Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 11:24   #361
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
główka sie nie mieściła
A co do macierzyńskiego
Urodziłyśmy prawie w tym samym czasie i ja już 3 razy dostałam
No teraz to się jeszcze bardziej wściekłam A ja sobie czekam i czekam...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:29   #362
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Moje Dziecię miało o 12tej jeść ale okazywało pewne oznaki zmęczenia, więc włożyłam go do łóżeczka. "Walczył" 20 minut i zasnął Znowu Dobry jest w te klocki Za to muszę szybko mleko szykować, bo pewnie obudzi się z krzykiem na papu

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:30   #363
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Witamy z rana.
Wstaliśmy wcześniej żeby pobrać mocz do kontrolnej analizy.
Pierwsza próba o 3 w nocy- niestety Sarenka śmiała się z naszych kombinacji, a nasiusiac nie chciała
Kolejna próba przed 6 i po kilku minutach sukces
ja pobierałam wczoraj. Sama.
3 próby były, 2 razy posikała mi się na koszulę nocną.
Z tych trzech razów uciułałam 7 ml. Ale na analizę wystarczyło.
Wyniki są ok. Na miesiąc święty spokój..

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
witam znad porannej kawki

Jadę dziś z Lilką na szczepienie wiec poprosimy o kciuki

telik upomnij się o bioderka, ja miałam w wypisie ze szpitala info

brumek ja też czekam na fotki, zakupilam na grouponie na Cyberlab.pl
tylko mnie wkurzyli bo liczą sobie 10zł za przesyłkę, a zakupiłam 9 kuponów więc musze zapłącić 90zł za przesyłkę

carmelka najlepiej zacząć od kleiku kukurydzianego do mleczka
łoo matko oni chyba na przesyłkach zarabiają a nie na odbitkach

A jak jest z rozszerzaniem diety i podawaniem kleików czy kaszek u dzieci ze skazą?
ktoś mądry mi odpowie?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Witam się w ten brzydki poranek i obwieszczam dla mnie ważny dzień bo dziś...

Maja obchodzi urodzinki Kończymy dziś 2 miesiące !!!!!!!
klask i:

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Na wątku mam majowo-czerwcowych polecano taki odplamiacz, podobno bardzo dobry (wersja do kolorów i białego). Mimo wszystko ja lubię czytać ich wątek, bo można się ciekawych rzeczy dowiedzieć

http://allegro.pl/niemiecki-ariel-od...788974688.html

http://allegro.pl/niemiecki-ariel-od...788975082.html

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy wyciąga się te wkładki dla niemowląt z fotelika? Bo mojemu synkowi już nogi troszkę wystają, jeszcze pojeździ na wkładce, ale jak długo

Dominik już się podnosi i tak utrzymuje główę. Trochę mnie to przeraża, podnosi się w foteliku w czasie jazdy, jak leży na macie, w gondoli (już nie chce jeździć bo nic nie widzi), no wszędzie gdzie się go tylko położy. Kurcze chyba spróbuję go do spacerówki wsadzić
w niedzielę się nad tym samym zastanawiałam, i miałam ochotę wyjąć. Sarce już nogi wystają.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poradźcie mi, bo ja się od tygodnia zastanawiam i nie moge się zdecydować!:ta:
http://allegro.pl/hit-bright-starts-...836718285.html
czy ta:

http://allegro.pl/bright-starts-hust...845458941.html
ja mam tą drugą. Identyko. Jest ok.
Moim zdaniem, nie ma co przepłacac za tą pierwszą.

Oszaleję dzisiaj z nią.
Nie dość że od 4 nie śpimy, między czasie o 1 też pobudka to jeszcze teraz kwęka non stop i wszystko złe- huśtawka, mata..
Najlepsze moje ręce
Co zaśnie to budzi się z piskiem. O co chodzi?

no i konczy dzisiaj 11tyg i nie chwyta zabawek, nie wyciaga do nic raczek. Coś nie tak?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-10-06 o 11:35
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:46   #364
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
A jak jest z rozszerzaniem diety i podawaniem kleików czy kaszek u dzieci ze skazą?
ktoś mądry mi odpowie?
są kaszki/kleiki bezmleczne, jak jedziesz na pepti/nutramigenie to dodaje sie po zrobieniu wlasnie to mleko.

mądra jestem?

moja (ma 2 mies 12 dni - to ile tygodni? 10?) tez niekumata w sprawie wyciagania rączek. tylko macha nimi ile wlezie. jak cos blisko jej buzi (2 cm od niej!) to potrafi obiema złapac i wepchnac do paszczy. cała jej umiejetnosc manipulowania rękami.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-06 o 11:48
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:47   #365
Natka_
Zakorzenienie

[QUOTE=patik87;29815372w niedzielę się nad tym samym zastanawiałam, i miałam ochotę wyjąć. Sarce już nogi wystają.

no i konczy dzisiaj 11tyg i nie chwyta zabawek, nie wyciaga do nic raczek. Coś nie tak?[/QUOTE]

Dominikowi eż i odpycha się nimi od siedzenia i podnosi głowę jakby chciał sobie uściąść

Mój wczoraj skończył 12 tygodni i też nie chwyta jeszcze zabawem ani nie wyciąga do nich rączek.
Każde dzecko ma własne tempo rozwoju, nie ma się czym martwić.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:55   #366
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
No teraz to się jeszcze bardziej wściekłam A ja sobie czekam i czekam...
Ojej nie chciałam Cie wkurzyć
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:00   #367
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
j

no i konczy dzisiaj 11tyg i nie chwyta zabawek, nie wyciaga do nic raczek. Coś nie tak?
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
są kaszki/kleiki bezmleczne, jak jedziesz na pepti/nutramigenie to dodaje sie po zrobieniu wlasnie to mleko.

mądra jestem?

moja (ma 2 mies 12 dni - to ile tygodni? 10?) tez niekumata w sprawie wyciagania rączek. tylko macha nimi ile wlezie. jak cos blisko jej buzi (2 cm od niej!) to potrafi obiema złapac i wepchnac do paszczy. cała jej umiejetnosc manipulowania rękami.
10 moja sumie malo interesuje si zabawkami.. woli zapoznawac sie z kocykami i sliniaczkami.. do zabawk czasem sie usmiechnie jak ma humor, pod warunkiem ze brzecza
w raczce trzema grzechotke ale trzeba jej ja wlozyc. za to lubi wgapiac sie w tel. komorkowe i piloty od dvd/telewizorow sama umie zlapac tylko czyjs nos albo wepchnac tacie swoja piesc do buzi
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:05   #368
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
10 moja sumie malo interesuje si zabawkami.. woli zapoznawac sie z kocykami i sliniaczkami.. do zabawk czasem sie usmiechnie jak ma humor, pod warunkiem ze brzecza
w raczce trzema grzechotke ale trzeba jej ja wlozyc. za to lubi wgapiac sie w tel. komorkowe i piloty od dvd/telewizorow sama umie zlapac tylko czyjs nos albo wepchnac tacie swoja piesc do buzi
A Dominik ostatnio włożył sobie palec do nosa i nie umiał wyciągnąć

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-06, 12:06   #369
youyou
Zakorzenienie

Jesteśmy juz po.... było troche placzu ale za chwile sie uspokoiła. dawke rota wypila jakby to jakis deserek był, az sie pielegniara smiala
ale 730pln poszłooooo
kolejne 17 listopada ale bedzie juz mniej bo rota odpadnie

karolinee gratki za 2 miesiace

marmutita ad1 wydaje mi sie ze nie ma powodow do zmartwien
ad2 ja bym sobie darowala
ad3 musisz zapytac w przychodni, bo ja np nie musialam kupowac, wszystko jest w przychodni, ale widze ze sporo dziewczyn kupuje w aptece

telik fajny ten kojec, ja mam po Filipie kojec i wlasnie ostatnio go wyszorowalam i mam zamiar niedlugo wstawic, mala bedzie sobie spokojnie lezaala bez strachu ze ja Filip podepcze

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-10-06 o 12:08
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:12   #370
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

you you ja mam to samo.Mój starszy ma tyle energii że się boje Bruna zostawić nawet na chwilę na tapczanie aby go nie podeptał
wczoraj z Nim leżał na macie i się bawił.Ale muszę ich pilnować o by się przypadkiem na Bruna położył
Natka
jeśli małemu główka nie lata bez tej podkładki w foteliku to możesz wyciągnąć.

My mamy po 20.10 szczepienia.

Muszę się pochwalić że Bruno b.ładnie śpi od 21-22 do 8

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-10-06 o 12:14
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:17   #371
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Zazdraszcza m I gratuluję

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-06, 12:21   #372
CrazyMachine
Zadomowienie

Wkładkę wyciągnęłam już dawno, bo był krzyk od razu jak mała do fotelika wsadzałam - musiało być jej niewygodnie. Teraz jest trochę lepiej.

Witaminę D w.g. naszej pediatry mamy podawać przez cały 1 rok.

Pytanko do was, czy przy każdej zmianie pieluchy, nawet jak jest tylko sik, to smarujecie czymś pupkę malucha? Ja tak robię, może dlatego, że długo walczyliśmy z odparzeniami, ale moja koleżanka smaruje tylko raz dziennie - na noc i moja mama też nie robiła tego za każdym razem. No i zastanawiam się jak to jest...
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:21   #373
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:

mądra jestem?

moja Lilka potrafi Lenie zabrać smoczek i próbuje sobie włożyć do buźki tylko matka wredna i poprzypinała smoczki łańcuszkami
Komicznie to wygląda
Stary 2011-10-06, 12:25   #374
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
.

Pytanko do was, czy przy każdej zmianie pieluchy, nawet jak jest tylko sik, to smarujecie czymś pupkę malucha? Ja tak robię, może dlatego, że długo walczyliśmy z odparzeniami, ale moja koleżanka smaruje tylko raz dziennie - na noc i moja mama też nie robiła tego za każdym razem. No i zastanawiam się jak to jest...
Tylko na noc smaruje linomagiem, póki co zero odparzeń.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:29   #375
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja smaruje linomagiem po każdej koopie i na noc po wieczornym kąpaniu. Dominik się jeszcze nigdy nie odparzył i mam nadzieję, że tak zostanie

Dominik 29.07.2011r

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 12:37   #376
aania_20
Zakorzenienie

jestem spowrotem Nadrabiam po kawałku bo cudny wizaz znów nie zacytuje wszystkiego....

Cytat:
klask i:
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A bioderka to nie między 4-6 tydzień?
ja robiłam pierwsze jak skończył 4 tygodnie i musiałam powtarzać bo lekarka uprzedziła że to za wcześnie jeszcze

Cytat:
A wyciągałaś z niego tą wkładkę, czy dalej ją masz? Bo ja nie wiem czemu, ale Dominik jakoś nie przepada za jazdą w samochodzie. Jak zaśnie to ok, ale jak nie śpi to kręci się strasznie. Może mu niewygodnie?
Jeszcze nie wyjęłam ale niedługo to zrobię, bo już nózkami kopie po oparciu fotela
A jeździć na szczęście lubi, sama z nim jeżdżę i daję radę Czasem się mocno wierci ale wg mnie to po prostu dlatego że się wkurza że coś (pasy) mu krępuje ruchy

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
2. witamina D+K. Mam zalecenie [podawania od 8 doby do końca 3 miesiąca. 3 miesiące kończymy w niedzielę, a blister witamin kończy mi się dziś. Czy mam dokupować kolejny blister na 3 dni czy mogę już potem tylko [podawać witaminę d? Wydaje mi się że te 3 dni to już mogę darować i podać już tylko D...jak sądzicie?
ja bym już nie kupowała

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Pytanie do mam karmiących piersią
pozwalcie sobie czasami na kawę?
O taaaak... codziennie Pierwsza czynność po wstaniu z łóżka

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ania studiujesz w Krakowie, a gdzie? Czy jest szansa, ze kiedys bedziesz miec przerwe w zajeciach i sie spotkamy?
Jak najbardziej zajęcia mam na Balickiej, a w piątek na Mickiewicza. Nie mam na szczęście teraz dużo (choć niestety nie oznacza to że nie mam dużo pracy) więc jakoś się czas wykombinuje

Cytat:

To i ja się pożale... byłam wczoraj w pracy, chciałam pogadać z 'nowa' kierowniczką o mojej umowie, czy mi przedłuży.. powiedziałam cześć, i że ja do niej ze sprawą przychodzę.. i mówię o co chodzi. a ona do mnie, że jeśli to nie jest b. ważne, to ona nie ma czasu bo jst zajęta.. ja mówię,, że dla mnie to jest mega ważne, a ona, że ma dużo roboty.. po czym wzięła telefon i zadzwoniłą do koleżanki, żeby pogadać z nią, gdzie pójdą w sobote na imprezę!
poza tym wyskoczyła później do mnie, czy załątwiłam w firmie macierzyński, czy może siedze w domu i sama nie wiem, czego siedze i czekam na oklaski..
zabrałam się i wyszłam..
Co za idiotka...

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Ojj, ja pierwszy zjazd w sobote, od 8 do 18 30... Domek zostaje z moją mamą. Chyba zatęsknię się na śmierć
wcale Ci się nie dziwię
Cytat:
Dziewczyny kiedy wyciąga się te wkładki dla niemowląt z fotelika? Bo mojemu synkowi już nogi troszkę wystają, jeszcze pojeździ na wkładce, ale jak długo
Jak mu bardzo główka na boki nie lata to wyjmij. Jeśli się nie mieści to tak samo

Cytat:
zaraz znikam do koscioła załtwiać chrzest dla Dźonego
czekam tylko aż mi sie ciasto upiecze:banana bread
podziwiam Cię kobieto, że Ty co chwilę coś pieczesz, naprawdę
Że też masz czas..

Cytat:
Wyniki są ok. Na miesiąc święty spokój..
no to super
Cytat:
A Dominik ostatnio włożył sobie palec do nosa i nie umiał wyciągnąć

A jak o kubkach mówicie, miała któraś kontakt z tym? http://www.babyclub.pl/product-pol-4...2b7d98859c22a7 rzeczywiście taki dobry od 4 miesiąca?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:38   #377
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Wkładkę wyciągnęłam już dawno, bo był krzyk od razu jak mała do fotelika wsadzałam - musiało być jej niewygodnie. Teraz jest trochę lepiej.

ja smaruję po koopie i jak jakoś dłużej ma pampersa usikanego , po nocy czy po spacerze.

noooooo to jestem , nie da się bez Was żyć

co do fotelików to my już od ponad miesiąca jeździmy bez wkładki (mamy maxi cosi citi) bo mały się już po prostu nie mieścił i siedział taki pogięty a bez tego może się normalnie wyprostować. Nóżki też mu niestety zaczynaja wystawac i brak wkładki tego nie zmienia chyba wcześniej bedziemy musieli mu zmienić fotelik !

Też jestem zainteresowana jak Patik rozszerzaniem diety u dzieci ze skazą.

Spacerówkę już testowaliśmy i było ok , bo tez się rozkłada na płask i nie ma jak dla mnie żadnej różnicy w pozycji dziecka choć jak teraz chłodniej to wróciliśmy do gondoli i na razie nie ma protestów choć miejsca tez za dużo nie ma

mamuski gratulację za wszystkie kolejne tygodnie i miesiące

Justyna , Jacieeee melduję się
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:40   #378
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Zazdraszcza m I gratuluję

Cytat:

ja smaruje tylko jak jest pupcia czerwona tym Alantan plus
Stary 2011-10-06, 12:41   #379
dziubek79
Zakorzenienie

a tu taka ciekawostka :

http://nauczmalucha.pl/?p=917#more-917

no i kurcze nawet dziecko na zdjęciu ma te bursztyny o co kaman
Stary 2011-10-06, 12:43   #380
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Justyna , Jacieeee melduję się

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-06, 12:52   #381
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

co do kubków to mój starszy nigdy nie tolerował tych z twardym ustnikiem.Pił z zawsze z tych z miękkim.
Z nuka i Nuby
http://aukcjewp.wp.pl/nuk-fc-butelka...807405001.html

http://aukcjewp.wp.pl/nuby-butelka-e...846794072.html

http://aukcjewp.wp.pl/nuby-nt-butelk...849063623.html

co do spacerówki ja mam fotelik z regulowanym oparciem więc zimę może w Nim przejeździmy ale czas pokaże.
Stary 2011-10-06, 12:55   #382
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

smaruje tylko wieczorem po kapieli.
Dziubku, sama musisz zadecydować z tymi bursztynami ja bym nie dawała.. w końcu nawet na głupim misiu pluszowym jest napisane, że ni jest dla nimowlaków, bo ma elementy, które można połknąć.. a co on tam ma? dwoje oczu
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:01   #383
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluje !!!

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
Cześć,

pomóżcie rozwiać kolejne wątpliwości w niżej wymienionych sprawach:
1. kupa - dziecko karmione tylko piersią, w niedzielę kończy 3 miesiące. Kupy pieniły się i byłyśmy u lekarza. Ustaliłyśmy z pediatrą, że będę podawać z powrotem Delicol, krople niby na kolki (nie mamy), ale mają enzym laktazy i być może pomogą na tą pianę. Mamy trstować przez 2 tygodnie. Pienistośc zmniejszyła się, teraz kupa jakby "wypływa", ale jest dosyć rzadkiej konsystencji. Kolor złotawy. żłtawy, brązowawy. Kupy robimy dosyć często, z reguły odpowiada ilości karmień zwłaszca do południa, apopołudiu stopujemy, w nocu kupa to rzadkość, choć dziecko se czasem stęka.

2. witamina D+K. Mam zalecenie [podawania od 8 doby do końca 3 miesiąca. 3 miesiące kończymy w niedzielę, a blister witamin kończy mi się dziś. Czy mam dokupować kolejny blister na 3 dni czy mogę już potem tylko [podawać witaminę d? Wydaje mi się że te 3 dni to już mogę darować i podać już tylko D...jak sądzicie?

3. czy szczepionkę na pneumokoki kupowałyście same w aptece czy możnabyło ją kupić w przychodni?

ps apropo's kataru, lepiej być ostrożnym z odciąganiem. Moja też charczy i byłam przekonana że to katar który muszę odciągać. Pediatra uczuliła mnie aby nie odciągać nic na siłę bo mozna łatwo zainfekować ucho bądź zwiększyć wprodukcję tej wydzieliny. Najlepiej psikać wodą omrską, kłaść na brzuszek żeby gile zeszły do noska i dopiero jak je WIDAĆ to odciągać. Nie odciągać na ślepo. Dotyczy to takiego charczenia, nie mówię o wodnistym cieknącym katarze.
1. Dla mnei koopa ok, moja takie robi.
2.Mam ten sam problem i nie wiem czy kupować.
3.Ja nie brałam pneumo, zadzwoń do przychodni w której będziesz szczepiła i zapytaj

Cytat:
jakbym moja przykryła to by sie rękami zamachała na smierć! nienawidzi miec czegos na głowie czy oczach. jak cos kolo policzka to zaczyna ciumkać - kocyk, pielucha, rączki, cokolwiek. wiec mija mi sie to z celem. wczoraj wieczorem znowu samodzielnie zasnela tylko w nocy miala jazde "jem co 2h" i byla pobudka o 1, 3, 5:30 (tu stwierdzilam: o nie moja droga! i smoka dalam, pospala do 7...), 7:30
Ja raz tak zrobiłam jak Emi wstała o 2 majaczyła,
nie chciało mi się wyciagać cyca dałam jej smoka i zasnęła.
Teraz wiem, że właśnie nie raz chodzi o smok,
albo o picie zwykłe.

Cytat:
Gratulacje

Pytanie do mam karmiących piersią
pozwalcie sobie czasami na kawę?

a z tymi bioderkami to trmalnie dla doktora

wczoraj przyszła karuzela tiny love
dzis bedziemy testować
i kojec,
jak włżyłam Dżonego di środka to 15 min miał otwarte oczka i buzie ze zdziwienia
Ja kupiłam sobie zbożową klasyczna
wole zdecydowanie waniliową ale nie umiem jej znaleźć
B.ładny kojec

Cytat:
niekapek ma plusy - dziecko jak samo pije to nie rozlewa jak ze zwyklego kubka. to dobre dla ok. rocznych dzieci, no moze i grzecznych półroczniaków. wczesniej sie nie sprawdzi raczej bo musisz ty trzymac wiec lepiej dawac np. z kubka takiego medeli http://www.tomi.pl/szczegoly/751/med...sania_warszawa do karmienia czy łyzeczka (jak nie chcesz butli) bo dziecko zwyczajnie sie zakrztusi. dla rodzniakow sa tez fajne kubki 360 canpol lovi http://www.lovi.pl/produkty,kubek_360.html bo uczy jak pic poprawnie ze zwyklego kubka a nie rozlewa sie (chyba że trzepniesz o podłoge - to troche wyleci, sprawdzane), bo z niekapka ciagniesz, a nie popijasz.
Dziękuje Ci bardzo...
To niekapka wprowadzę kiedy Emi będzie miała dodatkowe posiłki,
teraz podaję jej z butli herbatkę i dlatego pytałam o te niekapki.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Zaneta co do niekapkow, moje dziewczyny byly wylacznie na piersi przez pol roku i any butelkowe przez to, wiec jak zaczelam wprowadzac inne posilki i napoje, to nie uczylam picia z butelki, tylko od razu z niekapka, one akurat mialy aventa.
Właśnie a jak od kilku dni podaję herbatkę koperkową i myślałam ot ym niekapku, ale to za wcześnie raczej.

Cytat:

Dominik już się podnosi i tak utrzymuje główę. Trochę mnie to przeraża, podnosi się w foteliku w czasie jazdy, jak leży na macie, w gondoli (już nie chce jeździć bo nic nie widzi), no wszędzie gdzie się go tylko położy. Kurcze chyba spróbuję go do spacerówki wsadzić
Wsadzaj, wsadzaj.
Chłop rośnie jak na drożdżach i co się będzie nudził w gondolce !

Cytat:

Ja smaruję sudokremem lekko,
bo zauważyłam że jak jej wytrę pupcie chusteczkami pampers sensitive to jej podrażniają, a robię to czasami w nocy.
Choć od wczoraj wziełam je schowałam...

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a tu taka ciekawostka :

http://nauczmalucha.pl/?p=917#more-917

no i kurcze nawet dziecko na zdjęciu ma te bursztyny o co kaman
Ale Cie korci ten bursztyn.
Pytanie,czy taki o byle jaki bursztyn może coś zdziałać?
jakieś tam właściowści niby ma, ale czy aż takie aby to na JUŻ było potrzebne ?

No i jestem.
Byliśmy na zakupach.
Emi wstała o 4:30 o 6 na picie i spałyśmy do 9:30
Moja córcia staje się dorosła
Dzisiaj wydawała z siebie inne głosy
Oj jak ją kocham !!

Zdjęcia - Brumek to nie wywoływałaś zdjęć sama w Rossmanie ? ja zawsze to robię sama i sprawdzam pierszwe zdjęcie jaką ma jakość.Ja mam bon 100 zdjęć za 39gr.Właśnie musze je wywołać.

Katar- moja też harczy, zielony kóz już nie ma za to są białe. Odciągam na noc aby jej było lżej i smaruję maścią pod noskiem.

Zabawki - moją w ogóle chyba nie interesują, raczej woli leżeć i "opowiadać" niż oglądać zabawki.

Kawa - piję tylko zbożowa, takiej normalnej w ogóle nie pijam. Zbożową to zaczełam od nie dawna, bo miałam gdzięś w czym saszetkę.

Jak długo idą pieniądze z za granicy?

Dzisiaj chce zrobić krówkę - chodzi za mną jakieś ciasto

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:02   #384
meszsares
Zadomowienie

Blondynkapoznan - ja tez chce takie dziecko!!! zaraz powiem Blaneczce ze ma brac przyklad z Brunia odnosnie spania tylko czy poslucha...
o, kupke robi i to trojbulgotana - chyba nie poslucha...
Cookie - chyba wiesz, co szefowa chciala Ci przekazac swoim zachowaniem.. albo nie ma jeszcze wskazowek" z gory", albo juz zapadla decyzja dla Ciebie niekorzystna.. tak to u nas jest, ludzie na stanowiskach nie sa w ogole szkoleni do przeprowadzania trudnych rozmow z pracownikami

zostawianie dzieci razem - kurcze u mnie to samo - ani na minute nie moge spuscic panienek z oka - starsza od razu probuje sie "dobrac" do Blanki - tzn ciagnie ja za raczki, wsadza palce w policzki, przyciska nosek masakra. I mowi, ze to z milosci

przed chwila bylam w przychodni i moja kruszynka wazy 4,5kg -dla mnie to malutko, moja pierwsza miala tyle w wieku 2 tygodni, a nie 6ciu..
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:05   #385
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

ja też bym zjadła sobie jakieś ciasto albo pizze domową
ale nie mam piekarnika

dziewczyny polecicie mi jakiś tani ekspres ciśnieniowy bo zast się nad zakupem
Stary 2011-10-06, 13:07   #386
dziubek79
Zakorzenienie

Żanetka, Cookie nie żeby mnie korcił tylko zastanawiam się o co chodzi bo ja akurat bardzo często się z tym spotykam i nie daje mi to spokoju, że tyle osób pomimo potwierdzeń decuduje się to dzieciom założyć no i że akurat u tych dzieci ząbkowanie przemija zupełnie bez objawowow
aaa Cookie ja słyszałam ze to się tylko zakłada na szyjke a nie daje do gryzienia
Stary 2011-10-06, 13:09   #387
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Blondynkapoznan - ja tez chce takie dziecko!!! zaraz powiem Blaneczce ze ma brac przyklad z Brunia odnosnie spania tylko czy poslucha...
o, kupke robi i to trojbulgotana - chyba nie poslucha...
Cookie - chyba wiesz, co szefowa chciala Ci przekazac swoim zachowaniem.. albo nie ma jeszcze wskazowek" z gory", albo juz zapadla decyzja dla Ciebie niekorzystna.. tak to u nas jest, ludzie na stanowiskach nie sa w ogole szkoleni do przeprowadzania trudnych rozmow z pracownikami

zostawianie dzieci razem - kurcze u mnie to samo - ani na minute nie moge spuscic panienek z oka - starsza od razu probuje sie "dobrac" do Blanki - tzn ciagnie ja za raczki, wsadza palce w policzki, przyciska nosek masakra. I mowi, ze to z milosci

przed chwila bylam w przychodni i moja kruszynka wazy 4,5kg -dla mnie to malutko, moja pierwsza miala tyle w wieku 2 tygodni, a nie 6ciu..
ładnie Blancia waży
ja mojego b.dawno nie ważyłam.On jest szczupły ale b.długi
Stary 2011-10-06, 13:10   #388
ellika
Rozeznanie

Cytat:
niekapek ma plusy - dziecko jak samo pije to nie rozlewa jak ze zwyklego kubka. to dobre dla ok. rocznych dzieci, no moze i grzecznych półroczniaków. wczesniej sie nie sprawdzi raczej bo musisz ty trzymac wiec lepiej dawac np. z kubka takiego medeli http://www.tomi.pl/szczegoly/751/med...sania_warszawa do karmienia czy łyzeczka (jak nie chcesz butli) bo dziecko zwyczajnie sie zakrztusi. dla rodzniakow sa tez fajne kubki 360 canpol lovi http://www.lovi.pl/produkty,kubek_360.html bo uczy jak pic poprawnie ze zwyklego kubka a nie rozlewa sie (chyba że trzepniesz o podłoge - to troche wyleci, sprawdzane), bo z niekapka ciagniesz, a nie popijasz.
dzięki moniu za te linki, własnie sie zastanawiałam czy jest jakaś alternatywa dla niekapków

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Ellika o jakim wyginaniu rączek pisałaś?
jak leży to dłonie przyśrodkowo obraca i sie podpiera. W sumie sama tak potrafie dłoń obrócić i może nie powinnam ie tym martwić
dodaję zdjęcie poglądowe, lepszego ujęcia nie udało mi się zrobić

Cytat:
już dawno wyciągneliśmy, bo małej się główka nie mieściła. Teraz pieluszką jej koło głowy motam żeby za bardzo jej nie latała i żeby jej sie milej spało

Cytat:
czy wy tez widujecie na spacerach dzieci siedzace w gondoli? przeciez to niebezpieczne, bo z gondoli łatwo wpasc, tam pasow nie ma... ja juz dwa razy sie spotkalam z takim przypadkiem i dla mnie to szok bo jak moje zaczelo siadac i wstawac w gondoli to szybko na spacerowke przeszlismy (chyba 5 mies mial)
tak - też to widziałam ku memu przerażeniu i nawet jedno dziecko tak energicznie sie szamtało, aż struchlałam, a rodzice nic

Cytat:

zazroszcze

Cytat:
w sumie to raz dziennie smaruje linomagiem po kupce, a po kąpieli oliwką

Wiecie moja codziennie o 13tej ma Syndrom Wk***** Niemowaka - wyje w niebogłosy przez 5 minut po czym w końcu ją utulam, ona zjada i zasypia, ale bez ryku sie nie obejdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00305.jpg (46,1 KB, 33 załadowań)
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:17   #389
ellika
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny polecicie mi jakiś tani ekspres ciśnieniowy bo zast się nad zakupem
ja mam taki:
http://www.ceneo.pl/1115395
i go NIE polecam. Owszem robi pyszną kawkę, ale jest głośny i uzupełnianie wody jest strasznie upierdliwe
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:25   #390
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
ja mam taki:
http://www.ceneo.pl/1115395
i go NIE polecam. Owszem robi pyszną kawkę, ale jest głośny i uzupełnianie wody jest strasznie upierdliwe
a jaką kawę do niego dajesz?
on mieli kawę czy jakieś kapsułki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości