|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
cześć Dziewczyny!
![]() Dziękuję za komplementy na temat włosków przepraszam, że nie cytuję starszych postów , ale nie dam rady , nadrabiam od kilki dni i nie spamiętam ![]() Mysia m - pewnie, że podobne mamy włoski, mówiłam Cytat:
ale mam zbyt zniszczone i zbyt krótkie włoski ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-10-06 o 00:03 |
||
|
|
|
#43442 |
|
ma zielone pojęcie
|
Robiła sobie któraś z Was piankę z jajka? Właśnie przeczytałam na jednej stronie, że można ubić samo białko i stosować je na włosy jak piankę
To prawda?
|
#43443 | |
|
Zadomowienie
|
Może by tak spóbowac...
Chociaż z moją koordynacją ruchową to obawiam się, że nic z tego Cytat:
Jeju, wczoraj przeżyłam szok. Tzn właściwie 2 dziewczyny z mojej szkoły przeżyły szok jak się dowiedziały że przy każdym myciu używam odżywki ds i bs... Od tamtej pory patrzą sie na mnie jak na wariata
|
|
#43444 |
|
Raczkowanie
|
To ja się podzielę doświadczeniami ze spania w chustce
![]() Jedwabnej nie mam, ale mam jakąś taką śliską (niestety, nie wiem, co jest w składzie, metka się wybyła). Podpięłam sobie przyskalpowce żabciami (bo u mnie zaraz skubańce glebią) i założyłam chustkę tak, jak pisała chyba Volyova. Byłam ciekawa, czy na krótkich włosach coś z tego wyjdzie, bo rano zwykle wita mnie masakra. Niestety, mam za krótkie na warkocza, a ananas się nie sprawdza. I tak: po pierwsze o dziwo chustka mi nie spadła (śpię dość dynamicznie ) a po zdjęciu chustki nie miałam totalnie zsianowanej zamoty na łbie. Idealnie może nie było, ale zdecydowanie lepiej, bo kłaki sie nie poplatały Czyli w sumie dla krótszych włosów wg mnie na razie najlepsza opcja. Tylko mój TŻ się ubawił i stwierdził, że mi totalna szajba bije A takie pytanie... Wiem, że z puchem się walczy pielęgnacją, ale jak już mi się kłaki spuszą (po pierwsze są ciągle w kiepskiej kondycji, a na dodatek często coś psuję), to jakby je podratować? Kombinowałam żelem, odżywką b/s, olejkami, ale jakoś tak bez szału. Co najlepiej zrobić? Zaczął się czas mglisty, więc puszek mnie łapie notorycznie, ech |
|
|
|
#43445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale może i dobry sposób. Będziesz próbować?
|
|
#43446 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
Cytat:
I też się nie podejmę, jajco smierdzi :/ |
||||
|
|
|
#43447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) koleżanka poradziła mi cudowny sposób na "odświeżenie włosów" lekko przetłuszczonych-wcierkę z piany białka. O mało nie straciłam połowy włosów (a miałam zaledwie za ucho), bo wcierajac oczywiście poplątałam je masakrycznie, a potem to wszystko zaschnęło. I szopę miała 4 razy większą. Nawet mycie nie pomogło, jakoż odżywki pomagającej przy rozczesaniu nie posiadałam. Rozczesując więc wyrywałam garsciami. Zatem jako wcierki nie polecam, ale jako pianka może się sprawdzić, jako że usztywnienie murowane! A znajomy punk stawiał w ten sposób irokeza. Tylko chyba cukru jeszcze dodawał Ech, jakoś sobie musieliśmy radzić...
|
|
#43448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#43449 |
|
Wtajemniczenie
|
Maliniarko, współczuję i przytulam
W taka pogodę moje włosy nie chcą falować . Robia sie takie pukle jak u Wodeckiego Dziś je naolejuje, moze jutro się odwdzięczą.
|
|
|
|
#43450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jabłkowy ocet jest łagodniejszy.
|
|
#43451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym robiła warkocz na jakąś część dnia, a potem właśnie rozpuszczała, może zobacz jeszcze, jak na takie rozpuszczone działa jakieś psikadełko, może woda z żelem aloesowym, woda z miodem czy woda z keratyną i panthenolem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pati - pewnie, że tęskniłyśmy, za pięknymi włoskami zawsze się tęskni ![]() Malinko - przytulam Czasem dobrze sobie popłakać, jak się dużo rzeczy nawarstwi, to tak fajnie oczyszcza.
|
|||
|
|
|
#43452 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno się przyda Cytat:
![]() Cytat:
w postaci maseczki ściągającej. Fajnie działa To prawda na włosy można stosować choć ja nigdy nie próbowałam ___________________ Wiecie co siostra zmierzyła mi wczoraj włosy po 3 tygodniowej kuracji Jantarem i urosły mi o 4 cm( z kilkoma milimetrami)
|
|
#43453 | ||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Maliniarko
Co za piiii.......Cię tak skrzywdziła Cytat:
Ale jeśli Twoje są takie gładziutkie jak na zdjęciach to zazdraszczam ![]() Cytat:
Tak jak pisałam, przyzwyczaję się do codziennych dojazdów i będzie wtedy lepiej. Bo jak wracam do domu póżno po pobudce przed 5 to padam na twarz i nie mam na nic siły. Ale dziś wolne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio również zauważyłam, że posty mi czasem zjada. Cytat:
Cytat:
W ogóle podziwiam osoby, które tańczą. Podziwiam i sama bym chciała ale jakoś nigdy mi po drodze aby się na coś zapisać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-10-06 o 21:54 |
||||||||||||
|
|
|
#43454 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Jasne, że będę
Ja lubię takie naturalne metody ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja już używałam kilka razy jajka do mycia włosów, ale właśnie - używałam całego jajka. Włosy zachwycone nie były, bo nie chciały się falować. Za to faktycznie były umyte Teraz kusi mnie ta pianka z białka jajka. Ale wiem, że coś musiałabym pod nią dać, bo inaczej pianka tylko by rozprostowała mi włosy.
|
|
#43455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kopara Wracam wykończyć Jantara! ![]() Pati- google - taniec irlandzki rzeszów
|
|
|
|
|
#43456 |
|
ma zielone pojęcie
|
Próbowałam zrobić żel lniany według przepisu podanego przez Eloe, ale mi nie wyszło... Dałam zgodnie z przepisem 2 łyżki siemienia i szklankę wody. Wyszedł mi glut, którego nie dało rady przecedzić
Może ja mam jakieś małe szklanki (250 ml, standard...) albo duże łyżki? Teraz próbuję zrobić żel z 2 łyżek siemienia i 2 szklanek wody. Może teraz wyjdzie... A gluta, który mi wcześniej wyszedł, już zjadłam Mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi
|
#43457 |
|
Rozeznanie
|
Chatul, czy przykryłaś garnuszek podczas gotowania? Jeżeli nie, to za dużo wody odparowało i został Ci super gęsty glut (super-glut
)
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#43458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja daję 1/2 szkl. ziarenek na 2 szkl. wody i wychodzi mi żel o fajnej, dość gęstej, konsystencji. |
|
|
|
|
#43459 | |
|
Rozeznanie
|
Ajrisz ekstra!! jestem pełna podziwu
Fantastycznie to wygląda!! A jak wywijasz nóżkami Zawsze lubiłam takie klimaty ale teraz chyba się zakochałam w tym tańcu![]() Cytat:
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-10-06 o 12:15 |
|
|
|
|
#43460 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
pewności brak. Na pewno odżywki cebulki i złagodzi podrażnienia. A skoro odżywi cebulki, to jest też szansa, że włos przestaną wypadać. Na pewno wzmocni, więc - jak by nie patrzeć - wartoCytat:
Choć i za moich czasów większość pracowała i dawała radę studiować. To potwornie trudne, ale cię wzmocni I da Ci jeszcze jedno - doświadczenie. Nie będą potem patrzeć na Ciebie pracodawcy jak na zieleńca. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I przyłączam się do zachwytów nad nogami ![]() Cytat:
Cytat:
Wcześniej pisałam, czego używać, by kolor się utrzymał. Sprawdź, może akurat coś pasuje do tego, co z nimi robisz? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I ja tam siwków nie widzę. ![]() Cytat:
Cytat:
bardzo dobre posunięcie.Proponowałabym jeszcze sprawdzić ten zestaw z inną odżywką b/s - ta, która masz, zawiera miód i proteiny mleczne (wielkoczasteczkowe).
|
|
#43461 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, szukam przepisu na płukankę lnianą, ale jakoś nie mogę znaleźć. Pamiętam, że była o niej mowa kilka dni temu. Czy któraś mogłaby mnie odesłać we właściwe miejsce lub przypomnieć jak się robi i stosuje? Czy u Was też taka piękna pogoda? |
||
|
|
|
#43462 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moze faktycznie przesadzam z tymi siwkami, po prostu przy lustrze pod lampą się jakoś mi wydają strasznie widoczne ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, ze dobrze zapamietałam, bo dzis będę pierwszy raz ją robić ![]() A pogoda cudowna
|
||
|
|
|
#43463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że już sie tego nie spłukuje i później tylko normalna stylizacja (np.żel lub jakaś d/s jeśli ktoś stosuje), tak? |
|
|
|
|
#43464 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#43465 | |||||||
|
|
Cytat:
Podobnie z efektem prostującym oliwy - nie musi tak działać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#43466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tzn, ja nie chcę rozjaśniać na faktyczny blond, jedynie tylko nie chcę już bardziej przyciemniać tego ciemnego blondu, który mam teraz. Kiedyś juz sobie przyciemniłam i nie podobało mi się, inni też potwierdzali, że niespecjalnie jest. Hmm to może przetestuję oliwę z oliwek, czy aby mnie nie prostuje (zapewne prostuje, jak znam życie |
|
|
|
|
#43467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A chodzi za mną Dzisiaj idę podciąć Jeśli wyjdę z pracy za dnia ;]---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#43468 | |||||||
|
|
są, ale wszystkie jesteśmy z Tobą Przetrwamy i toCytat:
Cytat:
ja tez myślałam, ze naturalsa ![]() Ajrisz... a jak Ty byś wyglądała w takiej tresie? Cytat:
ale ja nie pisałam nic o myciu jednokrotnym... Szampon nie musi się pienić, by umył. Reakcja związana z tworzeniem miceli zachodzi i tak. Tutaj i tutaj więcej w temacie. Cytat:
Cytat:
Coś tu jest subtelnego, ale trochę za sucho (przychodzi mi do głowy aloes) i niewłaściwie obcięte. Cytat:
Cytat:
Zależy co w piance.
|
|
#43469 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale byłam taka zła i zdenerwowana, zaplanowałam sobie później rzeczy i miałam stresa, że nie zdążę ![]() no nie kazała płacić, ale zapłaciłabym żebym wyglądała tak jak wcześniej a najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że chciałam tylko ochłodzić kolor i zostać przy mniej więcej naturalnym, a wyszłam z rudym czubkiem ![]() służy służy Cytat:
czuję, że są szorstkie w dotyku i przesuszone, skóra głowy niby nie jest zaczerwieniona (fryzjerka chyba z 5 razy dokładnie sprawdzała, bo się też sama zdenerwowała), ale czuję, że jest napięta balejaż, nie podoba mi się, niech teraz przyciemni (może za tydzień lub dwa) i tyle, będzie co będzie byle nie tono szczuplutka jesteś to może lekarz dobrze gada Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wodecki? przynajmniej objętość dobra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#43470 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prawda, płacz pomaga ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale dziewczyny dawały dopiero po płukance b/s też ![]() a dzisiaj mam spotkać się z naszą Mgiełką ale mi będzie wstyd przy tych jej cudownych lokasach! (dostanę moje mazidełka, ale nie mam ochoty nawet ich użyć teraz )ktoś pisał, że nie dałam się wyprostować, nie dałam się już nawet szczotką dotknąć potem: M: niech pani tylko wysuszy! F: może trochę ułożyć na szczotkę? M: NIE! F: (do siebie) gdzie ten jedwab.... M: na co mi teraz ten jedwab! przecież to sam silikon!
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-06 o 14:23 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

, ale nie dam rady
, nadrabiam od kilki dni i nie spamiętam 

Ja stawiam na (mniej lub więcej :P) naturę 
ale mam zbyt zniszczone i zbyt krótkie włoski 

To prawda? 

) koleżanka poradziła mi cudowny sposób na "odświeżenie włosów" lekko przetłuszczonych-wcierkę z piany białka. O mało nie straciłam połowy włosów (a miałam zaledwie za ucho), bo wcierajac oczywiście poplątałam je masakrycznie, a potem to wszystko zaschnęło. I szopę miała 4 razy większą. Nawet mycie nie pomogło, jakoż odżywki pomagającej przy rozczesaniu nie posiadałam. Rozczesując więc wyrywałam garsciami. 

Dziś je naolejuje, moze jutro się odwdzięczą.
Czasem dobrze sobie popłakać, jak się dużo rzeczy nawarstwi, to tak fajnie oczyszcza.

Ciekawa jestem, czy to dlatego, że używam lżejszych kosmetyków, czy to taka wyjątkowo mocno wżerająca się farba
Albo widać je bardziej przy ciemnych włosach, nie wiem..

ja tez myślałam, ze naturalsa