Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz. XI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 09:57   #2581
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
199 dni do ślubu
ooo jaka piękna liczba

Madziuniusia nie wiem dlaczego, ale dla większości ludzi rozwodnik to zło i zepsucie takie mam czasem wrażenie jak słyszę : niby dobry chłopak, ale po rozwodzie. a to, że dba o kobietę ( albo o kobietę i jej dzieci) to już nie ma znaczenia. nikt nie widzi tego, że tym ludziom jest ze sobą dobrze i się kochają. Niech kobieta będzie sama, nie szczęśliwa, byleby nie była z rozwodnikiem?
Stary 2011-10-05, 09:57   #2582
misiak17
Wtajemniczenie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość

O taaak

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:58   #2583
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Hehehe, no widzisz, to ciesz się tym, bo mi nie było dane i czuję się gorsza od was, że tak szybko zdecydowałam

Ja się zapierałam, że będę mierzyć ile tylko zdołam bo to raz w życiu i w ogóle taka radocha...do momentu jak spotkałam w trzecim salonie tą moją i właściwie jak wyszłyśmy powiedziałam do mamy, że już mi się nie chce chodzić po innych salonach Zdecydowanie mnie zrozumiała i odpuściłyśmy sobie dalsze poszukiwania

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:00   #2584
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Aaaa i miałam się zapytać Was.
Jak to jest z pocałunkiem w kościele?
Praktykuje się go u Was?
U mnie szczerze powiedziawszy- jeszcze się nie spotkałam...
w moich stronach czasem się to zdarza. czasem też ksiądz prosi o oklaski dla Młodych jak założą sobie obrączki.
Stary 2011-10-05, 10:00   #2585
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
To Ty masz się dobrze czuć w tej sukni, więc powiedz to swojej mamie! Ja też nie płaciłam drogo - 1800. I wątpię, żeby cena przekładała się jakkolwiek na to, czy suknia wygląda na Tobie dobrze, czy źle.
Co racja, to racja. Ja mierzyłam taką, która kosztowałaby ponad 5 tysięcy (suknia 4200 i pas ozdobny do niej 850zł), bo mi się strasznie spodobała na manekinie, ale na mnie wcale nie wyglądała zjawiskowo. Nawet babka z salonu stwierdziła, że to taki model, co w katalogu i na manekinie zachwyca, a na PMkach, zwłaszcza niskich, wygląda raczej średnio.
Stary 2011-10-05, 10:00   #2586
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
kochana ja też bardzo szybko podjęłam decyzję i patrząc na to ile sukni przymierzyły dziewczyny, to ja założyłam na siebie prawie tyle co nic
No właśnie, ja też przymierzyłam jakieś 7 chyba, łącznie z moją

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
najgorsze jest to, że omówiłyśmy wczoraj wszystkie kwestie, każdy jej argument został obalony. Na końcu siadła i płakała. Wg niej to jest po prostu straszna tragedia. Zamiast się cieszyć, że córka wreszcie jest szczęśliwa. Kurcze ona nawet nie chce dać mu szansy. Mówię: ciociu, niech on zacznie tu przychodzić, poznacie go, zobaczycie, że fajny chłopak. W końcu W. z niejednym kawalerem może być 100 razy bardziej nieszczęśliwa niż z tym "rozwodnikiem" jak to nazywa jej matka... To ciocia na to, że ona tego nie neguje ale... i przy każdej kwestii kończy sie na ale. Masakra.
No to teraz tylko czas jej trzeba dać... Moim zdaniem właśnie jak go pozna, przyzwyczai się, uspokoi i zdystansuje, to zmieni zdanie. No chyba, że rzeczywiście jest taka zawzięta, to może być gorzej...

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Nic sie nie przejmuj - ja kupilam w 1 salonie suknie, co prawda zaczelam mierzenie (wg mnie) od najlepszego salonu, ale i tak taki lekki neidosyt mam, ze wiecej nie pomierzylam... ale juz sobie nie wyobrazalam innej! Bylo mi w mojej tak dobrze, byla leciutka, cudowny material, delikatne ozdoby, skromna ale jednak z ozdobami-taka jak chcialam Jeszcze sie w domu okazalo jak patrzalam na necie, ze kupilam kiecke, ktora dzien wczesniej ogladalam na necie w galerii sklepu i jako jedyna mi sie podobala z wszystkich (z fotki), wiec byla mi pisana
A moja mama byla najlepsza: " widzisz nie przebierasz w facetach, masz jednego konkretnego to tak samo w kieckach nie przebieralas"
O, to jesteś jeszcze lepsza U mnie pierwszy salon to były suknie, któtre właśnie oglądałam w internecie. A tą moją zobaczyłam na wystawie idąc do niego po drodze i sobie powiedziałam, że jak będę wracać, to ją przymierzę. No i w tamtym salonie nic na mnie nie wyglądało dobrze, a jak przymierzyłam tą moją, to się zakochałam
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:00   #2587
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Wiesz, gdyby mi TŻ wprost nie powiedział, że dopiero po przeprowadzce będzie miał wolniejszą głowę, to sama też bym tak na to nie patrzyła. Ale ma rację. Prawie codziennie po pracy jest w naszym domku, załatwia różne rzeczy z fachowcami, siedzi w necie i wybiera nam np. piec grzewczy, zamki itp. Wybrał całe AGD, przejrzał setki opinii... To też kosztuje dużo czasu. A przecież chodzimy jeszcze na tańce, wychodzimy często ze znajomymi. Nic dziwnego, że na razie nie ma czasu myśleć o ślubie (tym bardziej, że dla niego naprawdę nie ma znaczenia kolor serwetek ). Poza tym od stycznia zostanie nam jeszcze prawie 7 miesięcy do ślubu, uważam, że to i tak nadto czasu, żeby wszystko dopiąć na ostatni guzik Będzie dobrze, myślę że w odpowiednim czasie nasi TŻci zaangażują się na całego.
Mam nadzięję że tak będzie

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
199 dni do ślubu
Cytat:
No i pojawiła się 1 na przodzie <duma>
klask i:

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:01   #2588
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co jesli Twoja mama nie widziala Cie w niej na zywo tylko na tych zdjeciach, ktore tutaj dodalas to troche jej sie nie dziwie dlatego, ze zdjecia nie oddaja w 100% tych sukni. Powiem szczerze, ze mnie tez nie powala i wlasnie moze dlatego, ze to fotka! Jesli jestes na nia zdecydowana zabierz mame do salonu
Cytat:
maly_czlowieczek bardzo ładnie wyglądasz w tej sukni mamuśki lubią sobie czasem pogadać. Twoja pewnie tak jak moja chciałaby, żebym miała suknię a'la księżniczka? jeśli taka Ci się podoba, to kupuj, bo to ma być Twoja wymarzona suknia
no właśnie chce zabrać mamę do salonu to wybrzydza, że nie ma czasu w weekend.....a ja pracuję tak że musiałabym brać urlop na salony..... księżniczki się mamie nie podobają....raczej się jej takie coś podoba http://www.sarah.com.pl/foto/galeria..._kat=1&id=2325
czyli najchętniej zakryć mnie całą....

no fotki były na szybko robione, się garbiłam no i wiązana jest nie idealnie, chyba co drugą dziurkę.....ach ja po prostu chciałabym już coś mieć zaklepane, bo coraz więcej mam obowiązków i coraz mniej czasu.
Stary 2011-10-05, 10:01   #2589
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zapierałam, że będę mierzyć ile tylko zdołam bo to raz w życiu i w ogóle taka radocha...do momentu jak spotkałam w trzecim salonie tą moją i właściwie jak wyszłyśmy powiedziałam do mamy, że już mi się nie chce chodzić po innych salonach
identyczna sytuacja była u mnie. też sobie mówiłam ile to ja nie naprzymierzam a później założyłam swoją i to był koniec
Stary 2011-10-05, 10:01   #2590
melod_y
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluje 1 z przodu!!!! Ale ten czas pędzi! I szczerze powiem że ciesze się że nie zdecydowaliśmy się na MAJ z TŻ bo bym chyba na zawał padła ze stresu

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:03   #2591
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zapierałam, że będę mierzyć ile tylko zdołam bo to raz w życiu i w ogóle taka radocha...do momentu jak spotkałam w trzecim salonie tą moją i właściwie jak wyszłyśmy powiedziałam do mamy, że już mi się nie chce chodzić po innych salonach Zdecydowanie mnie zrozumiała i odpuściłyśmy sobie dalsze poszukiwania
No własnie. Jak już się zobaczy tę jedyną, to już się nawet nie chce dalej chodzić i szukać, bo się wie, że ile by się tych kiecek nie przymierzyło jeszcze, to zawsze by się miało tę jedną przed oczami

Cytat:
Co racja, to racja. Ja mierzyłam taką, która kosztowałaby ponad 5 tysięcy (suknia 4200 i pas ozdobny do niej 850zł), bo mi się strasznie spodobała na manekinie, ale na mnie wcale nie wyglądała zjawiskowo. Nawet babka z salonu stwierdziła, że to taki model, co w katalogu i na manekinie zachwyca, a na PMkach, zwłaszcza niskich, wygląda raczej średnio.
I ja mierzyłam, w tym salonie, w którym kupiłam moją, droższe suknie. Ale nawet ekspedientka mi doradzała tą moją, tańszą, szczerze mówiąc, że wyglądam w niej o niebo lepiej.
Stary 2011-10-05, 10:03   #2592
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Praktykuje się go u Was?
Niestety u mnie w kościele się z tym nie spotkałam, a szkoda. Natomiast w sąsiednich parafiach wiem, że jest i pocałunek i brawa i bardzo mi się to podoba.
Stary 2011-10-05, 10:03   #2593
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Jak przyjdą Ci zaproszenia pochwalisz się ja się właśnie się zastanawiam nad zamówieniem próbek...
Pewnie, porobie zdjecia! Jesli nam sie beda podobac i ktores wybierzemy, to moge Ci nawet reszte pozniej przeslac jakbys byla nadal zainteresowana! Zobacze jakie te kartki sa grubosci itd... i dam znac!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:05   #2594
jagata
Wtajemniczenie

Wiecie, wczoraj mój TŻ siedział ze mną nad wyborem zaproszeń. Nawet jesteśmy zgodni co do wzoru. Chociaż jemu spodobały się takze zaproszenia w formie rulonu, ale powiedziałam mu, ze nie są one praktyczne bo do momentu rozdawania zaproszeń nie będziemy w stanie policzyć ile zaproszeń damy radę rozdać a ile będziemy musieli wysłać. Chyba taki argument do niego przemówił.
Poza tym już mam koncepcję na wzór winietek i zawieszek na wódkę. Tylko dziewczyny możecie napisać jakie wymiary będą najlepsze?
Znalazłam, ze winietki najlepiej zrobić z prostokątu o wymiarach 99x105 mm. Natomiast nie wiem jakiej wielkości powinny być zawieszki tak aby ładnie wyglądały i żeby tekst na nich był w miarę czytelny.

[QUOTE=czarna_kawa80;29793 811]co do sweterków do sukni slubnej, to jest teraz bardzo modny trend tylko mam wrażenie ze te ze zdjęć "gryza "

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
wg viamichelin mam jedynie 460 km , to na kiedy się umawiamy

nie beirzemy jednak bo nie robimy wesela, slub w plenerze mial byc przy sali ale wesela nie robimy bo matka i tesciowa przegiely
Ważne, żeby brak wesela było Waszą wspólną decyzją. Niestety nie wiem co w tym jest, ale mam wrażenie, że matki i przyszłe teściowe w sprawach ślubnych zaczynają być przygłuchłe i niedowidzące na argumenty i pomysły przyszłych młodych. Tak jakby chciały spełniać swoje własne wyobrażenia. Nigdy wcześniej nie odczułam takiego lekceważenia mojego zdania jak przy organizacji ślubu...

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
O widzę kolejne nowe PMki, nowe zaklepane daty, suknie i tak dalej......

a ja bym chciała już coś mieć odhaczone, a ciągle jestem w czarnej d. właśnie gadałam z mamą o sukni, a ona mi mówi, że ta moja wybrana, to chyba za tania, że pewnie wygląda jak firanka (nie widziała mnie w niej!) że powinnam mieć zakryte plecy (sukienka z zakrytymi plecami) bo nie mam idealnej cery i w ogóle o wszystko się czepia cholernie mi smutno....... naprawdę w tamtej sukience poczułam TO COŚ, w promocji teraz jest 1650 zł za szycie z bolerkiem i welonem i naprawdę jest leciutka i miła w dotyku....ach.... dołek mnie łapie....

dla przypomnienia poniżej zdjęcia w sukni....i dodam, że dekolt ma być uszyty w serduszko a kwiatek z fioletowymi dodatkami i może być inny niż ten w mierzonym modelu. No i w tym salonie suknia będzie szyta 2-3 miesiące przed ślubem i odbierana na tydzień przed, a zanim zaczną szyć mogę wszystko jeszcze zmienić.

ech, no nie umiem przejść nad tym do porządku dziennego, że mamy po prostu czasem się czepiają....ale jak można nie słuchać, że A) w kościele mam bolerko B) i w kościele i przez większość wesela mam welon, który plecy zakryje. Poza tym ja nie mam jakichś wielkich problemów ze skórą na plecach....
ech... jedna Pani w salonie powiedziała mi, ze kiedyś przyszła babcia z wnuczką wybierać suknie i babcia nie dopuszczała innej możliwości jak księżniczka w śnieżnobiałej sukni. Nie mogła pojąć, że taka biel po prostu dziewczynie nie pasowała.
Stary 2011-10-05, 10:06   #2595
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety u mnie w kościele się z tym nie spotkałam, a szkoda. Natomiast w sąsiednich parafiach wiem, że jest i pocałunek i brawa i bardzo mi się to podoba.
mi też się to podoba i nie chodzi mi o nie wiadomo jaki pocałunek..
Ale u nas właśnie czegoś takiego nie ma...
Ale jak coś to na wyjściu kiedy będziemy obsypywani pocałunek będzie

Stary 2011-10-05, 10:07   #2596
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Pewnie, porobie zdjecia! Jesli nam sie beda podobac i ktores wybierzemy, to moge Ci nawet reszte pozniej przeslac jakbys byla nadal zainteresowana! Zobacze jakie te kartki sa grubosci itd... i dam znac!
tak tak juz się n ie moge doczekać....

Pani Mgr
Stary 2011-10-05, 10:10   #2597
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Dziewczyny gratuluje 1 z przodu!!!! Ale ten czas pędzi! I szczerze powiem że ciesze się że nie zdecydowaliśmy się na MAJ z TŻ bo bym chyba na zawał padła ze stresu
Ja zaczynam czuć ten pędzący czas i to, że właściwie po nowym roku zrobi się mega intensywnie Teraz chciałabym jeszcze zaklepać godzinę u księdza, wybrać i zamówić obrączki i umówić skrzypaczkę (bardzo mi się podobało jak grała u znajomych na ślubie- trochę w kościele a później podczas życzeń na zewnątrz w tle bosko to wyglądało )

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:11   #2598
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
ja zaczynam panikować już teraz, a mamy wesele w czerwcu.
jakbyśmy mieli w maju albo w kwietniu , to chyba bym biegała jak oszalała
Stary 2011-10-05, 10:13   #2599
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Praktykuje się go u Was?
To pewnie wszystko zależy od księdza. Na większości ślubów, na których byłam w tym sezonie, ksiądz powiedział, że pan młody może teraz pocałować pannę młodą.

A oklaski? Na ślubach, na których ostatnio byłam, po przysiędze były oklaski. Co o tym sądzicie?
Stary 2011-10-05, 10:13   #2600
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
To może zacznę od tego, że oświadczyny były w naszym mieszkanku które wtedy wynajmowaliśmy romantyczna kolacja i nie spodziewane oświadczyny 31 października 2010
Planować wesele zaczeliśmy od maja lecz date wybralismy już w 14 lutego 2011 w lipcu zaklepaliśmy sale płacimy z poprawinami 140zł/os.
Od razu znalazł się fajny dj oraz fotograf więc to mamy już zaklepane.
Suknie kupiłam nie dawno na allegro ponieważ nigdzie jej już nie mogłam dostać ;/ w gre wchodziło tylko sprowadzenie za 5000zł więc stwierdziłam, że zaryzykuje i kupie przez allegro. Zakup okazał się trafny kupiłam suknie Justin Alexander 8483 Mój Tż kupił ostatnio garnitur.
Jak tylko znajdę więcej czasu poszukam fotek pierścionka
Też miałam ta suknię na oku, a co do dostępności, to jet ona dostępna od innych pmek na all.
Zaproszenia my już kupowaliśmy we wakacje, bo musieliśmy przy okazji jak jechaliśmy do babci mojego TŻ jej zawieźć. Bo posyłac do najbliższej babci, to tak nie pasuje

kicia mi sie środek podoba z ozdobieniami

kessi te mi sie podobają http://moda.allegro.pl/show_item.php...d8f4e849d 8f130

malwus http://moda.allegro.pl/niepowtarzaln...840726814 .html te są super

ewusia bardzo mi się podoba ta dzianinka, ja też nie chcę typowego bolerka. A gdzie wynalazłaś takie cacko? Można linka?

jagata ja mam zawieszki i winietki o wymiarach 9x5 cm

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:14   #2601
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:

A oklaski? Na ślubach, na których ostatnio byłam, po przysiędze były oklaski. Co o tym sądzicie?
mi się podoba jak goście klaszczą chciałabym, żeby u nas też były.
Stary 2011-10-05, 10:14   #2602
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
identyczna sytuacja była u mnie. też sobie mówiłam ile to ja nie naprzymierzam a później założyłam swoją i to był koniec
Ja mialam tak samo, nawet wizje wyjazdu do Gliwic i Katowic moj Tż byl w niezlym szoku, bo mi sie ngidy nic nie podobalo i sam stwierdzil, ze bede miec problem, wiec mozecie sobie wyobrazic jego mine jak sie dowiedzial, ze po 1 sklepie mam juz kiecke

Cytat:
No własnie. Jak już się zobaczy tę jedyną, to już się nawet nie chce dalej chodzić i szukać, bo się wie, że ile by się tych kiecek nie przymierzyło jeszcze, to zawsze by się miało tę jedną przed oczami

I ja mierzyłam, w tym salonie, w którym kupiłam moją, droższe suknie. Ale nawet ekspedientka mi doradzała tą moją, tańszą, szczerze mówiąc, że wyglądam w niej o niebo lepiej.
Dokladnie Ja tez kupilam chyba najtansza suknie, a babki mi ja zachwalaly najbardziej ( i ksiezniczke, nie mam jej fotki, byla bardzo ladna ale ja sie w niej zle czulam - zdecydowanie wolalam skormniejsze suknie), wiec uwazam ze miedzy wysoka cena sukni a piekna suknia nie mozna postawic znaku =!

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
co do sweterków do sukni slubnej, to jest teraz bardzo modny trend tylko mam wrażenie ze te ze zdjęć "gryza "

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Ważne, żeby brak wesela było Waszą wspólną decyzją. Niestety nie wiem co w tym jest, ale mam wrażenie, że matki i przyszłe teściowe w sprawach ślubnych zaczynają być przygłuchłe i niedowidzące na argumenty i pomysły przyszłych młodych. Tak jakby chciały spełniać swoje własne wyobrażenia. Nigdy wcześniej nie odczułam takiego lekceważenia mojego zdania jak przy organizacji ślubu...

Tak sweterki wygladaja na welne i to gryzaca!
Tez mam czasami takie wrazenie... i to nie tylko mamusie, ale tatuskowie tez!

Wczoraj puscilismy na probe lampion - wcale to nie jest takie latwiutkie jakby sie wydawalo! W ogole zastanawialismy sie gdzie pozniej wyladowal i czy nie spowodowalismy czasem jakiegos pozaru
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:16   #2603
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaczynam czuć ten pędzący czas i to, że właściwie po nowym roku zrobi się mega intensywnie Teraz chciałabym jeszcze zaklepać godzinę u księdza, wybrać i zamówić obrączki i umówić skrzypaczkę (bardzo mi się podobało jak grała u znajomych na ślubie- trochę w kościele a później podczas życzeń na zewnątrz w tle bosko to wyglądało )
Ja też marze o skrzypcach w kościele!.. TŻ długo był przeciwny (bo jeszcze nie byliśmy na takim weselu) ale się przekonał.. Tylko kurcze boje się ze nie wyrobimy się z kasą...
Koniecznie chcemy barmana,, nie wiem czy nie będziemy musieli wynająć,oświetlenia, i jeszcze ta skrzypaczka... Łatwo planować a gorzej odzwierciedlić to w budżecie.. eh..

Cytat:
ja zaczynam panikować już teraz, a mamy wesele w czerwcu.
jakbyśmy mieli w maju albo w kwietniu , to chyba bym biegała jak oszalała
My mieliśmy mieć wesele 5.05.. Całe szczęście że wyszło 1.09. w koncu 4 miesiące to jest troche

Stary 2011-10-05, 10:17   #2604
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja ściągam do większych prac domowych i do zmywania (nie lubię go moczyć bez potrzeby)

Dziewczynki co sądzicie o takim okryciu do kościoła? (zależy mi żeby nie było to typowe ślubne bolerko, bo mi sie strasznie nie podobają oraz zeby mi było chociaż odrobinę ciepło w nim, bo na początku maja raczej upałów nie będzie ) To jest taka dzianinka/sweterek robiony na drutach/szydełku. Oczywiście w kolorze sukni
o ja piernicze!! piękne!! gdzie go znalazłaś?? są jeszcze jakieś inne modele?? ja mam we wrześniu i też coś musze myśleć o nakryciu.
Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
O widzę kolejne nowe PMki, nowe zaklepane daty, suknie i tak dalej......

a ja bym chciała już coś mieć odhaczone, a ciągle jestem w czarnej d. właśnie gadałam z mamą o sukni, a ona mi mówi, że ta moja wybrana, to chyba za tania, że pewnie wygląda jak firanka (nie widziała mnie w niej!) że powinnam mieć zakryte plecy (sukienka z zakrytymi plecami) bo nie mam idealnej cery i w ogóle o wszystko się czepia cholernie mi smutno....... naprawdę w tamtej sukience poczułam TO COŚ, w promocji teraz jest 1650 zł za szycie z bolerkiem i welonem i naprawdę jest leciutka i miła w dotyku....ach.... dołek mnie łapie....

dla przypomnienia poniżej zdjęcia w sukni....i dodam, że dekolt ma być uszyty w serduszko a kwiatek z fioletowymi dodatkami i może być inny niż ten w mierzonym modelu. No i w tym salonie suknia będzie szyta 2-3 miesiące przed ślubem i odbierana na tydzień przed, a zanim zaczną szyć mogę wszystko jeszcze zmienić.

ech, no nie umiem przejść nad tym do porządku dziennego, że mamy po prostu czasem się czepiają....ale jak można nie słuchać, że A) w kościele mam bolerko B) i w kościele i przez większość wesela mam welon, który plecy zakryje. Poza tym ja nie mam jakichś wielkich problemów ze skórą na plecach....

kochana suknia śliczna, łądnie w niej wyglądasz myślę nawet o podobnej. Mama to pewnie temu tak rozpacza bo wiesz... szuka takiej jaką jej się marzyło kiedy... ważne, żebyś ty się czuła w niej jak księżniczka;*
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
najgorsze jest to, że omówiłyśmy wczoraj wszystkie kwestie, każdy jej argument został obalony. Na końcu siadła i płakała. Wg niej to jest po prostu straszna tragedia. Zamiast się cieszyć, że córka wreszcie jest szczęśliwa. Kurcze ona nawet nie chce dać mu szansy. Mówię: ciociu, niech on zacznie tu przychodzić, poznacie go, zobaczycie, że fajny chłopak. W końcu W. z niejednym kawalerem może być 100 razy bardziej nieszczęśliwa niż z tym "rozwodnikiem" jak to nazywa jej matka... To ciocia na to, że ona tego nie neguje ale... i przy każdej kwestii kończy sie na ale. Masakra.

wiesz może chodzi o perspektywy ślubu kościelnego.... jakby nie było jak ktoś przysięga to raz przed Bogiem. A może ma jakieś podstawy do unieważnienia malzenstwa??
Cytat:
też miałam mieć w maju a przelozylismy na wrzesien;p

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:18   #2605
evoonia86
Zakorzenienie

właśnie przyszło mi na myśl: ciekawe co u Moniczki?? bo już z pół roku albo i dłużej do nas nie zaglądała.
Stary 2011-10-05, 10:18   #2606
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
hej hej dziewczyny wczoraj bylismy w USC termin ustalony na
21.07.2012 na godzine 16 :d

można mnei dopisac do listy
O, a jak Ci sie udało tak wcześnie zaklepac datę i godzinę w USC bo z tego co wiem dokumenty są ważne 3 miesiące , chyba że z Tż się urodziliście w mieście gdzie bierzecie ślub? Jak to u was wygląda bo i ja bym z chęcia już to USC poszła ale ja muszę wyciągnąć odpis aktu urodzenia który po wyciągnięciu jest ważny 3 miesiące? W ogóle to fajnie że macie tak optymalna godz bo nasz urzędnik to ślubów później niż 14.30 nie uznaje i kreci nosem jak ktoś chce poźniej.
Stary 2011-10-05, 10:19   #2607
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze nigdy nie byłam na ślubie gdzie goście klaskają, także nie wiem jak to wygląda...

Pani Mgr
Stary 2011-10-05, 10:19   #2608
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie wszystko zależy od księdza. Na większości ślubów, na których byłam w tym sezonie, ksiądz powiedział, że pan młody może teraz pocałować pannę młodą.

Nie spotykałam się z oklaskami i z pocałunkiem również.. Myślę że lepiej to wygląda 2 w 1 Pocałunek plus oklaski.
Aczkolwiek oklaski uważam za zbędne. Wolałabym pocałunek

Stary 2011-10-05, 10:24   #2609
tenebrosa
Wtajemniczenie

Ja byłam kilka razy na takich ślubach, gdzie klaskano, gdy Pan Młody pocałował Pannę Młodą. Tak jak pisałam - bardzo mi się to podobało, jakoś tak ciepło na sercu się wtedy robi, zwłaszcza jak ksiądz powie w tym momencie coś od siebie np. "Moi Drodzy, Ania i Piotr są już małżeństwem, brawo!" Ja bym się czuła niesamowicie dumna w takim momencie. Szkoda, że mało księży zdobywa się na coś takiego.
Stary 2011-10-05, 10:25   #2610
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie przyszło mi na myśl: ciekawe co u Moniczki?? bo już z pół roku albo i dłużej do nas nie zaglądała.
A własnie, a gdzie podziała się sztuczka?

Cytat:
Nie spotykałam się z oklaskami i z pocałunkiem również.. Myślę że lepiej to wygląda 2 w 1 Pocałunek plus oklaski.
Aczkolwiek oklaski uważam za zbędne. Wolałabym pocałunek
W Warszawie obie rzeczy są popularne. Myślę, że to jest po prostu kwestia ustalenia z księdzem, bo to on zwykle jest prowodyrem obu tych rzeczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości