Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 21:34   #301
carrola
Zadomowienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Carrola: nie mam żadnych zdjęć. Od 20-23 siedziałyśmy u mnie (w sumie było nas 8), a potem pojechałyśmy na impreze. Nie byłyśmy długo, bo straszny ścisk był i gorąco.
Ważne, że się dobrze bawiłyście i większość prezentów udana.

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Impreza była super, wreszcie choć na chwilę przestałam myśleć o problemach Jednak dziś już dopada mnie szara rzeczywistość...
Dobrze, że miałaś choć trochę rozrywki.

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Zdałam egzamin z piątku! Ryzyko warunku za 675 zł zniknęło. Ufff.
Świetne wieści, gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez actriz Pokaż wiadomość
napisz coś więcej o tym kremiku uniwersalnym masz porównanie z Oriflame'owskim miodkiem?
Miałam go póki co nie otwierać, ale ok jutro wypróbuję i spróbuję porównać.

A co do planowanych zużyć, to u mnie szykuje się 7 na ten miesiąc i baaardzo się postaram, żeby w każdej z zakazanych kategorii coś się skończyło.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 07:09   #302
porzeczka2602
Zakorzenienie

Ale macie ładne plany październikowe
Ja raczej chwilowo takich nie mam - z tego względu, że zużywam przede wszystkim dalej próbki lub miniaturki, jedyne czego wreszcie chciałabym się pozbyć to odświeżający dezodorat do stóp. Mam go chyba ze 2 lata ale wreszcie się zawziełam i uzywam i jest go malutko więc jest nadzieja - tym bardziej, że od kilku dni chodze w sandałach znów, przecież mamy takie piękne lato tej jesieni

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 08:58   #303
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!!!

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:13   #304
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość

Ważne, że choć na chwilę się oderwałaś
Hm rzeczywiście ciężka sprawa W takim razie nie pozostaje Ci nic innego jak olać gadanie rodziców...

Dla mnie też to jest jakiś dramat Mój TŻ moje zdanie na ten temat zna, ale na szczęście ma podobne i ma gdzieś striptizerki. Ale jego jeden kumpel na pewno będzie chciał "załatwić panienkę", więc mu będę musiała przemówić do rozumu
Z rodzicami póki co staram się utrzymywać jak najmniejszy kontakt.

Co do wieczoru kawalerskiego/panieńskiego to mój TŻ wkurza się jak mówię, że mu nie pozwolę iść na wieczór kawalerski kumpla gdzie będzie laska A jak jemu takie coś zafundują to ja nie wiem co zrobię. Głupio mi trochę tak mówić jego kumplom, że ja sobie nie życzę, żeby mu laskę zamawiali... Chociaż do jego wieczoru kawalerskiego to jeszcze długa droga, no chyba, że się ożeni z kimś innym niż ja

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość

Dobrze, że miałaś choć trochę rozrywki.
Oj tak Wczoraj byliśmy ze znajomymi w clubie na shishy i było bardzo fajnie Wreszcie odżywam Jeszcze tylko trochę nauki i może jakoś będzie.
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:21   #305
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
trochę mi szkoda ale wiem, że bardzo dużo osób z roku też chce się przepisywać właśnie ze względu na to co porobili
a propos oszczędzania na kosmetykach to dziś.. uwaga uwaga.. kupiłam kurtkę na jesień/zimę bardzo się z niej cieszę bo dawno nie kupowałam nic ciuchowego
Hm no to już zrób, jak uważasz
Pokaż kurtkę

Cytat:
Co do wieczoru kawalerskiego/panieńskiego to mój TŻ wkurza się jak mówię, że mu nie pozwolę iść na wieczór kawalerski kumpla gdzie będzie laska A jak jemu takie coś zafundują to ja nie wiem co zrobię. Głupio mi trochę tak mówić jego kumplom, że ja sobie nie życzę, żeby mu laskę zamawiali... Chociaż do jego wieczoru kawalerskiego to jeszcze długa droga, no chyba, że się ożeni z kimś innym niż ja
Jeśli mój TŻ szedłby na wieczór kawalerski z panienkami, to jakoś szczególnie zadowolona bym nie była. Ale to byłby czyjś wieczór, laski dla kogoś. Poza tym ja ufam TŻ-owi
A co do kumpli, to ja akurat zwłaszcza z tym jednym, który na pewno chciałby załatwić striptizerkę, to się bardzo lubię i dobrze dogaduję, także bez problemu mu powiem, żeby trochę przystopował z pomysłami

Wieczorem po pracy idę z TŻ-em na drinka Taka randka randka Musze się odstrzelić, tylko trochę głupio mi tak iść do pracy
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:45   #306
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Moj Tz byl kiedys na wieczorze kawalerskim u kumpla i mimo ze ten kumpel nie chcial to i tak zaprowadzili go do night clubu... dla facetow to chyba jakas "tradycja" a przynajmniej tak jest tutaj. Ja sobie poszlam smacznie spac, jakos nie bylam szczegolnie zdegustowana tym ze Tz siedzial sobie tam. Z reszta oprocz lap dance to nic tam szczegolnie nie robila. Patrzac na to z innego punktu widzenia, to przeciez jest tez praca (hihi jaka jestem dzis lagodna) no i panienka skupia uwage na panu mlodym.
Moj Tz ma takich kolegow ze na pewno mu cos "glupiego" zalatwia, no i co zrobic..trzeba przebolec. Choc swoje mu pewnie nagadam...jemu i kolegom tez. A oni i tak pewnie zrobia swoje.
Ja za to chcialabym pojsc sobie do spa z kolezankami siedziec sobie w jacuzzi z kielisziem wina Albo pojsc do stadniny pojezdzic konno i potem zjesc jakies dobre jedzonko w towarzystwie.

Hosenko jak tam odliczanie?

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2011-10-04 o 11:49
cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 12:22   #307
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Mam takie samo zdanie jak Ty! teraz nikt nie potrafi zrobić wieczoru kawalerskiego/panieńskiego bez striptizera/striptizerki. Dla mnie też to obleśne, ale widać, że większość ma inne zdanie niż my... Najbardziej martwi mnie to, co będzie jak kumple TŻta będą mieli wieczór kawalerski albo jak przyjdzie czas na jego własny...
U mojego TŻ nie było bab
Byli w knajpie na karaoke, apotem poszli na impreze, tam gdzie byłam z koleżankami, ale się nie widzieliśmy.

Instagram

Stary 2011-10-04, 15:58   #308
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Przyszedł mi dziś Alien 15ml będę go używać na szczególne okazje, więc na początek może być taka odlewka.
Zużyłam próbkę Dax Perfecta-antytrądzikowy krem tonujący arbuzowy 2ml.

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Ale macie ładne plany październikowe
Ja raczej chwilowo takich nie mam - z tego względu, że zużywam przede wszystkim dalej próbki lub miniaturki, jedyne czego wreszcie chciałabym się pozbyć to odświeżający dezodorat do stóp. Mam go chyba ze 2 lata ale wreszcie się zawziełam i uzywam i jest go malutko więc jest nadzieja - tym bardziej, że od kilku dni chodze w sandałach znów, przecież mamy takie piękne lato tej jesieni
ja też mam taki spray do stóp kokosowy z Avonu- też jest już dobrze przeterminowany, ale jakoś rzadko go używam. Muszę się więc zmobilizować, wykończę go mimo terminu, bo do stóp to może być, a w zapasie jeszcze arbuzowy...

zywieczdrój co do wieczoru kawalerskiego, to myślę, ze nie powinnaś mówić jego kumplom, że sobie nie życzysz laski, bo wtedy właśnie ją zamówią... Ja też się tego obawiałam, bo kumple gadali, czego to nie wymyślą, a jak przyszło co do zcego to zrobilismy na naszej działce wspólną mega imprezę na dwadzieścia kilka osób i było super- tany, darcie-wszyscy się wyszaleli, bo u nas nic nie słychać u innych mieszkańców My akurat nie chcieliśmy imprezy osobno, bo dla mnie z samymi babami jest zbyt nudno (sorry) a poza tym nie mam jakichś psiapsiółek od serca, gdybym miała to pewnie byłoby trochę inaczej i może bym chciała. Ja w ogóle wolę przebywać z facetami, lepiej się z nimi dogaduję-kobiety mnie czasem drażnią swoim zachowaniem i rozmowami. Mam też takie bardziej męskie poczucie humoru, którego część kobiet nie rozumie...
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 16:27   #309
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Ja za to chcialabym pojsc sobie do spa z kolezankami siedziec sobie w jacuzzi z kielisziem wina Albo pojsc do stadniny pojezdzic konno i potem zjesc jakies dobre jedzonko w towarzystwie.
Super masz pomysły

Cytat:
apotem poszli na impreze, tam gdzie byłam z koleżankami, ale się nie widzieliśmy.
Hehe, nieźle

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

ja też mam taki spray do stóp kokosowy z Avonu- też jest już dobrze przeterminowany, ale jakoś rzadko go używam.

a poza tym nie mam jakichś psiapsiółek od serca, gdybym miała to pewnie byłoby trochę inaczej i może bym chciała. Ja w ogóle wolę przebywać z facetami, lepiej się z nimi dogaduję
Mogę prosić o ocenę tego kremu? Wiem, że to tylko próbka, ale zawsze coś
Ja tego typu spray'ów używam w lecie, kiedy chodzę w sandałach i japonkach. Poza tym mam "swój" krem antyperspirant.
Ja niestety też takich nie mam Zawsze więcej miałam znajomych płci męskiej i też zawsze z nimi jakoś lepiej mi się dogadywało i lepiej się czułam. Ale to było bardziej w gimnazjum/liceum, teraz się w miarę "wyrównało".
Stary 2011-10-04, 17:53   #310
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

nusia, całkiem fajny ten krem- jest leciutki, ale dość ciemny, nawet dla mojej ciemnej karnacji- a przecież na próbce jest napis: naturalny beż wiec trzeba go dobrze rozsmarować. piękny zapach, wyrównanie kolorytu też ok, ale wiadomo, ze niespodzianek nie zakrywa.
Stary 2011-10-04, 18:20   #311
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam taki spray do stóp kokosowy z Avonu- też jest już dobrze przeterminowany, ale jakoś rzadko go używam. Muszę się więc zmobilizować, wykończę go mimo terminu, bo do stóp to może być, a w zapasie jeszcze arbuzowy...
Tak do stóp zużyję go bez obaw nawet po terminie ... i już zdecydowanie wiem, że tego rodzaju kosmetyk jest mi zbędny, więcej niczego takiego nie kupie. Dobrze, że tego mam jakieś 1cm w buteleczce to jakoś wypsikam w tym miesiącu.

Stary 2011-10-04, 19:22   #312
actriz
Zadomowienie

mój 1000 post na wizażu

Cytat:
Hm no to już zrób, jak uważasz
Pokaż kurtkę
póki co się nie będę przepisywać, choć dzisiejszy dzień był bardzo meczący no i "nowa" grupa jakaś taka drętwa

jest podobna do tej KLIK

~ maniaczka wszelakich mazideł i smarowideł do ust
actriz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 20:52   #313
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:

zywieczdrój co do wieczoru kawalerskiego, to myślę, ze nie powinnaś mówić jego kumplom, że sobie nie życzysz laski, bo wtedy właśnie ją zamówią... Ja też się tego obawiałam, bo kumple gadali, czego to nie wymyślą, a jak przyszło co do zcego to zrobilismy na naszej działce wspólną mega imprezę na dwadzieścia kilka osób i było super- tany, darcie-wszyscy się wyszaleli, bo u nas nic nie słychać u innych mieszkańców My akurat nie chcieliśmy imprezy osobno, bo dla mnie z samymi babami jest zbyt nudno (sorry) a poza tym nie mam jakichś psiapsiółek od serca, gdybym miała to pewnie byłoby trochę inaczej i może bym chciała. Ja w ogóle wolę przebywać z facetami, lepiej się z nimi dogaduję-kobiety mnie czasem drażnią swoim zachowaniem i rozmowami. Mam też takie bardziej męskie poczucie humoru, którego część kobiet nie rozumie...
Wiesz jak są upierdliwe laski, które non stop o tym trują, to sam przyszły Pan Młody dla świętego spokoju prosi kolegów, by tej laski nie było. Aczkolwiek, ja nie zamierzam nic nikomu marudzić. Co najwyżej pożalę się Wam na wizażu

Edytowane przez zywieczdroj
Czas edycji: 2011-10-04 o 20:55
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 22:18   #314
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

dzięki za gratulacje

zepsułam odwyk

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 07:17   #315
nurek119
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29761842]

Poprawka - tonik Eveline zużyłam właśnie teraz [/QUOTE]

Cytat:
wiem co to znaczy bo zdałam dwa egzaminy i jakbym ich nie zdała to -1100zł

Cytat:

Cytat:
jest podobna do tej KLIK
fajna: ja tez w tym tygodniu stałam sie posiadaczka płaszczyka

Cytat:
zepsułam odwyk

ostatnio nie mam w ogole na nic czasu
co do kosmetyków to mysle ze w tym miesiacy ani nie kupie za dużo ani nie zużyje bo:
1) BRAK kasy
2) mam taki humor ze nawet jakoś o siebie nie dbam
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:12   #316
anita9005
Rozeznanie

hej dziewczyny ! proszę o radę , kupiłam sobie torebkę w sumie podobała mi się i w ogóle ale czaiłam się na nią bo kosztowała 135 zł ( a produkt chiński - jak większość z resztą) i jak przyszłam do domu zauważyłam ,że ma lekko krzywą ozdóbkę i małe przebarwienie. A taka czasami pedantka ze mnie , ale żeby tego było mało chyba zgubiłam paragon ;( nie mam pojęcia jak.

Powiedzcie mi co zrobić boję się ,że się za jakiś czas rozwali ( jak większość moich torebek) i jeszcze ta ozdoba torebka jest czarna wymienić na brązową bez wad żadnych? czy może lepiej iść i poprosić po prostu o kopie paragonu jak by się dało ? jak myślicie?
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 18:04   #317
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
nusia, całkiem fajny ten krem- jest leciutki, ale dość ciemny, nawet dla mojej ciemnej karnacji- a przecież na próbce jest napis: naturalny beż wiec trzeba go dobrze rozsmarować. piękny zapach, wyrównanie kolorytu też ok, ale wiadomo, ze niespodzianek nie zakrywa.
Dziękuję ślicznie za opinię

Cytat:
no i "nowa" grupa jakaś taka drętwa

jest podobna do tej KLIK
Może się jeszcze rozkręci
Kurta fajna

Cytat:
Wiesz jak są upierdliwe laski, które non stop o tym trują, to sam przyszły Pan Młody dla świętego spokoju prosi kolegów, by tej laski nie było. Aczkolwiek, ja nie zamierzam nic nikomu marudzić. Co najwyżej pożalę się Wam na wizażu
No takie trucie w kółko, to wariactwo Takie laski, to chyba mają problem ze sobą

Cytat:
zepsułam odwyk
Czym?!

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
2) mam taki humor ze nawet jakoś o siebie nie dbam
Czemu tak?

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ! proszę o radę
Wydaje mi się, że jak zgubiłaś paragon, to już nic nie da się zrobić...
Stary 2011-10-05, 18:17   #318
Hosenka*
Zakorzenienie

Pisałam Wam ostatnio, że chciałam kupić jakąś spodniczkę I kupiłam W lumpeksie, sztruksową jasno beżową Sisley za ... 4,50

Instagram

Stary 2011-10-05, 20:10   #319
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

Czemu tak?
bo kasa bo praca (niby jest ale na słuchawkach) i tak dziś jest już o niebo lepiej ale dziękuje
Stary 2011-10-05, 20:40   #320
carrola
Zadomowienie

Cytat:
Wieczorem po pracy idę z TŻ-em na drinka Taka randka randka Musze się odstrzelić, tylko trochę głupio mi tak iść do pracy
Jak fajnie.

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Świetne pomysły. Kiedyś w Wiśle byłam w "Złotej komnacie relaksu": było jacuzzi, sauna i podgrzewane mozaikowe ławy i pamiętam, że nawet wtedy rozmawiałyśmy z koleżanką, że to idealne miejsce na wieczór panieński.

Cytat:
zepsułam odwyk
Może by tak jakieś szczegóły??

Cytat:
Pisałam Wam ostatnio, że chciałam kupić jakąś spodniczkę I kupiłam W lumpeksie, sztruksową jasno beżową Sisley za ... 4,50
Się trafiło, no no.

Cytat:
bo kasa bo praca (niby jest ale na słuchawkach) i tak dziś jest już o niebo lepiej ale dziękuje
Dobrze, że mimo wszystko już lepiej.

Pojawiła się dziś na moment biedronkowa gazetka, ale usunęli ją szybko. Nie mogę się doczekać.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 07:03   #321
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:

Pojawiła się dziś na moment biedronkowa gazetka, ale usunęli ją szybko. Nie mogę się doczekać.
No i już się zaczyna... biedronka zapowiedziała atak a my same jak ćmy do światła
Mam ochotę na płukankę malinową YR ale na nic innego a do sklepu dlaleko ;(
Wogóle mam ochotę na zakupy ... kosmetyczne

Stary 2011-10-06, 09:14   #322
Hosenka*
Zakorzenienie

Zapomniałam napisać, że oprócz spódniczki kupiłam też puder utrwalająco-matujący z Essence i zachwalaną niegdyś szminkę Gosh Darling.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Oduczyłam się miec pomalowane paznokcie Jakieś 2 miesiące malowałam jedynie odżywką, więc jak kilka dni pomalowałam Bell GW nr 513 (jak dla mnie doskonalsza wersja Ipi Ski teal we drop) tak do teraz dziwnie się czuję

Instagram

Stary 2011-10-06, 09:58   #323
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci się udało

Cytat:
Cieszę się, że już lepiej

Cytat:
W planach mam zamiar się jej oprzeć

Cytat:
Oduczyłam się miec pomalowane paznokcie Jakieś 2 miesiące malowałam jedynie odżywką, więc jak kilka dni pomalowałam Bell GW nr 513 (jak dla mnie doskonalsza wersja Ipi Ski teal we drop) tak do teraz dziwnie się czuję
A czemu nie malowałaś?

Zużyłam podkład i próbkę kremu LRP
Stary 2011-10-06, 10:37   #324
Hosenka*
Zakorzenienie

Używałam tylko odżywki, bo są od słuzszego czasu w kiepskiej kondycji Rozdwajają się, wolno rosna i sa suche

Instagram

Stary 2011-10-06, 14:56   #325
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
poka poka!
Cytat:
Używałam tylko odżywki, bo są od słuzszego czasu w kiepskiej kondycji Rozdwajają się, wolno rosna i sa suche
no tak, na Ten Dzień muszą wyglądać pięknie!

a mi się strasznie skóra przetłuszcza. Zrobię makijaż rano, daję podkład LRP Unifiance cream satin i na to puder fiksujący Artdeco, meteoryty tylko na kości policzkowe, bo za bardzo się świecą, a po 2 h. mam istny smalec! W ruch idą bibułki matujące, no ale strasznie mnie to wkurza, nie zawsze mam czas używać bibułek. Macie na to jakąś radę?
Na noc używam kremu dobrze nawilżajacego(żeby skóra nie produkowałą tyle sebum) a rano czegoś leciutkiego a i tak mam smalec...
Stary 2011-10-06, 15:03   #326
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

Zużyłam podkład i próbkę kremu LRP

a ja zużyłam błyszczyk z h&m
Stary 2011-10-06, 15:19   #327
Hosenka*
Zakorzenienie

Luskap:

dzisiaj testuję puder utrwalająco-matujący z Essence - jak narazie ładnie trzyma mat (od ok 10)

Instagram

Stary 2011-10-06, 17:57   #328
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:

a ja zużyłam błyszczyk z h&m
A ja zrobiłam zakupy.
Stary 2011-10-06, 18:15   #329
Hosenka*
Zakorzenienie

A ja odebrałam suknię

Instagram

Stary 2011-10-06, 18:48   #330
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Jestes juz podekscytowana?
Makijaz w koncu bedziesz sama robic?

Hihi juz sie nie moge doczekac waszego slubu, tak to wszystko super poszlo, te wszystkie twoje posty dotyczace poznania A., zareczyn, przygotowan

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości