|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Cytat:
Sliczna ida
|
|
|
#4862 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
. Choć dzisiaj nie narzekam, Malwinka spała od 00.30 do 6 nad ranem .Oby, bo trochę się martwię. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
To jest nie możliwe !
Moja Emi śpi od 10:30 do teraz ![]() Nie pamiętam kiedy tak spała w dzień
|
|
|
|
#4864 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale chyba w tej sytuacji będzie Ci się należał przez jakiś czas zasiłek dla bezrobotnych. za 10 tygodni. My dziś kończymy 8 tygodni ![]() Cytat:
![]() Ja też czekam na taki "cud"...
|
|||
|
|
|
#4865 |
|
Zadomowienie
|
Crazy - jest boska normalnie sie zakochalam
zanetka - tylko zeby Ci w nocy opzniej nie buszowala
|
|
|
|
#4867 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Impreza w domu Że było' wesoło, to mało powiedziane![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4868 |
|
Zadomowienie
|
NIEDZIELA - wszyscy u teściów na obiadkach bo nie ma czasu teraz samemu gotowac ![]() ![]() thx
|
|
|
|
#4869 | |||||
|
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo w normalnej, żółtej kupie, takie białe grudeczki są jak najbardziej normalne Cytat:
![]() Jak Wy się chwalicie, to ja też, a co Tymek jak w końcu usnął, około 22, to obudził się o 3, a potem tuż przed 9 ![]() ![]() Nietypowy prezent dla dziecka z okazji rocznicy - karnisze ![]() WOW!!! Stary gość już z Twojego syna ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Pospaliście przecież pięknie! A u Ani to w ogóle inna bajka, bo jej synek przeciez sporo starszy, więc wiadomo że więcej śpi. I nas to niebawem czeka ![]() Cytat:
I wcale nie dlatego że u teściów, u mojej mamy tak samo. Oboje z mężem nie znosimy obiadków rodzinnych i nie :uprawiamy" czegoś takiego
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
Ah noi musze Wam napisac co ta stara jedza wymyslila
No więc: Wczoraj rano poszlam do fryzjera nie bylo mnie 4 godziny w domu wrocilam i juz byli u nas brat meza z dziewczyna. Przywiezli pieniadze pod poduszka dla Igusia ubranka ciasto do kawy ucieszylam sie bo sami z siebie wpadli i to bylo najmilsze poszlam zrobic kawke i herbatke siedzimy gadamy a tu wpada moj wujek ( brat rodzony mojego ojca syn babki) bierze mojego Tż na strone i mowi mu ze mamy si wyprowadzic i daje nam 2 mc na to moj Tż wielkie oczy a ona sie zabral i wyszedl! Goscie tak jak stali nie wypijajac kawy i nie probujac ciasta wyszli z domu! Poszlam wiec wkurzona do babki i sie pytam co to ma byc czego naslala go na nas i czego sama nam tego nei powiedziala (wogole to mojemu ojcu mogla powiedziec a nie sciagac wujkow i srujkow!) a ona mowi że : Stala pod drzwiami naszego pokoju i ze widziala jak moj Tż popchnal mnei na szafe ze upadlam stracilam przytomnosc a on mnei dalaje okladal !!!!!!!!!!!!!! Ze ona tolerowac tego nie ma zamiaru! JA oczy w słup i sie jej pytam gdzie te slady po pobiciu i czy bym o tak wstala jak mnei tak pobil i przylad do niej jakby nigdy nic gadac? A ona dalej ze sie nas boi ze sobie nocnik kupila i sika do nocnika w pokoju bo lazienka caly czas zajeta(meza nie ma od 6 do 19 w domu a ja czasem nie mam czasu sie pojsc wysikac!!! ) ze jedzenie tez trzyma u siebie w pokoju maslo pieczywo itp!!!!! WARIATKA!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! Je, spi i za przeproszeniem sra w jednym miejscu i jeszczeprzy zamknietych drzwiach siedzi !!!!!!!!!! ja sobie teog nie wyobrazam!!!!!!!!!!! ona jest chora psychicznie dla mnie !!!!!! JAK nagadala takich rzeczy po rodzinie to niezle beda nas palcami wytykac !!!! Noi co tu zrobic idzie zima a my mamy mieszkania szukac a cany z kosmosu kawalerka kosztujeu nas 1200 + oplaty a dwa pokoje 1500 zl + oplaty to wychodzi okolo 2 tys za samo mieszkania a zycie ? a dziecko? a z czego jeszcze na swoje odlozyc? Nie wiem co robic
|
|
|
|
#4871 |
|
Zadomowienie
|
Mamad1 dziekuje, upewniasz mnie, ze koopka corci jest prawidlowa
. Gratuluje kolejnego tygodnia.Do nas maja przyjechac goscie zobaczyc mojego Jagodziaczka .Gdy jestem wyspana to wszystko wydaje sie takie piekne .Dziewczyny, karmicie maluszki z jednej piersi czy z dwoch? Malwinka je coraz wiecej i dopomina sie drugiego cysia. |
|
|
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brumek, my podobnie Obiadków rodzinnych delikatnie mówiąc - nie lubię, a u teściow to już w ogóle ![]() A to że Adaś starszy to niewiele chyba znaczy, tylko ostatnio tak ładnie śpi, spodziewam się że niebawem będzie koniec tego bonusa Pocieszyli mnie że zacznie przesypiać noc jak skończę karmić piersią... więc planuję że nie szybko nastąpi ![]() DaKaro, ja karmię zwykle z jednej, choć zdarza się - głównie wieczorami - z obu. Sweet, współczuję.... delikatnie mówiąc nienormalne zachowanie... a dom na kogo jest?
|
|
|
#4874 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() : oklaski:Cytat:
![]() Sweet teraz doczytałam babka to Twoja babcia , a ja ciągle myslałam że Twojego Tża Cytat:
Witam niedzielnie i lece do klubu
|
||
|
|
|
#4875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Malwinka pierwszy raz tyle przespała, może to więc być przypadek..oby nie. Nakarmiłam ją z dwóch piersi, może nie była głodna i dlatego tak pięknie przespała. Ale przy przewijaniu o tej 6 rano, to myślałam, że smoczka połknie Aania kilka ostatnich-to już dobrze brzmi Co do karmienia, to mam wrażenie, że moja córcia i trzeciego cysia by wydoiła, gdyby ktoś jej dał .
|
|
|
|
|
#4876 | |
|
Wtajemniczenie
|
jest pyszne! Cytat:
Sweet szczerze to wolalabym sie nawet zapozyczyc, niz mieszkac z takim kims, jesli to nawet rodzona babcia. Iga sliczna! U nas nocka tez super: pierwszy sen od 20 do 2, coraz dluzszy z tego co widze. No i mamy 5 tyg! A dla wszystkich swietujacych kolejne tygodnie i miesiace
|
|
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
CrazyMachine, śliczności!!
oby tak zostało..... ![]() ![]() ![]() A u nas dzień fajnie mija, mały wesolutki, rozrabia właśnie z tatą, a za chwilę jedziemy odwiedzić Adasiowego pradziadka
|
|
#4878 | |
|
Zadomowienie
|
Sweet, Zanetka, Youyou, Vaniliova, Aga, mamad, DaKaro, Kajool, Dziubek i Ania (mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo) strasznie dziękujemy za miłe słowa, aż się zarumieniłyśmy obie, jesteście kochane
![]() ![]() Cytat:
.Te włosy to moja duma i marzenie. Przez całą ciąże marzyłam żeby urodziła się z włosami i dostałam takiego kudłacza ![]() A moje zdjęcie... no cóż, wolę pozostać "panią sierżant" z avatara ![]() Sweet, współczuję babci, wiem, że to żadne pocieszenie, ale niektórym z wiekiem coś się z umysłem dzieje. Pewnie jak tylko się wyprowadzicie, to powie że ją zostawiliście i nie chcieliście z nią mieszkać. Mamad i Cookie, gratulacje kolejnych tygodni. Cookie, co ja bym dała żeby dziś na plażę skoczyć, ach... |
|
|
|
|
#4879 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w niedzielne popołudnie. Maja dziś nieznośna jest. Spać nie chce (tzn. jest zaspana, ziewa ale nie umie zasnąć
), przy cycku ryk (a to już od ok. tygodnia przerabiamy ) i ogólnie niezadowolona z życia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale myślę, że to kwestia tego, co czasami zjem bo raz śluz jest a raz go ni ma ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4880 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy Karolinee.
Oj widzę, że wszystkie korzystacie z pogody i spacerujecie. Ja właśnie wpadłam na kawę ze spaceru, bo mnie to świeże powietrze odurzyło. |
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Hej śliczne,
Przepraszam, że Was zaniedbuję ![]() Jestem teraz między zajęciami na studiach. Wpadnę potem i wsteię WKOŃCU zdjęcia, i z chrztu wczorajszego! Teraz spadam, bo babka już idzie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My dzisiaj byliśmy na obiadku w restauracji i na szybkich zakupkach, tym razem cos dla mamusi, mąż mi kupił buty ![]() Młody dzisiaj spał do 12, ja wstałam wczesniej już wyspana. Czekalismy z mężem aż sie kawaler obudzi żeby juz pojechać ![]() Zaraz po chrzcinach napewno pokażę Domka ![]() Cytat:
Na dole zdjęcie co wczoraj kupiliśmy, a co na chrzest pokażę po chrzcinach ![]() Cytat:
![]() Nie ma co, piękny prezent za 10 tygodni Pyszne! ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Spaghetti carbonara- OHYDA !! To zupełnie nie mój smak. Mdłe mimo dodania czosnku. Ja lubię mocne, konkretne smaki.
|
#4885 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka alez przystojniak!
|
|
|
|
#4886 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
niechciałabym mieszkać ani z teściami ani z rodzicami!!!!!Cytat:
![]() baaaardzo dziekujęmy za gratki a my dziś zamknęliśmy sezon działkowy ![]() oczywiście pieczonki były suuuuuuuuuuuuuuuper smaczne ![]() mały nas zaskoczył bo zjadł przed wyjściem ok 13 niewiele bo 100ml i na działce zasnął przed 16:30, obudziliśmy go po 18 przesadzając do fotelika samochodowego bo juz pora powroty do domu była a on spał w najlepsze i zjadł dopiero o 19 ale wtrąbił od razu 180ml i zasnął właśnie sam w łóżeczku a rodzice się dalej się relaksują ![]() dziękuję kochane za głosy na Szymka Natka Dominik boski ![]()
|
||
|
|
|
#4887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz jej 1 wystarczy a nie raz drugiej się domaga, ale zazwyczaj potem ulewa ![]() Cytat:
Ale jakbym miała wybierać bolognese a carbonara. WYbieram bolognese ![]() Natka śliczna czapeczka PATIK ratuj ! Jak ściągasz budę-materiał z TAKO do prania? Ja nigdy tego nie robiłam, a teraz chciałam wyprać i nie umiem trzyma mi się na środku na tym zgięciu i nie widzę nic abym mogłą coś odczepić
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-10-02 o 20:17 |
||
|
|
|
#4888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, przed obiadami u teściówki bronię się jak mogę.Jak nam ostatnio ględziła zebyśmy w końcu przyjechali na obiad bo ona chce wnuki zobaczyć, to stwierdziliśmy że na obiad nie pojedziemy a jak chcą się z małymi spotkać to spotkaliśmy się w parku na placu zabaw .Dla mnie to żadna radocha siedzieć z dwójką dzieci za stołem w małym mieszkanku, szczególnie jak była pięna pogoda, to szkoda dnia.. Cytat:
|
|
#4889 |
|
Raczkowanie
|
Ale cisza tutaj zapadła, ale nie dziwię się, bo pewnie wszyscy korzystają z ostatnich chwil ładnej pogody.. U nas pogoda bajeczna, 27st i słoneczko. My na dluuugim spacerku dzisiaj byliśmy, pojechaliśmy do koleżanki, która jest w ciąży.
A na obiadku u teściów ![]() U nas skok jedzeniowy ciąg dalszy, Dominik bardzo różnie je, ale też zauważyłam, że jak jesteśmy dłużej poza domem to cały cykl się rozregulowuje, bo zawsze kazdy mi wmawia, że jest mały głodny, a ja w końcu kapituluje i robię mleczko, chociaż wiem, że to jeszcze nie pora..Ale weekend się kończy i wszystko wróci do normy mam nadzieje, nie ma to jak jesteśmy sobie sami w domku, to mamusia zawsze wie co Dominikowi i kiedy trzeba. Muszę jeszcze raz się pochwalić, bo dzisiaj mijają 2tyg od momentu, kiedy Dominik dzień w dzień zasypia sam w łóżeczku o godz. 19 (+/- 10min), nawet jak jesteśmy w gościnie o tej porze to też automatycznie zasypia o tej godz To dobranoc mamuśki, bo ja już zmykam ziuziać, bo ten dzisiejszy spacer to mnie na prawdę wymęczył. Aha i dostałam w piątek @ Także dzidzi drugiej na razie nie będzie![]() Sweet a Twoja babcia to ja myślę, że jest chora, bo normalna osoba nie wymyśla sobie takich rzeczy.
|
#4890 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki.
Myślałam, że po całym dniu będę mieć mnóstwo postów do czytania, a tu dzisiaj cisza. ![]() Crazy, ale Ida ma piękne duże oczyska. Natka, jaki Domek elegancki, po prostu do schrupania. Sweet, faktycznie sytuacja z babką nieciekawa. Zawsze mieliście z nią takie problemy, czy to na starość dopiero wyszło? U nas weekend minął baaardzo miło- tż miał wolne od niepamiętnych czasów więc spędziliśmy go w trójkę. Wczoraj poszliśmy na obiad do restauracji, a później spacer nad Wartą gdzie między placem zabaw, a boiskiem zobaczyliśmy w krzakach spokojnie jedzącego żołędzie wielkiego... DZIKA! Dzisiaj z kolei wybraliśmy się do lasu na grzyby gdzie po raz pierwszy miałam Hanię w chuście (dwa poprzednie razy były krótkie i zakończone wielkim płaczem przez co się zniechęciłam) i wreszcie się udało- Hania przez 2 godziny w niej pięknie spała I zamówiłam dla Hanuszki huśtawkę chociaż, przez jej cenę do zakupu podchodziłam kilkakrotnie- ale co tam raz się żyje.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

zjadła o 13stej a potem o 17:30 w szoku byłam, bo jadła zazwyczaj co 3 h max! a tu takie coś.
zmienia się zmienia..

:brzyd al

a nawet jeśli jakims cudem dostane nową umow, to o wychowawczym moge zapomnieć, w tej firmie nikt się na coś takiego nie złapie

), przy cycku ryk (a to już od ok. tygodnia przerabiamy