|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
hmm.... tylko trzeba mieć komu dać na trochę...
u mnie mąż np. w pracy, a nikt inny mi nie pomoże... ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
a karuzela b. ładna. Może zaproś sąsiadkę na kawę, albo kup jej jakieś merci? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-10-04 o 16:51 |
|
|
|
|
#992 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas są raczej, młody czasem i pół godziny płacze, herbatka czasem pomaga, ale staram się nie dawać zaraz po lub przez samym jedzeniem, bo ulewa razem z mlekiem. Mleko i tak zagęszczamy spacjalnym preparatem (http://www.aptekadomowa.com/nutriton...5g-p-1453.html), taką samą sytuację mieliśmy z pierwszym synkiem w temacie ulewania, zagęszczacz pomaga, ale do herbatek się tego nie używa Na krople jeszcze musimy poczekać tydzień minimum, wtedy Tom będzie miał 4 tygodnie, damy radę Cytat:
Mój starszy synek śpi już 4 godziny ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
|
|
#993 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nie najgorzej, po ataku kolki Szymek właśnie śpi - testujemy działanie Debridadu właśnie![]() Irmith pytałaś skąd wiem ile wypił mojego mleka - ściągnęłam do butelek bo jechałam do szkoły, a tak normalnie to nie wiem ile wypija ![]() MalgosiaM8 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Caltea świetne wieści i ![]() Cytat:
jak pije spokojnie to ja bym się nie martwiła![]() acelinka fajnie, że chrzciny udane A Natalka tancerka rewelacja![]() Cytat:
martunia_199 gratuluje 1 miesiąca kolek współczujęCytat:
![]() po cc niestety tez 6 tygodni
|
|||||
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-10-04 o 17:22 |
|
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki Natka za info....
oby kolki szybko przeszly....Moje dziecie spi od 13.30 ...z przerwa na jedzenie ( wypila tylko 30 ml ) i dalej spi.....oczywiscie mamusia tez sobie uciela drzemke....![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Moja przez pierwszy tydzien lezala na lewej stronie i polozna zauwazyla ze jej sie ta strona lekko splaszczyla i od tamtej pory klade ja raz na lewej i raz na prawej.. Ale dzisiaj w nocy to mi odwalila numer....sama sie przekrecila na ....brzuch.... jak ona to zrobila to ja nie wiem......
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-04 o 17:48 |
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Terrorysta śpi. Znów zasnęła jak jest pora na kąpiel. Wczoraj było podobnie. Dziś ją pewnie wybudze, o ile sama się nie obudzi, bo już coś kwęka pod nosem. Wogóle cały dzień marudzi. Niby grzeczna i nagle robi się czerwona i płacz. Trwa to chwilę i spokój, po czym za moment powtórka. Nie wiem czy to kolki? Ale chyba nie - bo raz że jest za mała (skończone 2 tyg), a 2 to nie pręży się aż tak bardzo..... Sama nie wiem.
W każdym razie ręce od noszenia mnie już bolą maskarycznie, choć starałam się jej nie uczyć nosić i bujać, ale nie da się tego nie robić. Dziś już się popłakałam razem z Ameluśką. Mąż w pracy, ciągle go nie ma, a ja łapie doła....
|
|
|
|
#999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja miala dokladnie to samo....chociaz dalej tak ma przy wiatrach ale juz nie placze. Robi sie tylko czerwona i wykrzywia buzke. To na pewno nie kolka....musisz byc wytrzymala
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
I kolejny maluszek z nami
Caroline napisała, że: "jest maleńki - 52 cm, 2900g. Nie chce ssać, a ja nie mam mleka. Ale jest śliczny! Dla niego zniosę wszystko. Opieka jest bardzo dobra jak na razie. Chociaż warunki średnie". |
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ręce bolą, kręgosłup napiernicza, humor do doopy.... bosssko
|
|
|
|
|
#1002 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje......synek przesliczny Cytat:
U nas byl problem z mlekiem ...jak jej nie przejdzie to wybierz sie do lekarza dla pewnosci....Nie martw sie....bedzie dobrze
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-04 o 18:51 |
||
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilek śliczny, taka kruszynka malutka
Archi jak samopoczucie? |
|
|
|
#1004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Mucka tez pisała co u nich: Do jutra jeszcze nie wyjdziemy. Niby wszystko jest dobrze ale jeden wynik na białko jest w dolnej granicy i chcą to jeszcze jutro skontrolować. W ogóle długo trzymają, chcą mieć pewność, ze dziecko jest zdrowe całkowicie zanim wypiszą. Ciągle robią badania i jak jest jedno dobrze to coś innego nie za bardzo. Napisałam jej, ze ją pozdrawiamy i zapytałam jak ogólnie się czują to odp.: Trochę lepiej. A z małą to nie za dobrze, w sensie z brzuszkiem chyba, przez ponad 3 godziny to pojadła chwilę i płacz , pojadła i płacz i tak w kółko. Poprosiłam o glukozę bo po niej Iza się uspakaja i je pierś, to przyszła położna i stwierdziła, że Iza jest głodna, a ja mam dużo pokarmu i ona się dławi, a to nie prawda. Pomęczyłyśmy się trochę, zrobiła kupkę i się uspokoiła, zjadła ładnie, usnęła, znów kupka. Teraz śpi. Szkoda mi małej bo się wymęczyła. |
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
do
We czwartek już mam się stawić na patologię bo w piątek to cytuję "wszyscy o weekendzie myślą". Jakoś mnie dobiło ,ze to takie realne już się zrobiło jak wróciliśmy musiałam trochę popłakać oczywiście ![]() Z małym okej- jest mu dobrze i koniec także będą Go jakoś wykurzać. |
|
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolki od poczzatu maa byc ale zycze zeby to nie byloTO.Cytat:
|
||
|
|
|
#1010 | |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, czytałam ale co cytowałam to Ktoś mnie od lapka odrywał
więc GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM śliczne te wasze maleństwa a jeszcze bardziej trzymam za przeterminowane i te okołoterminowe, dacie radę Cytat:
cotka, super, że jest coraz lepiej miss. hot gratulacje z okazji 3 tyg i pępusia. a u nas dziś małe święto - Agatka ma miesiąc ![]() i już mi smutno, że te dzieci tak szybko rosną. to egoistyczne może, ale dobrze mi z tym, ze to maleństwo tak mnie potrzebuje aha, na bioderkach byliśmy. wszystko OK. mam kłaść na brzuszku na żabkę, nosić na żabkę, kontrola w wieku ok 3,5 miesiąca.
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-10-04 o 19:05 |
|
|
|
|
#1011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1013 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez na nią patrzałam oprócz tej z serii rainforest. Jakie ona ma mocowanie, da rade przyczepić do turystycznego? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jak złowiłyście coś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Natalka przesuwa sie z góry kołyski na sam dół i przy tym nie chowa się pod kocykiem ale przesuwa sie z nim, też nie wiem jak to robi spryciara mala ![]() Cytat:
dla Agatki na miesiąc ![]() o taaak, to takie uczucie
|
|||||||
|
|
|
#1014 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dalej są razem???Cytat:
Cytat:
I zdrówka życzę Cytat:
![]() Cytat:
Może na zmianę pogody reaguje- bo ponoć ma się zepsuć Cytat:
Cytat:
![]() I oczywiście 3mam kciuki za przyrost i gratuluję oceny ![]() Cytat:
![]() U mnie w SR mówili by do odbijania minute ponosić , a potem na boku połozyc, albo na brzuszku i cześć. Cytat:
![]() Filmik extra Cytat:
Cytat:
A jak pobyt będzie okropny to wiem na kogo się obrazić i w ogóle focha rzucić bo ja się stresuję okropnie ![]() i Wam również zdrówka |
|||||||||||
|
|
|
#1015 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
I jak łowy???
Cytat:
Cytat:
czeeeeeeee sis Cytat:
![]() Cytat:
U mnie w SR polecali dlatego poduszkę kiln z pianki z dziurami- ze właśnie jak dziecko się przekręci to nic jakby co- tfu tfu- nic się nie stanie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() za miesiąc i bioderka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Caroline, gratuluję serdecznie narodzn Kamilka Ja na dziś zmykam, trzymajcie się mamcie
![]()
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla nowej mamusi!
mój zasnął ze mną, przespałam sie jaka ulga wróciłam stara ja ![]() młody po spaniu zjadł i wpadł w płacz, straszne to , łapiąc cycka tak się denerwował że szok, jeszcze gorzej plakał, jakoś usnął po półtorej godzinie walki ![]() a ja wiem że czeka mnie po przebudzeniu pewnie to samo ![]() ale znowu po podaniu kropelek, znacznie się uspokoił, posmakował, i złapał cycka do ssania. Krople dla mnie mają smak gumy arabskiej ![]() aa i według mnie działaja na kupkę, mój od kilku dni nie wali bączków i tu jest problem wydaję mi się, a kładę go i na brzuszku i lezy u mnie na piersiach brzuszkiem
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie chodzicie do ortopedy ?
|
|
#1019 | |
|
KWC
|
Cytat:
![]() Archinta, a ja i tak mam przeczucie, że urodzisz zanim Cię na patologii dorwą
|
|
|
|
|
#1020 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za dalszą poprawe samopoczuciaCytat:
![]() Cytat:
KAMILEK JAKI MALUTKI ZDRÓWKA DLA NIEGOCytat:
Cytat:
za miesiąc Agatki i super, że bioderka oki![]() dziś byłyśmy pooglądać i poprzymierzac, ale cudne te suknie kilka wpadło nam w oko chętnie sama jeszcze raz bym sobie poprzymierzała---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- a co tu tak cicho? gdzie się wszystkie podziewają??
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

nic wiecej nie wiem bo w sumie dostałam pustego smsa i zadzwoniłam i przez telefon tylko mi powiedziała ze Olga jest juz na świecie

U nas nie najgorzej, po ataku kolki Szymek właśnie śpi - testujemy działanie Debridadu właśnie

jak ona to zrobila to ja nie wiem......

jak wróciliśmy musiałam trochę popłakać oczywiście 
dla Agatki na miesiąc