Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 10:08   #1051
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja mam przewijak na łóżeczku położony
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja to samo, wygodny jest, a takie maleństwo ciężko przewijac gdziekolwiek i tachac ten majdan - pieluszki, chusteczki, kremik itp. a tak przewijak na łóżeczko, ao co potrzebne mam pod ręką. polecam.
No właśnie u mnie taka opcja odpada dlatego pytam jak to rozwiązać inaczej
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Mam przewijak nakładany na łóżeczko, na to rozkładam jednorazowe choć w praktyce wielorazowe, aż się ubrudzą podkłady z rossmana babydream) i tak przewijam malucha. W ciągu dnia używam wody i waty do umycia, czasem z kropelką płynu myjącego babydream, w nocy chusteczek nawilżanych żeby nie biegać z miskami wody
Obok łżeczka mam kosz na śmieci i tam wrzucam wszystko a po przewinięciu wynoszę do głównego kosza na śmieci żeby Ignasiowi nie "pachniało" w pokoju

Jak jadę do mamy nie mam tam przewijaka tylko ceratkę i na to kładę tetrową pieluchę
dz za wyczerpująca odpowiedź
Chyba właśnie u mnie się skończy na jakiejś ceratce na łózko i pieluszce

irmith
- czyli też jeszcze w wersji 2w1 dziś
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:12   #1052
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

Ja tez mam na łóżeczko, ale zawsze możesz kupywać podkłady 40x60 czy 60x60, rozkładać na łóżko swoje i tam przewijać Ja i tak tych podkładów mam zamiar używać, by przewijaka nie zabrudzić
Ja lubię na przewijaku przy Tomku wszystko robić, bo jest idealna wysokość dla mnie, nie muszę kombinować, siadać okrakiem czy stać nad łóżkiem naszym
A przewijak mam ceratowy, na to jeszcze taki pokrowiec frotte i na to kładę pieluchę tetrową, która jak już najczęściej do wymiany idzie
Zresztą mam taki myk przy przewijaniu, że pod starą pieluchę zanim rozepnę, podkładam pod tyłek nową, a tamtą później wysuwam, jak już wytrę pupę i nic nie ląduje obok

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:19   #1053
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

dz za wyczerpująca odpowiedź
Chyba właśnie u mnie się skończy na jakiejś ceratce na łózko i pieluszce

irmith
- czyli też jeszcze w wersji 2w1 dziś
Taa dziś jeszcze 2w1 wczoraj z małżem oglądaliśmy na necie Matura to bzdura coś koło 20 odcinków, ja w tym czasie sobie kucałam, kręciłam bioderkami, podskakiwałam i tylko ból nóg mnie za to spotkał ale choć się pośmiałam z debaty co jest cięższe kilo puchu czy kilo ołowiu

Kochana co do przewijania ja nie mam przewijaka na łóżeczko bo wydawał mi się zbędny. Mam stary koc który będę rozkładać na nasze łóżko, na to mam taką cerato podkładkę dość dużą i myśle że sobie poradzę. Pokoik mamy malutki więc gdzie nie stoję i tak wszystko mam pod ręką a resztę życie zweryfikuje

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:24   #1054
spray
KWC

CAROLINE GRATULUJĘ

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
D Tam był zwyczaj odrysowywania brzuszków na drzwiach gabinetu pani prezes. Dziś doczytaliśmy się, że pierwszy taki rysunek jest z '92 roku czyli już prawie 20 lat. Ja też się załapałam - ten zielony na dole po prawej
Ale super pomysł!

Cytat:
Jakby ktoś potrzebował poprawy humoru jak ja :

- Kochanie, czy zdajesz sobie sprawę, że w pewnym sensie mój ginekolog zna mnie lepiej, niż ty?
- Co ja mogę, ja jestem userem, a on adminem.
doobre

Cytat:
Dziś padło na mnie normalnie człowiek dnia nie może zacząć, żeby się nie wner... Mąż spodnie w kancik, wyprasowana koszula, pantofelki - no nie w jego stylu - ale wygląda super. I wszystko było by ok, gdyby nie sąsiad który zaparkował na rogu ulicy, jak ... :pa la: i był utrudniony wyjazd z naszej bramy. Efekt 600zł w plecy. Mąż chciał oszczędzić jego stary samochód, a naszym przerysował tylne drzwi i nadkole o bramę w pierwszej chwili myślałam, że lusterko oberwał - był by mniejszy wydatek, a tu takie rysy Biedak pojechał jeszcze bardziej zdenerwowany niż był.

Wyżaliłam się
ojej, współczuję.

Cytat:

A mamusie powiedzcie- wszystkie macie przewijaki??? Bo ja nie bardzo mam miejsce na taki dynks i się zastanawiam jak praktycznie podejść do przewijania "gdziekolwiek" Jakieś ceratki stosujecie pod dzidzusia, żeby nie zanieczyścić otoczenia? Pieluszki? Poproszę o rozjaśnienie kwestii łopatologicznie

ja też mam przewijak kładziony na łóżko. Sprawdza się.
Mam na niego 3 ochraniacze, takie z gumką. Na to jeszcze kładę pieluszkę jak przewijam Eryka, ale już mi się parę razy zdażyło, że i tak zasikał wszystko, z ochraniaczem włącznie.

Ta noc to była masakra. Nie spałam NIC. Dzieciak miał straszne kolki (to chyba kolki ) i bardzo płakał. Ja razem z nim, bo nie umiałam mu zupełnie pomóc. Trochę mu przeszło po herbacie Hipp, ale jestem już
taka zdesperowana, że zapisałam Małego do pediatry, może nich mu coś przepisze. Nie wyobrażam sobie kolejnej takiej nocy, a jesteśmy sami, bo mąż wraca w pt dopiero.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:26   #1055
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Indygo

za miesiąc Agatki

dziękujemy

A ja mojego nawet nosić nie moge, jestem miesiąc po cesarce, ale lekarz zabronił dźwigać. Oczywiście sprawdzałam co się stanie jak ponoszę dziecko- to pojawiał się palący, rwący ból w dole brzucha i w okolicy blizny Trzymam tylko na rękach w pozycji prawie pionowej, albo kładę na brzuchu i musi się odbić

W piątek idziemy na badanie bioderek- oczywiście prywatnie bo refunowane zabiegi w naszym mieście skończyły się w czerwcu Ale i tak wolę prywatnie bo mały jest z porodu pośladkowego więc lepiej dokładnie to sprawdzić, bo ponoć jest większe prawdopodobieństwo dysplazji.
A później idziemy na warsztaty wiązania chust
nosić nie możesz???? ja moją od pierwszego dnia po cc nosze i spoko jest. współczuję bólu....

no a z bioderkami to prawda, tez mnie wczoraj lekarz pytał o ułożenie młodej, jak długo była pośladkowo, ale Agatka jeszcze w 33 tc ciąży była główką w dół. pytał mnie też lekarz czemu cc miałam

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:27   #1056
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Archi widziałam że pakujesz sie na jutro jednak i tak sie zastanawiam że ta moja wycieczka od soboty jest totalnie bez sensu, ale z drugiej strony mąż nie dostanie więcej urlopu niż dwa tygodnie więc weźmie go jak urodzę dopiero a co za tym idzie w poniedziałek nie będzie miał kto mnie zawieźć nawet musiałabym sama dymać z torbą autobusem no i mąż mi panikuje że jak gin kazał w sobote to mam tak jechać i bądź tu mądra kobieto

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-05, 11:01   #1057
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
czeeeeeeeeeeeeeeeee Udanych przygotowań
A właśnie to co napisałaś o pobycie w szpit. dodatkowo mnie jakoś frustruje
Wszystko jest do przeżycia Ja np jestem w szoku postawą pań pielęgniarek- bardzo miłe, sympatyczne, pomocne. A tyle się nasłuchałam że takie wredne potrafią być. Mam na dzieje, ze na porodówce będą podobne

Cytat:
mnie sam poród i to co tuż po nim też przerażało. a najbardziej ta wielka niewiadomo - co będzie po, także pod względem moich uczuć, przeżyć, odczuć itp. to mnie dołowało. okazało się, że jest super, baby blues mnie ominął. no jest jeszcze deprecha poporodowa, może złapię
Właśnie łapię się ostatnio na tym, że sie tego strasznie boję... Jak ja/my damy sobie radę. W końcu wszystko nowe, nieznane, jeszcze ten stres żeby nic sie dziecku nie działo złego. Albo jak poradzić sobie z bezsilnością że nie wiadomo jak mu pomóc... Dzisiaj w nocy aż spać nie mogłam tak mi się kotłowało w głowie

dla Agatki. Mówisz, ze już miesiąc? Matko, ale ten czas leci

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Super, że już jesteś w domku i że nic nie wyszło z posiewu Jedynie szkoda, że się tak w nocy męczyłaś...ale nic, było mineło ważne, że wszystko jest OKi

Cytat:
Dobrze że jesteś już w domku Ja w szpitalu leżałam z 2 dziewczynami- fajne, ale miały bardzo płaczliwe dzieci, i jak wstawały nocą to świeciły główne górne światło, mimo lampek nocnych, budząc wszytkich dookoła, a jak uspokajały swoje dzieci to śpiewały kołysanki, na pełny regulator Wyobraźcie sobie, noc, 4 godzina, a tu nagle ostre światło "wlazł kotek na płotek" na pełnej głośności
Stary 2011-10-05, 11:05   #1058
aa2
Zakorzenienie

dzien dobry
w nocy spac nei mogłam, pospałam dopierio jak maz po 5 do pracy wyszedł no i z małymi przerwami pospałam do prawie 11

Cytat:
no właśnie czytałam i stwierdziłam,ze poduszka zupełnie nie potrzebna na tą godz. czy dwie

Gosia- no współczuję

A mamusie powiedzcie- wszystkie macie przewijaki??? Bo ja nie bardzo mam miejsce na taki dynks i się zastanawiam jak praktycznie podejść do przewijania "gdziekolwiek" Jakieś ceratki stosujecie pod dzidzusia, żeby nie zanieczyścić otoczenia? Pieluszki? Poproszę o rozjaśnienie kwestii łopatologicznie
nie mam przewijaka, bede przebierac na łozku , mam podkłady i taka ceratke z ikei, doszlismy do wniosku ze zakupimy jakby na łozku albo co było nam niewygodnie
moje kolezanki po pare razy uzyły przewijaki i w sumei mało im były potrzebne wiec ja stwierdziłąm ze nei bede kupowac a jak zobacze ze by sie przydał to w każdym sklepie dostane co nie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:09   #1059
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dzień dobry sexi Mamuśki
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Melduję, że od wczoraj jestem w domku
Wyniki posiewu wyszły dobre, nabrałam sie w szpitalu antybiotyku, ktg było ok, więc nie było sensu trzymać mnie dłużej, tym bardziej ze do terminu jeszcze jakieś 4 tyg. Dostałam jeszcze jakieś leki, mam się oszczędzać no i wizyta u gina 13.10. I będziemy się umawiać na cięcie... Także wyszłam za szpitala, ale podejrzewam, że za jakieś 2 tyg tam wrócę
Akurat mam czas, żeby dokończyć przygotowania na powitanie Młodej, głównie poprać i poprasować wszystko. I powiem Wam, że czuję taki oddech na plecach... Dlatego wybaczcie że nie będę tak często na forum, muszę się po prostu ostro wziąć do roboty

Powiem Wam, że najgorsze w tym szpitalu były noce... Dzień jakoś zlatywał, a to ktoś przyszedł, a to książka, ale noce-masakra. Na sali było nas 5 dziewczyn, 3 z nich chrapały, w tym jedna jak stary facet Zasypiałam jedynie ze słuchawkami na uszach i włączona w kom muzyką, ale tym chrapaniem potrafiła mnie obudzić np. o 4 w nocy. Do tego jeszcze niewygodne łózka- non stop chodziłam niewyspana.
Poza tym jakieś dziwne laski mi się trafiły - takie niemowy, w zasadzie w ogóle sie nie odzywały. A jedna spać chodziła o 20 i gasiła główne światło. A potem narzekała że od 5 spać nie może

I chyba jeszcze nie podziękowałam Wam za wszystkie kciuki i miłe słowa- kochane jesteście
Hej Madziu super, że juz jesteś w domku współczuję współlokatorek ważne ,że wypuścili i wszystkie wyniki w normie
Cytat:
Toopack forever A o tych kroplach Sab Simplex to też kiedyś słyszałam od koleżanki,że lepsze te niemieckie niż Pl odpowiednik. One są bez recepty w Niemczech??? Bedę musiała małża wysłać jak przyjdzie nasza pora

czeeeeeeeeeeeeeeeee Udanych przygotowań
A właśnie to co napisałaś o pobycie w szpit. dodatkowo mnie jakoś frustruje
hej toopacku
ja mam brachola co w niemczech pracuje, więc w razie "w" go poproszę, żeby mi kupiła Wy w sumie niedaleko mieszkacie od granicy to można podjechać
Archi ja to obstawiam, że Cię weźmie jednak z zaskoczenia i nie będziesz musiała przeżywać tych historii szpitalnych
Cytat:

- Kochanie, czy zdajesz sobie sprawę, że w pewnym sensie mój ginekolog zna mnie lepiej, niż ty?

Cytat:
Dziś padło na mnie normalnie człowiek dnia nie może zacząć, żeby się nie wner... Mąż spodnie w kancik, wyprasowana koszula, pantofelki - no nie w jego stylu - ale wygląda super. I wszystko było by ok, gdyby nie sąsiad który zaparkował na rogu ulicy, jak ... i był utrudniony wyjazd z naszej bramy. Efekt 600zł w plecy. Mąż chciał oszczędzić jego stary samochód, a naszym przerysował tylne drzwi i nadkole o bramę w pierwszej chwili myślałam, że lusterko oberwał - był by mniejszy wydatek, a tu takie rysy Biedak pojechał jeszcze bardziej zdenerwowany niż był.

Wyżaliłam się
Idę na śniadanko bo za 1,5h mam wizytę, a pewnie utknę w korkach po drodze.
współczuję i za wizytę

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Archi widziałam że pakujesz sie na jutro jednak i tak sie zastanawiam że ta moja wycieczka od soboty jest totalnie bez sensu, ale z drugiej strony mąż nie dostanie więcej urlopu niż dwa tygodnie więc weźmie go jak urodzę dopiero a co za tym idzie w poniedziałek nie będzie miał kto mnie zawieźć nawet musiałabym sama dymać z torbą autobusem no i mąż mi panikuje że jak gin kazał w sobote to mam tak jechać i bądź tu mądra kobieto
kolejna w dwupaku, a ja tu na sms-iki czekam

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:16   #1060
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Wszystko jest do przeżycia Ja np jestem w szoku postawą pań pielęgniarek- bardzo miłe, sympatyczne, pomocne. A tyle się nasłuchałam że takie wredne potrafią być. Mam na dzieje, ze na porodówce będą podobne

Właśnie łapię się ostatnio na tym, że sie tego strasznie boję... Jak ja/my damy sobie radę. W końcu wszystko nowe, nieznane, jeszcze ten stres żeby nic sie dziecku nie działo złego. Albo jak poradzić sobie z bezsilnością że nie wiadomo jak mu pomóc... Dzisiaj w nocy aż spać nie mogłam tak mi się kotłowało w głowie

dla Agatki. Mówisz, ze już miesiąc? Matko, ale ten czas leci
są nawet lepsze na porodówce, wierz mi

tak to już miesiąc, ja nie wiem kiedy to zleciało - a dopiero cc było

nie martw się, dobrze będzie szybko się ograniesz i poradzisz sobie ze wszytskim. ja np zastanawiałam się ile będe spac z mała przy włączonej lampce, zeby wszystko widzieć. no ale jak spię to i tak nie widzę więc zapalam tylko jak sie budzimy na karmienie. to myslenie trochę schodzi " na tył głowy", a człowiek działa. i jest dobrze . przekonałam się osobiście

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-10-05, 11:23   #1061
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
kolejna w dwupaku, a ja tu na sms-iki czekam
cierpliwości życzę wczoraj mój kochany zrobił sobie herbatkę i zapragnął posłodzić miodem który nie dawno kupił. Poszedł do szafki i zobaczył że z litrowego słoika zostały zaledwie opary, przybiega do mnie do pokoju i z wyrzutem stwierdza: jak ty ją tak karmisz to wcale się nie dziwie że jej się nigdzie nie spieszy Coś czuję że to Ty napiszesz do mnie a nie ja do Ciebie

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Karla jak u ciebie?? Jest jakiś postęp?

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-05, 11:29   #1062
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
cierpliwości życzę wczoraj mój kochany zrobił sobie herbatkę i zapragnął posłodzić miodem który nie dawno kupił. Poszedł do szafki i zobaczył że z litrowego słoika zostały zaledwie opary, przybiega do mnie do pokoju i z wyrzutem stwierdza: jak ty ją tak karmisz to wcale się nie dziwie że jej się nigdzie nie spieszy Coś czuję że to Ty napiszesz do mnie a nie ja do Ciebie
spoko kochana jeszcze kilka dni i na pewno juz będzie mała na świecie a ja to jeszcze teoretycznie to z miesiac mogę sobie w 2paku pochodzić
a z miodem to dobry łasuch z Ciebie

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-05, 11:42   #1063
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
spoko kochana jeszcze kilka dni i na pewno juz będzie mała na świecie a ja to jeszcze teoretycznie to z miesiac mogę sobie w 2paku pochodzić
a z miodem to dobry łasuch z Ciebie
Tylko kruca ja nie lubie miodu

Ale tu dziś cisza jest :/

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-05, 11:44   #1064
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana ja mam przewijak z łóżeczka turystycznego które już kupiliśmy, no ale że narazie mam kołyske to kłade go na naszym łóżku w dzień sobie tam leży cały czas a wnocy na początku kładłam jak potrzebny był a szczerze to teraz przewijam bez przewijaka
minus jets taki ze jak się schylam nad tym łóżkiem to mnie strasznie kręgosłup napier*** znaczy się boli dlatego teraz przewijam na siedząco, bo po co się schylać

Kochane mam na szybko takie pytanie:
chrzestna Natalci chce jej kupić na mikołajki coś takiego:
http://allegro.pl/chicco-65407-zesta...833558849.html z tej firmy bądź innej, tańszej mniejsza o to

moje pytanie brzmi czy w takim razie ma sens żebym teraz kupowała jej mate edukacyjną? Bo wydaje mi się że ta zabawka i mata ogólnie mają taki sam cel

pytam tak na szybko bo będe dla natalci zamawiała inną zabawke i ten sam sprzedający ma też mate którą planowałam kupić

a zabaweczka taka:
http://allegro.pl/karuzelka-muzyczna...850274841.html
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:49   #1065
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Kochana ja mam przewijak z łóżeczka turystycznego które już kupiliśmy, no ale że narazie mam kołyske to kłade go na naszym łóżku w dzień sobie tam leży cały czas a wnocy na początku kładłam jak potrzebny był a szczerze to teraz przewijam bez przewijaka
minus jets taki ze jak się schylam nad tym łóżkiem to mnie strasznie kręgosłup napier*** znaczy się boli dlatego teraz przewijam na siedząco, bo po co się schylać

Kochane mam na szybko takie pytanie:
chrzestna Natalci chce jej kupić na mikołajki coś takiego:
http://allegro.pl/chicco-65407-zesta...833558849.html z tej firmy bądź innej, tańszej mniejsza o to

moje pytanie brzmi czy w takim razie ma sens żebym teraz kupowała jej mate edukacyjną? Bo wydaje mi się że ta zabawka i mata ogólnie mają taki sam cel

pytam tak na szybko bo będe dla natalci zamawiała inną zabawke i ten sam sprzedający ma też mate którą planowałam kupić

a zabaweczka taka:
http://allegro.pl/karuzelka-muzyczna...850274841.html

no fakt ta zabaweczka wygląda jak mata, ale nie ma tego spodu czyli maty wg mnie bez sensu dwie tak podobne zabawki, daj się chrzestnej wykazać . a karuzelka suuuper

Stary 2011-10-05, 11:49   #1066
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

ja się na razie odmeldowuję, mam stertę prasowania i jeszcze muszę do shopu skoczyć

a dziś wieczorem wizyta u ginki nie mogę się już doczekać

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-05, 12:02   #1067
Caltea
Zadomowienie

Witajcie
Oczywiście część cytatów zjadła amba
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Terrorysta śpi. Znów zasnęła jak jest pora na kąpiel. Wczoraj było podobnie. Dziś ją pewnie wybudze, o ile sama się nie obudzi, bo już coś kwęka pod nosem. Wogóle cały dzień marudzi. Niby grzeczna i nagle robi się czerwona i płacz. Trwa to chwilę i spokój, po czym za moment powtórka. Nie wiem czy to kolki? Ale chyba nie - bo raz że jest za mała (skończone 2 tyg), a 2 to nie pręży się aż tak bardzo..... Sama nie wiem.
W każdym razie ręce od noszenia mnie już bolą maskarycznie, choć starałam się jej nie uczyć nosić i bujać, ale nie da się tego nie robić. Dziś już się popłakałam razem z Ameluśką. Mąż w pracy, ciągle go nie ma, a ja łapie doła....

Cytat:
I kolejny maluszek z nami

Caroline
napisała, że:
"jest maleńki - 52 cm, 2900g.
Nie chce ssać, a ja nie mam mleka.
Ale jest śliczny!
Dla niego zniosę wszystko.
Opieka jest bardzo dobra jak na razie. Chociaż warunki średnie".

Kamil - synek Caroline
Wielkie gratulacje dla Caroline i Kamilka oraz
dla Daniki i Olgi (a to nas dziewczyny zaskoczyły):r oza:

Cytat:
do
We czwartek już mam się stawić na patologię bo w piątek to cytuję "wszyscy o weekendzie myślą". Jakoś mnie dobiło ,ze to takie realne już się zrobiło jak wróciliśmy musiałam trochę popłakać oczywiście
Z małym okej- jest mu dobrze i koniec także będą Go jakoś wykurzać.
Archi, trzymam za Was mocne:glasi u:

Tusiu!
Kamilka prześliczna:l ove:

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Mamusie mam do Was pytanie w sprawie usg bioderek, kto Wam kazał robić to badanie - pediatra, w szpitalu czy może z własnej inicjatywy? bo mi nikt o tym nie wspomniał i nie robiłam tego usg mojej żabce a już skończyła 1 miesiąc i nie wiem czy mam się sama gdzieś umówić czy jak na pierwszej wizycie już u pediatry byłam i nic nie wpomniała o tym kurcze czemu ja trafiam na takich patafianów a nie lekarzy
Ja jutro idę do pediatry i mam zamiar się upomnieć.

Madzialeno

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Masakra. A ja znowu mam zastój. Więc leżałam do tej pory pod 2 kołdrami , z czego jedna grubaska. Teraz dla odmiany zawaliłam sobie drugiego cycka. Wszystko mnie boli - ledwo pospałam bo co się ruszę to gdzieś piersi dotykam i ból, albo pomimo tych kołder telepanie z zimna a temp. niby tylko 37.4.

Nie wiem czy to możliwe, żeby to się zrobiło od leżenia na bruchu- czyt. też cyckach? Co gorsze tż wielce pomocny, zamiast dać mm to trzyma moje dziecię od 22.30 i pewnie jak się na mnie rzuci to będę miała masakrę. Już nie wiem o co chodzi. To wszystko jest takie skomplikowane

teraz tż z małym śpi , mi pęka głowa i cycki. I jak pomyślę o tej nocy w której będę romansować z okładami z śmierdzącej, mrożonej kapusty to mam ochotę się schować. Ratunkuuuu!
Cotka, a jak byś brała maluszka na śpiąco i przystawiała do piersi? Ja tak robię. Jak bolą to biorę małego i niech troszkę ulży mamusi.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ta noc to była masakra. Nie spałam NIC. Dzieciak miał straszne kolki (to chyba kolki ) i bardzo płakał. Ja razem z nim, bo nie umiałam mu zupełnie pomóc. Trochę mu przeszło po herbacie Hipp, ale jestem już
taka zdesperowana, że zapisałam Małego do pediatry, może nich mu coś przepisze. Nie wyobrażam sobie kolejnej takiej nocy, a jesteśmy sami, bo mąż wraca w pt dopiero.

Cytat:
nosić nie możesz???? ja moją od pierwszego dnia po cc nosze i spoko jest. współczuję bólu....
Ja Leosia też noszę, ale niestety zaczęło się znowu ze mnie lać... Muszę się oszczędzać, bo najprawdopodobniej puścił jakiś wewn. szew.

Irmith, widzę, że wiedziesz prym na liście październikowych mamuś.
Oj niedługo od Ciebie będziemy miały wieści, ale jednak najpierw może będzie Archi.
A moje córki mają 7 i 11 lat

A Ty Martusiu faktycznie będziesz dyżurną

Acelinko, zazdroszczę że chrzest już za Tobą. Ja to się najbardziej boję, że mały będzie zagłuszał organy na mszy
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:09   #1068
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Witajcie
Oczywiście część cytatów zjadła amba

Za dużo chciałabyś powiedzieć

Irmith, widzę, że wiedziesz prym na liście październikowych mamuś.
Oj niedługo od Ciebie będziemy miały wieści, ale jednak najpierw może będzie Archi.

Ja jestem ciągle porządnie przeziębiona więc chętnie ustąpię pierwszeństwa a niech ma

A moje córki mają 7 i 11 lat

A Ty Martusiu faktycznie będziesz dyżurną

Acelinko, zazdroszczę że chrzest już za Tobą. Ja to się najbardziej boję, że mały będzie zagłuszał organy na mszy
Ale to będzie tylko świadczyło że mały jest indywidualistą a nie leci sztampą jak większość żarcik oczywiście

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-05, 12:12   #1069
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzien dobry
w nocy spac nei mogłam, pospałam dopierio jak maz po 5 do pracy wyszedł no i z małymi przerwami pospałam do prawie 11

nie mam przewijaka, bede przebierac na łozku , mam podkłady i taka ceratke z ikei, doszlismy do wniosku ze zakupimy jakby na łozku albo co było nam niewygodnie
moje kolezanki po pare razy uzyły przewijaki i w sumei mało im były potrzebne wiec ja stwierdziłąm ze nei bede kupowac a jak zobacze ze by sie przydał to w każdym sklepie dostane co nie
A ja polecam jednak przewijak. Jest na troszkę wyższym poziomie- lepiej dla naszych pleców. W szpitalu przewijalam na łóżku i jak wyszlam to nie mogłam się wyprostować tak mi kręgosłup nawałał.

DANIKA
CAROLINE GRATULUJĘ DZIECIACZKÓW!!!!

My dziś kończymy 2 tyg. i rano pozbyliśmy się pępuszka-śmierdziuszka:ju pi:
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:26   #1070
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
A w ogóle to dzięki za trzymane kciuki - Jutro mąż idzie do nowej pracy - boi się, ale wiadomo, że będzie dobrze. Ponieważ dziś w starej pracy był tylko rano, to namówił mnie do odwiedzenia mojego pierwszego miejsca pracy, mimo iż nie pracuję u nich już 6 lat. Kontakt pozostał. Była u nas delegacja od nich na ślubie no i zapraszali mnie z brzuszkiem Tam był zwyczaj odrysowywania brzuszków na drzwiach gabinetu pani prezes. Dziś doczytaliśmy się, że pierwszy taki rysunek jest z '92 roku czyli już prawie 20 lat. Ja też się załapałam - ten zielony na dole po prawej
Tak jak dziewczyny pisały - fenomenalny pomysł!!! Aż chce się pracować w takim miejscu
Jeśli chodzi o rysy na samochodzie - to takie złe dobrego początki. Jestem pewna, że wszystko będzie ok. Pocieszę Cię, że mój mąż od kiedy jestem w ciąży miał 2 razy odholowany samochód za złe parkowanie 1000 zł poszło do kasy miasta Warszawy... odbili sobie becikowe Nie złość się na małża - potrzebuje wsparcia bo też się pewnie biedny zestresował.

Cytat:

Tse tse tse
Widzę, że dalej obie mamy doła bobasowego - mi wczoraj pomogło to:
http://www.youtube.com/watch?v=_Z6R3...eature=related

Jak sobie pooglądałam takiego słodziaka to już troszkę lepiej. Strach zamienia się w chęć poznania tego małego cudu.

Mamusie - wy tak o kupkach i kolkach... a jak wam idzie ubieranie no i podnoszenie z łóżeczka? Ja w życiu nie miałam kontaktu z takim bobasem i boję się, że zrobię mu krzywdę A ten Pan Zawitkowski robi to tak profesjonalnie, że aż mi wstyd...

Cytat:

Karla jak u ciebie?? Jest jakiś postęp?
Aaaaa... młody bryka jak szalony, skurcze chcą mnie wykończyć (takie krzyżowo-brzuszne), biegunki ciąg dalszy ale to chyba dalej nie to... ja to już nie wiem jak rozpoznam te prawdziwe skurcze skoro już teraz mnie w plecach napier... boli Chyba pojadę do szpitala jak główka będzie wystawać
No ale nie marudzę - tyyyyle bobasów w kolejce przede mną - nie chcę się stać wrogiem publicznym za brak koleżeństwa

Archi -
jeśli chodzi o przewijak to chciałam kupić taki na łóżeczko ale mama mnie ubiegła i kupiła jakieś drogie cholerstwo miekkie (z ceratką pod spodem).

Twoje pytanie skłoniło mnie do telefonu do szwagierki, która ma 2 letnią córeczkę. Powiedziała, żeby olać te miekkie bo można wykończyć kręgosłup i żeby jednak kupić taki sztywny nakładany na łóżeczko. Właśnie złożyłam zamówienie w sklepie internetowym. Jakiś taki najprostszy Klupś z żyrafką.

Mam chcicę - świeży ananas...

KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:30   #1071
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
no fakt ta zabaweczka wygląda jak mata, ale nie ma tego spodu czyli maty wg mnie bez sensu dwie tak podobne zabawki, daj się chrzestnej wykazać . a karuzelka suuuper
właśnie też tak pomyślałam
jeszcze mi się przypomniało, że koleżanka mamy proponowała ze nam da mate na teraz a potem oddamy bo ma po wnuczce prawie nieużywaną

jeszcze nie widziałam takiej fajnej zabawki karuzelki a własnie natknęłam się na nią szukając maty
Cytat:
Melduję, że od wczoraj jestem w domku

---------- A! Chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że moja koleżanka dzisiaj urodziła w zasadzie w ciągu godziny
Wprawdzie skurcze zaczęły jej się takie silniejsze ok. 19, ale do szpitala pojechali o 3 nad ranem. A o 4 dzidzia już była po tej stronie
No ale to już jej drugie dziecko, to wiedziała też co i jak.
ojej to masakra jakaś z tymi laskami dobrze że już w domku jestes

gratulacje dla koleżanki
Cytat:
Masakra. A ja znowu mam zastój. Więc leżałam do tej pory pod 2 kołdrami , z czego jedna grubaska. Teraz dla odmiany zawaliłam sobie drugiego cycka. Wszystko mnie boli - ledwo pospałam bo co się ruszę to gdzieś piersi dotykam i ból, albo pomimo tych kołder telepanie z zimna a temp. niby tylko 37.4.

Nie wiem czy to możliwe, żeby to się zrobiło od leżenia na bruchu- czyt. też cyckach? Co gorsze tż wielce pomocny, zamiast dać mm to trzyma moje dziecię od 22.30 i pewnie jak się na mnie rzuci to będę miała masakrę. Już nie wiem o co chodzi. To wszystko jest takie skomplikowane

teraz tż z małym śpi , mi pęka głowa i cycki. I jak pomyślę o tej nocy w której będę romansować z okładami z śmierdzącej, mrożonej kapusty to mam ochotę się schować. Ratunkuuuu!

i jak po nocce?
Cytat:
a komu kibicujesz
no jak to komu, rekinom moim
marnie jeżdżą ale cóż, patriotyzm regionalny

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
U nas wczoraj ciężki wieczór - Tom nie spał od 18 do 22:40 z czego 90% czasu płakał i kopał nóżkami
Już mnie ręce bolały, żeby go utrzymać mocno, bo lubi być w tym czasie przytulany, ale też ma dużo siły do odpychania i trzeba go mocno trzymać
Kupię dziś Bobotic w aptece i najwyżej spróbuję w jakiejś małej dawce dać, jak już będzie tak ciężko
ojejć, następny bolący brzuszek

ja to się śmieje ze będziemy miały niezłe mięśnie od tego noszenia, nawet siłowni nie potrzebujemy
Cytat:
dżem dobry Mamusie jak nocka minęła? słuchajcie, jak to jest ze kiedyś 7 godzin snu i człowiek potrafił być niewyspany, a teraz po 2 h z przerwami i się funkcjonuje terminator czy robocop to nic w porównaniu z organizmem matki
robo-mama
Cytat:

Cytat:
oj tam, będzie dobrze
u nas było akurat 6 chrztów i tylko jedno dziecko arie śpiewało, potem wszystkie oprócz Natalki po polaniu wodą moje dziecko na znak ze szatan z niej wyszedł sobie pierdnęło

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-10-05 o 12:31
Stary 2011-10-05, 12:36   #1072
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Jak miałam zastój to nawet na boku nie mogłam leżeć bo bolało, a na brzuchu to mogłam pomarzyć jedynie. Mnie pomogło odciąganie rozgrzewanie termoforem, potem odciąganie laktatorem, na koniec okład z zamrożonej pieluchy. Kapusta była już przygotowana, ale nie było potrzeby. A Tobie ta kapucha pomaga?
Ostatnio pomoglo przystaianie malego do oprozniania + raz oklad z kapusty + masaze ciepla woda i cieple oklady. teraz maly gorzej ssie wiec nie wiem jak to bedzie z jego pomoca....

Cytat:
biedna
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
przewijak super rzecz.
Cytat:

Cotka, a jak byś brała maluszka na śpiąco i przystawiała do piersi? Ja tak robię. Jak bolą to biorę małego i niech troszkę ulży mamusi.
przystawiam go,ale ostatnio usypia na piersi i nie chce ssac ;(
wczoraj w efekcie odiagalam lakttorem wiekszosc.

pytanie; pediatra powiedziala,ze dziecko moze nie robic kupki 10 dni. u nas sucho w tej kwestii od ok 3-4 dni. maly tylkosobie pruka... i zastanawiam sie czy nie dac mu jakiegos czopka- w sumie nie widac zeby mu na tym zalezalo, ale pozbyc sie takiego balastu z jelitek nie zazszkodzi...!?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:47   #1073
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Hej wszystkim....

zobaczcie co znalazlam....

http://www.youtube.com/watch?v=HJWF0DakxS8
Stary 2011-10-05, 12:54   #1074
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny pisały - fenomenalny pomysł!!! Aż chce się pracować w takim miejscu
Jeśli chodzi o rysy na samochodzie - to takie złe dobrego początki. Jestem pewna, że wszystko będzie ok. Pocieszę Cię, że mój mąż od kiedy jestem w ciąży miał 2 razy odholowany samochód za złe parkowanie 1000 zł poszło do kasy miasta Warszawy... odbili sobie becikowe Nie złość się na małża - potrzebuje wsparcia bo też się pewnie biedny zestresował.

Tse tse tse
Widzę, że dalej obie mamy doła bobasowego - mi wczoraj pomogło to:
http://www.youtube.com/watch?v=_Z6R3...eature=related

Jak sobie pooglądałam takiego słodziaka to już troszkę lepiej. Strach zamienia się w chęć poznania tego małego cudu.

Mamusie - wy tak o kupkach i kolkach... a jak wam idzie ubieranie no i podnoszenie z łóżeczka? Ja w życiu nie miałam kontaktu z takim bobasem i boję się, że zrobię mu krzywdę A ten Pan Zawitkowski robi to tak profesjonalnie, że aż mi wstyd...

Aaaaa... młody bryka jak szalony, skurcze chcą mnie wykończyć (takie krzyżowo-brzuszne), biegunki ciąg dalszy ale to chyba dalej nie to... ja to już nie wiem jak rozpoznam te prawdziwe skurcze skoro już teraz mnie w plecach napier... boli Chyba pojadę do szpitala jak główka będzie wystawać
No ale nie marudzę - tyyyyle bobasów w kolejce przede mną - nie chcę się stać wrogiem publicznym za brak koleżeństwa

Archi -
jeśli chodzi o przewijak to chciałam kupić taki na łóżeczko ale mama mnie ubiegła i kupiła jakieś drogie cholerstwo miekkie (z ceratką pod spodem).

Twoje pytanie skłoniło mnie do telefonu do szwagierki, która ma 2 letnią córeczkę. Powiedziała, żeby olać te miekkie bo można wykończyć kręgosłup i żeby jednak kupić taki sztywny nakładany na łóżeczko. Właśnie złożyłam zamówienie w sklepie internetowym. Jakiś taki najprostszy Klupś z żyrafką.

właśnie ciężko się schylac do przewijania, przewijak na łóżeczku to super wysokość. nie martw się "obsługą" maluszka masz to we krwi serio. ja miałam do czynienia z dziećmi sporo, ale nawet koleżanki co nie miały zawsze sobie radzą. 2 dni i jakbyś to całe życie robiła

Cytat:
Ostatnio pomoglo przystaianie malego do oprozniania + raz oklad z kapusty + masaze ciepla woda i cieple oklady. teraz maly gorzej ssie wiec nie wiem jak to bedzie z jego pomoca....

biedna

przewijak super rzecz.

pytanie; pediatra powiedziala,ze dziecko moze nie robic kupki 10 dni. u nas sucho w tej kwestii od ok 3-4 dni. maly tylkosobie pruka... i zastanawiam sie czy nie dac mu jakiegos czopka- w sumie nie widac zeby mu na tym zalezalo, ale pozbyc sie takiego balastu z jelitek nie zazszkodzi...!?

wiesz, ja bym nie dawała jeśli mały nie cierpi, no i po tym co pediatra mówiła. czopek to ponoć ostateczność bo rozleniwia te cześć ciała

Stary 2011-10-05, 12:57   #1075
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

biedna

przewijak super rzecz.

oby zastój się ruszył

az 10 dni? mi raz natalka nie robiła 5 dni kupki i właśnie dałam jej ćwiartke czopka gliceronowego, w aptece pani mówiła o połówce ale ta połówka wydawała mi sie za szeroka jak na taką małą dziurke w pupie ale po ćwiartce też ładnie kupka poszła. Ale ja widziałam ze natalka się męczy pchała pchała i nic tylko bączki puszczała.
Dzisiaj znowu rano tak pchała, tak się napierała ale nie płakała czy coś, ale tak się z tą kupką siłowała że znów jej pomogłam termometrem
Może poczekaj aż zacznie mu "zależeć" na tej kupce i wtedy pomóż, a jak mu nic nie przeszkadza to chyba nie ma sensu rozleniwiać jelitek

Dobra dosyć dobrego i tak dzisiaj mam "dzień mamusi" bo natalka śpi już dłuuugo ide się troche ogarnąc i jak zdąrzy to ogarne mieszkanko troszke a potem na spacerek. Pogoda dzisiaj już nie tak śliczna, ale póki co nie pada, chociaż jest pochmurno niestety.

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-10-05 o 12:58
Stary 2011-10-05, 13:02   #1076
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Terrorystka w nocy nie spała po obudzeniu 2 h

Tusiu - Twoja mała też czarnulka

Cytat:
Toopack forever

A o tych kroplach Sab Simplex to też kiedyś słyszałam od koleżanki,że lepsze te niemieckie niż Pl odpowiednik. One są bez recepty w Niemczech???
1. Oj kotuś forever to Ty never nie będziesz w toopacku
2. www.sabsimplex.pl
3. kawał - bezbłędny!!
4. Co do przewijaka - ja mam, super sprawa! Polecam! Na łóżku boli kręgosłup. trzeba przenosić te wszytskie kremy itp. a przy pzrewijaku wszytsko pod ręką. Jak masz mało miejsca i nie możesz zamontować też przewijaka na łóżeczku to z Klupsia są takie małe regały-przewijaki. Danika kupowała właśnie taki. http://allegro.pl/polko-przewijak-so...845175981.html

Cytat:

też się tego bałam, a jak się Ameluś urodziła to nawet przez moment się nie zastanowiłam jak ją wiąść. Jakoś instynktownie wiesz co i jak. Ważne żeby trzymać główkę i kręgosłup. Dasz radę

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:05   #1077
MalgosiaM8
Zakorzenienie

to jest lepsze mały to chyba ojca karatekę ma
http://www.youtube.com/watch?v=QiAxv...eature=related

a jak mój będzie się tak śmiał to padnę ze śmiechu przy nim
http://www.youtube.com/watch?v=bFOq-...eature=related

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-10-05 o 13:06
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:09   #1078
acelinka
Zakorzenienie

archi, jeszcze co do przewijaka i przeiwjania. Ja mam wszystko co potrzebne do rpzewijania w koszyczku, kilka sztuk pampersów, kremik, chusteczki i gdziekolwiek przewijam to zawsze wszystko moge raz dwa mieć koło siebie

asik, od przewijania na łóżku bolą plecy, oj bolą, ale ja prawie wszystko przy niuni robią na łóżku i teraz robie to na siedząco, o niebo lepiej
Stary 2011-10-05, 13:59   #1079
minio1984
Zadomowienie

Hej

Sorki z góry, że będzie bez cytatów, ale co się zbieram do pisania to mały się budzi i nie mam kiedy napisać

Gratuluję serdecznie Caroline i Daniceklask i:
Tusia piękna ta twoja Kamilka

Jakoś nie bardzo mam co pisać, ostatnio coś kłócę się ze swoim tz, chyba ma jakiś kryzys
Adaś rośnie, wczoraj skończył 5 tyg
Piszecie o tych bioderkach, my jesteśmy umówieni na NFZ na 19 paź, a dzwoniłam na rejestrację na początku września, takie są u nas kolejki.
Co do przewijaka, to ja też mam ten sztywny na łóżeczko i sobie chwalę, ale na łóżku też przewijam, chociaż tz się wkurza, że już nie raz Adaś zasikał pościel i łóżko

Martusia, Spray współczuję bardzo tych kolek, powiem wam że strasznie się ich boję, jak nastąpi to u nas, choć bym wolała, żeby nas ominęło, ale za wczasu zaopatrzyłam się w Infacol i Sab Simplex. Te pierwsze pare razy użyliśmy i podziałały, ale to chyba nie były prawdziwe napady kolki
Mały od wczoraj nie może zrobić porządnej kupki, tylko takie malutkie wypadki przy pierdkach i właśnie za każdym pierdkiem zaczyna baqrdzo płakać, piszczeć i się prężyć, popuszcza parę bączków ale kupki nie ma, i tak było całe rano i do teraz i dałam mu Infacol i zobaczymy czy pomoże W ogóle strasznie płaczliwy się zrobił przy przebieraniu, tak się wydziera jakby go ze skóry obdzierali, najgorzej w nocy, mam nadzieję, że mu to przejdzie
Kurczę i do tego dużo ulewa, cały czas muszę pilnować czy nie pomoczył sobie ubranka, a przebieranko niestety dość często
A i pisałyście o ulubionej pozycji maluchów, to mój najlepiej na pleckach, albo na prawym boczku, a na lewym nie cierpi, jak chcę go przełożyć na lewy to się wybudza i płacze a jak poprawię na drugi to zaraz zasypia i spokojnie śpi
Sorki, że tak o sobie, ale nie mam tu żadnej koleżanki w realu i nie mam się komu wygadać, fajnie, że wy jesteście i w razie czego doradzicie, pomożecie w wielu kwestiach

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Karla ja przed porodem nigdy takiego noworodka, czy niemowlaka do 6 m nie miałam nigdy na rękach i też się bałam że nie będę umiała się takim maleństwem zajmować, ale jak to pisała Agnieszka to przychodzi samo, zobaczysz po porodzie Choć na początku się denerwowałam, czy jakiej krzywdy nie zrobię, a teraz już śmigam że hej

A i w końcu szwy mi się rozpuściły, a myślałam, że to nigdy nie nastąpi, muszę jeszcze do gina się wybrać, ale to dopiero za 1,5 tyg jak tz będzie miał do południa wolne, bo nie mam z kim teraz małego zostawić, choć bym wolała iść jak najszybciej, żeby powiedział, że wszystko oki i że przyzwolenie na przytulanki daje

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:17   #1080
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

Archi -

Kochana nie obawiaj sie tym,ze zrobisz maluszkowi krzywde....Zobaczysz ze jak urodzisz to bedziesz miala pewna reke ....

Ach jak to fajnie bylo jak malutka sobie skakala w brzuszku....fajne takie wspomnienia........

jesli chodzi o przewijak to uwazam ze to jest wygodne....mnie plecy bola jak musze mala kapac i nie wyobrazam sobie jakbym musiala sie schylac zeby ja przewijac...no ale to kwestia wyboru kazdej z nas....

Ty masz chcice na ananas a ja na sex....

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
A ja polecam jednak przewijak. Jest na troszkę wyższym poziomie- lepiej dla naszych pleców. W szpitalu przewijalam na łóżku i jak wyszlam to nie mogłam się wyprostować tak mi kręgosłup nawałał.

DANIKA
CAROLINE GRATULUJĘ DZIECIACZKÓW!!!!

My dziś kończymy 2 tyg. i rano pozbyliśmy się pępuszka-śmierdziuszka:ju pi:
za skonczone 2 tyg i pepuszek.....

Cytat:

Kochana wspolczuje Ci.....ja mojej codziennie daje herbatke koperkowa....pryka sobie i robi kupki...( chociaz wczoraj nie zrobila) ale jest spokojniejsza i nie placze....czasami sie wykrzywia przy jedzeniu ale to wtedy gdy sobie chce pryknac....
Dobrze ze idziecie do pediatry.....dajcie znak co Wam powiedzial....trzymam kciuki zeby bylo lepiej....

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Mamuski...jakich pampkow uzywacie....?? Tzn 1 czy juz 2...bo ja w sumie caly czas uzywam 1....a nie wiem czy 2 sa jakies zdecydowanie wieksze???

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości