|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
![]() Jak byłam w pierwszej ciąży to też się tak denerwowałam przed każda wizytą a za razem nie mogłam się ej doczekać. Teraz jest zupełnie inaczej. Podchodzę do wszystkiego bardzo spokojnie.
|
|
#782 |
|
Rozeznanie
|
Zamierzam własnie powiedziec o tym gin. mam nadzieje że rozwieje moje obawy.
Wiesz tak sobie myslę że mięsa tez chyba nie trzeba jeśc nie wiadomo ile chyba ze rzeczywiście wiesz ze musisz uzupełnic braki nie mozna tez na siłę sie zmuszac ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Pewnie to dlatego ze to moja pierwsza ciąża i jest tak jak piszesz denerwuje sie i ciesze ze to już dziś eh! |
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak byłam na etapie mega mdłości to mięsa nawet nie ruszyłam
|
#784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedzcie mi, czy jeśli chodzę na wizyty prywatnie, to może mi gin część badań z krwi przepisać tak, żebym mogła je zrobić na NFZ? i czy wtedy mogę iść do dowolnego laboratorium, które ma kontrakt z NFZ? |
|
|
|
|
#785 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym już mu na Twoim miejscu trochę wygarnęła Trzeba było zapytać, czy wszyscy w ciąży, że siedzieć muszą? Cytat:
I to jeszcze się naczytałam o nim w necie różnych opinii i w sumie bojowo nastawiona byłam. Do wizyty prywatnej też bojowo nastawiona byłam - wyczytałam, że babka u większości pacjentek wyszukuje nadżerkę, więc się przeraziłam. Oczywiście wszystko to wyczytałam przed zarejestrowaniem się u niej i przed tym jak się dowiedziałam o ciąży. A jak zrobiłam testy, to pomyślałam, że teraz to mi może z nadżerką co najwyżej wiecie co zrobić Na szczęście wizyta przebiegła bardzo miło i konkretnie ![]() Po wyjściu męża do pracy od razu zasnęłam, obudziłam się o 16, teraz zjadłam obiadek i trochę jeszcze poleżę. Cytat:
A powiedzcie mi coś. Postanowiłam chodzić tylko prywatnie do ginki i chciałam zrezygnować z wizyt z NFZ. Kolejną wizytę NFZ mam 25 października i nie chcę się zapisywać na kolejne. Czy mam powiedzieć lekarzowi, że będę chodziła tylko prywatnie i nie będzie później z tym problemów? Nie chcę, żeby potem coś było nie tak z tego powodu.
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
ja sobie głowy nie dam uciąć, ale wiem, że moje koleżanki, które chodziły do gina prywatnie, chodziły też równolegle na NFZ, że by mieć własnie badania bezpłatne. Chyba się nie da chodzić prywatnie i mieć badania darmowe
|
|
|
|
#787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ja tez ide prywatnie
a nie usmiecha mi sie placic za badania najwyzej zmienimy lekarza
|
|
|
|
#789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak chodzi się prywatnie to wszystkie badania krwi się płaci a żeby iść do lekarza na NFZ wolę mieć jakiś sprawdzony gabinet a jak na razie takiego u mnie nie znalazłam żeby wizyta trwała dłużej niż 5min i było usg co do tego czy lepiej kobieta czy mężczyzna gin to stanowczo mogę powiedzieć że facet jest lepszy i delikatniej bada a byłam badana chyba przez 5 facetów i dwie kobiety a żeby do gina znów nie iść wystarczy się nie zapisywać tylko by założył najlepiej kartę ciąży by był wpis że było się na pierwszej wizycie przed 10 tygodniem
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Ja idę na wizytę do 4 lekarza już. Będę dotąd szukać aż znajdę, który mi odpowiada. Jednak do prywatnego nie będę chodzić, bo w Warszawie wizyta z usg wynosi średnio 200-250 zł + badania, które też nie są tanie...
|
|
|
|
#791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz poszłam do gina w przychodni i to nie było to, czego oczekiwałam, dlatego wcześniej też zapisałam się prywatnie i tam mi bardziej pasuje. Wpis w karcie już jest, więc na przyszłej wizycie po prostu powiem, że chodzę prywatnie i podziękuję.
|
|
#792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- aneczka240; Ja się denerwowałam przed betą, bo nie lubię kłucia. Przed pierwszą wizytą u gina państwowo też trochę się denerwowałam, bo zawsze chodziłam do babeczki, a tu facet I to jeszcze się naczytałam o nim w necie różnych opinii i w sumie bojowo nastawiona byłam. Do wizyty prywatnej też bojowo nastawiona byłam - wyczytałam, że babka u większości pacjentek wyszukuje nadżerkę, więc się przeraziłam. Oczywiście wszystko to wyczytałam przed zarejestrowaniem się u niej i przed tym jak się dowiedziałam o ciąży. A jak zrobiłam testy, to pomyślałam, że teraz to mi może z nadżerką co najwyżej wiecie co zrobić Na szczęście wizyta przebiegła bardzo miło i konkretnie ![]() Po wyjściu męża do pracy od razu zasnęłam, obudziłam się o 16, teraz zjadłam obiadek i trochę jeszcze poleżę. Ja te chodze do gin. faceta i na poczatku miała takie nie pewnoś ale facet jest ok. Po wizycie jak emocje opadaja to człwiek odczuwa zmeczenie i go scina. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- A tak w ogóle to zapomniała wam powiedziec ze moje maleństwo ma juz 9 tyg i ma 25mm a poza tym to łezka mi sie w oku zakreciła kiedy zobaczyłam tego małego ludka i to serduszko jak bije ahh cudne uczucie ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- a no i teraz stwierdził ze bardziej to termin porodu na 30.04 niż początek maj chodz były rozbierzności co do daty ale pewnie przyjdzie na świat wtedy kiedy to jemu sie spodoba a nie lekarzowi |
|
|
|
|
#793 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() marysia_258 Witaj Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj o 5.00 wstałam bo na 6.00 do pracy. Jak wróciłam to mnie tak siekło, że jakby się dało to bym do teraz spała. Pijecie kawę? Bo ja dzisiaj jedną bardzo słabą wypiłam,bo niedawałam rady niestety. |
||||
|
|
|
#794 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej. Jesli gin prywatnie to wszystkie badania prywatnie
![]() czesc takich jak: morfologia,mocz, glukoza moze przepisac rodzinny a reszta platne. Nawet jesli robisz grupe krwi,hiv,zoltaczki to i tak nie ma refundacji na hiv tylko w wybranych punktach---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
ja pije 1 czarna kawe, bo padlabym na pysk a pozniej jeszcze 2 bez kofeiny
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się jakoś strasznie nie chce spać, choć koło 15.00 jak już mi się praca powoli kończy to czuję spadek energii. Kawy nie piję w ogóle, bo nie lubię. Za to mam takie głody, że masakra
Zjem coś i zaraz za 2 godz. jestem tak głodna, jakbym nie jadła 2 dni. No i te mdłości...
|
|
|
|
#796 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potwierdzam, z drugim dzidziusiem to już ie jest tak lekko. Człowiek nie pośpi nie poleży dłużej Dobrze, że nie męczy mnie senność jak przy Majusi, ale za to strasznie mnie muli...![]() Cytat:
Szczerze mówiąc już nie mogę doczekać się czwartku, wizytki i widoku mojej małej kropeczki![]() Cytat:
o jejku ceny faktycznie macie kosmiczne. W takim wypadku, raczej też zdecydowała bym się na państwowego lekarza.Cytat:
|
|
#797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#798 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kawy czarnej nie piję. Jedynie rozpuszczalną, ale to też bardzo rzadko - po kawie chodzę jak naćpana
A ciśnienie mam czasem bardzo niskie (np.50/90), ale jakoś tego nie odczuwam. Głodna też raczej nie bywam jakoś mocno. Jedyne parcie jakie mam to chipsy Słodycze dla mnie mogą nie istnieć.
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam rzut na musztardę mogłabym łyżeczką ze słoika wyjadać
A co do ciśnienia to ja zawsze mam niskie. Mąż się czasami zastanawia czy ja jeszcze żyje. |
|
|
|
#800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz też muszę się pilnować. Z Mają pod koniec wylądowałam na patologii ciąży miałam 180/110. Myślałam, że już zrobią mi cesarkę, ale nie zbili i kazali leżeć Dobrze że nie trwało to długo.
|
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wszystkie zachcianki kobiety w ciąży są normalne. No prawie wszystkie
|
|
#802 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie też, aż się nie poznaję, bo zawsze uwielbiałam słodycze i nie było dnia bez nich, a teraz już chyba od tygodnia nic słodkiego nie zjadłam i w ogóle mnie nie ciągnie, a wręcz przeciwnie
Za to śledzie, ogórki kiszone i wszelkie inne ostre smaki - mniam
|
|
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam większą ochotę na ostre smaki. Gdzieś wyczytałam, że jak ostre to chłopak będzie I takie też mam przeczucia.
|
|
#804 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#805 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze trochę czasu przed nami
Zaraz mąż z pracy wróci Mam ochotę na jajko na miękko i to bardzo miękko, ale na twardo też może być i do tego majonez Aż zaprzęgnę męża do robienia kolacji
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
Twój wraca a ja mojego męża własnie zawiozłam do pracy. Kolejna nocka w pustym łóżku.
|
|
|
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet jak kicia jest ze mną w łóżku, to nakrywam się kołdrą po sam czubeczek nosa, spocę się strasznie, ale czuję się bezpieczniej. Nie wiem, dlaczego tak mam...
|
|
#808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż jest kierowcą w transporcie międzynarodowym i w domu jest tylko na weekendy
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Wreszcie się ogarnęłam i znalazłam chwilę żeby wpaść. Zrobiłam dziś badania, beta ślicznie rośnie i to akurat wpływa na mnie bardzo optymistycznie. Trochę mi się z tarczycą pokiełbasiło i idę jutro do endokrynologa. Zobaczymy co będzie dalej. TŻ usilnie namawia mnie na L4, a ja niby z jednej strony bym chciała, a z drugiej lubię moją pracę. No i tak nie wiem... Jeśli chodzi o zachcianki to u mnie zero za to mam straszny apetyt, ciągle muszę szczęką ruszam. waniliowa_mama, ja jestem z Warszawy
|
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
Ja już się przyzwyczaiłam do samotnych nocy. Po slubie też się trochę bałam, albo było mi jakoś nieswojo. A teraz to jest już luz. Jak mąż idzie do pracy to mogę lapka do łóżka zabierać, bo tak to się denerwuje na mnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

tylko dla lekarza przy biurku wolne zostawili. Pytam jednego czy mogłabym usiąść, to mi z wielką łaską i obrażoną miną miejsca ustąpił
no masakra. Spodziewałam się po studentach większej empatii, a tu nic
ja bym już mu na Twoim miejscu trochę wygarnęła
Trzeba było zapytać, czy wszyscy w ciąży, że siedzieć muszą?
I to jeszcze się naczytałam o nim w necie różnych opinii i w sumie bojowo nastawiona byłam. Do wizyty prywatnej też bojowo nastawiona byłam - wyczytałam, że babka u większości pacjentek wyszukuje nadżerkę, więc się przeraziłam. Oczywiście wszystko to wyczytałam przed zarejestrowaniem się u niej i przed tym jak się dowiedziałam o ciąży. A jak zrobiłam testy, to pomyślałam, że teraz to mi może z nadżerką co najwyżej wiecie co zrobić 

a nie usmiecha mi sie placic za badania

Zjem coś i zaraz za 2 godz. jestem tak głodna, jakbym nie jadła 2 dni. No i te mdłości...
Szczerze mówiąc już nie mogę doczekać się czwartku, wizytki i widoku mojej małej kropeczki
o jejku ceny faktycznie macie kosmiczne. W takim wypadku, raczej też zdecydowała bym się na państwowego lekarza.