|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Wtajemniczenie
|
gratulujemy
![]() dobrze, że to tylko jakiś alergiczny katarek, a nie nic gorszego Cytat:
![]() superrrr ![]() my nie mamy jeszcze ząbka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Zakorzenienie
|
To jak gotować zupkę? Przecież warzywa nawet jak odleję wywar ( a odlewam szklankę, żeby nie była za wodnista) to "nasiąkają" tą wodą. A jak odleję całość, to jak zupka zastygnie to robi się... eee kamień?
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3124 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny odebrałam wyniki badań TSH. Jestem w szoku. Norma to 0.27-4.2 a mój wynik to 42.21
![]() No i Maja po kaszy nie robiła dzisiaj jeszcze kupy a do tego jakoś dziwnie trzyma głowę w lewą stronę. Chyba muszę iść z nią do pediatry.
#3125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ost.pić Jej daje w niekapku, i nawet czasami wypije z 50 ml ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- my również ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez nie mamy ![]() Lena wlasnie zjadla 250g baraniny z warzywami, dodatkowo dolalam z10ml wody, bo to geste bylo i dalam pol zoltka ![]()
![]() |
#3127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To Lenka ładnie Ci je, oby tak dalej ![]()
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
Właśnie doczytałam na necie... Powiem Wam szczerze, że tyle czasu gotuję już i nikt mi nie zwracał uwagi, nawet gastrolog, ale on to już w ogóle dziwna historia więc się nie dziwię
![]()
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mięsko gotuj w oddzielnym garnuszku i posiekane dodaj do zupki a całość jeszcze zmiksuj. Po 10 miesiącu możesz podawać zupki gotowane na mięsie, mięso powinno być pozbawione skóry i kości. Pamiętaj. Jeśli twój maluszek jest alergikiem lepiej z zupkami gotowanymi na mięsie poczekać nawet do 3 urodzin. Zupy na wywarze mięsnym zawierają silnie alergizujące białko.
![]() |
#3130 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie(wiem,ze ten temat był juz milion razy
![]() ![]() Chce Lilce zacząć podawać.Jak to sie powinno odbywać?Mam jakąś kaszę mannę z Intermarche.Czy to musi byc jakas dla dzieci?Czy podaje się ją gotowaną czy nie trzeba gotować?Czy moge podać ją do słoika z deserkiem?Jak długi czas powinnam ją podawać?
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nocka była tragiczna. Mały budził się co godzinę a od 24;30 do 2:30 wcale nie spał. Popłakiwał, chciał cyca i nie chciał spać w łóżeczku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() coralady , możes podawać mannę taką zwykła tylko z nią jest więcej zachodu bo musisz ugotować i albo dać samą albo do posiłku i podaje się 2-3g tej kaszy moje dziecko było tak zmęczone, że zasnął na moich rękach po inhalacji a przed jedzeniem i wmusiłam w niego na śpiocha 120ml tylko a zawsze je 210 ciekawe jaka noc bedzie ![]() lece się kąpać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |||
Zadomowienie
|
my tez nie, ale już nie żałuję. Przynajmniej nie wyje jak syrena codziennie , a przeciez jak już wyjdzie pierwszy, to widzę tu na forum, że później to już idą jeden za drugim
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieci Cycowane: po 4 miesiącu życia dajemy 2-3 g produktu glutenowego na 100ml posiłku/mleczka raz dziennie przez 2 miesiące. Po 2 miesiącach bez ograniczeń Dzieci Butelkowe: 2 etapy: 1- po 5.miesiącu życia 2-3 g produktu glutenowego na 100ml posiłku/mleczka raz dziennie przez 2 miesiące 2- po 7.miesiącu życia 6g / 100ml przez kolejne 2 miesiące. Po 9. miesiącu życia bez ograniczen gluten jest w: kaszkach, kaszach, makaronie, chlebie, bułkach. Dawkę glutenu dajemy do 1 posiłku dziennie, nie do każdego po trochu. Można dodawać do deserku, mleczka. Zwykkla tradycyjna kasza manna 2-3g glutenu jest zawarte w pół łyżeczce do herbaty. Gotowe kaszki manny i inne zawierające gluten bobovity i innych firm mają inną proporcję i trzeba przeczytac na opakowaniu . Zwykła kaszkę mannę gotujemy przed podaniem dziecku. Można troszkę posolić (taka rada mojej Mamy, Lila bez leciutenko posolnej nie zje, chyba że bobovitę) Lecę kąpac moje bejbe, bo juz TŻ mnie opier..... że na wziazu siedze, a dziecko czeka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ehhh ja tam nie gotuję, chyba nie wiem od której strony się do tego zabrać, dziś spróbowałam zrobić marchewkę, ale mały nawet jedenej łyżeczki nie zjadł i to jeszcze bardziej mnie zniechęca ![]() Cytat:
co do manny to nie musi być specjalna dla dzieci, może być taka zwykła, którą trzeba gotować na wodzie i można dodać do deserku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mały zasnął właśnie, w dzień mało spał i przed kąpielą był już tak padnięty, że zasnął o 19.30 i o 20 go obudziłam. Po myciu i jedzeniu zaczął się wściekać w łóżeczku, ale na szczęście już śpi. Ja też się kładę, bo pewnie znów dwie pobudki będą ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja zawsze robię cały pojemnik zupy,więc kilka pasteryzuję i do lodówki a reszta do zamrażalnika Pomykam na tap madl ![]() zdrowia dla chorowitych dzieciaczków i mam i spokojnych nocy dla ząbkujących ![]() a dla mam stosunkowo udanej nocy ![]()
![]() |
#3136 |
Wtajemniczenie
|
ego-ego,kasienka,kasiunia dzięki za informacje
![]() Mam taką zwykła z Kupca,więc jutro jej ugotuje i dodam do deserku ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |||||
Raczkowanie
|
hej.
![]() gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() ja sie własnie zastanawiam nad tymi kaszkami/kleikami czy trzeba jak dziecko dobrze przybiera na wadze? nie chciałabym utuczyc mojego dziecka ![]() dzieki, choróbsko wysiedziałam w domu i jest o wiele lepiej juz, Małego na razie nic nie bierze wiec jestem ok Cytat:
![]() na szczęscie szybko przechodzi, juz coraz lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje zabków, my ciagle bezzębni oj biedulek ale sie umęczy z katarkiem ![]() to dobrze ze udało ci sie kupic nietoksyczne, jednak mozna takie znalezc, ja tak sie zastanawiam nad tą matą którą Montii pokazywała tylko prawie pół salonu mi zajmie ![]() my tez w tym klubie ![]() Cytat:
![]() my jutro rano na szczepienie, jak ja tego nie lubię, ale na szczęście to juz ostatnie, w najblizszym czasie przynajmniej ![]() ![]() ![]()
15.IV.11r. ![]() Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-10-05 o 21:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Rozeznanie
|
Hej
Gratuluję wszystkim ukończonych miesięcy, nowych ząbków i umiejętności ![]() Niestety po powrocie z pracy do domu i zajmowaniu się Lenką tak zmęczona jestem, że nie daję rady posiedzieć na wizażu. Dodatkowo ostatnie kilka nocy Lenka wisi na mnie po 1,5 godz, potem 2 godz przerwy i znowu to samo - nadrabia chyba zaległości z dnia. Zębów nadal brak, ale ładnie siedzi i kombinuje z podkurczoną nogą się jakoś przesuwać. Babcia nosi na rękach przez cały dzień i obrała sobie cel - nauczyć Lenkę raczkować... spróbuję poczytać Was trochę...
#3139 | |
Rozeznanie
|
Witam z samego rana, Anastazja jeszcze śpi a ja już buszuje po necie
![]() U nas wciąż bez zmian, więc nie ma co długo opisywać ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mama do Was pytanie pod czym Wasze dzieciaczki śpią w łóżeczku - pod kołderką czy kocykiem? Bo mi się wydaje, że pod kocykiem może już jej być chłodno a kołdra jest tak duża, że tak nie idzie jej ładnie przykryć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3140 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja zapytam o te kaszki w przyszłym tygodniu jak pójdziemy na szczepienie, u nas słabo z przybieraniem więc może powie żeby podawać ![]() ja się chyba zdecyduję na tą matę, którą Montii kupiła, najbardziej mi się podoba, a miejsce będe musiała na nią jakoś wygospodarować ![]() trzymam kciuki za szczepienie Cytat:
![]() współczuje takich nocy, pewnie potem ciężko się zwlec z łóżka do pracy, a mała chce się chyba Tobą nacieszyć póki może ![]() a babcia ma siłę tak cały dzień nosić? ![]() Natka mój Dawid od mniej więcej dwóch tygodni śpi pod kołderką już. Wielka jest, ale jakoś zwijam nadmiar w jednym końcu łóżeczka i udaje mi się go ładnie przykryć ![]() A w ogóle to dzień dobry, jesteśmy od 6 na nogach, próbowałam małego jeszcze uśpić ale nie chciał a do tego tatuś szykował się akurat do pracy i ciągle go zagadywał ![]() ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-10-06 o 07:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny z rana
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wogóle u nas noc przespana ale mała kaszlała, ja też zasmarkana a wieczorem wzięło też męża ![]() Juz niewiem czy to katar alergiczny skoro i my mamy ? Teraz na zmianę wycieranie nosa, bieganie z myciem rąk, lekarstwa, wszystko w masce a ten Brzdąc energii za dwoje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam i płatki owsiane i mannę i jaglaną z kupca, chyba są najlepsze ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3143 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() Nocka jak zwykle,pobudka co 2h,a od 6-7 przerwa w spaniu ![]() Żurawinka dzięki za info o mannie,może tez zrobię w mikrofali ![]() Izunia napisz koniecznie co lekarz powiedział.A miałaś już wczesniej problemy z tarczycą? Natka ja kłade Lilke do śpiworka i sie nie rozkopuje,a czasem przykrywam po prostu kocem. Szymelka to zrozumiałe że nie masz czasu ![]() ![]() A gdzie ada32?Dawno jej nie było ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
u nas też kiepska nocka, musiałam na smoka wstawać, a po jedzeniu o 5 młoda juz nie mogła zasnąć płakał w końcu jak zasnęła to przed 9 się obudziła a teraz nie chce mleka wypić, choć zwykle o tej godzinie piła Natka3008 moja zawsze śpi pod kołderką
#3145 |
Wtajemniczenie
|
Była któraś z Was w lidlu? Ciekawa jestem czy te bodziaki są z takiej samej bawełny jak te ostatnio? Tzn. takie cieniutkie? Tylko one mnie ewentualnie interesują, a do lidla mam kawałek i nie chce mi się wybierać na darmo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | ||
Raczkowanie
|
hej. my juz po szczepieniu. Wiktor waży równe 8kg,
histerię w trakcie szczepienia odstawił straszną, jak zawsze z resztą, juz nam pielegniarka zapowiedziała zeby przed nastepnym szczepieniem obowiazkowo smarowac mascią znieczulającą, szkoda ze wczesniej nam tego nie powiedziała, bo on zawsze tak reaguje na szczepienia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i wiedziałam ze mam o cos zapytac pediatrę i teraz sobie przypomniałam ze o ta kaszkę/kleik czy podawac czy nie jak on ładnie przybiera ![]() dziewczyny jak często chodzicie do pediatry - tak bez powodu ![]() ![]() ![]() ![]() a poza tym u mnie w przychodni nie ma zapisów na godz. i dzisiaj np. mimo, ze bylismy 3 w kolejce to czekalismy prawie 2 godz. na przyjecie przez pediatrę , tak wooolno to idzie..
15.IV.11r. ![]() Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-10-06 o 09:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
maggol piękna waga! ![]()
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-10-06 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie przykrycia, muszę jakoś tą kołderkę ładnie ułożyć
![]() A ja do pediatry chodzę raz w miesiącu ![]()
![]() |
#3149 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, może się w takim razie wybiorę koło 17 jak mąż wróci z pracy, powinno jeszcze chyba coś zostać. Ja szczerze mówiąc nawet nie pomyślałam o tych rajstopkach, bo nie wyobrażam sobie w nich mojego małego faceta
![]() maggol bardzo ładna waga ![]() ja chodzę do pediatry tylko jak potrzeba - tzn. mały chory, albo szczepienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- maggol pięknie waży... ![]() oj az taki wrzask był? wspołczuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.