|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
![]() u nas jest na godzinę, nigdy nawet 5 minut nie czekałam nasza przychodnia ma dużo małych pacjentów, i pełen grafik, pomimo, że bez powodu nie mówią żeby przychodzić mi to trochę wygląda na to ze u was za mało wizyt jest i chcą sobie tak nabić, ale mogę się mylić
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-10-06 o 11:21 |
|
|
|
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.. nawet musiałam zmieniac hasło i nic.. i dopiero jak wymyśliłam że zaloguję się na innym wątku to się udało ![]() trzy dni próbowałam się do Was dostac .. nawet już z braku pomysłów napisałam do prunelle dziś sms żeby Wam napisała że wrócę jak tylko się uda mi zalogowac ![]() dziewczyny wyjazd mój się udał superowo mały cudnie zniósł podróż wte i wewte w gościach też był bardzo grzeczny ![]() pogodę mielismy cieplutką.. jestem zadowolona mimo że rozregulował sie ze spaniem totalnie.. w nocy spać nie chciał.. tylko drzemał i bawił się na całego .. ooo.. mały już woła.........potem poczytam jeszcze |
|
|
|
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To super,że udało się wejść znowu i być tutaj z nami!Mam nadzieje,ż nie bedzie już kłopotów!Ciesze się,ż wyjazd udany Może wróci do dawnego rytmu,może to taki przejściowy okres.Moja Lilka też się rozregulowałą jakiś czas temu i budzi się w nocy i chce się bawić
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3154 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() My dziś miałyśmy nockę z przebojami. Maja budziła się co 2 godziny a o 3.50 postanowiła zrobić sobie pogawędkę, która trwała do 4.10. Masakra jakaś. No i rano spała do 8 a później oczy jak 5 zł. Tyle, że mnie już nie było i została z tż. Bidulek się nie wyspał hehe. Lekarz przepisał mi tabletki i dał skierowanie do poradni endokrynokogicznej. No i co?dzwonię tam, żeby się umówić a Pani oświadcza mi, że termin jest dopiero po nowym roku i muszę dowiadywać się w grudniu bo jeszcze nie mają podpisanych kontraktów no i choruj tu człowieku. Zapisałam się na przyszły tydzień prywatnie bo przecież nie będę czekała do przyszłego roku po to aby mnie zapisali na luty lub marzec Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że jesteś zadowolona z wyjazdu. A co do rozregulowanego snu to my też tak miałyśmy jak pojechałyśmy nad morze. No i jak wróciłyśmy to znowu musiałyśmy się przestawić.
|
|
#3155 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() dziś na szczęście żaden kolejny ząbek się nie pojawił wystarczą nam na razie 2, ale już widzę że idzie dwójka dolna. pewnie za jakieś 2 tyg się pojawi. i znów luźne kupy się zaczęły a nic nowego nie wprowadzałam. oszaleć możnaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() też mam z Kupca- błyskawiczną ![]() Cytat:
a do pediatry chodzimy co tydzień praktycznie. najdłuższą przerwę w wizytach mieliśmy chyba 3 czy 4 tygodnie. ale my to inna bajka bo najpierw musieliśmy kontrolować wagę co tydzień, a później po pobytach w szpitalu też musieliśmy się stawiać na cotygodniowych wizytach. teraz jak wreszcie jest dobrze (odpukać) to przypałętał się ten katar i luźne kupy i znów kolejne wizyty Cytat:
Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-10-06 o 11:56 |
|||||
|
|
|
#3156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczna jesteś.. zostaw te śliczne włosy w spokoju jak już to zrób sobie tylko pasemka ze trzy koło buzi troche jaśniejsze.. rozświetli Cię troszkę.. i poczujesz trochę zmiany dziewczyny dziękuję za życzenia co do wyjazdu ide zaraz do przychodni z małym odmówic szczepienie.. bo ja i tż mamy katary i temperature i boję się że mały przejmie lada moment te świnstwo.. a nie chce ryzykować jeszcze z innym choróbskiem po szczepieniu bo przecież może byc osłabiony ![]() zdrówka wszystkim życzę i sobie tez.. |
|
|
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
Marta u nas też jedyneczki szybko wyszły a dwójkę już widać od jakiś 3-4 tygodni ale nie wychodzi. Może te luźne kupy to właśnie zwiastun drugiego ząbka ?
Jutro rano idę z Mają do pediatry bo tak dziwnie przekrzywia głowę w lewą stronę i wolę, żeby mi ją zbadała.
|
|
#3158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak Maja wykrzywią główkę?? |
||
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co ona ją tak przechyla w lewą stronę i tak jakby opiera sobie na ramieniu. Wygląda jak litera C. Dlatego chcę iść z tym do lekarza bo nie wiem czy jej to samo przejdzie czy przypadkiem nie trzeba będzie tego rehabilitować.
|
#3160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja trzy dni temu zaczęłam podawać kaszkę manną i na nast dzień patrze a ona ma wysypkę na plecach, ramionach i troszkę na buzi. Potem tż sie przyznał za zajadali razem budyń śmietankowy i teraz nie wiem czy to po kaszce czy po mleku. Ten to ma pomysły ![]() dziś juz po spacerze i zakupkach. Mała chyba spiaca bo mi tu marudzi. Lece robic racuchy.
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, trzeba dzwonić 8 rano i modlić sie żeby były jeszcze miejsca Nie wiem czy to tak wygląda że każdą wizytę maja jakoś tam płatną ? Są osobne godziny pracy i miejsce dla dzieci zdrowych ( gdzie można zważyć, zaszczepić) i chorych dzieci. Przeważnie 15 min góra trwa wizyta chyba że się lekarka rozgada Agaaga89 czy Wy badaliście sie i jak pod kątem alergii i czy mieliście jakieś objawy od strony układu oddechowego ? |
|
|
|
|
#3162 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to super, że wyjazd się udał , a spanie na pewno się wyreguluje
|
|
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny...
Jestem pol przytomna... noc strasznie ciezka, Nino od wczoraj ma 40* C... Bylismy u lekarza nocnego i okazalo sie, ze to zapalenie ucha... ![]() Mamy juz antybiotyk i bierze syropek przeciwgoraczkowy z 2 roznych skladnikow, bo goraczka powraca tak szybko, ze nie moglabym podawac tylko np. paracetamolu. Ech... Bidulek moj... Ide do niego, znow placze... Nie nadrobie was przepraszam
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
Anessa przykro mi z powodu choroby Nina
Oby jak najszybciej mu przeszło Ja zawsze zakładam małej coś na głowę bo właśnie boję się zapalenia ucha.Dziewczyny dziś w Rozmowach w toku ma być facet co rodził dzieci. Chyba muszę oglądnąć bo jakoś w to nie wierzę ![]() Dobra lecę do Lidla i do teściowej Życzę miłego popołudnia
|
#3165 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawa jestem czy jej się uda bo z tego co pamiętam Lenka tak jak Alanek woli siedzieć a nie leżeć na brzuchu a chyba z brzucha łatwiej nauczyć się raczkować niż z siedzenia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() brawo ładna wagaCytat:
oby szybko wrócił do zdrowiaU nas nocka w miarę ok ale od 24 mały już spał z nami i budził się na cycka 4 razy ale nie płakał chociaż. Dzisiaj wybieramy się do lekarza bo Alan oprócz tego kataru zaczął też pokasływać W ogóle nie ma dzisiaj apetytu przez ten katar, cycka nie chce ssać bo mu się ciężko oddycha, kaszka też bleee Dopiero zjadł obiadek.---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- to była kiedyś kobieta, która przerobiła się na faceta ale narządy płciowe zostawiła |
||||
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3167 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj do pediatry nie jest się tak łatwo dostać, tylko ze skierowaniem i czeka sie na wizyte. DO tego chodzimy okolo 2xmiesiac do dietetyka i to glownie z nim omawiam wprowadzanie pokarmow, kupy , itd i jeszcze raz w miesiacu, przychodzi do mnie do domu health visitor (to taka pielegniarka pediatryczna) ważyc i mierzyc, czasami to ona da mi recepte na oilatum. Jak cos mi nie pasuje to dzwonię do niej, a nie do lekarza i czasami wpada zobaczyc co i jak. Nie wiem czy pamietacie,ze my mamy przeboje z biegunkami, wiec są takie tygodnie, że jest u nas co drugi dzien. Daje mi dużo rad i wspiera na duchu. Szkoda, że w Polsce nie ma takiej osoby, bo mi bardzo pomaga Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najczęściej mówiłam na Lilly moja RYBKA. Ale parę dni temu przechrzciłam ją na SYRENKA! WYje i wyje. Spac nie chce. W ogole to ona nic nie chce. Zęby widać przez dziąsła i wydaje mi się, że niedługo powinny wyjsc, ale cos nie chca. A moze to ja sobie powód wymyslilam, ze to przez zęby. W kazdym razie syrenka w koncu zasneła W nocy Lilly śpi pod ciepłym kocykiem, ciepłym, ale cieniutkim. Jest to jej najcieplejsze przykrycie. I tak rozkopuje sie w nocy i jesli przyłozy mi w twarz, to budze sie i ją przykrywam, bo spi tylko w rampersie i pampersie. W śpiworku nie spi, bo Lilly to mała wędrowniczka i obraca się często nawet o 180stopni, a śpiwroek ograniczał ją i wkur.zała sie. Najbardziej lubi przypełznąć (chyba że jak nie widzę, to ona raczkuje) z glowa na moją poduszkę i jeszcze kołdrę mi zabiera cwaniara jedna, tylko przykryć się nie potrafi, tylklo ściagać z Mamusi Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-10-06 o 15:11 |
|||||
|
|
|
#3168 | |
|
Rozeznanie
|
nie mialam internetu od wczoraj
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
My juz po spacerku i przed nastepnym Wskoczyłam do do ku obiad zrobić i nakarmić Lili.No więc podaam jej tą mannę z deserkiem-zjadła bardzo duuużo,ale musiałam się tak nagadać,że aż mnie gardło boli.Czy wasze dzieci tez musicie tak zabawić przy jedzeniu? Mam pytanie do was,bo chce pare rzeczy wystawić na allegro i nie wiem jaką kwotę podać Wszystkie sa nowe,a body nie maja metek,bo to z 7 paka,a reszta ma.Ile dałybyście za te rzeczy?1.Bluza z Rekids 2.3 bluzeczki z Rekids 3.2 body z EarlyDays. Anessa biedny Nino.Ucałuj go od nas
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-10-06 o 16:26 |
|
|
|
#3170 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
![]() z łyzeczki pije pieknie, no ale to trwa długo i nie wszystko laduje w buzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3171 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co to znaczy miec zapalenie ucha... jak bylam mala to caly czas mnie lapalo...Cytat:
Cytat:
![]() My praktycznie wcale nie chodzimy do pediatry szczepionki robily pielegniarki i z 2 razy lekarz obejrzal... ale GP(rodzinny). Wazymy w aptece![]() Cytat:
Dzis bylismy `pokazac mamie niedalekie miasteczko. Lenka bardzo ladnie zjadla dzis znowu ladnie 230g obiadku i po godiznce 80ml jogurtu ![]() Moje dzieco wlasnie opracowalo, ze na czworaka moze podnosic raczki i sie przesowac:d na razie stoi na stopkach i jednej rece a druga trzyma u gory... Aha u nas nocka swietna LÑena spala od 20.15 do 8.30 ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-10-06 o 16:23 |
|||||
|
|
|
#3172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- dziewczyny dajecie swoim dzieciom kaszki bezglutenowe np. ryżowe? i jak podajecie? wystarczy np. łyżeczkę takiej kaszki wsypać do butli z mlekiem? |
||
|
|
|
#3173 | |||||||
|
Raczkowanie
|
ale sie naprodukowalam i mi sie strona zamknęła
dzieki dziewcyzny za odpow. w sprawie pediatry, myslę ze ta lek. troche przesadza, chodzic pogadac o jedzonku, bez sensu jak dla mnie. ![]() wróciłam z Lidla i kupiłam 3 pary rajstopek z abs, są na prawde fajne kasiunia-a te bodziaki bez rewelacji, co prawda tanie, ale mi sie nie poddobały, ja nie kupiłam, Cytat:
dziekujemy wszystkim dziekujemy nooo, dał z siebie wszystko jak juz pielegniarka była przerazona to mozesz sobie wyobrazić![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
leczyc sie w naszym kraju to koszmar, juz sama wizyta u lek. graniczy z cudem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny macie moze jakies doswiadczenia z wysyłaniem kurierem paczek? sprzedałam mój wózek "stary" aż 6 m-czny, i muszę znalezc jakąs w miarę firme kurierską no i wysylam za pobraniem, kurcze zielona jestem, jak cos sprzedawłam to zawsze poczta, no ale wózka nie wyslę pocztą,
|
|
#3174 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Tymo uwielbia pielęgniarki.One takie straszne z tymi igłami latają a on uhahany wiecznie.Może dlatego,ze moja mama to pielegniarka i moich naj koleżanek mamy też.Więc już obcykany z dziewczynami w tym zawodzie Cytat:
Cytat:
co do kuriera.Zależy co masz pod nosem ![]() Możesz zamówić kuriera z DPD do domu ,to kosztuje chyba ok 30zł Na poczcie też możesz nadać przesyłkę kurierską Pocztexem.Ja tak nadawałam i zawsze solidnie dochodziło na nastęny dzień. Najbardziej Krytykowany jest OPEK za niedbalstwo.No mi się samej trafiła poturbowana paczka.
|
|
#3175 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W Polsce przynajmmniej nie masz probelmu żeby dostać się do lekarza prywatnie, gabinetów jest mnóstwo i zawsze znajdziesz taki , żeby przyjęto Ci na drugi dzień lub nawet w dniu, w którym dzwonisz. W Anglii nie jest tak. Chciałam isc prywatnie do lekarza, ale graniczylo to z cudem. W koncu doczekalam sie wizyty na fundusz po 1,5miesiaca. Oj ja nie raz wysylalam kurierem i dostawalam ![]() Najczesciej korzystalam z : dpd, siódemka i dhl. Te uniformy panów kurierów ;P Pocztex tez jest ok, ale trzeba sie wybrac na pocztę, a kurier jednak do domu przyjedzie odebrac wózeczek i sam sobie bedzie go nieść do samochodu. Jesli mogę jeszcze doradzic, to nie zapomnij o ubezpieczeniu przesyłki. Na wszelki wypadek. A jaki mialas wozeczek , że sprzedajesz? U mnie dziewczyny wlasnie pada ŚNIEG |
||||
|
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasienkakg te rzeczy sa na rozmiar 68,nie ma takich na allegro.
Jaki śnieg?Czy ty mieszkasz na Alasce?
|
|
|
|
#3177 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3178 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzięki, własnie myslałam o DPD musze poczytac co mam najblizej ja nie polecam DHL nie dosc ze pzysłali mi kiedys strasznie zmasakrowaną paczkę to jeszcze reklamacji nie uznali, a szkoda gadac, Cytat:
ja paczek dostawałam mnóstwo przesyłką kurierską, z resztą jak cos kupuję to nawet wolę kuriera niz poczte, tylko nie wysyłałam nigdy dlatego pytam, ale jak tak pomysle, to wlasnie najbardziej byłam zadowolona własnie z usług DPD i Siódemki, a najgorzej wspominam DHL. miałam wózek Mutsy Transporter, bardzo fajny, lekki itd. tylko spacerówka trochę nie bardzo mi pasiła... wiec kupiłam sobie nową spacerówkę a ten sprzedałam ![]() jak ja nienawidzę śniegu
15.IV.11r. Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-10-06 o 20:44 |
||
|
|
|
#3179 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też dzisiaj sprzedałam swój wózek i się tak zastanawiałam którym kurierem go wysłać. Najgorsze jest to, że nie wiem gdzie znajdę taki wielki karton
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, musiałam wpaść jeszcze i napisać Wam, że odkryłam drugiego ząbka Filipka!!
...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

? bo dzisiaj na wizycie pediatra mi powiedziała ze dobrze by było tak co 6 do 8 tyg. przychodzic i porozmawiac o jedzonku, sprawdzic jak przybiera itd.
szczerze, to mi sie nie chce tak latac jak nie mam takiej potrzeby
zwazyc moge w domu, mniej wiecej taką wage mi moja elektr. pokazuje jak ta w przychodni

.. nawet musiałam zmieniac hasło i nic.. i dopiero jak wymyśliłam że zaloguję się na innym wątku to się udało
Może wróci do dawnego rytmu,może to taki przejściowy okres.
no i choruj tu człowieku. Zapisałam się na przyszły tydzień prywatnie bo przecież nie będę czekała do przyszłego roku po to aby mnie zapisali na luty lub marzec 

wiem co to znaczy miec zapalenie ucha... jak bylam mala to caly czas mnie lapalo...