Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz. XI - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 11:04   #2641
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Blacky gratuluję załatwienia kolejnych ślubnych spraw

E87 u nas z kolei licytują się, kto co kupi dzieciaczkowi. i jest wielkie oburzenie jak odezwiemy się z Tż-tem " ta i co jeszcze mu kupicie"
Stary 2011-10-05, 11:04   #2642
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka
Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Jak wam zazdroszczę Bo jak się urodziliście tam gdzie bierzecie ślub to wasze dokumenty są cały czas do wglądu i aktualne a u mnie sie tak nie da i 3 miesiące wcześniej będziemy lecieć z językami na brodzie się zapisać na dzień i godzinę o którą się pewnie będe kłócić z urzędnikiem ślub mam w kwietniu wiec to raczej mało chodliwy miesiąc.. tak mi się wydaję
Malwus, a Ty bierzesz tylko cywilny, tak? Bo w kościele to można się zapisać bez tych wszystkich papierów, a tylko trzeba je donieść na 3 miechy przed terminem... "Papierów" w sensie zaświadczenia o bierzmowaniu i licencji / substytucji, czyli pozwoleniu na ślub poza swoją parafią.

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Ja kawke pije w prawie pół litrowym kubku także troche tej kawy jest a po południu czasami druga i jeste to zazwyczaj mrożona
Oj, od dłuższego czasu noszę się z zakupem takiego kubasa. Może na all?...

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
wprawiam się

A właśnie. miałam dzisiaj koszmar ślubny że na 3 dni przed weselem nie miałam jeszcze sukienki i siostra nie chciała ze mną po nią jechać do Krakowa
Ale za to patrzyłam na pogodę i 1.09 miało być 27 stopni i słoneczko
Ja na urlopie miałam więcej snów ślubnych niż zwykle, mimo że w ogóle o tym nie myślałam Najgorszy był taki, że mieliśmy próbę generalną ślubu, jak w Stanach, no i na nią musiałam założyć moją suknię (ale w śnie była zupełnie inna niż moja Mori Lee!). Już po wszystkim wychodzimy z kościoła, ale widzę, że mina TZta nietęga, no więc pytam "co, nie podoba Ci się moja suknia, tak?..." "no tak...". I sen był tak realistyczny, że po obudzeniu leżałam jakieś 10 minut i się zastanawiałam jak mam odzyskać te 900 zł zaliczki, które już zapłaciłam za suknię

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Chciałabym się pochwalić, ze wczoraj podpisałam umowę z fotografem. Jestem bardzo zadowolona po spotkaniu z nim - sympatyczny, konkretny i już wiem, że będzie nam się super współpracowało! Do tego jak na Warszawę jest niedrogi. (Jeśli ktoś z Warszawy szuka fotografa, to chętnie podam kontakt na priv - ma wolne terminy na 2012.) Kolejna rzecz odhaczona. Teraz szukam kamerzysty, który nie krzyknie mi 5 czy 6 tysięcy za 30 minut filmu.

Pozwolę sobie też zaprosić na wirtualny kieliszek winka, bo 30 września złożyłam pracę magisterską. Więc nie będę musiała płacić jakiejś ogromnej kasy za późniejszą obronę. Do tego mam już jutro pierwszą rozmowę o pracę. Kurcze - wszystko mi się pięknie układa. Aż się boję, że zaraz jakiś meteoryt na mnie spadnie, bo za dużo tego szczęścia.
Gratuluję fotografa! Pochwal się jaki to i ile płacicie. Jestem ciekawa, bo też jestem z Warszawy i też znaleźliśmy niedrogiego: 1500 od przygotowań do oczepin plus plener innego dnia A kamerzystę mamy za 2750, stąd: http://www.worldvideo.pl/ Polecam Ci ich, bo robią bardzo fajnie i w dobrej cenie

Gratuluję złożonej magisterki i życzę powodzenia w szukaniu pracy, na pewno się uda!

[QUOTE=jagodzia133;2978831 9]a mi się podoba gdybym miała miec poduszkę to na pewno bym wzięła taką bo mój Niusio mówi że mnie kocha za to że jestem takie dziecko(tzn że czasami mam takie odchyły i się zachowuję jak dziecko płacze udając dziecko na niby oczywiście gadam jak dziecko itd) a do tego KOCHAM Bajki :PQUOTE]

Jeśli lubisz bajki, to może zatańczcie pierwszy taniec do walca z Kopciuszka? Moja koleżanka ostatnio tańczyła i bardzo łądnie się to prezentowało
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:06   #2643
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
A co za kawka? Dobra jakaś? Ja już dzisiaj jedną piłam, ale chyba zaraz przyjdzie czas na następną
Bardzo dobra kawa. U mnie w pracy niestety jest inna i rano nie mam takiej przyjemności z picia.
Stary 2011-10-05, 11:06   #2644
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Właśnie, często ślub to jest tylko odklepanie formułek i nie ma w nim nic personalnego... Też mi się o nie podoba, ale co zrobić. Trzeba albo szukać innego kościoła albo mieć swojego księdza Ewentualnie mogę liczyć na to, że jak w czerwcu będą decyzje personalne w kurii to przyślą nam jakiegoś fajnego. Chociaż teraz przysłali trzech młodych i żaden mi się nie widzi. Byłam na ślubie odprawianym przez jednego znich - ten ksiądz jest 2 lata starszy ode mnie, właśnie go wyświęcili... I chociaż często zwracał się w kazaniu do młodych po imieniu, to wyszło sztucznie i jakoś nie zapadło mi to kazanie w pamięć. A z rozrzewnieniem wspominam na przykład ślub mojej koleżanki sprzed dwóch lat, gdzie ksiądz w kazaniu opowiedział historie ich poznania i tego, jak ich miłość doprowadziła ich prze ołtarz... Do tej pory pamiętam jakie to było ekstra i jak miło się słuchało.

.
nam ślubu będzie udzielać kuzyn mamy TŻ.. Ale i tak nie wiem czy nawet po rozmowach nie wyszłoby to zbyt sztucznie (TŻ średnio go zna a ja już wogóle)
Byliśmy na ślubie kuzyna TZ gdzie też był ten ksiądz i było ot tak.. normalnie..

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:08   #2645
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Dziewczynki co sądzicie o takim okryciu do kościoła? (zależy mi żeby nie było to typowe ślubne bolerko, bo mi sie strasznie nie podobają oraz zeby mi było chociaż odrobinę ciepło w nim, bo na początku maja raczej upałów nie będzie ) To jest taka dzianinka/sweterek robiony na drutach/szydełku. Oczywiście w kolorze sukni
Mi sie bardzo podoba

Cytat:
gosza- Ciebie pytałam o zamieszkanie bo sobie pomyślałam, czy Ty nie szukałaś tej sukienki swojej wymarzonej Cymbeline na allegro? Może akurat jakaś dziewczyna będzie sprzedawać w Twoich okolicach?
Ostatnio widziałam ją do sprzedaży w okolicach Krk (wiem wiem rozważałaś możliwość jazdy do Krk) Ale może akurat trafi się jakaś aukcja bliżej Twojej miejscowości

Aaaa i miałam się zapytać Was.
Jak to jest z pocałunkiem w kościele?
Praktykuje się go u Was?
U mnie szczerze powiedziawszy- jeszcze się nie spotkałam...
Bardzo mi miło, że o mnie pomyślałaś
U mnie niestety proboszcz nie jest za "całowaniem się" w kościele. Bardzo sie burzy po takiej propozycji.

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Ten "rozwodnik" bardzo chciałby unieważnienia. Nie wiem. Chyba jeszcze się za to nie zabierał. Mojej kuzynce też trochę przeszkadza to, że nie będzie mogła chodzić do komunii itd. Popieprzone mamy te prawa.
Z tym całym unieważnieniem nie jest tak łatwo. Bardzo rzadko sąd biskupi stwierdza małżeństwa za nieważne. Mimo spełniania jakiś tam warunków i tak jest ciężko. Jeśli nie stwierdzi się niepoczytalności, choroby psychicznej, impotencji może być baaardzo ciężko.
Znam babkę, która pracuje w poradni rodzinnej i bardzo często do niej kierowani są małżonkowie, którzy chcą się rozstać. Od 8 lat pracuje z takimi ludźmi i od 8 lat jeździ jako świadek do kurii na sąd biskupi i jeszcze ani razu w jej "karierze" nie zdarzyło sie, by sąd stwierdził takie małżeństwo jako nieważne....

A ja mam dzisiaj Marysie pod opieką i na szczęście zasnęła, bo łatwo z nianie było. Siostra od poniedziałku do pracy chodzi, mała sie musi przyzwyczaić, z tym problemów nie ma, ale zaczyna ząbkować i jest niespokojna.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:10   #2646
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
ale co do tych podwiązek i krawatów to nie myslę kupowac 100 sztuk czy więcej na wszystkie butelki tylko ok 40 i przekładać z jednej butelki na drugą.
Może i dobry pomysł ale wątpię żeby u mnie ktoś się znalazł żeby to przekładał z jednej butelki na drugą...

maxwelka ja mam takie dwa... jeden kupiłam sobie w zakopanym, a drugi z Nescafe, przy kawie był

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:11   #2647
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
po obudzeniu leżałam jakieś 10 minut i się zastanawiałam jak mam odzyskać te 900 zł zaliczki, które już zapłaciłam za suknię
takie sny są najgorsze

Stary 2011-10-05, 11:12   #2648
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
naklejek nie planujem. Myślałam o kupnie fajnej a'la podwiązki i a'la mini krawatu na butelki. są na allegro
No i wówczas już bez zawieszek i tych naklejek. Księgi nie planuję.
Jedynie menu na stoły (bardzo spodobał mi się ten pomysł- goście którzy muszą na przykład odwieźć dziecko do domu, albo kogoś, lub po prostu coś im wypadnie są na bieżąco co się dzieje na stolach i co będzie podawane o której godzinie )

aha. i jak dojdziemy do 100% porozumienia z TŻ to winietki również będą:P trzymajcie kciuki bo coraz bardziej się przekonuje
My też naklejek nie planujemy, może się skuszę na jakieś zawieszki, ale to zobaczę ile nam wyjdzie tych butelek. Póki co zastanawiam się ile tej wódki na głowę, no i tak myślę, że chyba ćwiartka wystarczy? Szczególnie, że raczej sporo osób będzie piło wino moim zdaniem.
Księgę planujemy, bo to fajne pamiątka
A winietki chcemy w kształcie garnituru i sukienki, takie co to się w środku mieszczą jakieś słodycze jako podziękowanie dla gości

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ile wy piszecie zanim wrócę do domu to będzie pewnie z 5razy tyle do czytania

U nas się nie całuje ani nie klasycze w kościele tylko przed

Gratuluję 1 z przodu

maxwelka ja kupiłam suknię po zmierzeniu 5modeli. W salonach byłam około 10ale maly wybór był
To też nieźle Okazuje się, że nie jestem sama taka narwana

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Bardzo dobra kawa. U mnie w pracy niestety jest inna i rano nie mam takiej przyjemności z picia.
A to jest taka kremowa? Bo moja kosmetyczka mi zawsze robi jakąś kremową, ale to jest chyba Tchibo.
Stary 2011-10-05, 11:13   #2649
kooocur
Zakorzenienie

Nie da sie za Wami nadążyć!!

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
A no sztuczka tez się gdzieś ostatnio pod ziemię zapadła
Pewnie ciężko pracuję
Sztuczka na FB sie pojawia, ale chyba do nas nie chce zawitać!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:16   #2650
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Może i dobry pomysł ale wątpię żeby u mnie ktoś się znalazł żeby to przekładał z jednej butelki na drugą...

maxwelka ja mam takie dwa... jeden kupiłam sobie w zakopanym, a drugi z Nescafe, przy kawie był
To się podziel Hehe, żartuję. Ja póki co piję w takim normalnym, z Coffee Heaven, dostałam kiedyś od przyjaciółki na imieniny Ale większe gabaryty by się przydały...

Cytat:
takie sny są najgorsze
Noooooooooo... Obudziłam się zlana potem!
Stary 2011-10-05, 11:18   #2651
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Malwus, a Ty bierzesz tylko cywilny, tak? Bo w kościele to można się zapisać bez tych wszystkich papierów, a tylko trzeba je donieść na 3 miechy przed terminem... "Papierów" w sensie zaświadczenia o bierzmowaniu i licencji / substytucji, czyli pozwoleniu na ślub poza swoją parafią.
Tak tylko cywilny biorę

Co do koszmarków to nie mam ich za wiele ale jak już się jakiś pojawi to najgorszy scenariusz z możliwych
Dziś mi się rzecz jasna po wczorajszej wycieczce po salonach śniły suknie, snu nie pamiętam dobrze ale jak się obudziłam to czułam się tym snem zwyczajnie zmęczona Nawet w nocy nie mam spokoju
Stary 2011-10-05, 11:21   #2652
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
To się podziel Hehe, żartuję. Ja póki co piję w takim normalnym, z Coffee Heaven, dostałam kiedyś od przyjaciółki na imieniny Ale większe gabaryty by się przydały...
Nie ma problemu tylko ten z nescafe ma trochę ucho obite, a ten z zakopanego jest po zielonej herbacie i ma taki ciemny nalot w środku...

Pani Mgr
Stary 2011-10-05, 11:21   #2653
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja ściągam do większych prac domowych i do zmywania (nie lubię go moczyć bez potrzeby)

Dziewczynki co sądzicie o takim okryciu do kościoła? (zależy mi żeby nie było to typowe ślubne bolerko, bo mi sie strasznie nie podobają oraz zeby mi było chociaż odrobinę ciepło w nim, bo na początku maja raczej upałów nie będzie ) To jest taka dzianinka/sweterek robiony na drutach/szydełku. Oczywiście w kolorze sukni
mi się bardzo podoba, originalny pomysł
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
hej hej dziewczyny wczoraj bylismy w USC termin ustalony na
21.07.2012 na godzine 16 :d

można mnei dopisac do listy
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
199 dni do ślubu
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
No i pojawiła się 1 na przodzie <duma>
gratulacje
Cytat:
To pewnie wszystko zależy od księdza. Na większości ślubów, na których byłam w tym sezonie, ksiądz powiedział, że pan młody może teraz pocałować pannę młodą.

A oklaski? Na ślubach, na których ostatnio byłam, po przysiędze były oklaski. Co o tym sądzicie?
oklaski bardzo fajna sprawa chociaz ja się jeszcze nie spotkałam z tym
ksiadz który udprawiał mszę slubna mojej siostry to na koniec im powiedział że moga się pierwszy raz oficjalnie pocałować słodko było
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:24   #2654
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Póki co zastanawiam się ile tej wódki na głowę, no i tak myślę, że chyba ćwiartka wystarczy? Szczególnie, że raczej sporo osób będzie piło wino moim zdaniem.
A winietki chcemy w kształcie garnituru i sukienki, takie co to się w środku mieszczą jakieś słodycze jako podziękowanie dla gości
Wczoraj o tym z mamą rozmawiałam. I stanęło na tym, że na dwa dni kupujemy 0,7 na łebka. Przy 100 gościach wychodzi 140 butelek 0,5l. Coś pewnie pójdzie na bramy. Ale jak wódka zostanie to przecież się nie zepsuje. Poza tym w sierpniu mój Chrzestny ma srebrne wesele, więc gdyby wódki zostało, to on chętnie weźmie
I winko będzie, koniak i whiskey (ale tylko parę butelek). Piwko pewnie pójdzie bardziej drugiego dnia.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-10-05, 11:25   #2655
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Z tym całym unieważnieniem nie jest tak łatwo. Bardzo rzadko sąd biskupi stwierdza małżeństwa za nieważne. Mimo spełniania jakiś tam warunków i tak jest ciężko. Jeśli nie stwierdzi się niepoczytalności, choroby psychicznej, impotencji może być baaardzo ciężko.
Znam babkę, która pracuje w poradni rodzinnej i bardzo często do niej kierowani są małżonkowie, którzy chcą się rozstać. Od 8 lat pracuje z takimi ludźmi i od 8 lat jeździ jako świadek do kurii na sąd biskupi i jeszcze ani razu w jej "karierze" nie zdarzyło sie, by sąd stwierdził takie małżeństwo jako nieważne....
to fakt - unieważnienie ślubu zawartego w kościele jest bardzo trudną sprawą. Tym bardziej, że unieważnienie jest jednostronne - czyli trzeba udowodnić winę drugiej osoby.
Znam jedną osobę, która otrzymała unieważnienie ślubu kościelnego i w jego przypadku ta druga osoba była winna całkowitemu rozpadu małżeństwa.
Stary 2011-10-05, 11:26   #2656
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

takie kwiaty mi się podobają004primary1.jpg

104.jpg

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:29   #2657
melod_y
Zakorzenienie

[QUOTE=magduś2;29796475]takie kwiaty mi się podobająZałącznik 4263552

Wydaje mi się że te niebieskie to frezje.. a jeśli tak słyszy się że szybko więdną i krótko się trzymają...
Ale kiedyś dostałam bukiecik od TŻ i w wazoniku stały dobre kilka dni

Stary 2011-10-05, 11:30   #2658
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma problemu tylko ten z nescafe ma trochę ucho obite, a ten z zakopanego jest po zielonej herbacie i ma taki ciemny nalot w środku...
To ja chyba jednak kupię siakiś nowy

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
oklaski bardzo fajna sprawa chociaz ja się jeszcze nie spotkałam z tym
ksiadz który udprawiał mszę slubna mojej siostry to na koniec im powiedział że moga się pierwszy raz oficjalnie pocałować słodko było
Ja na końcu nigdy nie widziałam, zwykle pocałunek jest od razu po przysiędze

Cytat:
Wczoraj o tym z mamą rozmawiałam. I stanęło na tym, że na dwa dni kupujemy 0,7 na łebka. Przy 100 gościach wychodzi 140 butelek 0,5l. Coś pewnie pójdzie na bramy. Ale jak wódka zostanie to przecież się nie zepsuje. Poza tym w sierpniu mój Chrzestny ma srebrne wesele, więc gdyby wódki zostało, to on chętnie weźmie
I winko będzie, koniak i whiskey (ale tylko parę butelek). Piwko pewnie pójdzie bardziej drugiego dnia.
Moja koleżanka ostatnio miała wesele, było pół litra na łebka, wódki zostało co nie miara, a wina zabrakło... Moi goście będą pić raczej wino, jak ich znam. Ale podpytam ich jeszcze, to będzie mi łatwiej ocenić A jeszcze będziemy mieć barmana, który będzie mieć swój alkohol, więc trzeba to będzie jakoś podzielić.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

[QUOTE=melod_y;29796510]
Cytat:
takie kwiaty mi się podobająZałącznik 4263552

Wydaje mi się że te niebieskie to frezje.. a jeśli tak słyszy się że szybko więdną i krótko się trzymają...
No przecież frezje są jednymi z lepiej trzymających się kwiatów To nie wiem kto Ci mówił, że krótko...
Stary 2011-10-05, 11:31   #2659
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
Blacky gratuluję załatwienia kolejnych ślubnych spraw

E87 u nas z kolei licytują się, kto co kupi dzieciaczkowi. i jest wielkie oburzenie jak odezwiemy się z Tż-tem " ta i co jeszcze mu kupicie"
Tez sa niezli

Cytat:
My też naklejek nie planujemy, może się skuszę na jakieś zawieszki, ale to zobaczę ile nam wyjdzie tych butelek. Póki co zastanawiam się ile tej wódki na głowę, no i tak myślę, że chyba ćwiartka wystarczy? Szczególnie, że raczej sporo osób będzie piło wino moim zdaniem.
My mamy 0,7 na dwie osoby ( w cenie wesela ) do tego dokupujemy 0,5 na bramy, "w prezencie" dla gosci przyjezdnych i na drugi dzien... bedziemy miec poza tym barmana na weselu z alkoholami kolorowymi, piwo lane i wina.

Edytowane przez E87
Czas edycji: 2011-10-05 o 11:32
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:31   #2660
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

[QUOTE=melod_y;29796510]
Cytat:

może w kwietniu tak szybko nie "padną" tylko zastanawiają mnie dwie rzeczy: czy nie ubrudzą mi sukni w kościele oraz jak ja mam wytłumaczyć kwiaciarce o co chodzi chyba trzeba te zdjęcia wydrukować..

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-10-05, 11:33   #2661
melod_y
Zakorzenienie

[QUOTE=maxwelka;29796512]

Cytat:

No przecież frezje są jednymi z lepiej trzymających się kwiatów To nie wiem kto Ci mówił, że krótko...
no właśnie musiałam gdzieś o tym czytac bo niezle zapadłą mi ta informacja w pamięci.. No ale po tym jak dostałam bukiecik od TŻ to coś mi się nie zgadzało bo owszem kilka kwiatków przysychało ale niektóre super się trzymały.. To teraz już sama nie wiem

Stary 2011-10-05, 11:33   #2662
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 4263553
..moja mama miała bukiet slubny z kolorowych freznji.....

Był piekny widziałam na zdjęciach...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:35   #2663
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
..moja mama miała bukiet slubny z kolorowych freznji.....

Był piekny widziałam na zdjęciach...
frezje są piękne. Od niedawna jedne z moich ulubionych ciętych kwiatów

Stary 2011-10-05, 11:36   #2664
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Tez sa niezli

My mamy 0,7 na dwie osoby ( w cenie wesela ) do tego dokupujemy 0,5 na bramy, "w prezencie" dla gosci przyjezdnych i na drugi dzien... bedziemy miec poza tym barmana na weselu z alkoholami kolorowymi, piwo lane i wina.
Myślę, że to dobra ilość. Ja myślę o ćwiartce, ale zobaczymy. U nas bram na szczęście nie będzie - stolica ma jednak jakieś plusy
Stary 2011-10-05, 11:36   #2665
melod_y
Zakorzenienie

A tak wogóle zapomniałam Wam pokazać. Bardzo podoba mi się ta sukienka. Niestety PMka z butami ma mniej wzrostu niz ja bez więc
http://allegro.pl/dom-mody-fularazyw...847424128.html

Stary 2011-10-05, 11:38   #2666
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
A tak wogóle zapomniałam Wam pokazać. Bardzo podoba mi się ta sukienka. Niestety PMka z butami ma mniej wzrostu niz ja bez więc

bardzo ładna

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-10-05, 11:43   #2667
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

No dobra dziewczyny... uderzam dzisiaj na salony :P:P heheh raczej SALONIKI bo u mnie dużych nie ma...

Jeśli tylko uda mi sie coś znaleźć i pstryknąć fotki to wrzuce, ale szanse sa marne bo jest tam sporo babeczek coś ok. 5 a ide z mamą....

3majcie kciuki...:p rosi:
patiss89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:43   #2668
halunia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
halunia specjalnie dla Ciebie wstawiam zdjęcie
Dziekuje i przyłaczam sie do stwierdzenia, ze za mundurem Panny sznurem

Cytat:
W marcu będzie ciepło i sucho, a 10 kwietnia będzie świecić piękne słoneczko i temperatura nie zejdzie poniżej 18 st C
Tak to może być
Bedzie piękna pogoda musi być a co
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
TAK JEST

Uwaga Panie i Panie Mgr Chatka pozdrawia z Warszawy nie ma szans, żebym Was nadrobiła, bo ledwo się trzymam na nogach (ze zmęczenia) więc nadrobię jutro, a dziś tylko Wam powiem, że jeszcze nie bardzo to do mnie dociera, ale jest zaaaaaaaaaaaaaaaaajeeeeee eeeebiście Mam 4 na dyplomie i jestem cała happy i freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eee

A teraz idę spać
No gratulacje:0 klask i:
Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko pokaże wam nasze wybrane zaproszenia może komuś wpadną w oko

Ja też mam jutro zajęcia do 18 i jeszcze pociągiem trzeba wracać ;/ dziś opóźniony był godzine ehh

Moje będą z fioletową wstążką właśnie zamówiłam próbki jak przyjdą to wam pokaże jak wyglądają
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...852297373.html
Bardzo mi sie takie zaproszenia podobają
Ja niestety nie mam talentów plastycznych i nie skuszę sie na zrobienie sama nic z galanterii papierniczej:ma d:
Za to szukam akualnie piosenki którą mogła bym specjalnie zaspiewac dla mojego TŻ na weselu
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:46   #2669
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
To ja chyba jednak kupię siakiś nowy
Patrząc na stan moich kubków też by im się przydała wymiana, szczególnie tenu po zielonej herbacie, ale jakoś tak nie moge sie z nim rozstać... mam sentyment do niego...

Cytat:

Załącznik 4263553
Bardzo ładne bukieciki..

Cytat:
Śliczna sukeinka

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez patiss89 Pokaż wiadomość
No dobra dziewczyny... uderzam dzisiaj na salony :P:P heheh raczej SALONIKI bo u mnie dużych nie ma...

Jeśli tylko uda mi sie coś znaleźć i pstryknąć fotki to wrzuce, ale szanse sa marne bo jest tam sporo babeczek coś ok. 5 a ide z mamą....

3majcie kciuki...:p rosi:
Powodzenia czekamy na relacje

Pani Mgr
Stary 2011-10-05, 11:47   #2670
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
to fakt - unieważnienie ślubu zawartego w kościele jest bardzo trudną sprawą. Tym bardziej, że unieważnienie jest jednostronne - czyli trzeba udowodnić winę drugiej osoby.
Znam jedną osobę, która otrzymała unieważnienie ślubu kościelnego i w jego przypadku ta druga osoba była winna całkowitemu rozpadu małżeństwa.
No i tutaj pada pytanie czy wtedy warto starać się o coś takiego i czy ta druga osoba jest w stanie ponieść tego wszystkie konsekwencje. Bo wtedy ok, jedna osoba może zacząć życie od nowa, bez konsekwencji , ale ta druga ma chyba jeszcze gorzej... Oby tylko ludzie się kochali i nie musieli przez to przechodzic!

Cytat:

Załącznik 4263553
Piękny bukiet i frezje są cudne. I ja je chce w kwietniu!!!!

Cytat:
Moja koleżanka ostatnio miała wesele, było pół litra na łebka, wódki zostało co nie miara, a wina zabrakło... Moi goście będą pić raczej wino, jak ich znam. Ale podpytam ich jeszcze, to będzie mi łatwiej ocenić A jeszcze będziemy mieć barmana, który będzie mieć swój alkohol, więc trzeba to będzie jakoś podzielić
No właśnie to zależy od gości. Na tyle ich chyba znamy, by wiedzieć co preferują Dlatego sama zapas wódki muszę mieć. Bo większość stawia na wódkę, ciotka z mamą będą piły koniak, paru wujków whiskey. Ale wina będzie sporo (tylko koniak i whiskey w mniejszych ilościach).

Cytat:
Świetna jest!!!! Ale dla mnie też i wzrostowo i biustowo i biodrowo za mała...

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości