02, 12:53   #4867
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
u nas troszke lepiej z katarkiem
tylko mamy wojne z babka bo kazala nam sie wyprowadzac bo jej miejsca malo!!!!!
z dzieckiem na zime nas wygania pojmujecie to?
Jakby mało miałaś na głowie... Trzymaj się dzielnie

Cytat:
Wyobraź sobie, że ja 2-latka miałam w 2 tyg po porodzie w domu.
Piszczał,skakał.Musiałam wyjść i się położyć.
Dobijało mnie te dziecko
U nas na chrzcinach było ostatnio 7 dzieci w wieku 7 , 5, 4, 4, 3 lata i bliźniaki 9 miesięcy Impreza w domu Że było' wesoło, to mało powiedziane

Cytat:
Stary 2011-10-02, 12:57   #4868
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
co tu tak cicho??

NIEDZIELA - wszyscy u teściów na obiadkach bo nie ma czasu teraz samemu gotowac

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Jakby mało miałaś na głowie... Trzymaj się dzielnie
thx
Stary 2011-10-02, 13:10   #4869
brumek
Zakorzenienie

DZIEŃ DOBRY

Cytat:
Brumek to wyobraź sobie że moja Lilka musi takie krzyki półtoraroczniaka znosić na codzień
No to musi mieć malutka mocny sen

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie odnosnie koopy. Malwinka robi taka zolta, ale ostatnio pojawil sie sluz i takie jakby grudki bialo-zolte. Zastanawiam sie od czego to? Idziemy do pediatry we wtorek to zapytam, ale dziwna sie ta konsystencja wydaje.
WIesz co te grudki to brzmi jak najbardziej prawidłowo. Chyba że inaczej rozumiemy "grudki" Bo w normalnej, żółtej kupie, takie białe grudeczki są jak najbardziej normalne

Cytat:

U nas noc podobnie jak wczoraj, Adaś nam zasnął przez 22.00 i przed chwilą wstaliśmy Ale ABSOLUTNIE go nie chwalę
Dzielny chłopak! I mama szczęściara

Cytat:
u nas noc jak co noc, zasnela o 20, pobudka przed 3 i o 7
Jak Wy się chwalicie, to ja też, a co Tymek jak w końcu usnął, około 22, to obudził się o 3, a potem tuż przed 9

Cytat:

Nietypowy prezent dla dziecka z okazji rocznicy - karnisze

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Laski

Jak smakuje i czy jest smaczne spaghetti carbonare ?
Cytat:
WOW!!! Stary gość już z Twojego syna

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Zdradź mi tajemnicę tego długiego spania. Choć dzisiaj nie narzekam, Malwinka spała od 00.30 do 6 nad ranem. Nakarmiłam, przebrałam i wstałyśmy przed 9.
No wiesz co?!? To Ty powinnaś zdradzać takie sekrety w takim razie Pospaliście przecież pięknie! A u Ani to w ogóle inna bajka, bo jej synek przeciez sporo starszy, więc wiadomo że więcej śpi. I nas to niebawem czeka

Cytat:
Brrr, dla mnie byłby to najgorszy z możliwych senariuszy na niedzielę I wcale nie dlatego że u teściów, u mojej mamy tak samo. Oboje z mężem nie znosimy obiadków rodzinnych i nie :uprawiamy" czegoś takiego
Stary 2011-10-02, 13:11   #4870
SweetAngel1984
Zadomowienie

Ah noi musze Wam napisac co ta stara jedza wymyslila

No więc:

Wczoraj rano poszlam do fryzjera nie bylo mnie 4 godziny w domu
wrocilam i juz byli u nas brat meza z dziewczyna. Przywiezli pieniadze pod poduszka dla Igusia ubranka ciasto do kawy ucieszylam sie bo sami z siebie wpadli i to bylo najmilsze poszlam zrobic kawke i herbatke siedzimy gadamy a tu wpada moj wujek ( brat rodzony mojego ojca syn babki) bierze mojego Tż na strone i mowi mu ze mamy si wyprowadzic i daje nam 2 mc na to moj Tż wielkie oczy a ona sie zabral i wyszedl! Goscie tak jak stali nie wypijajac kawy i nie probujac ciasta wyszli z domu! Poszlam wiec wkurzona do babki i sie pytam co to ma byc czego naslala go na nas i czego sama nam tego nei powiedziala (wogole to mojemu ojcu mogla powiedziec a nie sciagac wujkow i srujkow!) a ona mowi że :

Stala pod drzwiami naszego pokoju i ze widziala jak moj Tż popchnal mnei na szafe ze upadlam stracilam przytomnosc a on mnei dalaje okladal !!!!!!!!!!!!!!
Ze ona tolerowac tego nie ma zamiaru!
JA oczy w słup i sie jej pytam gdzie te slady po pobiciu i czy bym o tak wstala jak mnei tak pobil i przylad do niej jakby nigdy nic gadac?

A ona dalej ze sie nas boi ze sobie nocnik kupila i sika do nocnika w pokoju bo lazienka caly czas zajeta(meza nie ma od 6 do 19 w domu a ja czasem nie mam czasu sie pojsc wysikac!!! ) ze jedzenie tez trzyma u siebie w pokoju maslo pieczywo itp!!!!!

WARIATKA!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

Je, spi i za przeproszeniem sra w jednym miejscu i jeszczeprzy zamknietych drzwiach siedzi !!!!!!!!!! ja sobie teog nie wyobrazam!!!!!!!!!!!

ona jest chora psychicznie dla mnie !!!!!!

JAK nagadala takich rzeczy po rodzinie to niezle beda nas palcami wytykac !!!!

Noi co tu zrobic idzie zima a my mamy mieszkania szukac
a cany z kosmosu kawalerka kosztujeu nas 1200 + oplaty a dwa pokoje 1500 zl + oplaty to wychodzi okolo 2 tys za samo mieszkania a zycie ? a dziecko? a z czego jeszcze na swoje odlozyc?

Nie wiem co robic
Stary 2011-10-02, 13:29   #4871
DaKaro
Zadomowienie

Mamad1 dziekuje, upewniasz mnie, ze koopka corci jest prawidlowa. Gratuluje kolejnego tygodnia.

Do nas maja przyjechac goscie zobaczyc mojego Jagodziaczka.
Gdy jestem wyspana to wszystko wydaje sie takie piekne.

Dziewczyny, karmicie maluszki z jednej piersi czy z dwoch? Malwinka je coraz wiecej i dopomina sie drugiego cysia.

Malwinka
Stary 2011-10-02, 13:32   #4872
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, karmicie maluszki z jednej piersi czy z dwoch? Malwinka je coraz wiecej i dopomina sie drugiego cysia.
Na początku wystarczał jeden, potem był okres, że z dwóch wydawało się mało, a teraz w zależności od potrzeby.
Stary 2011-10-02, 13:44   #4873
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Gdybym znała to byłoby tak co noc, a nie tylko kilka ostatnich

Cytat:

Brumek, my podobnie Obiadków rodzinnych delikatnie mówiąc - nie lubię, a u teściow to już w ogóle
A to że Adaś starszy to niewiele chyba znaczy, tylko ostatnio tak ładnie śpi, spodziewam się że niebawem będzie koniec tego bonusa Pocieszyli mnie że zacznie przesypiać noc jak skończę karmić piersią... więc planuję że nie szybko nastąpi

DaKaro, ja karmię zwykle z jednej, choć zdarza się - głównie wieczorami - z obu.

Sweet, współczuję.... delikatnie mówiąc nienormalne zachowanie... a dom na kogo jest?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 13:45   #4874
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a i to jest mój paskud:
jaki duży i blondynek jak moj Krystuś
Cytat:

: oklaski:
Cytat:

u nas troszke lepiej z katarkiem
tylko mamy wojne z babka bo kazala nam sie wyprowadzac bo jej miejsca malo!!!!!
z dzieckiem na zime nas wygania pojmujecie to?

Sweet teraz doczytałam babka to Twoja babcia , a ja ciągle myslałam że Twojego Tża
Cytat:

Witam niedzielnie i lece do klubu
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 13:56   #4875
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
WIesz co te grudki to brzmi jak najbardziej prawidłowo. Chyba że inaczej rozumiemy "grudki" Bo w normalnej, żółtej kupie, takie białe grudeczki są jak najbardziej normalne

No wiesz co?!? To Ty powinnaś zdradzać takie sekrety w takim razie Pospaliście przecież pięknie! A u Ani to w ogóle inna bajka, bo jej synek przeciez sporo starszy, więc wiadomo że więcej śpi. I nas to niebawem czeka
Chyba mówimy o tych samych grudkach.

Malwinka pierwszy raz tyle przespała, może to więc być przypadek..oby nie. Nakarmiłam ją z dwóch piersi, może nie była głodna i dlatego tak pięknie przespała. Ale przy przewijaniu o tej 6 rano, to myślałam, że smoczka połknie.

Aania kilka ostatnich-to już dobrze brzmi .

Co do karmienia, to mam wrażenie, że moja córcia i trzeciego cysia by wydoiła, gdyby ktoś jej dał .

Malwinka
Stary 2011-10-02, 14:20   #4876
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Hej Laski

jest pyszne!

Cytat:
ja dpiero teraz usiadlam, sama z trojka dzieci caly czas mam cos do roboty, na sniadanie jadlam zupe o 13, bo wczesniej caly czas bylo cos pilniejszego do zrobienia.

Sweet szczerze to wolalabym sie nawet zapozyczyc, niz mieszkac z takim kims, jesli to nawet rodzona babcia.

Iga sliczna!

U nas nocka tez super: pierwszy sen od 20 do 2, coraz dluzszy z tego co widze.

No i mamy 5 tyg!

A dla wszystkich swietujacych kolejne tygodnie i miesiace
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 14:38   #4877
aania_20
Zakorzenienie

CrazyMachine, śliczności!!

Cytat:
Aania kilka ostatnich-to już dobrze brzmi .
oby tak zostało.....

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
No i mamy 5 tyg!

A u nas dzień fajnie mija, mały wesolutki, rozrabia właśnie z tatą, a za chwilę jedziemy odwiedzić Adasiowego pradziadka

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 14:46   #4878
CrazyMachine
Zadomowienie

Sweet, Zanetka, Youyou, Vaniliova, Aga, mamad, DaKaro, Kajool, Dziubek i Ania (mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo) strasznie dziękujemy za miłe słowa, aż się zarumieniłyśmy obie, jesteście kochane

Cytat:
I tak ją długo ukrywałaś
PRZEŚLICZNA JEST !!
Włosy ma cudowne !
policzki jak moja Emi

W powinnaś teraz dostać
jeszcze teraz zdjęcie Twoje
A bij w dupsko jak chcesz.
Te włosy to moja duma i marzenie. Przez całą ciąże marzyłam żeby urodziła się z włosami i dostałam takiego kudłacza
A moje zdjęcie... no cóż, wolę pozostać "panią sierżant" z avatara

Sweet, współczuję babci, wiem, że to żadne pocieszenie, ale niektórym z wiekiem coś się z umysłem dzieje. Pewnie jak tylko się wyprowadzicie, to powie że ją zostawiliście i nie chcieliście z nią mieszkać.

Mamad i Cookie, gratulacje kolejnych tygodni. Cookie, co ja bym dała żeby dziś na plażę skoczyć, ach...
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 14:49   #4879
karolinee1983
Zadomowienie

Witam się w niedzielne popołudnie. Maja dziś nieznośna jest. Spać nie chce (tzn. jest zaspana, ziewa ale nie umie zasnąć ), przy cycku ryk (a to już od ok. tygodnia przerabiamy ) i ogólnie niezadowolona z życia

Cytat:

Ryczy jak nienormalna,
przy jedzeniu,
na rękach,
przy zasypianiu,
wiecznie jej źle :|
Oooo! Jakby czytała o swojej małej

Cytat:
A moja i przy cycu płacze,
Cytat:
Moja coreczka ma skok. Od 3 dni jej nie poznaje. Nie chce spac, co chwile sie budzi, przy piersi odstawia cyrki. Dlugo trwa ten skok?
Kurcze, chyba nasze dzieci się zmówiły

Cytat:
Moja też robi żółte, z grudkami, no i śluz też się zdarza - nie wiem, czy to normalne ale myślę, że to kwestia tego, co czasami zjem bo raz śluz jest a raz go ni ma

Cytat:
o

Cytat:

Cytat:
Śliczna

Cytat:
Na początku karmiłam jednym, ale ostatnio drugi też w natarciu, najlepiej jak by był trzeci, a i tak pewnie byłoby źle panience. Bo ryczy mi przy cycku ostatnio często, a wiem, że mleko jest, bo po karmieniu ściągam laktatorem to widzę. Leniwa się zrobiła gwiazda

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 16:45   #4880
CrazyMachine
Zadomowienie

Dziękujemy Karolinee.
Oj widzę, że wszystkie korzystacie z pogody i spacerujecie. Ja właśnie wpadłam na kawę ze spaceru, bo mnie to świeże powietrze odurzyło.
Stary 2011-10-02, 16:59   #4881
Marina1
Zakorzenienie

Hej śliczne,
Przepraszam, że Was zaniedbuję
Jestem teraz między zajęciami na studiach.
Wpadnę potem i wsteię WKOŃCU zdjęcia, i z chrztu wczorajszego!
Teraz spadam, bo babka już idzie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 17:57   #4882
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

My dzisiaj byliśmy na obiadku w restauracji i na szybkich zakupkach, tym razem cos dla mamusi, mąż mi kupił buty

Młody dzisiaj spał do 12, ja wstałam wczesniej już wyspana. Czekalismy z mężem aż sie kawaler obudzi żeby juz pojechać

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem jak będzie wyglądał, mały elegancik
Zaraz po chrzcinach napewno pokażę Domka

Cytat:
Grudki są jak najbardziej wporządku, śluz także.

Cytat:
Natka, koniecznie się pochwa zakupami
Cytat:
Natka pokazuj co kupiłaś
Na dole zdjęcie co wczoraj kupiliśmy, a co na chrzest pokażę po chrzcinach

Cytat:

Nie ma co, piękny prezent za 10 tygodni

Cytat:
Hej Laski

Pyszne!

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny stał się cud!!!
Sarenka spała od 21-4!
Niewiarygodne, mój organizm już przygotowany na pobudke o 1 więc się ocknęłam, sprawdzać czy oddycha...
o 4 karmienie, o 6 mruczała wtyknęłam smoka i dospała do 7.30
Zmienia się dziewczyna, mam nadzieje że to nie jednorazowy "incydent"
Noo pięknie, wkońcu jesteś zadowolona i wyspana

Cytat:
Ojeeeej jaka ona śliczna

Cytat:

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
No i mamy 5 tyg!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20111002356.jpg (35,6 KB, 63 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:09   #4883
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ojeeeej jaka ona śliczna
A jakiego Ty masz przystojniaka
Stary 2011-10-02, 18:45   #4884
Zmalowana
Zakorzenienie

Spaghetti carbonara- OHYDA !! To zupełnie nie mój smak. Mdłe mimo dodania czosnku. Ja lubię mocne, konkretne smaki.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:14   #4885
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Natka alez przystojniak!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:14   #4886
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ah noi musze Wam napisac co ta stara jedza wymyslila

No więc:

Wczoraj rano poszlam do fryzjera nie bylo mnie 4 godziny w domu
wrocilam i juz byli u nas brat meza z dziewczyna. Przywiezli pieniadze pod poduszka dla Igusia ubranka ciasto do kawy ucieszylam sie bo sami z siebie wpadli i to bylo najmilsze poszlam zrobic kawke i herbatke siedzimy gadamy a tu wpada moj wujek ( brat rodzony mojego ojca syn babki) bierze mojego Tż na strone i mowi mu ze mamy si wyprowadzic i daje nam 2 mc na to moj Tż wielkie oczy a ona sie zabral i wyszedl! Goscie tak jak stali nie wypijajac kawy i nie probujac ciasta wyszli z domu! Poszlam wiec wkurzona do babki i sie pytam co to ma byc czego naslala go na nas i czego sama nam tego nei powiedziala (wogole to mojemu ojcu mogla powiedziec a nie sciagac wujkow i srujkow!) a ona mowi że :

Stala pod drzwiami naszego pokoju i ze widziala jak moj Tż popchnal mnei na szafe ze upadlam stracilam przytomnosc a on mnei dalaje okladal !!!!!!!!!!!!!!
Ze ona tolerowac tego nie ma zamiaru!
JA oczy w słup i sie jej pytam gdzie te slady po pobiciu i czy bym o tak wstala jak mnei tak pobil i przylad do niej jakby nigdy nic gadac?

A ona dalej ze sie nas boi ze sobie nocnik kupila i sika do nocnika w pokoju bo lazienka caly czas zajeta(meza nie ma od 6 do 19 w domu a ja czasem nie mam czasu sie pojsc wysikac!!! ) ze jedzenie tez trzyma u siebie w pokoju maslo pieczywo itp!!!!!

WARIATKA!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

Je, spi i za przeproszeniem sra w jednym miejscu i jeszczeprzy zamknietych drzwiach siedzi !!!!!!!!!! ja sobie teog nie wyobrazam!!!!!!!!!!!

ona jest chora psychicznie dla mnie !!!!!!

JAK nagadala takich rzeczy po rodzinie to niezle beda nas palcami wytykac !!!!

Noi co tu zrobic idzie zima a my mamy mieszkania szukac
a cany z kosmosu kawalerka kosztujeu nas 1200 + oplaty a dwa pokoje 1500 zl + oplaty to wychodzi okolo 2 tys za samo mieszkania a zycie ? a dziecko? a z czego jeszcze na swoje odlozyc?

Nie wiem co robic
nie mam pomysłu co macie zrobić, ja wiem tylko co zrobiłam, żeby do chorych sytuacji nie dochodziło. Nawet najcudowniejsza rodzina w nadmiarze jest ciężka do zniesienia wg mnie. Stąd decyzja o kredycie i zakup ciasnego ale własnego m4 niechciałabym mieszkać ani z teściami ani z rodzicami!!!!!

Cytat:
Spaghetti carbonara- OHYDA !! To zupełnie nie mój smak. Mdłe mimo dodania czosnku. Ja lubię mocne, konkretne smaki.
no to mamy dużo wspólnego

baaaardzo dziekujęmy za gratki
a my dziś zamknęliśmy sezon działkowy
oczywiście pieczonki były suuuuuuuuuuuuuuuper smaczne
mały nas zaskoczył bo zjadł przed wyjściem ok 13 niewiele bo 100ml i na działce zasnął przed 16:30, obudziliśmy go po 18 przesadzając do fotelika samochodowego bo juz pora powroty do domu była a on spał w najlepsze i zjadł dopiero o 19 ale wtrąbił od razu 180ml i zasnął właśnie sam w łóżeczku a rodzice się dalej się relaksują

dziękuję kochane za głosy na Szymka

Natka Dominik boski
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:16   #4887
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie zależy.
Raz jej 1 wystarczy a nie raz drugiej się domaga,
ale zazwyczaj potem ulewa

Cytat:
Mniam, mniam.
Ale jakbym miała wybierać bolognese a carbonara.
WYbieram bolognese

Natka śliczna czapeczka Jaki masz czas karmienia Domka? w jakich odstępach ? Moja chyba zaczyna jeść co 4h...

PATIK ratuj
! Jak ściągasz budę-materiał z TAKO do prania? Ja nigdy tego nie robiłam, a teraz chciałam wyprać i nie umiem trzyma mi się na środku na tym zgięciu i nie widzę nic abym mogłą coś odczepić

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-10-02 o 20:17
Stary 2011-10-02, 20:18   #4888
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Brumek, my podobnie Obiadków rodzinnych delikatnie mówiąc - nie lubię, a u teściow to już w ogóle
A to że Adaś starszy to niewiele chyba znaczy, tylko ostatnio tak ładnie śpi, spodziewam się że niebawem będzie koniec tego bonusa Pocieszyli mnie że zacznie przesypiać noc jak skończę karmić piersią... więc planuję że nie szybko nastąpi

my to samo, przed obiadami u teściówki bronię się jak mogę.
Jak nam ostatnio ględziła zebyśmy w końcu przyjechali na obiad bo ona chce wnuki zobaczyć, to stwierdziliśmy że na obiad nie pojedziemy a jak chcą się z małymi spotkać to spotkaliśmy się w parku na placu zabaw.
Dla mnie to żadna radocha siedzieć z dwójką dzieci za stołem w małym mieszkanku, szczególnie jak była pięna pogoda, to szkoda dnia..

Cytat:
to pewnie źle zrobiłaś
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:39   #4889
madzia1k1
Raczkowanie

Ale cisza tutaj zapadła, ale nie dziwię się, bo pewnie wszyscy korzystają z ostatnich chwil ładnej pogody.. U nas pogoda bajeczna, 27st i słoneczko. My na dluuugim spacerku dzisiaj byliśmy, pojechaliśmy do koleżanki, która jest w ciąży.
A na obiadku u teściów

U nas skok jedzeniowy ciąg dalszy, Dominik bardzo różnie je, ale też zauważyłam, że jak jesteśmy dłużej poza domem to cały cykl się rozregulowuje, bo zawsze kazdy mi wmawia, że jest mały głodny, a ja w końcu kapituluje i robię mleczko, chociaż wiem, że to jeszcze nie pora..Ale weekend się kończy i wszystko wróci do normy mam nadzieje, nie ma to jak jesteśmy sobie sami w domku, to mamusia zawsze wie co Dominikowi i kiedy trzeba.

Muszę jeszcze raz się pochwalić, bo dzisiaj mijają 2tyg od momentu, kiedy Dominik dzień w dzień zasypia sam w łóżeczku o godz. 19 (+/- 10min), nawet jak jesteśmy w gościnie o tej porze to też automatycznie zasypia o tej godz I wtedy już może się walić i palić to on i tak się nie obudzi

To dobranoc mamuśki, bo ja już zmykam ziuziać, bo ten dzisiejszy spacer to mnie na prawdę wymęczył.

Aha i dostałam w piątek @Także dzidzi drugiej na razie nie będzie

Sweet a Twoja babcia to ja myślę, że jest chora, bo normalna osoba nie wymyśla sobie takich rzeczy.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:44   #4890
marzena_S
Zadomowienie

Cześć dziewczynki.
Myślałam, że po całym dniu będę mieć mnóstwo postów do czytania, a tu dzisiaj cisza.

Crazy, ale Ida ma piękne duże oczyska.

Natka, jaki Domek elegancki, po prostu do schrupania.

Sweet, faktycznie sytuacja z babką nieciekawa. Zawsze mieliście z nią takie problemy, czy to na starość dopiero wyszło?

U nas weekend minął baaardzo miło- tż miał wolne od niepamiętnych czasów więc spędziliśmy go w trójkę. Wczoraj poszliśmy na obiad do restauracji, a później spacer nad Wartą gdzie między placem zabaw, a boiskiem zobaczyliśmy w krzakach spokojnie jedzącego żołędzie wielkiego... DZIKA! Powiem szczerze, że trochę się wystraszyłam więc szybko stamtąd uciekliśmy. Dzisiaj z kolei wybraliśmy się do lasu na grzyby gdzie po raz pierwszy miałam Hanię w chuście (dwa poprzednie razy były krótkie i zakończone wielkim płaczem przez co się zniechęciłam) i wreszcie się udało- Hania przez 2 godziny w niej pięknie spała .
I zamówiłam dla Hanuszki huśtawkę chociaż, przez jej cenę do zakupu podchodziłam kilkakrotnie- ale co tam raz się żyje.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości