Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 14:54   #781
marysia_258
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Dziewczyny w też tak się denerwujecie przed wizyt? Niby wyniki które ginekolog mój kazał mi zrobic mieszczą się w tych normach ale i tak się denerwuje co tam z moim maleństwem. Jeszcze coś plecy na dole zaczęły mnie bolec i tez nie wiem czy to normalne czy nie niby gdzieś wyczytałam ze mogą byc takie bóle wcześniej zwłaszcza jak ma się krzywy kręgosłup ale nie wiem. Mam nadzieje ze dziś na wizycie się wszystkiego dowiem i będzie ok
Wszystko co piszesz to normalka
Jak byłam w pierwszej ciąży to też się tak denerwowałam przed każda wizytą a za razem nie mogłam się ej doczekać. Teraz jest zupełnie inaczej. Podchodzę do wszystkiego bardzo spokojnie.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:04   #782
Efijy
Rozeznanie

Zamierzam własnie powiedziec o tym gin. mam nadzieje że rozwieje moje obawy.
Wiesz tak sobie myslę że mięsa tez chyba nie trzeba jeśc nie wiadomo ile chyba ze rzeczywiście wiesz ze musisz uzupełnic braki nie mozna tez na siłę sie zmuszac

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Wszystko co piszesz to normalka
Jak byłam w pierwszej ciąży to też się tak denerwowałam przed każda wizytą a za razem nie mogłam się ej doczekać. Teraz jest zupełnie inaczej. Podchodzę do wszystkiego bardzo spokojnie.
Pewnie to dlatego ze to moja pierwsza ciąża i jest tak jak piszesz denerwuje sie i ciesze ze to już dziś eh!
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:19   #783
śliweńka
Zakorzenienie

ja jak byłam na etapie mega mdłości to mięsa nawet nie ruszyłam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 16:10   #784
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny w też tak się denerwujecie przed wizyt? Niby wyniki które ginekolog mój kazał mi zrobic mieszczą się w tych normach ale i tak się denerwuje co tam z moim maleństwem. Jeszcze coś plecy na dole zaczęły mnie bolec i tez nie wiem czy to normalne czy nie niby gdzieś wyczytałam ze mogą byc takie bóle wcześniej zwłaszcza jak ma się krzywy kręgosłup ale nie wiem. Mam nadzieje ze dziś na wizycie się wszystkiego dowiem i będzie ok
Ja jutro mam pierwszą wizytę i już mam stresa, boję się, że coś z dzieckiem będzie nie tak.
Powiedzcie mi, czy jeśli chodzę na wizyty prywatnie, to może mi gin część badań z krwi przepisać tak, żebym mogła je zrobić na NFZ? i czy wtedy mogę iść do dowolnego laboratorium, które ma kontrakt z NFZ?
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 16:32   #785
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Ja nie robię usg bo chce, tylko mam zalecenie od prowadzącej doktórki.
Mam zrobić usg w 12, 22 i 32 tygodniu.
Zapisałam się do dr Fuchsa, w przychodni na ul. Rajskiej - w internecie można znaleźć nr telefonu bez problemu chyba, że chcesz nr to na priv Ci wyślę, bo znalazłam bezpośrednią komórkę do niego.

Też słyszałam, że najczęściej robi się w 22 tygodniu, wtedy faktycznie ładnie buzia powinna być widoczna teraz liczę, że też zobaczę + lekarz zrobi wszystkie pomiary i obejrzy czy z Maluchem wszystko dobrze.

Jeszcze Wam napiszę, jak potrafią zachować się studenci medycyny ginekologii/położnictwa. Byłam w tej poradni dzisiaj i żeby zrobić usg lekarz zabrał mnie do całkiem innego gabinetu. Wracamy już po usg z powrotem, a w gabinecie 3 studentów-facetów (to jest poradnia przy szpitalu Klinicznym, przy AM), no ok, tyle, że zajęli wszystkie krzesła tylko dla lekarza przy biurku wolne zostawili. Pytam jednego czy mogłabym usiąść, to mi z wielką łaską i obrażoną miną miejsca ustąpił no masakra. Spodziewałam się po studentach większej empatii, a tu nic
Oj, ja bym już mu na Twoim miejscu trochę wygarnęła Trzeba było zapytać, czy wszyscy w ciąży, że siedzieć muszą?
Cytat:
Ja się denerwowałam przed betą, bo nie lubię kłucia. Przed pierwszą wizytą u gina państwowo też trochę się denerwowałam, bo zawsze chodziłam do babeczki, a tu facet I to jeszcze się naczytałam o nim w necie różnych opinii i w sumie bojowo nastawiona byłam. Do wizyty prywatnej też bojowo nastawiona byłam - wyczytałam, że babka u większości pacjentek wyszukuje nadżerkę, więc się przeraziłam. Oczywiście wszystko to wyczytałam przed zarejestrowaniem się u niej i przed tym jak się dowiedziałam o ciąży. A jak zrobiłam testy, to pomyślałam, że teraz to mi może z nadżerką co najwyżej wiecie co zrobić Na szczęście wizyta przebiegła bardzo miło i konkretnie
Po wyjściu męża do pracy od razu zasnęłam, obudziłam się o 16, teraz zjadłam obiadek i trochę jeszcze poleżę.
Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Ja jutro mam pierwszą wizytę i już mam stresa, boję się, że coś z dzieckiem będzie nie tak.
Powiedzcie mi, czy jeśli chodzę na wizyty prywatnie, to może mi gin część badań z krwi przepisać tak, żebym mogła je zrobić na NFZ? i czy wtedy mogę iść do dowolnego laboratorium, które ma kontrakt z NFZ?
Nie mam pojęcia, bo ja te darmowe miałam zapisane przez lekarza z NFZ, a wszystkie płatne przez prywatnego.

A powiedzcie mi coś. Postanowiłam chodzić tylko prywatnie do ginki i chciałam zrezygnować z wizyt z NFZ. Kolejną wizytę NFZ mam 25 października i nie chcę się zapisywać na kolejne. Czy mam powiedzieć lekarzowi, że będę chodziła tylko prywatnie i nie będzie później z tym problemów? Nie chcę, żeby potem coś było nie tak z tego powodu.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 17:03   #786
waniliowa_mama
Raczkowanie

ja sobie głowy nie dam uciąć, ale wiem, że moje koleżanki, które chodziły do gina prywatnie, chodziły też równolegle na NFZ, że by mieć własnie badania bezpłatne. Chyba się nie da chodzić prywatnie i mieć badania darmowe
waniliowa_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 17:55   #787
npg88
Raczkowanie

Cytat:
Chyba się nie da chodzić prywatnie i mieć badania darmowe
A no nie da się..

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 18:35   #788
natalontko
Zakorzenienie

kurcze ja tez ide prywatnie a nie usmiecha mi sie placic za badania
najwyzej zmienimy lekarza
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 19:04   #789
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Oj, ja bym już mu na Twoim miejscu trochę wygarnęła Trzeba było zapytać, czy wszyscy w ciąży, że siedzieć muszą?

Ja się denerwowałam przed betą, bo nie lubię kłucia. Przed pierwszą wizytą u gina państwowo też trochę się denerwowałam, bo zawsze chodziłam do babeczki, a tu facet I to jeszcze się naczytałam o nim w necie różnych opinii i w sumie bojowo nastawiona byłam. Do wizyty prywatnej też bojowo nastawiona byłam - wyczytałam, że babka u większości pacjentek wyszukuje nadżerkę, więc się przeraziłam. Oczywiście wszystko to wyczytałam przed zarejestrowaniem się u niej i przed tym jak się dowiedziałam o ciąży. A jak zrobiłam testy, to pomyślałam, że teraz to mi może z nadżerką co najwyżej wiecie co zrobić Na szczęście wizyta przebiegła bardzo miło i konkretnie
Po wyjściu męża do pracy od razu zasnęłam, obudziłam się o 16, teraz zjadłam obiadek i trochę jeszcze poleżę.

Nie mam pojęcia, bo ja te darmowe miałam zapisane przez lekarza z NFZ, a wszystkie płatne przez prywatnego.

A powiedzcie mi coś. Postanowiłam chodzić tylko prywatnie do ginki i chciałam zrezygnować z wizyt z NFZ. Kolejną wizytę NFZ mam 25 października i nie chcę się zapisywać na kolejne. Czy mam powiedzieć lekarzowi, że będę chodziła tylko prywatnie i nie będzie później z tym problemów? Nie chcę, żeby potem coś było nie tak z tego powodu.
Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
kurcze ja tez ide prywatnie a nie usmiecha mi sie placic za badania
najwyzej zmienimy lekarza

jak chodzi się prywatnie to wszystkie badania krwi się płaci
a żeby iść do lekarza na NFZ wolę mieć jakiś sprawdzony gabinet a jak na razie takiego u mnie nie znalazłam żeby wizyta trwała dłużej niż 5min i było usg
co do tego czy lepiej kobieta czy mężczyzna gin to stanowczo mogę powiedzieć że facet jest lepszy i delikatniej bada a byłam badana chyba przez 5 facetów i dwie kobiety
a żeby do gina znów nie iść wystarczy się nie zapisywać tylko by założył najlepiej kartę ciąży by był wpis że było się na pierwszej wizycie przed 10 tygodniem

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 19:32   #790
npg88
Raczkowanie

Ja idę na wizytę do 4 lekarza już. Będę dotąd szukać aż znajdę, który mi odpowiada. Jednak do prywatnego nie będę chodzić, bo w Warszawie wizyta z usg wynosi średnio 200-250 zł + badania, które też nie są tanie...

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 20:04   #791
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
jak chodzi się prywatnie to wszystkie badania krwi się płaci
a żeby iść do lekarza na NFZ wolę mieć jakiś sprawdzony gabinet a jak na razie takiego u mnie nie znalazłam żeby wizyta trwała dłużej niż 5min i było usg
co do tego czy lepiej kobieta czy mężczyzna gin to stanowczo mogę powiedzieć że facet jest lepszy i delikatniej bada a byłam badana chyba przez 5 facetów i dwie kobiety
a żeby do gina znów nie iść wystarczy się nie zapisywać tylko by założył najlepiej kartę ciąży by był wpis że było się na pierwszej wizycie przed 10 tygodniem
Ja miałam sprawdzony gabinet NFZ jak mieszkałam u rodziców. Z tym był tylko jeden problem, że nie było w gabinecie USG i trzeba było drałować do innej placówki. Ta sama lekarka wykonywała badanie u siebie w gabinecie i USG w drugiej placówce
Teraz poszłam do gina w przychodni i to nie było to, czego oczekiwałam, dlatego wcześniej też zapisałam się prywatnie i tam mi bardziej pasuje. Wpis w karcie już jest, więc na przyszłej wizycie po prostu powiem, że chodzę prywatnie i podziękuję.

15

Stary 2011-10-03, 20:26   #792
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Freya z tego co mi wiadomo to jak idziesz prywatnie to płacisz za badania ja chodze prywatnie i płaciłam, chyba że pójdziesz do innego na NFZ i tamten ci da skierowanie na wyniki to wtedy nie płacisz ale nie dam sobie reki obciąc czy za wszystkie które ci będą potrzebne. Postaraj sie myślec pozytwnie i nie stresowac chodz sama wiem ze bardzo trudno, ale jutro na pewno odsapniesz tak jak ja dziś po wizycie

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

aneczka240;

Ja te chodze do gin. faceta i na poczatku miała takie nie pewnoś ale facet jest ok. Po wizycie jak emocje opadaja to człwiek odczuwa zmeczenie i go scina.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

A tak w ogóle to zapomniała wam powiedziec ze moje maleństwo ma juz 9 tyg i ma 25mm a poza tym to łezka mi sie w oku zakreciła kiedy zobaczyłam tego małego ludka i to serduszko jak bije ahh cudne uczucie

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

a no i teraz stwierdził ze bardziej to termin porodu na 30.04 niż początek maj chodz były rozbierzności co do daty ale pewnie przyjdzie na świat wtedy kiedy to jemu sie spodoba a nie lekarzowi
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 20:28   #793
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
Napisane przez Karla_1982 Pokaż wiadomość
Ja 35 PLN, wynik mam po paru godz.

Natalontko - u mnie też w rodzince nikt nie wiem, czekamy z oznajmieniem po wizycie u gina; najśmieszniej jest wsród znajomych, pytanie czemu nie pije, nie pale (wcześniej paliłam), no zaczyna się kręcenie, żem przeziebiona troche, że leki jakieś wzięłam i znaczące spojrzenia między mną a K
Ja 20 ale wynik na następny dzień, bo to do innego miasta do laboratorium jeździ.
Cytat:
Napisane przez conslusion Pokaż wiadomość
niestety mój ból brzucha nie zwiastował nic dobrego
rano zorientowałam się, że krwawię
wciąż boli mnie brzuch - czuję się, jak podczas 1 dnia @
próbuję się dodzwonić do mojego lekarza
jeśli mi się nie uda, jadę do szpitala
ale wydaje mi się, że to już po wszystkim
Daj znać Kochana co u Ciebie. Trzymam
marysia_258 Witaj
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
no u mnie też jest 150 i w tym usg i badanie no i to cena w mieście wojewódzkim
U mnie 150 i do tego co wymieniłaś jeszcze cytologia.
Cytat:
Jak chodzisz prywatnie to badania też niestety prywatnie.

Ja dzisiaj o 5.00 wstałam bo na 6.00 do pracy. Jak wróciłam to mnie tak siekło, że jakby się dało to bym do teraz spała. Pijecie kawę? Bo ja dzisiaj jedną bardzo słabą wypiłam,bo niedawałam rady niestety.
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 20:49   #794
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

hej. Jesli gin prywatnie to wszystkie badania prywatnie
czesc takich jak: morfologia,mocz, glukoza moze przepisac rodzinny a reszta platne.

Nawet jesli robisz grupe krwi,hiv,zoltaczki to i tak nie ma refundacji na hiv tylko w wybranych punktach

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
J
Ja dzisiaj o 5.00 wstałam bo na 6.00 do pracy. Jak wróciłam to mnie tak siekło, że jakby się dało to bym do teraz spała. Pijecie kawę? Bo ja dzisiaj jedną bardzo słabą wypiłam,bo niedawałam rady niestety.

ja pije 1 czarna kawe, bo padlabym na pysk a pozniej jeszcze 2 bez kofeiny

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 21:02   #795
rinco
Wtajemniczenie

Mnie się jakoś strasznie nie chce spać, choć koło 15.00 jak już mi się praca powoli kończy to czuję spadek energii. Kawy nie piję w ogóle, bo nie lubię. Za to mam takie głody, że masakra Zjem coś i zaraz za 2 godz. jestem tak głodna, jakbym nie jadła 2 dni. No i te mdłości...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 21:07   #796
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez waniliowa_mama Pokaż wiadomość
Witam witam wszystkich Dziś wieczorem zabiorę się za czytanie całego wątku, mam nadzieję Was lepiej poznać, dzięki temu też nie będę musiała pisać tylko o sobie, ale także i do Was A widzę, że mam co nadrabiać, naskrobałyście, że ho ho!

Ja dziś byłam u gina po skierowanie na betę, niestety dostałam tylko jedno skierowanie, czyli będę mogła tylko potwierdzić to, co w teście ciążowym, niestety nie zobaczę przyrostu. Ale na czwartek jestem umówiona u swojej lekarki, więc poproszę ją też o skierowanie. Póki co u mnie na wszystko jest za wcześnie, tak mi powiedział ten lekarz, u którego byłam. Na badanie za wcześnie, na USG za wcześnie. Na USG mam się stawić najwcześniej za tydzień, bo teraz to dopiero 4 tydzień z haczykiem. No i tak też zrobię.

Póki co stwierdzam, że druga ciąża, to już nie jest taki hajlajf jak pierwsza. W pierwszej wysypiałam się do południa, nic nie musiałam poza pracami domowymi robić. A teraz, przy fruwającej wokoło 2-latce spokoju już nie zaznam. Nawet zastanawiam się, czy nie zapisać się na jakieś zajęcia jogi dla kobiet w ciąży, żeby się choć trochę wyciszyć i mieć taki czas tylko dla siebie. Myślała ktoraś z Was o zajęciach tego typu?

Życzę miłego dnia wszystkim, a ja odezwę się jeszcze wieczorkiem, jak już nadrobię wątkowe zaległości

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

A właśnie! Dziewczyny, która z Was jest z Warszawy? Chętnie bym zapoznała się na żywo
Widzę że i u Ciebie to druga ciąża i również masz dwu-letnia córcię
Potwierdzam, z drugim dzidziusiem to już ie jest tak lekko. Człowiek nie pośpi nie poleży dłużej Dobrze, że nie męczy mnie senność jak przy Majusi, ale za to strasznie mnie muli...

Cytat:

Pewnie to dlatego ze to moja pierwsza ciąża i jest tak jak piszesz denerwuje sie i ciesze ze to już dziś eh!
Troszkę bym skłamała mówiąc,że wcale się nie denerwuje. Szczerze mówiąc już nie mogę doczekać się czwartku, wizytki i widoku mojej małej kropeczki Mam nadzieję że coś już będzie widać

Cytat:
Napisane przez npg88 Pokaż wiadomość
Ja idę na wizytę do 4 lekarza już. Będę dotąd szukać aż znajdę, który mi odpowiada. Jednak do prywatnego nie będę chodzić, bo w Warszawie wizyta z usg wynosi średnio 200-250 zł + badania, które też nie są tanie...
o jejku ceny faktycznie macie kosmiczne. W takim wypadku, raczej też zdecydowała bym się na państwowego lekarza.

Cytat:
Ja kawkę piję. Dwie dziennie. Z tego co wiem to nie ma co do tego żadnych przeciwwskazań. Wiadomo przesadzać też nie ma co

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2011-10-03, 21:10   #797
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Troszkę bym skłamała mówiąc,że wcale się nie denerwuje. Szczerze mówiąc już nie mogę doczekać się czwartku, wizytki i widoku mojej małej kropeczki Mam nadzieję że coś już będzie widać
Ja kawkę piję. Dwie dziennie. Z tego co wiem to nie ma co do tego żadnych przeciwwskazań. Wiadomo przesadzać też nie ma co
Ja też mam w czwartek wizytę i się zastanawiam czy mnie w ogóle zbada czy to jeszcze nie za wcześnie. A stresa mam koszmarnego. Co do tej kawy to trochę mnie pocieszyłaś, bo kawa mi życie ratuje. Chocciaż jak pójdę na zwolnienie to może już nie będzie takiej potrzeby.
Stary 2011-10-03, 21:16   #798
aneczka240
Wtajemniczenie

Ja kawy czarnej nie piję. Jedynie rozpuszczalną, ale to też bardzo rzadko - po kawie chodzę jak naćpana A ciśnienie mam czasem bardzo niskie (np.50/90), ale jakoś tego nie odczuwam.
Głodna też raczej nie bywam jakoś mocno. Jedyne parcie jakie mam to chipsy ale ograniczam do minimum minimum Słodycze dla mnie mogą nie istnieć.

15

Stary 2011-10-03, 21:19   #799
marao
Zadomowienie

GG do marao

Ja mam rzut na musztardę mogłabym łyżeczką ze słoika wyjadać
A co do ciśnienia to ja zawsze mam niskie. Mąż się czasami zastanawia czy ja jeszcze żyje.
Stary 2011-10-03, 21:25   #800
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
A co do ciśnienia to ja zawsze mam niskie. Mąż się czasami zastanawia czy ja jeszcze żyje.
Ja również mam zawsze niskie ciśnienie. Jednak przy ciążach drastycznie mi wzrasta Teraz też muszę się pilnować. Z Mają pod koniec wylądowałam na patologii ciąży miałam 180/110. Myślałam, że już zrobią mi cesarkę, ale nie zbili i kazali leżeć Dobrze że nie trwało to długo.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2011-10-03, 21:30   #801
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
O nie, wszytko, tylko nie na musztardę Ale wszystkie zachcianki kobiety w ciąży są normalne. No prawie wszystkie

15

Stary 2011-10-03, 21:31   #802
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Słodycze dla mnie mogą nie istnieć.
Dla mnie też, aż się nie poznaję, bo zawsze uwielbiałam słodycze i nie było dnia bez nich, a teraz już chyba od tygodnia nic słodkiego nie zjadłam i w ogóle mnie nie ciągnie, a wręcz przeciwnie Za to śledzie, ogórki kiszone i wszelkie inne ostre smaki - mniam
Stary 2011-10-03, 21:40   #803
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dla mnie też, aż się nie poznaję, bo zawsze uwielbiałam słodycze i nie było dnia bez nich, a teraz już chyba od tygodnia nic słodkiego nie zjadłam i w ogóle mnie nie ciągnie, a wręcz przeciwnie Za to śledzie, ogórki kiszone i wszelkie inne ostre smaki - mniam
Ja zjadłam w sobotę muffinkę snickersową, które to sama upiekłam Też mam większą ochotę na ostre smaki. Gdzieś wyczytałam, że jak ostre to chłopak będzie I takie też mam przeczucia.

15

Stary 2011-10-03, 21:45   #804
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zjadłam w sobotę muffinkę snickersową, które to sama upiekłam Też mam większą ochotę na ostre smaki. Gdzieś wyczytałam, że jak ostre to chłopak będzie I takie też mam przeczucia.
Właśnie ja też mam przeczucia, że będzie chłopak
Stary 2011-10-03, 21:54   #805
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Właśnie ja też mam przeczucia, że będzie chłopak
Jeszcze trochę czasu przed nami Zaraz mąż z pracy wróci Mam ochotę na jajko na miękko i to bardzo miękko, ale na twardo też może być i do tego majonez Aż zaprzęgnę męża do robienia kolacji

15

Stary 2011-10-03, 22:00   #806
marao
Zadomowienie

GG do marao

Twój wraca a ja mojego męża własnie zawiozłam do pracy. Kolejna nocka w pustym łóżku.
Stary 2011-10-03, 22:06   #807
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Twój wraca a ja mojego męża własnie zawiozłam do pracy. Kolejna nocka w pustym łóżku.
Mój czasem zamienia sobie pracę w sobotnie popołudnie na 16 h w piątek od 14 do 6 rano w sobotę. Nie lubię sama spać, bo po prostu się boję Nawet jak kicia jest ze mną w łóżku, to nakrywam się kołdrą po sam czubeczek nosa, spocę się strasznie, ale czuję się bezpieczniej. Nie wiem, dlaczego tak mam...

15

Stary 2011-10-03, 22:09   #808
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Pocieszę Cię. Ja niestety cały tydzień jestem sama Mój mąż jest kierowcą w transporcie międzynarodowym i w domu jest tylko na weekendy

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2011-10-03, 22:14   #809
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Witam wieczorową porą

Wreszcie się ogarnęłam i znalazłam chwilę żeby wpaść. Zrobiłam dziś badania, beta ślicznie rośnie i to akurat wpływa na mnie bardzo optymistycznie. Trochę mi się z tarczycą pokiełbasiło i idę jutro do endokrynologa. Zobaczymy co będzie dalej. TŻ usilnie namawia mnie na L4, a ja niby z jednej strony bym chciała, a z drugiej lubię moją pracę. No i tak nie wiem...

Jeśli chodzi o zachcianki to u mnie zero za to mam straszny apetyt, ciągle muszę szczęką ruszam.

waniliowa_mama, ja jestem z Warszawy
Olik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 22:15   #810
marao
Zadomowienie

GG do marao

Ja już się przyzwyczaiłam do samotnych nocy. Po slubie też się trochę bałam, albo było mi jakoś nieswojo. A teraz to jest już luz. Jak mąż idzie do pracy to mogę lapka do łóżka zabierać, bo tak to się denerwuje na mnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości