|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
to tak ja ja .....
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Mój to albo je, albo śpi albo płacze teraz już powoli ma pory aktywności, ale to raczej u tż albo mamy albo u mnie ale daleko od cycków.Oh słodkości
|
|
|
|
|
#783 |
|
KWC
|
Mała Tuśka sloodka
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może wy mi poradźcie jako mamy, co ja mam robić jak on mi usypia na tej piersi. Pobudzany ssie i przełyka aż w pewnym momencie odpływa i nie reaguje już na nic. Odkładam go , chwilę pośpi i ryk. I od nowa. I tak można po 2 godziny nawet. Co byście zrobiły z takim leniem? On w ogóle jak się przysawia do niego pierś to automatycznie mruży oczka i już senny, gotowy do drzemki. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-03 o 11:41 |
|
|
|
|
#785 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Prawdziwa mała, śliczna Tusia ![]() Dzasta GRATULACJE Archi nadal Sahara?? |
||||
|
|
|
#786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i na głos czytam co tam na wizażu i mnie słucha Cytat:
albo ryk i cycoch , a jak się skończy mleko w cycku jaki ryk jest ![]() Cytat:
![]() co ja bym dała za 3 godziny, nie wiedziałabym co z tym czasem wolnym zrobić ![]() mój mąż wczoraj auto kupił... jeepa, rano babcia przypilnowała niunia 10 minut a ja jeżdziłam po polu , bo to napęd 4x 4 i automatyczna skrzynia biegów i jazda ale fajnie było na 10 minut być wolnym
|
|
|
#787 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
to znowu ja
po rannej wwizycie zzdrzemnęłam się trochę i mi lepiej![]() Cytat:
wielkie, czekamy na wieściCytat:
Cytat:
Cytat:
kurcze a jesteś kibic żużla??no bo wczoraj był wielki mecz między naszymi miastami ![]() a o wypadku nie słyszałam, muszę zaraz poczytać Cytat:
żeby Izuni nic nie było i szybciutko Mucka wyszła ze szpitalaCytat:
![]() Cytat:
za ważenieCytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- śliczna Cytat:
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Nie było mnie przez week a tu tyle stron ![]() ![]() Troszkę poczytałam, ale przyznaję się bez bicia, że nie dam rady nadrobić dokładnie wszystkich stron. Gratuluje serdecznie nowym mamuśkom Moonik, Mucka, Tusia, Dzasta, Super że macie już swoje dzieciaczki przy sobie Cotka to co piszesz to jakbym o sobie czytała , bo inaczej to tylko wiszenie na cycku i też usypia np po godzinie wiszenia, odbekuje, odkładam go i za parę, paręnaście minut budzi się z płaczem i szuka cycka i tak w kółko. Ostatnio byli u nas goście to ja prawie cały czas siedziałam w drugim pokoju bo karmiłam małego.Dziś rano obudził się o 8.00 to go przewinęłam, nakarmiłam, i mały nie śpi, to go położyłam do bujaczka, bo chciałam do łazienki, to za 10-15 min ryk i szukanie cycka, to go podłączyłam i wisiał ponad godz, usnął to go odkładam do wózka, 10 min i znowu ryk, to znowu przewijanie, i stwierdziłam, że musi być najedzony, to go ubrałam wsadziłam do wózka i wystawiłam na balkon i śpi od godz, a tak to by pewnie znowu na cycku wisiał . A najlepsze są wieczory, potrafi z 3 godz wisiec na cycku z małymi przerwami i tak ok 22.00-22.30 zasypia, potem budzi się w nocy co 2,5-3 godz na jedzonko.Teraz jak jest aktywny to nie poleży spokojnie, tylko od razu jest wrzask i szukanie cyca, to tak jak Cotka pisała, albo śpi, albo je, albo wrzeszczy ![]() Sama nie wiem co robić, w cyckach mleko mam, bo nawet po karmieniu jak ścisnę to mleko leci, może mam jakieś mało pożywne? Chociaż na wadze przybiera, sama już nie wiewm ![]() Sorki, że tylko o sobie, ale jakoś mnie to dołuje i nie wiem co robię źle ![]() A co do kapania, to my też kąpiemy co dwa dni. Jak ogarnę chałupę i zdążę zrobić obiad to postaram się Was nadrobić
|
#789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tak czytam o tym karmieniu, to dla mnie na razie to jakiś kosmos![]() a my dzis kończymy 38 tydzień
|
|
|
#790 | |
|
KWC
|
Cytat:
zazdroszczę fury i bycia wolnym przez 10 minut..
Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-10-03 o 12:33 |
|
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
no to mja w sobotę byłam wolna przez 2 godziny- na zakupy autem pojechałam, ale fajnie
ale nie to, ze ze mnie wyrodna matka - zakupy były dla Agatki
|
#792 | |
|
Rozeznanie
|
Monia ale fajny avatarek
![]() Cytat:
Coś tak kombinuje, by przyjechać na akcję, żeby dwa razy chyba nie jeździć Dziś już dwa razy dzwonił i pytał jak się czuję... bo on nadal w firmie i z awarią walczy...ech....Wow!!! Przecież Kamilka wygląda jak niemowlak a nie noworodek A ona taka opalona czy efekt żółtaczki ![]() Aa2 a Ty co tak ostatnio cicho siedzisz Chcesz się po cichu do kolejki wepchnąć?
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe z miłą checia bym sie wbiła w kolejkę ale mój mały siedzi sobie i chyba ani mysli wyjść, a cicho siedze bo nie mam co w sumie pisac ![]() jak ja jestem i mam ochote popisac to tutaj ostatnio cisza ![]() a na dzieciowe tematy typu karmienie itd to jeszcze przyjdzie u mnie pora wiec sie nei wypowiadam heogólnie to dopadła mnie nuda i nic mi sie nei chce
|
|
|
|
|
#794 |
|
Rozeznanie
|
Nie wierzę w tą nudę i nic nie chcenie
Nic ciekawego dziś nie gotujesz Oczywiście w ilości jak dla całego pułku wojskowego Ja zaraz pyszniutką pizzunię sobie zamówię
|
|
|
|
#795 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jaka słodzina
noooooooooo- to jakaś ściema była ![]() Cytat:
A jakie dokładnie kupił ![]() a jak na wizycie? Cytat:
![]() Cytat:
To co - smsa z porodówki już nie słać do Ciebie?? żartuję A Ty kibicujesz Uni? czyli już w termie- możesz rodzić ![]() Cytat:
Cytat:
Stać grzecznie i starszych puszczać A tez mnie nuda dopada- do tego stopnia, że położyłam się zdrzemnąć i z nudów zasnąć nie mogłam Dostałam smska od Caroline: Leżę na oddziale, czas mi się dłuży cholernie. Jutro ok. 11 będzie cc. Najgorsze, ze TŻ nie będzie mógł być przy mnie po. Dopiero w godz. odwiedzin. |
|||||
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#797 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale tu dziś pustki
![]() Cytat:
a ja dzis rosolek robie, bo makaron mi został od soboty i do tego racuchy z jabłkami
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-10-03 o 14:05 |
|
|
|
|
#798 |
|
Rozeznanie
|
A mnie ch.... strzeli
|
|
|
|
#799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wczoraj na obiadek zrobiłam taką 3 smakową pychotka ![]() O pizza króluje na naszych stołach
|
|
#800 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja na nudę narzekać nie mogę, mam jedną pralkę ciuszków do wyprasowania, a jedna się jeszcze suszy, bo bratowa jeszcze mnie w piątek obdarowała
ale tak mi się dziś nie chce![]() a jutro idę z kumpelą na zwiedzanie salonów sukien ślubnych będziemy jej wybierać sukienkę na slub
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Tusia, Moonik, Dzasta serdeczne gratulacje
![]() klas ki:
|
|
|
|
#802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#803 | |||
|
Zakorzenienie
|
pizza
![]() Ost. w ogóle pustki straszne... Tym razem częściowo tylko oglądałam, a Ty? Ale srebro to i tak extra wynik! 2 najlepsze drużyny w Pl Oj już tam za miesiąc-może jeszcze przede mną będziesz- ale bym Cię znielubiła ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to się nałazisz... ja bym nie dała rady już
|
|||
|
|
|
#804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na to duuuuuużo sera
|
|
#805 | ||
|
Wtajemniczenie
|
pewnie tak
ale może cos się ruszy przynajmniej![]() Cytat:
w tamtym roku to mieliśmy karnet i chodziliśmy na stadion, a w tym roku to wiadomo![]() a w kolejkę nie śmiałabym się wpychać ![]() Cytat:
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Załamałam się. Serio.
Po prostu siedzę i ryczę i zgłupiałam. Byłam u doradcy, niby znalazł błąd, widzę że łyka, budzimy go do jedzenia, jadł co 2 godziny nawet częściej ( pomijając noc i wczorajszą drzemkę) a on spadł znowu na wadze i MUSZĘ go dokarmiać. Ja nie wiem co jest nie tak z moim karmieniem/moim mlekiem czy o co chodzi. Zgłupiałam kompletnie. |
|
|
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Z przepisem na ciasto będzie gorzej bo ja to tak na oko robię
tak mniej więcej biorę pół kostki drożdży, odrobina ciepłego mleka i 2 łyżki mąki na rozczyn, a jak podrośnie to pół kg mąki, pół łyżeczki soli do tego rozczyn, 100-150ml ciepłego mleka to wyrabiam dość długo ręką żeby dużo powietrza weszło do tego daję 50ml roztopionego masła i dalej wyrabiam. Ciasto trochę klei się do rąk ale mi nie przeszkadza, na blachę daje papier do pieczenia i ręką zwilżoną w oliwce rozprowadzam ciasto po blaszy. Może mało profesjonalna pizza ale zwykle wychodzi całość piekę 30-40min. W brzegi ciasta można dać ser można też wierzch pizzy posypać serem dopiero 5 min przed końcem pieczenia ![]() Ja ogólnie taka kucharka na oko jestem, mój mąż zawsze się wkurza jak mi pomaga robić obiad, pyta ile czegoś ma dać a ja odpowiadam no wiesz tak trochę ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
|
#808 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kochana ![]() Cytat:
![]() No to na jutro mam już pomysł ![]() Obdzwoniłam przyjaciół, przeprowadziłam sondaż pizzerii i pizza zamówiona - mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania
|
||
|
|
|
#809 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i przeslać pozytywne fluidy---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
a czyli nie czekasz już żeby ciasto wyrosło jakiś czas??na pewno w tygodniu będę robić pizzę ![]() Cytat:
smacznegoa ja się odmeldowuję, idę troszkę powietrzać powdychać i z psiakiem na spacer ![]() do poźniej
|
|
|
#810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

.....

także w ciągu jednej nocy 3 razy był przebierany, a jak mam oczka jak 5 zł razem z nim 

wielkie, czekamy na wieści
chyba się lekko przeterminowuję
jak mnie gin dziś zobaczy to chyba padnie

. A najlepsze są wieczory, potrafi z 3 godz wisiec na cycku z małymi przerwami i tak ok 22.00-22.30 zasypia, potem budzi się w nocy co 2,5-3 godz na jedzonko.

Dziś już dwa razy dzwonił i pytał jak się czuję... bo on nadal w firmie i z awarią walczy...ech....

klas ki:
a czyli nie czekasz już żeby ciasto wyrosło jakiś czas??