|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Oczywiście póki co u mnie szyjka długa, twarda, zamknięta na 4 spusty.... Ech.... załamkaCytat:
|
|||||
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
sms od Daniki:
jak do niej dzis rano zadryndałam to była jeszcze na porodówce hehe mała urodziła sie o 11:45 waży 3 kilo i ma 53 cm, nie chce cyca bo ma zatkany nosek, ale Danika tak czy siek nie ma na razie pokarmu, jest troszkę pocerowana bo mała rodziła sie z rączką przy główce ![]() Danika potwierdza ze poród to super sprawa i mówi ze ból od razu sie zapomina i mówi ze cieżarówki głowa do góry![]() zaraz ja pozdrowoie od wszystkich i jeszcze raz pogratuluje wieści od Małgosi1983: są ze Stefanem juz w domku mówi że Stefanek jest prze kozak mysli o forum ale nei ma na razie jak zajrzec Małgosia ma anemie i jak tylko mały spi ona robi to samo ![]() wieści od Martusi czyli Tusi: aktualna fota Kamilki ![]() 20111004037.jpg |
|
|
|
#1023 | |
|
KWC
|
Cytat:
![]() aa2, patent z buczącym okapem się sprawdza |
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie mam do Was pytanie w sprawie usg bioderek, kto Wam kazał robić to badanie - pediatra, w szpitalu czy może z własnej inicjatywy?
bo mi nikt o tym nie wspomniał i nie robiłam tego usg mojej żabce a już skończyła 1 miesiąc i nie wiem czy mam się sama gdzieś umówić czy jak na pierwszej wizycie już u pediatry byłam i nic nie wpomniała o tym kurcze czemu ja trafiam na takich patafianów a nie lekarzy
|
|
|
|
#1025 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Danika ![]() Caltea ![]() Cytat:
słodziaczek maleńki Cytat:
Cytat:
dobrej nocy wszystkim
|
|
|
#1026 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ne stresuj się Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kamilka przesłodka ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ucałowania dla wszystkich Mamusiek i czekamy aż do nas wrócą
|
|
|
#1028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz zaczną mu się studia, to znowu co 2 weekend będzie miał zajęty. Ja zawsze byłam samowystarczalna w wielu kwestiach i ciąża tego nie zmieniła. Jutro znowu jadę do pracy na drugi koniec Warszawy pewnie trochę mi to zajmie czasu. No i obiecałam branżystom, że dopóki nie urodzę będę się stawiać na spotkaniach razem z moim projektowym zastępstwem - na szczęście tu mam tylko 10 minut samochodem.W szpitalu nic się nie dowiedziałam - położna kazała przyjść z dokumentami i skierowaniem 12.10.2011 na konsultacje do dyrektora. Tak jak by miał zdecydować czy w ogóle pozwoli mi rodzić u siebie w szpitalu. Jutro podjadę do innego szpitala. A w ogóle to dzięki za trzymane kciuki - Jutro mąż idzie do nowej pracy Tam był zwyczaj odrysowywania brzuszków na drzwiach gabinetu pani prezes. Dziś doczytaliśmy się, że pierwszy taki rysunek jest z '92 roku czyli już prawie 20 lat. Ja też się załapałam - ten zielony na dole po prawej
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-10-04 o 23:03 |
|
|
|
|
#1029 |
|
Rozeznanie
|
Melduję, że od wczoraj jestem w domku
Wyniki posiewu wyszły dobre, nabrałam sie w szpitalu antybiotyku, ktg było ok, więc nie było sensu trzymać mnie dłużej, tym bardziej ze do terminu jeszcze jakieś 4 tyg. Dostałam jeszcze jakieś leki, mam się oszczędzać no i wizyta u gina 13.10. I będziemy się umawiać na cięcie... Także wyszłam za szpitala, ale podejrzewam, że za jakieś 2 tyg tam wrócę ![]() Akurat mam czas, żeby dokończyć przygotowania na powitanie Młodej, głównie poprać i poprasować wszystko. I powiem Wam, że czuję taki oddech na plecach... Dlatego wybaczcie że nie będę tak często na forum, muszę się po prostu ostro wziąć do roboty ![]() Powiem Wam, że najgorsze w tym szpitalu były noce... Dzień jakoś zlatywał, a to ktoś przyszedł, a to książka, ale noce-masakra. Na sali było nas 5 dziewczyn, 3 z nich chrapały, w tym jedna jak stary facet Zasypiałam jedynie ze słuchawkami na uszach i włączona w kom muzyką, ale tym chrapaniem potrafiła mnie obudzić np. o 4 w nocy. Do tego jeszcze niewygodne łózka- non stop chodziłam niewyspana.Poza tym jakieś dziwne laski mi się trafiły - takie niemowy, w zasadzie w ogóle sie nie odzywały. A jedna spać chodziła o 20 i gasiła główne światło. A potem narzekała że od 5 spać nie może I chyba jeszcze nie podziękowałam Wam za wszystkie kciuki i miłe słowa- kochane jesteście ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- A! Chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że moja koleżanka dzisiaj urodziła w zasadzie w ciągu godziny ![]() Wprawdzie skurcze zaczęły jej się takie silniejsze ok. 19, ale do szpitala pojechali o 3 nad ranem. A o 4 dzidzia już była po tej stronie ![]() No ale to już jej drugie dziecko, to wiedziała też co i jak. Widzę że nam sypnęło dzieciaczkami przez ostatnie parę dni ![]() Wszystkim mamusiom gratuluję i ślę buziaki |
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra. A ja znowu mam zastój. Więc leżałam do tej pory pod 2 kołdrami , z czego jedna grubaska. Teraz dla odmiany zawaliłam sobie drugiego cycka. Wszystko mnie boli - ledwo pospałam bo co się ruszę to gdzieś piersi dotykam i ból, albo pomimo tych kołder telepanie z zimna a temp. niby tylko 37.4.
Nie wiem czy to możliwe, żeby to się zrobiło od leżenia na bruchu- czyt. też cyckach? Co gorsze tż wielce pomocny, zamiast dać mm to trzyma moje dziecię od 22.30 i pewnie jak się na mnie rzuci to będę miała masakrę. Już nie wiem o co chodzi. To wszystko jest takie skomplikowane ![]() teraz tż z małym śpi , mi pęka głowa i cycki. I jak pomyślę o tej nocy w której będę romansować z okładami z śmierdzącej, mrożonej kapusty to mam ochotę się schować. Ratunkuuuu! Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-05 o 01:47 |
|
|
|
#1031 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Toopack forever
![]() Witaj stara Ty A o tych kroplach Sab Simplex to też kiedyś słyszałam od koleżanki,że lepsze te niemieckie niż Pl odpowiednik. One są bez recepty w Niemczech??? Bedę musiała małża wysłać jak przyjdzie nasza pora ![]() Cytat:
a ja dalej z małym chodzę ![]() Cytat:
jakaś dziwna jestem ![]() I w sumie nie wiem czy od razu będą działać czy nie. Najpierw badania i zależnie co wyjdzie podejmują decyzję. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wczo. pisała jeszcze Mucka- prosiła by pogratulować nowym mamusiom. musi być dobrze ![]() a komu kibicujesz ![]() Cytat:
czeeeeeeeeeeeeeeeee A właśnie to co napisałaś o pobycie w szpit. dodatkowo mnie jakoś frustruje ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może porozmawiaj na ten temat ze pediatrą Cytat:
Cytat:
Choć po pierwszym było inaczej, jakieś babki zapatrzone tylko w dzieci i nic poza tym, praktycznie przez pobyt się nie odzywały ![]() ___ U nas wczoraj ciężki wieczór - Tom nie spał od 18 do 22:40 z czego 90% czasu płakał i kopał nóżkami ![]() Już mnie ręce bolały, żeby go utrzymać mocno, bo lubi być w tym czasie przytulany, ale też ma dużo siły do odpychania i trzeba go mocno trzymać ![]() Kupię dziś Bobotic w aptece i najwyżej spróbuję w jakiejś małej dawce dać, jak już będzie tak ciężko
|
|
#1033 | |||||
|
Zadomowienie
|
dżem dobry
Mamusie jak nocka minęła? słuchajcie, jak to jest ze kiedyś 7 godzin snu i człowiek potrafił być niewyspany, a teraz po 2 h z przerwami i się funkcjonuje terminator czy robocop to nic w porównaniu z organizmem matki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dr Kiełbasa, Sanus ![]() Cytat:
Cytat:
ale świetne, rewelacja ten brzuszek z 92 r to już dorosły
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby ktoś potrzebował poprawy humoru jak ja
:- Kochanie, czy zdajesz sobie sprawę, że w pewnym sensie mój ginekolog zna mnie lepiej, niż ty? - Co ja mogę, ja jestem userem, a on adminem. |
|
|
|
#1035 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to u Ciebie pediatra był na wizycie w domu u mnie nie...położna raz....współczuje wieczoru ![]() aha, dziewczynki która daje dziecku koperek do picia? sorki, za szczere pytanie ale jak wyglądają po tym kupki? u nas była dwa razy taka bardzoej płynna, żółta, konsystencji jakby piasek z woda wymieszany, nie płynna ale i nie stała konsytencja ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
|
#1036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy dokładnie TAKĄ, a poniżej foto tych dziur - niektórzy w opisie ładnie zaznaczają, ze to poduszka z wentylacją ![]() Ogólnie rzecz ujmując to zwykły klin z pianki z powycinanymi dziurami ![]() W SR babki uczulały tylko by nie kupić czasem poduszki z tej takiej specjalnej pianki co zapamiętuje kształt ciała. Cytat:
|
||
|
|
|
#1037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyspana matka to dopiero matka ![]() Cytat:
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"W 1-2 tygodniu życia - wizyta patronażowa lekarza pediatry (rodzinnego) obejmująca badanie podmiotowe i przedmiotowe, z uwzględnieniem rozwoju fizycznego, pomiaru i monitorowania obwodu głowy, oceny żółtaczki, podstawowej oceny stanu neurologicznego oraz badania przedmiotowego w kierunku wykrywania wrodzonej dysplazji stawów biodrowych. W 3 tygodniu życia badanie okulistyczne niemowląt urodzonych przed 36 tyg. ciąży, z wewnątrzmacicznym zahamowaniem wzrostu płodu, oraz wymagających intensywnej tlenoterapii i fototerapii" Źródło http://www.abc.com.pl/serwis/du/2003/1337.htm polecam do poczytania I tu więcej http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,3887768.html
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-10-05 o 09:00 |
|
|
|
|
#1039 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Zadomowienie
|
Dziś padło na mnie
![]() :pa la: i był utrudniony wyjazd z naszej bramy. Efekt 600zł w plecy. Mąż chciał oszczędzić jego stary samochód, a naszym przerysował tylne drzwi i nadkole o bramę Wyżaliłam się Idę na śniadanko bo za 1,5h mam wizytę, a pewnie utknę w korkach po drodze. biuro architektoniczne, ale tam zawsze panuje rodzinna atmosfera
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zadomowienie
|
nie czytałaś, że jestem zaje.... wyspana
Cytat:
|
|
#1043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Kamilek |
|
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie czytałam i stwierdziłam,ze poduszka zupełnie nie potrzebna na tą godz. czy dwie
![]() Gosia- no współczuję A mamusie powiedzcie- wszystkie macie przewijaki??? Bo ja nie bardzo mam miejsce na taki dynks i się zastanawiam jak praktycznie podejść do przewijania "gdziekolwiek" Jakieś ceratki stosujecie pod dzidzusia, żeby nie zanieczyścić otoczenia? Pieluszki? Poproszę o rozjaśnienie kwestii łopatologicznie
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1046 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za bioderka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sama prawda ![]() Dobry
|
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
ja to samo, wygodny jest, a takie maleństwo ciężko przewijac gdziekolwiek i tachac ten majdan - pieluszki, chusteczki, kremik itp. a tak przewijak na łóżeczko, ao co potrzebne mam pod ręką. polecam.
|
#1049 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Indygo
za miesiąc AgatkiCaroline wielkie gratulacje Cytat:
![]() Obok łżeczka mam kosz na śmieci i tam wrzucam wszystko a po przewinięciu wynoszę do głównego kosza na śmieci żeby Ignasiowi nie "pachniało" w pokoju ![]() Jak jadę do mamy nie mam tam przewijaka tylko ceratkę i na to kładę tetrową pieluchę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyobraźcie sobie, noc, 4 godzina, a tu nagle ostre światło "wlazł kotek na płotek" na pełnej głośności![]() Cytat:
Trzymam tylko na rękach w pozycji prawie pionowej, albo kładę na brzuchu i musi się odbić![]() W piątek idziemy na badanie bioderek- oczywiście prywatnie bo refunowane zabiegi w naszym mieście skończyły się w czerwcu A później idziemy na warsztaty wiązania chust
|
|
#1050 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zapis wkleję, tylko muszę brzuszysko z łóżka podnieść Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja i tak tych podkładów mam zamiar używać, by przewijaka nie zabrudzić
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

nic wiecej nie wiem bo w sumie dostałam pustego smsa i zadzwoniłam i przez telefon tylko mi powiedziała ze Olga jest juz na świecie

klask i:
jak wróciliśmy musiałam trochę popłakać oczywiście 
Oczywiście póki co u mnie szyjka długa, twarda, zamknięta na 4 spusty.... Ech.... załamka
i dalej są razem???

Oby tylko wyciągnął ją na światło dzienne 

jakaś dziwna jestem 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)