|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadeszła jesień, zbliża się zima, a naszych rozmów nikt nie zatrzyma!:D PM 2013
Ja to tak pomiędzy, bo sobie tylko teoretyzuję
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
My się kłócimy inaczej, jak tylko podnosi się za bardzo ciśnienie i zaraz mogą paść słowa, których nie myślimy, a mogą ranić to się wycofujemy na chwilę i wyciszamy...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadeszła jesień, zbliża się zima, a naszych rozmów nikt nie zatrzyma!:D PM 2013
Cytat:
o prosze gratulacje![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Ach zawsze coś
|
|
|
#2343 |
|
Rozeznanie
|
Mia8544 trzymam kciukasy żeby z tą nagrodą Tobie się udało
![]() FlightlessBird coś wiem o tym akcie chrztu.... to jakaś masakra... ja też po swój muszę wybrać się w wyprawę przez pół Polski 500km mam do pokonania, bo Ksiądz mi powiedział że ten co mam już jest nie ważny?? pobierałam 8miesięcy temu... tylko ja się zastanawiam co tam może być nieaktualne.... tak samo muszę jechać do Poznania tylko po to by wziąć zaświadczenie od bierzmowania bo jest wymagane u Nas(nie wiem czy wszędzie) i znając moje szczęście nie da rady załatwić wszysko w jeden dzień.... A co do kotka to bym się chyba nie zdecydowała, sama zostałam zakażona toksoplazmozą jak byłam mała(ponoć musiałam zjeść jakiś owoc/warzywo zakażone bo nigdy nie miałam doczynienia z kotem, piaskownica była zawsze zamykana) i lekarz na wstępie mi powiedział, że jeżeli będę starała się o dziecko muszę przejść szereg badań i wszystko dobrze posprawdzać.... Dla tego ja bym rozważała taką decyzję jeszcze tym bardziej że tyle się mówi o zarażeniu w czasie ciąży... ok wiem można zarazić się nie tylko od kota, ale chyba eliminowała bym ryzyko... Ale to moje zdanie ![]() a teraz muszę zająć się organizacją jakiegoś obiadku tylko brak pomysłu... i szukam inspiracji...
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra sie zaraziła od kota... Musieli wywołać poród, bo dziecko martwe było. A jak by sie urodziło żywe to było by chore... ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Zaciekawiłaś mnie ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Czesc lalki ![]() Nadrobiąłm Was ![]() Byłąm dizs na grzybkach zarobiłam 20 zł hehea teraz ściągam sobie z neta filmik z ćwiczeniami. podobno są dobre;D musze jeszcze zamówić za chwile hantelki 1kg i będzie gites ![]() Tż ma dużo hantli, no ale u niego wagowo to sie zaczynają od 4,5... a dla mnie to za cieżkie
|
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
Jak zaczął się rok akademicki to bardzo pusto się tu zrobiło
Ja właśnie zjadłam piers z kurczaka i brokuły robione w parowarze. I powiem wam,że nawet smaczne to
|
|
|
|
#2346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a doprawiałaś przyprawami>??mnie kuzunka zaraziła parowarem... ale ona to jest w tym mistrzynią... robi takie rzeczy że na początku nie wierzyłam, że to w parowarze robione....
|
|
#2347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak tak, na początek troche "kucharkiem".Musze się "w to wprawić" ale było pyszne )
|
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurde
|
|
#2349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i czasem ja go wyprowadzam z równowagi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do Toksoplazmozy - rozmawiałam z kuzynką, która rozmawiała o tym z ginekologiem. Powiedział jej, że w Polsce jest rocznie ok. 300 przypadków, że płód się zakazi. I zwykle jest to wina nieostrożności matki np. ma kota, ale źle przestrzega higieny. Tzn. sama myje jego kuwetę, albo nie myje rąk po głaskaniu kota, całuje go itp. No i poza tym kot zaraża tylko raz w życiu i przez bardzo krótki okres czasu ![]() Net mi coś wariuje dziś ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- "Ginekolodzy ciągle jeszcze zalecają przyszłym matkom pozbycie się kota. Nie jest to jednak konieczne, ponieważ oocysty z jajami pierwotniaków rozwijają się tylko w kale kota i są zdolne do zarażania dopiero po 3-4 dniach. Ciężarna kobieta może się nimi zarazić bezpośrednio lub pośrednio, np. kiedy przetrze usta ręką, którą uprzednio usuwała kocie odchody z kuwety." Nie wyobrażam sobie trzymać kupy kota 24h w kuwecie, a co dopiero 3dni
|
|||
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że nie lubię tataru, bo od surowego mięsa najprościej Toksoplazmozy dostać
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A jeśli nawet to można by było oszaleć
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2011-10-06 o 14:13 |
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to jest dla mnie logiczne, bo ja zawsze przed posiłkiem, po zabawie z sunią myję ręce Chociaż ona mówiła, że to faktycznie szleństwo. Bo te bakterie są w odchodach, a raczej po myciu kuwety się ręce myje ![]() W ciąży z resztą zaleca się aby robił to inny domownik
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-10-06 o 14:15 |
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się zdaje, że nie ma co panikować. Jak będę miała kota i zajdę w ciążę to z pewnością się kota nie pozbędę-bo niby mam domownika wyrzucić? Przy zachowaniu odpowiedniej ostrożności [ew. zrobieniu badań, czy aby teraz jesteś zdrowa] możecie się spokojnie kotką poopiekować.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
znalazłam chyba coś
CHYBA... http://www.dejavu-band.pl/index1.php?i=23
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale te laski jakieś takie
|
|
#2356 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnei faceta mi się podoba, laska nie pasuje tam trochę
|
|
|
|
#2357 |
|
Rozeznanie
|
Uwierzcie dziewczyny że można co chwilę myć ręce... jak ja byłam chora a mój brat pytał się Moim rodzicą co mi jest i dla czego choruję.... to powiedzieli mu że to przez to że zjadłam coś brudnego i nie umyłam wcześniej rąk... to on od tego czasu nie weźmie nic do buzi nim nie umyje rąk... a od mojej chorby minęło jakieś 12 lat.... sama nie zjem nic dopóki nie umyję rąk, jak bawię się z moim psiakiem to potem idę zaraz myć ręce, wychodzę z tramwaju i chcę zjeść jabłko np to wycieram ręce w "mokre husteczki" może i nazwiecie mnie wariatką
![]() ale dużo się wycierpiałam jak byłam mała i wiem że od higieny bardzo dużo zależy![]() FlightlessBird tak jak piszesz higiena to podstawa! i zdrowy rozsądek
|
#2358 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bym chciała samych facetów, ale nigdzie nie widzę takiego zespołu
|
|
|
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie rozumię jak ktoś może wyrzucić kota, bo planuje dziecko Ja bym nie potrafiła, bo dla mnie każde zwierzątko staje się od razu członkiem rodziny A co do badań - 25.10 idę do ginekologa, może on skieruje mnie na inne badania. Zobaczymy co powie Zwykle na wizytę czekałam tydzień, a teraz jak na złość aż 3 Cytat:
Teraz posłuchałam lasek i one faktycznie jakieś nie tego
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-10-06 o 14:31 |
||
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
i psują efekt trochę
Cytat:
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zgadza się już, ale to dopiero jak będziemy mieli własne mieszkanko, bo w wynajmowanym kot zrobiłby duże szkody ![]() Cytat:
moja chrzestna jest lekarzem i mówi, że więcej szkód jesli już może zrobić wychodzący na spacery pies, nie mówiąc już o xakażonym mięsie, które jemy, a nie kot, który jest kotem nie wychodzącym z domu Ale mam zapierdziel w pracy
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony ja jednak uważam, że kot to takie zwierzę, które potrzebuję trochę swobody i wyjścia na dwór samemu Mówi się z resztą, że koty chodzą swoimi drogami ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Idę pooglądać 'To tylko seks' - zobaczymy jakie będzie Bo chciałam do kina na to iść
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Rozeznanie
|
Ja też na razie uciekam bo trzeba w końcu zrobić TŻ obiadek, bo wróci Mój pilny studenciak
także do usłyszenia miłego popołudnia
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to musiało być straszne ![]() Zaciekawiłam Wygrałam Wygrałam mp4 w konkursie radiowym. I przypadkiem jest to radio w którym pracował TŻ. I zupełnie przypadkiem on był wtedy w radiu i mi kazał wysłać smsa ![]() Cytat:
i częsciowo ja on nie lubi niczego dotykać, np w bankomacie przyciska kostką a nie opuszkiem A ja od niego przejęłam nie dotykanie klamek. Widziałam jak dziewczyna ode mnie z grupy wychodzi z WC i nie myje rąk i to mnie zniechęciło do łapania za klamki
|
||||
|
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
Matko jak u mnie karetki jezdza;/ Martwie sie cholernie bo Tż w pracy ;(
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Za pewne potrzebowałaś dużo szczęścia
|
||
|
|
|
#2369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

mam okropny katar, bol głowy i gardła!;( Dzis rodzice pojechali na urlop.. takze mamy cały dom z Tż dla siebie
gratulacje

PM 2013

o kurde

Wygrałam
i to mnie zniechęciło do łapania za klamki