Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 13:33   #391
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

bry
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Halloo

Jaki Krzyś duży, a mina powala
Śliczny kombinezonik.

moje teściowa stwierdziła że mój syn jest niefotogeniczny
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Matko dziewczyny, ale mnie głowa boli CIśnienie jakoś sie zmienia, czy coś
Poza tym zła jestem jak osa, bo odebrałam dziś odbitki, które oddałam do zrobienia, bo kilkadziesiąt fotek chciałam mieć na papierze, nie tylko w kompie. Robiłam w rossmannie. I co? I są FATALNE!!! Fatalna jakość, paskudne kolory (choć oryginały mają śliczne, żywe barwy), ale najlepsze, że zamawiałam 10x15 a zrobili mi 9x13! Porażka

Rany, to faktycznie strasznie mało!

Dokłądnie, mój też w drugim tyg

Mi dała na pierwszej wizycie kontrolne, jak Tymek miał ok. 2,5-3 tygodnie. I w ten piątek śmigamy na to badanie

Proszę

oj ja bym się kłóciła o fotki
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Czytam właśnie o różnych kaszkach/kleikach.
Jedno mamy pisza zgodnie, od czasu wprowadzenia kaszki dziecko spi cała noc
Podaja różnie nawet w 3 miesiącu zaczynaja.
Ja poczekam jednak do 4, to juz tylko 2 tygodnie zostały.

Z firm ktore porownywałam wygrywa HIPP bo ma produkty bez dodatku cukru, wszystkie inne maja cukier i dzieci ktore zaczynała np od Bobovity, nie chca patrzeć później na kaszki Hippa.

Marinka myśle że możesz podac Igorkowi na próbe czysty kleik ryżowy lub kukurydziany (czysty znaczy sie bez żadnych owoców/cukrów i innych dopalaczy). Poprostu tak mleko zagęścić.

o cholera moglam Ci wysłać tego sms z kodem, ktory dostałam moze by to uznali.

Brumek chyba jeszcze miała kod, ciekawe czy dostała zniżke?
hmmm kaszki od 4 msc można ooo

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
witam znad porannej kawki

Jadę dziś z Lilką na szczepienie wiec poprosimy o kciuki

telik upomnij się o bioderka, ja miałam w wypisie ze szpitala info

brumek ja też czekam na fotki, zakupilam na grouponie na Cyberlab.pl
tylko mnie wkurzyli bo liczą sobie 10zł za przesyłkę, a zakupiłam 9 kuponów więc musze zapłącić 90zł za przesyłkę

carmelka najlepiej zacząć od kleiku kukurydzianego do mleczka
a czemu od kliku?
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Witam się w ten brzydki poranek i obwieszczam dla mnie ważny dzień bo dziś...

Maja obchodzi urodzinki Kończymy dziś 2 miesiące !!!!!!!

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poradźcie mi, bo ja się od tygodnia zastanawiam i nie moge się zdecydować!:ta:
http://allegro.pl/hit-bright-starts-...836718285.html
czy ta:

http://allegro.pl/bright-starts-hust...845458941.html
drugi
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Wkładkę wyciągnęłam już dawno, bo był krzyk od razu jak mała do fotelika wsadzałam - musiało być jej niewygodnie. Teraz jest trochę lepiej.

Witaminę D w.g. naszej pediatry mamy podawać przez cały 1 rok.

Pytanko do was, czy przy każdej zmianie pieluchy, nawet jak jest tylko sik, to smarujecie czymś pupkę malucha? Ja tak robię, może dlatego, że długo walczyliśmy z odparzeniami, ale moja koleżanka smaruje tylko raz dziennie - na noc i moja mama też nie robiła tego za każdym razem. No i zastanawiam się jak to jest...
ja zawsze przy zmianie leciutko smyrne linomagiem
Stary 2011-10-06, 13:37   #392
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Żanetka, Cookie nie żeby mnie korcił tylko zastanawiam się o co chodzi bo ja akurat bardzo często się z tym spotykam i nie daje mi to spokoju, że tyle osób pomimo potwierdzeń decuduje się to dzieciom założyć no i że akurat u tych dzieci ząbkowanie przemija zupełnie bez objawowow
aaa Cookie ja słyszałam ze to się tylko zakłada na szyjke a nie daje do gryzienia

Cookie pewnie chodziło o to,ze takie dziecko bedzie ciekawe co to i bedzie wkladalo do buzi.
Gdzie wyczytalas o zabkowaniu?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:38   #393
youyou
Zakorzenienie

Natka ja wkładke wyjelam juz bardzo dawno (MC Cabrio Fix), małej sie główka nie miescila

Witamine D to przez caly pierwszy rok wg naszej pediatry, a potem w sezonie jesienno-zimowym.
Filip mial teraz w lato przerwe od vit D, a od tygodnia daje mu tran norweski w ktorym jest vit D

Ja Linomagiem smaruje tylko po kupie (a robi ja raz na 2-4 dni), i codziennie po kapieli.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:38   #394
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Żanetka, Cookie nie żeby mnie korcił tylko zastanawiam się o co chodzi bo ja akurat bardzo często się z tym spotykam i nie daje mi to spokoju, że tyle osób pomimo potwierdzeń decuduje się to dzieciom założyć no i że akurat u tych dzieci ząbkowanie przemija zupełnie bez objawowow
aaa Cookie ja słyszałam ze to się tylko zakłada na szyjke a nie daje do gryzienia
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:41   #395
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
troche z foum innego http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,9...wanie.html?v=2 pocytuje

Zasadniczo dziecku nie powinno zakładać się na szyję żadnych
koralików, smoczków na wstążce i innych dydndających pierdół, na
których może się zwyczajnie powiesić. A już na pewno nie na stałe, bez
nadzoru rodziców. Kilka fotek z zajęć z medycyny sądowej na dobre
wryło mi się w wyobraźnię- uduszenia dzieci się zdarzają i tyle. I ja
bym jednak nie ryzykowała, że dzieciak przegryzie ten sznurek i
zadławi się cudownym bursztynkiem. Zresztą- słowa praducenta, że nie
ponosi odpowiedzialności za wypadki mówią same za siebie...

dostałam właśnie od koleżanki z Francji naszyjnik z bursztynkami dla
córeczki. taka rzecz na szyi zawsze budzi obawy ale jest zrobiony
solidnie jak widzę i z przeznaczeniem dla małych dzieci (u nas nie
widziałam takiego wyrobu). Zapięcie ma na magnesik, czyli jak
dziecko pociągnie to nie zerwie tylko odepnie. Nawet gdyby doszło do
jakiegoś przegryzienia, a nie wygląda na to, to bursztynki są małe i
dziecko się nimi nie zadławi. Co do długości to nie może mieć więcej
niż 22 cm, żeby dziecko sobie go nie okręciło wokół szyi. Moja mała
praktycznie się nim nie interesuje bo go nie widzi. Mimo tego
zakładam jej tylko wtedy, gdy jestem z nią w kontakcie wzrokowym. (ode mnie - ja słyszałam o 7 cm, bo dziecko moze nim o cos zahaczyc i na nim sie powiesic)

na twoim miejscu nie wieszałabym dziecku niczego na szyi, bo może
sie uduscic. Pomysłowosc dzieci przekracza nasza wyobraznię.
Kilka dni temu 2-latek udusił sie (powiesił się ?) sznurkiem od
żaluzji, jak to zrobił, nie mam pojecia, ale wykorzystał czas, gdy
babcia wyszła na chwilę (z pokoju).

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:45   #396
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny polecicie mi jakiś tani ekspres ciśnieniowy bo zast się nad zakupem
ja mam taki http://www.ceneo.pl/11324512 i całkiem dobrze się sprawuje

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
przepraszam że spytam - zgłupiała?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:48   #397
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
bry
pewnie za babcia?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 13:52   #398
brumek
Zakorzenienie

Cześć kochane! Wreszcie udało mi się dotrzeć na Wizaż

Rano byłam na kontroli u gina. Powiedział że wszystko cacy, ale jeszcze trochę "brudów" tam siedzi i jeszcze parę dni się posączy ze mnie. Przepisał mi tabletki anty, ale ustaliliśmy z mężem że chyba jednak nie będę ich brać... Ale jeszcze to przemyślę parę razy

Potem skoczyłam szybko do Lidla i kupiłam Tymkowi śpiworek, bo dziś jest oferta dla dzieci. Całkiem ładny Niebieski.
Oprócz tego kupiłam wczoraj karuzelkę w końcu TinyLove Symfonia w Ruchu. Jutro mają dostarczyć już I dodatkowo, na przyszłość hustawkę, ale taką już "normalną" do bujania dla większych dzieci. Coś takiego jak na dole na zdjęciu

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Pytanie do mam karmiących piersią
pozwalcie sobie czasami na kawę?
Czasami? Ja piję 1-2 dziennie Codziennie Zwykłą, nie zbożową. Można przecież, każdy lekarz to powie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A do kiedy trzeba dawać wit. D ?????
A to różnie zalecają. Jedni lekarze, że do roku, inni nawet do dwóch lat. Często każą odstawiać w lato, bo wtedy jest dużo słońca i nie trzeba sztucznej suplementacji. Ale ostatnio neurolog mi mówił, że zasada jest taka, że podaje się do momentu zrośnięcia ciemiączka. Plus minus oczywiście.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dzisiaj udało mi się nakarmić dziecko bez awantur. Nie wiem co ona wczoraj robiła
Dietę miała Teeraz dziewczynki wcześnie zaczynają myśleć o figurze

Cytat:
a to ciasto to dla księdza

Cytat:
Jesteśmy juz po.... było troche placzu ale za chwile sie uspokoiła. dawke rota wypila jakby to jakis deserek był, az sie pielegniara smiala
ale 730pln poszłooooo
Dzieeeelne jesteście! Obie Ale kasa na to straszna idzie
No i podłość ten numer z przesyłką za zdjęcia. Wręcz pod oszustwo podchodzi... Albo chociaż niezbyt uczciwe naciąganie ludzi na niby taniość

Cytat:
Pytanko do was, czy przy każdej zmianie pieluchy, nawet jak jest tylko sik, to smarujecie czymś pupkę malucha?
Ja smaruję przy KAŻDEJ zmianie. Wszystko jedno, co tam siedzi i czy w ogóle siedzi Takim zwykłym linomagiem, nie żadną leczniczą maścią. No i póki co (tfu tfu) pupcia piękna jak ... u niemowlaka

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
O taaaak... codziennie Pierwsza czynność po wstaniu z łóżka
I znowu Cię lubię Szkoda że się razem tej porannej kawki napić nie możemy

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Zdjęcia - Brumek to nie wywoływałaś zdjęć sama w Rossmanie ? ja zawsze to robię sama i sprawdzam pierszwe zdjęcie jaką ma jakość.Ja mam bon 100 zdjęć za 39gr.Właśnie musze je wywołać.
Nie wiem, jak to jest samemu wywoływać Ja zamówiłam je przez internet i poszłam tam tylko odebrać...

Cytat:
dziewczyny polecicie mi jakiś tani ekspres ciśnieniowy bo zast się nad zakupem
Ja mam taki. Nie jest drogi, za to kawkę robi palce lizać. Jestem od niego uzależniona!!!
O taki:
http://www.caffetea.pl/ekspres-do-ka...rny-p-120.html

Karoline - brawa dla Majeczki za 2 miesiące klask i:

A co do macierzyństwa, to ja też nietypowa jestem bo mnie faktycznie zachwyciło od pierwszego dnia i nie miałam (szczerze, słowo ) ani sekundy kryzysu, załamania, baby bluesa, nic takiego. Od początku było cudownie, dużo lepiej niż się spodziewałam. Ale może dlatego, że - co już Nateczka pisała - nie nastawiałam się na sielankę, tylko raczej właśnie na trudności. Więc się rozczarowałam bardzo pozytywnie!

A ta huśtawka tego typu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hustawka3.jpg (121,7 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-10-06 o 13:59
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:08   #399
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
I znowu Cię lubię Szkoda że się razem tej porannej kawki napić nie możemy :

szkoda strasznie

A w temacie ekspresów - sprzęt to raz, ale jaką kawę polecacie?

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:

A co do macierzyństwa, to ja też nietypowa jestem bo mnie faktycznie zachwyciło od pierwszego dnia i nie miałam (szczerze, słowo ) ani sekundy kryzysu, załamania, baby bluesa, nic takiego. Od początku było cudownie, dużo lepiej niż się spodziewałam. Ale może dlatego, że - co już Nateczka pisała - nie nastawiałam się na sielankę, tylko raczej właśnie na trudności. Więc się rozczarowałam bardzo pozytywnie!

ja w sumie też Nie nastawiałam się że to piękny słodki bobas który je, śpi i się śmieje. Jakieś troszkę gorsze momenty na początku się zdarzały, głównie "ja nie wiem dlaczego on płacze" ale było coraz lepiej Kocham to dziecko strasznie, i jakoś tak bardzo pozytywnie jestem nastawiona od dawna

Stary 2011-10-06, 14:10   #400
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

ja w sumie też Nie nastawiałam się że to piękny słodki bobas który je, śpi i się śmieje. Jakieś troszkę gorsze momenty na początku się zdarzały, głównie "ja nie wiem dlaczego on płacze" ale było coraz lepiej Kocham to dziecko strasznie, i jakoś tak bardzo pozytywnie jestem nastawiona od dawna
A bo Ty w ogóle jesteś pozytywnie nastawiona z tego co zauważyłam I to im się tak podoba

A kawki ja piję Douwe Egberts. Bo takie są polecane do tego ekspresu, więc na początku je kupiłam i mi posmakowały. Ale oprócz zwykłej, kupuję też takie smakowe: z dodatkiem wanilii, albo czekolady albo czegoś innego ładnie pachnącego I takie raz na jakiś czas sobie robię
A
Stary 2011-10-06, 14:10   #401
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

A ta huśtawka tego typu:
wlasnie ja tez z tych czarnowidzow raczej, wiedzialam ze dziecko to nie takie bedzie jak w reklamach... ale rzeczywistosc mnie poraziła: kolki, bolesne zabkowanie, jedzenie co 2h, poranione sutki, zapalenie piersi i chirurgiczny na nich zabieg, brak snu, problemy z zółtaczką, bioderkami, sercem, neurologiczne, bieganie po szpitalach, lekarzach, bezdech od kaszlu, inhalacje takiego maluszka leżącego bo tchu złapać nie mógł, zapalenia oskrzeli po każdej szczepionce... to moze dobić... i mnie poczatkowo dobiło... dopiero jak wrócilam do pracy i dziecko juz sie w miare unormowalo doszlam do siebie... jakbym miala pierwsza kinge - oaze spokoju (tfu, tfu - przynajmije z kolkami, spaniem, jedzeniem i chorobami...) to pewnie inaczej bym myślala o drugiej ciaży. a tak to jedyne moje marzenie "oby nie było gorzej" i "oby było jedno, bo z bliźniakami nie dam sobie rady"... na szczescie podobno dostaje sie to co sie udzwignie - teraz mam Kingusie, mój mały usmiechniety, aktualnie osrany, skarbek

lece na lumpki, poluje za krawatem dla meza. nie chce mi sie na jeden raz kupowac w sklepie skoro nieuzywane (bo co sie ich uzywa) mam pod nosem. potem po syna i o 19 pewnie w domu bedziemy.

zrobilam http://www.wielkiezarcie.com/recipe9315.html zupe. pychaa!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 14:16   #402
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Potem skoczyłam szybko do Lidla i kupiłam Tymkowi śpiworek, bo dziś jest oferta dla dzieci. Całkiem ładny Niebieski.
Kurcze zapomniałam o tym Lidlu. Wieczorem to już pewnie nic nie będzie, u mnie to się tak na te promocje rzucają. A powiedz mi widziałaś te body z gazetki, ładne są?

Cytat:
Ja smaruję przy KAŻDEJ zmianie. Wszystko jedno, co tam siedzi i czy w ogóle siedzi Takim zwykłym linomagiem, nie żadną leczniczą maścią. No i póki co (tfu tfu) pupcia piękna jak ... u niemowlaka
Ufff, a myślałam po poprzednich wypowiedziach, że tylko ja tak robię...

Cytat:
A ta huśtawka tego typu:
A podziwiałam dziś takie huśtawki w sklepie. Szczerze to jednak byłam się zorientować w mniejszych oraz leżaczko-bujaczkach. Myślałam, że mi to nie jest potrzebne i tylko miejsce będzie zajmować w naszym nie największym mieszkanku, ale po ostatnich dwóch dniach jak Ida dała mi wycisk, pomyślałam, że może coś takiego pomogło by w ciężkich sytuacjach... sama nie wiem. Mam wątpliwości, bo nie są to tanie sprzęty (oglądałam m.in. te bright-starts), a wagowo są do 11-13 kg. Moja rośnie w zawrotnym tempie i nie wiem na jak długo to by wystarczyło, o ile się sprawdzi....
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:24   #403
karolinee1983
Zadomowienie

Z okazji swojego święta Maja postanowiła jakieś cyrki na spacerze odwalać, nawet smok nie pomógł. Wróciłyśmy do domu i o dziwo udało mi się ją w końcu uśpić. Leży sobie w gondoli przy otwartych drzwiach balkonowych i się wietrzy

Cytat:
w raczce trzema grzechotke ale trzeba jej ja wlozyc. za to lubi wgapiac sie w tel. komorkowe i piloty od dvd/telewizorow sama umie zlapac tylko czyjs nos albo wepchnac tacie swoja piesc do buzi
Nie, no moja sama też nie chwyta, trzeba jej w łapkę wcisnąć. Aż taka bystrzacha to jeszcze nie jest

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A Dominik ostatnio włożył sobie palec do nosa i nie umiał wyciągnąć

Cytat:

karolinee gratki za 2 miesiace

Cytat:

Muszę się pochwalić że Bruno b.ładnie śpi od 21-22 do 8
Cytat:
Zazdraszcza m I gratuluję

Ja też

Cytat:
Pytanko do was, czy przy każdej zmianie pieluchy, nawet jak jest tylko sik, to smarujecie czymś pupkę malucha? Ja tak robię, może dlatego, że długo walczyliśmy z odparzeniami, ale moja koleżanka smaruje tylko raz dziennie - na noc i moja mama też nie robiła tego za każdym razem. No i zastanawiam się jak to jest...
Ja za każdym razem smaruję, nawet jak siku tylko

Cytat:
Durna teściowa

Cytat:

Karoline - brawa dla Majeczki za 2 miesiące klask i:

Nie zacytowało mi wszystkiego przeklęty wizaż

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-10-06 o 14:25
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:26   #404
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Cookie pewnie chodziło o to,ze takie dziecko bedzie ciekawe co to i bedzie wkladalo do buzi.
Gdzie wyczytalas o zabkowaniu?
no własnie 2 tygodnie temu była u mnie kumpela z 11 miesieczną córeczką i małej nigdy nie interesował ten naszyjnik, zupełnie.

Cytat:
uwierz mi że moja reakcja na to info od kilku matek była taka sama

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
troche z foum innego http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,9...wanie.html?v=2 pocytuje

Zasadniczo dziecku nie powinno zakładać się na szyję żadnych
koralików, smoczków na wstążce i innych dydndających pierdół, na
których może się zwyczajnie powiesić. A już na pewno nie na stałe, bez
nadzoru rodziców. Kilka fotek z zajęć z medycyny sądowej na dobre
wryło mi się w wyobraźnię- uduszenia dzieci się zdarzają i tyle. I ja
bym jednak nie ryzykowała, że dzieciak przegryzie ten sznurek i
zadławi się cudownym bursztynkiem. Zresztą- słowa praducenta, że nie
ponosi odpowiedzialności za wypadki mówią same za siebie...

dostałam właśnie od koleżanki z Francji naszyjnik z bursztynkami dla
córeczki. taka rzecz na szyi zawsze budzi obawy ale jest zrobiony
solidnie jak widzę i z przeznaczeniem dla małych dzieci (u nas nie
widziałam takiego wyrobu). Zapięcie ma na magnesik, czyli jak
dziecko pociągnie to nie zerwie tylko odepnie. Nawet gdyby doszło do
jakiegoś przegryzienia, a nie wygląda na to, to bursztynki są małe i
dziecko się nimi nie zadławi. Co do długości to nie może mieć więcej
niż 22 cm, żeby dziecko sobie go nie okręciło wokół szyi. Moja mała
praktycznie się nim nie interesuje bo go nie widzi. Mimo tego
zakładam jej tylko wtedy, gdy jestem z nią w kontakcie wzrokowym. (ode mnie - ja słyszałam o 7 cm, bo dziecko moze nim o cos zahaczyc i na nim sie powiesic)

na twoim miejscu nie wieszałabym dziecku niczego na szyi, bo może
sie uduscic. Pomysłowosc dzieci przekracza nasza wyobraznię.
Kilka dni temu 2-latek udusił sie (powiesił się ?) sznurkiem od
żaluzji, jak to zrobił, nie mam pojecia, ale wykorzystał czas, gdy
babcia wyszła na chwilę (z pokoju).
no widzisz zdania zawsze będą podzielone , nawet na tym forum

Shirka

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-10-06 o 14:28
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:28   #405
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Piekny kojec, pokaz fotki Jasia w środku I poprosze o linka, gdzie go kupiłaś, bo ja chyba tez musze cos takiego kupić, żeby Sara z psami o zabawki nie walczyła.

a to ciasto to dla księdza
oj koniecznie musze jakąś fotke wstawić, bo dawno Jasia nie było:
a tu link
http://allegro.pl/kojec-brevi-softpl...857546763.html

nie doniosłabym do księdza bo juz 2 kawałki zjadłam
a wogóle to nie zdąrzyłam do kancelarii parafialnej
bo Dżony przed samym wyjściem tak sie porzygał no i mamusie tez
wiec zanim sie przepraliśmy to mineło kuuupę czasu
coś nie ciągnie mojego syna do kościoła

Cytat:
A Dominik ostatnio włożył sobie palec do nosa i nie umiał wyciągnąć
oj musiało nieźle wyglądać
Cytat:
jestem spowrotem Nadrabiam po kawałku bo cudny wizaz znów nie zacytuje wszystkiego....

O taaaak... codziennie Pierwsza czynność po wstaniu z łóżka

podziwiam Cię kobieto, że Ty co chwilę coś pieczesz, naprawdę
Że też masz czas..

no to jutro sobie zrobie taką kawę że hej

a co do ciasta to ja tylko takie nieskąplikowane
szkoda że tak daleko mieszkaś aniu bo z chęcią bym sie ciachem podzieliła

Cytat:

Rano byłam na kontroli u gina. Powiedział że wszystko cacy, ale jeszcze trochę "brudów" tam siedzi i jeszcze parę dni się posączy ze mnie. Przepisał mi tabletki anty, ale ustaliliśmy z mężem że chyba jednak nie będę ich brać... Ale jeszcze to przemyślę parę razy

Czasami? Ja piję 1-2 dziennie Codziennie Zwykłą, nie zbożową. Można przecież, każdy lekarz to powie

Ja mam taki. Nie jest drogi, za to kawkę robi palce lizać. Jestem od niego uzależniona!!!
oj to ja głupia sie naczytałam jak kawa negatywnie wpływa na układ nerwowy. A ja tu stwierdzam że negatywny wpływ na mój układ nerwowy mają takie głupie informację

a co do sparowania, ja tez przy kazdej pieluszce smaruje bepanthenem

Cytat:

szkoda strasznie

tylko Lavazza
(najlepsze crema aroma, qualita rossa i supercrema)

ja mam ekspres ten:
http://www.ceneo.pl/2309552
i robi pyyyszną kawę z mlekiem ale niestety denerwuje mnie obsługa, wysoki poziom hałasu no i niestety drogi był i przez to nie polecam

a my za godzinkę uciekamy do okulisty do Wrocławia
proszę o kciukasy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 14:40   #406
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
1. nie doniosłabym do księdza bo juz 2 kawałki zjadłam
a wogóle to nie zdąrzyłam do kancelarii parafialnej
bo Dżony przed samym wyjściem tak sie porzygał no i mamusie tez
wiec zanim sie przepraliśmy to mineło kuuupę czasu
coś nie ciągnie mojego syna do kościoła

2. a co do ciasta to ja tylko takie nieskąplikowane
szkoda że tak daleko mieszkaś aniu bo z chęcią bym sie ciachem podzieliła

3. a my za godzinkę uciekamy do okulisty do Wrocławia
proszę o kciukasy

musiałam sobie ponumerować

ad 1 -
ad. 2 - dziękuję jutro coś może wreszcie upiekę JA piec uwielbiam, a nie mam kiedy...
ps. biscotti pychota!!!
ps. 2 - mam rodzinę w tamtych rejonach - co prawda po drugiej stronie Wrocławia ale w sumie niedaleko, Twoją miejscowośc tylko z jednostki wojskowej kojarzę
ad. 3 - ;kciuki:

Stary 2011-10-06, 15:05   #407
ellika
Rozeznanie

Cytat:
a jaką kawę do niego dajesz?
on mieli kawę czy jakieś kapsułki
nomalną kawę sypaną, sam nie mieli
Cytat:

A ta huśtawka tego typu:
Niestety to nie jest klucz do sukcesu, ja z natury sceptyczna tez nie nastawiałam sie na sielanke a wyszło jak wyszło. Takze uważam ze to kwestia charakteru i jak kto radzi sobie ze stresem.

Cytat:
tylko Lavazza
(najlepsze crema aroma, qualita rossa i supercrema)

proszę o kciukasy
oj tak ja też tylko Lavazza - moja ulubiona to qualita oro
za okuliste
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:21   #408
DaKaro
Zadomowienie

Odpisuję na posty od godziny 12. W momencie, kiedy podchodzę do kompa, następna strona napisana.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
wizyta dopiero na wtorek umouwiona le do tej pory moze znacie jakies inne sposoby na katar?????
Malwinka też ma katar, a raczej taką sapkę. Fridy nienawidzi, psikam jej tylko woda morską.

Cytat:
Maja obchodzi urodzinki Kończymy dziś 2 miesiące !!!!!!!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Też przez to przechodziłam. Nie wiedziałam o co chodzi. Przystawiaj dziecko jak najczęściej! Wiem, że to trudne, bo sama karmiłam po 4 godziny non stop, ale minęło i teraz jest ok Powodzenia i cierpliwości życzę!
Dziękuję! Mam nadzieję, że pokonam kryzys.

Cytat:
niefajnie, przeżywałam to samo... Przystawiaj i ściągaj w międzyczasie laktatorem - powinno pomóc

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Mój Tż też chce focusa
A mnie się pomyliło. Mąż chce Astrę.

Cytat:
Gratulacje

Tak. Kupiłam jakąś nową "Bocianek".

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
DaKaro my mamy focusa kombi, jest fajny, choc w tym momencie ciut malawy na nasza piatke. Co do kryzysu przystawiaj Malwinke czesto, niech sama pobudzi laktacje.
Przystawiam, oby pomogło.

Cytat:
Smaruję, ale nie zawsze Sudocremem.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:52   #409
Marina1
Zakorzenienie

Karolinee dla Majeczki duże

Ja znów zazipana ...
Wróciłam teraz z -uwaga- dwóch praktyk. Do tego masa, naprawdę masa papierów do zrobienia. Na jutro...Oszaleję...
Dobrze, żę kochana mama wzieła sobie drugą zmianę w pracy, bo nie wiem co bym z małym zrobiła.
Jak się ten szalony tydzień skończy, a wraz z nim gimnazja to wrócę do Was na bieżąco.

Jeszcze dziś do gina idę z tymi krwawieniami.

Wczoraj byłam z Igim u pediatry. Dostał Dicoflor 30.

waży 8870. Nie mieścił się na wadze. Jest strasznie dlugi. Nie tak tłuściutki jak wysoki właśnie. Wczoraj kupiłam mu w tesco body na 12 m-cy, bo na 6 m-cy ma tak naciągnięte, prawie do cycków...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 15:55   #410
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Kochane mamusie a kiedy pediatra powinien mi dac skierowanie na badanie bioderek?
u nas jest tak ze musisz sie zapisac przy wypisie ze szpitala a potem pediatra daje na ten dzien skierowanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
dziendobry............... ..
jakos u mnei dzis sennie i jesiennie.............
noc jako tako............
o 6.40 butla potem koopa i od 7.30 wierci sie w lozeczku
a ja bym jeszcze przysnela.......

Igor juz 1,5 tygodnia ma katar
zadnej goraczki kaszlu czy czegos innego
bylismy u lekarza wlasnie tydzien temu
i dala masc majerankowa sol morska i tyle.......
ale od tamtej pory sie nic nie zmienilo.......... nie wiem co robic?
wizyta dopiero na wtorek umouwiona le do tej pory moze znacie jakies inne sposoby na katar?????
u mojej malej tez juz drugi tydzien jamam takie granulki osciloco cos tamniepamietamdo rozpuszczaniai jest poprawa noi o czywiscie sol i frida topodstawa
Cytat:
Gratulacje

a z tymi bioderkami to trmalnie dla doktora

wczoraj przyszła karuzela tiny love
dzis bedziemy testować
i kojec,
jak włżyłam Dżonego di środka to 15 min miał otwarte oczka i buzie ze zdziwienia
ja pije jedna dziennie

Cytat:
No teraz to się jeszcze bardziej wściekłam A ja sobie czekam i czekam...
no szok,bym sie niezole w wkurzyla

bylam dzis z mala u lekarza i wazy uwaga 4200
bylam tez u gina wszystko oko jak to powiedzial mozna sie juz seksic
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:08   #411
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

przepraszam że spytam - zgłupiała?
chyba tak

Cytat:
pewnie za babcia?
hihi powiem jej następnym razem że jednak ma coś po babci

Cytat:

:

fajnie że wizyta udana pokaż śpiworek
Cytat:

Durna teściowa

Cytat:
Napisane przez dziubek79;29818324

[B
Shirka[/B]
jeee tak za nic??

[QUOTE=telik;29818350
proszę o kciukasy[/QUOTE]

mocno trzymamy

a my dziś skończyliśmy 15 tygodni

Kurka Nerolka podaj linka do tego super mopa bo mnie krew zaleje przy tych moich szmatach do podłogi
Stary 2011-10-06, 16:15   #412
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
waży 8870. Nie mieścił się na wadze. Jest strasznie dlugi. Nie tak tłuściutki jak wysoki właśnie. Wczoraj kupiłam mu w tesco body na 12 m-cy, bo na 6 m-cy ma tak naciągnięte, prawie do cycków...
mały Gortat nam na forum rośnie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:16   #413
dziubek79
Zakorzenienie

Shirka kochana nie za nic tylko za post z wczoraj z 9:12

a tu masz spiworek
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_21778.htm

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-10-06 o 16:18
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:21   #414
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
Ładnie Kornelia przybrała. A mnie się nie chce iść do gina...mam dość po wszystkich macaniach przed, w trakcie i po porodzie. Ale trzeba się zebrać, może jeszcze ze 2 tygodnie poczekam.

Malwinka śpi. Córcia pięknie zasypia, bez kołysania, bujania. Ach jak ja kocham tą małą istotkę.

Malwinka
Stary 2011-10-06, 16:28   #415
brunetka2000
Zakorzenienie

Ja tak na szybko to co paamietam
aaaniu (o ile pamiętam ty się o to pytałaś ) pracę muszę oddać do 15 listopada
Jeśli chodzi o kawę to tylko LAVAZZA

Cooki ja mam tą drugą huśtawkę i polecam jak dla nas jest fajna

Brumek, Crazy dziekuję za informacje o wit. D

Patik co z tobą miałaś u nas być ????????????????

Kurde wiecej grzechów(postów) nie pamiętam wybaczzcie u nas nadal skok trwa
Nerolka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak długo jeszcze to potrwa
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:32   #416
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
proszę o kciukasy
Za okulistę

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Cytat:
Dzięki dziewczynki

Prawie 9 kilosów??!? Wow!!!

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość

za wagę

Cytat:

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-10-06, 16:46   #417
DaKaro
Zadomowienie

Marinkaimponujaca waga Igusia.

Brumku pamietam, ze Tymek mial male ciemiaczko. Czy teraz ma wieksze? Malwince powiekszylo sie z 0,5x0,5 do 1x1,5cm, ale nadal mamy brac wit.D3 co drugi dzien.

Malwinka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 16:59   #418
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Telik trzymam kciukasy za okuliste
Marino ale Iguś już jest duży-szok

dziękuje za linki ekspresów a łatwo się robi kawy np latte albo cappuccino?
już trochę na all ich pooglądałam i są też takie że do kapsułki się sypię kawę jak myślicie warto taki czy lepiej zwykły?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:11   #419
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
są kaszki/kleiki bezmleczne, jak jedziesz na pepti/nutramigenie to dodaje sie po zrobieniu wlasnie to mleko.

mądra jestem?

moja (ma 2 mies 12 dni - to ile tygodni? 10?) tez niekumata w sprawie wyciagania rączek. tylko macha nimi ile wlezie. jak cos blisko jej buzi (2 cm od niej!) to potrafi obiema złapac i wepchnac do paszczy. cała jej umiejetnosc manipulowania rękami.
uhm

Cytat:
Dominikowi eż i odpycha się nimi od siedzenia i podnosi głowę jakby chciał sobie uściąść

Mój wczoraj skończył 12 tygodni i też nie chwyta jeszcze zabawem ani nie wyciąga do nich rączek.
Każde dzecko ma własne tempo rozwoju, nie ma się czym martwić.
no to się uspokoiłam.

Cytat:
Wkładkę wyciągnęłam już dawno, bo był krzyk od razu jak mała do fotelika wsadzałam - musiało być jej niewygodnie. Teraz jest trochę lepiej.

Witaminę D w.g. naszej pediatry mamy podawać przez cały 1 rok.

smaruje linmagiem jak mi się przypomni. Tak co 2 zmianę pieluszki, czasami sudocremem ja ma mocniej zaczerwienioną.
Chyba spróbuje wyciągnąc tą wkładkę.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
moja Lilka potrafi Lenie zabrać smoczek i próbuje sobie włożyć do buźki tylko matka wredna i poprzypinała smoczki łańcuszkami
Komicznie to wygląda
wyobrażam sobie. To ona już taka kumata?

Cytat:

noooooo to jestem , nie da się bez Was żyć

Justyna , Jacieeee melduję się
masz szczęście.
Jeszcze Twoich fochów nam tu brakowało

Cytat:

ja mam ekspres ten:
http://www.ceneo.pl/2309552
i robi pyyyszną kawę z mlekiem ale niestety denerwuje mnie obsługa, wysoki poziom hałasu no i niestety drogi był i przez to nie polecam

proszę o kciukasy
czy oby nie jedno zero za dużo
ta cena- śpisz na kasie kobieto

Cytat:

Ja znów zazipana ...
Wróciłam teraz z -uwaga- dwóch praktyk. Do tego masa, naprawdę masa papierów do zrobienia. Na jutro...Oszaleję...
Dobrze, żę kochana mama wzieła sobie drugą zmianę w pracy, bo nie wiem co bym z małym zrobiła.
Jak się ten szalony tydzień skończy, a wraz z nim gimnazja to wrócę do Was na bieżąco.

Jeszcze dziś do gina idę z tymi krwawieniami.

Wczoraj byłam z Igim u pediatry. Dostał Dicoflor 30.

a ja rosnę rosnę o rosnę...
kawał chłopa.
Podziwiam Cię.- tak apropo praktyk.
Miałam pytać, czy mama pomaga po wyprowadzce..

Cytat:

Kurka Nerolka podaj linka do tego super mopa bo mnie krew zaleje przy tych moich szmatach do podłogi
Ty wczoraj miałam o to samo pytać, jakie mopy najlepsze bo ten mój już zdziadział i kłaki zostawia.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Patik co z tobą miałaś u nas być ????????????????

Kurde wiecej grzechów(postów) nie pamiętam wybaczzcie u nas nadal skok trwa
Nerolka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak długo jeszcze to potrwa
pisałam chyba wczoraj że może w następnym tygodniu?
Żadna nie zareagowała

Moja dziewczyna mi daje czadu,
Wiecie jaka cwana?
Marudzi, wyje, ziewa widzę że do spania się nadaje,
LuLAM, chodzę po domu, zamyka oczy to chce usiąść i w fotelu lulać aż uśnie twardo. Dodam, że przy siadaniu na fotel też lulam żeby nie zczaiła że siadamy.
I tak czai. Oczy otwiera ryk mówiący "chodzimy matka po domu, nie siadamy"

Ciągle potrzebuje towarzystwa.
Nie poleży sama na macie.
Nic nie mogę zrobić.

Za tydzień ma mieć podaną pierwszą dawkę rota. Będzie wtedy miała 12 tygodni i 1 dzień. Czy to nie za późno?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:15   #420
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
LuLAM, chodzę po domu, zamyka oczy to chce usiąść i w fotelu lulać aż uśnie twardo. Dodam, że przy siadaniu na fotel też lulam żeby nie zczaiła że siadamy.
U mnie dokładnie taka sama procedura działania Ach, te dziewuchy, księżniczki na ziarnku grochu

MAJA 06.08.2011 r.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości