Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta! - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 20:57   #4681
enchantresss
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!

antropia, Gabusia dziękuje za buziaczki i przekazuje je Piotrusiowi upragnione 4 miesiące! Ale już dorosłe te nasze dzidzi))) A no i gratulacje za obrocik. Gabi się wczoraj udało po raz pierwszy, ale nie chciałam się chwalić, bo TŻ twierdzi, że to nie było samodzielne i świadome, tylko przez przypadek, bo miała rączkę podwiniętą tak śmiesznie

andziot
, jak dojdę do tego, że Gabi zje cały słoiczek to spróbuję nie dawać mleczka bo dziś dopiero drugi raz jadła.. a co do schematów - ja właśnie tak durnie się tym sugeruję i ciąglę myślę, czy karmić więcej razy w dzień? Ale co jeśli w nocy zgłodnieje? Czy aby nie przekarmię... Wiem, głupia jestem! No ale czymś się sugerować muszę powinnam pewnie apetytem córci, ale ZGŁUPIAŁAM już.

night, niemowlaki nie są grube, gruba to może być ta Twoja koleżanka, grrrrrrr

atiz, ważysz kaszkę na wadze zanim podasz Polci ????

Idę spać, Gabi trochę dała do wiwatu przed snem, kręgosłup boli od noszenia.... I jakaś przybita jestem, nie wiem czemu w sumie

Dobranocka

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 21:02   #4682
anula_81
Zakorzenienie

dziekujemy za zyczenia zdrowka dla Zosienki
biedna prawie w ogole w dzien nei spala, wyla przy wyciaganiu smarkow z noska, zjadla odrobine kaszki i pociumkala troszenke UU i padla z placzem.... teraz spi ale dalej nosek zapchany
ma po mnie ewidentnie sklonnosci do kataru grrr
mialam jutro isc na moje dzieciowe spotkanie z innymi dziewczynami ale sobie odpuszcze, nie chce dzieciakow zarazic Zoskowym katarem

andziotku ja to troche na oko robieb ta kaszke. bo jest napisane ze na 1 dl wody dac 1dl kaszki lub ewentualnie dodac do zadanej konzystencji
wiec tak na oko troche robie, chyba nic sie Zosi nie stanie co? kurcze nawet nei wiem ile ona zjada...ale ze mnie matka masakra.
gusiaczku kochany mam tu poczte niedaleko a i tak chce z Zosia na krotki spacerek po osiedlu isc wiec z przyjemnoscia zahacze o poczte
daisuniu buziaczki ty wiesz za co i dziekuje za wszystko
siasiuniu zdrowka dla malego!!nieznaczna poprawa to zawsze poprawa, trzeba byc dobrej mysli
night jak czytam ze ludzie mowia takie rzeczy, ze dziecko grube albo takie albo siakie to mi sie noz w kieszeni otwiera, mnie ciagle mowia, ze Zosia taka chudziutka( w domysle, ze ja glodze czy co??) i tez juz mam nerwa, nie przejmuj sie, nei ma co sluchac takich glupich komentarzy

ide sie polozyc zaraz chyba bo z tym katarem to niewiadomo jak nocka bedzie wygladac....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 21:03   #4683
gosiek217
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
hej
przyznam, ze przejrzalam tylko niektore posty bo nie mam za bardzo czasu. Bylismy dzis na szczepieniu - moim zdaniem Daria bardzo zle je zniosla (moze dlatego, ze coraz bardziej swiadoma jest bolu), płakala i dlugo nie mogla sie uspokoic, potem przez pol dnia marudzila, budzila sie z wielkim placzem... no ale...wazy 6290g, ma 63 cm dlugosci. Pytalam o to nocne jedzenie i lekarka stwierdzila, ze na pewno nie jest glodna, zeby jej narazie nie wychodza i po prostu chce byc przy mnie, chce czuc moj zapach i possac. Smoczek wg niej nie pomoze, bo jest juz za duza, zeby jej pierwszy raz podawac go. W tym wieku nie bedzie potrafila go ssac. No i wlasciwie to nie ma zadnej rady na to karmienie...plasterek mamy nadal przyklejac. Polozylam dzis Darie po kapieli i karmieniu do lozeczka zeby sama zasnela, najpierw ze mna probowala rozmawiac, smiac sie a pozniej podniosl sie ogromny placz. No ale bylam twarda i nie wyjelam jej z lozeczka... dopoki nie zaczela plakac tak, ze sie zachodzila...zaczelam ja lulac ale i to nie pomoglo, wiec w koncu dalam jej ukochanego zasypiacza - cycusia, nie minela minuta a ona juz nynala...i do tej pory sie nie obudzila!! stwierdzilam, ze nie bede jej dzis meczyc tym samodzielnym zasypianiem, bo miala ciezki dzien. Sprobujemy jutro.
trzymam za nauke zasypiania w łóżeczku

gosiek217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 21:12   #4684
gusiagatko
Zakorzenienie

JanuszAgnieszka Powodzenia zycze w nauce samodzielnego zasypiania
My probowalismy ale zrezygnowalismy dosyc szybko
Serca nas az bolaly jak Nadusia tak bardzo plakala. U nas na szczescie sposob na zasypianie jakos tak sam sie wypracowal. Po karmieniu w godzinach 21-22 biore niunie do odbicia, zrobie 2-3 rundki po mieszkanku i Nadia zasypia
Dzis akurat karmienie wypadlo o 21 i niunia juz spi w lozeczku
Mam nadzieje, ze Daria szybko nauczy sie sama zasypiac i obejdzie sie bez wiekszego placzu

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 21:15   #4685
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek217 Pokaż wiadomość
trzymam za nauke zasypiania w łóżeczku
dziekuje, mam nadzieje, ze sie uda, bo widze, ze to nocne budzenie spowodowane jest przyzwyczajeniem do cyca (cycus, mleczko=spanie)

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
JanuszAgnieszka Powodzenia zycze w nauce samodzielnego zasypiania
My probowalismy ale zrezygnowalismy dosyc szybko
Serca nas az bolaly jak Nadusia tak bardzo plakala. U nas na szczescie sposob na zasypianie jakos tak sam sie wypracowal. Po karmieniu w godzinach 21-22 biore niunie do odbicia, zrobie 2-3 rundki po mieszkanku i Nadia zasypia
Dzis akurat karmienie wypadlo o 21 i niunia juz spi w lozeczku
Mam nadzieje, ze Daria szybko nauczy sie sama zasypiac i obejdzie sie bez wiekszego placzu
dziekuje mnie tez boli serce jak ona placze, ale musze cos zmienic...jakis nowy rytual wprowadzic..nie moze zasypiac przy cycu..

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 21:32   #4686
Paulizia
Wtajemniczenie

Dziekujemy za wszystkie brawa i gratulacje dotyczace wagi. Rosnie mi maly silacz

JanuszAgnieszka ja probowalam raz zastosowac e metode 5 10 15 i niestety... wymieklam i nie dalam rady Antek wygral te batalie szybciutko. Po kilku tygodniach wymyslilam inny sposob, ale u Ciebie sie nie sprawdzi, bo karmisz cycusiem. Ja daje Antkowi butle w lozeczku i spi w nim do rana. Mimo wszytsko zycze powodzenia i mam nadzieje, ze Daria nauczy sie spac w lozeczku!

Night 9 kilo? Hmmm... malutko Mi mama sprawdzila dzis w ksiazeczce mojej i ja wazylam tyle co Antek jak mialam 8 miesiecy. Kolezanka sie nie przejmuj. Zazdrosci pewie, ze Twoj tak zdrowo wyglada i wazy

Andziot faktycznie kruszynke ta Twoja kolezanka urodzila. Nadrobi mlekiem

Siasiek rozumiem Twoj strach czy Niko zawsze w ten sposob zasypial? ciesze sie ta malutka poprawa. Zawsze to cos, swiatelko w tunelu, ze za chwile juz bedzie zdrowiutki i pelen wigoru jak wczesniej KOchana pod koniec listopada bede w Tychach. Mam nadzieje, ze znajdziesz chwile by sie spotkac

Fotka Antosia w spacerowce w albumie
Stary 2011-10-04, 21:33   #4687
night25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Paulizia wow! Super, że Antolek tak ładnie przybiera nie musisz się martwić, że nie dojada

Siasiu wspaniale, że jest poprawa! I co Niko tylko mleczko wcina skoro tak grymasi przy słoiczkach? ale kaszka chyba mu tez podchodzi mam nadzieje

Night, Antropia nic się nie przejmujcie takim gadaniem.. wiecio co robić - olać ciepłym ..

Ja w piatek spotkałam moją super, extra śmieszną znajomą sąsiadkę- zapominiałam wam nawet napisać -
...to ta, która jak zobaczyła Antona pierwszy raz powiedziała : "O taki mały, a juz przypomina postać ludzką"

Nooo.. i ostatnio też przez chwile pogadałyśmy, pyta się co u mnie i Antka, czy wszytsko w porzo, to mówię jej, że tak, ale mamy ostatnio trochę problemów ze spaniem w nocy.. a ona na to : "Ale to dobrze, że nie śpi tak cała noc, bo dzieci jak śpią to rosną.. a twój syn i tak duży jak na swój wiek, więc mu tak niepotrzeba" x 1000 x 100000
wow a skąd ty ją wziełaś hehe

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
hej
przyznam, ze przejrzalam tylko niektore posty bo nie mam za bardzo czasu. Bylismy dzis na szczepieniu - moim zdaniem Daria bardzo zle je zniosla (moze dlatego, ze coraz bardziej swiadoma jest bolu), płakala i dlugo nie mogla sie uspokoic, potem przez pol dnia marudzila, budzila sie z wielkim placzem... no ale...wazy 6290g, ma 63 cm dlugosci. Pytalam o to nocne jedzenie i lekarka stwierdzila, ze na pewno nie jest glodna, zeby jej narazie nie wychodza i po prostu chce byc przy mnie, chce czuc moj zapach i possac. Smoczek wg niej nie pomoze, bo jest juz za duza, zeby jej pierwszy raz podawac go. W tym wieku nie bedzie potrafila go ssac. No i wlasciwie to nie ma zadnej rady na to karmienie...plasterek mamy nadal przyklejac. Polozylam dzis Darie po kapieli i karmieniu do lozeczka zeby sama zasnela, najpierw ze mna probowala rozmawiac, smiac sie a pozniej podniosl sie ogromny placz. No ale bylam twarda i nie wyjelam jej z lozeczka... dopoki nie zaczela plakac tak, ze sie zachodzila...zaczelam ja lulac ale i to nie pomoglo, wiec w koncu dalam jej ukochanego zasypiacza - cycusia, nie minela minuta a ona juz nynala...i do tej pory sie nie obudzila!! stwierdzilam, ze nie bede jej dzis meczyc tym samodzielnym zasypianiem, bo miala ciezki dzien. Sprobujemy jutro.
Darii za wagę dobrze że jej dzisiaj odpuściłaś bidulka
Jutro na spokoju zaczniecie naukę

Maciuś dziękuje ciociom wizażowym

idę na serial
Stary 2011-10-04, 21:36   #4688
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Paulizia, a ja 22 km od Tychów mieszkam
Może jakiś mini-zlocik w Tychach?? Grazin też bliziutko ma
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 21:38   #4689
Lolka1212
Zadomowienie

Paulizia a nie odbijasz Antolka? Nie ulewa już? A jak podjesz butle to Antek leży zupełnie na płasko w łóżeczku? czy podpierasz na czas karmienia główkę jakoś wyżej czy cus?

Nihgt od razu się tłumacze, że to przymusowa znajoma.. sąsiadka po prostu! śmieszna jest hehe

Mój Anti zaczyna łapać katarek Zaraził się chyba od mężuli i teraz tak ciężko noskiem oddycha

..czyli dołączamy do dzieci chorych! super ! ehh

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-10-04 o 21:43
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 21:49   #4690
delicadeza
Raczkowanie

Nikosiu za 5 miesięcy

Gabrysiu, Piotrusiu, Haniu i Marcelinko za 4 miesiące klask id cioci i Wikusia

Franusiu za Twoje pierwsze imieninki

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
chcialam oficjanie oglosic ze moje dziecko sie przemiescza odpychajac sie prawa noga
no pięknie, pełzacz mały

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Delicadeza no to co? Spotkanko w listopadzie lub grudniu?
no ba ale że co tylko jedno ???

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
WRÓCIŁAM!!!!

no Kochana nareszcieee

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że dziewczyny, które pozgłaszały posty, nieprawidłowości i wszystkie kryminalne sprawy, ULŻYŁY SOBIE. To takie ważne, by nie tłumić złych emocji, bo mogłoby to doprowadzić do frustracji
a ja się podpisuję obydwoma ręcolami

Cytat:

ja mam dzisiaj kolor limonkowy
mój hit lata, prócz tego turkusik, granat i pomarańcz na zmianę,
dziś jest fuksja

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
zrobił mi druga niespodziankę z okazji 4 miesiąca bez wycia poszedł spać :P
pierwszą był obrót z brzuszka na plecki
to syneczek zaskakuje nowymi umiejętnościami i nowym "dorosłym" zachowaniem

camomile za egzamin i oczywiście za fikołki Nadusi

Dobry wieczór Mamusie

Smutno mi i źle
Byliśmy dziś u lekarza (jakiegoś guru śląskiego od rehabilitacji) z Wiktorkiem i okaząło się, iż jednak rehabilitacja będzie konieczna z uwagi na lekkie opóźnienie ruchowe - ma niektóre zachowania ruchowe dziecka nawet 2 miesięcznego. Trochę jestem zapłakana i zmęczona dzisiejszymi wiadomościami stąd mój wywód dzisiejszy bedzie krótki.
Lekarz zapewnia, iż systematyczna praca moja z syneczkiem przez około 2 miesiące wyrówna zaległości małego. Tak się boję o niego, jak pewnie każda z Was o swoje dzieciątko ale muszę wierzyć, że będzie dobrze i dam radę Cieszę się, że nie spoczęłam na laurach i byłam dociekliwa, sprawdzając u kilku specjalistów jesgo rozwój, bo pewne sygnały nie dawały mi i TŻ spokoju.

Ściskam Was wieczorową porą

Całuje Was mocno
Stary 2011-10-04, 21:54   #4691
Lolka1212
Zadomowienie

Delicateza domyslam się, że dzień i humor nienajlepszy, ale przecież rehabilitacja to nic strasznego! Jestem pewna, że wszystko wróci do normy i Wiktorek będzie śmiagał jak ta lala
Pozytywna energię Ci przesyłam
Nie smutaskuj się juz pliss

A jakie objawy/symptomy zauwazyłaś wcześniej u synka, które wzbudziły twoja czujność? ..jeśli można zapytać
Stary 2011-10-04, 22:02   #4692
spice1985
Zadomowienie

W "Dragon's Den" był właśnie dziadek który wymyślił jakieś urządzonko co samo buja wózek:P Niestety nie dostał dofinansowania. Nie sprawdził nawet tego na dzieciach, tylko na butelkach z wodą Ale chęci miał dobre Na Hankę telepanie wózkiem nie działa,ale może na inne dzieci tak:P Oglądacie czasem ten program? Ja może kiedyś z jakimś pomysłem wyskoczę Pamiętam jak nie mieliśmy jeszcze pilota do tv i mama musiała wstawać żeby go wyłączyć, to ojciec jej wystrugał kija i sobie trafiała nim w przycisk:P Taka technologia była, ale przekonaliśmy ich z bratem że to wiocha i trzeba kupić telewizor z pajlotem:P
Ktoś się wybiera do kina w najbliższym czasie? Bo w Multikinie są wtorki za pół ceny. "Inkarnacja teraz leci, ciekawa jestem tego filmu. Tylko musielibyśmy teściowej Hanie podwieźć, szkoda że teraz się kaszani pogoda, bo tak to Mała lubi tam na ogórku siedzieć.
W ogóle to nie mogę się ogarnąć z Hanexa oprzyrządowaniem typu mata, leżaczek, krzesełko do karmienia, koc do zabawy, no zajęło mi dziecię całą podłogę w moim 46 m apartamencie:P Dzisiaj zdjęłam jej karuzelkę, bo nie dość że rozpraszała ją do snu, to jeszcze tak się wygina rano w wyrku,że głową wali w ten główny mechanizm, nawet sama sobie melodyjki zmieniała Muszę namówić brata żeby szybko dziecko robił,bo kilka sprzętów mam na zbyciu:P

Widziałam w sklepie kaszki mleczno ryżowe w kartonikach które się tylko przelewa do butelki i pije w temp pokojowej, fajna rzecz na wyjście. Po 4tym miesiącu są, 10 zł za 2 kartoniki, Nestle to jest bodajże.

"Przepis na życie" leci, rozbraja mnie ten serial, zawsze się uchichram po pachy

Delicadeza kurde, rozumiem że się denerwujesz,ale to na prawdę nic strasznego, na pewno po rehabilitacji się poprawi. Na prawdę, będzie dobrze.

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-10-04 o 22:04
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 22:03   #4693
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość

Aaaaa, no nie wiem czy pamietacie jak Wam plakalam, ze oblalam egzamin, mam wyniki i poprawke zdalam .

Jutro przyjezdza kolezanka z pracy, zostaje z nami do piatku, wiec dzisiaj sprzatam!!

Uciekam juz, mala sie budzi
brawo dziewczynki obie jestescie zdolniachy!!
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Piotruś śpi
myslałam, że dłużej mi zajmie usypianie, więc zaczełamo 18.45 i zrobił mi druga niespodziankę z okazji 4 miesiąca bez wycia poszedł spać :P
pierwszą był obrót z brzuszka na plecki
normalnie się popłakałam

robię sałatkę z gyrosem

później wrzucę nowe fotki do albumu z okazji święta naszego

a i buziaki dla Gabi od enchant
brawo!!
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Dziękujemy za kciuki...
Idę skończyć czytać bo dzisiaj byłam z Wami do 15 na bieżąco
siasiu nawet nie wiesz jak sie ciesze ze jest poprawa!!
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Grazin jak Ci się Sebuś tak budzi to karmisz ???

jak sie moze sie uspokoic dłuzsza chwile to daje mu piers bardziej zeby pociumkał,no i po paru ruchach on wypluwa i zasypia. wiec nie jest głodny. ale ze dwa karmienia w nocy to sa takie prawdziwe.
Cytat:
Nooo.. i ostatnio też przez chwile pogadałyśmy, pyta się co u mnie i Antka, czy wszytsko w porzo, to mówię jej, że tak, ale mamy ostatnio trochę problemów ze spaniem w nocy.. a ona na to : "Ale to dobrze, że nie śpi tak cała noc, bo dzieci jak śpią to rosną.. a twój syn i tak duży jak na swój wiek, więc mu tak niepotrzeba" x 1000 x 100000
hahahhahahhahhahahha
niezła ta sąsiadka

eeeee
dostałam ostrzeżenie
i punkty karne

ide podkulić ogon i zmienie podpis

troche sie pod ku r....
nie powiem

ale jestem bardzo dumna z sebastainka

drugi dzien po d rzad zasnal sam w łożeczku
troche to trwało i troche wedrował i ze trzy razy go musiałam wyciagac spomiezy szczebelków ale zasnał bez płaczu

jestem zła i poirytowana faktem otrzymania ostrzezenia
I MAM NADZIEJE ZE WSZYSTKIE KOBIETY NA WSZYSTKICH WĄTKACH DOSTANĄ TAKIE OSTRZEŻENIE
Stary 2011-10-04, 22:04   #4694
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Delicateza domyslam się, że dzień i humor nienajlepszy, ale przecież rehabilitacja to nic strasznego! Jestem pewna, że wszystko wróci do normy i Wiktorek będzie śmiagał jak ta lala
Pozytywna energię Ci przesyłam
Nie smutaskuj się juz pliss

A jakie objawy/symptomy zauwazyłaś wcześniej u synka, które wzbudziły twoja czujność? ..jeśli można zapytać

Lolciu odpiszę Ci później/ bądź jutro dokładnie, bo teraz uczyniłabym to po łebkach. - Mamy chwilowo z TŻ jednego lapka na którym on jeszcze pracuje więc wygania mnie.

Wiem, że rehabilitacja to nic złego, lecz ja straszną panikarą jestem i się boję
musi być dobrze,
dziękuję Ci Kochana

Uciekam, bo wrecz lapka z rąk wyrywają

dobranoc Mamusie!!!

aaa i jeszcze napiszę Wam, iż kiedyś na kafeterii uczestniczyłam w bardzo fajnym wątku, który celowo rozbiły osoby z zewnątrz podczytujące mieszając, narzekając, krytykując. Więc nie dajmy się moralizatorkom i złośliwym komentarzom. W grupie siła
I to jeszcze w tak doborowej GRUPIE
Stary 2011-10-04, 22:09   #4695
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość
Lolciu odpiszę Ci później/ bądź jutro dokładnie, bo teraz uczyniłabym to po łebkach. - Mamy chwilowo z TŻ jednego lapka na którym on jeszcze pracuje więc wygania mnie.

Wiem, że rehabilitacja to nic złego, lecz ja straszną panikarą jestem i się boję
musi być dobrze,
dziękuję Ci Kochana

Uciekam, bo wrecz lapka z rąk wyrywają

dobranoc Mamusie!!!

aaa i jeszcze napiszę Wam, iż kiedyś na kafeterii uczestniczyłam w bardzo fajnym wątku, który celowo rozbiły osoby z zewnątrz podczytujące mieszając, narzekając, krytykując. Więc nie dajmy się moralizatorkom i złośliwym komentarzom. W grupie siła
I to jeszcze w tak doborowej GRUPIE
Kafeteria to dla mnie porażka, teksty które tam padają są poniżej krytyki. Ja nie wiem skąd Ci ludzie tam się biorą! Czasami mam wrażenie,że ktoś tym debilom płaci za wypisywanie takich bzdur. Normalne osoby właśnie nawet jak mają jakiś watek to potem zaczynają się teksty jak spod budki z piwem rzucane przez jakieś dziwne nicki. Ech, ja tam już nie wchodzę, bo szkoda nerwów.

Zęby Hanusi
Stary 2011-10-04, 22:13   #4696
matallewar
Zakorzenienie

Spice ja nic nie oglądam (poza filmami), bo nie mam TV, znaczy telewizji, a telewizor służy mi do oglądania filmów

A co to za program? Nawet o nim nie słyszałam...

A nie masz jakiegoś patentu na słoiczki na wyjścia? Bo ja np. w trasie do P. nie dawałam, bo nie ogarnęłam podgrzania, a zimnego nie zje

Grazin jedna z lipcówek dostała bana

Napisałabym coś, ale nie chcę przeklinać na ogólnym.
Ale jestem ZŁA.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 22:14   #4697
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Paulizia, a ja 22 km od Tychów mieszkam
Może jakiś mini-zlocik w Tychach?? Grazin też bliziutko ma
Ja też mam niedaleko - 43 kilometry.

Cytat:
Paulizia a nie odbijasz Antolka? Nie ulewa już? A jak podjesz butle to Antek leży zupełnie na płasko w łóżeczku? czy podpierasz na czas karmienia główkę jakoś wyżej czy cus?

Ja nie Paulizia, ale też moja zasypia przy butli. Nie odbijam, dzieć leży na płasko, okutany pieluchami, żeby butla nie wypadła. Ja obok, żeby reagować na wszelki wypadek.

Tyle. Idę się kąpać. Mam niezapowiedzianego gościa, bo @ wróciła. Nie wiem, czy śmiać się czy płakać. Pa. Słodkich snów.
Zuzia 31 maja 2011

Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 22:16   #4698
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Spice ja nic nie oglądam (poza filmami), bo nie mam TV, znaczy telewizji, a telewizor służy mi do oglądania filmów

A co to za program? Nawet o nim nie słyszałam...

A nie masz jakiegoś patentu na słoiczki na wyjścia? Bo ja np. w trasie do P. nie dawałam, bo nie ogarnęłam podgrzania, a zimnego nie zje

Grazin jedna z lipcówek dostała bana

Napisałabym coś, ale nie chcę przeklinać na ogólnym.
Ale jestem ZŁA.
Ja bym do zawartość słoiczka przełożyła do miseczki i wlała trochę wrzątku z Twojego termosu i wymieszała...Kiedyś tak zrobiłam Hani i było ciepłe.

Zęby Hanusi
Stary 2011-10-04, 22:23   #4699
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
W "Dragon's Den" był właśnie dziadek który wymyślił jakieś urządzonko co samo buja wózek:P Niestety nie dostał dofinansowania. Nie sprawdził nawet tego na dzieciach, tylko na butelkach z wodą Ale chęci miał dobre Na Hankę telepanie wózkiem nie działa,ale może na inne dzieci tak:P Oglądacie czasem ten program? Ja może kiedyś z jakimś pomysłem wyskoczę Pamiętam jak nie mieliśmy jeszcze pilota do tv i mama musiała wstawać żeby go wyłączyć, to ojciec jej wystrugał kija i sobie trafiała nim w przycisk:P Taka technologia była, ale przekonaliśmy ich z bratem że to wiocha i trzeba kupić telewizor z pajlotem:P
Ktoś się wybiera do kina w najbliższym czasie? Bo w Multikinie są wtorki za pół ceny. "Inkarnacja teraz leci, ciekawa jestem tego filmu. Tylko musielibyśmy teściowej Hanie podwieźć, szkoda że teraz się kaszani pogoda, bo tak to Mała lubi tam na ogórku siedzieć.
W ogóle to nie mogę się ogarnąć z Hanexa oprzyrządowaniem typu mata, leżaczek, krzesełko do karmienia, koc do zabawy, no zajęło mi dziecię całą podłogę w moim 46 m apartamencie:P Dzisiaj zdjęłam jej karuzelkę, bo nie dość że rozpraszała ją do snu, to jeszcze tak się wygina rano w wyrku,że głową wali w ten główny mechanizm, nawet sama sobie melodyjki zmieniała Muszę namówić brata żeby szybko dziecko robił,bo kilka sprzętów mam na zbyciu:P

Widziałam w sklepie kaszki mleczno ryżowe w kartonikach które się tylko przelewa do butelki i pije w temp pokojowej, fajna rzecz na wyjście. Po 4tym miesiącu są, 10 zł za 2 kartoniki, Nestle to jest bodajże.

"Przepis na życie" leci, rozbraja mnie ten serial, zawsze się uchichram po pachy

Delicadeza kurde, rozumiem że się denerwujesz,ale to na prawdę nic strasznego, na pewno po rehabilitacji się poprawi. Na prawdę, będzie dobrze.
hehe ja tez lubie przepis na zycie
zawsze jestem jeden odcinek do przodu

a najbardziej rozbraja mnie Pola "o ja cież pierdziele":hahah a:
Stary 2011-10-04, 22:24   #4700
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

wiecie co wam powiem?
jestem zdegustowana i zniesmaczona
i nawet nie mam ochoty pisać

kurde juz tyle lat sie udzielam na tym forum i nigdy ostrzezenia nie mialam
a teraz sie czuje wrecz jak kryminalistka ...

jakos sie niezmacznie czuje na prawde
juz nie czuje sie na tym wątku jak w domu
a martwi mnie to bo was uwielbiam... ale jak ma ktos nas podczytywac co chwile i knuć podobne intrygi to mam dosc

mam nadzieje ze niektóe koleżanki sobie ulżyły i jest im lepiej
i juz im żadne naczynko w mózgu nie pęknie
z zalu złości i zazdrości
Stary 2011-10-04, 22:27   #4701
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hehe ja tez lubie przepis na zycie
zawsze jestem jeden odcinek do przodu

a najbardziej rozbraja mnie Pola "o ja cież pierdziele":hahah a:
Taa, Pola jest najlepsza Za chwilę będzie odcinek kolejny do obejrzenia na tvnplayer

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
wiecie co wam powiem?
jestem zdegustowana i zniesmaczona
i nawet nie mam ochoty pisać

kurde juz tyle lat sie udzielam na tym forum i nigdy ostrzezenia nie mialam
a teraz sie czuje wrecz jak kryminalistka ...

jakos sie niezmacznie czuje na prawde
juz nie czuje sie na tym wątku jak w domu
a martwi mnie to bo was uwielbiam... ale jak ma ktos nas podczytywac co chwile i knuć podobne intrygi to mam dosc

mam nadzieje ze niektóe koleżanki sobie ulżyły i jest im lepiej
i juz im żadne naczynko w mózgu nie pęknie
z zalu złości i zazdrości
Grazin nie przesadzaj i wyluzuj. Ja tu się nigdy jak w domu nie czułam, a że inne podczytują to normalne i wiedziałam o tym. Nie pisze się wszystkiego na forum publicznym, to oczywiste. Jaka kryminalistka?! Ja też miałam ostrzeżenie na reklamę mojej sukni ślubnej i jakoś się nie przejęłam tym za bardzo. Tobie radzę to samo.

Zęby Hanusi
Stary 2011-10-04, 22:29   #4702
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

Grazin nie przesadzaj i wyluzuj. Ja tu się nigdy jak w domu nie czułam, a że inne podczytują to normalne i wiedziałam o tym. Nie pisze się wszystkiego na forum publicznym, to oczywiste. Jaka kryminalistka?! Ja też miałam ostrzeżenie na reklamę mojej sukni ślubnej i jakoś się nie przejęłam tym za bardzo. Tobie radzę to samo.
wpieniłam sie i troche to nie fer jakies punkty karne
w ogole o co loto

ale jak to nasza koleżanka mawia "wisi mi to koło pisi"
Stary 2011-10-04, 22:30   #4703
agus87
Zakorzenienie

ej wiecie co
ide spac
bo nie wiem o ktorej olusia sie obudzi

aby dodam, ze jak przeczytalam wisi mi to kolo pisi, to oplulam monitor i myslalam, ze sie zsikamm

antropia - dobry text!

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-10-04 o 22:31
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 22:32   #4704
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobry wieczór

ja jak zwykle najpierw w punktach

1) uważam, że całkowite przeniesienie do klubu nie przyjmie się na dłuższą metę. Przecież i tak bardzo dużo piszemy w klubie, tylko bardziej prywatnie. Możemy pisać tam więcej, ale nie likwidujmy wątku. Przyznam, że ja to w ogóle mało piszę na publicznym ze sfery PRIVATE

2) od jutra w wolnych chwilach będę pracować nad wątkiem żywieniowym w klubie, więc nie będziemy musiały na ogólnym nic pisać, tylko będziemy mieć osobne miejsce na to

3) nie kupiłam sukienki Ale za to uzupełniłam braki bieliźniane, mam taką bieliznę, że śmiało możecie mnie brać na stole

4) Grażyna! Jak ja tęskniłam!

I teraz jazda!

Daisy, cieszę się, że pomysły się podobają a kiedy TŻ teraz będzie w Wawie? Może przyjedziecie razem? Co do podnoszenia, to Hanex też tak robi, to chyba oznacza, że wkrótce zacznie siedzieć

Anulinko, dzięki za info. Kaszka jeszcze przed nami, też dam znać, jak poszło

Aguś, masz do polecenia jakieś fajne stronki odnośnie Dukana?

Matall, odnośnie mięcha, to wczoraj jarzynowa z kurczakiem, dziś coś tam z królikiem. Smakowało średnio, ale z małym ociąganiem Hanutka wciągnęła wszystko

Enchant, ja idę tylko na ślub, weselicha nie robią, tylko cywilny i obiad dla rodziny

Graża, foty z Wizażu usunęłam, wszystko masz na fejsikó! W przyjaźniach się mamy, w końcu za jakieś dwie i pół dekady będziemy rodziną Hanka się jara tą butelką z kamykami, ciężko Jej chwycić, ale daje radę No i dalej jest zakochana w Sebku, nawet pewnie teraz o Nim śni

Atiz, w klubie właśnie kicha z odpowiedziami, ale myślę, że po tej nieprzyjemnej aferze i tak będziemy tam więcej siedzieć

Eve, no miało zabrzmieć jak pocieszenie, bo w końcu przestaną Ty chyba też z tych, co na ilość włosów nie narzekają, więc nie powinno być źle

Camomile, gratuluję naprawionej Naduni i zdanej poprawki

Siasiu, super, że się poprawia Nikosiowi

Zosiu, wyślę Ci linki do maseczek na PW

Delicadeza, przytulam mocno! Wiem, że łatwo mi mówić, ale ta rehabilitacja, to właśnie po to, by było wszystko dobrze Melduj jak postępy Wikusia!

Przykro mi z powodu tych ostrzeżeń i banów. Przez jedną zazdrosną mamusię tyle osób może przestać mieć dostęp do Wizażu

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 22:57   #4705
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

mary ja też tęskniłam
jutro zrobi małemu butelke z kamykami ja juz to widziałam kiedys Paweł Zawitkowski to polecał polecał też wtedy piszczałki i gryzaki DLA PSÓW tzn w sensie zeby dzieciom je dawać, bo są kolorowe piszczace jak sie delikatnie dotknie i nic z nich nie odpada bo są do gryzienia przez psy przystosowane:P w ogole polecał do zabawy np parciany sznnurek i kawałek rurki z takiej pianki styropianowej. fajny facet z niego taki autorytet

tylko nie sadzłam ze juz moze to mojego smrodka zaciekawic ale jak synowa sie tym bawi to my tez zadziałamy

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

-długo pan jeszcze będzie robił ... za wiatr???
-do konca listopada, potem za śnieg się wezmę

uwielbiam tą relamę
przypomina mi mojego wujka ktory tez jak juz cos robi koło domu to zazwyczaj na złość mi:P

ide spaciulku
dobranoc moje kochane
Stary 2011-10-04, 22:58   #4706
matallewar
Zakorzenienie

Idę spać kochane.

Właśnie skończyłam pracę
Nie cierpię darmowych programów Ale się dziś przez to naqr... No właśnie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 23:02   #4707
Camomile
Zadomowienie

Ufff, dobrze, ze juz wieczor. Mieszkanie lsni, ale ja padam na nos...
Dziekuje za wszystkie gratulacje.
Kochane jestescie.

night25, gupia ta kolezanka.
Nie przejmuj sie w ogole.
Tym bardziej, ze Macius to przeciez facet.
(A moja Nadia dziewuszka, za tydzien konczy 5 m-cy i wazy juz prawie 8kg)

Siasku dobrze, ze jest lepiej, oby tak dalej ...

Moniqac, zazdroszcze jogi!!

Andziot, dzieki.
Ojej, 2200g to faktycznie kruszynka

Lolka, sasiadka wymiata, ale ma teksty.

gosiek217, skok na pewno sie skonczy. Chociaz ten ostatni niezle nam dal popalic, fakt. Cierrrrpliwosci

niebieska.lwica, trzeba bylo nie prasowac.
W ogole mialam Ci wczesniej napisac, slicznie nazwalas swoja coreczke. U nas tez Ania byla na liscie imion, ale w koncu wyszla Nadia (tzn. ostateczna decyzje podjelismy jak na nia spojrzelismy juz po narodzinach).

delikateza, trzymam kciuki, wszystko bedzie dobrze!
A jakie objawy Cie zaniepokoily, jesli mozesz powiedziec...?

Grazin
Milo Cie widziec z powrotem!

spice, ja uwielbiam Dragons' Den (lubie sarkazm Duncana Bannatyne i Peter Jones). Ale ogladasz wersje UK czy jakas inna?

Mary, haha uwielbiam Twoje teksty (ad punkt 3).
Tez sie musze przejsc na zakupy bielizniane... (tylko kiedy). Juz nie karmie Nadii piersia i UU sie zmniejszyly, buuu ...

A, i z gory dzieki za watek zywieniowy.

No, to ide spac.
Dobrych, spokojnych nocek.

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-10-04 o 23:05
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 07:07   #4708
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Miałam taką noc, że szkoda gadać Może ze dwie godziny nieprzerwanego snu. Jestem więc od rana mega wk... i mam doła znów.

Januszagnieszka, daj znać jak coś zdziałasz z tymi pobudkami bo ja już wysiadam i na prawdę nie wiem co robić

Delicaceza, rehabilitacja na pewno pomoże też czekam na Twój post odnośnie objawów. Widzę że też jesteś fanką kolorowych paznokci U mnie od wczoraj malinowa czerwień.

Grazin, Spice dobrze prawi. Olej to, przecież to tylko forum

Paulizia, brawa za super wagę
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 07:24   #4709
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]
ja też z kryminału powinnyśmy chyba zrobić sobie jakieś tatuaże jak porządni kryminaliści

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość

niebieska.lwica, trzeba bylo nie prasowac.
W ogole mialam Ci wczesniej napisac, slicznie nazwalas swoja coreczke. U nas tez Ania byla na liscie imion, ale w koncu wyszla Nadia (tzn. ostateczna decyzje podjelismy jak na nia spojrzelismy juz po narodzinach).
myśmy mieli wybrane imię tylko dla synka, Anię mąż wymyślił spontanicznie i spodobało się nam mnie bardzo cieszy, że to takie uniwersalne imię, ba jak słyszę jak irlandczycy próbują wymówić imię mojej siostry (Marzena) to nie wiem czy się śmiać czy płakać

----

tak w ogóle to dzień dobry (mimo, że pada )

Ania nakarmiona, śpi. mama wcina śniadanie, które zrobił TŻ przed wyjściem do pracy

przypomniałam sobie ddaaiissyy pytałaś o tego sms-a z 30% rabatem do smyka. ja też go dostałam i może dziś zrobimy z niego użytek. a nr twój mieli bo w szpitalu musiałaś wypełnić ankietę do niebieskiej paczki

dużo buziaków dla Edzika i Wiktora

MoniaK

Edytowane przez niebieska.lwica
Czas edycji: 2011-10-05 o 07:25
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:02   #4710
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

witam

na szczescie 2 pobudki
o 3 i 6
noi od 7 nie spimy

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

moria czy Ty to widzisz ze my tu same jestesmy??

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości