|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Moje Dziecię miało o 12tej jeść ale okazywało pewne oznaki zmęczenia, więc włożyłam go do łóżeczka. "Walczył" 20 minut i zasnął
![]() ![]() ![]() ![]()
#363 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 próby były, 2 razy posikała mi się na koszulę nocną. Z tych trzech razów uciułałam 7 ml. Ale na analizę wystarczyło. Wyniki są ok. Na miesiąc święty spokój.. Cytat:
![]() A jak jest z rozszerzaniem diety i podawaniem kleików czy kaszek u dzieci ze skazą? ktoś mądry mi odpowie? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem, nie ma co przepłacac za tą pierwszą. Oszaleję dzisiaj z nią. Nie dość że od 4 nie śpimy, między czasie o 1 też pobudka to jeszcze teraz kwęka non stop i wszystko złe- huśtawka, mata.. Najlepsze moje ręce ![]() ![]() Co zaśnie to budzi się z piskiem. O co chodzi? no i konczy dzisiaj 11tyg i nie chwyta zabawek, nie wyciaga do nic raczek. Coś nie tak? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-10-06 o 11:35 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mądra jestem? ![]() moja (ma 2 mies 12 dni - to ile tygodni? 10?) tez niekumata w sprawie wyciagania rączek. tylko macha nimi ile wlezie. jak cos blisko jej buzi (2 cm od niej!) to potrafi obiema złapac i wepchnac do paszczy. cała jej umiejetnosc manipulowania rękami. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-10-06 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=patik87;29815372w niedzielę się nad tym samym zastanawiałam, i miałam ochotę wyjąć. Sarce już nogi wystają.
no i konczy dzisiaj 11tyg i nie chwyta zabawek, nie wyciaga do nic raczek. Coś nie tak?[/QUOTE] Dominikowi eż i odpycha się nimi od siedzenia i podnosi głowę jakby chciał sobie uściąść ![]() Mój wczoraj skończył 12 tygodni i też nie chwyta jeszcze zabawem ani nie wyciąga do nich rączek. Każde dzecko ma własne tempo rozwoju, nie ma się czym martwić. |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() w raczce trzema grzechotke ale trzeba jej ja wlozyc. za to lubi wgapiac sie w tel. komorkowe i piloty od dvd/telewizorow ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy juz po.... było troche placzu ale za chwile sie uspokoiła. dawke rota wypila jakby to jakis deserek był, az sie pielegniara smiala
![]() ale 730pln poszłooooo ![]() kolejne 17 listopada ale bedzie juz mniej bo rota odpadnie karolinee gratki za 2 miesiace ![]() marmutita ad1 wydaje mi sie ze nie ma powodow do zmartwien ad2 ja bym sobie darowala ad3 musisz zapytac w przychodni, bo ja np nie musialam kupowac, wszystko jest w przychodni, ale widze ze sporo dziewczyn kupuje w aptece telik fajny ten kojec, ja mam po Filipie kojec i wlasnie ostatnio go wyszorowalam i mam zamiar niedlugo wstawic, mala bedzie sobie spokojnie lezaala bez strachu ze ja Filip podepcze
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-10-06 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
you you ja mam to samo.Mój starszy ma tyle energii że się boje Bruna zostawić nawet na chwilę na tapczanie aby go nie podeptał
![]() wczoraj z Nim leżał na macie i się bawił.Ale muszę ich pilnować o by się przypadkiem na Bruna położył ![]() Natka jeśli małemu główka nie lata bez tej podkładki w foteliku to możesz wyciągnąć. My mamy po 20.10 szczepienia. Muszę się pochwalić że Bruno b.ładnie śpi od 21-22 do 8 ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-10-06 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#372 |
Zadomowienie
|
Wkładkę wyciągnęłam już dawno, bo był krzyk od razu jak mała do fotelika wsadzałam - musiało być jej niewygodnie. Teraz jest trochę lepiej.
Witaminę D w.g. naszej pediatry mamy podawać przez cały 1 rok. Pytanko do was, czy przy każdej zmianie pieluchy, nawet jak jest tylko sik, to smarujecie czymś pupkę malucha? Ja tak robię, może dlatego, że długo walczyliśmy z odparzeniami, ale moja koleżanka smaruje tylko raz dziennie - na noc i moja mama też nie robiła tego za każdym razem. No i zastanawiam się jak to jest... |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Lilka potrafi Lenie zabrać smoczek i próbuje sobie włożyć do buźki tylko matka wredna i poprzypinała smoczki łańcuszkami ![]() Komicznie to wygląda ![]()
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | |||||||
Zakorzenienie
|
jestem spowrotem
![]() ![]() ![]() ![]() ja robiłam pierwsze jak skończył 4 tygodnie i musiałam powtarzać bo lekarka uprzedziła że to za wcześnie jeszcze Cytat:
![]() A jeździć na szczęście lubi, sama z nim jeżdżę i daję radę Czasem się mocno wierci ale wg mnie to po prostu dlatego że się wkurza że coś (pasy) mu krępuje ruchy ![]() Cytat:
O taaaak... codziennie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Że też masz czas.. ![]() no to super ![]() ![]() A jak o kubkach mówicie, miała któraś kontakt z tym? http://www.babyclub.pl/product-pol-4...2b7d98859c22a7 rzeczywiście taki dobry od 4 miesiąca?
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
noooooo to jestem , nie da się bez Was żyć ![]() co do fotelików to my już od ponad miesiąca jeździmy bez wkładki (mamy maxi cosi citi) bo mały się już po prostu nie mieścił ![]() ![]() Też jestem zainteresowana jak Patik rozszerzaniem diety u dzieci ze skazą. Spacerówkę już testowaliśmy i było ok , bo tez się rozkłada na płask i nie ma jak dla mnie żadnej różnicy w pozycji dziecka choć jak teraz chłodniej to wróciliśmy do gondoli i na razie nie ma protestów choć miejsca tez za dużo nie ma ![]() mamuski gratulację za wszystkie kolejne tygodnie i miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() Justyna , Jacieeee melduję się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
a tu taka ciekawostka :
http://nauczmalucha.pl/?p=917#more-917 no i kurcze nawet dziecko na zdjęciu ma te bursztyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Wtajemniczenie
|
#381 |
Zakorzenienie
|
co do kubków to mój starszy nigdy nie tolerował tych z twardym ustnikiem.Pił z zawsze z tych z miękkim.
Z nuka i Nuby http://aukcjewp.wp.pl/nuk-fc-butelka...807405001.html http://aukcjewp.wp.pl/nuby-butelka-e...846794072.html http://aukcjewp.wp.pl/nuby-nt-butelk...849063623.html co do spacerówki ja mam fotelik z regulowanym oparciem więc zimę może w Nim przejeździmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziubku, sama musisz zadecydować z tymi bursztynami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Gratuluje !!!
![]() Cytat:
2.Mam ten sam problem i nie wiem czy kupować. 3.Ja nie brałam pneumo, zadzwoń do przychodni w której będziesz szczepiła i zapytaj ![]() Cytat:
nie chciało mi się wyciagać cyca ![]() Teraz wiem, że właśnie nie raz chodzi o smok, albo o picie zwykłe. Cytat:
![]() wole zdecydowanie waniliową ale nie umiem jej znaleźć ![]() B.ładny kojec ![]() Cytat:
To niekapka wprowadzę kiedy Emi będzie miała dodatkowe posiłki, teraz podaję jej z butli herbatkę i dlatego pytałam o te niekapki. Cytat:
Cytat:
Chłop rośnie jak na drożdżach i co się będzie nudził w gondolce ! Cytat:
bo zauważyłam że jak jej wytrę pupcie chusteczkami pampers sensitive to jej podrażniają, a robię to czasami w nocy. Choć od wczoraj wziełam je schowałam... Cytat:
Pytanie,czy taki o byle jaki bursztyn może coś zdziałać? jakieś tam właściowści niby ma, ale czy aż takie aby to na JUŻ było potrzebne ? No i jestem. Byliśmy na zakupach. Emi wstała o 4:30 o 6 na picie i spałyśmy do 9:30 ![]() Moja córcia staje się dorosła ![]() Dzisiaj wydawała z siebie inne głosy ![]() Oj jak ją kocham !! Zdjęcia - Brumek to nie wywoływałaś zdjęć sama w Rossmanie ? ja zawsze to robię sama i sprawdzam pierszwe zdjęcie jaką ma jakość.Ja mam bon 100 zdjęć za 39gr.Właśnie musze je wywołać. Katar- moja też harczy, zielony kóz już nie ma za to są białe. Odciągam na noc aby jej było lżej i smaruję maścią pod noskiem. Zabawki - moją w ogóle chyba nie interesują, raczej woli leżeć i "opowiadać" niż oglądać zabawki. Kawa - piję tylko zbożowa, takiej normalnej w ogóle nie pijam. Zbożową to zaczełam od nie dawna, bo miałam gdzięś w czym saszetkę. Jak długo idą pieniądze z za granicy? Dzisiaj chce zrobić krówkę - chodzi za mną jakieś ciasto ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Zadomowienie
|
Blondynkapoznan - ja tez chce takie dziecko!!! zaraz powiem Blaneczce ze ma brac przyklad z Brunia odnosnie spania
![]() ![]() o, kupke robi i to trojbulgotana - chyba nie poslucha... ![]() Cookie - chyba wiesz, co szefowa chciala Ci przekazac swoim zachowaniem.. albo nie ma jeszcze wskazowek" z gory", albo juz zapadla decyzja dla Ciebie niekorzystna.. ![]() ![]() zostawianie dzieci razem - kurcze u mnie to samo - ani na minute nie moge spuscic panienek z oka - starsza od razu probuje sie "dobrac" do Blanki - tzn ciagnie ja za raczki, wsadza palce w policzki, przyciska nosek ![]() ![]() przed chwila bylam w przychodni i moja kruszynka wazy 4,5kg -dla mnie to malutko, moja pierwsza miala tyle w wieku 2 tygodni, a nie 6ciu.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
ja też bym zjadła sobie jakieś ciasto albo pizze domową
![]() ![]() ![]() ale nie mam piekarnika ![]() dziewczyny polecicie mi jakiś tani ekspres ciśnieniowy bo zast się nad zakupem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Żanetka, Cookie nie żeby mnie korcił tylko zastanawiam się o co chodzi bo ja akurat bardzo często się z tym spotykam i nie daje mi to spokoju, że tyle osób pomimo potwierdzeń decuduje się to dzieciom założyć no i że akurat u tych dzieci ząbkowanie przemija zupełnie bez objawowow
![]() aaa Cookie ja słyszałam ze to się tylko zakłada na szyjke a nie daje do gryzienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mojego b.dawno nie ważyłam.On jest szczupły ale b.długi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak leży to dłonie przyśrodkowo obraca i sie podpiera. W sumie sama tak potrafie dłoń obrócić i może nie powinnam ie tym martwić ![]() dodaję zdjęcie poglądowe, lepszego ujęcia nie udało mi się zrobić Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zazroszcze ![]() Cytat:
![]() Wiecie moja codziennie o 13tej ma Syndrom Wk***** Niemowaka - wyje w niebogłosy przez 5 minut po czym w końcu ją utulam, ona zjada i zasypia, ale bez ryku sie nie obejdzie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/1115395 i go NIE polecam. Owszem robi pyszną kawkę, ale jest głośny i uzupełnianie wody jest strasznie upierdliwe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
on mieli kawę czy jakieś kapsułki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.