|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
tez robie pizze sama
moge wam potem wrzucic przepis z którego korzystam ale najpierw musze znaleść gdzie go zapisałam![]() byłam na małym spacerku po chlebek i od razu lepiej człek pomalowany, ubrany hehe |
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Za duzo jak na to ile wisi na piersi. Lekarka kazala zrobic morfologie i mocz. zaraz tz idzie po wyniki.dnerwuje sie ;[ tym bardzej ze zbadaja poziom bilurbiny.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-03 o 14:58 |
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- A cotuś jak Ty jesz? Jak Twoja waga??
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki
![]() zaraz z rana ponadrabiałam sobie i chciałam Wam wkleić fotki ze wczoraj ale straszliwe mi coś net przymula teraz jestem u mamy ale nie mam zbyt duzo czasu. Mam nadzieje że jak wróce do domu to już wszystko z netem będzie ok ![]() cotka za wyniki
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
hej
melduje się ze szpitala.jakiś marny internet w telefonie tu mam. Mam zalozony cewnik na szyjkę który ma zrobić rozwarcie...i chyba robi bo mam skurcze ponad skale co 10 min i częściej.boli jak cholera ale może pomoże a jutro od rana oksytocyna.odkąd tu jestem to 2 dzieci się urodziło cudne maluchy.
|
|
|
|
#816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma Kurcze Cotuś a może położna by mogła coś też zasugerować skąd ten spadek wagi i czy jest się czym przejmować ![]() Aa2 bardzo bym była wdzięczna za przepis, to może kiedyś tż-owi upichcę. Bo sobie mam nadzieję, że okazji mieć nie będę |
|
|
|
|
#817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-03 o 15:24 |
||
|
|
|
#819 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my okazjonalnie chodziliśmy na mecze- te bilety drogie jak cholera- przeginają już za to transmisje zawsze wciągaliśmy A na wyjazdy tez śmigacie?Ja tylko stacjonarnie- ale z chęcią zobaczyłabym jakiś meczyk na motoarenie w Toruniu. Cytat:
Dz za przepis Cytat:
Cytat:
![]() No wyjścia do sklepu są mobilizując- człowiek wraca do cywilizacji chwilowo ![]() Cytat:
Cytat:
kolejna terminatorka cotka- przytulam |
||||||
|
|
|
#820 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze z tego co piszesz wynika że wszystko jest ok a jednak spadek wagi
to może ich waga jest do trzymam za wyniki badań może one coś wyjaśnią
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak po chrzcinach? Jak atmosfera? to chyba trochę dawno, co? |
|
|
|
|
#822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
no to moja żaba jest zasrus
|
|
|
|
#824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc teraz nic tylko rodzić![]() Danika oby się szybko rozkręciło ![]() Cotka biedaku
|
|
|
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
hej cotynato cos z ta kupka nie tak bo podobno takie małe dzidzi powinno robic pare razy dziennie. moj tak z 6 razy dziennie ma tych kupek takich jak musztarda
Edytowane przez Antiopa7 Czas edycji: 2011-10-03 o 15:49 Powód: a tak raz na dzien to podobno po mm kupki ida .. |
|
|
|
#826 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzasta - gratulacje tak wielkie, jak wielki jest Czarek ![]() Cytat:
Kto by pomyślał, że taki instynkt macierzyński mam (po tym szpitalnym początku to już miałam wątpliwości co do tego - przez dobre trzy dni tak jakoś jakby to nie moje było ) Cytat:
![]() Dołączam do klubu mam nielubiących odwiedzin ![]() Cytat:
Podania na pewno nie pisałam, ale potem o te 4 tygodnie to już będe musiała.Cytat:
Może Piotruś zakorkował dalszy odpływ?Hah! Chciałabym to widzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
hej..
Ja tylko na chwilke do cotki... To moze byc wina Twojego niejedzenia.... Owszem mleko jest wartosciowe w witaminy (bo je wyciaga z twojego organizmu) Ale nie jest ono wcale tluste i pozywne..... Niestety ale to tak do konca nie jest ze mama moze nie jesc a mleczko bedzie dobre... Ja ok. 2 miesiaca jak karmilam Alana zaczelam robic diete i mleko naprawde sie roznilo... Raz ze maly zaczal budzic sie w nocy czesciej i w dzien tez wiecej na cycu wisial a dwa ze ja duzo odciagalam i roznica byla taka ze to mleko 'na diecie' bylo bardziej przezroczyste Od razu dieta zostala przerwana... zaczelam duzo i porzadnie jesc i wszystko wrocilo do normy |
|
|
|
#828 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-03 o 16:06 |
|
|
|
|
#831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A moja pizza taka se A sos czosnkowy normalnie zrobiony na granulowanym czosnku Ale ogólnie chęci na pizzę zostały zaspokojone
|
|
|
|
|
#832 |
|
Wtajemniczenie
|
Narazie jeszcze nie wiem jak jest w praktyce ale w teori u mnie na SR mówili że może byc po każdym karmieniu a może być raz na kilka dni bo mleko matki jest mało resztkowe i masa na kupkę może długo sie zbierać albo na bierząco mogą być tzw. mokre bączki.
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja ksiezniczka wlasnie wypila tylko 30 ml mleczka....
.... ja nie wiem czemu tak malo pije.....wczesniej wypila 65ml....moze niepotrzebnie jej dalam herbatki koperkowej...Kurde...bedac w ostatnich tyg ciazy sie mysli zeby jak najszybciej urodzic....a jak sie juz urodzi to sie mysli ze maluszek malo je,ze kupki nie robi...i takie tam....eh..... No i spala cale 15 min....
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja królewna po 2,5 h noszenia wreszcie usnęła Ktoś mi podmienił dziecko
|
|
|
|
|
#835 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będziemy wszystkiego próbować![]() Cytat:
![]() Cytat:
aby ta oksytocyna coś dała i szybciutko tuliła swojego szkraba![]() Cytat:
większość meczy w tv leci to można sobie obejrzeć a na wyjeździe jeszcze nie bylam nigdy.To kiedyś do Leszna na meczyk trzeba przyjechać i na kawkę do Martusi mieszkam z 500m od stadionu![]() dzięki
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja słyszałam o tym, że może być raz na dwa dni. Podałam małemu trochę tego mm. Wypił chyba 20ml. I więcej nie chce. Teraz leży w łóżeczku z taką średnią miną i odpływa. A ja mam wyrzuty, że mu podałam to mleczko, ale to zalecenie lekarza. Przez te dni kiedy mały będzie dokarmiany ja zacznę normalniej jeść, odstresuję się trochę i mam nadzieję że odstawimy to mm. A w ogóle z tego stresu rozrobiłam to źle. Tzn dodałam trochę więcej proszku niż powinnam, mam nadzieję że nie zaszkodzę tym
|
|
|
|
|
#837 | ||||
|
Raczkowanie
|
Moonik, Tusia, Dzasta - Gratulacje!!
Macie przekochane maleństwa! Przepraszam Was, że nie pisałam przez cały weekend - totalnie nie mogę się wbić... trzymam jednak palec na pulsie ![]() Lau - podziwiam jak cudownie jestes w stanie dac sobie z tym wszystkim rade!! Maluchy maja super mamusie i wzor do nasladowania. Danika - trzymam kciuki za szybki i bezpieczny powrot do domu... oczywiscie z bobaskiem ;* Archi - zaworki się poluzowały Teraz czekamy na czerwony post!! Cytat:
Cytat:
Prześliczna!! I naprawdę nie wygląda jak noworodek tylko jak taki podrośnięty dzidziuś Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dając za dużo proszku jednorazowo nic mu się nie stanie, ale przy regularnym dokarmianiu trzeba uważać, bo za dużo proszku to za ciężka mieszanka dla małego brzuszka. Jestes wspaniałą mamusia dla Filipka, a jemu to obojętne jak go nakarmisz, byle brzuszek był pełen Daj znac jak wyniki. Buziaki na poprawę humoru
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
obiecany przepis
![]() oczywiscie tutaj pokazana okrągła a ja robie w blaszce prostokątnej i czasem tez najpierw chwile podpiekam, ale najczesciej wywalam skłądniki od razu na ciacho i do piekarnika
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem, chyba otoczenie wmówiło mi, że mm to zło i że jedyne dobro to mleko matki. I teraz dramat, bo muszę dać mm.
Mały zasnął po 20ml więc jakoś mi lżej na duchu że tylko tyle go "zadowoliło". Tż kupił mi poduchę do karmienia ( swoją drogą co za zdzierstwo, żeby tyle za poduszke chcieć ![]() Teraz w końcu posprzątałam, poprasowałam- i czuję taki komfort psychiczny, tym bardziej, że juro przyjeżdża siostra i kuzynka tż. W ogóle kochane jesteście, że mnie od tygodnia znosicie. Łącznie z moimi dołami, lamentami i gadaniem o sobie. I te miłe słowa dzisiaj odnośnie mm i tego, że nie jestem złą mamą wiele mi dają. Myślicie, że powinnam teraz odciągać pokarm, żeby nie zaburzać laktacji, czy to karmienie przed mm styknie? I jak sądzicie, jak się wraca do samej piersi później? Po prostu dużej karmi i odstawia mm? Zamęczę was
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

moge wam potem wrzucic przepis z którego korzystam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

teraz jestem u mamy ale nie mam zbyt duzo czasu. Mam nadzieje że jak wróce do domu to już wszystko z netem będzie ok
za wyniki
pychotka 

my okazjonalnie chodziliśmy na mecze- te bilety drogie jak cholera- przeginają już
za to transmisje zawsze wciągaliśmy
można też wierzch pizzy posypać serem dopiero 5 min przed końcem pieczenia 
kolejna terminatorka
to może ich waga jest do 
więc teraz nic tylko rodzić

normalnie zrobiony na granulowanym czosnku
Ale ogólnie chęci na pizzę zostały zaspokojone