|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
bry
![]() moje teściowa stwierdziła że mój syn jest niefotogeniczny ![]() Cytat:
oj ja bym się kłóciła o fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Cookie pewnie chodziło o to,ze takie dziecko bedzie ciekawe co to i bedzie wkladalo do buzi. Gdzie wyczytalas o zabkowaniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Natka ja wkładke wyjelam juz bardzo dawno (MC Cabrio Fix), małej sie główka nie miescila
Witamine D to przez caly pierwszy rok wg naszej pediatry, a potem w sezonie jesienno-zimowym. Filip mial teraz w lato przerwe od vit D, a od tygodnia daje mu tran norweski w ktorym jest vit D Ja Linomagiem smaruje tylko po kupie (a robi ja raz na 2-4 dni), i codziennie po kapieli.
#394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasadniczo dziecku nie powinno zakładać się na szyję żadnych koralików, smoczków na wstążce i innych dydndających pierdół, na których może się zwyczajnie powiesić. A już na pewno nie na stałe, bez nadzoru rodziców. Kilka fotek z zajęć z medycyny sądowej na dobre wryło mi się w wyobraźnię- uduszenia dzieci się zdarzają i tyle. I ja bym jednak nie ryzykowała, że dzieciak przegryzie ten sznurek i zadławi się cudownym bursztynkiem. Zresztą- słowa praducenta, że nie ponosi odpowiedzialności za wypadki mówią same za siebie... dostałam właśnie od koleżanki z Francji naszyjnik z bursztynkami dla córeczki. taka rzecz na szyi zawsze budzi obawy ale jest zrobiony solidnie jak widzę i z przeznaczeniem dla małych dzieci (u nas nie widziałam takiego wyrobu). Zapięcie ma na magnesik, czyli jak dziecko pociągnie to nie zerwie tylko odepnie. Nawet gdyby doszło do jakiegoś przegryzienia, a nie wygląda na to, to bursztynki są małe i dziecko się nimi nie zadławi. Co do długości to nie może mieć więcej niż 22 cm, żeby dziecko sobie go nie okręciło wokół szyi. Moja mała praktycznie się nim nie interesuje bo go nie widzi. Mimo tego zakładam jej tylko wtedy, gdy jestem z nią w kontakcie wzrokowym. (ode mnie - ja słyszałam o 7 cm, bo dziecko moze nim o cos zahaczyc i na nim sie powiesic) na twoim miejscu nie wieszałabym dziecku niczego na szyi, bo może sie uduscic. Pomysłowosc dzieci przekracza nasza wyobraznię. Kilka dni temu 2-latek udusił sie (powiesił się ?) sznurkiem od żaluzji, jak to zrobił, nie mam pojecia, ale wykorzystał czas, gdy babcia wyszła na chwilę (z pokoju). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepraszam że spytam - zgłupiała? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
pewnie za babcia?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć kochane! Wreszcie udało mi się dotrzeć na Wizaż
![]() Rano byłam na kontroli u gina. Powiedział że wszystko cacy, ale jeszcze trochę "brudów" tam siedzi i jeszcze parę dni się posączy ze mnie. Przepisał mi tabletki anty, ale ustaliliśmy z mężem że chyba jednak nie będę ich brać... Ale jeszcze to przemyślę parę razy ![]() Potem skoczyłam szybko do Lidla i kupiłam Tymkowi śpiworek, bo dziś jest oferta dla dzieci. Całkiem ładny ![]() Oprócz tego kupiłam wczoraj karuzelkę w końcu ![]() ![]() ![]() Czasami? Ja piję 1-2 dziennie ![]() ![]() ![]() A to różnie zalecają. Jedni lekarze, że do roku, inni nawet do dwóch lat. Często każą odstawiać w lato, bo wtedy jest dużo słońca i nie trzeba sztucznej suplementacji. Ale ostatnio neurolog mi mówił, że zasada jest taka, że podaje się do momentu zrośnięcia ciemiączka. Plus minus oczywiście. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i podłość ten numer z przesyłką za zdjęcia. Wręcz pod oszustwo podchodzi... Albo chociaż niezbyt uczciwe naciąganie ludzi na niby taniość ![]() Cytat:
![]() ![]() I znowu Cię lubię ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O taki: http://www.caffetea.pl/ekspres-do-ka...rny-p-120.html Karoline - brawa dla Majeczki za 2 miesiące ![]() ![]() ![]() A co do macierzyństwa, to ja też nietypowa jestem bo mnie faktycznie zachwyciło od pierwszego dnia i nie miałam (szczerze, słowo ![]() A ta huśtawka tego typu:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-10-06 o 13:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda strasznie ![]() A w temacie ekspresów - sprzęt to raz, ale jaką kawę polecacie? ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
ja w sumie też ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A kawki ja piję Douwe Egberts. Bo takie są polecane do tego ekspresu, więc na początku je kupiłam i mi posmakowały. Ale oprócz zwykłej, kupuję też takie smakowe: z dodatkiem wanilii, albo czekolady albo czegoś innego ładnie pachnącego ![]() ![]() A
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lece na lumpki, poluje za krawatem dla meza. nie chce mi sie na jeden raz kupowac w sklepie skoro nieuzywane (bo co sie ich uzywa) mam pod nosem. potem po syna i o 19 pewnie w domu bedziemy. zrobilam http://www.wielkiezarcie.com/recipe9315.html zupe. pychaa!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A podziwiałam dziś takie huśtawki w sklepie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#403 | ||
Zadomowienie
|
Z okazji swojego święta Maja postanowiła jakieś cyrki na spacerze odwalać, nawet smok nie pomógł. Wróciłyśmy do domu i o dziwo udało mi się ją w końcu uśpić. Leży sobie w gondoli przy otwartych drzwiach balkonowych i się wietrzy
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() Durna teściowa ![]() ![]() Nie zacytowało mi wszystkiego ![]() ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-10-06 o 14:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierz mi że moja reakcja na to info od kilku matek była taka sama ![]() Cytat:
![]() Shirka ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-10-06 o 14:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#405 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tu link http://allegro.pl/kojec-brevi-softpl...857546763.html nie doniosłabym do księdza bo juz 2 kawałki zjadłam ![]() a wogóle to nie zdąrzyłam do kancelarii parafialnej bo Dżony przed samym wyjściem tak sie porzygał no i mamusie tez ![]() wiec zanim sie przepraliśmy to mineło kuuupę czasu coś nie ciągnie mojego syna do kościoła ![]() oj musiało nieźle wyglądać ![]() Cytat:
![]() a co do ciasta to ja tylko takie nieskąplikowane szkoda że tak daleko mieszkaś aniu bo z chęcią bym sie ciachem podzieliła ![]() Cytat:
a co do sparowania, ja tez przy kazdej pieluszce smaruje bepanthenem Cytat:
(najlepsze crema aroma, qualita rossa i supercrema) ja mam ekspres ten: http://www.ceneo.pl/2309552 i robi pyyyszną kawę z mlekiem ale niestety denerwuje mnie obsługa, wysoki poziom hałasu no i niestety drogi był i przez to nie polecam a my za godzinkę uciekamy do okulisty do Wrocławia proszę o kciukasy
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałam sobie ponumerować ![]() ad 1 - ![]() ![]() ![]() ad. 2 - dziękuję ![]() ![]() ps. biscotti pychota!!! ps. 2 - mam rodzinę w tamtych rejonach - co prawda po drugiej stronie Wrocławia ale w sumie niedaleko, Twoją miejscowośc tylko z jednostki wojskowej kojarzę ![]() ad. 3 - ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#408 | ||||||
Zadomowienie
|
Odpisuję na posty od godziny 12. W momencie, kiedy podchodzę do kompa, następna strona napisana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A mnie się pomyliło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Karolinee dla Majeczki duże
![]() Ja znów zazipana ... Wróciłam teraz z -uwaga- dwóch praktyk. Do tego masa, naprawdę masa papierów do zrobienia. Na jutro...Oszaleję... Dobrze, żę kochana mama wzieła sobie drugą zmianę w pracy, bo nie wiem co bym z małym zrobiła. Jak się ten szalony tydzień skończy, a wraz z nim gimnazja to wrócę do Was na bieżąco. Jeszcze dziś do gina idę z tymi krwawieniami. Wczoraj byłam z Igim u pediatry. Dostał Dicoflor 30. waży 8870. Nie mieścił się na wadze. Jest strasznie dlugi. Nie tak tłuściutki jak wysoki właśnie. Wczoraj kupiłam mu w tesco body na 12 m-cy, bo na 6 m-cy ma tak naciągnięte, prawie do cycków...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bylam dzis z mala u lekarza i wazy uwaga 4200 ![]() bylam tez u gina wszystko oko jak to powiedzial mozna sie juz seksic ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#411 | ||
Zadomowienie
|
chyba tak
![]() ![]() ![]() Cytat:
fajnie że wizyta udana ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=telik;29818350 a my za godzinkę uciekamy do okulisty do Wrocławia proszę o kciukasy[/QUOTE] mocno trzymamy ![]() a my dziś skończyliśmy 15 tygodni ![]() Kurka Nerolka podaj linka do tego super mopa bo mnie krew zaleje przy tych moich szmatach do podłogi ![]()
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Shirka kochana nie za nic tylko za post z wczoraj z 9:12
![]() ![]() a tu masz spiworek ![]() http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_21778.htm Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-10-06 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Malwinka śpi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko to co paamietam
![]() aaaniu (o ile pamiętam ty się o to pytałaś ![]() Jeśli chodzi o kawę to tylko LAVAZZA Cooki ja mam tą drugą huśtawkę i polecam jak dla nas jest fajna ![]() Brumek, Crazy dziekuję za informacje o wit. D ![]() Patik co z tobą miałaś u nas być ???????????????? ![]() Kurde wiecej grzechów(postów) nie pamiętam ![]() ![]() ![]() Nerolka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak długo jeszcze to potrwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zadomowienie
|
Za okulistę
![]() Dzięki dziewczynki ![]() Prawie 9 kilosów??!? Wow!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
Marinkaimponujaca waga Igusia
![]() Brumku pamietam, ze Tymek mial male ciemiaczko. Czy teraz ma wieksze? Malwince powiekszylo sie z 0,5x0,5 do 1x1,5cm, ale nadal mamy brac wit.D3 co drugi dzien. |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Telik trzymam kciukasy za okuliste
![]() Marino ale Iguś już jest duży-szok ![]() dziękuje za linki ekspresów ![]() ![]() już trochę na all ich pooglądałam i są też takie że do kapsułki się sypię kawę jak myślicie warto taki czy lepiej zwykły? |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba spróbuje wyciągnąc tą wkładkę. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jeszcze Twoich fochów nam tu brakowało ![]() Cytat:
![]() ta cena- śpisz na kasie kobieto ![]() Cytat:
![]() ![]() kawał chłopa. Podziwiam Cię.- tak apropo praktyk. Miałam pytać, czy mama pomaga po wyprowadzce.. Cytat:
Cytat:
Żadna nie zareagowała ![]() Moja dziewczyna mi daje czadu, Wiecie jaka cwana? Marudzi, wyje, ziewa widzę że do spania się nadaje, LuLAM, chodzę po domu, zamyka oczy to chce usiąść i w fotelu lulać aż uśnie twardo. Dodam, że przy siadaniu na fotel też lulam żeby nie zczaiła że siadamy. I tak czai. Oczy otwiera ryk mówiący "chodzimy matka po domu, nie siadamy" ![]() Ciągle potrzebuje towarzystwa. Nie poleży sama na macie. Nic nie mogę zrobić. Za tydzień ma mieć podaną pierwszą dawkę rota. Będzie wtedy miała 12 tygodni i 1 dzień. Czy to nie za późno? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.