2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 11:06   #3151
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Mi też jakoś przechodzą objawy i nie powiem - trochę zaczęło mnie to martwic... Cycki mniej bolą, mniej mdłości i jakoś dziwnie przez to.. USG pojutrze...
Może jesteśmy po prostu tymi szczęściarami że nas nie będzie męczyć prawie do końca II trymestru mam nadzieje że to to i trzymam za usg.

Jeśli chodzi o cycochy... Po poprzednim dziecku tak jak Aguśka mówiła miałam obwisłe skarpety teraz piersi zrobiły się jędrne, twardsze... ale ostatnio już nie bolą... sutki też były wrażliwe bardzo a ostatnio już takie wrażliwe nie są...

dzisiaj jem trzeciego knoppersa i chyba cofnę co mówiłam o mdłościach po słodkim bo chyba mnie biorą... a z drugiej strony tak mi te knoppersy smakują ...
no i mam straszne wahania nastroju dzisiaj zwłaszcza... już chyba z pięć razy od 9 byłam wściekła że bez kija nie podchodź i zaraz później spokojna... ale dzisiaj jakoś więcej tych negatywnych emocji we mnie...

postanowiłam że jutro zmierzę sobie z ciekawości temp rano (jak mierzyłam przez kilka cykli zanim zaszłam w ciążę). Jeśli ciągle się utrzymuje przy 37 st. to się uspokoje...

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2011-10-03 o 11:13
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:37   #3152
negila
Rozeznanie

Witajcie gaduły
My po kontroli u lekarza- niby wszystko ok ale trochę twardnieje mi brzuch i mam się oszczędzać bo inaczej może się skończyć szpitalem czego bym bardzo nie chciała tym bardziej że tak gdzie moja dr nie ma teraz patologii.
słyszałam maluszka- trochę się nam chował i widziałam nawet po minie lek że coś nie bardzo ale w końcu go dopadła
i oczywiście miałam milion pytań i o polowie zapomniałam
usg wyznaczone na 3 listopada- jeszcze miesiąc

dagirll bardzo współczuję

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
A mi moje 8-ki nie przeszkadzają . Mam wszystkie .
Ale zęby mam potwornie słabe .
Mi moje 8 też nie przeszkadzają bo nie mam żadnej

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Dzisiaj mąż miał wykład na temat nieszanowania mojej pracy i powiedziałam mu ze jak on tak wszystko na odp...ol robi to ja tak będe mu koszule prasowala obiady gotowała wszystko na odpieprz jesli chce wojny to ja będzie miał (...)
ściąga koszulę po pracy w sypialnie stoi tam kosz na pranie to nie do kosza ale obok kosza tyle samo ruchów tyle samo wysilku ale po co niech sie żona powkurza
mojemu też się w weekend dostało tyle że na niego groźba wojny małe wrażenie robi

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Hemoglobina już mi zaczęła spadać.. A tak naprawdę powinna dopiero pod koniec 2 trymestru zacząć iść w dół. Czyli szykuje się porządna anemia
naprawdę tak jest? mi też zaczęła spadać i już prawie na granicy ale nic mi ost dr nie mówiła o tym.

Cytat:
Słuchajcie, czy Wam się też zaczynają zmieniać sutki?
Moje robią się większe i ciemniejsze.. Też tak macie?
No i mnie też swędzą

najlepiej podsumował to mąż "ale masz teraz wielkie sutki"

Śliczne brzuszki macie- jak się uporam ze zdjęciami to wstawię swoje

i jeszcze
wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dla Jollkii
bo to chyba w ten weekend?

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:08   #3153
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
mój TŻ ma cukrzycę typu mody (objawy jak w typie 1, niestety dziedziczna) i tłumaczę jak to działa:
-za duży poziom cukru: przede wszystkim ospałość (bez problemu usypia się w każdej pozycji np. na siedząco) wskazany ruch
-za mały poziom cukru: przede wszystkim osłabienie (bez uczcia ospałości) oraz trzęsienie (np. rąk ale czuje się jakby trzęsło całym ciałem) wskazany cukierek lub coś słodkiego do picia bo można zemdleć a cukrzycy mogą nawet zapaść w śpiączkę
tak dla informacji, żeby nie było wymówek "chce mi się spać bo cukier mi spadł"
ooo to ciekawe...bo mialam raz tak ze rece mi sie trzesly...moze beda robic mi jakies dodatkowe badania bo moja babcia miala cukrzyce

znow mam sporo pracy...przyszlam sobie teraz do biura na mala przerwe, w srode polowanko, ale juz sobie zalatwilam kogos do pomocy to troche mniej sie nabiegam.
moje cycuchy sa wieksze juz o jeden rozmiar, czasami swedza, juz nie bola i bardzo mi sie podobaja a dla Tz jeszcze bardziej

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-10-03 o 12:11
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:09   #3154
tikki85
Zakorzenienie

MoniaHan mój ojciec ma cukrzycę, ale mi na szczęście krzywa Sullivana wyszła poprawnie. Ciekawa jestem czy będą mi robić to za każdą morfologią krwi...?
Stary 2011-10-03, 12:20   #3155
MoniaHan
Wtajemniczenie

swietnie poprostu!! w tym rejonie UK gdzie jestem, brakuje 780 poloznych!!

Stary 2011-10-03, 12:30   #3156
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Rybko mam coś dla Ciebie
RBS = Random Blood Sugar.
It is a test helping to determine your blood sugar level regardless to time of meal, it considered as a primary indicator to decide if we need to do FBS (Fasting Blood Sugar) and PPBS (Post Prandial Blood Sugar = after meal by 2 hours) or not to confirm or exclude diabetes.
jeśli dobrze zrozumiałam to chodzi o poziom cukru we krwi. takie wyjaśnienie znalazłam na jakiejś angielskiej stronie

ogólnie chodzi o wykluczenie cukrzycy
Wow dziękuję Możliwe że to to, bo ten sam skrót, muszę tylko poszperać jaki jest prawidłowy wynik. No ale położna powiedziała że wszystkie wyniki bardzo dobre, wiec chyba nie mam się czym martwić.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:34   #3157
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
swietnie poprostu!! w tym rejonie UK gdzie jestem, brakuje 780 poloznych!!
Wpadnij do PL

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Wrzuciłam na maila kilka zdjęć Nie brzuszkowych!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:05   #3158
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
No patrz, znalazłaś. Ale wynik 3.4 dość niski. Rybka, byłaś na czczo?? Jak tam, to miej zawsze przy sobie jakiś cukierek i jak się będziesz słabo czuła, to zjedz.. Żebyś nam tam gdzie nie padla
uuu mówisz że słabo... nie, nie byłam na czczo, po dużym śniadaniu, bo wizytę miałam w południe. Ale ja nigdy się słabo nie czułam, nawet po pobraniu krwi. A ostatnio zauwazyłam że ciśnienie też mam nie za wysokie: 113/66, 114/64, z dwóch wizyt ale oba podobne, więc chyba tak mam. W każdym razie czuje się bardzo dobrze.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Mi trochę podrosły piersi i sutki chyba też trochę bolą ale jest to znośne, poza tym to mój jedyny objaw ciążowy, więc niech trwa nawet do końca ciąży Mężowi bardzo się podobają
A ja dziś miałam cudowny sen ( NIE KOSZMAR HAHA )
Śniło mi się, że urodziłam, poród mi się nie śnił, tylko ta dzidzia, ale nie była różowa jak po porodzie, tylko taka śliczna już, miała brązowe włoski i jak się ją stawiało na podłodze to sobie samo szło już A ja tak tuliłam i całowałam, czułam tą miłość do niego jakby to naprawdę było. To był synek, a ja wciąż myślę, że w brzuszku siedzi córcia

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wpadnij do PL

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Wrzuciłam na maila kilka zdjęć Nie brzuszkowych!
karolca fajne fotki, a brzuś przy okazji też widać
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:06   #3159
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
karolca fajne fotki, a brzuś przy okazji też widać
ale jak dyskretnie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-03, 13:12   #3160
tikki85
Zakorzenienie

Karolca, Aguśka ładne zdjęcia .
Stary 2011-10-03, 13:27   #3161
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mialam zrobic zapiekanke makaronowa, ale w koncu ugotowalam botwinke a do tego ziemniaczki z cebulka
Ale bylam na bazarku i zrobilam sobie zakupy na zapiekanke wiec jutro ja zrobie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Zaczęłam dzisiaj 15 tydzień
A rano jak się przebudziłam, czułam w brzuszku takiego bąbelka koło pępka, który jakby pękł albo coś takiego- miałyście może tak???
mozliwe ze to byl pierwszy ruch dzidzi
Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o cycochy... Po poprzednim dziecku tak jak Aguśka mówiła miałam obwisłe skarpety teraz piersi zrobiły się jędrne, twardsze... ale ostatnio już nie bolą... sutki też były wrażliwe bardzo a ostatnio już takie wrażliwe nie są...
no to ja teraz tez mam piekne jedrne, mozna sie troche pocieszyc nimi, bo pozniej bedzie pewnie jeszcze gorzej niz po I ciazy
Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość

Witajcie gaduły
My po kontroli u lekarza- niby wszystko ok ale trochę twardnieje mi brzuch i mam się oszczędzać bo inaczej może się skończyć szpitalem czego bym bardzo nie chciała tym bardziej że tak gdzie moja dr nie ma teraz patologii.
słyszałam maluszka- trochę się nam chował i widziałam nawet po minie lek że coś nie bardzo ale w końcu go dopadła
i oczywiście miałam milion pytań i o polowie zapomniałam
usg wyznaczone na 3 listopada- jeszcze miesiąc
a przepisal Ci lekarz jakies leki na twardnienie brzuszka?
ja pisze sobie wczesniej na kartce pytania bo w emocjach tez zapominam o polowie rzeczy o ktore chcialm zapytac.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Aguśka ładne zdjęcia .
dzieki
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:34   #3162
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mialam zrobic zapiekanke makaronowa, ale w koncu ugotowalam botwinke a do tego ziemniaczki z cebulka
mniam

Cytat:
a przepisal Ci lekarz jakies leki na twardnienie brzuszka?
ja pisze sobie wczesniej na kartce pytania bo w emocjach tez zapominam o polowie rzeczy o ktore chcialm zapytac.
cały czas biorę luteinę+ magnez. Luteinę miałam powoli odstawiać ale wyszło na to że zobaczymy na nast wizycie. Magnez 2x większa dawka a jak się nie uspokoi to mam się kontaktować z dr.
narazie to było takie chwilowe i jak odpoczęłam to było ok ale wczoraj to aż się przestraszyłam bo co chwilę mi twardniał albo cały albo miejscowo mimo że cały czas leżałam

a kartkę też miałam a jakże.. o niej też zapomniałam

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:37   #3163
karolca
Zakorzenienie

u mnie szykuje się zmiana pogody (co trochę widać).
Od nocy boli mnie głowa a dziś trochę mnie muli. Rano jak zadzwonił budzik męża wiedziałam, że pierwszą rzeczą jaką zrobię po wyjściu z łóżka, będzie rozmowa z porcelaną :/

Dziś chyba poczułam jak dzidzia pływała sobie w brzuchu. Takie uczucie jakbym miała rybkę Śmieszne trochę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-03, 14:20   #3164
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
cały czas biorę luteinę+ magnez. Luteinę miałam powoli odstawiać ale wyszło na to że zobaczymy na nast wizycie. Magnez 2x większa dawka a jak się nie uspokoi to mam się kontaktować z dr.
narazie to było takie chwilowe i jak odpoczęłam to było ok ale wczoraj to aż się przestraszyłam bo co chwilę mi twardniał albo cały albo miejscowo mimo że cały czas leżałam

a kartkę też miałam a jakże.. o niej też zapomniałam
mam nadzieje ze magnez u Ciebie wystarczy
Ale doskonale Cie rozumiem, bo ja przy pierwszej ciazy tez mialam twardnienie brzuszka od 20tc, bylo to dosc meczace, bo ciagle to czulam, nie jest to bolesne ale takie niefajne uczucie. Lekarz nawet kazal mi zapisywac ile razy w ciagu dnia to wystepuje i ile sekund trwa. Niektore twardnienia trwaly okolo minute. Niestety to twardnienie to byly skurcze przedwczesne i bralam dodatkowe leki: fenoterol i isoptin. Skurcze te powodowaly skracanie sie szyjki macicy, lekarz mowil, ze jesli leki nie pomoga bede musiala isc do szpitala na zakladanie chyba krazka czy jakos tak, w kazdym razie udalo sie bez tego, donosilam do 38 tc ale w ostatnich tygodniach ciazy mialam bardzo krociutka szyjke.
SZYMONEK

Stary 2011-10-03, 14:50   #3165
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
mozliwe ze to byl pierwszy ruch dzidzi
Tak sobie też zamarzyłam, jeśli tak to
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:51   #3166
cziqua
Zadomowienie

ja już po wizycie wyniki ok luteine brac nadal od seksu dalej sie powstrzymywac, i kolejne skierowanie na badania. a teraz mnie muli jakos nadal:/ a fe
obiadek od mamusi dostałam więc na dzisiaj rolady
a na jutro schaboszczaki z ziemniakami i kupa mizerii

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:25   #3167
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja już po wizycie wyniki ok luteine brac nadal od seksu dalej sie powstrzymywac, i kolejne skierowanie na badania. a teraz mnie muli jakos nadal:/ a fe
obiadek od mamusi dostałam więc na dzisiaj rolady
a na jutro schaboszczaki z ziemniakami i kupa mizerii
no to super ze juz jestes po i ze wszystko ok
SZYMONEK

Stary 2011-10-03, 16:17   #3168
Karo89
Zakorzenienie

Hejka

U mnie po weekendzie dobrze. wczoraj byliśmy na zakupach, kupiliśmy trochę gadżetów do domu, no i kupiłam sobie jeszcze rajstopki
W sobotę siedziałam w domu, bo mężul był na kawalerskim, wiec siedziałam i oglądałam filmy.

Dzisiaj przyszła mi paczka z próbkami od Johnson'a.

Jeśli chodzi o sutki u mnie, to się delikatnie zmieniły. Biust zrobił się ciut większy, pełniejszy. Jeszcze w swoich biustonoszach się mieszczę

Natomiast muszę powiedzieć, że nawet mdłości mi przeszły. czasem zrobi mi się nie dobrze, ale już nie tak często jak wcześniej. Za to zgaga większa, bo potrafię zgagi dostać w środku nocy jak śpię, i poczuje ją jak się przebudzę

Karolca Zdjęcia fajne, a najfajniejsze są te Twoje włoski

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 16:23   #3169
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Hejka

U mnie po weekendzie dobrze. wczoraj byliśmy na zakupach, kupiliśmy trochę gadżetów do domu, no i kupiłam sobie jeszcze rajstopki
W sobotę siedziałam w domu, bo mężul był na kawalerskim, wiec siedziałam i oglądałam filmy.

Dzisiaj przyszła mi paczka z próbkami od Johnson'a.

Jeśli chodzi o sutki u mnie, to się delikatnie zmieniły. Biust zrobił się ciut większy, pełniejszy. Jeszcze w swoich biustonoszach się mieszczę

Natomiast muszę powiedzieć, że nawet mdłości mi przeszły. czasem zrobi mi się nie dobrze, ale już nie tak często jak wcześniej. Za to zgaga większa, bo potrafię zgagi dostać w środku nocy jak śpię, i poczuje ją jak się przebudzę

Karolca Zdjęcia fajne, a najfajniejsze są te Twoje włoski
Dziękuję Na wczorajszych zdjęciach one już trochę nieświeże były Dziś lub jutro muszę je odżywić po farbowaniu odrostów

Dzis dwa razy porcelana wezwała mnie na rozmowę Niedobra jest i tyle.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-03, 16:48   #3170
MoniaHan
Wtajemniczenie

ogladalam zdjecia - bardzo ladnie wygladacie
wlasnie sobie zjadlam podwieczorek ...troszke fasolki po bretonsku...i zagryze poziomkowym kisielkiem

Stary 2011-10-03, 17:02   #3171
Karo89
Zakorzenienie

Karolca myślałam, że u Ciebie skończyła się "przyjaźń" z porcelaną... a tu jednak wychodzi, że jeszcze nie ... :/

Stary 2011-10-03, 17:05   #3172
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca myślałam, że u Ciebie skończyła się "przyjaźń" z porcelaną... a tu jednak wychodzi, że jeszcze nie ... :/
Niestety nie skończyła się
Na szczęście nie są już takie jak wcześniej... ale lekarzowi powiem we środę, że czuję się oszukana

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-03, 17:12   #3173
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie skończyła się
Na szczęście nie są już takie jak wcześniej... ale lekarzowi powiem we środę, że czuję się oszukana

To na prawdę współczuję jak Cię jeszcze to męczy... :/

Stary 2011-10-03, 17:13   #3174
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

To na prawdę współczuję jak Cię jeszcze to męczy... :/
Na szczęście zdarza się raz w tygodniu (chyba). Ale jak dopadnie to faktycznie męczy :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-03, 17:17   #3175
Zariah
Rozeznanie

Czesc dziewczyny.
A ja mam dzis zly dzien i jest mi bardzo zle.

Moja mama zostala skierowana na badania do szpitala bo w jej krwi wykryli bardzo podwyzszone d-dimery. Wynik miala ponad 9tys.!!! Przy normie 500.
Bardzo sie martwie. Troche poczytalam w sieci ale tylko sie przestraszylam jeszcze bardziej.
Ech. Idzie w srode...
Moze to byc zwiazane z zatorami plucnymi albo innymi albo wspolwystepwac przy niektorych nowotworach.

I dodatkowo jeszcze wczoraj po obiedzie poczulam sie zle bardzo i mialam wsciekla biegunke ( TZ tez) – przepraszam za niesmaczne szczegoly. Na obiad byla ryba i chyba cos z nia bylo nie tak.
Juz mi przeszlo ale jeszcze czuje sie taka „niestabilna” (nie wiem jak to okreslic) w brzuchu.
I sobie wkrecilam ze na pewno sie zarazilam listeria
Pewnie wcale nie no ale ja to sobie zawsze umiejetnie wszystko wkrece.
Przeczytalam ze moze to nie dawac objawow a doprowadzic nawet do smierci dziecka albo ciezkich uszkodzen na zdrowiu. Mnie nic nie bedzie a dziecku...
Wyczytalam ze najwiececej bakterii jest w: serach pelsniowych, produktach mleka niepasteryzowanego, surowej lub niedogotowanym lub zepsutym miesie i rybie
Masakra.
Dzwonilam do poloznej ale ona nie chce slyszec o moich obawach. Mam sobie sucharki jesc.
I nie da rady zrobic badan krwi. Wiec teraz sobie probuje zalatwic prywatnie ale latwo nie jest. Nie chce jechac az do Londynu bo tak kupa pieniedzy. No ale jak bedzie mus to mus. Bo jak nie zrobie sobie badan to sie nie uspokoje...

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 17:17   #3176
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście zdarza się raz w tygodniu (chyba). Ale jak dopadnie to faktycznie męczy :/
bidulko...

Stary 2011-10-03, 17:29   #3177
MoniaHan
Wtajemniczenie

Zariah trzymam kciuki za Twoja Mame i za Ciebie.

Stary 2011-10-03, 17:39   #3178
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
kochana, tylko spokojnie i glowa do gory, wszystko bedzie dobrze

a biegunke to mogliscie miec od czegokolwiek, niekoniecznie od bakterii... bo chyba z czyms jedliscie ta rybe i chyba byla ugotowana... bo nawet w zepsutej smarzenie by te bakterie wybilo...
jedliscie do tego jakies surowe warzywo, albo cos innego? Ziemniaki? moze byly niedogotowane?

Ja jakis czas temu tez przechodzilam jakies badziewie ukladu pokarmowego, ktore cora przyniosla ze zlobka.... jest to nie do unikniecia i mimo to jestem dobrej mysli, ze nic sie nie stalo.

A "niestebilnosc" po jakims zatruciu pokarmowym jest calkowicie normalna... zobaczysz, jutro bedzie juz dobrze

I za mame
Stary 2011-10-03, 17:48   #3179
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Zariah trzymaj sie kochana, nie czytaj za duzo, nie martw sie na zapas. Mam nadzieje ze z mama wszystko bedzie dobrze, najwazniejsze ze jest pod opieka. Tobie tez zycze zdrowka, nie wmawiaj sobie, wmawianie to zboczenie zawodowe sluzby zdrowia Ty na pewno nie masz tego co sobie wmawiasz, to pewnie tylko zwykla biegunka. Obserwuj siebie, jesli biegunka juz ustala, to mozliwe ze tylko ryba byla nie swieza, przy zakazeniu listeria to chyba dochodzi goraczka i wymioty. Bedzie dobrze
SZYMONEK

Stary 2011-10-03, 17:57   #3180
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Zariah trzymam kciuki za Twoja Mame i za Ciebie.
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
kochana, tylko spokojnie i glowa do gory, wszystko bedzie dobrze

a biegunke to mogliscie miec od czegokolwiek, niekoniecznie od bakterii...
dzieki dziewczyny, faktycznie ta biegunka to moglabyc od tego ze do ryby byl sos jogurtowo koperkowy i ogorki kiszone.
I chyba mieszkana jogurtu z ogorkiem kiszonym nie byla najszczesliwsza po prostu
ale ja sobie zawsze cos wkrece. Ta listerioza to barzo rzadka jest.
W calym USA odnotowano jedynie 2500 rocznie w tym 500 u ciezarnych wiec to maly odsetek biorac pod uwage ilosc ciaz w calym USA.
Ale ja to juz tak mam ze sobie zawsze cos wkrece. Laboratorium wlasnie do mnie oddzwonilo i poinformowalo ze takie badanie to 165 funtow kosztuje! masakra jakas.
Moj TZ to mnie chyba zamorduje jak mu powiem ze tyle kasy na moje glupie wkrety chce wydac.
Ech... nie wiem co robic. Robic to badanie czy nie?
Jestem glupek i tyle

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Zariah trzymaj sie kochana, nie czytaj za duzo, nie martw sie na zapas. Mam nadzieje ze z mama wszystko bedzie dobrze, najwazniejsze ze jest pod opieka. Tobie tez zycze zdrowka, nie wmawiaj sobie, wmawianie to zboczenie zawodowe sluzby zdrowia Ty na pewno nie masz tego co sobie wmawiasz, to pewnie tylko zwykla biegunka. Obserwuj siebie, jesli biegunka juz ustala, to mozliwe ze tylko ryba byla nie swieza, przy zakazeniu listeria to chyba dochodzi goraczka i wymioty. Bedzie dobrze
dziekuje kochana

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości