|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
antropia, Gabusia dziękuje za buziaczki i przekazuje je Piotrusiowi
upragnione 4 miesiące! Ale już dorosłe te nasze dzidzi ))) A no i gratulacje za obrocik. Gabi się wczoraj udało po raz pierwszy, ale nie chciałam się chwalić, bo TŻ twierdzi, że to nie było samodzielne i świadome, tylko przez przypadek, bo miała rączkę podwiniętą tak śmiesznieandziot, jak dojdę do tego, że Gabi zje cały słoiczek to spróbuję nie dawać mleczka bo dziś dopiero drugi raz jadła.. a co do schematów - ja właśnie tak durnie się tym sugeruję i ciąglę myślę, czy karmić więcej razy w dzień? Ale co jeśli w nocy zgłodnieje? Czy aby nie przekarmię... Wiem, głupia jestem! No ale czymś się sugerować muszę powinnam pewnie apetytem córci, ale ZGŁUPIAŁAM już. night, niemowlaki nie są grube, gruba to może być ta Twoja koleżanka, grrrrrrr atiz, ważysz kaszkę na wadze zanim podasz Polci ???? ![]() Idę spać, Gabi trochę dała do wiwatu przed snem, kręgosłup boli od noszenia.... I jakaś przybita jestem, nie wiem czemu w sumie Dobranocka
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy za zyczenia zdrowka dla Zosienki
biedna prawie w ogole w dzien nei spala, wyla przy wyciaganiu smarkow z noska, zjadla odrobine kaszki i pociumkala troszenke UU i padla z placzem.... teraz spi ale dalej nosek zapchany ma po mnie ewidentnie sklonnosci do kataru grrr mialam jutro isc na moje dzieciowe spotkanie z innymi dziewczynami ale sobie odpuszcze, nie chce dzieciakow zarazic Zoskowym katarem andziotku ja to troche na oko robieb ta kaszke. bo jest napisane ze na 1 dl wody dac 1dl kaszki lub ewentualnie dodac do zadanej konzystencji wiec tak na oko troche robie, chyba nic sie Zosi nie stanie co? kurcze nawet nei wiem ile ona zjada...ale ze mnie matka masakra. gusiaczku kochany mam tu poczte niedaleko a i tak chce z Zosia na krotki spacerek po osiedlu isc wiec z przyjemnoscia zahacze o poczte daisuniu buziaczki ty wiesz za co i dziekuje za wszystko ![]() siasiuniu zdrowka dla malego!!nieznaczna poprawa to zawsze poprawa, trzeba byc dobrej mysli ![]() night jak czytam ze ludzie mowia takie rzeczy, ze dziecko grube albo takie albo siakie to mi sie noz w kieszeni otwiera, mnie ciagle mowia, ze Zosia taka chudziutka( w domysle, ze ja glodze czy co??) i tez juz mam nerwa, nie przejmuj sie, nei ma co sluchac takich glupich komentarzy ide sie polozyc zaraz chyba bo z tym katarem to niewiadomo jak nocka bedzie wygladac.... |
|
|
|
#4683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za nauke zasypiania w łóżeczku
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
JanuszAgnieszka Powodzenia zycze w nauce samodzielnego zasypiania
![]() My probowalismy ale zrezygnowalismy dosyc szybko Serca nas az bolaly jak Nadusia tak bardzo plakala. U nas na szczescie sposob na zasypianie jakos tak sam sie wypracowal. Po karmieniu w godzinach 21-22 biore niunie do odbicia, zrobie 2-3 rundki po mieszkanku i Nadia zasypia Dzis akurat karmienie wypadlo o 21 i niunia juz spi w lozeczku ![]() Mam nadzieje, ze Daria szybko nauczy sie sama zasypiac i obejdzie sie bez wiekszego placzu
|
|
|
|
#4685 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje, mam nadzieje, ze sie uda, bo widze, ze to nocne budzenie spowodowane jest przyzwyczajeniem do cyca (cycus, mleczko=spanie)
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
mnie tez boli serce jak ona placze, ale musze cos zmienic...jakis nowy rytual wprowadzic..nie moze zasypiac przy cycu..
|
|
#4686 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy za wszystkie brawa i gratulacje dotyczace wagi. Rosnie mi maly silacz
![]() JanuszAgnieszka ja probowalam raz zastosowac e metode 5 10 15 i niestety... wymieklam i nie dalam rady Antek wygral te batalie szybciutko. Po kilku tygodniach wymyslilam inny sposob, ale u Ciebie sie nie sprawdzi, bo karmisz cycusiem. Ja daje Antkowi butle w lozeczku i spi w nim do rana. Mimo wszytsko zycze powodzenia i mam nadzieje, ze Daria nauczy sie spac w lozeczku!Night 9 kilo? Hmmm... malutko Mi mama sprawdzila dzis w ksiazeczce mojej i ja wazylam tyle co Antek jak mialam 8 miesiecy. Kolezanka sie nie przejmuj. Zazdrosci pewie, ze Twoj tak zdrowo wyglada i wazy ![]() Andziot ![]() Siasiek rozumiem Twoj strach czy Niko zawsze w ten sposob zasypial? ciesze sie ta malutka poprawa. Zawsze to cos, swiatelko w tunelu, ze za chwile juz bedzie zdrowiutki i pelen wigoru jak wczesniej ![]() Fotka Antosia w spacerowce w albumie
|
#4687 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Darii za wagę dobrze że jej dzisiaj odpuściłaś bidulka Jutro na spokoju zaczniecie naukę Maciuś dziękuje idę na serial
|
||
|
|
|
#4688 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia, a ja 22 km od Tychów mieszkam
![]() Może jakiś mini-zlocik w Tychach?? Grazin też bliziutko ma |
|
|
|
#4689 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia a nie odbijasz Antolka? Nie ulewa już? A jak podjesz butle to Antek leży zupełnie na płasko w łóżeczku? czy podpierasz na czas karmienia główkę jakoś wyżej czy cus?
Nihgt od razu się tłumacze, że to przymusowa znajoma.. sąsiadka po prostu! śmieszna jest hehe Mój Anti zaczyna łapać katarek ![]() Zaraził się chyba od mężuli i teraz tak ciężko noskiem oddycha ![]() ![]() ..czyli dołączamy do dzieci chorych! super ! ehh
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-04 o 21:43 |
|
|
|
#4690 | |||
|
Raczkowanie
|
Nikosiu
za 5 miesięcy Gabrysiu, Piotrusiu, Haniu i Marcelinko za 4 miesiące ![]() ![]() klask i d cioci i Wikusia ![]() Franusiu za Twoje pierwsze imieninki ![]() Cytat:
![]() ![]() no ba ale że co tylko jedno ???![]() no Kochana nareszcieee Cytat:
mój hit lata, prócz tego turkusik, granat i pomarańcz na zmianę, dziś jest fuksja ![]() Cytat:
camomile za egzamin i oczywiście za fikołki Nadusi ![]() ![]() Dobry wieczór Mamusie Smutno mi i źle ![]() ![]() Byliśmy dziś u lekarza (jakiegoś guru śląskiego od rehabilitacji) z Wiktorkiem i okaząło się, iż jednak rehabilitacja będzie konieczna z uwagi na lekkie opóźnienie ruchowe - ma niektóre zachowania ruchowe dziecka nawet 2 miesięcznego. Trochę jestem zapłakana i zmęczona dzisiejszymi wiadomościami stąd mój wywód dzisiejszy bedzie krótki. Lekarz zapewnia, iż systematyczna praca moja z syneczkiem przez około 2 miesiące wyrówna zaległości małego. Tak się boję o niego, jak pewnie każda z Was o swoje dzieciątko ale muszę wierzyć, że będzie dobrze i dam radę Cieszę się, że nie spoczęłam na laurach i byłam dociekliwa, sprawdzając u kilku specjalistów jesgo rozwój, bo pewne sygnały nie dawały mi i TŻ spokoju.Ściskam Was wieczorową porą Całuje Was mocno
|
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
Delicateza
domyslam się, że dzień i humor nienajlepszy, ale przecież rehabilitacja to nic strasznego! Jestem pewna, że wszystko wróci do normy i Wiktorek będzie śmiagał jak ta lala ![]() Pozytywna energię Ci przesyłam Nie smutaskuj się juz pliss A jakie objawy/symptomy zauwazyłaś wcześniej u synka, które wzbudziły twoja czujność? ..jeśli można zapytać |
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
W "Dragon's Den" był właśnie dziadek który wymyślił jakieś urządzonko co samo buja wózek:P Niestety nie dostał dofinansowania. Nie sprawdził nawet tego na dzieciach, tylko na butelkach z wodą
Ale chęci miał dobre Na Hankę telepanie wózkiem nie działa,ale może na inne dzieci tak:P Oglądacie czasem ten program? Ja może kiedyś z jakimś pomysłem wyskoczę Pamiętam jak nie mieliśmy jeszcze pilota do tv i mama musiała wstawać żeby go wyłączyć, to ojciec jej wystrugał kija i sobie trafiała nim w przycisk:P Taka technologia była, ale przekonaliśmy ich z bratem że to wiocha i trzeba kupić telewizor z pajlotem:PKtoś się wybiera do kina w najbliższym czasie? Bo w Multikinie są wtorki za pół ceny. "Inkarnacja teraz leci, ciekawa jestem tego filmu. Tylko musielibyśmy teściowej Hanie podwieźć, szkoda że teraz się kaszani pogoda, bo tak to Mała lubi tam na ogórku siedzieć. W ogóle to nie mogę się ogarnąć z Hanexa oprzyrządowaniem typu mata, leżaczek, krzesełko do karmienia, koc do zabawy, no zajęło mi dziecię całą podłogę w moim 46 m apartamencie:P Dzisiaj zdjęłam jej karuzelkę, bo nie dość że rozpraszała ją do snu, to jeszcze tak się wygina rano w wyrku,że głową wali w ten główny mechanizm, nawet sama sobie melodyjki zmieniała Muszę namówić brata żeby szybko dziecko robił,bo kilka sprzętów mam na zbyciu:P Widziałam w sklepie kaszki mleczno ryżowe w kartonikach które się tylko przelewa do butelki i pije w temp pokojowej, fajna rzecz na wyjście. Po 4tym miesiącu są, 10 zł za 2 kartoniki, Nestle to jest bodajże. "Przepis na życie" leci, rozbraja mnie ten serial, zawsze się uchichram po pachy ![]() Delicadeza kurde, rozumiem że się denerwujesz,ale to na prawdę nic strasznego, na pewno po rehabilitacji się poprawi. Na prawdę, będzie dobrze. Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-10-04 o 22:04 |
|
|
|
#4693 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obie jestescie zdolniachy!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak sie moze sie uspokoic dłuzsza chwile to daje mu piers bardziej zeby pociumkał,no i po paru ruchach on wypluwa i zasypia. wiec nie jest głodny. ale ze dwa karmienia w nocy to sa takie prawdziwe. ![]() Cytat:
niezła ta sąsiadka eeeee dostałam ostrzeżenie i punkty karne ![]() ide podkulić ogon i zmienie podpis ![]() troche sie pod ku r.... nie powiem ![]() ale jestem bardzo dumna z sebastainka drugi dzien po d rzad zasnal sam w łożeczku troche to trwało i troche wedrował i ze trzy razy go musiałam wyciagac spomiezy szczebelków ale zasnał bez płaczu jestem zła i poirytowana faktem otrzymania ostrzezenia I MAM NADZIEJE ZE WSZYSTKIE KOBIETY NA WSZYSTKICH WĄTKACH DOSTANĄ TAKIE OSTRZEŻENIE
|
|
#4694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lolciu odpiszę Ci później/ bądź jutro dokładnie, bo teraz uczyniłabym to po łebkach. - Mamy chwilowo z TŻ jednego lapka na którym on jeszcze pracuje więc wygania mnie. Wiem, że rehabilitacja to nic złego, lecz ja straszną panikarą jestem i się boję ![]() musi być dobrze, dziękuję Ci Kochana Uciekam, bo wrecz lapka z rąk wyrywają ![]() dobranoc Mamusie!!! aaa i jeszcze napiszę Wam, iż kiedyś na kafeterii uczestniczyłam w bardzo fajnym wątku, który celowo rozbiły osoby z zewnątrz podczytujące mieszając, narzekając, krytykując. Więc nie dajmy się moralizatorkom i złośliwym komentarzom. W grupie siła I to jeszcze w tak doborowej GRUPIE
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Spice ja nic nie oglądam (poza filmami), bo nie mam TV, znaczy telewizji, a telewizor służy mi do oglądania filmów
![]() A co to za program? Nawet o nim nie słyszałam... A nie masz jakiegoś patentu na słoiczki na wyjścia? Bo ja np. w trasie do P. nie dawałam, bo nie ogarnęłam podgrzania, a zimnego nie zje ![]() Grazin jedna z lipcówek dostała bana ![]() Napisałabym coś, ale nie chcę przeklinać na ogólnym. Ale jestem ZŁA.
|
|
#4697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tyle. Idę się kąpać. Mam niezapowiedzianego gościa, bo @ wróciła. Nie wiem, czy śmiać się czy płakać. Pa. Słodkich snów.
|
|
|
#4698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze jestem jeden odcinek do przodu ![]() a najbardziej rozbraja mnie Pola "o ja cież pierdziele" |
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co wam powiem?
jestem zdegustowana i zniesmaczona i nawet nie mam ochoty pisać kurde juz tyle lat sie udzielam na tym forum i nigdy ostrzezenia nie mialam a teraz sie czuje wrecz jak kryminalistka ... jakos sie niezmacznie czuje na prawde juz nie czuje sie na tym wątku jak w domu a martwi mnie to bo was uwielbiam... ale jak ma ktos nas podczytywac co chwile i knuć podobne intrygi to mam dosc mam nadzieje ze niektóe koleżanki sobie ulżyły i jest im lepiej i juz im żadne naczynko w mózgu nie pęknie z zalu złości i zazdrości
|
#4701 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za chwilę będzie odcinek kolejny do obejrzenia na tvnplayer---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
. Ja tu się nigdy jak w domu nie czułam, a że inne podczytują to normalne i wiedziałam o tym. Nie pisze się wszystkiego na forum publicznym, to oczywiste. Jaka kryminalistka?! Ja też miałam ostrzeżenie na reklamę mojej sukni ślubnej i jakoś się nie przejęłam tym za bardzo. Tobie radzę to samo.
|
||
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole o co loto ale jak to nasza koleżanka mawia "wisi mi to koło pisi"
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
ej wiecie co
ide spac bo nie wiem o ktorej olusia sie obudzi ![]() aby dodam, ze jak przeczytalam wisi mi to kolo pisi, to oplulam monitor i myslalam, ze sie zsikamm antropia - dobry text!
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-10-04 o 22:31 |
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
ja jak zwykle najpierw w punktach ![]() 1) uważam, że całkowite przeniesienie do klubu nie przyjmie się na dłuższą metę. Przecież i tak bardzo dużo piszemy w klubie, tylko bardziej prywatnie. Możemy pisać tam więcej, ale nie likwidujmy wątku. Przyznam, że ja to w ogóle mało piszę na publicznym ze sfery PRIVATE 2) od jutra w wolnych chwilach będę pracować nad wątkiem żywieniowym w klubie, więc nie będziemy musiały na ogólnym nic pisać, tylko będziemy mieć osobne miejsce na to 3) nie kupiłam sukienki ![]() 4) Grażyna! Jak ja tęskniłam! ![]() I teraz jazda! Daisy, cieszę się, że pomysły się podobają a kiedy TŻ teraz będzie w Wawie? Może przyjedziecie razem? Co do podnoszenia, to Hanex też tak robi, to chyba oznacza, że wkrótce zacznie siedzieć Anulinko, dzięki za info. Kaszka jeszcze przed nami, też dam znać, jak poszło ![]() Aguś, masz do polecenia jakieś fajne stronki odnośnie Dukana? Matall, odnośnie mięcha, to wczoraj jarzynowa z kurczakiem, dziś coś tam z królikiem. Smakowało średnio, ale z małym ociąganiem Hanutka wciągnęła wszystko Enchant, ja idę tylko na ślub, weselicha nie robią, tylko cywilny i obiad dla rodziny ![]() Graża, foty z Wizażu usunęłam, wszystko masz na fejsikó! W przyjaźniach się mamy, w końcu za jakieś dwie i pół dekady będziemy rodziną Hanka się jara tą butelką z kamykami, ciężko Jej chwycić, ale daje radę No i dalej jest zakochana w Sebku, nawet pewnie teraz o Nim śni ![]() Atiz, w klubie właśnie kicha z odpowiedziami, ale myślę, że po tej nieprzyjemnej aferze i tak będziemy tam więcej siedzieć ![]() Eve, no miało zabrzmieć jak pocieszenie, bo w końcu przestaną Ty chyba też z tych, co na ilość włosów nie narzekają, więc nie powinno być źle Camomile, gratuluję naprawionej Naduni i zdanej poprawki Siasiu, super, że się poprawia Nikosiowi Zosiu, wyślę Ci linki do maseczek na PW ![]() Delicadeza, przytulam mocno! Wiem, że łatwo mi mówić, ale ta rehabilitacja, to właśnie po to, by było wszystko dobrze Melduj jak postępy Wikusia! Przykro mi z powodu tych ostrzeżeń i banów. Przez jedną zazdrosną mamusię tyle osób może przestać mieć dostęp do Wizażu
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
mary ja też tęskniłam
![]() jutro zrobi małemu butelke z kamykami ja juz to widziałam kiedys Paweł Zawitkowski to polecał polecał też wtedy piszczałki i gryzaki DLA PSÓW tzn w sensie zeby dzieciom je dawać, bo są kolorowe piszczace jak sie delikatnie dotknie i nic z nich nie odpada bo są do gryzienia przez psy przystosowane:P w ogole polecał do zabawy np parciany sznnurek i kawałek rurki z takiej pianki styropianowej. fajny facet z niego taki autorytet![]() tylko nie sadzłam ze juz moze to mojego smrodka zaciekawic ale jak synowa sie tym bawi to my tez zadziałamy![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- -długo pan jeszcze będzie robił ... za wiatr??? -do konca listopada, potem za śnieg się wezmę ![]() uwielbiam tą relamę przypomina mi mojego wujka ktory tez jak juz cos robi koło domu to zazwyczaj na złość mi:P ide spaciulku dobranoc moje kochane
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać kochane.
Właśnie skończyłam pracę ![]() Nie cierpię darmowych programów
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
Ufff, dobrze, ze juz wieczor. Mieszkanie lsni, ale ja padam na nos...
Dziekuje za wszystkie gratulacje Kochane jestescie. night25, gupia ta kolezanka.Nie przejmuj sie w ogole. Tym bardziej, ze Macius to przeciez facet . (A moja Nadia dziewuszka, za tydzien konczy 5 m-cy i wazy juz prawie 8kg ) Siasku dobrze, ze jest lepiej, oby tak dalej ...Moniqac, zazdroszcze jogi!! Andziot, dzieki Ojej, 2200g to faktycznie kruszynka Lolka, sasiadka wymiata, ale ma teksty ![]() .gosiek217, skok na pewno sie skonczy. Chociaz ten ostatni niezle nam dal popalic, fakt. Cierrrrpliwosci niebieska.lwica, trzeba bylo nie prasowac .W ogole mialam Ci wczesniej napisac, slicznie nazwalas swoja coreczke. U nas tez Ania byla na liscie imion, ale w koncu wyszla Nadia (tzn. ostateczna decyzje podjelismy jak na nia spojrzelismy juz po narodzinach) .delikateza, trzymam kciuki, wszystko bedzie dobrze! ![]() A jakie objawy Cie zaniepokoily, jesli mozesz powiedziec...? Grazin Milo Cie widziec z powrotem! spice, ja uwielbiam Dragons' Den (lubie sarkazm Duncana Bannatyne i ![]() Mary, haha uwielbiam Twoje teksty (ad punkt 3).Tez sie musze przejsc na zakupy bielizniane... (tylko kiedy). Juz nie karmie Nadii piersia i UU sie zmniejszyly, buuu A, i z gory dzieki za watek zywieniowy No, to ide spac. Dobrych, spokojnych nocek Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-10-04 o 23:05 |
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Miałam taką noc, że szkoda gadać Może ze dwie godziny nieprzerwanego snu. Jestem więc od rana mega wk... i mam doła znów.Januszagnieszka, daj znać jak coś zdziałasz z tymi pobudkami bo ja już wysiadam i na prawdę nie wiem co robić ![]() Delicaceza, rehabilitacja na pewno pomoże też czekam na Twój post odnośnie objawów. Widzę że też jesteś fanką kolorowych paznokci U mnie od wczoraj malinowa czerwień.Grazin, Spice dobrze prawi. Olej to, przecież to tylko forum Paulizia, brawa za super wagę
|
#4709 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powinnyśmy chyba zrobić sobie jakieś tatuaże jak porządni kryminaliści ![]() Cytat:
mnie bardzo cieszy, że to takie uniwersalne imię, ba jak słyszę jak irlandczycy próbują wymówić imię mojej siostry (Marzena) to nie wiem czy się śmiać czy płakać ---- tak w ogóle to dzień dobry (mimo, że pada )Ania nakarmiona, śpi. mama wcina śniadanie, które zrobił TŻ przed wyjściem do pracy przypomniałam sobie ddaaiissyy pytałaś o tego sms-a z 30% rabatem do smyka. ja też go dostałam i może dziś zrobimy z niego użytek. a nr twój mieli bo w szpitalu musiałaś wypełnić ankietę do niebieskiej paczkidużo buziaków dla Edzika i Wiktora ![]() MoniaK Edytowane przez niebieska.lwica Czas edycji: 2011-10-05 o 07:25 |
||
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
witam
na szczescie 2 pobudki o 3 i 6 noi od 7 nie spimy ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- moria czy Ty to widzisz ze my tu same jestesmy??
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

upragnione 4 miesiące! Ale już dorosłe te nasze dzidzi
))) A no i gratulacje za obrocik. Gabi się wczoraj udało po raz pierwszy, ale nie chciałam się chwalić, bo TŻ twierdzi, że to nie było samodzielne i świadome, tylko przez przypadek, bo miała rączkę podwiniętą tak śmiesznie
powinnam pewnie apetytem córci, ale ZGŁUPIAŁAM już. 

za nauke zasypiania w łóżeczku

Mi mama sprawdzila dzis w ksiazeczce mojej i ja wazylam tyle co Antek jak mialam 8 miesiecy. Kolezanka sie nie przejmuj. Zazdrosci pewie, ze Twoj tak zdrowo wyglada i wazy
czy Niko zawsze w ten sposob zasypial? ciesze sie ta malutka poprawa. Zawsze to cos, swiatelko w tunelu, ze za chwile juz bedzie zdrowiutki i pelen wigoru jak wczesniej
nie musisz się martwić, że nie dojada

super ! ehh
za 5 miesięcy
klask i

Ale chęci miał dobre

)